Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

7.Από πόρους της ΕΕ το 3o πακέτο για Ελλάδα

7.Από πόρους της ΕΕ το 3o πακέτο για Ελλάδα
‘’Λούστκα, μπανιαρίστκα, ετοιμάστκα, περιμένω τους…’’
‘’Όσο πιο βαθειά, τόσο πιο καλά’’( Ποδοσφαιρικό σύνθημα ) 
euro2day.gr 
    Το τρίτο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα, το οποίο προανήγγειλε χθες ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε Γκεριγκσόιμπλε, θα χρηματοδοτηθεί –τουλάχιστον εν μέρει- από τον προϋπολογισμό της ΕΕ, σύμφωνα με την εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, η οποία επικαλείται ανώνυμες πηγές, μεταδίδει το Reuters.
    Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει ήδη για την διάθεση επιπλέον κονδυλίων από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ προς την Αθήνα, τα οποία θα μπορούσε η Ελλάδα να χρησιμοποιήσει για να τονώσει την οικονομία της και να απελευθερώσει πόρους από τον εθνικό προϋπολογισμό για την αποπληρωμή του χρέους.
    Η εφημερίδα επικαλείται κυβερνητικές πηγές του Βερολίνου, σύμφωνα με τις οποίες το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας θα είναι πολύ μικρότερο από τα δυο πρώτα και οι όροι θα είναι λιγότερο αυστηροί, καθώς η Ελλάδα έχει ήδη αρχίσει να υλοποιεί πολλές απαραίτητες αλλαγές.
    Τον προηγούμενο μήνα, το ΔΝΤ εκτίμησε πως το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας για το 2014-2015 ανέρχεται στα 10,9 δισ. ευρώ.
    Η Αθήνα ελπίζει να καλύψει μέρος του κενού αυτού από την επιστροφή της στις αγορές, κάτι που θα μπορούσε να γίνει ακόμα και το 2014 με «μικρού μεγέθους» έκδοση ομολόγων, όπως είχε δηλώσει τον περασμένο μήνα στο Reuters ο Γιάννης Στουρνάρας. Όμως, οι παρατηρητές της αγοράς αμφιβάλουν ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί τόσο ώστε να επιτρέψει την επιστροφή της χώρας στις αγορές του χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου