Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

5.ΠΗΛΙΟ 110 χρόνια στις ράγες ο Μουντζούρης

ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ
5.ΠΗΛΙΟ 110 χρόνια στις ράγες ο Μουντζούρης
    Ο Μουντζούρης, το θρυλικό τρενάκι του Πηλίου, γιορτάζει φέτος τα 110 χρόνια του (1903-2013). Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και οι φίλοι του τρένου συμμετέχουν στον εορτασμό, διοργανώνοντας ειδικές εκδηλώσεις.
    Στο διάστημα 5 - 11 Αυγούστου οργανώνεται στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας επταήμερο διεθνές Φεστιβάλ Αφήγησης από τον τοπικό σύλλογο. Η εβδομάδα είναι αφιερωμένη στο τρένο, με θέμα «10 χρόνια ταξίδια-ιστορίες του Μουντζούρη στο Πήλιο» και αφηγήσεις παραμυθιών και βιωματικών ιστοριών για το τρένο στους σταθμούς Άνω Λεχωνίων, Γατζέας και Μηλεών.
    Στο σύνολο του επταήμερου φεστιβάλ προβλέπονται:
             - Αφηγήσεις για παιδικό, μεικτό και ενήλικο κοινό από έμπειρους και νέους αφηγητές, αλλά και ιστορίες και «Συναξάρια σαν παραμύθια», δηλαδή ιστορίες από τους βίους των αγίων, από ιερωμένους.
              - Τέσσερα εισαγωγικά-βιωματικά εργαστήρια 4ωρης διάρκειας.
              - Θερινό Σχολείο Παραμυθιών.
              - Τιμητικές Εκδηλώσεις.
               - Εκθέσεις κεραμικής, φωτογραφίας, ζωγραφικής, πάνινης κούκλας, βιβλίων παραμυθιού.
    Η Τετάρτη 7/8 είναι αφιερωμένη στο τρένο, με δύο ξεχωριστά δρομολόγια:
               - Πρωινό τακτικό δρομολόγιο με δύο 15λεπτες αφηγήσεις στις στάσεις Άνω Γατζέας και Μηλεών, και θέμα «Παραμύθια ακούστηκαν στων γραμμών την άκρη...».
               - Απογευματινό έκτακτο εορταστικό δρομολόγιο με πέντε στάσεις και παράλληλες-αντίστοιχες αφηγήσεις 10λεπτων παραμυθιών αλλά και βιωματικών ιστοριών στους σταθμούς Λεχώνια, Άνω Γατζέα, Αργυρέικα, Ογλάς και Μηλιές).
    Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθιερώνει ειδική τιμή για ενήλικες και παιδιά (15 ευρώ για ενήλικες και 8 ευρώ για παιδιά μετ’ επιστροφής) για τα δύο τρένα που θα κυκλοφορήσουν εκείνη την ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου