Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

1.Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ

defencenet.gr
    Σε τακτικό συνομιλητή των Τούρκων αναδεικνύεται ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης και τάζει τέμενος, «μουσουλμανικό νεκροταφείο» και ότι άλλο θέλουν οι… αγάδες. Διόλου δεν συγκινείται από τις προκλήσεις της Άγκυρας στο Αιγαίο, αλλά και δεν ασχολείται μετά της πόλης του και των δημοτών του.
    Ο κ. Μπουτάρης φιγουράρει καθημερινά σχεδόν σε τουρκικές εφημερίδες που προβάλουν τα κατορθώματα του. Αυτή τη φορά η «Turkiye» φέρνει στην επιφάνεια την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον αντιπρόεδρο της Τουρκίας Μπ. Αριντς.
    Πήρε τα εύσημα από τους Τούρκους ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης για τις προσπάθειες που καταβάλει να λειτουργήσει το τέμενος στην πόλη. Ως Τουρκολάτρης δε, έσπευσε να εκφράσει τις προθέσεις του στον Αριντς να δημιουργήσει «μουσουλμανικό νεκροταφείο», αλλά και να διοργανώσει ιστιοπλοϊκούς αγώνες μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Σμύρνης ή της Κωνσταντινούπολης.
    Προσκάλεσε μάλιστα και τον αντιπρόεδρο της Τουρκίας να τον φιλοξενήσει.
    Η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο έγινε ενώ τα τουρκικά μαχητικά παραβίαζαν τον εθνικό εναέριο χώρο και σημείωναν υπέρπτηση πάνω από τους Φούρνους κάνοντας εικονική προσβολή.  Το έχουν πράξει αρκετές φορές φέτος το καλοκαίρι σπάζοντας το θερινό μορατόριουμ.
    Ο κ. Μπουτάρης θέλει ιστιοπλοϊκούς αγώνες στο Αιγαίο έτσι για να γνωρίσουν μερικοί ακόμη Τούρκοι πράκτορες (γιατί στην Άγκυρα δεν σκέφτονται όπως ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και δεν πρόκειται να αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη) τα νησιά μας και να καταγράψουν τις στρατιωτικές θέσεις. Δεν μας φτάνουν οι κρουαζιέρες πολεμικών πλοίων μέχρι το Σούνιο, θέλουμε και τους Τούρκους ιστιοπλόους.
    Ο άνθρωπος δεν έχει το Θεό του και τα αλισβερίσια με τους Τούρκους πέραν του ότι έχουν καταντήσει ενοχλητικά φαίνονται και ύποπτα. Δεν είναι δυνατόν η Τουρκία να αμφισβητεί κυριαρχικά δικαιώματα μας στο Αιγαίο και να προωθεί καθημερινά τις αξιώσεις της και ο κ. Μπουτάρης να ανοίγει το… δρόμο στην Άγκυρα.
    Πόσο μάλλον, όταν η Τουρκία είναι στριμωγμένη από τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, την άδειασαν ακόμη και οι ΗΠΑ μετά την επίθεση που έκανε στο Ισραήλ για την Αίγυπτο και ένα «θερμό επεισόδιο» σε βάρος της Ελλάδας ως εκτόνωση της εσωτερικής κρίσης είναι πιθανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου