Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

9.ΟΙ ΕΥΝΟΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΘΝΗΤΟΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
9.ΟΙ ΕΥΝΟΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΘΝΗΤΟΙ
Ωπα μας ! Τα ‘’ζόμπι’’ ξαναχτυπούν. Μετά από εκείνο το κομματόσκυλο της Λάρισας που το κυνήγησε το ίδιο του το κόμμα για τους αυνανισμούς που έγραψε, μας έρχεται τώρα κάποιος 'DR.MONEY’’ να βγάλει και αυτός με τη σειρά του όλα τα απωθημένα του.Αλήθεια, ονοματάκι δεν έχει ???
Περισσότερα, στα ενδιάμεσα του λιβέλλου που ο ίδιος θεωρεί ‘’ΑΡΘΡΟ’’.
Φυσικά, πληρώθηκε για αυτό, άσχετο πόσο. Εκτός και αν το έκανε ‘’προσφορά’’ για…κοινωνικούς λόγους.
 

    Αν έχεις μπάρμπα στην Κορώνη μπορείς να καταφέρεις πολλά, λέει μια φράση που έχει σημείο αναφοράς την τουρκοκρατία. Στη σημερινή εποχή, αρκεί να έχεις την εύνοια του γκουβέρνο όπως απεδείχθη με τους στρατιωτικούς συνταξιούχους.
    Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν μόνο μισθωτοί διαφορετικών ταχυτήτων όσον αφορά την αντιμετώπισή τους από το κράτος.
    Υπάρχουν επίσης και συνταξιούχοι διαφορετικών ταχυτήτων.
    Πριν ξεκινήσουν οι συνομιλίες της κυβέρνησης με τους επικεφαλής της τρόικας, ο σχεδιασμός του μνημονίου προέβλεπε ότι οι συντάξεις των στρατιωτικών συνταξιούχων θα προσαρμόζονταν στα δεδομένα του νέου μισθολογίου του δημοσίου, με αποτέλεσμα να προκύψουν οικονομίες της τάξεως των 200 εκατ. ευρώ ετησίως για τον προϋπολογισμό.
    Τώρα που οι συνομιλίες ολοκληρώθηκαν, όλες οι πληροφορίες οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι συντάξεις των απόστρατων δεν θα μειωθούν.
    Τα λεφτά θα βρεθούν από αλλού.
    Κι εσένα τι σε χαλάει που δεν μειώθηκαν οι συντάξεις των απόστρατων, μπορεί να αντιτάξει κάποιος.
    Ίσως μάλιστα προσθέσει ότι η εξοικονόμηση απ' αυτόν τον τομέα ήταν μεγαλύτερη κατα 38 εκατ. ευρώ σε σχέση με την αρχικά προβλεπόμενη.
    Οι λόγοι είναι απλοί:
    Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση δείχνει ιδιαίτερη «ευαισθησία» προς τη συγκεκριμένη κατηγορία συνταξιούχων σε αντίθεση με άλλους που βρίσκονται σε δυσμενέστερη θέση.
Βέβαια, ας πάρουμε σαν παράδειγμα τους συνταξιούχους δικαστικούς, τους εφοριακούς, τους υπαλλήλους της Βουλής, της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, τους…τους… ακόμα και τους συναδέλφους του…. ‘’δόκτορος’’. Εκτός εάν εννοεί τους συνταξιούχους με σύνταξη …εθνικής αντίστασης, νομιμοποιηθέντες αλλοδαπούς που μετέφεραν συνταξιοδοτικά δικαιώματα, και άλλες παρεμφερείς κατηγορίες.
    Αργά ή γρήγορα, το κενό των 200 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό θα εμφανιστεί ξανά τα επόμενα χρόνια.
    Όμως, θα κληθούν να το αναπληρώσουν οι λοιποί φορολογούμενοι αφού θα έχει ξεχασθεί ότι οφείλεται στο γεγονός ότι οι συντάξεις των στρατιωτικών τυγχάνουν ευνοϊκότερης μεταχείρισης σε σχέση με άλλους συνταξιούχους του δημοσίου.
Φυσικά τυγχάνουν ευνο’ι’κότερης μεταχείρισης, αφού τους έχει περικοπεί περίπου το 60%  μόνον,  σε σχέση με αυτούς που ακόμα ΔΕΝ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥΣ και των οποίων οι συντάξεις ΘΑ περικοπούν κατά 70 – 85%. Αλλά, είπαμε, ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ.
    Μερικοί ίσως επιχειρηματολογήσουν ότι οι συντάξεις των απόστρατων έχουν υποστεί σημαντικές μειώσεις τα τελευταία χρόνια.
    Αυτό είναι σωστό, αλλά το ίδιο ισχύει και για άλλες κατηγορίες συνταξιούχων.
Για άλλες κατηγορίες ? Έτσι αόριστα το ‘’πετάμε στον αέρα’’ ? Ποιες είναι αυτές οι ‘’άλλες’’?
    Ας μην ξεχνάμε ότι το συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας δεν είναι ανακεφαλαιοποιητικό.
    Κοινώς, οι κύριες συντάξεις δεν προσδιορίζονται από τις οικονομίες μιας ζωής των δικαιούχων.
    Αντίθετα, προέρχονται από τις εισφορές των εν ενεργεία απασχολούμενων που βαίνουν μειούμενες λόγω ανεργίας και υπογεννητικότητας.
    Επιπλέον, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη κάποια άλλα πράγματα, π.χ. ωφελήματα σε είδος, που ευκόλως παραλείπονται.
    Οι απόστρατοι μπορούν να πηγαίνουν διακοπές το καλοκαίρι σε διάφορα θέρετρα ανά την επικράτεια με πολύ μικρό κόστος, έχουν στη διάθεσή τους στρατιωτικά νοσοκομεία κ.τ.λ., κάτι που δεν συμβαίνει με άλλους συνταξιούχους.
Βέβαια, σε αυτά έχει δίκιο. Μόνο που , εγώ τουλάχιστον, έχω να κάνω διακοπές σε …θέρετρο από το 1995, δηλαδή ΠΟΤΕ σαν απόστρατος, ενώ στα…Στρατιωτικά Νοσοκομεία προτεραιότητα έχουν οι ‘’πάσης φύσεως’’ και…αποχρώσεως μυστήριοι, και για τον απόστρατο κλείνουν ‘’ραντεβού’’ μετά από 2 με 3 μήνες.
    Επιπλέον, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη το ύψος των σημαντικών αυξήσεων στις συντάξεις που έλαβαν οι στρατιωτικοί συνταξιούχοι την περίοδο 2004-2009 από την προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. χωρίς να δικαιολογούνται.
Βέβαια, και εδώ έχει δίκιο. Κατά σύμπτωση, ήμουν συνταξιούχος στο παραπάνω διάστημα. Έχουμε και λέμε, λοιπόν .
2004, σύνταξη 1291 Ε καθαρά.
2009, σύνταξη 1425 Ε, καθαρά.( από το αρχείο μου ). Σημαντικές αυξήσεις…Μήπως ξέχασε τίποτα ?
    Επομένως, οι περικοπές στις συντάξεις για τις οποίες διαμαρτύρονται έντονα ξεκίνησαν από το υψηλότερο επίπεδο του 2009.
    Όμως, δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση συνεργασίας δείχνει εμπράκτως το ενδιαφέρον της για τους απόστρατους.
    Πριν από λίγο καιρό πέρασε ειδική διάταξη σε νομοσχέδιο, κατεβάζοντας στα 47 έτη(!) από 53 που ήταν προηγουμένως το όριο ηλικίας κάτω από το οποίο αναστελλόταν η καταβολή της σύνταξης για όσους στρατιωτικούς συνταξιούχους εργάζονται ως μισθωτοί ή αυτοαπασχολούνται.
Δεν υφίσταται κανένας περιορισμός ηλικίας αν η αποχώρηση από την υπηρεσία των ένστολων δεν ήταν οικειοθελής.
Το ‘’ενστόλων’’, να το πείς σε συνέλευση θυρωρών ξενοδοχείων, φυλάκων πάρκων, κτλ.
    Για τους υπόλοιπους συνταξιούχους, η αναστολή της κύριας σύνταξης/ξεων ισχύει μέχρι τη συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας.
Δηλαδή, σύμφωνα με την νοοτροπία που εκφράζει ο …δόκτωρ χρήμα, δεν πρέπει να απασχολείται κανείς σε οτιδήποτε συνεπάγεται οικονομική αμοιβή, παρά όταν φτάσει σε ηλικία που δεν είναι δυνατόν. Πόσα κόμπλεξ άραγε κουβαλά ?
    Επιπλέον, η κυβέρνηση ανέβασε το ποσό της κύριας σύνταξης/κύριων συντάξεων των απόστρατων που δεν κόβεται στα 1.980 ευρώ μικτά μηνιαίως.
    Η επικουρική/ές σύνταξη/εις δεν συμπεριλαμβάνεται στον υπολογισμό του ανωτέρω ποσού.
    Πάνω απ' αυτό το ποσό που αντιστοιχεί στα 60 ημερομίσθια του άγαμου ανειδίκευτου εργάτη, το ποσό της σύνταξης περικόπτεται κατά 70%.
Πες το λοιπόν επιτέλους ! Αφού εκεί τι ΄΄φέρνεις’’ γύρω – γύρω. Πρέπει να εξομοιωθούν οι συνταξιούχοι στρατιωτικοί με συνταξιούχους άγαμους ανειδίκευτους εργάτες. Στο κάτω – κάτω, όλοι άνθρωποι είμαστε.
    Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι ακόμη κι όταν η οικονομία βρίσκεται σε δύσκολη θέση και τμήματα του πληθυσμού βρίσκονται σε τραγική κατάσταση το να έχεις μπάρμπα στην Κορώνη είναι ιδιαίτερα χρήσιμο.
Δεν καταλαβαίνω, τι εννοεί με το ‘’μπάρμπα στην Κορώνη’’. Πιθανόν να το καταλάβαινα, εάν ήμουν συνταξιούχος δικαστικός, δικηγόρος, συνδικαλιστής, κτλ κτλ, για τα συμφέροντα των οποίων ‘’κόπτονται’’ στην…Κορώνη ( Βουλή ήθελα να γράψω )
    Η προνομιακή μεταχείριση των απόστρατων έναντι της μεγάλης μερίδας των υπόλοιπων συνταξιούχων -καθότι υπάρχουν άλλοι συνταξιούχοι, π.χ. δικαστικοί, με αποδοχές άνω των 50 χιλ. ευρώ ετησίως- το αποδεικνύει.
    Αν σκοπός του γκουβέρνου ήταν να ικανοποιήσει τη συγκεκριμένη ομάδα, θα πρέπει να το πέτυχε.
Μάλλον δεν κατάλαβε τίποτα αυτός. Προφανώς, κρίνει από τις κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις κτλ. Νομίζει ότι έγιναν ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ.
    Δεν πιστεύουμε όμως ότι ικανοποίησε τους υπόλοιπους, που πληροφορούνται τι γίνεται με οργανωμένες ομάδες την εποχή των μνημονίων, και σίγουρα δεν τόνωσε τη φορολογική τους συνείδηση.
Dr. Money
Αυτή την συρραφή ασυναρτήτων ευτραπελισμών, ο ….δόκτωρ χρήμα το θεωρεί ΑΡΘΡΟ. Θεέ μου, φύλαγέ μας από αρθρογράφους, πεοκρούστες μετ’ επιτάσεως και  κατ’ επάγγελμα. Τα σχόλιά μου, θα κλείσουν με μια διασκευή γαλλικού ποιήματος για την αγάπη. Τι σχέση έχει ? Διαβάστε και κρίνετε.
Για να γράψεις για αυτό που μισείς,
Υπάρχει ανάγκη πνεύματος ?
Η πένα τρέχει, κυλά μόνη της
Όταν το μίσος την οδηγεί.
Για το ίδιο θέμα, ακολουθούν σχόλια του προέδρου ΕΑΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ Απόστολου Παπαπαρίση.

ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΧΥΝΕΤΑΙ ΧΟΛΗ ΑΠΟ ΑΣΧΕΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ.
    Πριν ακόμα σιγουρευτούμε ότι αποφεύχθηκαν οι παράνομες, αντισυνταγματικές και άδικες μειώσεις που είχαν προγραμματισθεί για το 2014 μόνον για τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ως παιδιά άλλου Θεού, άρχισαν ορισμένοι δημοσιογράφοι να ρίχνουν τη χολή τους. Δε γνωρίζω αν ο επονομαζόμενος Dr. Money είναι ο πρώτος αλλά ένα είναι σίγουρο. Θα ακολουθήσουν και άλλοι. Εδώ μπορείτε να δείτε το άρθρο του. "Οι ευνοημένοι απόστρατοι και οι λοιποί θνητοί", το οποίο ξεκινά:
Αν έχεις μπάρμπα στην Κορώνη μπορείς να καταφέρεις πολλά, λέει μια φράση που έχει σημείο αναφοράς την τουρκοκρατία. Στη σημερινή εποχή, αρκεί να έχεις την εύνοια του γκουβέρνο όπως απεδείχθη με τους στρατιωτικούς συνταξιούχους. ( το άρθρο το βλέπετε παραπάνω )
     Εμείς το γνωρίζαμε, το περιμέναμε!!! Αυτό όμως δεν είναι μόνον κοινωνικός αυτοματισμός, είναι μίσος! Αυτό Dr money δεν είναι δημοσιογραφία, είναι ο φασισμός της δημοσιογραφίας. Και το περίεργο είναι ότι σας θεωρούσαμε αξιόπιστο και σοβαρό. Χωρίς καμία έρευνα επαναλαμβάνετε ψεύδη και ανακρίβειες. Για ποιο λόγο, άραγε; Δεν σας απασχόλησε ποτέ ότι η σύνταξη ενός αποστράτου (συνήθως και οικογενειακό εισόδημα) μειώθηκε ήδη σε ποσοστό πάνω από 55%. Δεν σας λέει τίποτε ότι αυτό έγινε δυσανάλογα με το σύνολο όσων πληρώνονται από το ελληνικό δημόσιο. Δηλαδή τι μας λέτε ότι θα έπρεπε να φιλούμε και τα χέρια της κυβέρνησης και της ΤΡΟΙΚΑΣ που δεν μας εξαθλίωσε εντελώς; Dr money παπαγαλίζετε κάτι περί εναρμονισμού με το νέο μισθολόγιο του δημοσίου. Μα καλά τόσο άσχετος είστε; Μακάρι να πληρωνόμασταν με ενιαίο μισθολόγιο, ίδιο για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, ΜΑΚΑΡΙ!!! Τότε όμως θα πρέπει να είστε έτοιμοι να μας δώσετε αυξήσεις. Συμφωνούμε απόλυτα σε ένα ενιαίο μισθολόγιο όπου θα λαμβάνονται υπόψη, η Αποτελεσματικότητα, η Εμπειρία, η Επικινδυνότητα, η Ευθύνη, τα Πτυχία, το Ωράριο... Δυστυχώς όμως μας κοροϊδεύουν με το δήθεν "ειδικό μισθολόγιο" ή μάλλον "ειδικό φτωχολόγιο". Κύριε ...’’δημοσιογράφε’’ καλό ταξίδι στον ολισθηρό δρόμο της ...ενημέρωσης.
     Αγαπητοί Συνάδελφοι, έστε έτοιμοι, ιδίως όσοι από εσάς τους δοθεί η δυνατότητα να πουν τη γνώμη τους, σε blogs, sites, εφημερίδες, περιοδικά και τηλεόραση. θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι. Άρχισε να χύνεται ΧΟΛΗ...
     Αποστόλης Παπαπαρίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου