Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

9.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ ΑΡ 30/2013 ΤΟΥ ΣΥΝΤ. ΣΥΜΒ. ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
9.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ ΑΡ 30/2013 ΤΟΥ ΣΥΝΤ. ΣΥΜΒ. ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ 
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ
ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ
Ν. Π. Δ. Δ.
Γραφεία: Ι. Παπαρρηγοπούλου & Π.Π. Γερμανού
Πλατεία Κλαυθμώνος – 105 61 Αθήνα
Τηλ.: 210 33 10 430 –210  33 10 431 – FAX: 210 33 10 429
Ημερομηνία,  23 Ιουλίου 2013 
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η   ΥΠ. ΑΡΙΘ 30 / 2013
     1. Οι Πρόεδροι των τριών Ενώσεων συναντήθηκαν, κατόπιν αιτήματός τους, με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημ. Αβραμόπουλο την Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013. Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο Α/Γ.Ε.ΕΘ.Α. Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος και ο Σύμβουλος του Συντονιστικού Συμβουλίου των τριών Ενώσεων σε οικονομικά θέματα Αρχιπλοίαρχος (Ο) Ι. Αντωνιάδης Π.Ν. ε.α.
     2. Το κυρίως θέμα ήταν η μη περικοπή των μισθών και συντάξεων των Στελεχών των Ε.Δ. για τα έτη 2014-16. Ο κύριος Υπουργός διαβεβαίωσε κατά τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν πρόκειται να γίνουν άλλες περικοπές, άλλωστε πρόσφατα το εξήγγειλε επίσημα ο κύριος Πρωθυπουργός σε διάγγελμά του,  και έχει συμφωνήσει επ’ αυτού και η Τρόικα.
    3. Η όλη συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και πέραν των ανωτέρω εθίγησαν και τα ακόλουθα :
         α. Μετοχικά Ταμεία
         β. Στρατιωτικά Νοσοκομεία
         γ. Θέρετρα των Ε.Δ. και παραθερισμός αποστράτων σε αυτά
         δ. Νομικό καθεστώς των τριών Ενώσεων Αποστράτων
         ε. Α.Ο.Ο.Α.
       στ. Επίδομα παραμεθορίου για τα εν ενεργεία στελέχη των Ε.Δ.
         ζ. Ηθική επιβράβευση  των στρατιωτικών, που έλαβαν μέρος στην κρίση της Κύπρου το 1974.
     4. Για  όλα τα ανωτέρω θέματα διεπιστώθη ταύτιση απόψεων, η βούληση του Υπουργού να επιλυθούν όσα είναι εισέτι σε εκκρεμότητα και η πρόθεσή του να μην αιφνιδιάσει, συνεργαζόμενος με το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων, σε περίπτωση που θα προκύψει κάποια αλλαγή σε αυτά.
     5. Με την ευκαιρία της επίλυσης του βασικού θέματος της μη περαιτέρω περικοπής των μισθών και συντάξεων των στελεχών των Ε.Δ., το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων χαιρετίζει με ικανοποίηση τις εξαγγελίες του κυρίου Πρωθυπουργού, καθώς επίσης και τις προσπάθειες που κατέβαλαν για την επίλυση του προβλήματος ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημ. Αβραμόπουλος, οι Αρχηγοί των Πολιτικών κομμάτων που επισκευθήκαμε και αναλύσαμε το πρόβλημά μας, σε όποιο βαθμό συνέβαλαν στην επίλυσή του, ο Α / Γ.Ε.ΕΘ.Α. Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκος και η Ηγεσία των Ε.Δ. και βεβαίως ευχαριστεί τις τρείς Ενώσεις Ε.Α.Α.Σ., Ε.Α.Α.Ν., Ε.Α.Α.Α. με τα Διοικητικά τους Συμβούλια και όλα τα Μέλη τους, όπως και τους Φορείς των εν ενεργεία και αποστρατεία Ν.Π.Ι.Δ. που χάρις στον αγώνα που δώσαμε όλοι μαζί ενωμένοι, καταφέραμε να αποτρέψουμε την συνέχιση της κατάφωρης αδικίας εις βάρος των ε.ε. και ε.α. Στελεχών των Ε.Δ.
     Η μη περαιτέρω μείωση των μισθών και των συντάξεων δεν αποτελεί χαριστική πράξη υπέρ των ε.ε. και ε.α. Στελεχών των Ε.Δ., αλλά αναγνώριση ότι οι περικοπές που έγιναν το 2013 υπερκάλυψαν τις μνημονιακές απαιτήσεις και ότι η φτωχοποίηση των στρατιωτικών δεν άφηνε περιθώριο για άλλες περικοπές
    6. Βεβαίως ο αγώνας συνεχίζεται για την αποκατάσταση των αδικιών που έχουν γίνει μέχρι τώρα.
Αντιστράτηγος  Παντελής Μαυροδόπουλος ε.α. Πρόεδρος Ε.Α.Α.Σ     
Αντιναύαρχος   Σ. Περβαινάς Π.Ν. ε.α. Πρόεδρος Ε.Α.Α.Ν και του Συντονιστικού    
Αντιπτέραρχος (Ι) Κων. Ιατρίδης Π.Α. ε.α. Πρόεδρος Ε.Α.Α.Α
Για την ακρίβεια
Ο  Πρόεδρος του Συντονιστικού Συμβουλίου Αντιναύαρχος Σ. Περβαινάς Π.Ν. ε.α.  
Συμμεριζόμενος τις ανησυχίες του Γ.Επιτήδειου, τις παραθέτω παρακάτω.
    Η μέχρι τώρα εξέλιξη των πραγμάτων, θεωρώ πως μας υποχρεώνει να είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί στις δεσμεύσεις του οποιουδήποτε ΥΕΘΑ αλλά καί του πρωθυπουργού. Ειλικρινά εύχομαι να διαψευσθώ, πολύ φοβούμαι όμως πως όταν, μετά τις γερμανικές εκλογές, ανακοινωθούν οι νέες περικοπές στους μισθούς καί τις συντάξεις, εμείς θα λάβουμε καί πάλι "την μερίδα του λέοντος". ΄Εως τότε, δυστυχώς, θα τελούμε υπό την επιθυμητή "καταστολή".
Γ. Επιτήδειος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου