Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

6.Ο πολιτικός εγκληματίας, σε νέο κρεσέντο εξαπάτησης

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
 

    Στουρνάρας: Ανοιχτό το θέμα του κατοχικού δανείου αν πετύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα.
    Σοβαρά τιτάνα; Μα δεν έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα ήδη σύμφωνα με τα στοιχεία που προσκόμισες τον Δεκέμβρη του 2012;
    Αλλά τι σχέση έχει η διεκδίκηση των κλοπιμαίων με την πορεία του μαγαζιού, μόνο ένας αδίστακτος πολιτικός απατεώνας θα μπορούσε να ξεράσει στα πρόσωπα των πολιτών τέτοια αθλιότητα…
    Αμεση συνάρτηση ανάμεσα στο ζήτημα του κατοχικού δανείου και την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος από την Ελλάδα εντοπίζει ο Γιάννης Στουρνάρας απαντώντας σε ερώτηση που του τέθηκε, στη συνέντευξη του στο «Βήμα». Ο υπουργός Οικονομικών θεωρεί πως είναι ανοιχτό το συγκεκριμένο ζήτημα αν η χώρα πετύχει το στόχο της. Ακόμη, αναφερόμενος στο πολυσυζητημένο θέμα της συλλογής αποδείξεων, τόνισε πως αναζητούνται κίνητρα για την επιβράβευση των φορολογουμένων.
    Σε ερώτηση για το αν τέθηκε το ζήτημα του κατοχικού δανείου στη συνάντησή του με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε Γκεριγκσόιμπλε και αν το θέμα αυτό είναι στην ατζέντα της διαπραγμάτευσης, ο κ. Στουρνάρας απάντησε: «Επιδίωξη μας στη φάση αυτή είναι να εφαρμοστεί με ουσιαστικό τρόπο η δέσμευση του Eurogroup, που λέει ότι αν επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα, οι εταίροι μας θα λάβουν κατάλληλα μέτρα ώστε να μειωθεί περαιτέρω το δημόσιο χρέος της Ελλάδας».
ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ EUROGROUP ????????
ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΜΕΤΡΑ ?????
ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ, ή ,ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου