Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1172

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1172
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, όπου και αν υπάρχουν, είναι δικά μου.
Η ‘’ΔΩΔΕΚΑΔΑ’’ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
1.Καλοκαίρι 2013: Συναυλίες στη Θεσσαλονίκη
2.Γιορτή μπουγάτσας 2013
3.Είναι επίσημο: Θα γίνεται κούρεμα καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ για να διασωθούν οι τράπεζες
5.Σεμνά και ταπεινά, η κυβέρνηση Σαμαρά ετοιμάζεται να σκορπίσει 800 χιλ. ευρώ για αντικατάσταση σφραγίδων στα σχολεία της χώρας!
6.Παράταση προθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος (Φυσικών Προσώπων)
8.Μουμπούκο, κάν’ το όπως ο Νικήτας
9.Επιμειξία ή Αιμομιξία;
10.Ανακοίνωση του Συντονιστικού των ΝΠΔΔ Ενώσεων Αποστράτων Αξκων για τις συνεχόμενες επιθέσεις της ΑΝΕΑΕΔ
11.Αβραμόπουλος: “Πρέπει να πάρουμε πρωτοβουλίες για τους στρατιωτικούς” 
12.ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
1.Καλοκαίρι 2013: Συναυλίες στη Θεσσαλονίκη
 
ΙΟΥΝΙΟΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013
: Λάκης Παπαδόπουλος, Μπλε, Νίκος Ζιώγαλας, Στρατόπεδο Κόδρα
ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013: Αγάθωνας, Στρατόπεδο Κόδρα
ΙΟΥΛΙΟΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013:
Σωκράτης Μάλαμας, Θέατρο δάσους
ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013: Νότης Μαυρουδής, Αναστασία Μουτσάτσου, Μονή Λαζαριστών
ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013: Έλλη Πασπαλά, Μονή Λαζαριστών
ΠΕΜΠΤΗ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013: Μάριος Φραγκούλης, Μονή Λαζαριστών
ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013: Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Στρατόπεδο Κόδρα
ΤΡΙΤΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013: Ελένη Δήμου, Μονή Λαζαριστών
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013
: Νίκος Βέρτης, Προβλήτα 1 στο Λιμάνι
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013: Αλκίνοος Ιωαννίδης, Μονή Λαζαριστών
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013
: Χαρούλα Αλεξίου, θέατρο γης
ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013: Θάνος Μικρούτσικος, Μονή Λαζαριστών
ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013: Θανάσης Παπακωνσταντίνου, φράγμα Θέρμης

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
2.Γιορτή μπουγάτσας 2013
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΥΚΑΡΠΙΩΤΩΝ Ν. ΣΕΡΡΩΝ

    Το Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου σας προσκαλεί στην «Γιορτή Μπουγάτσας» που θα
πραγματοποιηθεί, για τέταρτη συνεχή χρονιά, το Σάββατο 6 Ιουλίου 2013 στις 20,30 στην πλατεία του χωριού μας.   Για άλλη μια φορά θα υπάρχει δωρεάν μπουγάτσα για όλους και γλέντι μέχρι το πρωί!
    Σας περιμένουμε όλες και όλους !!!!

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
3.Είναι επίσημο: Θα γίνεται κούρεμα καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ για να διασωθούν οι τράπεζες
 
Yahoo! Ειδήσεις
    Επισήμως πια θεσμοθετείται το κούρεμα των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ, μετά την πολιτική συμφωνία στην οποία κατέληξαν τα ξημερώματα της Πέμπτης, οι 27 υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που συνεδρίασαν στις Βρυξέλλες.
    Το Ecofin κατέληξε στους νέους κανόνες που θα διέπουν την εξυγίανση και εκκαθάριση των προβληματικών τραπεζών, τον «λογαριασμό» των οποίων θα πληρώνουν μέτοχοι και ανασφάλιστοι πιστωτές σε περίπτωση κατάρρευσης των τραπεζών. Το σχέδιο οδηγίας στο οποίο κατέληξαν οι Ευρωπαίοι υπουργοί θα τεθεί σε διαβούλευση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Oι πρώτες ζημιές θα επιβαρύνουν πιστωτές και καταθέτες    Η συμφωνία για την «διάσωση εκ των έσω» (bail in) των τραπεζών προσφέρει σημαντική ευελιξία στις εθνικές αρχές εκκαθάρισης των κρατών προκειμένου να αντιμετωπίσουν μία ενδεχόμενη τραπεζική κρίση. Και υποχρεώνει τα κράτη-μέλη να διασφαλίζουν πως σε περίπτωση κατάρρευσης μίας τράπεζας οι πρώτες ζημιές θα επιβαρύνουν τους πιστωτές και τους καταθέτες και όχι τους φορολογούμενους.
    Οι αποταμιεύσεις κάτω των 100.000 ευρώ θα είναι εγγυημένες, ωστόσο τα πρόσωπα και οι επιχειρήσεις με μεγαλύτερες καταθέσεις θα ενταχθούν στην κατηγορία αυτών που θα υφίστανται ζημίες, όπως συνέβη στην περίπτωση της Κύπρου.
    Τη συμφωνία, που επήλθε μία ημέρα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο, επιβεβαίωσαν με δηλώσεις τους και οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών, κάνοντας λόγο για σημαντική επιτυχία και συμφωνία ορόσημο.
«Αν μια τράπεζα είναι το πρόβλημα, τώρα έχουμε ένα ενιαίο σύνολο κανόνων σε όλη την Ευρώπη για να αποφασίσει ποιος θα πληρώσει το λογαριασμό», δήλωσε από την πλευρά του, ο ολλανδός πρόεδρος του Eurogroup Γερόεν Ντάισελμπλουμ
Τι θα περιλαμβάνουν οι διαδικασίες εκκαθάρισης
- Την πώληση θυγατρικών ή κλάδων
- Δημιουργία ενδιάμεσων φορέων (διαχωρισμούς σε καλή και κακή τράπεζες)
- «Διάσωση εκ των έσω» δηλαδή την επιβολή των ζημιών σε μετόχους και ανασφάλιστους πιστωτές.
    Σύμφωνα με την απόφαση, οι  καταθέσεις φυσικών προσώπων, μικρών και μεσαίων καθώς και οι υποχρεώσεις προς την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα έχουν μεγαλύτερο βαθμό προστασίας από τις ανασφάλιστες καταθέσεις των μεγάλων εταιρειών.
Από το bail in θα εξαιρούνται
- Οι καλυμμένες καταθέσεις και οι ασφαλισμένες απαιτήσεις, όπως καλυμμένα ομόλογα
- Οι υποχρεώσεις προς εργαζόμενους εκκαθαριζομένων εταιρειών (μισθοί και συντάξεις)
- Εμπορικές απαιτήσεις οι οποίες είναι κρίσιμες για την ημερήσια λειτουργία της επιχείρησης
- Απαιτήσεις από συστήματα πληρωμών εξοφλητέες σε λιγότερο από 7 ημέρες.
- Διατραπεζικές απαιτήσεις εξοφλητέες σε λιγότερο από 7 ημέρες.
    Μοσκοβισί: Σκληρά κερδισμένη επιτυχία
    Για μια σκληρά κερδισμένη επιτυχία έκανε λόγο ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, μετά την ολοκλήρωση της μαραθώνιας συνεδρίασης. «Αυτή είναι μια επιτυχία, μια σκληρά κερδισμένη επιτυχία», ανέφερε ο Πιέρ Μοσκοβισί, υπογραμμίζοντας τη σημασία της συμφωνίας αυτής για την οικονομική σταθερότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 
    480 εργαζόμενοι μένουν στο δρόμο μετά την κατάθεση αίτησης πτώχευσης στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών από την εταιρεία ΚΑΤΣΕΛΗΣ (Όμιλος Nutriart).
    Αν και το τελευταίο διάστημα κατέβαλε σημαντικές προσπάθειες για την αναδιάρθρωσή της, η επιδείνωση της οικονομικής κρίσης, ταυτόχρονα με τις μεγάλες καθυστερήσεις που υπήρξαν στην οριστικοποίηση, στη σύναψη και στην υλοποίηση των συμφωνιών χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης με τις τράπεζες, επιβάρυνε σε μεγάλο βαθμό την οικονομική της κατάσταση, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα η εταιρεία να μην είναι σε θέση πλέον να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις της”, ανακοίνωσε η διοίκηση της εταιρείας με επιστολή της προς το Χρηματιστήριο Αθηνών.
    Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται Τα Νέα, μόνο την τελευταία διετία οι σημαντικές καθυστερήσεις στις συμφωνίες για αναδιάρθρωση από μέρους των τραπεζών ήταν καθοριστικές για την εξέλιξη που οδηγεί στο λουκέτο.
    Περίπου 11 μήνες κράτησε η διαπραγμάτευση για την πρώτη συμφωνία με τις τράπεζες το 2011 και εννέα μήνες το 2012, με αποτέλεσμα όταν εκταμιεύτηκαν τα αναγκαία κεφάλαια η κατάσταση για το μέλλον της Nutriart να είναι μη αναστρέψιμη.
    Ενδεικτικό της άσχημης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η εταιρεία είναι το γεγονός ότι πριν από την τελευταία ρύθμιση χρεών είχε βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις ύψους 110,1 εκατ. ευρώ, ενώ το σύνολο των υποχρεώσεών της στις 31 Δεκεμβρίου 2012 ανερχόταν σε 170,5 εκατ. ευρώ. Επίσης, οι πωλήσεις της ήταν 20,242 εκατ. ευρώ, σημαντικά μειωμένες, έναντι 38,3 εκατ. ευρώ το 2011, ενώ οι ζημιές της το 2012 διαμορφώθηκαν σε 36,8 εκατ. ευρώ.
    Η αίτηση πτώχευσης αναμένεται να συζητηθεί ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών στις 18 Σεπτεμβρίου 2013.

5.Σεμνά και ταπεινά, η κυβέρνηση Σαμαρά ετοιμάζεται να σκορπίσει 800 χιλ. ευρώ για αντικατάσταση σφραγίδων στα σχολεία της χώρας!
Δηλαδή, εάν έκοβαν με ξυραφάκι το ‘’και Πολιτισμού’’ θα χαλούσε η σούπα ?
Έχει ξαναγίνει, όταν από τις σφραγίδες κόβαμε κάποια μέρη, κατόπιν ‘’εντολής’’.
Μια εγκύκλιος χρειάζεται μόνο.
Άσε που σε λίγους μήνες θα το ξανααλλάξουν…
 
     Σε μια περίοδο ύφεσης και σκληρής οικονομικής λιτότητας, όπου τα λιγοστά χρήματα θα πρέπει να διατίθενται σε έργα υποδομής και όχι βιτρίνας, το υπουργείο παιδείας αλλάζοντας τον τίτλο του... (από υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού σε υπουργείο Παιδείας) υποχρεώνει τις κατά τόπους σχολικές επιτροπές των δήμων της χώρας να δαπανήσουν το εξωφρενικό ποσό των 790.000 ευρώ για αντικατάσταση των  σφραγίδων στα 15.000 νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της χώρας!!!
    Όπως είναι γνωστό, η κάθε σχολική μονάδα έχει σήμερα στην κατοχή της δύο βασικές σφραγίδες (τη στρογγυλή και την τετράγωνη), οι οποίες όμως δεν έχουν γραμμένο το νέο τίτλο του υπουργείου Παιδείας, οπότε θα πρέπει άμεσα να αντικατασταθούν.
    Πόσο κοστίζει η όλη διαδικασία; Σχεδόν 650 χιλιάδες ευρώ!!! Από που προκύπτει αυτό το ποσό; Με μια μέση τιμή και για τις δύο σφραγίδες τα 50 ευρώ, το κόστος για τα 15 χιλιάδες σχολεία φθάνει τα 750 χιλιάδες ευρώ. Προσθέστε και άλλες χίλιες σφραγίδες για τις κατά τόπους διευθύνσεις εκπαίδευσης, τις 13 Διευθύνσεις εκπαίδευσης και το ίδιο το υπουργείο παιδείας και ο λογαριασμός φτάνει στο δυσθεώρητο ποσό των 800.000 ευρώ!!!
    Με φόντο την ανάγκη περιστολής των κρατικών δαπανών, η χώρα και οι πολίτες όχι μόνο εκτελούν υπάκουα κάθε προσταγή του Δ.Ν.Τ προκειμένου να μη χρεοκοπήσουμε αλλά σπαταλάμε για πλάκα 800.000. Τα συμπεράσματα δικά σας...

6.Παράταση προθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος (Φυσικών Προσώπων)
 
    Η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τους υπόχρεους του άρθρου 62 του ΚΦΕ (φυσικά πρόσωπα), παρατείνεται ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του αριθμού φορολογικού μητρώου του φορολογούμενου ως εξής:Για τα ψηφία: 1 και 2 έως και την 22η Ιουλίου 2013,
για ψηφία: 3 και 4 έως και την 29η Ιουλίου 2013,
για τα ψηφία: 5 και 6 έως και την 5η Αυγούστου 2013,
για τα ψηφία: 7 και 8 έως και την 12η Αυγούστου 2013,
για το ψηφίο: 9 έως και την 26η Αυγούστου 2013
και για το ψηφίο: 0 έως και την 30η Αυγούστου 2013.
    Με βάση το ΑΦΜ η παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων
    Νέες ηλιθιότητες του Υπουργείου Οικονομικών. Σε πολλές μέρες "σπάει" η υποβολή δηλώσεων, ανάλογα με τον ΑΦΜ, σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση. Δείτε αναλυτικά:
    Η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τους υπόχρεους του άρθρου 62 του ΚΦΕ (φυσικά πρόσωπα), παρατείνεται  ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του αριθμού φορολογικού μητρώου του φορολογούμενου ως εξής:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ
    Επιπλέον παρατείνεται μέχρι και τις 8 Ιουλίου 2013 η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τους υπόχρεους της παρ. 4 του άρθρου 2 του ΚΦΕ (ΟΕ, ΕΕ, κ.λπ.) .
    Η προθεσμία αυτή ισχύει και για τις εταιρείες που υποβάλλουν τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματός τους σε φυσική μορφή στη Δ.Ο.Υ., εκτός αυτών που προβλέπεται κατά περίπτωση ειδικότερη προθεσμία από τις διατάξεις του άρθρου 64 του Κ.Φ.Ε. (περιπτώσεις δ΄, ε΄ και στ΄ της παραγράφου 1).
    Αν και δεν υπάρχει ακόμη εγκύκλιος, την είδηση έδωσε ο ΓΓ του Υπουργείου Οικονομικών στο twitter. Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων (Ε1) μέχρι την 1-9-2013 και των Νομικών Προσώπων (ΑΕ, ΕΠΕ κλπ) μέχρι τις...8-7-2013.
    Όποιος κάνει δήλωση Αύγουστο θα έχει 2 δόσεις. Τον Ιούλιο 3 δόσεις.

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
 
    Δεν ήταν τα τελευταία αυτά που πέρασαν πριν από λίγους μήνες;
    Έτσι δεν δήλωνε ο πρωθυπουργός; Δεν μας έλεγε ότι είναι το τελευταίο πακέτο μέτρων και ότι η κοινωνία δεν αντέχει νέα μέτρα; Μετά από τόσους μήνες που οδεύουμε προς το “success story”, κινδυνεύουμε ακόμα με νέα μέτρα;
    Στις 30 Αυγούστου του 2012 όλα αυτά.
    Μα πως; Αν δηλαδή δεν αποφύγουμε τα νέα μέτρα, θα τα αντέξουν οι πολίτες και η κοινωνία;

8.Μουμπούκο, κάν’ το όπως ο Νικήτας

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
   
Επειδή μπήκες ορεξάτος στο υπουργείο Υγείας, να σου θυμίσω τί έκανε ο Νικήτας Κακλαμάνης καθήμενος στην καρέκλα σου.
    Κατήργησε το γνωστό επαίσχυντο σύστημα της...εφημερίας των δημόσιων νοσοκομείων και  όρισε ότι όλα τα νοσοκομεία θα δέχονται και έκτακτα περιστατικά στη διάρκεια της ημερήσιας λειτουργίας τους [07:30-14:30]. Στο διάστημα 14:30-07:30 θα εφημερεύουν μερικά νοσοκομεία κατά το παλιό σύστημα.
    Αποτέλεσμα; Εξαφανίσθηκαν τα ράντζα και οι Διευθυντές των κλινικών έπαψαν να έχουν αγκαζέ τις κλίνες για τους ασθενείς «τους», των οποίων έκαναν εισαγωγή ως δήθεν έκτακτων περιστατικών στη διάρκεια των εφημεριών.
    Δεύτερο αποτέλεσμα; Ο Νικήτας έφυγε από το υπουργείο Υγείας για τον Δήμο Αθηναίων, ενώ  το σύστημα των εφημεριών  επανήλθε στα γνωστά πρότυπα που επί δεκαετίες είχαν καθιερώσει οι Διευθυντάδες με την ανοχή των υπουργών.
    Βέβαια, αυτό δεν μπορεί κανείς να το αποκαλέσει «μεταρρύθμιση». Μάλλον για επίδειξη κοινής λογικής και αποκατάσταση της φυσιολογικής των πραγμάτων τάξης το κόβω, αλλά αν το κάνεις Μουμπούκο, εγώ θα το κατατάξω στην χορεία των μεταρρυθμίσεων και  θα σου απονείμω εύσημα.
     Ίσως να πεις ότι δεν θυμάμαι καλά και ότι δεν τόλμησε να κάνει κάτι τέτοιο ο Νικήτας. Δεν πειράζει. Ας έχει εξασθενίσει η μνήμη μου. Ακόμη κι’ αν δεν το έχει κάνει ο Νικήτας, καλό δεν είναι σαν ιδέα; Τί λες; Ελπίζω να μην προβάλει veto ο Αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως που έχει έναν εξ απορρήτων σύμβουλο σε κάποιο μεγάλο, δημόσιο φυσικά, νοσοκομείο. Ρίξε και μια ματιά στον αριθμό των επισκέψεων και εξετάσεων που λαμβάνουν χώραν το απόγευμα στα δημόσια νοσοκομεία, επειδή  τα απογεύματα πληρώνονται extra οι γιατροί του ΕΣΥ.
     Θέλεις κι’ άλλη μια ιδέα;
    Ζήτησε κατάλογο όλων των Κέντρων Υγείας που έχουν χτιστεί με τις αποστάσεις τους από τα πλησιέστερα νοσοκομεία, τον αριθμό των κλινών που διαθέτει κάθε Κέντρο και γιατί τις χρειάζεται, αλλά και πόσο κόστισε το καθένα.
     Στη συνέχεια σύγκρινε τις τιμές της εποχής ανέγερσης με το κόστος κάθε Κέντρου και δίπλα γράψε ποιος εργολάβος το ανέλαβε.
    Μετά γράψε πόσο προσωπικό χρειάζεται κάθε Κέντρο για τη στελέχωσή του και πόσο προσωπικό έχει, ώστε να αντιληφθείς αν λειτουργεί στοιχειωδώς.
    Στη συνέχεια κάνε ό,τι καταλαβαίνεις.
   Παρεμπιπτόντως:  Πάγκαλος έφα  ότι  «Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ως Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, υπήρξε μια έκπληξη για μένα και δε διστάζω να πω ότι είναι ο καλύτερος Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας που πέρασε από το υπουργείο αυτό, ίσως μαζί με τον αείμνηστο  Γιώργο Κατσιφάρα. Απέδειξε ότι είναι ικανός να χειρίζεται ένα Υπουργείο και με κάνει να σκέφτομαι ότι είναι σωστό το ότι η πολιτική είναι τέχνη και όχι επιστήμη». Σου θυμίζω ότι ο Κατσιφάρας είναι ο πολιτικός [κολλητός της οικογενείας Παπανδρέου] που είχε πει το περίφημο «αν δεν υπήρχε ο Ανδρέας, δεν θα μας γνώριζε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας μας». Γι’ αυτό και για την αφοσίωσή του στην Οικογένεια έμεινε ο εν λόγω πολιτικός στην ιστορία. Τίποτε άλλο! Φρόντισε, λοιπόν, να αποδείξεις πως έχει άδικο ο Πάγκαλος που σε τοποθέτησε εκ δεξιών του Κατσιφάρα.

Σωτήριος Καλαμίτσης
Φίλος του γιατρού Γωγούση

ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )
9.Επιμειξία ή Αιμομιξία;
 
tzampanintza
Το έστειλε ο Δημήτρης Ακριτίδης
    Μετά από τριάντα χρόνια ακριβώς (1981-2011), ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της φύσης!     
    Δειλά και ντροπαλά στην αρχή όπως όλα τα παράνομα ζευγάρια, που στην αρχή χρειάζονται και κάποιον κολλητό μαζί, έτσι για το ''ξεκάρφωμα'', πότε την Παπα-Δήμαινα, πότε τον ανεκδιήγητο Κουρέλη, ξεκίνησε ο έρωτας του αιώνα...     
    Σήμερα, δύο χρόνια μετά, κι αφού οι ''πομπές'' τους έχουν κάνει τον γύρο της υφηλίου, κι ο κόσμος τόχει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι, δεν χρειάζονται πιά ''μπροστινούς'' και φερετζέδες για να ζήσουν το τρελό τους πάθος!     
    Κάποιοι λένε ότι πρόκειται για δύο διαφορετικά είδη, που η μακροχρόνια σχέση μίσους-πάθους τα έφερε κοντά.
    Μάλλον όμως πρόκειται για συγγενείς εξ αίματος, που τουλάχιστον ο ένας τους είχε αλλάξει όνομα και...
τους νόμιζαν για ξένους.
    Στο πέρα απ' τον άνθρωπο ζωϊκό βασίλειο, η Φύση επιτρέπει τόσο επιμειξίες όσο και αιμομιξίες.
     Το πρόβλημα είναι ότι στο ανθρώπινο είδος (λέμε τώρα!), ό,τι προκύψει από μιά τέτοια ένωση, είτε πρόκειται για επιμειξία, είτε πολύ περισσότερο για αιμομιξία, θα είναι μούλικο!
     Και τον μούλο κανείς δεν τον θέλει.  Όλοι ως μούλο τον αντιμετωπίζουν. Ακόμα κι οι στενοί συγγενείς-ψηφοφόροι.  Πόσο μάλλον οι πιό ξένοι!
    Θα σέρνει πάντα τις αμαρτίες των γονιών του στο αίμα του, και θα αναδεικνύει πάντα ό,τι χειρότερο ελάττωμα έχει πάρει απ' τον καθένα τους
     Είναι σίγουρο ότι οι άνομοι τούτοι εραστές θα περιθωριοποιηθούν και θα αποβληθούν από την κοινωνία.     
    Το δε μούλικό τους θα καταλήξει μετά την ολιγόμηνη ζωή του σε κάποια γυάλα, ως ΕΚΘΕΜΑ ΤΕΡΑΤΟΓΕΝΕΣΗΣ στο μουσείο της Πολιτικής Ιστορίας!
     Το θέμα είναι ότι ως τότε τα ''συνουσιάτικα'' ( κατά το γ@@@σιάτικα ), θα τα πληρώνει ο λαός!..

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
10.Ανακοίνωση του Συντονιστικού των ΝΠΔΔ Ενώσεων Αποστράτων Αξκων για τις συνεχόμενες επιθέσεις της ΑΝΕΑΕΔ

    1. Το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Θεσμικών Ενώσεων Αποστράτων, που εκπροσωπεί 100.000 Μέλη, ενώ ευρίσκεται σε πόλεμο για να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τα Μέλη του, αναγκάζεται νε δίνει μία παράλληλη μάχη με ένα εσωτερικό αντίπαλο, την  ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ, που από την στιγμή που δημιουργήθηκε έχει ως κύριο στόχο της την διάλυση των τριών θεσμικών Ενώσεων. ΄Ετσι το Συντονιστικό Συμβούλιο αναγκάζεται να διαθέσει μέρος του πολύτιμου χρόνου του για να απαντήσει στην από 25 Ιουν 2013 ανακοίνωση της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ., γιατί αυτή βρίθει ανακριβειών και εμπάθειας.
    2. Θα αντικρούσoυμε λακωνικά τα από αυτούς φερόμενα ως ψεύδη ως ακολούθως:
        α. Το Συντονιστικό Όργανο Δράσεων (Σ.Ο.Δ.) συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία του Συντονιστικού Συμβουλίου των τριών Ενώσεων, συνεδρίασε μόνο σε χώρους των τριών Ενώσεων και παραμένει μέχρι σήμερα ενεργό. Απόδειξη τούτου είναι ότι όλα τα ψηφίσματα που επεδώθησαν κατά τις συγκεντρώσεις Αθηνών, Χανίων, Θεσσαλονίκης και Λάρισας εξεδώθησαν από το Σ.Ο.Δ.  Βέβαια η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. επειδή απεχώρησε μετά τη συγκέντρωση των Αθηνών, γιατί δεν ανέλαβε την πρωτοκαθεδρία του Σ.Ο.Δ., θεώρησε με το “μεγάλο ειδικό βάρος” που είχε ότι το διέλυσε. Το πως εμπλέκονται οι θεσμικές Ενώσεις και οι Πρόεδροί τους στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, η τελευταία να το κρίνει είναι η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ., δεδομένου ότι ήταν παντελώς απούσα. Οι τρεις Πρόεδροι και τα Δ.Σ. των Ενώσεων εργάζονται νυχθημερόν και φυσικά  έχουν δώσει και την ψυχή τους για την επιτυχία των συγκεντρώσεων, τη στιγμή που οι “τζάμπα μάγκες”  ήταν στους καναπέδες τους.
         β. Για τις ποινικές, και αστικές ευθύνες απλά να θυμίσουμε ότι ως Ν.Π.Δ.Δ. έχουμε επί πλέον νομικές συνέπειες από τα Ν.Π.Ι.Δ., βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας  και  όσον αφορά την κάλυψη των ε.ε. συναδέλφων η θέση μας ήταν εξαρχής πεντακάθαρη και ουδείς από εμάς τους προέτρεψε να συμμετάσχουν με στολή, τουναντίον αυτό αφέθηκε στην κρίση του καθενός (υπάρχει γραπτή ανακοίνωση του Συντονιστικού Συμβουλίου των τριών Ενώσεων).
          γ. Όσον αφορά τα οικονομικά των τριών Ενώσεων αυτά ελέγχονται από ελεγκτή σε κάθε ΄Ενωση, ελέγχονται επίσης από τον Πάρεδρο και κατά καιρούς ελέγχονται από τακτικές οικονομικές επιθεωρήσεις που γίνονται από το Υ.ΕΘ.Α. και τα Γενικά Επιτελεία. Τώρα αποκαλύπτεται  ποίοι διοχέτευσαν εσχάτως στον τύπο πληροφορίες για δήθεν οικονομικά σκάνδαλα και δήθεν έκτακτους ελέγχους που γίνονται στις τρεις Ενώσεις  Η τελευταία που έπρεπε να μιλήσει για οικονομικά είναι η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ., η οποία μάλιστα έχει το θράσος να κατηγορεί το Υ.ΕΘ.Α. γιατί παραχωρεί  στις Ενώσεις ευκολίες που εξυπηρετούν τους Αποστράτους
          δ. Επειδή η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. προαναγγέλλει την ολοκλήρωση του κύκλου ζωής των θεσμικών Ενώσεων, πράγμα για το οποίο έχει εργασθεί σκληρά και παρ ολίγο να το επιτύχει επί εποχής Μπεγλίτη, την καλούμε να ασχοληθεί με τα του οίκου της, γιατί ο δικός της κύκλος ζωής έχει ήδη κλείσει. Και έκλεισε γιατί ενώ όταν ιδρύθηκε ευαγγελίστηκε τάχα το κάτι καινούργιο, το κάτι ενωτικό, το κάτι μαχητικό, εξήντλησε όλες τις δυνάμεις της όχι εναντίον του κοινού εχθρού, αλλά εναντίον των τριών θεσμικών Ενώσεων. Οι θεσμικές Ενώσεις πέτυχαν αρκετά τα οποία δεν είναι του παρόντος να αναφέρουμε, εκτός από το οικονομικό, για το οποίο  παλεύουμε ακόμη. Οφείλει η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. να πληροφορήσει τι πέτυχε αυτή, ως εναλλακτική δύναμη, τα τρία τελευταία χρόνια.
    3. Μετά από τα ανωτέρω και εν όψει του ότι η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. μας φέρεται συνεχώς εχθρικά, παρά τις προσπάθειες που κάνουμε εδώ και πολύ καιρό να μην αντιδρούμε στις προκλήσεις της, δηλώνουμε ότι διακόπτουμε την συνεργασία - επικοινωνία  μαζί της και θα συνεχίσουμε τον κοινό αγώνα κατά του κοινού αντιπάλου με τους υπόλοιπους Φορείς ε.ε. και εν αποστρατεία Στελεχών των Ε.Δ. και των Σ.Α.. και ότι δεν πρόκειται να απαντήσουμε στους λίβελλους που είναι βέβαιο ότι θα εκπέμψει.
Αντιστράτηγος  Παντελής Μαυροδόπουλος  ε.α.  Πρόεδρος Ε.Α.Α.Σ
Υποστράτηγος  Ευαγ. Δανιάς  ε.α.  Διευθύνων Σύμβουλος Ε.Α.Α.Σ
Αντιναύαρχος Σπ. Περβαινάς Π.Ν. ε.α.  Πρόεδρος Ε.Α.Α.Ν    
Αντιπλοίαρχος (Ε) Γ. Γεωργακόπουλος Π.Ν. ε.α. Διευθύνων Σύμβουλος Ε.Α.Α.Ν
Αντιπτέραρχος (Ι) Κων. Ιατρίδης Π.Α. ε.α.   Πρόεδρος Ε.Α.Α.Α
Υποπτέραρχος Κων. Δελλής Π.Α. ε.α.  Διευθύνων Σύμβουλος Ε.Α.Α.Α
Για την ακρίβεια
Ο  Πρόεδρος του Συντονιστικού Συμβουλίου
 Αντιναύαρχος Σπ. Περβαινάς Π.Ν. ε.α.

11.Αβραμόπουλος: “Πρέπει να πάρουμε πρωτοβουλίες για τους στρατιωτικούς” 

    Με αναφορές “στους ανθρώπους των Ενόπλων Δυνάμεων” ανέλαβε τα καθήκοντά του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Στις πρώτες του δηλώσεις ως ΥΕΘΑ αναγνώρισε τις θυσίες που έχουν υποστεί και είπε ότι “πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλίες γι΄ αυτούς”. Δεν διευκρίνισε βέβαια τι έχει στο μυαλό του και αν οι “πρωτοβουλίες” αυτές θα εκδηλωθούν άμεσα. Το θέμα του μισθολογίου , “τρέχει” ήδη και ότι είναι να γίνει από το ΥΠΕΘΑ ,πρέπει να γίνει άμεσα.
    Η Φώφη Γεννηματά είπε ότι είναι τιμή της “που θα είμαι η πρώτη γυναίκα που θα υπηρετήσω τις Ένοπλες Δυνάμεις”  ( δώστε της φαιοπράσινη και τζόκευ )και αναφέρθηκε στις περικοπές που έχουν υποστεί οι στρατιωτικοί.
    Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος στην ομιλία αποχώρησής του έκανε μια αναδρομή του ενός χρόνου στο ΥΠΕΘΑ επικεντρώνοντας στην νέα δομή δυνάμεων που όπως είπε “συρρικνώνει την στρατιωτική γραφεικορατία”. Και πρόσθεσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις κλήθηκαν να διαχειριστούν την χειρότερη κρίση από τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά.
Κάποιος έπρεπε να πεί σε αυτόν τον αυνάνα, ότι εάν καταργούσε τις ΕΔ, θα πετύχαινε το σκοπό του, δηλαδή θα μηδένιζε την…’’ στρατιωτικη γραφειοκρατία’’.
    Ο Αβραμόπουλος τόνισε ότι θα κρατήσει τα κόμματα εκτός Ενόπλων Δυνάμεων.
Μου φαίνεται ότι ο τύπος έχει πλάκα. Όταν γέμιζαν όλες τις θέσεις-κλειδιά και οι δύο συνέταιροι, ο καθένας με την σειρά του, με ΤΑ ΣΚΑΤΑ της κάθε τάξεως, ‘’κρατούσαν τα άλλα κόμματα εκτός ΕΔ ‘’

ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
12.ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
548 – Πέθανε η Θεοδώρα, Βυζαντινή αυτοκράτειραΗ Θεοδώρα (περ. 500 - 28 Ιουνίου 548) ήταν η σύζυγος του Βυζαντινού αυτοκράτορα Ιουστινιανού. Φέρεται ως μία από τις διασημότερες γυναίκες στην παγκόσμια ιστορία και η διασημότερη αυτοκράτειρα του Βυζαντίου η οποία εξακολουθεί μέχρι σήμερα να κεντρίζει το ενδιαφέρον των ιστορικών μελετητών, καλλιτεχνών και αναγνωστικού κοινού.
572 - Πέθανε ο Αλβοΐνος, βασιλιάς των ΛομβαρδώνΟ Αλβοΐνος (ιταλικά : Alboino ; λατινικά : Alboinus, εκ του γερμανικού Alfwin, « φίλος των Ελφ ») υπήρξε βασιλιάς των Λομβαρδών, κατά τα μισά του 6ου αιώνα, ο οποίος οδήγησε τον λαό του στην Ιταλία το 568, θέτοντας τα θεμέλια για το λομβαρδικό βασίλειο της Ιταλίας.
1098 - Σταυροφόροι της Α' Σταυροφορίας νικούν τον Κερμπογκά της Μοσούλης.
1385 - Πέθανε ο Ανδρόνικος Δ´ Παλαιολόγος, Βυζαντινός αυτοκράτορας
1389 - Λαμβάνει χώρα η μάχη του Κοσσυφοπεδίου μεταξύ του σερβικού και του οθωμανικού στρατού.
1461 - Ο Εδουάρδος Δ' στέφεται βασιλιάς της Αγγλίας.
1491 – Γεννήθηκε ο Ερρίκος Η', βασιλιάς της Αγγλίας
1577 - Γεννήθηκε ο Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς, Φλαμανδός ζωγράφος
1598 - Πέθανε ο Αβραάμ Ορτέλιους, Φλαμανδός χαρτογράφος
1703 - Γεννήθηκε ο Τζον Γουέσλεϋ, Άγγλος θεολόγος, ιδρυτής του Μεθοδισμού
1712 - Γεννήθηκε ο Ζαν Ζακ Ρουσσώ, Ελβετός φιλόσοφος
1818 - Γεννήθηκε ο Άντζελο Σέκι, Ιταλός αστρονόμος
1836 - Πέθανε ο Τζέιμς Μάντισον, 4ος πρόεδρος των Η.Π.Α.
1859 - Διεξάγονται στο Νιούκασλ της Αγγλίας τα πρώτα καλλιστεία σκύλων.
1867 - Γεννήθηκε ο Λουίτζι Πιραντέλλο, Ιταλός συγγραφέας
1873 - Γεννήθηκε ο Αλεξίς Καρέλ, Γάλλος ιατρός
1878 - Υψώνεται επίσημα στη Λευκωσία η αγγλική σημαία.
1883 - Γεννήθηκε ο Πιέρ Λαβάλ, Γάλλος πολιτικός
1909 - Γεννήθηκε ο Έρικ Άμπλερ, άγγλος συγγραφέας αστυνομικών και κατασκοπευτικών μυθιστορημάτων. (Η μάσκα του Δημήτριου) (Θαν. 22/10/1998)
1912 - Γεννήθηκε η Αμαλία Φλέμιγκ, σύζυγος και επιστημονική συνεργάτιδα του μεγάλου βρετανού επιστήμονα Αλεξάντερ Φλέμιγκ που ανακάλυψε την πενικιλίνη. Η ίδια εξελέγη και βουλευτής με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. (Θαν. 26/2/1986)
1913 - Η Εμπροσθοφυλακή της VII Μεραρχίας απελευθερώνει τις εσπερινές ώρες την πόλη των Σερρών. Οι Βούλγαροι, κατά την αποχώρησή τους, καίνε 4.050 οικίες, 1.000 καταστήματα και 18 σχολεία και εκκλησίες.
1914 - Γεννήθηκε ο Άριμπερτ Χάιμ, Αυστριακός ιατρός
1914 - Ο Αρχιδούκας της Αυστρίας Φραγκίσκος Φερδινάνδος δολοφονείται στο Σεράγεβο από το Σέρβο φοιτητή Γκαβρίλο Πρίντσιπ. Η ενέργεια αυτή έγινε η αφορμή για την έναρξη του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου.
1919 - Υπογράφεται η Συνθήκη των Βερσαλλιών.
1926 - Γεννήθηκε ο Μελ Μπρουκς, Αμερικανός ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός
1940 - Γεννήθηκε ο Μοχάμεντ Γιουνούς, οικονομολόγος από το Μπαγκλαντές
1946 - Επίσημοι πανηγυρισμοί σ' όλη τη χώρα για την απόδοση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα.
1948 -  Το κομουνιστικό κόμμα της Γιουγκοσλαβίας, επικεφαλής του οποίου είναι ο Τίτο, εκδιώκεται από την Κομινφόρμ, επισημοποιώντας τη ρήξη Μόσχας - Βελιγραδίου. Η απόφαση αυτή θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στον ελληνικό Εμφύλιο, αφού σύντομα ο Τίτο δεν θα αναγνωρίζει πλέον τις δεσμεύσεις του απέναντι στο Δημοκρατικό Στρατό.
1948 - Γεννήθηκε η Κάθι Μπέιτς, Αμερικανίδα ηθοποιός
1952 - Γεννήθηκε ο Πιέτρο Μενέα, ιταλός αθλητής του στίβου, από τους κορυφαίους σπρίντερ όλων των εποχών. (Θαν. 21/3/2013)
1957 - Γεννήθηκε ο Γκεόργκι Παρβάνοφ, Βούλγαρος πολιτικός
1961 - Γεννήθηκε ο Λεονάρντ Όρμπαν, Ρουμάνος πολιτικός
1963 - Αρχίζει να λειτουργεί η πρώτη υψικάμινος στην Ελλάδα στο εργοστάσιο της Χαλυβουργικής.
1970 - Ο Άρης κατακτά το κύπελλο Ελλάδος.
1971 - Πέθανε ο Φραντς Στανγκλ, Αυστριακός αξιωματικός των SS
1975 - Πέθανε ο Κωνσταντίνος Δοξιάδης, Έλληνας αρχιτέκτονας
1980 - Πρώτη πτήση αεροπλάνου που κινείται με ηλιακή ενέργεια, πρόκειται για το αεροσκάφος "Γκοσάμερ Πέγκουιν" με χειριστή τον Μακ-Γκρήντυ.
1985 - Πέθανε ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, Έλληνας ηθοποιός1939 Το τραγούδι του χωρισμού (σκ: Φιλοποίμην Φίνος)1943 Η φωνή της καρδιάς (σεν.-σκ: Δημήτρης Ιωαννόπουλος) ... Τζώρτζης1946 Καταδρομή στο Αιγαίον (σεν.-σκ: Μιχάλης Καραγάτσης) ... Αλέξης Κομνηνός1947 Άννα Ροδίτη (σκ: Μιχάλης Γαζιάδης, Γιάννης Φιλίππου) ... Άρης Γαλανός1949 Διαγωγή μηδέν (σκ: Μιχάλης Γαζιάδης, Γιάννης Φιλίπου) ... Φώτης1950 Οι απάχηδες των Αθηνών (σεν.-σκ: Ηλίας Παρασκευάς) ... Κώστας1951 Εκείνες που δεν πρέπει ν' αγαπούν (σκ: Αλέκος Σακελλάριος) ... Γιώργος1952 Άγγελος με χειροπέδες (σεν.-σκ: Αντώνης Παπαδαντωνάκης) ... Πέτρος1953 Οι ουρανοί είναι δικοί μας (σκ: Ντίνος Δημόπουλος)1955 Ούτε γάτα, ούτε ζημιά (σκ: Αλέκος Σακελλάριος) ... Νίκος Κουτρουμπάς1956 Η άγνωστος (σκ: Ορέστης Λάσκος) ... Στέφανος Πετρίδης1956 Ο ζηλιαρόγατος (σεν.-σκ: Γιώργος Τζαβέλλας) ... Σπύρος Αργυρίου1957 Μαρία Πενταγιώτισσα (σκ: Κώστας Ανδρίτσος) ... Αρμάος1957 Η μοίρα γράφει την ιστορία (σεν.-σκ: Δημήτρης Ιωαννόπουλος) ... Άρης Δερμέζης1958 Διακοπές στην Αίγινα (σεν.-σκ: Ανδρέας Λαμπρινός) ... Τζώνης1958 Δύο αγάπες, δύο κόσμοι (σκ: Ηλίας Παρασκευάς) ... Κώστας Κοσμίδης1959 Το παραστράτημα μιας αθώας (σκ: Κώστας Ανδρίτσος)1958 Το τρελοκόριτσο (σκ: Δημήτρης Δαδήρας) ... Παπαδόπουλος1959 Ταξίδι με τον έρωτα (σκ: Ανδρέας Λαμπρινός) ... Λάμπρος1959 Αντίο ζωή (σκ: Ορέστης Λάσκος) ... γιατρός Στέφανος Βρανάς1959 Το αγοροκόριτσο (σκ: Ντίμης Δαδήρας) ... πατέρας1960 Ερωτικά παιχνίδια (σκ: Γιώργος Θεοδοσιάδης) ... Μάνος1960 Τυφλός άγγελος (σκ: Ερρίκος Θαλασσινός)1960 Είμαι αθώος (σκ: Ντίνος Κατσουρίδης) ... Συντ/ρχης Πικάρ1960 Δον Ζουάν για κλάματα (Το μωρό μου) (σκ: Ντίμης Δαδήρας) ... Αλέξης Δεπάστας1960 Κρουαζιερα στη Ροδο (σεν.-σκ.: Γιάννης Δαλιανίδης) ... Πέτρος Ράμπος1961 Η Αλίκη στο ναυτικό (Αλέκος Σακελλάριος) ... πλοίαρχος, πολ. ναυτικού1961 Λάθος στον έρωτα (σκ: Χρήστος Κυριακόπουλος) ... Αντώνης Μίχαλος1961 Η Λίζα και η άλλη (σκ: Ντίνος Δημόπουλος) ... Μικές Γαβρήλογλου1962 Κατηγορούμενος ο έρως (σκ: Γκρεγκ Τάλλας) ... Αχιλλέας1963 Χτυποκάρδια στο θρανίο (σκ: Αλέκος Σακελλάριος) ... Λάμπρος Πετροβασίλης1963 Αυτό το κάτι άλλο (σκ: Γιώργος Λαζαρίδης) ... Λάζαρος Πεναρής1963 Ο μπαμπάς μου κι εγώ (σκ: Ερρίκος Θαλασσινός) ... Λέων Μαυρογιάννης1963 Ο κύριος πτέραρχος (σκ: Ντίνος Κατσουρίδης) ... πτέραρχος Παπαοικονόμου1963 Μικροί και μεγάλοι εν δράσει (σκ. Ορέστης Λάσκος) ... Αντώνης Ζορμπάς1964 Ο εαυτούλης μου (σκ: Ορέστης Λάσκος) ... Γιάγκος Αγγελής1964 Η βίλα των οργίων (σκ: Ντίνος Δημόπουλος & Φίνος Φιλμ) ... Χάρης Ζάβαλος1964 Η χαρτοπαίχτρα (σκ: Γιάννης Δαλιανίδης) ... Ανδρέας Οικονομίδης1964 Θα σε κάνω βασίλισσα σεν.-σκ: Αλέκος Σακελλάριος) ... Πιτ Παπαθεοφιλόπουλος1965 Υιέ μου υιέ μου (σκ: Γρηγόρης Γρηγορίου)... Αντώνης Χατζηλουκάς1965 Υπάρχει και φιλότιμο (σεν.-σκ: Αλέκος Σακελλάριος) ... Ανδρέας Μαυρογυαλούρος1965 Επιστροφή (σκ: Ερρίκος Ανδρέου) ... θείος Πέτρος1966 Να ζη κανείς ή να μη ζη; (σκ: Ορέστης Λάσκος) ... Γιώργος Αλεξίου1966 Η γυναίκα μου τρελάθηκε (σκ: Δημήτρης Νικολαΐδης) ... Μάνος1966 Η κόρη μου η σοσιαλίστρια (σκ: Αλέκος Σακελλάριος) Αντώνης Δέλβης1966 Τζένη-Τζένη (σκ: Ντίνος Δημόπουλος) ... Μίλτος Κασσανδρής1967 Ο γεροντοκόρος (σκ: Ορέστης Λάσκος) ... Θανάσης Μπαρούτσος1967 Ο στρίγγλος που έγινε αρνάκι (σεν.-σκ: Αλέκος Σακελλάριος) ... Λεωνίδας Πετρόχειλος1967 Βίβα Ρένα (σκ: Κώστας Καραγιάννης) ... Λάμπρος Φωκάς1967 Ο σπαγγοραμμένος (σκ: Κώστας Καραγιάννης) ... Λάμπρος Σκουντρής1967 Πατέρα κάτσε φρόνιμα (σκ: Κώστας Καραγιάννης) ... Αντώνης Παπασταφίδας1967 Κάτι κουρασμένα παλικάρια (σκ: Ντίνος Δημόπυλος) ... Ντίνος Διαμαντίδης1967 Αν όλες οι γυναίκες του κόσμου (σκ: Νέστορας Μάτσας) ... Αγγελής1968 Ο Ρωμιός έχει φιλότιμο (σεν.-σκ: Αλέκος Σακελλάριος) ... Τηλέμαχος Καραντάρης1968 Ο τρελός τα 'χει 400 (σκ: Κωστας Καραγιαννης) ... Λάμπρος Λαμπρέτας1968 Καπετάν φάντης μπαστούνι (σεν.-σκ: Αλέκος Σακελλάριος) ... καπετάν Ανδρέας1969 Ο μπλοφατζής (σκ: Βασίλης Γεωργιάδης) ... Παρασκευάς Καρατζόβαγλου / Τζον Χάλαρης1969 Ο τζαναμπέτης (σκ: Κώστας Καραγιάννης) ... Νεόφυτος Φωτεινός1969 Ησαΐα, μη χορεύεις (σκ: Κώστας Καραγιάννης) ... Ησαΐας Στεφανάκης1970 Κρίμα το μπόι σου (σκ: Κώστας Καραγιάννης) ... Μάριος Δεληπέτρου1970 Ένας τρελλός γλεντζές (σκ: Κώστας Καραγιάννης) ... Πάνος Πάμπανος / Τίκος1971 Της ζήλειας τα καμώματα (σκ: Ορέστης Λάσκος) ... Παύλος Κουντουράτος1971 Πίσω μου σ' έχω σατανά (σκ: Ντίνος Δημόπουλος) ... Παύλος Κουντουράς1971 Ο τρελοπενηντάρης (σεν. Κώστας Πρετεντέρης-σκ.: Κώστας Καραγιάννης) ... Ανδρέας Τεπενδρής1972 Τι 30, τι 40, τι 50 (σκ: Κώστας Καραγιάννης) ... Ζάχος Φωκιανός1972 Ο φαφλατάς (σκ: Κώστας Καραγιάννης) ... Δημοσθένης Λαμπρούκος / λόρδος Κάλαχαν1972 Ο άνθρωπος που γύρισε από τη ζέστη (σκ: Κώστας Καραγιάννης) ... Λουκάς Μπόμπολας1972 Ο άνθρωπος που έσπαγε πλάκα (σκ: Κώστας Καραγιάννης) ... Λάζαρος Χατζηφλόκας1973 Ο φαντασμένος ... (σκ: Ντίνος Δημόπουλος) ... Μάκης Καρασίνης1980 Ο Λαμπρούκος μπαλαντέρ (σκ: Κώστας Καραγιάννης) ... Λάμπρος Κομνηνός
1992 - Πέθανε ο Μιχαήλ Ταλ, Λετονός σκακιστής
1997 -  Ο Μάικ Τάισον δαγκώνει το αυτί του Εβάντερ Χόλιφιλντ στον 3ο γύρο του μεταξύ τους αγώνα στο Λας Βέγκας. Παρά την ειδοποίηση του διαιτητή, ο Τάισον δαγκώνει και το άλλο αυτί του αντιπάλου του, με αποτέλεσμα ο  διαιτητής να τον αποβάλλει. Έτσι, ο Χόλιφιλντ διατήρησε τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή.
2007 - Μεγάλη καταστροφή στην Πάρνηθα. Οι φωτιές κατακαίουν χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης.
2007 - Πέθανε ο Γιουτζίν Φλάκυ, Αμερικανός υποναύαρχος
2007 - Πέθανε ο Κιίτσι Μιγιαζάουα, Ιάπωνας πολιτικός
2010 -  Ένας θαυμαστής του Μάικλ Τζάκσον πληρώνει 190.000 δολάρια για ένα γάντι, με διακοσμητικά κρύσταλλα Swarovski, το οποίο φορούσε ο εκλιπών σταρ της ποπ στη διάρκεια περιοδείας του το 1984.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου