Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1168

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1168
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, όπου και αν υπάρχουν, είναι δικά μου.
Η ‘’ΕΝΝΙΑΔΑ’’ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
1.Όχι λοιπόν αγαπητέ.
5.Ο «λοχαγός των φτωχών»
7.«Μέθυσαν» με τεκίλα οι Νέοι!
 8.Μητέρα πήγε να δώσει εξετάσεις στη θέση της κόρης της
9. ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
1.Όχι λοιπόν αγαπητέ.
Απάντηση του Χαράλαμπου Χαραλαμπίδη στον Ναπολέοντα Λιναρδάτο, για το αν έπρεπε ή όχι να κλείσει η ΕΡΤ ( ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1166 )
    ΔΕΝ  έπρεπε να κλείσει και ΔΕΝ  πρέπει να κλείσει η ΕΡΤ.
    Το μόνο που έπρεπε να γίνει , είναι να απασχοληθούν περίπου δέκα υπάλληλοι του ΣΔΟΕ , για διάστημα όχι μεγαλύτερο του ενός μηνός , με κόστος για τον κρατικό προϋπολογισμό περί τα 16.000 – 20.000  € .
    Το έργο των ανωτέρω υπαλλήλων θα απέφερε σε αυτόν τον δύσμοιρο  κρατικό προϋπολογισμό όφελος περίπου 200.000.000 € από την αποφυγή των  αποζημιώσεων ένεκα απολύσεων περίπου 2.000 υπαλλήλων  και επίσης κέρδος πολλών εκατομμυρίων ευρώ από τον εξορθολογισμό και τον έλεγχο των δαπανών της   ‘’κόπρου του Αυγείου ‘’.
    Επιπλέον θα είχαμε σήμα και φωνή της Ελλάδος αδιάλειπτα σε νησιά , ακριτικές περιοχές και προς την απανταχού ομογένεια . Δεν θα επωφελούνταν ο Τούρκος να αναλάβει τις συχνότητες και να εκπέμπει όπως κάνει ήδη στα νησιά . Δεν θα διακόπτονταν οι εκπομπές των ΒΒC και CNN  τα οποία στο σύνολό τους παρακολουθούν απο τις συχνότητες αναμετάδοσης της ΕΡΤ οι εν Ελλάδι ξένοι.
    Κυρίως όμως   η κυβέρνησις  ( μακράν απ εμού το ποτήριον υποστηριξεώς της ) δεν θα εστερείτο της δικής της φωνής και της κατευθυνόμενης ενημέρωσης – για να λέμε τα πράγματα όπως είναι..
    Ας μην συμπληρώνουμε λοιπόν νερό στο περίεργο αυτό ποτήρι του κλεισίματος της ΕΡΤ και ας δουλέψουμε όλοι μαζί ώστε
    ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΛΕΦΤΑ
    ΝΑ ΑΚΟΥΝΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
    ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ , ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ Η ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ
    Πάταξον μεν.......άκουσον δε!!!!!!!!!!

 
    Μάντεις κακών δε θέλουμε να γίνουμε, όμως, θα κάνουμε μια πρόβλεψη. Τα πράγματα με την ΕΡΤ δε θα εξελιχθούν καλά και να μας το θυμηθείτε.
    Μαθαίνουμε κάποιες πληροφορίες και βλέπουμε κάποιες κινήσεις που δεν μας αρέσουν καθόλου και θα πρέπει να ανησυχεί και η κυβέρνηση και ο κάθε σοβαρός άνθρωπος στη χώρα αυτή.
Οι πληροφορίες μας λένε ότι ορισμένοι συνδικαλιστές παλαιάς κοπής, πασοκοαναθρεμμένοι κι εσχάτως… αριστεροί, θέλουν να μετατρέψουν την ΕΡΤ σε… νέο Κούγκι και απειλούν ότι θα χυθεί αίμα αν κάνουν επέμβαση τα ΜΑΤ για την εκκένωση του ραδιομεγάρου.
    Ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, καταδικασμένος για υπεξαίρεση, κ. Καλφαγιάννης, σε αγαστή συνεργασία με αριστερές παρατάξεις όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και ακροαριστεροί, σκέφτονται να δημιουργήσουν σοβαρό επεισόδιο σε περίπτωση που θελήσει η κυβέρνηση να πάρει το κτίριο της ΕΡΤ και να λειτουργήσει ξανά.
    Τα μηνύματα δεν είναι καθόλου καλά και δεν είναι τυχαία η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ που έλεγε στο υπουργείο Οικονομικών μολών λαβέ.
    Ο δε ΣΥΡΙΖΑ, πρώτος στο μπάχαλο στη δική του ανακοίνωση τονίζει: Μία ενδεχόμενη επιχείρηση των αστυνομικών δυνάμεων θα αποτελέσει άλλη μια ακραία έκφραση αυταρχισμού και αδιαλλαξίας, αλλά και ένα χτύπημα στην ίδια τη δημοκρατία», και υπογραμμίζει πως στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων της ΕΡΤ και θα υπερασπιστεί τη δημόσια τηλεόραση και τη δημοκρατία».
    Το ΚΚΕ υπογραμμίζει: «Με όπλο την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η κυβέρνηση προχωρά στο κλείσιμο της σημερινής ΕΡΤ και σε απολύσεις εργαζομένων. Ο προσδιορισμός 2.000 θέσεων για τον μεταβατικό φορέα δεν συνεπάγεται την κατοχύρωση αυτών των εργαζομένων. Για τους περισσότερους από αυτούς απλά σηματοδοτεί την αναβολή της απόλυσής τους».
    «Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ πρέπει να αντιπαλέψουν την πολιτική της κυβέρνησης και το κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθεί να διαμορφώσει» καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.
    Όλα αυτά σε συνδυασμό με το γεγονός ότι όλες τις ημέρες της κατάληψης μέσα στο κτίριο της Μεσογείων λειτουργούσαν κανονικά γραφεία αριστερών παρατάξεων που οργάνωναν εκδηλώσεις, έφτιαχναν πανό, έκαναν αφισοκολλήσεις και δημιουργούσαν κλίμα σύγκρουσης των εργαζόμενων με την κυβέρνηση.
    Κι όλα αυτά για το αυτονόητο. Το δικαίωμα του κράτους να έχει τον έλεγχο της περιουσίας τους. Όμως, επειδή η ενημέρωση είναι ευαίσθητο θέμα και δεν είναι απλά η κατάληψη ενός πανεπιστημίου ή των λεωφορείων, όλοι οι παραπάνω σκέφτονται πώς θα εκμεταλλευτούν καλύτερα τη συγκυρία. Μια ενδεχόμενη επέμβαση της αστυνομίας θα περάσει επικοινωνιακά ως επίδειξη πυγμής από μια… ανάλγητη κυβέρνηση που θέλει να φιμώσει τον τύπο. Η πλάκα είναι ότι όλοι αυτοί που χαρακτηρίζουν σήμερα την ΕΡΤ «φάρο της ενημέρωσης» όταν ήταν ανοικτή την έβριζαν γιατί εξυπηρετούσε τα συμφέροντα κάθε κυβέρνησης.
    Αν λοιπόν στο ραδιομέγαρο πατήσει η αστυνομία, αν υπάρξει έστω κι ένας τραυματισμός ή αν συμβούν χειρότερα, τότε είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα για την κυβέρνηση.
Κάποιοι που έχουν δουλέψει καλά τη θεωρία του χάους, «πριμοδοτούν» μια σύγκρουση, ένα νέο Κούγκι ή ένα νέο Πολυτεχνείο. Διότι έτσι πιστεύουν ότι μπορούν να ρίξουν την κυβέρνηση. Και δεν έχουν άδικο. Σκεφτείτε τι έγινε το 2008 με τον Γρηγορόπουλο. Πιστεύουν έτσι ότι αν πέσει η κυβέρνηση και γίνουν εκλογές το σχέδιο αναδιάρθρωσης θα πάει στο ντουλάπι και θα συνεχιστεί το καθεστώς αδιαφάνειας στην ΕΡΤ.
    Μια μεγάλη μερίδα συνδικαλιστών, συριζαίων, ακροαριστερών και ασφαλώς και πολλών αγανακτισμένων και πικραμένων εργαζόμενων θα έβλεπαν με καλό μάτι μια επέμβαση της αστυνομίας και γιατί όχι και κάποιο θύμα.    Παλιό το κόλπο, δοκιμασμένο και πετυχημένο. Άλλωστε, οι ομάδες περιφρούρησης στο κτίριο συνεχίζονται και ποιος ξέρει πότε θα σταματήσουν.
    Γι’ αυτό λέμε ότι η κυβέρνηση είναι σε δύσκολη θέση και τα πάντα είναι στην κόψη του ξυραφιού. Ελπίζουμε να βγούμε ψεύτες.

 
aixmi.gr
 Το έστειλε ο Μπάμπης Καραγκοζούδης
    Ο αθλητικογράφος Δήμος Μπουλούκος γράφει για το λουκέτο της ΕΡΤ σε συνάρτηση με όσα βιώνουμε τα τελευταία χρόνια. Κάποιοι μπορεί να συμφωνήσουν ή να διαφωνήσουν με το άρθρο, όμως αξίζει να το διαβάσουμε και στο τέλος ο καθένας θα βγάλει τα συμπεράσματά του.
    Ακολουθεί αυτούσιο το κείμενό του στο aixmi.gr
    Χείμαρρος τα κροκοδείλια δάκρυα εδώ και μία εβδομάδα για το λουκέτο στην ΕΡΤ, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι οι «ευαισθησίες» στην Ελλάδα είναι επιλεκτικές και πάντα υπέρ του δημόσιου τομέα, που σε πείσμα των καιρών αντιστέκεται!
    Την ίδια ώρα που όλοι θρηνούν το κλείσιμο της κρατικής τηλεόρασης, κανείς δεν θυμάται το πάλαι ποτέ ισχυρό Alter που ξαφνικά πέταξε στο δρόμο σχεδόν 700 εργαζόμενους και κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί τους, παρότι και αυτοί ήταν οικογενειάρχες, είχαν παιδιά, ήταν στην πλειοψηφία τους υπάλληλοι των 800 ευρώ και έμειναν για πολλούς μήνες απλήρωτοι!
    Κι όχι αποζημίωση, ούτε καν συμπαράσταση είχαν, παρότι για εβδομάδες είχαν βάρδιες επιφυλακής κι έπαιζαν μέσα από τη συχνότητα το μήνυμα για το αιφνιδιαστικό λουκέτο, ζητώντας συμπαράσταση και κατηγορώντας Κουρή, τράπεζες και κυβέρνηση…
    Όλοι ξέχασαν πως ξαφνικά σταμάτησε να κυκλοφορεί η ιστορική «Απογευματινή», η «Ελευθεροτυπία» (πριν ξαναβγεί μέχρι να… ξανακλείσει) των τουλάχιστον 800 εργαζομένων, ο «Φίλαθλος» που άλλαξε τον αθλητικό Τύπο, η πολύ μπροστά για την εποχή «Εξέδρα των Σπορ», ο «Αδέσμευτος» -και άλλα πολλά Μ.Μ.Ε. που κανείς δεν τα… έκλαψε.
    Με τους εργαζόμενους μάλιστα όχι μόνο να «αδειάζονται» από τη μία μέρα στην άλλη, ούτε να ευελπιστούν σε αποζημιώσεις, αλλά να είναι και απλήρωτοι για πολλούς-πολλούς μήνες!
    Όταν ο Πέτρος Κωστόπουλος ανακοίνωσε το τέλος της Imako όλοι ασχολήθηκαν με τα σπίτια στη Μύκονο και την Φιλοθέη, που του παίρνουν οι τράπεζες, και κανείς με τους επί μήνες απλήρωτους υπαλλήλους του, που από τη μία μέρα στην άλλη βρέθηκαν στο δρόμο.
    Κι όταν έβαλε τίτλους τέλους και ο Λυμπέρης, διάβασα βαρυσήμαντα άρθρα για το τέλος του lifestyle, αλλά δεν είδα τίποτα για άλλους τόσους εργαζόμενους που αντιμετώπισαν ξαφνικά το φάσμα της ανεργίας!
    Και η τηλεόραση του «902» έκλεισε και ο Ριζοσπάστης απολύει 3-4 άτομα κάθε μήνα και η Τυποεκδοτική φαλίρισε (αφήνοντας ξεκρέμαστους πολλούς εργαζόμενους), αλλά οι σημαίες του ΠΑΜΕ μόνο έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ κυμάτισαν όλο υπερηφάνεια. Στον Περισσό ούτε δείγμα…
    Στην ΕΡΤ, τουλάχιστον, θα πάρουν αποζημίωση (αν προχωρήσει η εκκαθάρισή της που δεν το πιστεύω) εν αντιθέσει με τα άλλα «μαγαζιά», όπως η «Απογευματινή» για παράδειγμα, που πέρα από τους χαμένους μισθούς, ούτε στο ταμείο ανεργίας δεν μπορούσαν να μπουν οι υπάλληλοι της, επειδή ο ιδιοκτήτης ποτέ δεν δήλωσε την παύση λειτουργίας της επιχείρησης! Αλλά όλα αυτά τα ξεχάσαμε…
   Για όλους αυτούς η ΕΣΗΕΑ περιορίστηκε σε κάποιες ανακοινώσεις, αλλά ουδέποτε σε απεργίες ή άλλες σοβαρές κινητοποιήσεις, επισημαίνοντας ουσιαστικά ότι στη δημοσιογραφική πιάτσα, υπάρχουν παιδιά και αποπαίδια, όπως άλλωστε συμβαίνει στη ζωή! Αλλωστε, παιδιά και αποπαίδια υπήρχαν με τους 700 δημοσιογράφους της ΕΡΤ που κανείς ουσιαστικά δεν ξέρει, με ποια κριτήρια προσλήφθηκαν, πότε εργάζονταν, με ποιο αντικείμενο, πόσες ημέρες και πόσα έπαιρναν.
    Και δεν είναι μόνο ο Τύπος που έχει την ίδια επιλεκτική αντιμετώπιση, αλλά η ίδια η κοινωνία! Με τις ανακοινώσεις για τους ανέργους να ανεβάζουν κάθε φορά συνεχώς το νούμερο κοντά στο 30% (δηλαδή το 1/3 των εργαζόμενων) μόνο για την ΕΡΤ αγανάκτησαν η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, η ΕΣΗΕΑ, και υποτίθεται οι Έλληνες πολίτες.
    Μετά από τουλάχιστον τρία χρόνια κρίσης, οι άνεργοι είναι μόνο από τον ιδιωτικό τομέα, άντε και καμιά 80αριά επίορκοι που υποτίθεται ότι διώχθηκαν προσφάτως! Το δημόσιο είναι το άγιο δισκοπότηρο που δεν το πειράζει κανείς.
    Όταν κάθε σπίτι έχει τουλάχιστον έναν άνεργο από τον ιδιωτικό τομέα, μόνο οι 2.600 της ΕΡΤ μας πείραξαν και ξεσηκωθήκαμε. Μόνο η ΕΡΤ του βύσματος, του μέσου, της αδιαφάνειας, του πάρτι!  
    Είμαι σίγουρός ότι στη θέση των 2.600 εργαζομένων της κρατικής Ραδιοτηλεόρασης θα ήθελαν να είναι οι περισσότεροι από 1.000.000 άνεργοι – τουλάχιστον τις παλιές καλές ημέρες – αλλά, δυστυχώς για αυτούς, δεν είχαν ποτέ την κατάλληλη γνωριμία με τον πολιτικό, δεν είχαν μπάρμπα στην Κορώνη, δεν είχαν στον ήλιο μοίρα!
Κανείς δεν ασχολείται με τους ανθρώπους που έμειναν ξαφνικά άνεργοι στην Ελλάδα της κρίσης, που πραγματικά πεινάνε, που έχουν πρόβλημα επιβίωσης, που δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει! Ούτε καν η ΕΡΤ όταν εξέπεμπε… Λίγοι συζήτησαν το πρόβλημα τους κι ακόμα λιγότεροι τους συμπαραστάθηκαν -έστω και με μια απλή χειρονομία. Και τώρα ξεσηκωμός…
    Ξαφνικά θυμήθηκαν όλοι την ΕΡΤ, παρότι μέχρι τώρα την κατηγορούσαν για τις αδιαφανείς προσλήψεις της, για το μεγάλο φαγοπότι, για το πάρτι που είχε στηθεί τόσα χρόνια. Μια ΕΡΤ που κανείς δεν την παρακολουθούσε (με εξαίρεση κάποιους αθλητικούς αγώνες) κι όσοι μιλούσαν για αυτήν, ανέφεραν ότι παίζει το παιχνίδι της εκάστοτε κυβέρνησης, έλεγαν για τα παράλογα χρήματα που εισπράττουν οι βεντέτες της ({θυμηθείτε τον Σπύρο Παπαδόπουλο} και την εκπομπή του), ή φώναζαν για τα αδικαιολόγητα ευρώ που της έδιναν κάθε μήνα μέσω της ΔΕΗ.
    Και, φυσικά, η εύκολη λύση είναι να κατηγορήσουμε τους πολιτικούς που διόρισαν όλο αυτό τον κόσμο στην ΕΡΤ, λες και ο διορισμένοι δεν ήξεραν που πηγαίνουν ή με ποιο τρόπο πηγαίνουν εκεί, επιλέγοντας το ρόλο της αθώας περιστεράς! Πάντα φταίνε οι άλλοι, εμείς ποτέ!
    Κι αυτή την ΕΡΤ, ξαφνικά την αγαπήσαμε τόσο πολύ που θα μας λείψει! Αλλά είπαμε η υποκρισία σε αυτό τον τόπο, συνεχώς περισσεύει…
    Υ Γ: Για τον τρόπο λειτουργίας της ΕΡΤ και τα περιστατικά ασυδοσίας μπορώ να γράψω βιβλίο, όπως οι περισσότεροι δημοσιογράφοι. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα…"

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
 
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
    Στο όριο βρίσκονται πλέον οι συζητήσεις κυβέρνησης και τρόικας και όλα φαίνεται να γυρίζουν γύρω από τον ΕΟΠΥΥ και τις οφειλές του. Ο μεγαλύτερος υγειονομικός φορέας της χώρας απεδείχθη τελικώς ο πιο επικίνδυνος κρίκος για την τρικομματική κυβέρνηση καθώς η τρόικα προειδοποιεί: Ή μαζεύετε τα οικονομικά του ή. Καθόλου τυχαίο εξάλλου αν σκεφτεί κανείς ότι η μαύρη τρύπα για το 2013 θα αγγίξει τα 1,2 δις ευρώ. Δείτε όλα τα περίεργα οικονομικά του ΕΟΠΥΥ με βάση τον επίσημο αναλυτικό προϋπολογισμό του.
    Τηλεφωνικές κλήσεις εκατομμυρίων ευρώ. Έπιπλα αξίας 1 εκατ. Πάνω από 6 εκατ. για καθαριότητα. Ενοίκια 20 εκατ. Είναι μόνο μερικά από τα έξοδα του πολυδάπανου όπως αποδεικνύεται ΕΟΠΥΥ ο οποίος χρειάζεται κάτι παραπάνω από 500 εκατ. ευρώ το χρόνο μόνο για λειτουργικά έξοδα και δαπάνες την ώρα που για ιατρικές επισκέψεις στους 10 εκατ. ασφαλισμένους δίνει μόλις 83 εκατ. ευρώ.
    Η σπατάλη και η κακοδιαχείριση φαίνεται ότι έφεραν ως εδώ τον μεγαλύτερο φορέα της χώρας ο οποίος πλέον αποδεικνύεται ο πιο αδύναμος κρίκος για την κυβέρνηση.
    Είναι ενδεικτικό ότι μόνο για μισθώματα κτηρίων και έξοδα κοινοχρήστων διατίθενται 20 εκατ. ευρώ με δεκάδες δημόσια κτήρια να παραμένουν ανεκμετάλλευτα ακόμη και σε περίοδο μεγάλων περικοπών για τους ασθενείς.
Υπάρχει πρόβλεψη 21 εκατ. ευρώ για υπερωρίες του διοικητικού και υγειονομικού προσωπικού όταν οι ασφαλισμένοι συχνά για να εισπράξουν χρήματα από αποζημίωση υλικών ή φαρμάκων πρέπει να περιμένουν ακόμη και μήνες  ( ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΠΕΡΙΜΕΝΩ 100 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ 2013 )σε ουρές και γραφειοκρατικές διαδικασίες.
    - Με βάση τον επίσημο προυπολογισμό του προβλέπεται "Αποζημίωση για συμμετοχή σε συμβούλια ή επιτροπές στις οποίες περιλαμβάνονται και ιδιώτες " με το ποσό των 785.000 ευρώ. Δεν αποσαφηνίζεται επίσης τι ακριβώς αφορά καθώς η επίσημη απάντηση από τον ΕΟΠΥΥ ήταν "το προβλεπόμενο αυτό ποσό αφορά μόνο τους ιδιώτες μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου".
    Να σημειωθεί ότι συνήθως τα Διοικητικά Συμβούλια είναι ολιγομελή.
    Η καθαριότητα φαίνεται ότι είναι .μισή αρχοντιά για τον ΕΟΠΥΥ αλλιώς πως να εξηγηθεί ότι δίνονται ετησίως κάτι εκατ. ευρώ για να καθαριστούν τα γραφεία του Οργανισμού, ποσό που πλησιάζει αυτό των λιγοστών επιδομάτων μητρότητας που διατίθενται πλέον (10 εκατ. ευρώ) μετά την απόφαση για τη χορήγηση μόνο σε όσες μητέρες γεννούν στο σπίτι.
    Στον προϋπολογισμό προβλέπονται δαπάνες καθαρισμού γραφείων 5.8 εκατ ευρώ, προμήθεια ειδών καθαριότητας και ευπρεπισμού 340.000 ευρώ, προμήθεια απολυμαντικού υλικού 100.000 ευρώ, πλυντικά 200.000 ευρώ, ενώ εκκενώνονται ακόμα βόθροι με το ποσό των 100.000 ευρώ!
    Στην εποχή του email και της πολυδιαφημισμένης ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, ο ΕΟΠΥΥ εξακολουθεί να επικοινωνεί γραπτώς καθώς υπάρχει πρόβλεψη για ταχυδρομικά τέλη ύψους 1 εκατ. ευρώ. Ίσως γι αυτό να χρειάζεται και 2,5 εκατ. ευρώ για "τηλεφωνικά, τηλεγραφικά και τηλετυπικά τέλη εσωτερικού". Έτσι προφανώς ερμηνεύεται και το ποσό των 800.000 ευρώ για γραφική ύλη και μικροαντικείμενα γραφείου.
    Ακόμη πιο προκλητικό ακούγεται το γεγονός ότι για προμήθεια επίπλων απαιτείται 1 εκατ. ευρώ όταν πολλά ιατρεία και φαρμακεία βάζουν λουκέτο για μερικές χιλιάδες ευρώ που δεν έχουν εισπράξει από τον ΕΟΠΥΥ.
Όσο για τις μετακινήσεις αυτές προφανώς δίνουν και παίρνουν καθώς για έξοδα κίνησης υπαλλήλων που μετακινούνται εντός έδρας για εκτέλεση υπηρεσίας απαιτούνται 520.000 ευρώ και ημερήσια αποζημίωση μετακίνησης για εκτέλεση υπηρεσίας στο εσωτερικό υπαλλήλων άλλα 270.000 ευρώ. Γι αυτό και η προμήθεια υγρών καυσίμων και λιπαντικών φθάνει τα 2.5 εκατ. ευρώ!
    Το κονδύλι των 1,5 εκατ. ευρώ χρειάζεται ο ΕΟΠΥΥ για "Προμήθεια φωτογραφικού και φωτοτυπικού υλικού".
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
5.Ο «λοχαγός των φτωχών»
 
ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ
    Η πρωτοβουλία ενός στρατιωτικού γιατρού να παρέχει δωρεάν τις ιατρικές του υπηρεσίες στους άπορους και ανασφάλιστους πολίτες της Λήμνου αποτελεί παράδειγμα της κοινωνικής προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων στην τοπική κοινωνία.
    Ο 38χρονος στρατιωτικός γιατρός (παθολόγος), λοχαγός Λούκας Θωμάς, πατέρας δύο παιδιών, υπηρετεί στη Λήμνο από τον Αύγουστο του 2010. Πολύ γρήγορα, δε, δέθηκε με το όμορφο νησί και τους κατοίκους του.
«Κάποια μέρα ένας φίλος μου με παρακάλεσε να επισκεφτώ κάποιον γείτονά του ο οποίος δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να καλέσει γιατρό. Το έκανα χωρίς δεύτερη σκέψη και πολύ γρήγορα αντιλήφθηκα πως δεν επρόκειτο για μια μεμονωμένη περίπτωση», τόνισε στην «Espresso» ο λοχαγός και συνέχισε: «Στη Λήμνο υπάρχουν άνθρωποι όλων των ηλικιών που δεν έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν γιατρό, είτε γιατί δεν έχουν χρήματα είτε γιατί είναι ανασφάλιστοι.
Ετσι αποφάσισα τις απογευματινές ώρες, μετά τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις, να δέχομαι όλες τις ημέρες στο ιδιωτικό μου ιατρείο άπορους και ανασφάλιστους συμπολίτες μου». Μάλιστα ο Λούκας Θωμάς αποκαλύπτει ότι κάθε μήνα τον επισκέπτονται περίπου 25 άτομα, όλων των ηλικιών, τα οποία εξετάζει, δίνει ιατρικές συμβουλές σε αυτά και τους γράφει συνταγές.
«Ο λαός της Λήμνου είναι δίπλα μας σε κάθε μας στιγμή και θα είναι οποτεδήποτε εμείς οι στρατιωτικοί χρειαστεί να παρέμβουμε. Δεν είναι δυνατόν λοιπόν, τώρα που οι κάτοικοι της Λήμνου ζούνε τον δικό τους οικονομικό πόλεμο, εμείς να απέχουμε και να μη συστρατευτούμε δίπλα τους», είχε δηλώσει προ ημερών στην ενημερωτική ιστοσελίδα lemnosreport.gr ο 38χρονος λοχαγός. Ο στρατιωτικός γιατρός επισκέφθηκε επίσης τον μητροπολίτη Λήμνου Ιερόθεο, τον οποίο ενημέρωσε για την πρωτοβουλία του. Ο σεβασμιότατος του έδωσε τις ευλογίες του, τον συνεχάρη για το θεάρεστο έργο του και ενημέρωσε τους κληρικούς του για την πρωτοβουλία του λοχαγού. Οι κληρικοί με τη σειρά τους ενημέρωσαν το εκκλησίασμα και σε λίγες μέρες όλοι στο νησί έμαθαν «για τον στρατιωτικό γιατρό που προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες του».
    Παράλληλα ο κ. Λούκας ήρθε σε προσωπική επαφή και με μέλη-εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού με σκοπό αυτή η προσπάθεια να γίνει πιο συντονισμένη. Οι δραστηριότητες του κ. Λούκα δεν περιορίζονται όμως μόνο στην εξέταση των ασθενών στο ιατρείο του: πριν από δύο μήνες είχε οργανώσει δωρεάν μετρήσεις σακχάρου για τους κατοίκους της Μύρινας, ενώ μόνο το τελευταίο τετράμηνο έχει δώσει ομιλίες σχετικά με τις πρώτες βοήθειες στα περισσότερα σχολεία της Λήμνου. Οπως μας τόνισε, «η εκπαίδευση του πληθυσμού σε θέματα πρώτων βοηθειών και αντικειμένων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας αποτελεί το προσωπικό μου στοίχημα. Η ενασχόλησή μου τα τελευταία επτά χρόνια με την εκπαίδευση των φοιτητών Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με “πότισε” με το μεράκι της εκπαίδευσης. Πιστεύω πως όπως εκπαιδεύονται οι γιατροί, έτσι πρέπει να εκπαιδεύονται και οι ασθενείς και τότε γίνονται οι καλύτεροι σύμμαχοί μας απέναντι στις νόσους».

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ... 
defencenet.gr
    Ποιος φοβάται τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας και επίτιμο Α/ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκο και βιάζεται να τον ξαποστείλει στο εξωτερικό ή να τον βάλει "δια της πλαγίας" μέσα στην κυβέρνηση για να τον εξουδετερώσει;
    Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το σύστημα φοβάται τον Φ.Φράγκο, ο οποίος αφού αποστρατεύθηκε ως "επίδοξος πραξικοπηματίας" μαζί με άλλους τρεις Αρχηγούς Επιτελείων στο πολιτικό πραξικόπημα των Γ.Παπανδρέου, Π.Μπεγλίτη, εν συνεχεία έχει λάβει μία θέση "Κιγκινάτου" στην πολιτική ζωή του τόπου και όποτε καλείται προσφέρε και μετά αποσύρεται πάλι στην ησυχία του γραφείου του, παρέα με τα χειρόγραφα του νέου βιβλίου που γράφει.
    Όπως στην περίπτωση που του ζητήθηκε να αναλάβει υπηρεσιακός υπουργός Εθνικής Άμυνας.
    Δεν το σκέφθηκε ούτε στιγμή, παρά το γεγονός ότι αναλάμβανε βαριά ευθύνη, αφού αν γινόταν καμία στραβή, χωρίς να ευθυνόταν, σε αυτον θα τα φόρτωναν όλα.
    Σήμερα συζητήθηκε μία συνέντευξή του (έγραψε από το πρωί σχετικά το defencenet.gr) που τιτλοφορήθηκε “Δεν τα βγάζω πέρα...ψάχνω για δουλειά στο εξωτερικό”!
    Είναι αλήθεια; Σε επικοινωνία που είχε το defencenet.gr μαζί του παραδέχθηκε ότι του προτάθηκε κάτι τέτοιο, αλλά το απέρριψε άμεσα.
    "Πως να λείψω από την πατρίδα σε τόσο δύσκολες στιγμές; Όλοι εδώ πρέπει να είμαστε και να δώσουμε ψυχή και σώμα αν χρειαστεί για να την κρατήσουμε όρθια" ήταν η απάντησή του.
    Πάντως δεν ήταν η πρώτη φορά που επιχειρείται η "απενεργοποίησή του": Πρν δύο μήνες πληροφορηθήκαμε από έγκυρη πηγή ότι του είχε προταθεί από τον Α.Σαμαρά να αναλάβει σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του πρωθυπουργού.
    "Πολυ τιμητικό, αλλά δεν μπορώ να δεχθώ από την στιγμή που νιώθω ότι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκονται υπό διωγμό με μισθούς πείνας" ήταν η απάντηση και έκοψε κάθε κουβέντα...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
7.«Μέθυσαν» με τεκίλα οι Νέοι!
ΜΕΞΙΚΟ - ΕΛΛΑΔΑ 1-2

    Καλύτερα δεν γινόταν! Η πρεμιέρα της εθνικής ομάδας Κ-20 στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων, που διεξάγεται στην Τουρκία, ήταν ιδανική. Τα παιδιά του Κώστα Τσάνα νίκησαν 2-1 το Μεξικό, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου της διοργάνωσης και έκαναν ποδαρικό με το δεξί, ανοίγοντας διάπλατα εξαρχής το δρόμο για τους «16» της διοργάνωσης.
    Στην παρθενική της παρουσία σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου και απέναντι σε μια πολύπειρη ομάδα (13η συμμετοχή) η οποία έχει στόχο την κατάκτηση του τίτλου, η Ελλάδα πήρε μια σπουδαία νίκη, παίζοντας πολύ καλά, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο όταν απέβαλλε το άγχος και έδειξε τις αρετές της.
    Ο Μπουχαλάκης στο 16' έδωσε το προβάδισμα στην Ελλάδα και παρά την ισοφάριση του Εσπερικουέτα στο 40', ήρθε το εξαιρετικό γκολ του Κολοβού στο 88' για να δώσει στη «γαλανόλευκη» τη μεγάλη νίκη στο «Kamil Ocak Stadim» του Γκαζιαντέπ.
    Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, Παραγουάη και Μάλι ήρθαν ισόπαλοι 1-1 και έτσι η Ελλάδα είναι στην πρώτη θέση του ομίλου με 3 βαθμούς. Το Μάλι προηγήθηκε με τον Νιανέ στο 3' για να ισοφαρίσουν οι Λατινοαμερικάνοι με τον Ρόχας στο 7'. Επόμενο παιχνίδι για την Ελλάδα την Τρίτη (25/6) στις 21:00 με αντίπαλο το Μάλι και πάλι στο Γκαζιαντέπ.
ΣΚΟΡΕΡΣ: 40' Εσπερικουέτα - 16' Μπουχαλάκης, 88' Κολοβός
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Πίτερ Ο' Λίρι (Νέα Ζηλανδία)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 90'+2' Καπίνο
ΜΕΞΙΚΟ (Σέρχιο Αλμαγέρ): Σάντσες, Ερνάντες, Αμπέγια, Μαρίν, Μπρισένιο, Τρεβίνιο (79' Ράνκιν), Εσπερικουέτα, Κορόνα, Λούνα (59' Λόπεθ), Εσκομπόσα (65' Γκονζάλες), Μπουένο.
ΕΛΛΑΔΑ (Κώστας Τσάνας): Καπίνο, Κωνσταντινίδης, Σταφυλίδης, Μπουγαΐδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπάλλας, Κουρμπέλης, Κολοβός, Γιαννιώτας (79' Λυκογιάννης), Μπουχαλάκης (68' Φουρλάνος), Διαμαντάκος (85' Ράνος).
Δ' ΟΜΙΛΟΣ (Γκαζιαντέπ και Τραπεζούντα)
Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής
Μεξικό - Ελλάδα 1-2
Παραγουάη - Μάλι 1-1
Η βαθμολογία
1. Ελλάδα 3
2. Μάλι 1
3. Παραγουάη 1
4. Μεξικό 0

ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ
8.Μητέρα πήγε να δώσει εξετάσεις στη θέση της κόρης της
Πίστευε ότι θα ξεγελούσε τους εξεταστές με το ντύσιμό της
    Μια 52χρονη μητέρα συνελήφθη στη Γαλλία, επειδή ντύθηκε σαν έφηβη και πήγε να δώσει εξετάσεις αγγλικών στη θέση της κόρης της.
    Η μεσήλικη γυναίκα φόρεσε ένα χαμηλόμεσο, στενό τζιν, τα σταράκια της και πίστεψε ότι με αυτόν τον τρόπο θα ξεγελούσε τους εξεταστές για το μάθημα αγγλικών.
    Όμως ένας εξεταστής, ο οποίος είχε δει τη 19χρονη κόρη της σε άλλη εξέταση την προηγούμενη εβδομάδα, αντιλήφθηκε το «κόλπο» και κάλεσε τις αρχές.
    Συνελήφθη μετά το πέρας των εξετάσεων, για να μην επηρεαστούν οι υπόλοιποι μαθητές, ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Παρίσι, γράφει η MailOnline.
«Παραδέχτηκε την πράξη της, δικαιολογώντας τον εαυτό της λέγοντας ότι είναι καλύτερη στα αγγλικά από την κόρη της» είπε ο εκπρόσωπος.
    Η μητέρα τώρα αντιμετωπίζει την κατηγορία της απάτης και μπορεί να της επιβληθεί πρόστιμο μέχρι και 8.200 ευρώ!
    Η κόρη της μπορεί να μην μπορεί να πάρει μέρος στις δημόσιες εξετάσεις για τα επόμενα πέντε χρόνια. Οι εξετάσεις για το baccalaureate ανοίγουν την πόρτα των μαθητών για το πανεπιστήμιο.

ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
9. ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
972 - Λαμβάνει χώρα η Μάχη της Τσεντίνια, όπου καταγράφεται η πρώτη τεκμηριωμένη νίκη των πολωνικών δυνάμεων.
1314 – Γεννήθηκε η Φιλίππη του Αινώ, βασίλισσα της Αγγλίας
1314 - Παρά την αριθμητική ανισότητα, οι Σκωτσέζοι στρατιώτες του Ρόμπερτ δε Μπρους καταφέρνουν καθοριστική νίκη επί των αγγλικών δυνάμεων του Εδουάρδου Β' στη μάχη του Μπάνοκμπερν.
1340 - Εκατονταετής πόλεμος: ο αγγλικός στόλος υπό την προσωπική καθοδήγηση του Εδουάρδου Γ' καταστρέφει σχεδόν ολοκληρωτικά το γαλλικό στόλο στη ναυμαχία του Σλόις.
1497 - Ο εξερευνητής Τζιοβάννι Καμπότο αποβιβάζεται στις ακτές της Νέας Γης.
1519: Πέθανε η Λουκρητία Βοργία, νόθα κόρη του Πάπα Αλέξανδρου 6ου, που φημολογείται ότι δηλητηρίασε τους τέσσερις συζύγους της. Υπήρξε προστάτιδα των τεχνών την εποχή της Αναγέννησης. (Γεν. 18/4/1480)
1597 - Η πρώτη ολλανδική αποστολή στις Ανατολικές Ινδίες φτάνει στο Μπαντάμ της Ιάβας.
1640 - Πέθανε ο Κύριλλος Β΄ Κονταρής, Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως
1717 - Ίδρυση της Premier Μεγάλης Στοάς της Αγγλίας.
1798 - Δολοφονούνται διά στραγγαλισμού, ύστερα από 40 ημέρες βασανιστηρίων, στις φυλακές Βελιγραδίου, ο πρωτεργάτης της ελληνικής εθνεγερσίας Ρήγας Βελεστινλής-Φεραίος και επτά συνεργάτες του.
1821 - Ιδρύεται με απόφαση των Προκρίτων της Ύδρας η πρώτη Αστυνομία στην Ελλάδα. Τούρκοι προβαίνουν σε σφαγές 100 περίπου προκρίτων στην Κω, ενώ οι σφαγές Χριστιανών στο Ηράκλειο Κρήτης συνεχίζονται.
1827 - Ο Ιμπραήμ με 6.000 Τουρκοαιγυπτίους επιτίθεται στη Μονή Μεγάλου Σπηλαίου στα Καλάβρυτα.
1850 - Γεννήθηκε ο Χέρμπερτ Κίτσενερ, 1ος κόμης Κίτσενερ, Βρετανός στρατάρχης
1859: Διεξάγεται η Μάχη του Σολφερίνο. Οι Γάλλοι νικούν τους Αυστριακούς στην πόλη Σολφερίνο της βόρειας Ιταλίας. Αυτόπτης μάρτυς της αγριότητας των πολεμικών συγκρούσεων, ο ελβετός επιχειρηματίας Ζαν Ανρί Ντινάν, ο οποίος αποφασίζει να ιδρύσει τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό για την περίθαλψη των θυμάτων.
1894 - Η ΔΟΕ αποφασίζει τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων κάθε 4 χρόνια.
1895 - Γεννήθηκε ο Τζακ Ντέμπσι, Αμερικανός πυγμάχος
1908 - Πέθανε ο Γκρόβερ Κλίβελαντ, 22ος και 24ος πρόεδρος των Η.Π.Α.
1913 - Η Ελλάδα και η Σερβία διαλύουν τη συμμαχία τους με τη Βουλγαρία, λόγω αμφισβήτησης των συνόρων στην περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης.
1914 - Βόρεια Ήπειρος, η φάλαγγα του Καπετάν Παύλου Γύπαρη απελευθερώνει την Κορυτσά, ο δε στρατός της αυτόνομης Β. Ηπείρου απελευθερώνει τη Μοσχόπολη.
1932: Γεννήθηκε ο Ντέιβιντ ΜακΤάγκαρτ, καναδός ακτιβιστής, ιδρυτής της διεθνούς περιβαλλοντικής οργάνωσης Greenpeace. (Θαν. 23/3/2001)
1935: Πέθανε ο Κάρλος Γκαρντέλ, αργεντίνος τραγουδιστής, που ταυτίστηκε με το ταγκό. (Γεν. 11/12/1890)
1941 - Β' Π.Π. Ιταλικά στρατεύματα κατοχής εισέρχονται στην Αθήνα.
1945 - Γεννήθηκε η Νόρα Βαλσάμη, Ελληνίδα ηθοποιός
1947 - Ο επιχειρηματίας Κένεθ Άρνολντ βλέπει ΑΤΙΑ στις ΗΠΑ οδηγώντας το μικρό του αεροσκάφος, στην πρώτη παρόμοια μαρτυρία που γνώρισε ευρεία δημοσιότητα: από την παρομοίωσή τους με «πιατάκια του καφέ» (flying saucers) που έκανε, δημιουργήθηκε η γνωστή φράση «ιπτάμενος δίσκος» για τα ΑΤΙΑ γενικώς.
1949: Πέθανε ο Θεμιστοκλής Σοφούλης, αρχαιολόγος και πολιτικός, που έφθασε ως το αξίωμα του πρωθυπουργού της Ελλάδας (1924, 1945-1946, 1947-1949). (Γεν. 1860)
1987 - Γεννήθηκε ο Λιονέλ Μέσι, Αργεντινός ποδοσφαιριστής
1990: Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ προτείνει ομόφωνα τη Μελίνα Μερκούρη για το αξίωμα του Δημάρχου Αθηναίων.
2010 - Ελλάδα, τοπική ώρα 20:10, έκρηξη ταχυδρομικής βόμβας στο υπουργικό γραφείο του (Πόντιου) υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη, στο Μέγαρο Κατεχάκη είχε θύμα τον εξ απορρήτων αξιωματικό υπασπιστή του 52χρονο Γ. Βασιλάκη. Το δέμα-φάκελλος μεγέθους Α3 έφερε ένδειξη αποστολέα Χρήστος Καραβέλας - Εκάλη, που κατά δημοσίευμα ταυτιζόταν με φυγάδα, στέλεχος της Siemens. Η ταχυδρομική βόμβα χαρακτηρίστηκε "ιρλανδικού μοντέλου" του IRA.
2012 - Πέθανε ο Γκαντ Μπεκ, Γερμανός συγγραφέας, επιζών του Ολοκαυτώματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου