Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1166

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1166
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, όπου και αν υπάρχουν, είναι δικά μου.
Η ‘’ΔΕΚΑΔΑ’’ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
1.Ε Τ Α Ι Ρ Ε Ι Α    Μ Α Κ Ε Δ Ο Ν Ι Κ Ω Ν    Σ Π Ο Υ Δ Ω Ν
2.ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
3.Γιατί πρέπει να κλείσει η ΕΡΤ
4.Μην καταδικάζετε την Ελλάδα
5.H διαφορά των κολλητών από τους φίλους...
8.Των οικιών ημών εμπιπραμένων, Υμείς Τι άδετε;
9.Μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία!
10.ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
1.Ε Τ Α Ι Ρ Ε Ι Α    Μ Α Κ Ε Δ Ο Ν Ι Κ Ω Ν    Σ Π Ο Υ Δ Ω Ν
ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ 4, 546 21 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΤΗΛ: 2310 271-195, 270-972, FAX: 2310 271- 501
e-mail: ems@ems.gr site: www.ems.gr
Θεσσαλονίκη, 21 Ιουνίου 2013
Κυκλοφόρησε νέα έκδοση της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
 
Η πάλη της Νάουσας με τον Αλή πασά και οι Ξένες Δυνάμεις
    Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών κυκλοφόρησε τη νέα έκδοσή της Η πάλη της Νάουσας με τον Αλή πασά και οι Ξένες Δυνάμεις.
    Συγγραφέας της μελέτης είναι ο Ναουσαίος φιλόλογος Εμμανουήλ Στ. Βαλσαμίδης.
    Ευγενείς χορηγοί Ναουσαίοι ενίσχυσαν την έκδοση.
    Το βιβλίο αφηγείται βήμα προς βήμα μια συναρπαστική εποχή από τα τέλη του 18ου αιώνα μέχρι και την πρώτη δεκαετία του 19ου αιώνα οπότε η Οθωμανική Αυτοκρατορία διασπάται σε ανεξέλεγκτα φέουδα και ωριμάζουν οι συνθήκες για την Εθνεγερσία του 1821 στη Μακεδονία.
    Ο σατράπης Αλή πασάς έχει δημιουργήσει ήδη την αυτόνομη επικράτειά του στην ΄Ηπειρο, στον Μοριά και σε μεγάλο μέρος της Θεσσαλίας.
    Διώκει συστηματικά τους παραδοσιακούς Έλληνες, κυρίως Βλάχους, αρματολούς και εγκαθιστά στα αρματολίκια Αλβανούς πιστούς του. Επικρατεί στην Άνω Μακεδονία και επεκτείνεται προς τον Αξιό ποταμό.
    Τελευταίο οχυρό των Μακεδόνων είναι πλέον η αυτόνομη Νάουσα η οποία με σκληρούς αγώνες αποκρούει αλλεπάλληλες εκστρατείες του Αλή. Στις τάπιες πολεμούν όλοι οι Μακεδόνες αρματολοί πλάι στους Ναουσαίους.
    Η Υψηλή Πύλη αδύναμη παρακολουθεί απλώς τα δρώμενα. Τελικά η Νάουσα πέφτει και ο Αλή πασάς κυριαρχεί μέχρι τον Αξιό.
    Μόλις, όμως, ξεσπάει η Ελληνική Επανάσταση και ο Σουλτάνος επικηρύσσει τον Αλή, η Νάουσα επαναστατεί και τον Απρίλιο 1822 γίνεται  το ολοκαύτωμα. Οι Ξένες Δυνάμεις, έχουν ήδη παρακολουθήσει τους αγώνες της κατά του Αλή που έχουν σηκώσει την αυλαία της ιστορικής σκηνής όπου διαγράφεται το νέο γεωπολιτικό πεδίο στον ελλαδικό χώρο. Μετά από πέντε χρόνια επεμβαίνουν με τη ναυμαχία του Ναυαρίνου.
    Σ’ αυτό το ιστορικό πλαίσιο οδηγεί τον αναγνώστη ο συγγραφέας του βιβλίου. Με πλήθος άγνωστα στοιχεία, μαρτυρίες και τεκμήρια περιγράφει το δράμα, τους πρωταγωνιστές του, την κοινωνία της αυτόνομης Νάουσας αλλά και τα αποκαλυπτικά έγγραφα των Ξένων Δυνάμεων.
    Το βιβλίο, σελίδες 349, πωλείται 10 ευρώ στο Βιβλιοπωλείο της Εταιρείας.
    Το Διοικητικό Συμβούλιο

2.ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013 και ώρα 8.00 μ.μ.
στην αίθουσα «Δεσμοί Ελλήνων»
Πασαλίδη 29, Κ. Τούμπα (περιοχή αγ. Φανουρίου), Θεσσαλονίκη,
θα πραγματοποιηθεί ομιλία του δημοσιογράφου,
ειδικού σε θέματα άμυνας και ασφάλειας, Γιάννη Νικήτα, με θέμα
«Η χώρα των καλάσνικοφ.

Η εγκληματικότητα στην Ελλάδα σήμερα»
Είσοδος ελεύθερη - Η παρουσία σας θα μας τιμήσει.

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
3.Γιατί πρέπει να κλείσει η ΕΡΤ
 
Ναπολέων Λιναρδάτος
http://www.antibaro.gr/
    Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στον κόσμο όπου η κακοδιαχείριση, η σπατάλη, η διαφθορά και η αργομισθία θεωρούνται κεκτημένα δικαιώματα, τα οποία οφείλει να τα διατηρεί η κοινωνία έστω και αν οδηγούμαστε στην καταστροφή.
    Η Ελλάδα πεθαίνει.
    Πεθαίνει γιατί ως κοινωνία πιστέψαμε ότι μπορεί να υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού που μπορεί να καταναλώνει χωρίς να παράγει.
    Πεθαίνει, γιατί για πολλά χρόνια τώρα τα δανεικά μας επέτρεψαν να ζούμε στις ψευδαισθήσεις μας, αποφεύγοντας την πραγματικότητα με κάθε μέσο.
    Πεθαίνει, γιατί πολύ πριν ξεσπάσει η κρίση, είχε αρχίσει να δημιουργείται μια τάξη νεόπτωχων που ήταν αποτέλεσμα μιας κοινωνίας που αντί να δημιουργεί πλούτο τον κατέστρεφε σε ένα χυδαίο και αλαζονικό πάρτι διάβρωσης συνειδήσεων και εκφυλισμού θεσμών.
    Κλασσικό παράδειγμα αυτής της ύβρεως η ΕΡΤ. Η σπατάλη, η διαφθορά και η αργομισθία είχαν φτάσει σε τέτοιο επίπεδο που είναι δύσκολο να βρεις Έλληνα που να μην έχει μια ιστορία για όλα τα απίθανα που συνέβαιναν στο ραδιομέγαρο.
Όπως:    - Την νεαρή απόφοιτο πανεπιστημίου με τον μπαμπά μέλος του ΠΑΣΟΚ που θα διοριστεί στην ΕΡΤ. Θα περνάει κανά δυο φορές την εβδομάδα να βάζει τυπικές υπογραφές. Οι καθαρές ετήσιες αποδοχές της θα έχουν φθάσει τα 60,000 ευρώ και στον πολύ ελεύθερο χρόνο της θα τρέχει μια αντιπροσωπία πολυεθνικής την «οποία η ίδια διεύθυνε full-time.»
    - Ο αρχισυντάκτης στο γραφείο ρεπορτάζ την ΝΕΤ που θα ψάχνει ρεπόρτερ για να καλυφθεί έκτακτο θέμα της επικαιρότητας, και όταν τελικά βρει την ρεπόρτερ αυτή θα αρνηθεί να κάνει την δουλεία της γιατί «
είναι στο μπαρ για ποτό.
»
    - Τους τεχνικούς που θα αφήνουν σύγχρονα και ακριβοπληρωμένα μηχανήματα στο υπόγεια να σαπίζουν, γιατί ποιος έχει όρεξη τώρα να κάνει σεμινάρια για να μάθει πως λειτουργούν.
    - Την ΕΡΤ3 με τους 422 εργαζόμενους και τις 490 συνδέσεις κινητών τηλεφώνων.
    - Τα 300 ευρώ για επίδομα καφέ σε στελέχη της ΕΡΤ, και τους δημοσιογράφους που δεν έχουν πατήσει στο ραδιομέγαρο για καμιά δεκαετία, αλλά κατά κάποιο τρόπο πληρώνονται και υπερωρίες.
    Αυτά είναι μια εξαιρετικά μικρή συλλογή συμβάντων από τον απίθανο λαβύρινθο διαφθοράς και σπατάλης της ΕΡΤ. Και όλα αυτά και πολλά άλλα υπάρχουν για να πληρώνει ο Έλληνας πολίτης ποσό δεκαπλάσιο από ένα ιδιωτικό κανάλι που έχει την διπλάσια ακροαματικότητα από την ΕΡΤ. Αν δεν μπορούμε να αλλάξουμε την ΕΡΤ, τότε σίγουρα δεν μπορούμε να αλλάξουμε την Ελλάδα.
    Η συντεχνία των δημοσιογράφων έχει επιβάλει την σιωπή σε όλη την Ελλάδα. Οι μόνες εκπομπές που επιτρέπονται είναι αυτές που αφορούν το θέμα της ΕΡΤ. Σαν να μη έφθανε αυτό, ακόμα και σ΄ αυτές τις εκπομπές απαγορεύεται να συμμετέχουν πολιτικοί ή δημοσιογράφοι που διαφωνούν με την γραμμή της συντεχνίας.
    Για τους 2.656 της ΕΡΤ θα πρέπει να ακινητοποιηθεί όλη η Ελλάδα. Για τους 1.500.000 ανέργους του ιδιωτικού τομέα δεν κουνήθηκε φύλλο. Και όλοι αυτοί άνεργοι δεν είναι έτσι τυχαία στο δρόμο. Μπορεί ακόμα και στις “καλές” εποχές να μην τα πήγαιναν καλά, αλλά τώρα τους έτυχε να πληρώσουν με την ανεργία τους τις σπατάλες και τις αργομισθίες της άλλης Ελλάδας που ζει στις πράσινες κοιλάδες του βαθέως κράτους.
    Στην Ελλάδα άλλος τα σπάει, άλλος τα πληρώνει. Και αυτός που τα σπάει έχει και το θράσος να φιγουράρει την αλαζονεία του από τηλεοράσεως επί εικοσιτετραώρου βάσεως.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
4.Μην καταδικάζετε την Ελλάδα
Γράφει ο Ιωάννης Ασλανίδης Επίτιμος Διοικητής της Σ.Σ.Ε.
    Θυμάστε την επίσκεψη στην Ελλάδα του Προέδρου των Η.Π.Α. κ. Κλίντον και την άθλια εικόνα που παρουσίαζε η Αθήνα με υποκίνηση και συμμετοχή των επαγγελματιών ειρηνιστών και θεωρητικών τιποτολόγων;
    Θυμάστε το αντιαμερικανικό μίσος αυτών και τις άθλιες εικόνες, που με τόση λαγνεία παρουσίαζαν, κατά τον πόλεμο του ΙΡΑΚ, μερικά τηλεοπτικά κανάλια;
    Μετά λοιπόν την επίσκεψη του κ. Κλίντον στην Ελλάδα βρέθηκα σ’ ένα κύκλο πολιτών, όπου μεταξύ άλλων ήτο και ο Πρόξενος των Ινδιών. Ξέρετε τι μας είπε όταν είδε τις εικόνες αυτές στην Αθήνα; «Αυτό αγαπητοί μου φίλοι Έλληνες, θα το πληρώσετε και μάλιστα ακριβά και μακροχρόνια».
    Βέβαια, αυτό το αντιαμερικανικό μένος μερίδας του Ελληνικού λαού, γαλουχημένο ανάλογα, έχει τις ρίζες του.     Ήταν, κατά την γνώμη μας, πάντα κόντρα στα συμφέροντα της Ελλάδος και κατ’ επέκταση του Ελληνικού λαού.
    Βλέπουμε λοιπόν, από την συμπεριφορά αυτή των επαγγελματιών ειρηνιστών (λες και οι άλλοι Έλληνες δεν θέλουν την ειρήνη και την δικαιοσύνη), όχι μόνο δεν επιτυγχάνουμε έργο, αλλά δεν βοηθάμε ούτε και την εκάστοτε Κυβέρνηση της χώρας μας στο διπλωματικό τομέα για τα Εθνικά μας θέματα.
    Δε θα ήθελα να μακρηγορήσω για διπλωματικές και μη αποτυχίες μας είναι γνωστές στο Πανελλήνιο. Αναφέρω μόνο την προ καιρού τελευταία απόφαση της Αμερικής (ΝΑΤΟ) για την νέα αναδιάταξη των Στρατηγείων ΝΑΤΟ. Η Ελλάς απ’ έξω, με μείον. Επετεύχθη και άλλος στόχος των Τούρκων, θα κυκλοφορούν πλέον ελεύθερα στο Αιγαίο και με τον Νόμο.
    Τώρα, εμείς περιμένουμε και πάλι, τα κάποια πρωτοπαλίκαρα των διαφόρων παρασιτικών οργανώσεων, ν’ αντιδράσουν εκ του ασφαλούς, σπάζοντας βιτρίνες, καταστρέφοντας περιουσίες πολιτών και επιτιθέμενοι κατά των οργάνων τάξεως της πατρίδος μας.
    Από την άλλη πλευρά να οργιάζει στην πατρίδα μας η ανασφάλεια, η ανεξέλεγκτη είσοδος παρανόμων μεταναστών, που ενώ αδυνατεί η Κυβέρνηση να διαχειρισθεί δεν ασφαλίζει τα σύνορα, η απάτη, ο άνομος πλουτισμός, η κατασπατάληση του ιδρώτα του ελληνικού λαού κ.λπ., χωρίς καμιά αντίδραση, των πατριδοκαπήλων αυτών και μια Κυβέρνηση, που κύριο μέλημα και στόχος της, πώς θα διατηρηθεί στην εξουσία με αυτούς που την κατέστρεψαν. Και, το θλιβερό του όλου θέματος είναι ν’ ασχολούνται σήμερα με τον αντιρατσιστικό νόμο, όλες οι παρατάξεις λες και έλυσαν όλα τα άλλα προβλήματα του τόπου μας.
    Είναι κανείς να γελάει ή να κλαίει, τις ημέρες αυτές, όταν μετά από μία ακόμη εθνική αποτυχία (τσιφλικοποίηση από τους Τούρκους του από αρχαιοτάτων χρόνων ιστορικά και πληθυσμιακά Ελληνικού Αιγαίου),οι μεν Τούρκοι ν’ αλωνίζουν στο Αιγαίο και από την άλλη, να ομιλεί εκπρόσωπος της Κυβέρνησής μας, για άλλη μία επιτυχία στο στον τομέα των σχέσεων με τους γείτονες. Θα πεις τι άλλο μπορούν να κάνουν, διότι χωρίς αξιόμαχες Ε.Δ. ως απαιτείται σ’ αυτό το σταυροδρόμι του Κόσμου, η Πατρίδα μας μοιάζει με ορχήστρα χωρίς μουσικά όργανα.
Η συμπεριφορά αυτή του Κυβερνητικού Οργάνου, μου θύμισε ένα ανέκδοτο των Ποντίων πατριωτών μου (είμαι ποντιακής καταγωγής εκ Σαμψούντος, προς άρσιν τυχόν παρεξηγήσεως):
    «Εγένετο αγών υδατοσφαίρισης (Πόλο), στην Γερμανία, μεταξύ μιας Γερμανικής ομάδος και μιας Ελληνικής Ποντιακής. Η Ποντιακή ομάδα ήταν ασθενέστερη και ηττήθη με 10-0. Στο τέλος, όταν τελείωσε ο αγώνας, όλοι οι Πόντιοι ζητωκραύγαζαν, χειροκροτούσαν και επευφημούσαν την ομάδα των ασταμάτητα. Ένας Γερμανός θεατής περίεργος, ρωτά τότε έναν Πόντιο: Δεν μπορώ να καταλάβω την χαρά σας μετά από ήττα (10-0), και απαντά ο Πόντιος : τι λες, να μη χαρούμε! Ξέρεις πρώτη φορά σε αγώνα της ομάδας μας, δεν μας πνίγηκε παίκτης!!!».

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
5.H διαφορά των κολλητών από τους φίλους...
Το έστειλε ο Δημήτρης Ακριτίδης
Στα μικρά, καθημερινά φαίνεται ο άνθρωπος...


ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )
http://perierga.gr/
    Το προικοσύμφωνο πλέον αποτελεί άγνωστη λέξη στους περισσότερους, ενώ άλλοι το γνωρίζουν ως προγαμιαίο συμβόλαιο, το οποίο όμως υπογράφεται σε ειδικές περιπτώσεις. Στην ουσία ήταν ένα χαρτί που συντασσόταν λίγο πριν το γάμο, στο οποίο ο πατέρας της νύφης περιέγραφε τι δίνει ως προίκα στο γαμπρό, μαζί με την κόρη του (εννοείται!)…
 
    Από τα αρχεία της Νομαρχίας Κυκλάδων το ακόλουθον προικοσύμφωνον.
Εν έτι 1671 μηνί Ιανουαρίω ημέρα δεκάτη εν Σύρω.
Eν ονόματι της Αγίας Τριάδος και της Κοκκίνης προστάτιδος της νήσου Σύρου Προκοσύμφωνον της πρώτης μας κόρης και της θυγατρός του Κωστάκη και της Σμαράγδας και της μακαρίτισσας της γυναικός μου Πιπινίτσας ήτις θα πάρη νόμιμον σύζυγον τον Ντεμογιαννάκη του Κωνσταντάκη της Πιπινίτσας Πηνελόπης Βαρβαρίτσας. Και εγώ και η μακαρίτισσα η γυναίκα μου Πιπινίτσα δίδομεν την συγκατάθεσίν μας εις το να πάρη η κόρη μας Κατή, νόμιμον σύζυγον και να τον έχη να τον νέμεται μέρα νύκτα, τον Ντεμογιαννάκη Μανωλάκην του Κωνσταντάκη και της Πιπινίτσας Πηνελόπης Βαρβαρίτσας.
- Εν πρώτοις δίδομεν από τα φύλλα της καρδιάς μας την ευχήν να τρισευτυχήσουν και να πολυχρονίσουν.
- Δεύτερον δε τέσσαρα εικονίσματα το πρώτον ευς ξύλον δυνατόν και χονδρόν δύο δάκτυλα και τα άλλας εις αχιβάδα.
- Τρία υποκάμισα τα δύο μικρά και το ένα μεγάλο, δύο μικρά αποκατινά (εσώβρακα) παστρικά, ατρύπητα και ολόγερα.
- Δύο μισοφόρια ολόγερα και μπουγαδιασμένα.
- Ενάμισι ζευγάρι κάλτσες εως ότου να γίνη ο γάμος έχη καιρόν να πλέξη και την άλλη για να γίνουν δύο ζευγάρια.
- Ενα φουστάνι από τσίτι ριγωτό, άλλο ένα από σακονέτα της μακαρίτισσας της γιαγιάς μου.
- Ενα μανδύλι του λαγιού και δύο μανδοσαλάμια
- Μια φασκιά για τα καλορίζικα
- Δύο ζεύγη παπούτσια το ένα μπαλωμένο
- Σαράντα πήχες βρακοζώνα και μετά τον θάνατο του παπού μας άλλη τόση.
- Του γαμβρού μια σκούφια να την φορή βραδιά παρά βραδιά δια να μη του τρυπήση γρήγορα.
- Δύο τσουκάλια κάστρινα της καραίτισσας της γιαγιάς μου
- Δύο φλιτζάνια του καφέ χωματίνια.
- Το αμελέτητο με δύο χέρια νεροπαστρικό και άπιαστο
- Τρεις βελόνες της κάλτσας.
- Ένα ζάρφι χωματένιο
- Ενα στρώμα μπαλωμένο της μακαρίτισσας της γιαγιάς μου από φύλλα καλαμόφυλλα.
- Ενα λύχνο χωματένιο και άλλον έναν από ντενεκέ
- Ενα κλειδί
- Μια ψυράγγα (χωράφι) ίθα με μιά παλέστρα του γαϊδάρου
- Τρία ρεάλια, πέντε παράδες και επτά άσπρα.
- Κοντά με όλα αυτά που τους κάμαμεν τους νοικοκυραίους της Σύρου την μίαν κάμαραν του σπιτικού που καθούμαστε και άμα πεθάνω εγώ και ο παππούς της Κατής όλο το σπίτι.
- Ακόμη δε και αυτά 2 κότες ένα πετεινό, είκοσι αυγά, ένα κόσκινο, μία μπιρμπιτσέλια σπητίσια μακαρόνια, και αν προφθάσουμεν θα κάνουμε άλλα τόσα.
- Δέκα οκάδες ελιές και πέντε οκάδες χαμάδα, 2 βάζα κάπαρι, δύο ντουζίνες χήνους, σαράντα κοπόνια κρομμύδια όλα αυτά να τα κάμουν θάλασσα να τρών και να πίνουν όλο το οκταήμερο γαμβρός και νύμφη και όλο το συμπεθεριό και οι ποιό κοντά γειτόνοι.
- Εις τον γαμβρόν, την Κατή με τα ούλα της.
Ο πενθερός
Κωνσταντάκης της Σμαράγδας
Εν Σύρω τη 10 Ιανουαρίου 1671

ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

    Παρότι υπήρχε μνημονιακή δέσμευση η κυβέρνηση της Ιρλανδίας αποφάσισε πως δεν θα προχωρήσει το σχέδιο αποκρατικοποίησης των δασών της, όπως είχε συμφωνήσει με την τρόικα.
    Τα δάση είχαν μπει στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων με στόχο έσοδα ύψους 3 δις ευρώ, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων στο Δουβλίνο.
    Προεκλογικά, τα δύο κόμματα της σημερινής κυβέρνησης είχαν δεσμευτεί ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πουληθούν τα δάση και όπως είχαν πει έπειτα, δεν μιλούσαν για πώληση, αλλά για μακροχρόνια παραχώρηση δικαιωμάτων υλοτομίας για 80 χρόνια. Η συμφωνία με την τρόικα είναι το 50% των εσόδων να οδηγηθεί για τη μείωση του χρέους.
    Αυτό δεν είναι το πρώτο περιστατικό στην Ιρλανδία, με στροφή 180 μοιρών για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. Πριν από ένα χρόνο το Δουβλίνο είχε αποφασίσει να μην προχωρήσει με την πώληση του 15% της κρατικής εταιρείας ηλεκτρισμού ESB, την αντίστοιχη ΔΕΗ της Ιρλανδίας.

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
8.Των οικιών ημών εμπιπραμένων, Υμείς Τι άδετε;
    Κοι πρόεδροι ΕΑΑΣ, ΕΑΑΑ, ΕΑΑΝ:
    Των οικιών ημών εμπιπραμένων, Υμείς Τι άδετε;
    Τα ψέματα τελείωσαν και όλοι οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Ας πάψουν να σημαίνουν νομή!
    «Η κυβέρνηση αγοράζει χρόνο» αναφέρει σε άρθρο του ιστολόγιο για την επικείμενη νέα συνάντηση των προέδρων των θεσμικών ενώσεων αποστράτων αξιωματικών με τον πρωθυπουργό. Οι τρεις πρόεδροι συναντήθηκαν με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο και έθεσαν το ζήτημα των παραπάνω χρημάτων που υποστηρίζουν ότι έχουν παρακρατηθεί ο δε Παναγιωτόπουλος είπε να του παρουσιάσουν τα στοιχεία και την πρότασή τους για να την μεταφέρουν στον Σταϊκούρα.
    Παρατήρηση πρώτη: αυτό είναι το ζητούμενο, μόνο;
να μην μας κόψουν και άλλα χρήματα;
αυτά τα οποία μας έκοψαν;
τις διπλές, τριπλές κρατήσεις;
τα χαράτσια;
αυτά πάνε, χάθηκαν προφανώς για τους κους κους προέδρους;
χάρισμα στην κυβέρνηση της εξαθλίωσης του ελληνικού λαού;
στην κυβέρνηση των 2.000.000 ανέργων;
των 4.000 αυτοχείρων;
της παραχώρησης της εθνικής μας κυριαρχίας;
του ξεπουλήματος του εθνικού μας πλούτου;
    Παρατήρηση δεύτερη: Αγοράζει χρόνο η κυβέρνηση ή «πουλάνε» χρόνο οι πρόεδροι; Οι διαθέσεις των στρατιωτικών, τις οποίες γνωρίζουν πολύ καλά, έχουν καταγραφεί και μάλιστα παγιώθηκαν. Καμία δεύτερη ευκαιρία σε αυτούς που μας αγνόησαν, μας κορόιδεψαν, μας ευτέλισαν, μας στέρησαν το δικαίωμα να ζούμε το παρόν με χαμόγελο και ν' ατενίζουμε το μέλλον με ελπίδα, μας έκαναν υποτελείς.
    Τα προεδρία έχουν πλήρως απαξιωθεί από τα στελέχη τα οποία διαισθάνονται τι παίζεται, η καρέκλα.
    Οι συζητήσεις μετά την τελευταία συγκέντρωση και το ερώτημα όλων των συμμετεχόντων ήταν «και τώρα τι κάνουμε; πάμε πίσω στα σπίτια μας με άδεια χέρια; τα άνεργα παιδιά μας;.» και εν κατακλείδι ο αγώνας είναι αγώνας για τα προσωπικά σας δεδομένα ή είναι αγώνας υπέρ του Λαού και του Έθνους;
    Παρατήρηση Τρίτη: Με ποίων αποφάσεις ενεργούν οι πρόεδροι; ζητούν τη γνώμη των ΔΣ και κατόπιν ενεργούν; με αποφάσεις του ΣΟΔ; γιατί καταργήθηκε από Διευθύνων σύμβουλος πρόσφατα μέλος ΔΣ Ενώσεως το οποίο είχε διαφορετικές απόψεις από αυτές των προέδρων;
    Μήπως οι κοι κοι πρόεδροι δεν εκφράζουν, άρα και δεν εκπροσωπούν, πλέον παρά μόνο τους εαυτούς των;
Συνάδελφοι, η χώρα βρίσκεται κάτω από δίκαιο δυνάμεων κατοχής, μην εμπιστεύεστε κανέναν, σε εμάς και μόνο εναπόκειται το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Με συμβιβασμένους, καρεκλοκένταυρους και κατ' απονομήν,  άκαπνους και άτολμους «στρατηγούς» δεν υπάρχει καν αύριο.
    Σας καλώ όλους σε ένα αγώνα κοινωνικό και όχι συντεχνιακό, σε ένα αγώνα που θα έχει ως σκοπό την καταξίωση της πραγματικής δημοκρατίας και όχι της σημερινής ψευδαίσθησης αυτής που ζούμε, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της εθνικής μας ανεξαρτησίας.
    Είμαστε όλοι κομμάτι του λαού και ενωμένοι, μονοιασμένοι  δίχως ταμπέλες πρέπει να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας, να εκτινάξουμε το ζυγό και να πάψουμε να ζούμε ως υποτελείς. Όλοι μαζί εργάτες, αγρότες, επιστήμονες, νοικοκυρές, επαγγελματίες να τιμωρήσουμε τους υπεύθυνους και να φέρουμε τους πραγματικά άξιους και ικανούς για την Ελλάδα που μας αξίζει.
    Τώρα είναι η ώρα, αύριο θα είναι αργά. Μη  στέκεστε βουβοί. Σπάστε τα δεσμά.
    Το οφείλουμε σε όλους αυτούς που ήρθαν, πέρασαν και σε αυτούς που θα' ρθουν θα περάσουν, κριτές θα μας δικάσουν οι αγέννητοι και οι νεκροί!
    Η αντίσταση στα σχέδια των κατακτητών και της παγκοσμιοποίησης, βλέπε τρόικα,   δεν είναι συνδικαλιστικό ή συντεχνιακό ζήτημα υπεράσπισης μιας μερίδας εργαζομένων αλλά εθνικό καθήκον για την εκδίωξη των κατακτητών και των διορισμένων κυβερνήσεων τους.
    Έλα μαζί ΚΙ ΕΣΥ!
Σπύρος Σταματόπουλος
Συνταγματάρχης ε.α.

ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ
9.Μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία!
ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΝΤΖΟΛΗΣ
    Kατα την διαρκεια μιας ενοπλης ληστειας στην πολη Γουανγκτσου στην Κινα, ο ληστης φωναξε στους πελατες "ΜΗ ΚΙΝΗΘΕΙΤΕ! ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ! Η ΖΩΗ ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΣΑΣ ΟΜΩΣ! "
    Ολοι ξαπλωσαν κατω ησυχα. Αυτη η μεθοδος,ονομαζεται "Mind Changing Concept", ελληνιστι σημαινει ΑΛΛΑΓΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΣΚΕΨΗΣ.
    Τότε, μια πελατισσα στηθηκε καπως προκλητικα σε ένα τραπεζι, περιμενοντας ισως κατι διαφορετικο από τους ληστες να της κανουν. Ο ενας ληστης λοιπον, της λεει. "Σοβαρεψου κυρια μου, προκειται να σας ληστεψω, όχι να σας βιασω! "
Αυτή η συμπεριφορα ονομαζεται "Being Professional" ελληνιστι επαγγελματισμος, δηλαδη να εστιαζεις την προσοχη σου σε αυτό που εχεις εκπαιδευθει.
    Όταν οι ληστες γυρισαν σπιτι με τα εκατομμυρια που εκλεψαν,ο μικρος αδερφος, με πτυχιο μαστερ παρακαλω, λεει στο μεγαλο αδερφο, αποφοιτο δημοτικου. "ΕΛΑ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΡΠΑΞΑΜΕ! "
Ο μεγαλος αδελφος του Δημοτικου του λεει. "
Εισαι βλακας! Ειναι πολλα τα χρηματα και θα κανουμε ωρες να τα μετρησουμε!Το βραδυ στις ειδησεις,που θα ανακοινωσουν τη ληστεια,θα πουν και το ακριβες ποσον που κλαπηκε! "Αυτή η συμπεριφορα ονομαζεται "Experience."ΕΜΠΕΙΡΙΑ. Είναι σαφεστατα χρησιμοτερη στις μερες μας από τα πτυχια μαστερ.
    Όμως στην τραπεζα, μετα την ληστεια, ο ταμιας φωναζει στον διευθυντη να καλεσει την αστυνομια.
Ο διευθυντης του λεει. "Μην τηλεφωνησεις ακομα! Ευκαιρια είναι, κοντα στα 20 εκατομμυρια που μας εκλεψαν, να παρουμε αλλα 10 εμεις και κοντα στα 70 που εχουμε καταχραστει, να πουμε ότι μας εκλεψαν 100! "
Αυτή η μεθοδος ονομαζεται "Swim with the tide."Ελληνιστι,χρησιμοποιουμε μια δυσαρεστη κατασταση προς οφελος μας.
    Ο ταμιας λεει "Μακαρι ναχουμε μια ληστεια κάθε μηνα! "
Αυτό λεγεται "Killing Boredom." Ελληνιστι, σημαινει ότι η προσωπικη ευτυχια, είναι πιο σημαντικη από τη δουλεια σου.
    Το βραδυ, στις ειδησεις, ανακοινωθηκε ότι εκλαπη το ποσον των 100 εκατομμυριων. Οι καημενοι οι ληστες, μετρουσαν και ξαναμετρουσαν, αλλα το ποσον που ειχαν στα χερια τους ηταν 20 εκατομμυρια..
    Θυμωμενος λοιπον ο ενας ληστης λεει "ΡΙΣΚΑΡΑΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ 20 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ,ΕΝΩ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΤΗΜΑ ΕΝΟΣ ΚΟΥΜΠΙΟΥ ΠΗΡΕ 80 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ!! ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΕΡΔΕΣ ΚΑΙ ΑΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΑΡΑ ΛΗΣΤΗΣ !!! "
Αυτό λεγεται "Knowledge is worth as much as gold!" Ελληνιστι, η γνωση αξιζει οσο ο χρυσος!
    Ο διευθυντης της τραπεζας ηταν πολύ χαρουμενος, που καλυψε τις κλοπες του, εξαιτιας της ληστειας. Αυτο λεγεται "Seizing the opportunity." Daring to take risks!" Ελληνιστι,σημαινει,ΑΡΠΑΖΩ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ,ΤΟΛΜΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΡΙΣΚΟ!!!


ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
10.ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
217 π.Χ. - Μάχη της Ραφίας: ο βασιλιάς της Αιγύπτου, Πτολεμαίος Δ' Φιλοπάτωρ, νικά τον Αντίοχο Γ' της αυτοκρατορίας των Σελευκιδών.
168 π.Χ. - Μάχη της Πύδνας: οι ρωμαϊκές δυνάμεις υπό τον Λεύκιο Αιμίλιο Παύλο νικούν και αιχμαλωτίζουν τον βασιλιά της Μακεδονίας, Περσέα, δίνοντας τέλος στον Τρίτο Μακεδονικό Πόλεμο.
813 - Βυζαντινή Αυτοκρατορία ο Αυτοκράτορας Μιχαήλ Α΄ Ραγκαβές δέχεται ήττα από τους Βουλγάρους στη Βερσινικία.
916 – Γεννήθηκε ο Σαΐφ αλ-Ντάουλα, εμίρης του Χαλεπίου
1767 - Γεννήθηκε ο Βίλχελμ φον Χούμπολτ, Γερμανός φιλόσοφος και πολιτικός
1821 - Ελληνική Επανάσταση του 1821 Κατ΄ εντολή του Σουλτάνου Τούρκοι στην Κύπρο προβαίνουν σε εκτέλεση κληρικών.
1824 - Ελληνική Επανάσταση του 1821, Καταστροφή των Ψαρών, Αιγυπτιακά στρατεύματα αποβιβάζονται στα Ψαρά για να καταστείλουν την επανάσταση, ο αγωνιστής Αντώνιος Βρατσάνος, υπερασπιστής του Παλαιοκάστρου Ψαρών βάζει φωτιά στην πυριτιδαποθήκη κατά την εκεί επίθεση των Τούρκων. Άγριες σφαγές των Χριστιανών από τους Τούρκους στο Ηράκλειο Κρήτης.
1826 - Ελληνική Επανάσταση του 1821, Μάχη της Βέργας Επιχείρηση εισβολής του Ιμπραήμ στη Μάνη αποκρούεται. Η Βέργα ήταν πέτρινο οχύρωμα που είχε κατασκευαστεί τον Ιούλιο του 1826 κοντά στο χωριό Βέργα(Σέλιτσα) της Καλαμάτας στο στρατηγικό σημείο που ήταν η μοναδική είσοδος στην δυτική Μάνη. Ο Ιμπραήμ αρχικά προσκάλεσε τον Μαυρομιχάλη να παραδοθεί, όταν όμως αυτός αρνήθηκε, ξεκίνησε με 7000 πεζικό και ιππείς, από την Καλαμάτα κατά της Μάνης. Στο χωριό Αλμυρό μαζεύτηκαν περίπου 1000 Μανιάτες υπό τον Γεωργάκη Μαυρομιχάλη και έπιασαν την Βέργα. Επακολούθησαν τρεις διαδοχικές σφοδρότατες επιθέσεις του Ιμπραήμ, τις οποίες οι Μανιάτες απόκρουσαν κατά μέτωπο και με τα πυρά από δυο βρίκια από την θάλασσα. Ο Ιμπραήμ αποφάσισε τότε να επιχειρήσει απόβαση 1500 Αιγιπτίων πεζών στο Δηρό. Το σώμα αυτό αποβιβάστηκε και προέλασε προς τα Τσαπαλιανά, όπου κατατροπώθηκε από τα πυρά των γύρω Μανιατών. Ακόμα και οι γυναίκες τους υποδέχτηκαν με τα δρεπάνια στο χέρι. Μετά από σκληρό αγώνα οι Αιγύπτιοι επιβιβάστηκαν και πάλι και έφυγαν. Ο Ιμπραήμ διέταξε τότε νέα επίθεση στην Βέργα η οποία απέτυχε όπως και οι προηγούμενες.
1837 - Γεννήθηκε ο Ερνστ Τσίλλερ, Γερμανός αρχιτέκτονας
1856 - Γεννήθηκε ο Χένρυ Ράιντερ Χάγκαρντ, Άγγλος συγγραφέας
1874 - Γεννήθηκε ο Βίγκο Γιένσεν, Δανός αθλητής
1898 - Γεννήθηκε ο Έριχ Μαρία Ρεμάρκ, Γερμανός συγγραφέας( ΟΥΔΕΝ ΝΕΩΤΕΡΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ )
1906 - Γεννήθηκε ο Μπίλι Γουάιλντερ, Αυστριακός σκηνοθέτης
1910 - Γεννήθηκε ο Κόνραντ Τσούζε, Γερμανός μηχανικός και εφευρέτης
1911 - Πραγματοποιείται η επίσημη τελετή ενθρόνισης του Βασιλιά Γεωργίου Ε΄ της Αγγλίας.
1913 - Β' Βαλκανικός Πόλεμος, Μάχη της Δοϊράνης, νίκη Ελλήνων επί των Βουλγάρων. Οι Ελληνικές Μεραρχίες (3η και 10η) σύμφωνα με διαταγή του Γενικού Επιτελείου επιτέθηκαν το πρωί της 23ης Ιουνίου στα υψώματα της (Παλαιάς) Δοϊράνης (σήμερα ΠΓΔΜ) που ευρίσκονταν οχυρωμένες βουλγαρικές δυνάμεις. Η 10η Μεραρχία επιτέθηκε κατά των υψωμάτων της διάβασης Περάσματα, στα νοτιοδυτικά της Δοϊράνης. Τα ελληνικά τμήματα σφοδρά δέχθηκαν πυρά πεζικού και πυροβολικού με αποτέλεσμα να καθηλωθούν. Σε αυτό συνέβαλλε και η καθυστέρηση της 3ης Μεραρχίας, που έδωσε την ευκαιρία στο σύνολο των βουλγαρικών δυνάμεων να συγκεντρώσουν το σύνολο των πυρών κατά της 10ης Μεραρχίας.
Στις 10.00 π.μ. ξεκίνησε να επιτίθεται και η 3η Μεραρχία. Ύστερα από σύντομο, αλλά και σφοδρό αγώνα, τα ελληνικά τμήματα κατάφεραν να απελευθερώσουν την πόλη της Δοϊράνης. Τα βουλγαρικά τμήματα συμπτήχθηκαν άτακτα προς βορρά, αφού απήγαγαν ως ομήρους τον Μητροπολίτη Πολυανής Φώτιο και 30 προκρίτους της πόλης. Αποτεφρώνουν επίσης, τη μητρόπολη Πολυανής μαζί με τα αρχεία του Κώδικα, που αποτελούσαν τη σημαντικότερη καταγραφή της ιστορίας της περιοχής. Στο πέρασμά τους κατά την οπισθοχώρηση, οι Βούλγαροι δεν άφησαν τίποτα όρθιο, ούτε έμψυχο ούτε άψυχο υλικό. Επρόκειτο για μια ολοκληρωτική καταστροφή.
Η 3η Μεραρχίας συνέχισε την καταδίωξη και το ίδιο βράδυ κατέλαβε τα υψώματα βόρεια της πόλης.
Μετά τη χάραξη των συνόρων όμως, το βορειοδυτικό τμήμα του λεκανοπεδίου Δοϊράνης μαζί με την ομώνυμη πόλη, (Παλαιά) Δοϊράνη ή Πολυανή, πέρασε στη Βουλγαρική πλευρά και οι κάτοικοί της προσέφυγαν στη Δοϊράνη Κιλκίς και σε άλλα μέρη της Ελλάδας.
1940 - Υπογράφεται η συνθηκολόγηση της Γαλλίας με τη Γερμανία, που την θέτει υπό κατοχή για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
1941 - Ξεκινάει η Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα, η εισβολή του γερμανικού στρατού στη Σοβιετική Ένωση. Αν και το 1939 η ΕΣΣΔ και η Γερμανία (Γ' Ράιχ) είχαν συνυπογράψει το Σύμφωνο Μολότοβ - Ρίμπεντροπ, με το οποίο δεσμεύονταν να μην επιτεθούν η μία στην άλλη και επιπλέον μοιράζονταν τις μεταξύ τους χώρες, ήταν σαφές ότι μετά την κατάκτηση της Κεντρικής Ευρώπης και των Βαλκανίων θα ερχόταν η σειρά της Σοβιετικής Ένωσης. Η ανάγκη υποταγής της ΕΣΣΔ είχε και ιδεολογικό υπόβαθρο για τον Χίτλερ, αφού θεωρούσε τους Σλάβους ως κατώτερη φυλή και μισούσε θανάσιμα τον κομμουνισμό. Επιπλέον, θεωρούσε ότι έτσι εξασφάλιζε τον απαιτούμενο για τους Γερμανούς «ζωτικό χώρο» (Lebensraum), ενώ παράλληλα προσδοκούσε ότι η Βρετανία, έχοντας χάσει το ηπειρωτικό της στήριγμα, θα ζητούσε συνθηκολόγηση μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ.
1943 - Β' Π.Π., Γερμανοί προβαίνουν σε εκτελέσεις Ελλήνων στη Κερνίτσα Αρκαδίας.
1949 - Γεννήθηκε η Μέριλ Στριπ, Αμερικανίδα ηθοποιός
1949 - Πέθανε ο Αριστείδης Στεργιάδης, Έλληνας πολιτικός
1964 - Γεννήθηκε ο Νταν Μπράουν, Αμερικανός συγγραφέας
1965 - Γεννήθηκε η Ναταλία Γερμανού, Ελληνίδα δημοσιογράφος και στιχουργός
1969 - Γεννήθηκε ο Ξενοφών Γήττας, Έλληνας ποδοσφαιριστής
1980 - Πέθανε ο Δημήτρης Παρτσαλίδης, Έλληνας πολιτικός
1984 - Γεννήθηκε ο Γιώργος Αποστολίδης, Έλληνας καλαθοσφαιριστής
1985 - Γεννήθηκε ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, Έλληνας καλαθοσφαιριστής
1986 - Ο Ντιέγκο Μαραντόνα σκοράρει "Το χέρι του Θεού" και το "γκολ του αιώνα" στο Αργεντινή-Αγγλία (2-1) για τα προημιτελικά στο Παγκόσμιο Κυπέλλο Ποδοσφαίρου 1986, μέσα στο Στάδιο Αζτέκα στην Πόλη του Μεξικού.
1987 - Πέθανε ο Φρεντ Αστέρ, Αμερικανός χορευτής και ηθοποιός
1993 - Πέθανε η Πατ Νίξον, Αμερικανίδα οικονομολόγος, Πρώτη Κυρία των Η.Π.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου