Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1165

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1165
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, όπου και αν υπάρχουν, είναι δικά μου.
ΤΟ ‘’ΔΕΚΑΤΡΙΑΡΙ’’ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
1.ΖΕΥΟΥΝ ΤΑ ΒΟΔΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΟ ΤΟΥΣ
2.Προσοχή αν λάβετε τέτοιο email -Απατεώνες χτυπούν μέσω gmail
3.ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΝΕΝΕΚΟΣ; ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΕΛΕΓΕ ΤΟ «ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ»
4.ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΔΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΠΕΣΕΝ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ
5.Το ψυχαγωγικό πρόγραμμα του συνεδρίου
6.ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ ΤΗΣ Ν.ΥΟΡΚΗΣ
7.Αίγιο: Έκανε σεξ με τη σύντροφο του εχθρού του και του...
8.«Ο Λαζόπουλος μας είχε ανασφάλιστους και μας απέλυσε γιατί κάναμε στάση εργασίας για την ΕΡΤ»
9.Παρέμβαση Ρακιντζή για ποινή-χάδι
10.Σκάνδαλο στο υπουργείο του Μανιτάκη - Πλήρωσαν βενζίνη με την εξωφρενική τιμή 2,54 € το λίτρο 
11.Η ΕΡΤ των γραμματέων και των συμβούλων
12.Απίστευτο σκάνδαλο στο ΙΓΜΕ – Τα χρυσά εφάπαξ και τα άτοκα δάνεια
13.ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
1.ΖΕΥΟΥΝ ΤΑ ΒΟΔΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΟ ΤΟΥΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
2.Προσοχή αν λάβετε τέτοιο email -Απατεώνες χτυπούν μέσω gmail
Δεν το ξέρω, αλλά ούτε και έχω πρόθεση να το ‘’ψάξω’’.
Καλού – κακού, ας το έχουμε υπόψη μας και να το αποφεύγουμε, γιατί παρόμοια πολλά είδαν τα μάτια μας
 ( και μερικών ‘’πόνεσαν’’ και οι τσέπες τους…
   
 Με στόχο τους χρήστες του Gmail και σκοπό την υποκλοπή των στοιχείων πρόσβασης των λογαριασμών τους επιτήδειοι στέλνουν παραπλανητικά emails σχετικά με την πραγματοποίηση «εισόδου στο λογαριασμό τους από μη εξουσιοδοτημένη συσκευή». Τα emails έχουν κακή σύνταξη και δεν προέρχονται καν από μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Google. Αντ 'αυτού, φαίνεται να προέρχονται από την διεύθυνση noreply@colservers.com.
    Σύμφωνα με το secnews το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποστέλλεται στα ανυποψίαστα θύματα αναφέρει: «Κάποιος πρόσφατα συνδέθηκε στο λογαριασμό σας στο Google, χρησιμοποιώντας μια μη εξουσιοδοτημένη εφαρμογή (Brutus V1.2)».
    Στην συνέχεια το μήνυμα παρέχει στον χρήστη κάποιες επιπλέον πληροφορίες σχετικά με τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση και συνεχίζει ως εξής:
    «Παρακαλούμε επανεξετάστε τις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας στο Google [link] * Ποτέ μην εμπιστεύεστε τοποθεσίες που ζητούν τα στοιχεία σύνδεση σας. * Κρατήστε τον κωδικό σας πάντα ενημερωμένο. * Ποτέ μην χρησιμοποιείτε τον κωδικό σας Google σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα
    Όταν οι χρήστες κάνουν κλικ στο σύνδεσμο [link] που περιέχει το email, οδηγούνται  σε μια phishing ιστοσελίδα σύνδεσης  στο Gmail, που μοιάζει να είναι σχεδιασμένη για κινητά τηλέφωνα και στοχεύει στην συλλογή των στοιχείων πρόσβασης των λογαριασμών των θυμάτων.

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
3.ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΝΕΝΕΚΟΣ; ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΕΛΕΓΕ ΤΟ «ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ»

    Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης σαν σήμερα το 1828 μίλησε για “νενέκους” και είπε το “φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους. Από τότε το “νενέκος” είναι η χειρότερη προσβολή που μπορεί να δεχτεί πολιτικός. Πολλοί την έχουν εκστομίσει την προσβολή.
    Ποιος ήταν ο Νενέκος και γιατί το όνομά του έγινε συνώνυμο της εθνικής προδοσίας;
Οπλαρχηγός της Επανάστασης του 1821.
    Ο Δημήτριος Νενέκος καταγόταν από το χωριό Ζουμπάτα των Πατρών κι έγινε οπλαρχηγός του προκρίτου της Πάτρας Βενιζέλου Ρούφου , αφού προηγουμένως δολοφόνησε τους πολεμιστές Σπανοκυριάκο και Σαγιά που διεκδικούσαν το ίδιο αξίωμα.
    Διακρίθηκε στις πολιορκίες της Πάτρας και του Μεσολογγίου, αλλά μετά την άλωση του, συνεργάστηκε με τον αλβανικής καταγωγής, Αιγύπτιο στρατηγό Ιμπραήμ, ο οποίος του προσέφερε προνόμια. Το 1826 προσκύνησε και συμπαρέσυρε μαζί του και πολλούς άλλους. Το 1827, επικεφαλής των Τουρκοπροσκυνημένων πολέμησε εναντίον των Ελλήνων και τους νίκησε. Για αυτά τα «κατορθώματα» του και με τη μεσολάβηση του Ιμπραήμ, έγινε με διαταγή του Σουλτάνου, «μπέης».
    Ο Γέρος του Μοριά, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, βλέποντας τις θυσίες και τους αγώνες των Ελλήνων, να πηγαίνουν χαμένοι, αντέτεινε το ιστορικό «Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους!» και «ξαναζωντάνεψε» την ετοιμοθάνατη Επανάσταση. Απάντησε με μια χωρίς προηγούμενο τρομοκρατία στην τρομοκρατία του Ιμπραήμ.  Όσα χωριά αρνούντο να επανέλθουν στο ελληνικό στρατόπεδο, δέχονταν αιφνιδιαστικές επιθέσεις από τους άνδρες του Γέρου. Σε όλο τον Μοριά οι πρωτεργάτες του προσκυνήματος συλλαμβάνονταν και εκτελούνταν.
    Όταν ο Ιμπραήμ από την Πάτρα ξεκινούσε για τα Καλάβρυτα με τον στρατό του και το Νενέκο με 2.000 δικούς του στο χάνι του Βερβένικου ο Ιμπραήμ παραδρόμησε και περαπλανήθηκε μέσα στο δάσος ώσπου έπεσε πάνω στο Νενέκο και τους Αρβανιτάδες του. Στου Δεσπότη τη Βρύση καθώς προχωρούσε αυτός με τη νέα του συνοδεία κοιμήθηκε. Στην διάρκεια του ύπνου του όμως τον φύλαγαν καλά οι Νενεκαίοι γι’ αυτό σαν έφτασε στο στρατόπεδό του «επήνεσε τον Νενέκον δια την πίστην του, και παρρήσια μάλιστα τον εχάϊδευσε με τα χέρια του ενώπιον των επισήμων Τούρκων».
    Ο Κολοκοτρώνης μαθαίνοντας ότι ο Νενέκος είχε τον Ιμπραήμ στα χέρια του και δεν τον σκότωσε, «...ωρκίσθει παρρησία ημών εις τον Μεγάλον Θεόν των Ελλήνων και είπεν, ότι επιθυμεί τον φόνον του Νενέκου, και αν τον εύρισκε πουθενά με τα ίδια του τα χέρια τον εφόνευεν, πράγμα πολύ παράξενον και πρωτάκουστον απο το στόμα του Κολοκοτρώνη να ομιλή περί φόνου, και ότι μόνος του θέλει να τον κάμη».
    Η εκτέλεση του Νενέκου, έγινε τελικά το 1828, κατ' εντολήν του Κολοκοτρώνη, από τον αδελφό του δολοφονημένου Σαγιά.

4.ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΔΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΠΕΣΕΝ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ
«Τούρκοι, Τσετσένοι, Αλβανοί,
Βούλγαροι, Πακιστανοί και Ρώσοι,
μάννα Ελλάδα, ποιός θα σε σώσει;»
    Κάποτε ΖΟΥΣΑΜΕ σε μια χώρα κοινωνικά ήρεμη. Οι εγκληματίες μετριόνταν στα δάχτυλα και οι φονιάδες ήταν σπάνιο είδος. 
    Και ΥΣΤΕΡΑ ανοίξανε οι πύλες και η χώρα κατακλείστηκε από λαθροεισβολείς εγκληματίες και τα χειρότερα κακοποιά στοιχεία. Έγινε η Ελλάδα μας ο κάδος των απορριμμάτων και το πτυελοδοχείο της Ευρώπης.
Η καθημερινότητά μας άλλαξε, ο φόβος στέριωσε στην ψυχή μας και η ζωή του Έλληνα εκτιμάται πλέον όσο ένα πεντόευρω, μιά κάμερα, μιά είσπραξη ενός βενζινάδικου ή ενός ψιλικατζίδικου.
    Οι γειτονιές μας έγιναν «επικίνδυνες» και ζούμε πλέον οι Έλληνες κλεισμένοι σε γκέτο χιλιόμετρα μακριά από τους «ασφαλείς» νομοθέτες μας με τους 146 νεοεκλεγέντες Βουλευτές που θα αφοπλίσουν και θα διαλύσουν τελείως τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και την ελληνική αστυνομία, ώστε οι άοπλοι, άμαχοι Έλληνες πολίτες της βορείου, κεντρικής και νησιωτικής Ελλάδος να γενοκτονηθούν και να εκτοπιστούν από Αλβανούς ένοπλους και ασιάτες ισλαμιστές χατζαροφόρους από Πακιστάν, Αφγανιστάν κ.λ.π που θα μας επιβάλουν τον πολιτισμό τους.
     Και μιά ολόκληρη κυβέρνηση, τώρα στέκεται αδιάφορη απέναντι στις καθημερινές εκτελέσεις Ελλήνων πολιτών και αστυνομικών.
    ΕΧΟΥΜΕ και την Αστυνομία που ο καθένας μας την θέλει στα μέτρα του. Κατά τις αντιλήψεις και την «ιδεολογία» του. Και, βέβαια, εδώ δεν μιλάμε γιά την βαρβαρότητα των Μονάδων Αποκατάστασης Τάξης (ΜΑΤ), δεν μιλάμε γιά τους φύλακες των πολιτικών και για τα πόστα της λούφας. Εδώ μιλάμε γιά τους αστυνομικούς της δράσης που στέκονται απέναντι σε αδίσταχτους κακοποιούς που έχουν την οργάνωση ταγμάτων θανάτου. Εδώ μιλάμε γιά τους αστυνομικούς του δρόμου που, στην κυριολεξία ΑΟΠΛΟΙ ενάντια σε πάνοπλες εγκληματικές ομάδες αλλοδαπών, ρίχνονται στο κατόπι ληστών και δολοφόνων.
Έλληνες!!! Χαιρετήστε την Ελλάδα που ξέρατε!!!
    ΑΡΜΑΤΩΜΕΝΟΙ οι πέντε δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, αδίστακτοι, αιμοσταγείς Αλβανοί κακοποιοί και τα καλάσνικοφ πήραν φωτιά. Γάζωσαν το αστυνομικό όχημα και σφαίρα χτύπησε τον γεμιστήρα του MP-5του άτυχου αστυνομικού, εξοστρακίστηκε και διαπέρασε τον μηρό του, κόβοντας τη μηριαία αρτηρία. Ο θάνατος επήλθε εντός ολίγων λεπτών, προτού οι συνάδελφοι του Γιώργου προλάβουν να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο.«Σήμερα 17-06-2013 και περίπου την 02.00 ώρα, στο Δίστομο Βοιωτίας, άγνωστος δράστης πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα 37χρονο Υπαρχιφύλακα, του Τμήματος Ασφάλειας Λειβαδιάς, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης ελέγχου ατόμων», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Αστυνομίας, λές και  ο  37χρονος  Υπαρχιφύλακας  Γεώργιος Ανδριτσόπουλος, που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από Αλβανούς εγκληματίες, δεν είχε όνομα, ήταν απλώς ο 37χρονος Υπαρχιφύλακας που πήγε σαν το σκυλί στο αμπέλι.
    Νεκρό το παλικάρι της ΕΛ.ΑΣ. Τα ξημερώματα 17-06-2013 ο οικογενειάρχης Αστυνομικός  Γεώργιος  Ανδριτσόπουλος,  πατέρας δύο παιδιών, ενώ σε σύντομο χρόνο η σύζυγός του θα γεννήσει το τρίτο τους παιδί, έπεσε πάνω στο καθήκον την ώρα που κυνηγούσε τους επικίνδυνους κακοποιούς. Άφαντοι οι δειλοί και άνανδροι δραπέτες. Πένθος στην ΕΛ.ΑΣ και μιά Ελλάδα να κλαίει άλλη μια φορά, ωστόσο, μόνο το κλάμα των γονιών είναι θρήνος πραγματικός και διαρκείας. 
    Και όταν σβήσουν τα φώτα κι όλα κρυφτούνε στη λήθη, το κοιλάρφανο θα συναντάει τον κόσμο περίτρομο και τη μάνα να θρηνεί ως τα στερνά της. Και στα παιδιά του άτυχου αυτού αστυνομικού τι θα πούμε; Θα έρθει η ανάλγητη και απούσα πολιτεία αρωγός στο δράμα άλλης μιάς οικογένειας; Θα σταθεί στο πλάϊ της η ηγεσία όπως ποτέ δεν αγκάλιασε τις χήρες γυναίκες και τα ορφανά παιδιά, τις μάνες που έχασαν τα παιδιά τους;
    Ο «Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας» εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους συγγενείς του ηρωϊκού Αστυνομικού και προτείνει από τούδε και στο εξής την οικονομική ενίσχυση των οικογενειών των Ελλήνων πολιτών που απεβίωσαν χάριν της Πατρίδος ή του κοινωνικού συνόλου.
    Και αν ο ηρωϊκός αστυνομικός πυροβολούσε πρώτος τον δολοφόνο; Αν άρπαζε κι αυτός ένα καλάσνικοφ; Θα είχε να κάνει με τους «αντιρατσιστές» αντιρρησίες κομμάτων, παρατάξεων και «ιδεολογιών» που το παίζουν ευαίσθητοι, αλλά με ξένο αίμα. Θα είχε να κάνει με τους «αντιφασίστες» ψευτοκουλτουριάρηδες του διεθνιστικού τόξου.
          Όταν όλοι σιωπούν, συναινούν και είναι συνυπεύθυνοι για την συγκάλυψη που συντελείται από σύσσωμο το πολιτικό σύστημα και τους εντός και εκτός κοινοβουλίου εκφραστές του, τότε αναλαμβάνουν οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ να πολεμήσουν το κατοχικό καθεστώς και να διαφυλάξουν την Ελλάδα και την κοινωνία, την Εθνική ανεξαρτησία και την ελευθερία των παιδιών μας από την διεθνώς οργανωμένη και εγκληματική γενοκτονία των Ελλήνων.
    Οι μεμονωμένες βέβαια και οργισμένες αντιδράσεις πολιτών δεν φέρουν αποτέλεσμα και δεν συνετίζουν αυτούς τους άθλιους που μας έχουν φέρει σε αυτή την δεινή κατάσταση. Για τούτο χρειάζεται συλλογική οργή και αντίδραση για να τους αναγκάσουμε να το βάλουν στα πόδια.
    Ο «Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας» παραπέμποντας στην ρήση του Αριστοτέλη: «Οι μη οργιζόμενοι εφ’ οις δει, ηλίθιοι δοκούντες  είναι», στην νεοελληνική: «Αυτοί που δεν οργίζονται για αυτά που πρέπει, είναι ηλίθιοι», καλεί ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες πολίτες να αφυπνιστούν και να κινητοποιηθούν ενάντια στην μεθοδευμένη και οργανωμένη αντικατάσταση του Ελληνικού πληθυσμού από εντεταλμένες δωσίλογες κυβερνήσεις που θέλουν να καταστρέψουν την Ελλάδα. 
    Το ΖΗΤΗΜΑ είναι ΕΘΝΙΚΟ και αφορά όλους τους Έλληνες πολίτες και αφού ο εχθρός είναι εντός των πυλών, προς τούτο ο «Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας» διακηρύττει ότι αφού πλέον δεν υπάρχει άλλη λύσης: «Νυν υπέρ πάντων ο αγών!!!» 
Μαρία Ι. Εξαρχουλάκου
Δικηγόρος Αθηνών
Γενική  Γραμματέας  ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ  ΕΘΝΙΚΗΣ  ΕΝΟΤΗΤΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
5.Το ψυχαγωγικό πρόγραμμα του συνεδρίου
Του Στέφανου Κασιμάτη
Το έστειλε ο Δημήτρης Γιαντζής
    «Για πρώτη φορά μετά το 1944 ένας εκπρόσωπος του ηρωικού ελληνικού κομμουνιστικού κινήματος βρίσκεται τόσο κοντά στην εξουσία».
    Δεν το λέω εγώ - προς Θεού! Είναι διαπίστωση που προέρχεται από την εισαγωγή της «πλατφόρμας», την οποία κατέθεσε προς συζήτηση στο πλαίσιο του ιδρυτικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ η Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ.
    Η εν λόγω τάση διαπιστώνει, επίσης, ότι «η σοσιαλιστική επανάσταση, όπως κάθε κοινωνική επανάσταση στο παρελθόν, από τη φύση της δεν μπορεί να είναι μια ειρηνική διαδικασία». Ως εκ τούτου, λοιπόν, κρίνει ότι «ένας από τους πρώτους στόχους της νικηφόρας εργατικής τάξης θα πρέπει να είναι η καταστροφή του παλιού αστικού κρατικού μηχανισμού, που, όπως κάθε μορφή κράτους σε μια ταξική κοινωνία, αποτελεί ένα όργανο ταξικής εξουσίας και καταπίεσης».
    Ιδού, λοιπόν, τα μέτρα που προτείνει στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ η Κομμουνιστική Τάση για την αναμόρφωση του Στρατού:
    «Πλήρη συνδικαλιστικά και πολιτικά δικαιώματα για όλους τους στρατιώτες και τους κατώτερους αξιωματικούς. Οι εκλεγμένες και ανακλητές επιτροπές στρατιωτών και κατωτέρων αξιωματικών πρέπει να αποφασίζουν για όλα τα ζητήματα που αφορούν τη μονάδα. Εκλογή και δικαίωμα ανάκλησης όλων των αξιωματικών από τους στρατιώτες. Μέτρα βελτίωσης της ζωής στις στρατιωτικές μονάδες (υγιεινή, διατροφή, επαρκείς άδειες) και αύξηση του μισθού του φαντάρου στο ύψος του επιδόματος ανεργίας. Επαρκής εκπαίδευση στα όπλα καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας.
    Οχι στον επαγγελματικό στρατό. Θητεία με εκπαίδευση στα όπλα όλου του εργαζόμενου λαού, σαν εγγύηση για την προάσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων του. Αμοιβή όλων των αξιωματικών με τον μισθό ενός ειδικευμένου εργάτη. Πλαισίωση του στρατού από στρατιωτικά αποσπάσματα των εργατικών οργανώσεων που θα εκπαιδευτούν στα στρατόπεδα με έξοδα του κράτους».
(Σ. σ.: Φαντασθείτε μόνο να εφαρμοσθούν όλα αυτά τα ωραία και έπειτα να έχουμε μια μικρή σύρραξη! Ως και για τις ένοπλες δυνάμεις της πΓΔΜ η προέλαση στη Θεσσαλονίκη θα είναι ένας περίπατος...)
    Οι προτάσεις όμως επεκτείνονται και στην αναμόρφωση των Σωμάτων Ασφαλείας:
    «Κατάργηση όλων των ειδικών δυνάμεων καταστολής και αστυνόμευσης των αγώνων του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας. Απαγόρευση παρουσίας των σωμάτων ασφαλείας στους χώρους στους οποίους διεξάγεται πολιτική και συνδικαλιστική δραστηριότητα και επέκταση του ασύλου σε όλους τους εκπαιδευτικούς και εργασιακούς χώρους. (Σ.σ: συγγνώμη που παρεμβαίνω, αλλά φαντάζομαι την πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου να έχει μετατραπεί σε μια τεράστια χασισοφυτεία...) Κατάργηση κάθε αυτοδιοίκητου των σωμάτων ασφαλείας. υπαγωγή τους στον έλεγχο των μαζικών οργανώσεων του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας και μετατροπή τους σε πολιτοφύλακες, με εκ περιτροπή (sic) συμμετοχή σε αυτές επίλεκτων μελών των μαζικών εργατικών οργανώσεων και της νεολαίας. Καθορισμός του προγράμματος εκπαίδευσής τους από εκλεγμένη επιτροπή εκπροσώπων από τις μαζικές οργανώσεις».
    Κατόπιν αυτών, δεν φαντάζομαι να καταπλαγείτε, αν σας πω ότι, για την αναμόρφωση της Δικαιοσύνης, προτείνουν «αμοιβές δικαστών στο ύψος ενός ειδικευμένου εργάτη», καθώς και «εκλογή των δικαστών απευθείας από τον λαό». Το τελευταίο θα καταστεί δυνατό, διότι προβλέπεται και «εφαρμογή ενός προγράμματος μαζικής λαϊκής επιμόρφωσης πάνω σε ένα αναμορφωμένο και εκσυγχρονισμένο Δίκαιο σύμφωνο με τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού».
    Τα παραπάνω δημοσιεύθηκαν προ δύο εβδομάδων σε ειδικό ένθετο, εν όψει συνεδρίου, της «Αυγής», με τον τίτλο «Θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής - Κείμενα Συμβολής - Καταστατικό». Δεν ξέρω κατά πόσον είναι δυνατόν να συζητηθούν σοβαρά στο συνέδριό τους παρόμοιες βλακείες, μολονότι τους έχω ικανούς. Καλοπροαίρετος ως είμαι πάντα, δεν αποκλείω να εντάσσονται απλώς στο ψυχαγωγικό πρόγραμμα του συνεδρίου...


ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ
6.ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ ΤΗΣ Ν.ΥΟΡΚΗΣ
 
Το έστειλε ο Φραγκούλης Φράγκος
analystsforchange.org
    Ο Αρχιεπισκοπικός Καθεδρικός Ναός Αγίας Τριάδος Νέας Υόρκης, πρωτοστατούντος του ιερέα του, π. Αναστασίου Γούναρη, εμμένει στην απόφασή του για την υποστολή της ελληνικής σημαίας από τον ιστό στην είσοδό του.
    Όπως αναφέρει ο Εθνικός Κήρυκας πλείστοι όσοι ομογενείς ισχυρίζονται ότι αυτό γίνεται με την ανοχή ή καθυπόδειξη του ίδιου του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου.
    Στη θέση της ελληνικής σημαίας έχει αναρτηθεί ένα κακέκτυπο σημαίας με το όνομα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και τη σφραγίδα του Βαρθολομαίου στη μέση, όπως μάλιστα μαρτυρεί και η φωτογραφία. Η επίσημη σημαία του Πατριαρχείου είναι ο δικέφαλος αετός.
    Η ελληνική σημαία, η οποία κυμάτιζε επί πολλά χρόνια δίπλα στην αμερικανική, αποκαθηλώθηκε από την είσοδο του Αρχιεπισκοπικού Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδος, ενώ έπειτα από το πρώτο δημοσίευμα του «Ε.Κ.» το Σαββατοκύριακο 18-19 Μαΐου 2013 που επρόκειτο να τον επισκεφθεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος αναρτήθηκε, για να αποκαθηλωθεί ξανά μετά την αναχώρησή του, όπως δείχνει η φωτογραφία στην πρώτη σελίδα.
    Τονίζεται ότι οι δύο σημαίες, η αμερικανική και η ελληνική, είχαν αναρτηθεί εδώ και πολλές δεκαετίες στην είσοδο του Καθεδρικού Ναού, καθώς επίσης και πλακέτα με τη σχετική ημερομηνία της ανοικοδόμησης του.
Τονίζεται ότι ο Καθεδρικός Ναός της Αγίας Τριάδος κατά τα ισχύοντα εκκλησιολογικά θέσμια και διδασκαλίες είναι ο κατ εξοχήν ναός του εκάστοτε Αρχιεπισκόπου Αμερικής, στον οποίο γίνονται όλες οι επίσημες τελετές και εκδηλώσεις εκκλησιαστικής και εθνικής φύσεως.
   Σε επικοινωνία που είχε ο «Ε.Κ.» με τον π. Αναστάσιο Γούναρη, την Παρασκευή 17 Μαΐου, η οποία και δημοσιεύθηκε το Σαββατοκύριακο 18-19 Μαΐου, είπε ότι θα εναλλάσσει την ελληνική σημαία με τη σημαία του Πατριαρχείου λόγω έλλειψης τρίτου ιστού και πως αναζητείται δωρητής να χαρίσει κι ένα τρίτο κοντάρι.
Υπενθυμίζεται εκ νέου η συγκεκριμένη στιχομυθία μας με τον π. Γούναρη:
«Εθνικός Κήρυξ»: Γιατί αποκαθηλώθηκε η ελληνική σημαία από την είσοδο του Καθεδρικού Ναού;
Πατήρ Γούναρης: Δεν αφαιρέθηκε μόνιμα, την εναλλάσσουμε με την Πατριαρχική σημαία καθότι έχουμε μόνο δύο ιστούς.
«Ε.Κ.»: Γιατί δεν τοποθετείτε κι άλλον έναν ιστό;
π. Γούναρης: Εχουμε προγραμματίσει να προσπαθήσουμε να βρούμε κάποιον δωρητή ώστε είτε να προσθέσουμε έναν ακόμα ιστό στην παρούσα τοποθεσία του ή όταν κατεβεί η σκαλωσιά από το διπλανό κτήριο να χρησιμοποιήσουμε τους δύο επί πλέον ιστούς, οι οποίοι δεν χρησιμοποιούνται επί του παρόντος λόγω των οικοδομικών εργασιών στο διπλανό κτήριο.
    Υπενθυμίζεται ακόμα ότι πριν από ένα χρόνο ο «Εθνικός Κήρυξ» είχε προβεί σε αποκαλύψεις περί συμπεριφορών και πεπραγμένων του π. Γούναρη στην προηγούμενη κοινότητά του στην Ινδιανάπολη.
    Εν τω μεταξύ, ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος του απένειμε το οφίκιο του πρωτοπρεσβυτέρου.

7.Αίγιο: Έκανε σεξ με τη σύντροφο του εχθρού του και του...
 
http://www.newsbomb.gr
    Στο εξοχικό του πλούσιου άνδρα σε παραλιακή περιοχή «ετελέσθη» το ερωτικό «έγκλημα»
    Αποφάσισε να εκδικηθεί τον άνδρα με τον οποίον βρισκόταν στα μαχαίρια... συνάπτοντας ερωτική σχέση... με την φιλενάδα του! Συνέβη στο Αίγιο και έχει προκαλέσει σάλο στην κοινωνία της πόλης.
    Όπως γράφει το dete.gr, o λόγος για δύο άνδρες που εδώ και καιρό είχαν τσακωθεί και μάλιστα ο ένας εκτόξευε απειλές εναντίον του άλλου, ενώ φρόντιζε να τον «στολίζει» με διάφορα «κοσμητικά»!
    Ο ένας (αυτός που σκέφτηκε το «κόλπο» με τη φιλενάδα) έχει μεγάλη οικονομική επιφάνεια και αποφάσισε να εκμεταλλευθεί το κύρος του σε συνδυασμό με το «λέγειν» του για να πείσει την φιλενάδα του «αντιπάλου» του να τον ακολουθήσει στο κρεβάτι!
    Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση έγινε στο εξοχικό σπίτι του πλούσιου, το οποίο διατηρεί σε περιοχή εκτός Αιγίου (σε παραλιακό χωριό), αλλά αυτό που δεν υπολόγισε η όμορφη παρτενέρ του εχθρού του, είναι πως ο εραστής της μιας βραδιάς... είχε κάμερες στο σπίτι. Όταν το «παράνομο» ζευγάρι έφθασε στο εξοχικό, το σχέδιο του επιχειρηματία είχε ήδη μπει σε εφαρμογή.
Δεν κατάλαβε ότι την βιντεοσκοπούσαν
    Οι κάμερες ασφαλείας που βρίσκονταν σε όλα τα δωμάτια άρχισαν να γράφουν, χωρίς η κυρία να αντιληφθεί το παραμικρό.
    Γδύθηκε, ξάπλωσε στο κρεβάτι, έκανε έρωτα με τον επιχειρηματία, χωρίς βέβαια να γνωρίζει πως κάθε κίνησή της... καταγραφόταν!
    Το ζευγάρι έφυγε, ο επιχειρηματίας όμως ξαναγύρισε, πήρε το υλικό από το βίντεο, το διαμόρφωσε και έστειλε ένα dvd... στον άσπονδο εχθρό του! Ο οποίος όπως ήταν αναμενόμενο έπεσε από τα σύννεφα βλέποντας την αγαπημένη του ερωτική σύντροφο... στην αγκαλιά του εχθρού του!
    Την κάλεσε και έγινε... χαμός! Της έδωσε τα παπούτσια στο χέρι, αφού πρώτα την περιέλουσε με ένα σωρό... ύβρεις και χαρακτηρισμούς! Εκείνη έφυγε... με κατεβασμένο το κεφάλι, όσο για τον απατημένο εραστή; Ψάχνει τρόπο να εκδικηθεί τον επιχειρηματία που έκανε σεξ με την κοπέλα του και... του έστειλε πεσκέσι το dvd με την ερωτική συνεύρεση!

ΣΚΑΝΔΑΛΑΚΙ, ΣΚΑΝΔΑΛΟ, ΣΚΑΝΔΑΛΑΡΑ
8.«Ο Λαζόπουλος μας είχε ανασφάλιστους και μας απέλυσε γιατί κάναμε στάση εργασίας για την ΕΡΤ»
  
   «O κ. Λαζόπουλος στάθηκε αλληλέγγυος στους, απολυμένους πια, εργαζομένους της ΕΡΤ την ίδια ώρα που απέλυε τους δικούς του εργαζόμενους επειδή στάθηκαν αλληλέγγυοι στους απολυμένους εργαζόμενους της ΕΡΤ!»
    Με αυτά τα λόγια οι απολυμένοι και οι απολυμένες της εκπομπής «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» αναφέρονται στην απομάκρυνσή τους από την τηλεοπτική εκπομπή, μετά το επεισόδιο της περασμένης Τρίτης στον Alpha, το οποίο συνέπεσε με το λουκέτο στην ΕΡΤ.
    «Οταν στις 11 Ιουνίου έπεσαν πολύχρωμες μπάρες στην ΕΡΤ, οι πέντε ταξιθέτες / ταξιθέτριες της εκπομπής «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» αποφασίσαμε συλλογικά και ομόφωνα να συμμετάσχουμε στην στάση εργασίας που κήρυξε η ΠΟΣΠΕΡΤ, η ΠΟΕΠΤΥΜ η ΠΟΕΣΥ και η ΕΤΙΤΑ» γράφουν, συμπληρώνοντας πως γνώριζαν ότι «δεν καλύπτονταν θεσμικά, αφού ανήκουν στο πλήθος των χιλιάδων ανασφάλιστων-αφανών εργατών».
    Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν την παραγωγή της εκπομπής και αποχώρησαν για το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής «σε ένδειξη αλληλεγγύης και στήριξης των απολυμένων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Οταν μια βδομάδα μετά επικοινώνησαν με την παραγωγή για να μάθουν αν θα βγει στον αέρα η εκπομπή, πληροφορήθηκαν, όπως λένε από τρίτους πως είχαν απολυθεί. Στην επιστολή τους υποστηρίζουν ακόμη πως «ο χώρος εργασίας» τους ήταν «μια αποθήκη» και η εργασία τους «ανασφάλιστη και μαύρη».

9.Παρέμβαση Ρακιντζή για ποινή-χάδι
 
Ethnos.gr 
    Την πρώτη ένσταση σε απόφαση πειθαρχικού συμβουλίου μετά έναν χρόνο άσκησε ο Γενικός Επιθεωρητής Λέανδρος Ρακιντζής, ζητώντας την απόλυση «κοπανατζή» υπαλλήλου που απουσίαζε αδικαιολόγητα για 10 μήνες από την υπηρεσία της.
     Το αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο αποφάσισε να επιβάλει στην υπάλληλο που απουσίαζε από την εργασία της επί 10 μήνες αδικαιολόγητα την ποινή της τετράμηνης στέρησης αποδοχών, τη στιγμή που ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας προβλέπει ότι σε περίπτωση κατά την οποία ο υπάλληλος απουσιάσει αδικαιολόγητα επί 22 συνεχόμενες ημέρες από την εργασία του ή 30 ημέρες εντός του ίδιου έτους, τότε επιβάλλεται η ποινή της οριστικής παύσης.
    Η ποινή-χάδι που επιβλήθηκε στην υπάλληλο αποφασίστηκε από το αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο τον Ιούλιο του 2012 μετά την ψήφιση του νέου, αυστηρότερου πειθαρχικού δικαίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι επί έναν χρόνο ο Γενικός Επιθεωρητής είχε απολέσει το δικαίωμα της ένστασης στις αποφάσεις των πρωτοβάθμιων πειθαρχικών συμβουλίων με απόφαση του πρώην υπουργού Δ. Ρέππα.
    Με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση η κυβέρνηση επανέφερε το δικαίωμα της έντασης στον Γενικό Επιθεωρητή, ο οποίος «εγκαινίασε» τη δυνατότητα που του παρέχει ο νόμος στην υπόθεση της συγκεκριμένης υπαλλήλου.
    Σύμφωνα με το έγγραφο της ένστασης που έχει στη διάθεσή του το «Εθνος», η ελεγχόμενη υπάλληλος κατέχει την ειδικότητα της γεωλόγου και εργαζόταν από το 2002 με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος στην Αθήνα. Το 2010 αποσπάστηκε για 6 μήνες στο γραφείο της γενικής γραμματέως του υπουργείου Περιβάλλοντος. Μετά τη λήξη της απόσπασης, όμως, δεν επέστρεψε στην υπηρεσία της.
    Σύμφωνα με την ένσταση του Γενικού Επιθεωρητή, «απουσίαζε συνολικά 10 μήνες, δηλαδή διακόσιες δώδεκα ημέρες, συνεχώς και αδικαιολόγητα.
    Επιπλέον δεν κατέθεσε ποτέ κανένα δικαιολογητικό σχετικά με την απουσία της, δεν επικοινώνησε και δεν εμφανίστηκε στην υπηρεσία της προκειμένου να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την απουσία της, ενώ παράλληλα οι επανειλημμένες προσπάθειες της υπηρεσίας της να επικοινωνήσει μαζί της απέβησαν άκαρπες».
Αναγνώρισαν... ελαφρυντικά    Το υπηρεσιακό συμβούλιο του υπουργείου Περιβάλλοντος αναγνώρισε ελαφρυντικά στην ελεγχόμενη υπάλληλο, προκειμένου να δικαιολογήσει την ποινή-χάδι της τετράμηνης παύσης.
    Συγκεκριμένα το υπηρεσιακό συμβούλιο επικαλείται ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος διαθέτει ευρύτατη κατάρτιση σε πολλούς τομείς, ενώ σε προσωπικό επίπεδο αναγνωρίζει ότι «αποδιοργανώθηκε λόγω της διάλυσης του γάμου της, ότι πάσχει από βαριά κατάθλιψη και ότι δήλωσε τη μεταμέλειά της».
    Ο Γενικός Επιθεωρητής στην ένστασή του σημειώνει ότι οι λόγοι που επικαλείται το υπηρεσιακό συμβούλιο δεν μπορούν να εκληφθούν ως «ελαφρυντικοί» λόγω του μεγάλου χρονικού διαστήματος που απουσίαζε από την εργασία της. Γι' αυτόν τον λόγο ζητά την παραπομπή του θέματος στο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό όργανο με το ερώτημα της οριστικής παύσης, εφαρμόζοντας το άρθρο 109 του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα.

10.Σκάνδαλο στο υπουργείο του Μανιτάκη - Πλήρωσαν βενζίνη με την εξωφρενική τιμή 2,54 € το λίτρο - Έγγραφα ντοκουμέντα
- Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης του Α.Μανιτάκη ξόδεψε για βενζίνη 233.450 € για το έτος 2012
- Αυτό μεταφράζεται σε 91.623 λίτρα
καυσίμων, πλήρωσαν δηλαδή 2,5479 € το λίτρο
- Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το κόστος ήταν 157.224,22 €
- Η διαφορά ανέρχεται σε 76.225,78€
- Το θέμα αποκάλυψε με ερώτηση του στη
Βουλή ο Νίκος Νικολόπουλος
- Το Υπουργείο παραδέχτηκε πως έκανε..λάθος
    Εγγραφα - φωτιά για το σκάνδαλο σχετικά με το κόστος βενζίνης των κρατικών αυτοκινήτων του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κατά το έτος 2012, αποκαλύπτει σήμερα το Newsit.
    Μετά από την ερώτηση με αριθμό 8215/8-3-2013 που κατέθεσε στη Βουλή, ο ανεξάρτητος βουλευτής και Γενικός Γραμματέας του Χριστινοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδας, Νίκος Νικολόπουλος με θέμα την απογραφή των οχημάτων του Υπουργείου, διαβιβάστηκε στη Βουλή η εξής απάντηση που φέρει την υπογραφή του Αντώνη Μανιτάκη.
    Σύμφωνα λοιπόν με την απάντηση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το κόστος για τη βενζίνη για το έτος 2012 ήταν 233.450 ευρώ. Τα χρήματα αυτά μεταφράζονται σε 91.623 λίτρα καυσίμων.
    Αρκεί μια απλή διαίρεση για να δει κανείς οτι το Υπουργείο πλήρωσε τη βενζίνη προς 2,5479 ευρώ το λίτρο. Τιμή που που ποτέ δεν υπήρξε στην Ελλάδα, ευτυχώς για όλους μας.
    Το ακόμη χειρότερο είναι πως σύμφωνα με έγγραφο της Διεύθυνσης Οικονομικών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τη λογιστική τακτοποίηση των καυσίμων του έτους 2012, από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ζητείται το ποσό των 157.224,22 € και όχι το ποσό των 233.450 € που φέρεται να ξόδεψε το Υπουργείο του κυρίου Μανιτάκη.
    Υπάρχει δηλαδή μια ΔΙΑΦΟΡΑ των 76.225,78 €.
    ΄Οπως δήλωσε στο Newsit ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος που αποκάλυψε το θέμα "
η ιστορία με τα κρατικά αυτοκίνητα δεν έχει τέλος. Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε δύο απαντήσεις από διαφορετικά υπουργεία. Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης φαίνεται οτι ξέχασε τη διαίρεση που του έμαθαν οι δάσκαλοι οταν ήταν μικρός και δε βγαίνει ο λογαριασμός. Με 2,54€ το λίτρο τιμή βενζίνης δεν υπάρχει. Ομως με τόση ευκολία  ή με τόση περιφρόνηση προς την Εθνική Αντιπροσωπεία και στον κοινό νου του λαού, απαντά στη Βουλή για το κόστος των καυσίμων των κρατικών αυτοκινήτων.
    Ομως το ακόμη πιο εξοργιστικό, τραγελαφικό και εμένα θα μου επιτρέψετε να σας πω και ύποπτο και το λέω γιατί θα επανέλθω τις επόμενες μέρες με καινούργια ερώτηση, άλλα καύσιμα ζητά να πληρωθεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, άλλα εγκρίνει ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και μη νομίζετε οτι είναι μικρές οι διαφορές, πρόκειται για διαφορές των 70.000 και πλέον χιλιάδων.
    Αβλεψία είναι; Προχειρότητα; Επιπολαιότητα; Μπορεί να είναι και κάτι χειρότερο. Τα τελευταία χρόνια που ασχολούμαι με το στόλο των κρατικών αυτοκινήτων, χάνει ο σκύλος τον αφέντη. Κάποιοι νομίζουν οτι είναι η περιουσία ή το χωράφι του πατέρα τους. Οτι μπορούν ακόμη και σήμερα σε εποχή κρίσης να κάνουν οτι νομίζουν και λογαριασμό να μη δίνουν. Την ώρα που μπορεί να κόβουν το επίδομα του αναπήρου, την ώρα που δεν έχει φάρμακο να πάρει ο καρκινοπαθής, την ώρα που το Πανεπιστήμιο Αθηνών μιλά για 600.000 μαθητές που υποσιτίζονται δεν ειναι δυνατόν κάποιοι να κάνουν το πάρτι με τα κρατικά αυτοκίνητα και τα καύσιμα
".
    Σε κάθε περίπτωση το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης παραδέχτηκε πως έκανε λάθος καθώς διαβίβασε στη Βουλή τα στοιχεία για το έτος 2011 και όχι για το 2012.
Ιερώνυμος προς Μανιτάκη:Δεν χρησιμοποιώ κρατικό όχημα
    Την αντίδραση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών προκάλεσε το κείμενο ενημέρωσης προς την Βουλή, από τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρύθμισης Α. Μανιτάκη, σύμφωνα με την οποία ανάμεσα στους κρατικούς αξιωματούχους που κάνουν χρήση κρατικού οχήματος είναι και ο Αρχιεπίσκοπος.
    «Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ουδέποτε χρησιμοποίησε, ούτε φυσικά χρησιμοποιεί κρατικό αυτοκίνητο. Κανένας, άλλωστε, Αρχιεπίσκοπος δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ κρατικό αυτοκίνητο» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής¨.

11.Η ΕΡΤ των γραμματέων και των συμβούλων
Το έστειλε ο Φραγκούλης Φράγκος
    …επειδή τα πρόβατα βομβαρδίζονται με μηνύματα ελεύθερης πληροφόρησης , αξιοκρατίας , ενημέρωσης κ.α. εμετικά από την τρικολόρε  κομπανία που κυβερνάει τις στάνες από την μεταπολίτευση μέχρι την πλήρη διάλυση , για σχεδόν το 1,5 εκατομμύριο ανέργους , δεν άνοιξε  ρουθούνι
    …για τα οικογενειακά παράσιτα της βουλής , του συνδικαλισμού και της δημοσιογραφίας , ούλα τα αμνοερίφια σε απεργία διαρκείας ,γιατί όλα τα ζώα είναι ίσα στη φάρμα των ζώων , αλλά τα γουρούνια είναι πιο ίσα από τα άλλα ζώα
    …για τους/τις έχοντας καθαρό μυαλό μόνον…  
     Στη δημοσιότητα ήρθε λίστα με προσλήψεις που έγιναν στην ΕΡΤ από τον Αύγουστο του 2012 -επί Σίμου Κεδίκογλου- που περιλαμβάνει γραμματείς και πλήθος ειδικών συμβούλων με αμοιβές που φτάνουν και τις 4.000 ευρώ.
    Τη λίστα με τις 28 προσλήψεις που αντιστοιχούν σε περισσότερα από 82.000 ευρώ αμοιβές μηνιαίως, αποκάλυψε «ο Δρόμος της Αριστεράς». Οι αμοιβές αυτές, όπως αναγράφει ο πίνακας, δεν περιλαμβάνουν τα δώρα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στις 11.500 ευρώ το μήνα ανέρχεται το ποσό για τις τρεις προσλήψεις «Προσωπικού Ειδικών Θέσεων» με διάρκεια ενός έτος (21/8/2012-20/8/2013) για την «Οργάνωση, προετοιμασία και παραγωγής τηλεοπτικής κάλυψης σημαντικών γεγονότων πολιτικής αλλά και πολιτιστικής σημασίας».
Συγκεκριμένα ο σκηνοθέτης Β.Βλ. προσλήφθηκε με αμοιβή τις 4.000 ευρώ μεικτά χωρίς τα δώρα, το ίδιο Γ.Ντ., ενώ στις 3.500 ευρώ η Χ.Αρμ. με… κτλ  κτλ  κτλ
 
12.Απίστευτο σκάνδαλο στο ΙΓΜΕ – Τα χρυσά εφάπαξ και τα άτοκα δάνεια
 
Newsit.gr
    Έκαναν ό,τι ήθελαν. Μόνο αυτή η φράση μπορεί να περιγράψει όσα αποδεικνύεται ότι γίνονταν επί χρόνια στο Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών.
     Τα στοιχεία δείχνουν ότι το ταμείο του ινστιτούτου λειτουργούσε ακόμη και ως παρατράπεζα δανείζοντας τους υπαλλήλους, ενώ κάποιοι έπαιρναν από 'κει εφάπαξ άνω των 140.000 ευρώ.
    Ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Βιώσιμης και Αειφόρου Ανάπτυξης Β. Κωστόπουλος έκανε λόγο για έναν δημόσιο οργανισμό που για χρόνια λειτουργούσε ανεξέλεγκτα και αναρωτήθηκε πως ήταν δυνατόν να συμβαίνει αυτό. Το ΙΓΜΑ πλέον υπάγεται στο ΕΚΒΑΑ το οποίο θα κινηθεί νομικά.
    Τα στοιχεία δείχνουν ότι μέσω του ταμείου του ΙΓΜΕ υπήρξαν υπάλληλοι, αλλά και μέλη της διοίκησης που έλαβαν άτοκο δάνειο. Τα ποσά σε πολλές περιπτώσεις ήταν δεκάδες χιλιάδες ευρώ.
    Ακόμη πιο σκανδαλώδη είναι τα ποσά εφάπαξ που έδινε το ΙΓΜΑ, τα στοιχεία δείχνουν 300 υπαλλήλους να έχουν λάβει εφάπαξ 140.000 και 150.000 ευρώ, ενώ άλλοι 200 που μετατάχθηκαν έλαβαν εφάπαξ 80.000 ευρώ.
    Όπως αποδείχθηκε μάλιστα ως το 2011 το ΙΓΜΑ πλήρωνε ασφάλεια για τη χορήγηση επιπλέον εφαπαξ, όμως για την ασφάλεια αυτή δεν υπήρχε η σχετική νομοθετική εξουσιοδότηση.
    Ταυτόχρονα στα ταμεία του ινστιτούτου αποκαλύπτονται επιταγές χωρίς τα απαραίτητα παραστατικά, αλλά και ανείσπρακτες οφειλές που ξεπερνούν τα 2 δισ.

ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
13.ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
1002 – Γεννήθηκε ο Πάπας Λέων Θ΄
1040 – Πέθανε ο Φούλκων Γ', κόμης του Ανζού
1205 - Πέθανε ο Ερρίκος Δάνδολος, δόγης της Βενετίας
1208 - Πέθανε ο Φίλιππος, δούκας της Σαββο’ί’ας
1377 - Πέθανε ο Εδουάρδος Γ', βασιλιάς της Αγγλίας
1527 - Πέθανε ο Νικολό Μακιαβέλι, Ιταλός ιστορικός και συγγραφέας
1582 - Πέθανε ο Όντα Νομπουνάγκα, Ιάπωνας πολέμαρχος
1706 - Γεννήθηκε ο Τζον Ντόλοντ, Άγγλος οπτικός
1734 - Στο Μόντρεαλ της Νέας Γαλλίας (στο σημερινό Καναδά), η σκλάβα Μαρί-Ζοζέφ Ανζελίκ απαγχονίζεται, αφού πρώτα βασανίστηκε δημόσια και ομολόγησε την ενοχή της για τον εμπρησμό που κατέστρεψε μεγάλο μέρος της πόλης.
1792 - Γεννήθηκε ο Φέρντιναντ Κρίστιαν Μπάουρ, Γερμανός θεολόγος
1821 - Ελληνική Επανάσταση του 1821, Οθωμανικός στρατός προβαίνει στη καταστροφή των Ψαρών.
1823 - Γεννήθηκε ο Ζαν Σακορνάκ, Γάλλος αστρονόμος
1828 - Γεννήθηκε ο Φερδινάνδος Φουκέ, Γάλλος γεωλόγος
1839 - Γεννήθηκε ο Μασάντο ντε Ασσίς, Βραζιλιάνος συγγραφέας
1863 - Γεννήθηκε ο Μαξ Βολφ, Γερμανός αστρονόμος
1874 - Πέθανε ο Ανδρέας Άνγκστρομ, Σουηδός φυσικός
1891 - Γεννήθηκε ο Πιερ Λουίτζι Νέρβι, Ιταλός μηχανικός και αρχιτέκτονας
1905 - Γεννήθηκε ο Ζαν Πολ Σαρτρ, Γάλλος φιλόσοφος και συγγραφέας
1905 - Μακεδονικός Αγώνας Φονεύεται ο Μακεδονομάχος Ιωάννης Καλογεράκης σε συμπλοκή στον Αετό Φλώρινας.
1908 - Πέθανε ο Νικολάι Ρίμσκι-Κόρσακοφ, Ρώσος συνθέτης
1913 - Β' Βαλκανικός Πόλεμος, μάχη του Σκρα, μάχη του Λαχανά, ο Ελληνικός Στρατός καταλαμβάνει το Κιλκίς μετά από σφοδρές μάχες στα χωριά Σκρα και Λαχανά και εισέρχεται στην πόλη εκδιώχνοντας τους Βούλγαρους. Το ελληνικό Βασιλικό Ναυτικό αναπτύσσει ναυτικό αποκλεισμό σε όλο το μήκος των ακτών Μακεδονίας - Θράκης.
1914 - Πέθανε ο Μπέρτα φον Ζούτνερ, Αυστριακή συγγραφέας και ειρηνίστρια
1919 - Γενική απεργία στην Γουίνιπεγκ του Καναδά καταστέλλεται βιαίως από την αστυνομία, με αποτέλεσμα τον θάνατο δύο απεργών και τον τραυματισμό άλλων δεκαπέντε («Ματωμένο Σάββατο»).
1921 - Μικρασιατική Εκστρατεία Ο Ελληνικός στρατός απελευθερώνει την Νίκαια Βιθυνίας, η Τένεδος αποδίδεται από τους Άγγλους στην Ελλάδα.
1940 - Πέθανε ο Σμέντλι Μπάτλερ, Αμερικανός στρατηγός
1943 - Β' Π.Π. Ανταρτικές ομάδες του ΕΔΕΣ προσβάλουν επιτυχώς και ακινητοποιούν εχθρική φάλαγγα στη θέση Σουλόπουλο επί της αμαξιτής οδού Παραμυθίας - Ιωαννίνων.
1944 - Γεννήθηκε η Κορίνα Τσοπέη, Ελληνίδα μοντέλο και ηθοποιός, Μις Υφήλιος 1964
1948 - Γεννήθηκε ο Αντρντζέι Σαπκόβσκι, Πολωνός συγγραφέας
1948 - Γεννήθηκε ο Γιόβαν Ατσίμοβιτς, Σέρβος ποδοσφαιριστής
1948 - Γεννήθηκε ο Ίαν ΜακΓιούαν, Άγγλος συγγραφέας
1950 - Γεννήθηκε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Έλληνας τραγουδιστής
1953 - Γεννήθηκε ο Μπεναζίρ Μπούτο, Πακιστανή πολιτικός
1954 - Πέθανε ο Γκίντεον Σούντμπαικ, Σουηδός μηχανικός
1955 - Γεννήθηκε ο Μισέλ Πλατινί, Γάλλος ποδοσφαιριστής
1957 - Πέθανε ο Γιοχάνες Σταρκ, Γερμανός φυσικός
1958 - Γεννήθηκε ο Γκενάντι Παντάλκα, Ρώσος αστροναύτης
1958 - Κυπριακό, η ελληνική κυβέρνηση απορρίπτει το σχέδιο Μακμίλλαν μετά την απόρριψή του την προηγουμένη από τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο Γ΄.
1961 - Γεννήθηκε ο Μάνου Τσάο, Γάλλος τραγουδιστής, μουσικός και παραγωγός (Μάνο Νέγκρα)
1964 - Γεννήθηκε ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, Έλληνας σκηνοθέτης και χορογράφος
1964 - Πέθανε ο Άντριου Γκούντμαν, Αμερικανός ακτιβιστής
1979 - Γεννήθηκε ο Κώστας Κατσουράνης, Έλληνας ποδοσφαιριστής
1986 - Γεννήθηκε η Λάνα Ντελ Ρέι, Αμερικανίδα τραγουδίστρια
1994 Η ελληνική εθνική ομάδα ποδοσφαίρου δίνει τον πρώτο της αγώνα σε παγκόσμιο κύπελλο και χάνει από την Αργεντινή με 4–0. Τρία γκολ σημειώνει ο Μπατιστούτα και ένα ο Μαραντόνα.
2001 - Πέθανε ο Τζον Λη Χούκερ, Αμερικανός τραγουδοποιός
2012 - Ελλάδα Μετά τη συμπλήρωση τεσσάρων εικοσιτετράωρων από το κλείσιμο της κάλπης των τελευταίων εκλογών στην Ελλάδα, με συνασπισμό τριών κομμάτων ορκίζονται στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών τα μέλη της νέας κυβέρνησης υπό την πρωθυπουργία Α. Σαμαρά. Το νέο υπουργικό σχήμα περιλαμβάνει 17 υπουργούς εκ των οποίων μία μόνο γυναίκα. Μετά από μια περίοδο πολιτικής ναυτίας επανασυστήθηκε το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου