Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1163

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1163
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, όπου και αν υπάρχουν, είναι δικά μου.
Η ‘’ΔΕΚΑΔΑ’’ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
1.ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ
2.ΕΡΤ
4.Εξώδικο για την ΕΡΤ έστειλε ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας
5.Ελάτε τώρα, αφού θέλετε να γελάσετε με τους φίλους μας απ΄τα Σκόπια !
6.Στην εποχή της καραβάνας το 35% αξιωματικών και υπαξιωματικών
7."Γνωρίζετε ότι το 65% των στρατιωτικών ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας;" - Ερώτημα στον πρωθυπουργό
8.Το "καυτό e mail" του υπουργείου Οικονομικών για τις περικοπές των 165 εκατομμυρίων είναι στο ΥΠΕΘΑ
9.ΣΙΓΗ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ
10.ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
1.ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
 
ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
2.ΕΡΤ
Απολαυστικός Αντώνης Πανούτσος
το έστειλε ο Κώστας Μίντζολης

   
"Ηταν το βράδυ της 1ης Ιουλίου του 2004. Στην ΕΡΤ κάναμε το «Πάμε Euro» με τον Αντώνη Καρπετόπουλο. Στην παράταση ο Τραϊανός Δέλλας είχε σκοράρει στέλνοντας την Ελλάδα στον τελικό. Τα στιγμιότυπα από το ματς έπρεπε να μονταριστούν και σε 20 λεπτά από το γκολ να έχουμε βγει αέρα για τη σύνδεση με την Πορτογαλία.
     Περίμενα στο κοντρόλ όταν ο Κάρπετ ήρθε από το μοντάζ.
 «Δεν προλαβαίνουμε. Από τους τρεις μοντέρ έχει μείνει ο ένας».
 «Γιατί;».
 «Ο ένας από τους τρεις είπε ότι είναι μόνιμος, δεν είναι υποχρεωμένος να κάνει υπερωρίες και σχολάει στις 11, ο δεύτερος ότι είναι συμβασιούχος και δεν πληρώνεται τις υπερωρίες και έμεινε μόνο ο τρίτος».
 «Καλά, αν δεν είναι μόνιμος και δεν είναι συμβασιούχος αυτός τι είναι;».
    Είχα όρεξη και για πλάκα, αλλά ο Κάρπετ δεν είχε.
«Δεν ξέρω τι είναι αλλά με έναν δεν βγαίνει το μοντάζ. Υπάρχει ένας ακόμα, που είναι ο μοντέρ βάρδιας. Αλλά θα πρέπει να πάρεις τηλέφωνο τον πρόεδρο».
     Ο «πρόεδρος» ήταν ο Αγγελος Στάγκος, που το 2004 ήταν ο επικεφαλής της κρατικής τηλεόρασης.
«Πρέπει να τον πάρεις γιατί, όπως λέει, πρέπει να του πάμε το υλικό στον όροφο όπου κάνει βάρδια και η σύμβαση δεν τον υποχρεώνει να κατέβει στο μοντάζ».
    Πήρα τον πρόεδρο, που πήρε τον μοντέρ βάρδιας, που του έκανε το χατίρι. Μπήκε στο ασανσέρ, κατέβηκε τους δύο ορόφους, κάναμε το μοντάζ και η εκπομπή βγήκε στον αέρα. Το πρόβλημα ήταν ότι ο μοντέρ βάρδιας βαριότανε; Οχι. Το ζητούμενο ήταν να φανεί ποιος κάνει κουμάντο στο μαγαζί, το «Αμα θέλω, δεν το κάνω και αν το κάνω, χάρη σάς κάνω».    Και δεν ήταν μόνο ο μοντέρ βάρδιας.
    Ηταν ο ψυκτικός που για να ανάψει το κλιματιστικό του στούντιο έπρεπε να ανεβάσει τον διακόπτη, αλλά μετά τις 11 έφευγε και κανένας δεν είχε δικαίωμα να τον πειράξει, ήταν οι διάδρομοι των χαμένων παρουσιαστών όπου έβλεπες πρόσωπα που η τελευταία τους εκπομπή ήταν το ’89 να περιφέρονται σαν φαντάσματα, ήταν οι ρουφιανιές όχι επειδή μισούσε ο ένας τον άλλον αλλά επειδή δεν είχε δουλειά και κάτι έπρεπε να κάνει να περάσει η ώρα.
    Φυσικά δεν ήταν όλοι έτσι. Υπήρχαν και εργαζόμενοι με επαγγελματικό εγωισμό. Ενας αθλητικός συντάκτης επειδή του είπαν ότι τον έβαλε ο πατέρας του που ήταν τεχνικός παραιτήθηκε και βγήκε στα ιδιωτικά κανάλια, όπου απέδειξε ότι μπορεί να κάνει καριέρα.
    Ο οργανισμός όμως ήταν βαθύ Δημόσιο. Κανένας δεν μπόρεσε να τον αλλάξει. Και αν υπήρχαν πρόεδροι και διευθυντές που προσπάθησαν, τους κατάπιε η κινούμενη άμμος της Μεσογείων.
    Τίποτα στην Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει με συζητήσεις και οι συζητήσεις υπάρχουν για να μη γίνεται τίποτα. Αν μπορεί η κυβέρνηση να αλλάξει ακόμα και το κτίριο για να φανεί ότι γίνεται μια νέα αρχή, ας το κάνει.
Η Ελλάδα πρέπει να έχει δημόσια τηλεόραση. Οχι όμως τηλεόραση του Δημοσίου."...

 
    Με την απόφαση του ΣτΕ δεν αναστέλεται το κλείσιμο της ΕΡΤ, της οποίας η διάλυση ισχύει κανονικότατα, αλλά ζητείται από την κυβέρνηση να βρεθεί τρόπος ώστε να εκπεμφθεί ΠΛΗΡΕΣ πρόγραμμα από όλες τις συχνότητες προσωρινά.
    Το πρώτο που πρέπει να ξεκαθαριστεί είναι πως η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που ερμηνεύεται ως τώρα κατά το δοκούν, είναι προσωρινή και όχι μόνιμη αφού έχει χαρακτήρα ασφαλιστικών μέτρων.
Τα κυριότερα σημεία της απόφασης είναι:
      
- Κρίθηκε πως είναι λάθος το ''μαύρο'' που έχει πέσει στην ΕΡΤ
       - Συνεπώς ως δεύτερο βήμα η κυβέρνηση θα πρέπει να βρει τρόπο ώστε η ΕΡΤ προσωρινά να εκπέμψει κάποιου είδους πρόγραμμα
        - Για να βγει ξανά στον αέρα πρόγραμμα από όλες τις συχνότητες της ΕΡΤ θα πρέπει ο εκκαθαριστής να χρησιμοποιήσει ουσιαστικά το προσωπικό που υπήρχε
        - Άρα θα πρέπει να γίνουν νέες συμβάσεις του προσωπικού με το Δημόσιο πλέον και όχι με την ΕΡΤ καθώς η τελευταία ως νομικό πρόσωπο διαλύθηκε και αυτό δεν αλλάζει
    Το σημαντικότερο που πρέπει να κρατήσουμε είναι πως με την απόφαση του το Συμβούλιο της Επικρατείας περιγράφει πως πρέπει να αλλάξει το λάθος με το ''μαύρο'' στην ΕΡΤ και η κυβέρνηση οφείλει αυτή την αλλαγή να βρει τρόπο να την κάνει πράξη.

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
4.Εξώδικο για την ΕΡΤ έστειλε ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας 
ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ
&
ΠΑΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ
Του πολιτικού Κόμματος «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ», που εδρεύει στην Αθήνα, (Χαριλ. Τρικούπη 24)
και εκπροσωπείται νόμιμα, υπό του προέδρου του Γεωργίου Γερούλη.
ΠΡΟΣ
1. Τον αξιότιμο Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, κάτοικο Αθηνών, Πλατεία Συντάγματος Μέγαρο Βουλής.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥΣ
    1. Προς την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας μέσω του Προέδρου της, Κωνσταντίνου Μενουδάκου, κατοίκου Αθηνών, Πανεπιστημίου 47-49, T.K. 10564.
    2. Προς την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου μέσω της Προέδρου της, Ρένας Ασημακοπούλου Θέμιδος Μέλαθρον, κατοίκου Αθηνών, Λ. Αλεξάνδρας 121, ΤΚ 11522.
    3. Προς την κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κοτζαμάνη.
    4. Προς τους λοιπούς εκπροσώπους της Δικαστικής Εξουσίας, μέσω της Προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, κ. Θάνου - Χριστοφίλου Βασιλικής, (Πρώην Σχολή Ευελπίδων, Κτίριο 6 Γραφείο 210), του Προέδρου της Ενώσεως Εισαγγελέων Ελλάδος, (Κτίριο 16, Γραφείο 204 Πρώην Σχολή Ευελπίδων) και του Προέδρου της Ενώσεως Διοικητικών Δικαστών, κ. Γεωργίου Φαλτσέτου (Λουίζης Ριανκούρ 85, Τ.Κ. 11524).
ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΓΝΩΣΙΝ
    Προς τον αξιότιμο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, κάτοικο Αθηνών, οδός Βασιλέως Γεωργίου Β΄2, Προεδρικό Μέγαρο.
Αθήνα, 17 Ιουνίου 2013
    1.  Με την από 11/6/2013 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου καθώς και με την Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό με αριθμό OIK.02/11.6.2013 «Κατάργηση της δημόσιας επιχείρησης “Ελληνική Ραδιοφωνία-Τηλεόραση Ανώνυμη Εταιρεία (ΕΡΤ Α.Ε.)”», η οποία εκδόθηκε βάσει εξουσιοδότησης παρασχεθείσας από την ως άνω Πράξη, αποφασίσθηκε η διακοπή της λειτουργίας της ΕΡΤ ΑΕ, του μοναδικού κρατικού φορέα ενημέρωσης των Ελλήνων, εντός και εκτός Ελλάδος.
    Η εν λόγω Πράξη εξεδόθη από τον Αξιότιμο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, από εσάς, μετά από πρόταση και προσυπογραφή του Υπουργικού Συμβουλίου, κατά παράβαση του άρθρου 44 παρ. 1 του Συντάγματος, διότι κατά την άποψή μας, δεν υφίσταται ΟΥΔΕΜΙΑ εκ των προϋποθέσεων που τίθενται ευθέως από το άρθρο 44 παρ. 1 του Συντάγματος, το οποίο ρητά ορίζει ότι: «σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί, ύστερα από πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου, να εκδίδει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ΠΝΠ δεν υπεγράφη από το Σύνολο των Υπουργών του Υπουργικού Συμβουλίου και κυρίως δεν υπεγράφη από τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη.
     2. Ποία η «έκτακτη περίπτωση και η εξαιρετικά επείγουσα και απρόβλεπτη ανάγκη», για την έκδοση της ΠΝΠ, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να καταργηθεί εν μία νυκτί το μοναδικό δημόσιο μέσο ενημέρωσης των Ελλήνων Πολιτών και ιδίως των κατοικούντων στις απομεμακρυσμένες περιοχές της πατρίδος μας, στο νησιωτικό χώρο αλλά και σε όλα τα σημεία της υφηλίου; Ο Εθνικός σκοπός που επιτελούσε το εν λόγω Δημόσιο Μέσο Ενημέρωσης, είναι αδιαμφισβήτητος, ώστε πλέον να καλείσθε δημόσια να αιτιολογήσετε το υπέρτερον αυτού, συμφέρον, στην περίπτωση που υπερψηφίσετε την ΠΝΠ. Είναι αστήρικτες δε οι αιτιολογίες περί αδιαφάνειας ή «περί ανοχής ιερών αγελάδων» στις οποίες προέβη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου, ανακοινώνοντας την διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ, αν αναλογισθεί κανείς ότι οι ιερές αγελάδες εξετράφησαν από τις εναλλασσόμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ, όπως επίσης και η χρήση πληθώρας αδιαφανών διαδικασιών. Και θα πρέπει επίσης να λάβετε υπ’ όψιν σας, ότι βάσει του δημοσιευθέντος ισολογισμού χρήσης 2011 και της Έκθεσης Ορκωτών Λογιστών, πέραν των άλλων αναφέρεται και η αύξηση των κερδών μετά τους φόρους από 20 εκ. € σε 42 εκ. €, λόγω της μείωσης του λειτουργικού κόστους. Συνεπώς ποία άμεση και κατεπείγουσα ανάγκη ικανοποίησε η παύση λειτουργίας της ΕΡΤ και μάλιστα ως κερδοφόρας επιχείρησης;
    3. Επειδή όπως έχουμε ανακοινώσει και στο σχετικό δελτίο τύπου του κόμματος:
                 α. Ως πολίτες οφείλουμε να υπερασπιστούμε τους θεσμούς και τη Δημοκρατία.
                 β. Με την εν λόγω ΠΝΠ δεν παραβιάζεται μόνον το άρθρο 44 παρ. 1 του Συντάγματος αλλά και η ελευθερία της έκφρασης και πληροφόρησης, καθώς επίσης και τα άρθρα 15 και 25 του Συντάγματος, στα οποία καθορίζονται οι κανόνες λειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και η αρχή της αναλογικότητας, αντίστοιχα.
                 γ. Η κατάργηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, δημιουργεί τεράστιους κινδύνους, στην ασφαλή λειτουργία του κράτους και ιδίως σε περιόδους κρίσεων και άπτεται ευθέως θεμάτων Εθνικής Πολιτικής & Ασφάλειας της χώρας.
                 δ. Ενδέχεται να τεθεί σε κίνδυνο το αρχειακό και τεχνικό υλικό, ο εξοπλισμός και οι ανά την επικράτεια υποδομές της ΕΡΤ.
    Αυτού του είδους οι αποφάσεις λαμβανόμενες υπό συνθήκες που δεν τις δικαιολογούν μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους .
                      ΣΑΣ ΘΕΤΟΥΜΕ προ των Εθνικών ευθυνών σας και ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ να μην κυρώσετε την εν λόγω Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, αναλογιζόμενοι το καθήκον σας προς τον Ελληνικό Λαό.
                      ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ επίσης ότι θα αγωνισθούμε όλοι ενωμένοι για να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ ως υγιής κρατικός φορέας ελεγχόμενος από Έλληνες, ώστε να υπηρετεί αποκλειστικά τα Ελληνικά συμφέροντα και ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΜΗ ΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΠΡΑΞΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ.
Επιφυλασσόμενοι ρητώς παντός νομίμου δικαιώματός μας.
    4. Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς αυτούς στους οποίους απευθύνεται και προς αυτούς στους οποίους κοινοποιείται προς γνώσιν τους και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφων αυτήν ολόκληρη στη συνταχθησομένη
Έκθεση Επίδοσης.
Επικολλήθηκε ένσημο Τ.Π.Δ.Κ., αξίας 1.5 Ευρώ.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΡΟΥΛΗΣ

ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )
5.Ελάτε τώρα, αφού θέλετε να γελάσετε με τους φίλους μας απ΄τα Σκόπια ! 
Το έστειλε ο Φραγκούλης Φράγκος
    Φρέσκο πράμα λέμε, σπαρταράει !
    Αυτό το πράγμα, που θα δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν και σας παρουσιάζει το taxalia, είναι η "Τουριστική φρουρά", κατά το δικό μας "Προεδρική φρουρά", που έβαλε ο Γκρούεφσκι από σήμερα, στα "μνημεία" των Σκοπίων. Τα δύστυχα αυτά παιδιά ...
με τις κιτς μακεδονικές στολές (να ΄ταν και δικές τους.....), περιφέρονται όλη μέρα στα μνημεία της Πλατείας των Σκοπίων, όπως οι δικοί μας Εύζωνες, στέκουν μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.....
Απολαύστε: 
ο παπάς που κολλάει ρε γαμώτο;

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
6.Στην εποχή της καραβάνας το 35% αξιωματικών και υπαξιωματικών
 
    Πίσω στην εποχή της καραβάνας. Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αντιμετωπίζουν πλέον τόσο μεγάλα οικονομικά προβλήματα που η λύση του συσσιτίου των 2,5 ευρώ αποτελεί μονόδρομο. Σύμφωνα με πληροφορίες το 35% των αξιωματικών και υπαξιωματικών του ελληνικού στρατού διατρέφεται από το συσσίτιο των στρατιωτών.
    Το νούμερο αυτό επικαλείται σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Δημοκρατία που σίγουρα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί “αντιπολιτευόμενη”.
    Όπως αναφέρει “αν υπολογίσει κανείς σε τι αριθμό αντιστοιχεί το 35% στους 50.000 υπαξιωματικούς και αξιωματικούς που υπηρετούν σήμερα στον Ελληνικό στρατό είμαστε αντιμέτωποι με ένα ανησυχητικό φαινόμενο”.
Όλοι το έχουν καταλάβει εκτός από την κυβέρνηση.

7."Γνωρίζετε ότι το 65% των στρατιωτικών ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας;" - Ερώτημα στον πρωθυπουργό
Φίλοι μου του ΣΥΣΜΕΔ, πολλά ‘’γνωρίζετε’’ είπατε στον Πρωθυπουργό μας.
Εσείς ( εμείς ) ΄ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ πού ακριβώς μας έχει γραμμένους, και μάλιστα με σινική μελάνη ?
Μέχρι και ΤΑΤΟΥΑΖ θα μας κάνει.
 
    Με ανοικτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά απάντησαν οι στρατιωτικοί του ΣΥΣΜΕΔ στα όσα ειπώθηκαν σε συνομιλία του με τον Α/ΓΕΕΘΑ. Στην συνομιλία όπου ακούστηκε και η λέξη “απολύσεις” για τους στρατιωτικούς.
    Η επιστολή του
ΣΥΣΜΕΔ περιλαμβάνει μια σειρά ερωτημάτων προς τον πρωθυπουργό από τα οποία ξεχωρίζει ένα:Γνωρίζετε ότι πλέον του 65% των στρατιωτικών οικογενειών διαβιούν κάτω από τα επίσημα όρια της φτώχειας;”
Όλη η επιστολή:
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗπρος τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αντώνη Σαμαρά
Κε Πρόεδρε.
    Με ενδιαφέρον αναγνώσαμε στο φύλλο της εφημερίδας «
ΕΘΝΟΣ» της 1-6-2013 το εξής:
 «Σχέδιο επαναφοράς των οδοιπορικών στους στρατιωτικούς για το 2014, ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ, που θα εξασφαλιστούν από την περαιτέρω περικοπή των εξοπλιστικών προγραμμάτων, επεξεργάζεται ήδη το Υπουργείο Άμυνας. Το Υπουργείο Άμυνας έλαβε το «πράσινο φως» από τον ίδιο τον πρωθυπουργό για την εκπόνηση του συγκεκριμένου σχεδίου που θα υποβληθεί επίσημα στην Τρόικα. Ο Α. Σαμαράς εξέφρασε την άποψη στο ΚΥΣΕΑ ότι: «Είμαι ευτυχής που μέσα στη λαίλαπα της οικονομικής κρίσης δεν απολύσαμε ούτε ένα στρατιωτικό, όπως έκαναν άλλοι Δυτικοί Στρατοί ….».    Αφενός το ανωτέρω σχέδιο, εφόσον υλοποιηθεί και δεν παραμείνει σε επικοινωνιακό επίπεδο, σίγουρα αποδίδει μέρος (έστω και ελαχιστότατο) των οφειλομένων προς τους Έλληνες στρατιωτικούς, αφού είμαστε σίγουροι ότι θα το επεκτείνετε αναδρομικά από το Νοέμβριο του 2012 (χρονολογία που επί της ουσίας καταργήθηκε η καταβολή των παγίων οδοιπορικών ειδικά στους υπηρετούντες στο Στρατό Ξηράς), αφετέρου όμως γεννά εύλογα ερωτηματικά τα οποία πιστεύουμε ότι θα απαντήσετε ακόμη και μέσω άρθρων εφημερίδων ή κύκλων και διαρροών.
-
Γνωρίζετε
ποιο είναι το πραγματικό (σε εργατοώρες) παραγόμενο έργο των Ελλήνων στρατιωτικών έναντι αυτών των Δυτικών Στρατών;
-
Γνωρίζετε
ποια είναι η υφιστάμενη αποζημίωση για το ανωτέρω παραγόμενο έργο των Ελλήνων στρατιωτικών έναντι αυτών των Δυτικών Στρατών;- Γνωρίζετε ποια είναι η υφιστάμενη υπερωριακή (νυκτερινή και πέραν του πενθημέρου) εργασία των Ελλήνων στρατιωτικών έναντι αυτών των Δυτικών Στρατών;- Γνωρίζετε ποια είναι η αποζημίωση για την ως άνω υπερωριακή εργασία των Ελλήνων στρατιωτικών έναντι αυτών των Δυτικών Στρατών;- Γνωρίζετε ποια είναι η αντιμετώπιση της Πολιτείας στους στρατιωτικούς των Δυτικών Στρατών (ειδικά στους Στρατούς του Ισραήλ, Γαλλίας και Γερμανίας που φέρεται να αναφέρατε) έναντι αυτή της Ελληνικής Πολιτείας στους Έλληνες στρατιωτικούς;- Γνωρίζετε ποιες οι παροχές, τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των στρατιωτικών των Δυτικών Στρατών έναντι των υπολειπόμενων Ελλήνων στρατιωτικών;- Γνωρίζετε ότι πλέον του 65% των στρατιωτικών οικογενειών διαβιούν κάτω από τα επίσημα όρια της φτώχειας;
- Με ποιο υπαρκτό σήμερα νομικό καθεστώς, άραγε, υφίσταται απόλυση του μόνιμου στρατιωτικού προσωπικού των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων;
- Ποια τα αριθμητικά στοιχεία των απολύσεων στους Δυτικούς Στρατούς που αναφέρατε και ποιοι οι Δυτικοί Στρατοί που απέλυσαν προσωπικό τους;
- Ο Έλληνας στρατιωτικός και κατ΄ επέκταση η Εθνική Άμυνα της Χώρας συμπεριλαμβάνεται στους στόχους της Τρόικας για την ανάπτυξη και τη δημοσιονομική προσαρμογή;
Με τι πρόσημο; Αυτό είναι το ζητούμενο για εσάς; Οι Έλληνες στρατιωτικοί είναι αριθμοί ή άνθρωποι που δυναμώνουν το έμψυχο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας μας
;
- Γιατί πρέπει να υποβάλλετε το παραπάνω κυοφορούμενο σχέδιο για έγκριση στην Τρόικα; Άραγε η Τρόικα γνωρίζει τον αριθμητικό συσχετισμό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων; Θα έπρεπε;
Κε Πρόεδρε.
    Όντως, όπως αναφέρατε, η οικονομική κρίση έπληξε και τη στρατιωτική οικογένεια. Μια οικογένεια που δεν δημιούργησε την κρίση. Μια οικογένεια που με λιγοστά δικαιώματα και εφόδια προσπαθεί να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες που της δημιούργησαν, γνωρίζετε εσείς ποιοι, μαζί με άνεργους συγγενείς και φίλους. Δεν θέλουμε να σας συγκινήσουμε κατ΄ ελάχιστο. Δεν μας το επιτρέπετε άλλωστε. Όλοι μας κρινόμαστε από το αποτέλεσμα.
    Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι η ισχύς πολλαπλασιάζεται με το ηθικό και δυστυχώς το ηθικό των Ελλήνων στρατιωτικών βρίσκεται στο ναδίρ, έναντι των λοιπών συναδέλφων των Δυτικών Στρατών που βρίσκεται στο ζενίθ. Και αυτό σας το γνωρίζουμε με βεβαιότητα.
    Δυστυχώς δε, ακόμη περαιτέρω, δεν καταβάλλεται καμία προσπάθεια, πέραν των λόγων και των ευχών, το ηθικό αυτό να ενισχυθεί, γιατί τα αυτιά μας παραμένουν κλειστά.

8.Το "καυτό e mail" του υπουργείου Οικονομικών για τις περικοπές των 165 εκατομμυρίων είναι στο ΥΠΕΘΑ
 
    Το “καυτό e mail” του υπουργείου Οικονομικών με το οποίο ζητούνται αυξημένες περικοπές στο κονδύλι της μισθοδοσίας έχει φθάσει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας εδώ και αρκετές ημέρες. Είναι αυτό το e mail στο οποίο το υπουργείο Οικονομικών ζητά :
    165 εκατομμύρια ευρώ περικοπές στην μισθοδοσία από 88 που προέβλεπε το μεσοπρόθεσμο
    Το e mail “υπογράφει” γυναίκα στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.
    Τι κάνουν στο ΥΠΕΘΑ; Όπως σωστά επισημαίνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων ΣΣΑΣ κ.Γιάννης Αντωνιάδης “τηρεί σιγή ασυρμάτου”,προσπαθώντας να κερδίσει χρόνο.
    Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει ενημερώσει τον πρωθυπουργό για τις νέες απαιτήσεις του οικονομικού επιτελείου και έχει ζητήσει να παρέμβει ώστε να μην επιμείνουν στις νέες περικοπές που θα δυναμιτίσουν κι άλλο το κλίμα στις Ένοπλες Δυνάμεις.
    Στην συνάντηση που είχε ο ΥΕΘΑ με τους προέδρους των “θεσμικών ενώσεων” δεν είπε τίποτα για τις επιπλέον περικοπές .Αντιθέτως ζήτησε από τους προέδρους εγγράφως τα στοιχεία που όπως λένε αποδεικνύουν ότι έχουν περικοπεί ήδη περισσότερα χρήματα απ΄ όσα προβλέπονταν. Πρόσθεσε μάλιστα ότι θα προωθήσει τα στοιχεία αυτά στο υπουργείο Οικονομικών. ( ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΛΑΚΕΙΕΣ )
Επικοινωνιακό “κόλπο”;    Πολλοί είναι αυτοί που επισημαίνουν ότι η όλη υπόθεση ίσως να χρησιμοποιηθεί από την κυβέρνηση ως μέσο εκτόνωσης ώστε να περάσουν χωρίς κραδασμούς οι περικοπές των 88 εκατομμυρίων ευρώ. Τι εννοούν;
    Με δεδομένο ότι ο Παναγιωτόπουλος είπε στους προέδρους των “θεσμικών” ενώσεων ότι στις 3 Ιουλίου θα συναντήσουν τον πρωθυπουργό. Με δεδομένο αυτό εκτιμούν ότι ίσως σ΄ αυτή την συνάντηση ο Σαμαράς θα ανακοινώσει ότι σταμάτησε τις επιπλέον περικοπές! Λες και τα 88 εκατομμύρια που θα περικοπούν δεν είναι πολλά.
Δεν έχει άδικο ο φίλος στην τελευταία παράγραφο, είναι γνωστή τακτική της προπαγάνδας και των ψυχολογικών επιχειρήσεων. Οι πρώτοι διδάξαντες, οι ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΝΑΖΙ του ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ.

9.ΣΙΓΗ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ
Το έστειλε ο Χρήστος Κουτσογιαννόπουλος
   
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων ΣΣΑΣ κ. Γιάννης Αντωνιάδης δημοσίευσε πριν από λίγο την εγκύκλιο του υπουργείο Οικονομικών που επιβεβαιώνει τις νεες περικοπες σε μισθους -συνταξεις για το 2014 .
Διαβάστε τι γράφει ο κ.Αντωνιάδης;
    Εν αναμονή της νέας μας "κλήσης" , ως μέλη της επιτροπής για το νέο μισθολόγιο των στελεχών των Ε.Δ. και διαβάζοντας τις τελέυταίες ημέρες άρθρα, αναφορικά με τη .....δυσάρεστη "προοπτική" περαιτέρω μειώσεως των αποδοχών των στελεχών των Ε.Δ. από 1-1-2014 (και κατ επέκταση των συνταξίμων αποδοχών των αποστράτων), διαπιστώνουμε την ύπαρξη κάποιων στοιχείων, που δυστυχώς, δικαιώνουν απόλυτα, αυτές τις απόψεις.
    Σύμφωνα λοιπόν με την εγκύκλιο του ΥΠ.ΟΙΚ που κοινοποιήθηκε στην ιστοσελίδα του ΥΠ.ΟΙΚ. (μπορείτε να την μελετήσετε στην ιστοσελιδα των αποφοιτων ΣΣΑΣ) θεσπίζονται ανώτατα όρια Π/Υ έτους 2014.
    Η σελ. 2 τα μνημονέυει ανά υπουργείο. Τα εξοπλιστικά είναι 583 από 750 το 2013 και ο Π/Υ (λειτουργικός χωρίς εξοπλιστικά) είναι 2.373 δισ από 2.610 το 2013. Από που θα κοπεί λοιπόν η διαφορά?
    Στη σελ. 3 επίσης, γράφει ότι η κατανομή σε επί μέρους κατηγορίες για κάθε υπουργείο θα σταλεί ηλεκτρονικά στον προϊστάμενο Οικονομικών Υπηρεσιών του κάθε Υπουργείου. Στο ΥΠΕΘΑ απεστάλη στο Δ/ΓΔΟΣΥ/ ΔΟΙ, ο οποίος έχει τις κατανομές ανά κατηγορία,αλλά από οσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε από εκεί και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, τηρείται "σιγή ασυρμάτου".
    Τέλος στη σελ. 4 παρ. 1.1. γράφει ότι για τις αποδοχές θα ληφθούν υπόψη οι ψηφισθέντες Ν.4024/11 και Ν.4093/12, άρα τα 88 για τους ε.ε. και τα 162 για τους ε.α. είναι δεδομένα τουλάχιστον, ως η ελάχιστη περικοπή.
  Ι.Αντωνιάδης   Πρόεδρος Συνδ. Αποφ. ΣΣΑΣ

ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
10.ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
1097 - Βυζαντινή Αυτοκρατορία, Βυζαντινός στρατός συνεπικουρούμενος από Σταυροφόρους απελευθερώνει τη Νίκαια Βιθυνίας.
1306 - Οι δυνάμεις του Δούκα του Πέμπροουκ νικούν τους Σκωτσέζους αντάρτες του Μπρους, στη μάχη του Μέθβεν.
1566 – Γεννηση Ιάκωβος Α', βασιλιάς της Αγγλίας
1608 – Θάνατος Αλμπερίκο Τζεντίλι, Ιταλός νομικός
1623 - Γεννηση Μπλεζ Πασκάλ - Γάλλος μαθηματικός και φιλόσοφος
1844 - Θάνατος Ετιέν Ζοφρουά ντε Σεν Ιλέρ, Γάλλος φυσιοδίφης
1854 - Γεννηση Αλφρέντο Καταλάνι, Ιταλός συνθέτης
1865 - Θάνατος Ευάγγελος Ζάππας, Έλληνας επιχειρηματίας και ευεργέτης
1867 - Με εντολή του Μπενίτο Χουάρες εκτελείται ο πρώην αυτοκράτορας του Μεξικού Άρντουκ Φερδινάνδος Μαξιμιλιανός.
1912 - Στις ΗΠΑ καθιερώνεται η 8ωρη εργασία.
1920 - Μικρασιατική Εκστρατεία, Η ελληνική μικτή ταξιαρχία της Ξάνθης αποβιβάζεται στον Πάνορμο Κυζίκου.
1930 - Γεννηση Τζίνα Ρόουλαντς, Αμερικανίδα ηθοποιός
1937 - Θάνατος Τζέιμς Μάθιου Μπάρι, Σκωτσέζος συγγραφέας
1941 - Γεννηση Βάτσλαβ Κλάους, Τσέχος πολιτικός
1943 - Ο Γιόζεφ Γκαίμπελς ανακοινώνει επίσημα ότι δεν υπάρχουν πια Εβραίοι στο Βερολίνο. - Γερμανοί εκτελούν 8 Έλληνες πατριώτες στη Καισαριανή (Αθήνα).
1945 - Γεννηση Αούνγκ Σαν Σου Κι, Βιρμανή πολιτικός
1945 - Γεννηση Ράντοβαν Κάρατζιτς, Σέρβος πολιτικός
1948 - Γεννηση Νικ Ντρέικ, Άγγλος τραγουδοποιός
1951 - Θάνατος Άγγελος Σικελιανός, Έλληνας ποιητής
1953 - Εκτελείται στις Ηνωμένες Πολιτείες το ζεύγος Γιούλιους και Έθελ Ρόζενμπεργκ για κατασκοπεία υπέρ της Σοβιετικής Ένωσης.
1955 - Κυπριακό Βομβιστική ενέργεια της ΕΟΚΑ κατά των Άγγλων.
1959 - Γεννηση Κρίστιαν Βουλφ, Γερμανός πολιτικός
1966 - Γεννηση Μιχάλης Ρωμανίδης, Έλληνας καλαθοσφαιριστής
1970 - Γεννηση Αντώνης Ρέμος, Έλληνας τραγουδιστής
1972 - Γεννηση Ζαν Ντιζαρντέν, Γάλλος ηθοποιός
1972 - Γεννηση Ρόμπιν Τάννεϊ, Αμερικανίδα ηθοποιός
1978 - Γεννηση Ντιρκ Νοβίτσκι, Γερμανός καλαθοσφαιριστής
1984 - Γεννηση Πολ Ντέινο, Αμερικανός ηθοποιός
1986 - Γεννηση Δημήτρης Σιαλμάς, Έλληνας ποδοσφαιριστής
1993 - Θάνατος Ουίλιαμ Γκόλντινγκ, Άγγλος συγγραφέας
2000 - Η Ελλάδα υπογράφει την ένταξή της στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση.
2009 - Θάνατος Τομότζι Τανάμπε, Ιάπωνας υπεραιωνόβιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου