Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1155

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1155
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, όπου και αν υπάρχουν, είναι δικά μου.
Η ‘’ΕΝΔΕΚΑΔΑ’’ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
1.Ω-ω-ω-ω Όμορφη Θεσσαλονίκη
2.Ερντογάν
3.Πόκερ για τη τύχη της Ελλάδας παίζουν Γερμανοί και ΔΝΤ
4.Τα νούμερα που μας κυβερνούν
5.Σαν σήμερα γράφεται το έπος του 1976 από την καλύτερη ελληνική ομάδα όλων των εποχών..
6.ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ
7.ΚΑΤΣΕ ΚΑΙ ΣΚΕΨΟΥ
8.Αποχωρεί ο ιδρυτής του ΙΚΕΑ
9.Τελικά μας έχουν γραμμένους...
10.Νέες φωτογραφίες από τις «καυτές» στρατιωτίνες του Ισραήλ
11.ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
1.Ω-ω-ω-ω Όμορφη Θεσσαλονίκη
ΠΕΣ’ ΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ…ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΛΕΣ!
Το ‘’καμαρι’’ μας όμως, είναι υπερηφανος !
Γράφει ο Θανάσης Νικολαΐδης
    Μας προίκισε ο Θεός, ως Ελλάδα. Κι εμείς; Γράψαμε την ιστορία μας των χρυσών, ασπρόμαυρων και γκρίζων σελίδων της επιμένοντας ελληνικά, και συχνά μιμούμενοι τους ξένους. Όχι στα καλά τους και τα δύσκολα. Στα αρνητικά και «συμφέροντα». Κι αυτοί (οι ξένοι) μας έρχονται και ξανάρχονται ως τουρίστες (κι όχι σαν επενδυτές).  Κάτι ξέρουν, τους τρομάζει και τους απωθεί. Για τις αρχαιότητες μπαίνουν στον κόπο, ωστόσο, δεν το ψυλλιαζόμαστε πως μας αντιμετωπίζουν, ενίοτε, ως ατραξιόν.
    ΚΙ αν βρεθούμε σε δύσκολη θέση, τους επικαλούμεθα.  «Έτσι κάνουν στην Ευρώπη» και καθαρίζουμε.  Κι ας είναι αλλιώτικα εκεί τα δεδομένα και η ψυχολογία, οι αντιλήψεις και η κουλτούρα.
    ΠΑΡΕΛΑΣΗ των Gay (ομοφυλόφιλοι, παιδεραστές, αρσενοκοίτες) εκεί (και στην Αμερική); Το ίδιο κι εδώ! Και καταφθάνει(;), οσονούπω στη Θεσσαλονίκη και «ιδρούντι τω ίππω», κάθε καρυδιάς καρύδι. Μας αφήνουν τα…λεφτά και τη βρωμιά τους. Μοντέλα για μίμηση των «φανερών» και ενθάρρυνση των «κρυφών». Κι εμείς;  Μόνο τις καμπάνες που δεν χτυπάμε για το...χαρμόσυνο του επικείμενου ερχομού.
    ΚΑΙ, βέβαια, προηγήθηκε προετοιμασία, σε βάθος και πλάτος. Απ’ την προπαίδεια της σεξουαλικής αγωγής των νέων μας απ’ το αληταριό καναλιών με αραδιασμένους κίναιδους και κρυπτοπόρνες. Σε κάποια κανάλια (της σιχασιάς) «διδάσκεται» από…ειδικούς η ανωμαλία. Προβάλλεται ο κίναιδος σαν να μη συμβαίνει τίποτα, ο φύσει είτε θέσει γυναικωτός γίνεται ακόμα και αφίσα στη κολώνα, μη μείνουμε πίσω από
«τέχνη».     «Thessaloniki Gay Pride», λοιπόν, και βγείτε στα μπαλκόνια σας. Για τους οργανωμένους της σιχασιάς που θα… γεμίσει το δημοτικό ταμείο και θ’ αδειάσει την ψυχή μας ταρακουνώντας τον πίνακα αξιών της. Για προσέλκυση αμύητων στο κλαμπ της φυσικής ανωμαλίας, επιχρυσωμένης με την ανθρώπινη αδυναμία να δει κατάματα την αλήθεια. Με «εκδηλώσεις» που κάνουν τον άντρα σαν άντρας να μη μοιάζει, για να θερίζουμε θύελλες αυγατισμένων του είδους κι ύστερα να ψαχνόμαστε, χωρίς προστατευτική στολή, ομπρέλα και «φανό θυέλλης».
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
2.Ερντογάν

Το έστειλε ο Στάθης Λέκκας
 ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
    Στην ομιλία που έκανε στις 2/6, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταΐπ Ερντογάν στην Ένωση Ρουμελιωτών, (δηλαδή Τούρκων Βαλκάνιων), και ενώ η Τουρκία είχε περάσει μια φρικτή νύχτα με διαδηλωτές να συγκρούονται με δυνάμεις ασφαλείας σε δώδεκα περίπου πόλεις σε όλη την χώρα, επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά της Ελλάδας
που την κατέκρινε για την στάση της στο αδελφό έθνος της «Μακεδονίας» και τόνισε πως προειδοποίησε τους Έλληνες πολιτικούς ότι η πολιτική τους κρατά όμηρο τους «Μακεδόνες». Δηλαδή μέσα στον τουρκικό ορυμαγδό θυμήθηκε να καταγγείλει εμάς για «προκλητική» συμπεριφορά.
    Χτες όπως έγινε γνωστό όλη την μέρα δυο τουρκικά πολεμικά πλοία λίγες μόλις μέρες μετά από την έντονη επίδειξη δύναμης των Τούρκων στο Αιγαίο με την πρωτοφανή σε συμμέτοχη στρατιωτικών δυνάμεων άσκηση Deniz Kurdu, έκαναν κρουαζιέρα κοντά στο Σούνιο. Η πρόκληση αυτή ήταν η πολλοστή μέσα στον χρόνο και δείχνει πως τα παραμύθια της ελληνοτουρκικής φιλίας είναι απλά παραμυθία για τους κοιμισμένους.
    Η μεγάλη ελληνοτούρκικη κρίση το 1996 στα Ίμια που είχε φέρει τις δυο χώρες στα πρόθυρα του πολέμου, είχε γίνει ενώ στην Τουρκία υπήρχε μια μεγάλη πολιτική κρίση. Υπήρχε τότε διαμάχη μεταξύ των πολίτικων Τσιλέρ, Γιλμάζ, Ετσεβίτ, με τους στρατηγούς, ενώ ουσιαστικά στην Άγκυρα δεν υπήρχε κυβέρνηση. Η φιλόδοξη Τσιλέρ τότε ήθελε μια ελληνοτουρκική κρίση για να εδραιωθεί πολιτικά.
    Σήμερα η Τουρκία αντιμετωπίζει μια σειρά πολλαπλών προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από την κρίση στην Συρία και από την συνεχιζόμενη πολιτική «αποκεκμαλοποίησης» του Ερντογάν. Μόλις πριν από δυο εβδομάδες 300 αξιωματικοί παραιτήθηκαν από τον τουρκικό στρατό. Η πολυδιαφημιζόμενη επίλυση του κουρδικού γρήγορα άρχισε να συναντά πολλά εμπόδια καθώς η αντίληψη των δυο πλευρών για την προώθηση της είναι τελείως διαφορετικές. Ακόμα και η προσέγγιση με το Ισραήλ έχει «κολλήσει», όπως έχουν κολλήσει και οι διαπραγματεύσεις για την αποζημίωση των θυμάτων του Μαβί Μαρμαρά από τους Ισραηλινούς. Αλλά το πιο σοβαρό πρόβλημα που έχει ανακύψει τελευταία είναι όλες οι κινήσεις του Ερντογάν υπέρ της επιβολής ενός καθαρά σουνιτικού Ισλάμ στους κρατικούς θεσμούς, γεγονός που έχει εξοργίσει τους Αλεβίτες, μια μειονότητα που πολλοί την ανεβάζουν σε 25 εκατομμύρια. Οι Αλεβήτες έχουν διαφωνήσει ανοιχτά με την πολιτική της Άγκυρας στο Συριακό και φανερά υποστηρίζουν τον Άσαντ.
    Όλα αυτά μονό εφησυχασμό δεν πρέπει να μας δημιουργούν. Η τακτική της πρόκλησης ελληνοτουρκικής κρίσης καθώς η Ελλάδα θεωρείται από την Άγκυρα σαν ένας εύκολος αντίπαλος προβάλει για άλλη μια φορά σαν δέλεαρ στα τουρκικά αδιέξοδα. Το πρόβλημα είναι αν στην ελληνική κυβέρνηση έχουν καταλάβει τους κινδύνους από όλες αυτές τις εξελίξεις ή ακόμα βαυκαλίζονται με τις χαζοχαρούμενες ελληνοτουρκικές επαφές που μόνο στάχτη στα μάτια ρίχνουν, ή ακόμα χειρότερα, «εκστασιάζονται» από τις ατέλειωτες συζητήσεις με τις αντιρατσιστικές τους κορώνες.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
3.Πόκερ για τη τύχη της Ελλάδας παίζουν Γερμανοί και ΔΝΤ
Εκβιασμός από την Μέρκελ Χιτλερμέρκελ : Σε περίπτωση νέου …
euro2day.gr
- Spiegel: Κατά μέτωπο σύγκρουση ΔΝΤ Γερμανίας για το νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους
- '''Ειδικοί του ΔΝΤ υποστηρίζουν πως δεν είναι δυνατό να καλυφθεί το 2014 το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας ύψους 4,6 δισ. Ευρώ''
- Απόδειξη του εκβιασμού η διαρροή στην Handelsblatt εκπροσώπου της γερμανικής κυβέρνησης
- ''Σε περίπτωση «κουρέματος» του ελληνικού χρέους προς τα κράτη-δανειστές, η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να διακόψει τη χορήγηση βοήθειας προς την Ελλάδα''
    Κλιμάκωση της διαμάχης μεταξύ των διασωστών της Ελλάδας (ΔΝΤ, ΕΚΤ, Κομισιόν) βλέπει το περιοδικό Der Spiegel, που υποστηρίζει ότι το ΔΝΤ εντείνει τις πιέσεις προς τα κράτη της ευρωζώνης να προχωρήσουν σε ένα νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, εντός του τρέχοντος έτους.
    Το περιοδικό επικαλείται ειδικούς του ΔΝΤ που υποστηρίζουν πως δεν είναι δυνατό να καλυφθεί το 2014 το χρηματοδοτικό κενό των 4,6 δισ. ευρώ.
    Η απαίτηση αυτή του ΔΝΤ, το φέρει σε ευθεία σύγκρουση με τη Γερμανία, που είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη οικονομική συμβολή στα πακέτα λιτότητας.
    Σε περίπτωση κουρέματος το Βερολίνο θα διακόψει τη βοήθεια προς την Αθήνα
    Στο δημοσίευμα υπενθυμίζεται ότι το ΔΝΤ δεν επιτρέπεται να συμμετάσχει στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, εάν δεν έχει διασφαλιστεί η χρηματοδότηση των επομένων 12 μηνών.
    Για τον λόγο αυτόν θα πρέπει το γερμανικό κοινοβούλιο να αποφασίσει μέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβριο εάν θα προχωρήσει σε περαιτέρω άφεση του επίσημου ελληνικού χρέους.
    Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, o γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε  Γκεριγκσόιμπλε, μιλώντας πρόσφατα στην Επιτροπή Προϋπολογισμού του γερμανικού κοινοβουλίου, έχει απορρίψει το ενδεχόμενο ενός νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους.
    Το γερμανικό «όχι» σε μια νέα απομείωση του ελληνικού χρέους αποδίδεται στο γεγονός ότι ένα τέτοιο βήμα δεν θα έπληττε τώρα τους ιδιώτες πιστωτές, τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία, όπως στην περίπτωση του PSI, αλλά τα ίδια τα κράτη της ευρωζώνης.
    Σε περίπτωση «κουρέματος» του ελληνικού χρέους προς τα κράτη-δανειστές, η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να διακόψει τη χορήγηση βοήθειας προς την Ελλάδα, καθώς «ο γερμανός υπουργός Οικονομικών μπορεί να εγκρίνει πιστώσεις μόνο εφόσον έχει διασφαλιστεί αξιόπιστα η επιστροφή των χρημάτων», δήλωσε στην Handelsblatt εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.
    Σε περίπτωση «κουρέματος» του χρέους προς τους επίσημους δανειστές, αυτός ο όρος δεν πληρούται. Υπό την έννοια αυτή το «δίκαιο περί προϋπολογισμού» της Γερμανίας δεν θα επέτρεπε μερική άφεση του ελληνικού χρέους όσο βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα.

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
4.Τα νούμερα που μας κυβερνούν
    Δεν εννοώ την κυβέρνηση. Όχι γιατί δεν είναι “νούμερα”. Αλλά γιατί δεν κυβερνούν. Είναι αδύνατον να κυβερνηθεί η Ελλάδα με τη μορφή και τη δομή που έχει σήμερα η Δημόσια Διοίκηση. Είναι αδύνατον! Όσες μεταρρυθμίσεις κι αν σχεδιάζουν οι ελάχιστοι μεταρρυθμιστές του διοικητικού μηχανισμού προσκρούουν σε ένα συμπαγές τείχος, σε ένα αδιαπέραστο μπετόν – αρμέ της πιο παρανοϊκής γραφειοκρατίας του κόσμου.
    Ας μιλήσουμε λοιπόν με νούμερα. Η Δημόσια Διοίκηση διαθέτει 23.142 (!) αρμοδιότητες εκ των οποίων οι 10.765 είναι επιτελικές, οι 9.816 υποστηρικτικές, οι 998 παροχής υπηρεσιών  και οι 1563 ελεγκτικές. Πώς καθορίσθηκαν αυτές οι αρμοδιότητες; Φυσικά με ρυθμιστικές διατάξεις! Από το 1975 μέχρι το 2005 εκδόθηκαν από το τέρας της Δ. Διοίκησης 171.500 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου! Ιδού η… παραγωγή αναλυτικά:
3.430 Νόμοι
20.580 Προεδρικά διατάγματα,
114.905 Υπουργικές Αποφάσεις,
24.010 Αποφάσεις Περιφερειών
8.575 Αποφάσεις Νομαρχιών
    Τί βλέπετε; Τη μερίδα του λέοντος (67%) έχουν οι Υπουργικές Αποφάσεις, αυτές δηλαδή που δεν περνούν από τη Βουλή! Ενώ οι νόμοι είναι μόνο το 2%! Σε απλά ελληνικά: το κοινοβουλευτικό μας σύστημα είναι κανονική “μούφα”. Συνεδρίαζε, τάχα μου, το Νομοθετικό Σώμα, και μέσα σε 30 χρόνια παρήγαγε μόνο το 2% των διατάξεων που διέπουν τη ζωή μας. Το υπόλοιπο 98% ήταν “στο μιλητό”, ένα είδος παρανομοθεσίας, που το Σύνταγμα προβλέπει μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις εθνικής ανάγκης. Αλλά σιγά να μην σεβαστεί ο πολιτικός κόσμος το Σύνταγμα.     Εδώ δεν σέβεται τους ανθρώπους που ψάχνουν στα σκουπίδια, θα σεβαστεί μια… παλιοφυλλάδα; Γιατί, ποια άλλη αντίληψη έχουν για το Σύνταγμα αυτοί που μας "κυβερνούν" όταν διαβάζουν στο άρθρο 74, παράγραφος 5 το εξής, κατανοητό και από παιδί του Δημοτικού: “Προσθήκη ή τροπολογία άσχετη με το κύριο αντικείμενο του νομοσχεδίου ή της πρότασης νόμου δεν εισάγεται για συζήτηση.”
    Πόσες φορές παραβιάσθηκε βάναυσα αυτή η διάταξη από όσους ορκίστηκαν πίστη στο Σύνταγμα; Κάθε μέρα! Οι άσχετες διατάξεις είναι ο κανόνας όχι η εξαίρεση! Κι όταν είναι καραμπινάτη λαμογιά, για να μην μας πάρουν χαμπάρι, το φέρνουμε ως “τσόντα” την τελευταία στιγμή στο νομοσχέδιο για την προστασία της αρκούδας της Πίνδου και το ψηφίζουμε απνευστί τα μεσάνυχτα! Δεν είναι κοινοβουλευτισμός αυτό, οργανωμένο έγκλημα είναι!
    Ας συνεχίσουμε όμως τα νούμερα για τις τεχνολογικές υποδομές της κεντρικής κυβέρνησης. Έχουν υπολογιστές; Αμέ! Και περισσεύουν κιόλας! 54.927 τερματικά (ποσοστό κάλυψης 102%!) Αυτά υποστηρίζονται από 2.983 servers!
     Αλλά το συγκλονιστικό είναι αλλού. Υπάρχουν μόνο 332 βάσεις δεδομένων και μόνο 13.343 υπηρεσιακά emails (ποσοστό κάλυψης 25%). Με τι επικοινωνούν οι υπόλοιποι χωρίς e-mail; Στέλνουν το κλητήρα να παραδώσει το έγγραφο; Μήπως ο υπολογιστής στο γραφείο τους είναι μόνο για πασιέντζες ή είναι πάντα κλειστός, για ντεκόρ; Τι σημαίνει αγοράζουμε υπολογιστές με τη σέσουλα χωρίς να ενδιαφερόμαστε να τους χρησιμοποιήσουμε; Σημαίνει ότι ήταν πολλά τα λεφτά της μίζας για τον προμηθευτή και για εκείνον που ενέκρινε την προμήθεια. Για να συνεννοούμαστε.
    Φορολόγηση και των χωραφιών σχεδιάζουν οι δήμιοι του οικονομικού επιτελείου. Τους λείπουν 1,7 δις. Πού πηγαίνουν αυτά; Μα, φυσικά, στον ανοικονόμητο φαταούλα: το Ελληνικό Δημόσιο! Πάρτε μια γεύση... χρηστής διαχείρισης: 69 Δημόσια Νομικά Πρόσωπα υπάρχουν για την εκπαίδευση και κατάρτιση, 54 ΔΝΠ για την επιχειρηματικότητα και την απασχόληση, 19 ΔΝΠ για χωροταξικό σχεδιασμό & έλεγχο δόμησης, 56 ΔΝΠ για την έρευνα και την ανάπτυξη, 209 ΔΝΠ για τον πολιτισμό και την ψυχαγωγία!
    Να το ξαναπώ: 209 Νομικά Πρόσωπα με τον πρόεδρο, το συμβούλιο, τα γραφεία, τους μισθούς, τα επιδόματα, τα έξοδα κίνησης, τα αναλώσιμα, για να φροντίσουν τον πολιτισμό, (δήθεν) και την ψυχαγωγία - σίγουρα, όσων διορίστηκαν εκεί από το παράθυρο!
    Κι όμως. Δεν σκέφτονται ότι τα 209 μπορούν να τα κάνουν 208 και να μην πάθει τίποτε απολύτως η ψυχαγωγία.
Όχι! Θα βάλουμε κι άλλους φόρους: στο χώμα, στον αέρα, στην ανάσα, στη σκέψη, κι ούτε μας καίγεται καρφί που έχουμε οδηγήσει έναν λαό στην κατάθλιψη, αρκεί να πληρωθούν οι λεβέντες μας στα 209 ΔΝΠ για την ψυχαγωγία!
    Χρεωκοπήστε οι επιχειρήσεις, χάστε τις δουλειές σας οι εργαζόμενοι αρκεί να μην πειράξουμε ούτε μια τρίχα στα 54 ΔΝΠ για την επιχειρηματικότητα και την απασχόληση!
    Δηλαδή όταν ήταν 53 τα ΔΝΠ και φτιάχναν το τελευταίο (μέχρι στιγμής) δεν βρέθηκε ένας να πειντροπή ρε παιδιά – το παραξηλώσαμε!  Δεν μας φτάνουν 53 οργανισμοί για την επιχειρηματικότητα και θέλουμε κι άλλον; Ποια επιχειρηματικότητα; Αυτή που κυνηγάμε με τις δεκάδες χιλιάδες σελίδες του ΚΒΣ; Με την αντιφατική νομοθεσία; Με την Δικαιοσύνη παράλυτη; Με τη γραφειοκρατία; Με τη διαφθορά; Με τη φορολογία στο Θεό; Νισάφι ρε παιδιά, κι η πρόκληση έχει τα όριά της!
    Φυσικά και δεν βρέθηκε. Γιατί για να το πεις αυτό χρειάζεται “τσίπα”. Ενώ για να φορολογείς και τα ραδίκια, ξεδιαντροπιά. Κι επίσης, θα έπρεπε κάποιος να έχει μετρήσει τους προηγούμενους οργανισμούς για να ξέρει πόσοι είναι. Αλλά τα νούμερα που μας κυβερνούν το απέδειξαν, χρόνια τώρα: δεν ξέρουν να μετρούν.
Υ.Γ.1 Ευχαριστώ τον καθηγητή της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, κ. Παναγιώτη Καρκατσούλη για τα πολύτιμα στοιχεία του.
Υ.Γ. 2 Περισσότερα νούμερα την άλλη Τετάρτη.
Θάνος Τζήμερος

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
5.Σαν σήμερα γράφεται το έπος του 1976 από την καλύτερη ελληνική ομάδα όλων των εποχών..
  
  Μια από τις πιο χρυσές σελίδες στην ποδοσφαιρική του ιστορία έγραψε σαν σήμερα ο Ηρακλής.
    Ακριβώς 37 χρονιά πριν, οι "κυανόλευκοι" έφτασαν στην κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας, κόντρα στον Ολυμπιακό και ανάγκασαν χιλιάδες κόσμου να βγει από σπίτια του για να πανηγυρίσει στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.
    Φοβερές στιγμές, ανεξίτηλα χαραγμένες στη μνήνη των φίλων του Ηρακλή που έζησαν το έπος της Νέας Φιλαδέλφειας και είδαν τον Γρηγόρη Φανάρα, τον Βασίλη Χατζηπαναγή, τον Μάκη Σεντελίδη, τον Μπάμπη Ξανθόπουλο, τον Ζόραν Αντονίεβιτς (ο οποίος δεν είναι πια κοντά μας), να φτάνουν στην κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου και να επιστεγάζουν με τον καλύτερο τρόπο της προσπάθειες εκείνης της τεράστιας ομάδας του Λες Σάνον.
Η διαδρομή μέχρι τον τελικό
    Για να φτάσει στον τελικό της Φιλαδέλφειας, ο ΗΡΑΚΛΗΣ την περίοδο 1975-1976, είχε μια λαμπρή διαδρομή στο θεσμό του Κυπέλλου.
    Απέκλεισε εκτός έδρας τη Βέροια, με 6-7 στα πέναλτι, ενώ ο κανονικός αγώνας είχε λήξει με 2-2 (τα "γαλάζια" γκολ οι Γκέσιος και Πανταζής), εντός έδρας τον Πιερικό με 1-0 (το γκολ ο Γκέσιος), εκτός τα Τρίκαλα και πάλι με ένα γκολ του Γκέσιου (0-1), ενώ συνέτριψε τον Παναιτωλικό εκτός έδρας με 1-7 (Ποντίκης 15΄και 86΄, Πανταζής 40΄ και 71΄, Χατζηπαναγής 58΄, Αντονίεβιτς 73΄και 75').
    Στον ημιτελικό της 12ης Μαΐου 1976 ο ΗΡΑΚΛΗΣ υποδέχθηκε τον Παναθηναϊκό και τον νίκησε με 3-2, με σκόρερ τους Ματσουκατίδη, Ποντίκη και Γκέσιο, σε αγώνα με παρασκηνιακή συνέχεια, καθώς οι "πράσινοι", δυσκολευόμενοι να... "καταπιούν" τον αποκλεισμό προσέφυγαν στην ΕΠΟ ζητώντας να επαναληφθεί το παιχνίδι, με τον ισχυρισμό ότι το γκολ του Γκέσιου προήλθε από θέση οφσάιντ και ότι ο αγώνας δεν έληξε στα 90 λεπτά, αλλά πολύ αργότερα, έως ότου πέτυχε το νικητήριο γκολ ο ΗΡΑΚΛΗΣ.
    Η Ομοσπονδία αποφάσισε (ψήφοι 9 – 6) την επανάληψη του αγώνα, "πειθαρχώντας" στις επιθυμίες του ΠΑΟ και μολονότι η Κεντρική Επιτροπή Κυπέλλου αποφάνθηκε ότι ο αγώνας έληξε κανονικά.
    Οι "κυανόλευκοι" προσέφυγαν στο ΑΣΕΑΔ, ενώ παράλληλα διοργάνωσαν εκδηλώσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας με τη συμμετοχή των Αρχών της Θεσσαλονίκης και άλλων αθλητικών Σωματείων.
    Στις 2 Ιουνίου 1976 το Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών δικαιώνει τον ΗΡΑΚΛΗ και εγκρίνει την πρόκρισή του στον Τελικό Κυπέλλου (34ος) της 9ης Ιουνίου.
Η ιστορία γράφει...ΗΡΑΚΛΗΣ
    Στις 9 το βράδυ αυτής της μέρας, μια εβδομάδα μετά τη λήξη της δικαστικής περιπέτειας, έμελλε να αρχίσει να λάμπει το υπέρλαμπρο αστέρι του Βασίλη Χατζηπαναγή, που με την εμφάνιση και τα γκολ του τρέλανε το φίλαθλο πανελλήνιο. "Χατζηπαναγιά μου!", μονολογούσε χαρακτηριστικό πρωτοσέλιδο της επόμενης μέρας του Τελικού. Η περιεκτική αγωνιστική ταυτότητα του Μεγάλου Τελικού της "κυανόλευκης" ιστορίας και 34ου της διοργάνωσης, τα λέει όλα:
    Ολυμπιακός: Κελεσίδης - Κυράστας, Σιώκος, Γκλέζος, Αγγελής, Καραβίτης, Βιέρα (91' Βασιλόπουλος), Δαβουρλής, Κρητικόπουλος (46' Συνετόπουλος), Γαλάκος, Σταυρόπουλος.
    ΗΡΑΚΛΗΣ: Φανάρας - Σεντελίδης, Ξανθόπουλος, Χριστοφορίδης, Καλαϊτζίδης, Τουμπόγλου, Κουσουλάκης, Αντονίεβιτς, Χατζηπαναγής, Γκέσιος (113' Ποντίκης), Πανταζής (80' Ματσουκατίδης).
    Διαιτητής: Λέλος Βαμβακόπουλος
    Σκόρερς: 25' Χατζηπαναγής, 60' Σιώκος, 72' Κουσουλάκης, 81' Βιέρα, 102' Χατζηπαναγής, 111' Γκέσιος, 115' Καραβίτης, 119' Γκλέζος  .
(Ο Δαβουρλής απεβλήθη στο 110΄).
Η σειρά των πέναλτι:Κυράστας (1-0), Σεντελίδης (1-1), Καραβίτης (2-1), Avτονίεβιτς (2-2), Σταυρόπουλος (3-2), Χριστοφορίδης (3-3), Βασιλόπουλος (4-3), Ποvτίκης (4-4), Συνετόπουλος (απόκρουση), Χατζηπαναγής (απόκρουση), Γκλέζος (5-4), Κουσουλάκης (5-5), Σιώκος (απόκρουση), Τουμπόγλου (5-6).
     Η εκτέλεση στο πέναλτι του Ποντίκη επαναλήφθηκε, καθώς στην αρχική ο Κελεσίδης απέκρουσε, έχοντας κινηθεί νωρίτερα.
    Ο αρχηγός - και ηρωικός στην διαδικασία των πέναλτι – Γρηγόρης Φανάρας, σηκώνει στον ουρανό της Αθήνας το βαρύτιμο τρόπαιο και οι 24.781 θεατές του Τελικού (εκ των οποίων χιλιάδες Ηρακλειδέων) αποθεώνουν εκείνη την μεγάλη ομάδα.
    Στη Θεσσαλονίκη ξεσπά θύελλα ενθουσιασμού, με φίλους της ομάδας κατά χιλιάδες να
σκορπούν έξαλλοι στους δρόμους με σημαίες και άλλα διακριτικά της ομάδας. Το σύνθημα εκείνης της ζεστής βραδιάς του Ιουνίου είναι το περίφημο "Ήτα Ρο Άλφα Κλης, Κυπελλούχος ΗΡΑΚΛΗΣ"! Στο Λευκό Πύργο στήνεται το μεγάλο πανηγύρι μέχρι το πρωί.
Η τεράστια υποδοχή
    Την επόμενη μέρα του θριάμβου, στον τότε αερολιμένα της Μίκρας, υποδοχή ηρώων: 15.000 κόσμου υποδέχεται τους θριαμβευτές και τα μέλη της αποστολής "παραλαμβάνονται" από τους ώμους του κόσμου, από τη σκάλα του αεροσκάφους και επιβιβάζονται στο λεωφορείο. Η πομπή θριάμβου ξεκινά. Σε όλη την διαδρομή, δεξιά και αριστερά κόσμος, ζητωκραυγάζοντας και αποθεώνοντας τον Λες Σάνον και τους ποδοσφαιριστές του, ενώ από τα μπαλκόνια οι Θεσσαλονικείς ραίνουν το λεωφορείο της αποστολής με λουλούδια.
    Πάνω από 100.000 Θεσσαλονικέων υπολογίζεται ότι μετείχαν σε αυτήν την εορταστική διαδικασία. Η αποστολή προσγειώθηκε στις 21:30, αλλά την "έπιασαν" τα μεσάνυχτα μέχρι να φτάσει στα Γραφεία του Συλλόγου, με το γλέντι να τραβά μέχρι πρωίας. Ο Ηρακλειδέας χόρτασε την δίψα του. Για τελευταία φορά, όμως...

ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )
6.ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ
Το έστειλε ο Φώτης Μουχτούρης
    Διαβάστε την παρακάτω αληθινή ιστορία.
    Συνέβη στη Θεσσαλονίκη.
  "Ο φίλος -μανάβης στο κέντρο -ελαβε μια μέρα,στο ταχυδρομικό του κουτί μια πιστωτική  κάρτα από την τράπεζα που είχε λογαριασμό (τη γνωστή που σας έχει σπάσει τα νεύρα, τόσα μεσημέρια!).             Ιδεολόγος εναντίον των πιστωτικών, τηλεφωνεί εκνευρισμένος στο...  διευθυντή της τράπεζας στη Θεσσαλονίκη.   -Σας ζήτησα εγώ κάρτα, γιατί μου τη στείλατε χωρίς να με ρωτήσετε; -Εντάξει κύριε, δεν είναι υποχρεωτικό να την κρατήσετε.
 Αν δεν τη θέλετε ελάτε  να την ακυρώσουμε, αλλιώς θα σας χρεώνεται ετήσια συνδρομή.      Πράγματι, την άλλη μέρα πηγαίνει στην τράπεζα για να ακυρώσει την πιστωτική κάρτα. 
Αλλά όχι μόνος....
Είχε μαζί του και ένα μεγάλο τσουβάλι πατάτες!  Πάνω από 40 κιλά
    Μπαίνει μέσα, ακυρώνει την κάρτα και κατόπιν πηγαίνει στον διευθυντή. 
Του αφήνει τις πατάτες, πάνω στο γραφείο και του λέει:
"Δεν είναι υποχρεωτικό να τις κρατήσετε. 
Αν δεν τις θέλετε, φέρτε τις πίσω στο μανάβικο, αλλιώς θα πρέπει να τις πληρώσετε".

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ
7.ΚΑΤΣΕ ΚΑΙ ΣΚΕΨΟΥ
Γεια σου μωρό μου Γλυκό όνειρο μου
Κράτα για μένα τα μυστικά 
Κάθε βραδάκι ,ο έρωτας τάζει 
Αγάπες ξενύχτια, γυρεύει φιλιά 

Είναι η ζωή μου ταξίδι αγάπης 
Νιώθω τα αγέρι να με κυνηγά 
Με στέλνει μακριά σου, ψίθυροι τώρα 
Δεν σε πιστεύω δόλια καρδιά. 

Και αν σε πιστέψω προσπαθώ να ξεχάσω 
Νόημα δεν βρίσκω ,πληρώνω ακριβά 
Ο χρόνος για σένα έχει τελειώσει 
Άλλη αγάπη γεμίζει κενά 

Κρυφή μου ελπίδα καινούργια αγάπη 
Ήρθες κοντά μου, στερνή μου πνοή 
Αυτό που ζητάω κάτσε και σκέψου 
Συντρίμμια δεν θέλω με πόνους μαζί. 
Λαζ.-Κίμων Μπερβερίδης

ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ
8.Αποχωρεί ο ιδρυτής του ΙΚΕΑ
    Το όνομα Ίνγκβαρ Κάμπραντ ίσως να μη λέει πολλά. Είναι ο σήμερα 87 ετών ιδρυτής των ΙΚΕΑ, ο οποίος την... Τετάρτη (5/6) παραιτήθηκε οριστικά από πρόεδρος του Ομίλου. Ήταν το 1943, όταν ο Κάμπραντ ίδρυσε την πιο γνωστή παγκοσμίως φίρμα επίπλων. Το όνομα ΙΚΕΑ προήλθε από τα αρχικά του ονόματός του, του αγροκτήματος των γονιών του και του χωριού όπου γεννήθηκε.
    Το ΙΚΕΑ ξεκίνησε ως ένα μικρό κατάστημα, εξελίχθηκε και το 1947 έκανε την πρώτη του εμφάνιση ο διάσημος κατάλογος με τα έπιπλά του. Το πρώτο ΙΚΕΑ που πωλούσε αποκλειστικά έπιπλα άνοιξε το 1953 και τρία χρόνια αργότερα γεννήθηκε η ιδέα τα έπιπλα να τα συνθέτει ο αγοραστής. Μια επανάσταση, η επιτυχία της οποίας κρατά για 60 χρόνια.
    Η επιτυχία βασίστηκε σε ένα απλό σχέδιο: αυτό που θέλει ο πελάτης στην καλύτερη τιμή. Εκεί στηρίχθηκε και η σύνθεση του επίπλου από τον πελάτη, πρωτοβουλία που έφερε το ΙΚΕΑ στην κορυφή τις λίστας με τις πιο αναγνωρίσιμες επιχειρήσεις. Αν και το μεγαλύτερο κομμάτι των πωλήσεων καταγράφεται στην Ευρώπη, στα τέλη του 1990 ανοίγει το πρώτο παράρτημα του ΙΚΕΑ στην Κίνα. Σήμερα, υπάρχουν 313 καταστήματα ΙΚΕΑ σε 38 χώρες παγκοσμίως.
    Η φίρμα δεν έμεινε ανεπηρέαστη από μια σειρά σκανδάλων. Πρώτα ήρθε η αποκάλυψη πως ο ιδρυτής της υπήρξε μέλος της ναζιστικής νεολαίας. Ο ίδιος ο Κάμπραντ παραδέχθηκε το παρελθόν του, ζητώντας μάλιστα συγγνώμη από εργαζόμενους και πελάτες. Στις δεκαετίες του 1970 και του 1980, σύμφωνα με τα αρχεία της Στάζι, η ΙΚΕΑ εκμεταλλεύτηκε πολιτικούς κρατούμενους στην Ανατολική Γερμανία για καταναγκαστικά έργα.
    Τέλος, τα διατροφικά σκάνδαλα στα εστιατόρια της αλυσίδας. Πολύκροτο αυτό με το αλογίσιο κρέας στα διάσημα κεφτεδάκια του ΙΚΕΑ, αλλά και οι διαβρωμένες πίτες που πωλήθηκαν σε 23 χώρες.
    Αν και ηχηρές υποθέσεις, δεν κατάφεραν να ανακόψουν την επιτυχημένη πορεία της εταιρείας. Με ή χωρίς τον ιδρυτή της, τον πλουσιότερο Ευρωπαίο, σίγουρα ο αριθμός των πελατών της αλυσίδας ΙΚΕΑ διαγράφει συνεχώς αυξητική τροχιά.

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
9.Τελικά μας έχουν γραμμένους...
Συνεχίστε έτσι... Τα πάτε πολύ καλά... Μετά θα σας φταίνε τα ...άκρα, κύριε Σαμαρά
    Τελικά μας έχουν γραμμένους... και μάλιστα χωρίς εισαγωγικά. Μας θεωρούν ακόμα δεδομένους. Πως αλλιώς μπορεί να εξηγήσει ένα στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων ή των Σωμάτων Ασφαλείας, εν ενεργεία ή απόστρατος, τη συμπεριφορά αυτής της κυβέρνησης. Και εξηγούμαι:
     (1) Στις 11 Φεβρουαρίου 2013, οι ΝΠΔΔ Ενώσεις Αποστράτων συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά και η ΠΟΣ με τον κ. Σταϊκούρα - ΓΛΚ. Κοινό θέμα συζήτησης η υπερβολική μείωση μισθών και συντάξεων κατά παράβαση του ν.4093/2012. Αποδέχθηκαν το λάθος και υποσχέθηκαν ότι θα μας δώσουν σύντομα τα δικά τους επεξεργασμένα στοιχεία. Πέρασαν τέσσερις μήνες, 120 ημέρες και τα επίσημα στοιχεία δεν έφθασαν στα χέρια μας. 
     (2) Στις αρχές Απριλίου 2013, μάθαμε ότι στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο κ. Παναγιωτόπουλος συγκρότησε επιτροπή για το νέο μισθολόγιο των ΕΔ και των ΣΑ, χωρίς τη συμμετοχή αποστράτων. Φωνάξαμε, αγωνισθήκαμε, καταφέραμε να βάλουμε τέσσερις αποστράτους στην επιτροπή σε ισότιμη βάση, όπως λέει. Από τότε η επιτροπή συναντήθηκε μόλις μία φορά κι αυτήν πριν από το Πάσχα. Πέρασε πάνω από ένας μήνας και η τύχη της αγνοείται. 
    Και αντί να έχουμε ενημέρωση από το επίσημο κράτος, την επίσημη πολιτεία, από τον κ. Σταϊκούρα, από τον κ. Παναγιωτόπουλο, για τα θέματα που μας απασχολούν, μαθαίνουμε από τα ιστολόγια και τους ιστοχώρους, ότι μας ετοιμάζουν και άλλες μειώσεις. Συνεχίστε έτσι... Τα πάτε πολύ καλά... Μετά θα σας φταίνε τα ...άκρα, κύριε Σαμαρά.

ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ
10.Νέες φωτογραφίες από τις «καυτές» στρατιωτίνες του Ισραήλ

    Με περισσότερες φωτογραφίες απάντησαν οι απείθαρχες νεοσύλλεκτες στις ποινές που τους επεβλήθηκαν για το πρώτο περιστατικό
    Την περασμένη εβδομάδα, οι φωτογραφίες που απεικόνιζαν νεοσύλεκτες Ισραηλινές στους χώρους στρατοπέδου να... επιδεικνύουν τα κάλλη τους, προκάλεσαν διαδικτυακή αίσθηση, ντόρο στο Ισραήλ και τελικά οδήγησαν στο να τους επιβληθούν κυρώσεις, ενώ σε όλες τις γυναικείες μονάδες έγιναν και... διαλέξεις για το θέμα.
    Οι κυρίες της φωτογραφίας ωστόσο αποδείχθηκαν αμετανόητες και επέστρεψαν με νέες εικόνες στις οποίες πέρα από τα όπλα και τον εξοπλισμό τους... δεν φορούν πολύ περισσότερα. Στην πιο χαρακτηριστική από αυτές, με γυρισμένη την πλάτη στο φακό επιδεικνύουν τα... επιθετικά τυφέκια στα οποία εκπαιδεύονται.
    Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήραν και πάλι φωτιά, ενώ το θέμα προβλήθηκε και από τα κύρια μέσα ενημέρωσης της χώρας, τα οποία φυσικά δεν παρέλειψαν να δείξουν και τα προσόντα που έχουν τα κορίτσια της χώρας την ώρα που εκπαιδεύονται για να προστατέψουν την πατρίδα...

ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

11.ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
1183 – Πέθανε ο Ερρίκος ο Νεώτερος, Άγγλος πρίγκηπας
1216 - Πέθανε ο Ερρίκος της Φλάνδρας, αυτοκράτορας της Λατινικής Αυτοκρατορίας
1403 – Γεννήθηκε ο Ιωάννης Δ', δούκας της Βραβάντης
1488 - Πέθανε ο Ιάκωβος Γ', βασιλιάς της Σκωτίας
1572 - Γεννήθηκε ο Μπεν Τζόνσον, Άγγλος συγγραφέας
1726 - Γεννήθηκε η Μαρία Θηρεσία, ινφάντα της Ισπανίας
1727 - Πέθανε ο Γεώργιος Α', βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας
1776 - Γεννήθηκε ο Τζον Κόνσταμπλ, Άγγλος ζωγράφος
1788 - Ο Ρώσος εξερευνητής Γκερασίμ Ισμαΐλοφ φτάνει στην Αλάσκα.
1821 - Ελληνική Επανάσταση του 1821 - Σφαγή του Σελίνου (1821), Σφαγή του Θερίσοου (1821), οι Τούρκοι προβαίνουν σε άγριες σφαγές, λεηλασίες. - Απελευθέρωση του Αγρινίου από τους Τούρκους.
1825 - Ελληνική Επανάσταση του 1821 - Ο Ιμπραήμ εισέρχεται στην άδεια Τριπολιτσά.
1835 - Πέθανε ο Ανδρέας Μιαούλης, Έλληνας ναύαρχος
1857 - Γεννήθηκε ο Αντόνι Γκραμπόφσκι, Πολωνός χημικός μηχανικός(Οι μεταφράσεις του συνέβαλαν σημαντικά στην λογοτεχνική εξέλιξη της Εσπεράντο )
1859 - Πέθανε ο Κλέμενς φον Μέττερνιχ, Αυστριακός πολιτικός
1864 - Γεννήθηκε ο Ρίχαρντ Στράους, Γερμανός συνθέτης και διευθυντής ορχήστρας
1867 - Γεννήθηκε ο Σαρλ Φαμπρύ, Γάλλος φυσικός («συμβολόμετρο Φαμπρύ-Περό», ανεκάλυψε το στρώμα του όζοντος το 1913 )
1876 - Γεννήθηκε ο Άλφρεντ Λούις Κρέμπερ, Αμερικανός ανθρωπολόγος
1878 - Κρήτες επαναστάτες της επαρχίας Αποκορώνου αποκρούουν τουρκική επίθεση.
1894 - Γεννήθηκε ο Τογιόντα Κιιχίρο, Ιάπωνας επιχειρηματίας (το 1937 έθεσε τα θεμέλια για τη δημιουργία της αυτοκινητοβιομηχανίας Toyota Motor Corporation. )
1910 - Γεννήθηκε ο Ζακ-Υβ Κουστώ, Γάλλος ωκεανογράφος
1914 - Διωγμοί Ελλήνων στη Φώκαια της Μικράς Ασίας.
1920 - Μικρασιατική Εκστρατεία - Ο ελληνικός στρατός απελευθερώνει την Φιλαδέλφεια και τη Σόμα.
1921 - Γεννήθηκε ο Μιχάλης Κακογιάννης, Κύπριος σκηνοθέτης
1925 - Γεννήθηκε ο Γουίλιαμ Στάιρον, Αμερικανός συγγραφέας (11 Ιουνίου 1925- 1 Νοεμβρίου 2006) ήταν Αμερικανός συγγραφέας, βραβευμένος με Πούλιτζερ.)
1934 - Πέθανε ο Λεβ Βιγκότσκι, Ρώσος ψυχολόγος (Η συνεισφορά του είναι ευρέως σεβαστή και ασκεί επιρροή στους τομείς της αναπτυξιακής ψυχολογίας, της εκπαίδευσης, της ανάπτυξης του παιδιού και της μελέτης της γλώσσας.Το γνωστότερο βιβλίο του είναι το «Σκέψη και Γλώσσα» που εκδόθηκε το 1934. )
1955 - Η Μερτσέντες με οδηγό τον Πιέρ Λεβέ (Pierre Levegh) πέφτει επάνω στο πλήθος των θεατών στον αγώνα των 24 ωρών του Λε Μαν. Ο οδηγός και άλλα 80 άτομα έχασαν τη ζωή τους. Το δυστύχημα θεωρείται το πιο καταστροφικό στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
1958 - Τούρκοι δολοφονούν στην Κύπρο τον Αντώνιο Ιωάννου και πυρπολούν μία εκκλησία.
1959 - Γεννήθηκε ο Χιου Λώρι, Άγγλος ηθοποιός
1962 – Οι Φρανκ Μόρρις, Τζον Άνγκλιν και Κλάρενς Άνγκλιν έγιναν οι πρώτοι και τελευταίοι μέχρι σήμερα που κατάφεραν να αποδράσουν από τις φυλακές του Αλκατράζ.
1963 - Πέθανε ο Μιχαήλ Τσαμαδός, Έλληνας διπλωμάτης και δικαστικός
1970 - Πέθανε ο Αλέξανδρος Κέρενσκι, Ρώσος πολιτικός
1974 - Γεννήθηκε ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, Έλληνας καλαθοσφαιριστής
1975 - Γεννήθηκε ο Θωμάς Μπίμης, Έλληνας καταδύτης
1979 - Πέθανε ο Τζον Γουέιν, Αμερικανός ηθοποιός ( Ο Ήσυχος Άνθρωπος (The Quiet Man, 1952), Η αιχμάλωτος της ερήμου (The Searchers, 1956) Το κόκκινο ποτάμι (Red River, 1948)  Ρίο Μπράβο (Rio Bravo, 1959) Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου 1969, Αληθινό θράσος (True Grit).)
1984 - Πέθανε ο Ενρίκο Μπερλινγκουέρ, Ιταλός πολιτικός
1985 - Γεννήθηκε ο Ντμίτρι Κολντούν, Λευκορώσος τραγουδιστής
1985 - Πέθανε η Σαπφώ Νοταρά, Ελληνίδα ηθοποιός
1986 - Γεννήθηκε ο Σία Λα Μπέουφ, Αμερικανός ηθοποιός
1996 - Πέθανε η Μπριγκίτε Χελμ, Γερμανίδα ηθοποιός
2002 – Ο Αντόνιο Μεούτσι αναγνωρίστηκε από το Αμερικανικό Κογκρέσο ως ο πρώτος εφευρέτης του τηλεφώνου.
2006 - Πέθανε η Νερόλι Φέρχολ, Νεοζηλανδή τοξοβόλος
2012 - Πέθανε ο Τεόφιλο Στίβενσον, Κουβανός πυγμάχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου