Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1148

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1148
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, όπου και αν υπάρχουν, είναι δικά μου.
το ‘’ΔΕΚΑΤΡΙΑΡΙ’’ της ημέρας .
1.ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ
2.«Η γιαγιά που πήδησε στο Ζάλογγο»
3.Τι πρέπει να προσέξουμε στις φορολογικές δηλώσεις
4.Ώς το 2016 διατηρείται η έκτακτη εισφορά στα εισοδήματα
5.Κρίμα. Μόνο αυτή η λέξη ταιριάζει
6.Νομοσχέδιο ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ: Ύμνος κατά της Δημοκρατίας
7.Το παραμύθι της ΔΗΜΑΡ
8.199 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
9.Αποφυλακίζονται επτά οπαδοί του ΠΑΟΚ
10.ΠΟΙΗΣΗ
12.Προς Τους Αξιοτιμους κ. κ. Βουλευτες Και Υπουργους Της Συγκυβερνωσης Ν. Δ.
13.Παράγεις τροφή; Είσαι παράνομος

ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
1.ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
Του Νικολάου Μέρτζου
 
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
2.«Η γιαγιά που πήδησε στο Ζάλογγο»
 
Λαμπρινή Θωμά 
    Μεγάλωσα ακούγοντας πως, η προγιαγιά της προγιαγιάς της Κούκαινας, ήταν από κείνες που πήδησαν στο Ζάλογγο. Έπεσε τελευταία- προτελευταία, μας έλεγε η γιαγιά η Βέργω, έπεσε πάνω στα πτώματα, έσπασε το πόδι, χτύπησε, μα έζησε, είχαμε προίκα και την παντρέψαμε κι ας ήταν σακάτισσα, κι από κει κρατάμε όλοι.
    Χρόνια κοροϊδευαμε τη μαμα ‘’άσε ρε μάνα που τη γλίτωσε, μας την πήδησαν οι τούρκοι, τουρκόσποροι είμαστε όλοι’’.
    Θύμωνε η μάνα με τα αυθάδικα – κοκκίνιζε, φούσκωνε από θυμό, ‘’αχ βρωμόπαιδα, τίποτα δε σέβεστε, τίποτα…’’
    Η γιαγιά η Βέργω, Βιργινία, ήταν γυναίκα της Πίνδου, η γιαγιάκα μου.
    Βράχος ηπειρώτικος, ατσάλι και ψυχή μαζί, άκακη σαν το πρόβατο κι άγρια σαν η λύκαινα αν πήγαινες να της πειράξεις το μικρό της.
    Ανέβαινε η μικρομάνα στο βουνό, ζαλωμέν τα πυρομαχικά, μαζί με την πεθερά της, και της έλεγε η γιαγια να μη φοβάται όσο ακούει τις σφαίρες, τη δική της δε θα την ακούσει όταν θα έρθει.
    Ημουν μεγάλη όταν έμαθα πως εκείνη η γιαγια που πήδησε στο Ζάλογγο, αυτή ντε που έγινε αφορμή για τόσα γέλια και τόσο θυμό, κρατούσε απ΄το Γιωργάκη το Μπότσαρη.
    Καθόμασταν οι γυναίκες στην αυλή, στα πεζούλια, καλοκαίρι, τζιτζίκια και ψιλοκελάιδισμα, ήμουν δεν ήμουν 20 χρονώ, τρίβαμε ρίγανη, κι είπε η γιαγιά πως, εκείνο το κορίτσι το σακάτικο, που πόσα δώσαμε να το παντρέψουμε ανάθεμα κι αν ξέρει και καλά που είχαμε, κρατούσε απ’ το Γιωργάκη το Μπότσαρη, από τη φάρα του Τούσια και του Μάρκου και του Κίτσου και του Νότη.
    Ολη η γενια της γιαγιας της Κούκαινας. Εμεινα καγκελο. Τι λες ρε γιαγια, θα μας τρελλάνεις; φτάσαμε τόσο χρονώ για να το πεις; ότι είμαστε απ’ τη γενιά του Μάρκου και του Γιωργάκη και του Κίτσου και του Νότη;
    Κι η γιαγιά μου η μαυρομαντηλού, με το θεόρατο γέλιο, με τις ασπρες κοτσίδες ως τη μέση, που τις τύλιγε στεφάνι δόξας στο κεφάλι το ηπειρωτικο, με κοίταξε και μου πε:
    Γιατί ‘μωρ’ Μπουσω’μ’, τι παραπάνω έκανε ο Μάρκος από μας;”.
    Αγαπάω το Ζαπάτα και το Ντουρούτι, τον Λουμούμπα και τον Μπολίβαρ, τον Τσε και τον κομμαντάντε Μάρκος, μίλησαν στην ψυχή μου, γιατί είχε μιλήσει αυτή η γιαγιά πρώτη, γιατί αυτή η γιαγιά, του Όχι και της λεβεντιάς, με έκανε να αναγνωρίζω με ποιούς είμαστε ομόαιμοι και ομόθρησκοι- της θυσίας του ανθρώπου, της λευτεριάς γαλαζοαίματοι.
    Κρατάω το κεφάλι μου ψηλά από ευθύνη. Δε θα είμαι εγώ η πρώτη να προδώσω το αίμα μου, την ιστορία και την παράδοσή μου. Θυμάμαι – ω, μωρ’Μπουσω’μ τι ειν΄αυτοι, τίποτε δεν είναι! άιντε και τους φάγαμε! Θυμαμαι που και στο κοριτσιστικο χερι χωρουσε ξυλινο σπαθακι.
    Από σεβασμό σε αυτή τη γιαγιά, στη μνήμη και στο παράδειγμα της, δε θα πω όσα σκέφτομαι για την
κυρία της ΔΗΜΑΡ, την ίδια που τολμά να αμφισβητεί τη γενοκτονία των Ποντίων, των Αρμενίων, των Ασυρρίων, που ακόμη είναι δίπλα μας, ανασαίνουν οι άνθρωποι που την έζησαν.. Ευτυχώς αναλαμβάνει ο λαος να απαντησει σε ολους αυτους- τους με βεβαιότητα ξεχασμένους λίαν συντόμως, ως πρέπει σε απολιθώματα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
3.Τι πρέπει να προσέξουμε στις φορολογικές δηλώσεις
Τα SOS του Ε1 
 Το έστειλε ο Ανδρέας Βορεάδης
   Στους κωδικούς 659-660 είναι υποχρεωτική η αναγραφή τόκων άνω των 250 ευρώ ανά καταθέτη για το σύνολο των λογαριασμών του.
   Οι βεβαιώσεις αποδοχών, οι τόκοι καταθέσεων και ο αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος είναι μερικά από τα σημεία που πρέπει να προσέξουν οι φορλογούμενοι κατά τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων.
   Σε ό,τι αφορά τους συνταξιούχους, όσοι προχωρήσουν σε αίτηση για χορήγηση κωδικών δεν θα χρειαστεί να προσέλθουν στην Εφορία για κλειδάριθμο, αλλά θα τους σταλεί ταχυδρομικά από το υπουργείο Οικονομικών.
   Όπως επισημαίνει «Το Βήμα», ένα από τα πιο συνηθισμένα ερωτήματα είναι πώς θα προμηθευτούν οι συνταξιούχοι τις βεβαιώσεις αποδοχών για το έτος 2012.
   Άλλα Ταμεία τις δίνουν ηλεκτρονικά και άλλα τις στέλνουν με το ταχυδρομείο. Ηλεκτρονικά χορηγούν βεβαιώσεις αποδοχών το ΙΚΑ, ο ΟΓΑ και το ΝΑΤ, ενώ μέσω ταχυδρομείου θα σταλούν οι βεβαιώσεις στους συνταξιούχους του Δημοσίου και του ΟΑΕΕ.    Τα ΚΕΠ δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα να εκτυπώνουν βεβαιώσεις αποδοχών συνταξιούχων και αυτό αναμένεται από την επόμενη εβδομάδα και αφού εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος να δίνουν βεβαιώσεις μόνο για ΙΚΑ, ΟΓΑ και ΝΑΤ.
   Οι συνταξιούχοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα, τον ΑΦΜ τους, τον αριθμό Μητρώου Ασφαλισμένου και τον Αριθμό Μητρώου Δίας. Με αυτά τα δεδομένα θα μπορούν οι υπάλληλοι των ΚΕΠ να τους εξυπηρετήσουν.
Τόκοι καταθέσεων
   Στους κωδικούς 659-660 είναι υποχρεωτική η αναγραφή τόκων άνω των 250 ευρώ ανά καταθέτη για το σύνολο των λογαριασμών του.
   Όσοι έχουν καταθέσεις στις τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες (Εθνική, Πειραιώς, Alpha, Eurobank) δεν θα χρειαστεί να πάρουν βεβαιώσεις τόκων, καθώς τα στοιχεία θα σταλούν απευθείας στο ΚΕΠΥΟ για να τα συμπεριλάβει στις φορολογικές δηλώσεις.    Καταθέτες στις υπόλοιπες τράπεζες θα πρέπει να ζητήσουν βεβαίωση καταβολής τόκων 2012, αν και ορισμένες δηλώνουν έτοιμες να στείλουν και αυτές τα στοιχεία ηλεκτρονικά.
Αριθμός Παροχής Ρεύματος
   Στους κωδικούς 204, 205, 206 θα πρέπει υποχρεωτικά να δηλωθεί ο Αριθμός Παροχής Ρεύματος για κάθε ακίνητο. Αν δεν υπάρχει ρολόι ρεύματος τότε συμπληρώνεται η ένδειξη 999999999 (εννιαψήφιος αριθμός), ενώ εάν έχει γίνει διακοπή παροχής ηλεκτρικού θα πρέπει να αναζητηθεί από παλαιότερο λογαριασμό ο αριθμός παροχής ΔΕΗ και να αναγραφεί.
Βάσει των στοιχείων αυτών θα γίνουν διασταυρώσεις για να διαπιστωθεί ποιοι δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι.
Νέοι φορολογούμενοι άνω των 18
   Θα πρέπει υποχρεωτικά να βγάλουν ΑΦΜ είτε υποβάλουν δήλωση είτε όχι.
Τα προστατευόμενα τέκνα θα πρέπει να έχουν ΑΜΚΑ, ενώ αν τα προστατευόμενα τέκνα είναι άνω των 18 ετών θα συμπληρωθεί ο ΑΜΚΑ και ο ΑΦΜ τους από τον γονιό.

4.Ώς το 2016 διατηρείται η έκτακτη εισφορά στα εισοδήματα
Μονιμοποιείται το «καπέλο» 1%-4%
 
Το έστειλε ο Ανδρέας Βορεάδης
    Για άλλα δύο χρόνια πέραν του αρχικού σχεδιασμού, και συγκεκριμένα έως το 2016, αναμένεται να εφαρμόζεται η εισφορά αλληλεγγύης, που κυμαίνεται από 1% έως 4% στο σύνολο των εισοδημάτων, σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής.
    Τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας θα παρουσιάσει την πρότασή του για τον ενιαίο φόρο ακινήτων και την επομένη συνεδριάζουν οι εκπρόσωποι της τρικομματικής επιτροπής.
    Την ίδια ημέρα έρχονται στην Αθήνα τα στελέχη της τρόικας για τον τακτικό τριμηνιαίο έλεγχο της οικονομίας.
    Η πρόταση του κ. Στουρνάρα αναμένεται να περιλαμβάνει εναλλακτικά σενάρια για τη φορολόγηση όχι μόνο των αγροτεμαχίων, αλλά και του συνόλου της ακίνητης περιουσίας.
    Το στοίχημα είναι ετήσια έσοδα ύψους 3,1 δισ. ευρώ, ενώ με τα σενάρια που υπάρχουν μέχρι σήμερα, φαίνεται ότι αποκλείεται η φορολόγηση των κατ' επάγγελμα αγροτών.
    Αυτό το σενάριο οδηγεί σε δημοσιονομικό «κενό» της τάξεως των 200-300 εκατ. ευρώ, το οποίο εκτιμάται ότι μπορεί να να καλυφθεί από τη φορολόγηση αυθαιρέτων που δεν έχουν δηλωθεί, την υψηλότερη φορολόγηση των ακινήτων των επιχειρήσεων, καθώς και την υψηλότερη φορολογία σε αδήλωτα αγροτεμάχια και όσα βρίσκονται σε τουριστικές περιοχές.
    «Το δημοσίευμα του "Βήματος" σχετικά με τα σχέδια της κυβέρνησης για παγίωση των εξοντωτικών, και μέχρι πρότινος "προσωρινού χαρακτήρα", φόρων αναδεικνύει τον αδιέξοδο, αναποτελεσματικό και πλήρως αντικοινωνικό χαρακτήρα του μνημονιακού προγράμματος» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.
    «Τη στιγμή που η οικονομία ασφυκτιά, η φοροληστρική επίθεση ενάντια στα εισοδήματα των ασθενέστερων και μεσαίων στρωμάτων, σε συνδυασμό με την φορολογική ασυλία του πλούτου, τη διάλυση των φοροεισπρακτικών μηχανισμών και την εκτεταμένη φοροδιαφυγή, στραγγαλίζει κάθε δυνατότητά της χώρας για ανάπτυξη.
    »Την ίδια στιγμή, που η κυβέρνηση παρουσιάζει ένα success story που κινείται στο χώρο της επιστημονικής φαντασίας, η σκληρή πραγματικότητα των λουκέτων στις επιχειρήσεις, των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και των εκατομμύρια ανέργων αποτελούν την εφιαλτική υπενθύμιση της πραγματικότητας» καταλήγε  ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
5.Κρίμα. Μόνο αυτή η λέξη ταιριάζει
Γράφει ο Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
    Ο Ελληνικός λαός για άλλη μια φορά μένει έκπληκτος και αμήχανος με τα θέματα αγοροπωλησίας των κρατικών περιουσιών. Ο πολίτης με δέος βλέπει πλέον να βγαίνει η περιουσία της Πατρίδος στο σφυρί αντί πινακίου φακής, δηλαδή όσο-όσο, εξ αιτίας της εγκληματικής διαχείρισης των επίορκων κυβερνήσεων των τελευταίων 30 ετών. Επίορκοι δημόσιοι λειτουργοί συνεργαζόμενοι με επαίσχυντους ιδιώτες, βέβαια κατοίκων κομματικών ποιμνιοστασίων παραχωρούσαν κρατικές περιουσίες σε ιδιώτες ή Μοναστήρια (Θεέ μου φυλακή τω στόματί μου) από όπου καρπούντο τεράστια ποσά. Σ’ αυτά τα παραχωρητήρια που όζουν ντροπή και αίσχος μπορεί κανείς να βρει υπογραφές ακόμη ανόων και επιπόλαιων υπουργών, αυτό μόνο ας υποθέσουμε ότι βαρύνει αυτούς…
    Πού ήταν το κράτος τόσα χρόνια; Πού ήταν οι νόμοι του; και οι υπεύθυνοι για την εφαρμογή των; Η πλειονότητα των σκεπτόμενων Ελλήνων πολιτών διαπιστώνει την δραματική κατρακύλα της Ηγεσίας του, βλέπει την ανήκεστη βλάβη του κράτους που σήμερα ανήμπορο να αντιδράσει στις τότε απάτες των δημοσίων λειτουργών και όχι μόνο. Και! σίγουρα διερωτάται σήμερα ο πολίτης που κατοικούσαν αυτοί οι εξωπραγματικοί πολιτικοί άνδρες, αντί να διεκδικούν προβλεπόμενους ρόλους ηγέτη και υπηρέτη των Κρατικών συμφερόντων και του ελληνικού λαού, διεκδικούσαν ρόλο που μοιάζει καθαρά περιθωριακός και διακοσμητικός, ανίκανοι ν’ αντιδράσουν σωστά δεκαετίες τώρα. Μπορούν σήμερα αυτοί να μας σώσουν; δεν νομίζω.
    Ας υποδείξει κάποιος ιστορική τραγωδία πιο ανέλπιδη από αυτή που ζει σήμερα ο Ελληνικός λαός παρακολουθεί δεκαετίες τώρα να κατακρημνίζονται καθημερινά: θεσμοί, επενδύσεις ελπίδων, θησαυρίσματα αρετής των προγόνων, γλώσσα τριών χιλιάδων χρόνων, ιστορική συνείδηση κ.λπ. με μόνη άνθιση την απάτη και την αρπαχτή.
    Όμως οι ηγέτες  μας ακκίζονταν δίχως ντροπή περί του έργου των  και των ικανοτήτων των  και διατυμπανίζουν ακόμη και τώρα ότι, εάν αναλάβουν τα ηνία της χώρας αυτοί θα σώσουν την Ελλάδα. Το λυπηρό είναι ότι ακόμη και σήμερα τίποτε δεν διδάχθηκαν οι πολιτικοί μας, γιατί δυστυχώς έχουν τους βολεμένους στα κομματικά ποιμνιοστάσιά των, που ακόμη και σήμερα, σκύβουν και τους φιλούν τα χέρια, ως δεσποτάδες νέας κόπιας.
    Έρχεται στο νου μου, παραλληλίζοντας, τα χιλιάδες στρέμματα γης πως άλλαζαν χέρια, μεταξύ των επιτηδείων, και με πόσους τρόπους οι αγύρτες την παρανομία την έκαναν νόμιμη πράξη, η θλιβερή ιστορία των στρεμμάτων γης (2.488), ιδιοκτησίας του Α.Ο.Ο.Α στο ΠΙΚΕΡΜΙ Αττικής. Όπου επί 60 χρόνια οι λειτουργοί αυτοί του δημοσίου έβρισκαν και βρίσκουν τρόπους να κάνουν την νομιμότητα παρανομία και την ηθική βλακεία. Με αποτέλεσμα, τα τεμάχια γης που αγοράσθηκαν εδώ και 60 χρόνια από τον Α.Ο.Ο.Α, (σημειωτέον την περίοδο που αγοράσθηκαν τα τεμάχια αυτά γης στην εν λόγω περιοχή ζούσαν λύκοι, τσακάλια και λαγοί,) να μην μπορούν να μοιρασθούν στους δικαιούχους. Έχει οικοπεδοποιηθεί και κτιστεί όλη η περιοχή περιφερειακά αυτής και όμως παραμένει νησίδα μόνο χώρος που ανήκει στα μέλη του Α.Ο.Ο.Α και δεν δίδεται στους δικαιούχους που είναι Αξιωματικοί, πολλοί των οποίων ήδη απήλθαν εις Κύριο με την πικρία της Αδικίας. ΓΙΑΤΙ! Οι Αρχαίοι Έλληνες έλεγαν «Ηλίου φαεινότερον» σήμερα λέμε «τι κάνει νιάου – νιάου στα κεραμίδια». Διότι! Στο θέμα αυτό δεν υπάρχει ποσοστό αξίας (μίζα) σύμφωνα με τους άγραφους νόμους της κοινωνίας μας, για τους έχοντας δικαίωμα κρατικής υπογραφής και ούτε δωροδοκία (αρπαχτή) στους μεσάζοντες, διότι μέσα σε αυτή τη ζούγκλα ακόμη οι Στρατιωτικές υπηρεσίες και οι Αξιωματικοί πιστεύουν στην Ηθική, την δικαιοσύνη και την Αλήθεια. Όσο για τους υπουργούς των κομματικών κυβερνήσεων, αυτοί δεν έχουν λόγο διότι όσο εύκολα υπόσχονται και δίδουν λόγο, τόσο εύκολα τον αθετούν και επιορκούν.
    «Ει τις υπερβάλλει το μέτρο τα επιτραπέστατα ατερπέστατα αν γένοιτο»
(ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ)
-Ο κ. Ιωάννης Μ. Ασλανίδης είναι Επίτιμος Διοικητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
6.Νομοσχέδιο ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ: Ύμνος κατά της Δημοκρατίας
 
Το έστειλε ο Ανδρέας Βορεάδης
    Αθλιότερο όλων φαίνεται να είναι το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που προτείνουν από κοινού ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ. Τι να περίμενε βέβαια κανείς από τους εραστές του ανθελληνισμού (ΔΗΜΑΡ) και το αθλιότερο και πιο συστημικό κόμμα της σύγχρονης Ελλάδας (ΠΑΣΟΚ)…
    Από τα χειρότερα ίσως χωρία, είναι η πρόβλεψη για τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος με υπερβατικές δυνάμεις και πάνω από κάθε άλλη Εξουσία είναι ο αρμόδιος σύμφωνα με το νόμο να επιβάλλει χρηματικές ποινές και αναστολή λειτουργίας νομικών προσώπων! Η απόλυτη δηλαδή Δημοκρατική έκπτωση όπου εκμηδενίζεται η έτσι και αλλιώς ανύπαρκτη Διάκριση των Εξουσιών, και η Εκτελεστική εξουσία εκδίδει δικαστικές αποφάσεις!
    Τα επόμενα επεισόδια τις αντιδημοκρατικής και τυραννικής τραγωδίας θα είναι η φυλάκιση με εντολή του πρωθυπουργού, η απευθείας νομοθεσία από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος που κυβερνά κτλ.
    Σε μια Δημοκρατία: η Διάκριση των Εξουσιών (Εκτελεστική-Νομοθετική-Δικαστική) είναι απαραίτητη και ουσιαστική αρχή. Δίχως αυτήν, το πολίτευμα δεν ορίζεται ως Δημοκρατία.

7.Το παραμύθι της ΔΗΜΑΡ 
Το έστειλε ο Ανδρέας Βορεάδης
«Είναι οι γνωστές προσωπικές θέσεις της κυρίας Ρεπούση» δήλωσαν ευθαρσώς συνεργάτες του κ. Κουβέλη και εκπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ για τις επαναλαμβανόμενες προδοτικές θέσεις και δηλώσεις της.
    Αυτό κύριοι του ανθελληνισμού δεν είναι δικαιολογία, αλλά ομολογία συμμετοχής και συναίνεσης στο σατραπίζειν της κ. Ρεπούση. Δηλαδή αναγνωρίζετε τις «τάσεις» της και επειδή είναι επαναλαμβανόμενες και γνωστές τις αποδέχεστε.. Μήπως πρέπει να κάνουμε και εμείς το ίδιο και να τις αποδεχτούμε ως «εθνικό κεκτημένο»;!
    Προφανώς και ειρωνεύονται τους Έλληνες Πολίτες λέγοντας πως είναι οι προσωπικές της απόψεις θέματα τα οποία η ίδια προσπάθησε κρυφά να περάσει και στα βιβλία της Ιστορίας.. Είναι πρόδηλο πως η ΔΗΜΑΡ συμμερίζεται τις απόψεις της Μπουμπουλίνας τη στιγμή που της έχει αναθέσει τον Τομέα Παιδείας (!) και την υπόσχεση του Υπουργείου Παιδείας(!!) σε πιθανή μελλοντική κυβέρνηση της Δημοκρατικής Αριστεράς.
    Σε μια Δημοκρατία: οι πολιτικοί δεν κοροϊδεύουν με τόσο φτηνό και προκλητικό τρόπο τους Πολίτες. Οι Πολίτες έχουν τη δυνατότητα μετά από τέτοιου είδους κοροϊδία και πολιτικά ψεύδη να μέμφονται και να ανακαλούν εκλεγμένους πολιτικούς και να τους εκδιώκουν από την πολιτική της χώρας.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 
8.199 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ MAXIBASKETBALL THESSALONIKI 2013
thessalonikimaxibasketball.gr - maxibasketballthessaloniki2013.gr
 Σύνδεσμος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης
   Όπως αναμενόταν, η Θεσσαλονίκη και το 12ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MAXIBASKETBALL θα κατέγραφε τη μεγαλύτερη συμμετοχή ομάδων, μεγαλύτερη κι από αυτή στο Νατάλ της Βραζιλίας, του οποίου το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα φιλοξένησε 161 ομάδες.
   Οι διοργανωτές έχουν δεχθεί 199 συμμετοχές (ανδρικές και γυναικείες ομάδες) μέχρι και την τελευταία μέρα υποβολής συμμετοχών. Θα τις επεξεργαστούν και μέσα στις επόμενες μέρες θα προκύψει ο οριστικός αριθμός των ομάδων που θα λάβουν τελικά μέρος στους αγώνες από τις 12 έως τις 21 Ιουλίου.
    Πάντως, η απόκλιση αναμένεται να είναι ελάχιστη από τον παραπάνω εντυπωσιακό αριθμό συμμετοχών που θα φέρει στη Θεσσαλονίκη έως τέσσερις χιλιάδες Αθλητές από όλο τον κόσμο.
    Απομένουν λίγες εβδομάδες μέχρι το τζάμπολ της 12ης Ιουλίου, στις 9 το πρωί και η προετοιμασία ολοκληρώνεται από τα στελέχη του Συνδέσμου της Θεσσαλονίκης καθώς και από τις αρμόδιες επιτροπές και τους εθελοντές της διοργάνωσης.
   Μάλιστα, ως test event για τους εθελοντές, χρησιμοποιείται συχνά το Πρωτάθλημα Βετεράνων Θεσσαλονίκης, που διοργανώνεται εδώ και 20 χρόνια και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
    Το μοναδικό πρωτάθλημα βετεράνων με τόσο μεγάλη συμμετοχή στην Ελλάδα, διεξάγεται φέτος σε δύο κατηγορίες: 37+ όπου συμμετέχουν 15 ομάδες χωρισμένες σε 3 ομίλους και 47+ όπου συμμετέχουν 8 ομάδες σε 2 ομίλους (με τη συμμετοχή ομάδα δημοσιογράφων).

9.Αποφυλακίζονται επτά οπαδοί του ΠΑΟΚ
Τέτοια ‘’λουλούδια’’ έχουν όλες οι ομάδες, αλλά δεν είναι άδικο να τους έχεις ένα ολόκληρο χρόνο φυλακή χωρίς δίκη ? Και αν αθωοθούν ?
Καλό είναι η αυστηρότητα να είναι όπου ΠΡΕΠΕΙ και όχι όπου ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
Δικάστε τους και καταδικάστε τους σε ισόβια ( λέμε τώρα… ). Όχι όμως ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΣΑ χωρίς δίκη.
 
    Την άρση του μέτρου της προσωρινής κράτησης που είχε επιβληθεί σε βάρος επτά οπαδών του ΠΑΟΚ, κατηγορούμενων για συμμετοχή σε κρούσματα οπαδικής βίας, αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
    Ένα χρόνο μετά τη σύλληψη και προφυλάκισή τους, το δικαστικό συμβούλιο, με βούλευμα που εξέδωσε, αποφάσισε να τους αφήσει ελεύθερους -υπό όρους- μέχρι να οριστεί η δίκη. Οι όροι αφορούν την καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 2.000 ευρώ (στον καθένα), την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, την εμφάνισή τους κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που διαμένουν και την υποχρέωσή τους να παραμένουν σ' αυτό σε κάθε αθλητική συνάντηση του ΠΑΟΚ.    Οι επτά οπαδοί του «Δικεφάλου» είχαν συλληφθεί τον περυσινό Ιούνιο, μαζί με άλλους 27 «ομοϊδεάτες» τους, σε επιχείρηση «σκούπα» της αστυνομίας. Για τη σύλληψή τους χρησιμοποιήθηκε ο «υπερκοριός» της ΕΛ.ΑΣ., ενώ αξιοποιήθηκαν κάμερες εγκαταστάσεων και καταθέσεις μαρτύρων. Οι αρχές έκαναν τότε λόγο για «ισχυρότατο πλήγμα στον χουλιγκανισμό» και σύμφωνα με το κατηγορητήριο που σχηματίστηκε οι συλληφθέντες φέρονται ότι συμμετείχαν σε αιματηρές επιθέσεις εναντίον οπαδών και συνδέσμων αντίπαλων ομάδων.    Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν, σύμφωνα με την αστυνομία, επικεφαλής συνδέσμων οπαδών του ΠΑΟΚ, όπου, επιπλέον, γινόταν εκτεταμένη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Δύο εκ των βασικών κατηγορουμένων, εξάλλου, φέρονται να εργάζονταν στην ασφάλεια του γηπέδου της Τούμπας, διατηρώντας έμμισθη σχέση με την ΠΑΕ.
    Κατά τις εφόδους των αστυνομικών σε συνδέσμους και σπίτια είχαν κατασχεθεί, μεταξύ άλλων, ένα πιστόλι, εκτοξευτήρες, τσεκούρια, μαχαίρια, σπαθιά, σιδηρογροθιές και ρόπαλα. Από τα 34 άτομα που συνελήφθησαν, οι επτά είχαν προφυλακισθεί μετά τις απολογίες τους, και οι υπόλοιποι είχαν αφεθεί ελεύθεροι με όρους.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ
10.ΠΟΙΗΣΗ
Ο ΣΥΜΜΑΘΗΤΗΣ ΜΑΣ
Άλλη μια ψυχή δικιά μας 
Ταξίδεψε μακριά μας 
Έφυγε στα ουράνια 
Πόνος και θλίψη στη ψυχή μας 
Το όνομα του η ανάμνηση μας. 

Καλέ μας Αντώνη, ζωή αιωνία 
Ο Θεός των πνευμάτων, σε πήρε μαζί Του 
Στο  χορό των Αγίων 
Ψαλμοί των αγγέλων, δούλος ουρανίων. 

Πολίτη Παραδείσου 
Η θύμηση σου προσευχή μας 
Τα μάτια δακρύζουν  
Ετούτες τις ώρες οι καρδίες λυγίζουν 
Αιωνία σου η μνήμη  
Συμμαθητή Αντώνη. 
ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΑ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙ
Τι ζητάς αλήθεια στη ζωή 
Σκέψου ,ένα χάδι, μια ευχή 
Σήμερα ένιωσα πολύ καλά 
Με το τραγούδι δίπλα, αγκαλιά. 

Τα δένδρα ανθίζουν και εγώ θα χαρώ 
Στην πηγή της ζωής που θα βρεθώ 
Το πίστευα όμως από παιδί 
Τα πουλιά κελαηδούν για την ζωή. 

Είναι ο κόσμος μου εδώ θαρρώ 
Ένα βλέμμα σου να χρεωθώ 
Με ένα άγγιγμα μες το λεπτό 
Χάνω τα βήματα μου, να κρατηθώ. 

Τα δένδρα ανθίζουν και εγώ θα χαρώ 
Στην πηγή της ζωής που θα βρεθώ 
Το πίστεψα όμως από παιδί 
Τα πουλιά κελαηδούν για την ζωή
Λαζ. –Κίμων Μπερβερίδης

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

    Παρακολουθούμε τα πάντα , περιμένουμε οτιδήποτε, είμαστε έτοιμοι για όλα”. Η απάντηση από κορυφαίο αξιωματούχο που βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις της ηγετικής πυραμίδας των Ενόπλων Δυνάμεων. Και η ερώτηση ήταν αν ανησυχεί ότι η κρίση που αντιμετωπίζει το καθεστώς Ερντογάν στο εσωτερικό της Τουρκίας μπορεί να εξαχθεί στο Αιγαίο. Το σενάριο αυτό πάντα προκύπτει όταν η Τουρκία έχει θέμα. Ωστόσο αφήνοντας τα σενάρια και κοιτώντας πίσω την πραγματικότητα και την ιστορία , διαπιστώνουμε ότι η Τουρκία έκανε την κίνηση της κλιμάκωσης όταν η Ελλάδα είχε σοβαρό πρόβλημα. Θα πείτε δεν έχει; Έχει αλλά μάλλον δεν εννοούμε το ίδιο.
   
Σταθερά έχουμε υποστηρίξει εδώ στο Onalert ότι η Τουρκία όσο νοιώθει ότι η Ελλάδα διατηρεί σε αξιοπρεπείς έστω “στροφές” τη λειτουργία της αμυντικής της μηχανής , δεν πρόκειται να τολμήσει κρίση τέτοιας έντασης που να μας ανησυχήσει σοβαρά. Θα συμφωνήσουμε ότι είναι δυσάρεστο , εκνευριστικό και ταπεινωτικό να βλέπει ο Έλληνας πολίτης ένα τουρκικό πλοίο να φθάνει ανοιχτά της Αττικής και να πλέει επί 12 ώρες στο Αιγαίο. Είναι προφανές ότι αυτός είναι ένας από τους στόχους της Τουρκίας. 
   
Να “χτίσουν” πεποίθηση νίκης, να “τραυματίσουν” την ψυχολογία της ελληνικής κοινής γνώμης. Υπάρχουν κι άλλοι στόχοι βέβαια που δεν μπορούν να απαλύνουν την οργή για την ανοχή μας αλλά πρέπει να τους γνωρίζουμ ε και να τους συνεκτιμούμε . Όπως για παράδειγμα ότι οι Τούρκοι προσπαθούν να μάθουν να κυβερνάνε πλοία στο Αιγαίο. Η “ατζαμοσύνη” τους είναι μυθική και από τη μία διασκεδάζει τους δικούς μας καπεταναίους ,αλλά από την άλλη τους εχει και στην “πίεση” γιατί η άγνοια των Τούρκων για τα βασικά πολλές φορές οδηγεί σε συνθήκες σύγκρουσης. Και βέβαια οι αλαζονικές βόλτες στο Αιγαίο έχουν κι ένα στοιχείο εκνευρισμού κάποιες φορές.
   
Το πρόβλημα θα μπορούσε να λυθεί όπως έλεγε πριν μερικές μέρες αξιωματικός του ΠΝ “μέσα σε δευτερόλεπτα”, εννοώντας ότι το Ελληνικό ΠΝ θα μπορούσε να βυθίσει ένα τουρκικό πλοίο . Αλλά όπως πρόσθετε ο ίδιος αυτό είναι απόφαση της όποιας πολιτικής ηγεσίας που έχει την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας. Εδώ είναι το θέμα που έχουμε και είναι πιστέψτε μας σοβαρότερο από το οικονομικό.
   
Όχι μόνο η σημερινή κυβέρνηση αλλά όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων 20 χρόνων δεν ασχολήθηκαν ποτέ σοβαρά και υπεύθυνα με το πως θα πρέπει να αντιμετωπίζει η χώρα τις συνεχώς κλιμακούμενες τουρκικές προκλήσεις. Και υπάρχουν πολλά στάδια για να “κόψεις το βήχα” στον αντίπαλο πριν φθάσεις στο έσχατο και αρχίζεις να πατάς κουμπιά πυροδότησης. Ποτέ όλα αυτά τα χρόνια δεν έβαλε η Ελλάδα κόκκινες γραμμές. Ή για την ακρίβεια παρίστανε ότι έβαζε και στην πρώτη μικρή πίεση τις εγκατέλειπε και πήγαινε πιο πίσω. Αυτό έχουν “διαβάσει” οι Τούρκοι και σταδιακά αυξάνουν την πίεσή τους .
   
Οι ταραχές στην Άγκυρα είναι απολύτως λογικό να θέτουν την Αθήνα σ΄ αυτό που συνηθίζουμε να λέμε “κόκκινο συναγερμό”. Το θέμα είναι να υπάρχει όχι μόνο στα λόγια και στις “διαρροές” προς τους δημοσιογράφους. Σημασία έχει να είμαστε όλοι πρώτα απ΄ όλα ψύχραιμοι αλλά και έτοιμοι να υπερασπιστούμε την νομιμότητα την οποία μόνο εμείς μπορούμε να επικαλεστούμε. 
   
Από την άλλη τα όσα γίνονται στην Τουρκία νομίζουμε ότι επιβεβαιώνουν αυτό που πολλές φορές έχουμε υποστηρίξει. Δεν πρέπει να υποτιμούμε αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπερεκτιμούμε την Τουρκία. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και αυτά που έχει μπροστά της είναι πολύ μεγάλα και πολύπλοκα. 

12.Προς Τους Αξιοτιμους κ. κ. Βουλευτες Και Υπουργους Της Συγκυβερνωσης Ν. Δ.
Τάδε έφη ο κ. Πρωθυπουργός στο ΚΥΣΕΑ
   «Ήταν πολιτική επιλογή της κυβέρνησής μας να πετσοκόψουμε τους μισθούς των υψηλόβαθμων αντί να προβούμε σε αθρόες απολύσεις μικρομεσαίων στελεχών τσακίζοντας έτσι τη ραχοκοκαλιά του στρατεύματος. Ήταν επιλογή μας να διασώσουμε τους μικρούς και να κόψουμε από 45 έως 60% τις αποδοχές των μεγάλων!»,
   «δεν επιλέξαμε την εύκολη οδό που ακολούθησαν Γάλλοι, Γερμανοί ακόμη και Ισραηλινοί σχεδιάζοντας μαζικές απολύσεις στα στρατεύματά τους για να διατηρήσουν τα προνόμια της ελίτ των στρατιωτικών».
«Είναι προς τιμήν σου, στρατηγέ Κωσταράκο που από την πρώτη στιγμή με γενναιότητα μπήκες επικεφαλής αυτής της εκστρατείας αποδεχόμενος τη μεγαλύτερη μείωση μισθού που ξεπερνάει το 60%! Αυτό πρέπει να το επικοινωνήσετε, ώστε οι ένστολοι να ξέρουν το παρασκήνιο, να ξέρουν όλη την αλήθεια και να μη διαμαρτύρονται χωρίς να γνωρίζουν το τι συμβαίνει στους άλλους στρατούς».
Τάδε έφη ο κ. ΥΕΘΑ στο ΚΥΣΕΑ
«Είμαστε με τους πολλούς και όχι με τους λίγους»,
    Παρακαλώ θέστε τα ακόλουθα ερωτήματα στον κ. Πρωθυπουργό:
    Που είναι το άλλο μίγμα της Πολιτικής το οποίο ευαγγελίζετο ο κ. Σαμαράς και το οικονομικό του Επιτελείο όταν υπεδύετο τον αντιμνημονιακό;
    Τι απέγινε το Πρώτο Ζάπειο;
    Τι απέγινε το Δεύτερο Ζάπειο;
    Τι απέγινε το Τρίτο Ζάπειο;
    Τι απέγιναν όλα Ζάπεια; 
    Που είναι οι υποσχέσεις του κ Σαμαρά για την μη περαιτέρω περικοπή των μισθών και των συντάξεων;
    Που βρίσκεται άραγε η δέσμευσή του για την κατάργηση των χαρατσιών;
    Που είναι η εξεταστική για την οικονομία;
    Γιατί υπέδειξε στους βουλευτές του, με την φανερή ψήφο του, να μην παραπεμφθεί για τη λίστα Λαγκάρτ ο ΓΑΠ και ο Βενιζέλος, ο οποίος απαιτεί   από τον Ελληνικό Λαό να του ζητήσει συγγνώμη επειδή του υπέβαλε το χαράτσι;
    Αντί αυτών έρχεται σήμερα και αποκαλεί Ελίτ τους υψηλόβαθμους των Ενόπλων Δυνάμεων τους οποίους θυσίασε και καταδίκασε στην εξαθλίωση για να είναι τάχα με τους πολλούς.
    Πόσοι είναι άραγε αυτοί οι πολλοί;
    Τον διαβεβαιώνουμε πώς δεν είναι κανένας που να ανήκει στους πολλούς.
    Γιατί δεν περικόπτει και τους μισθούς του λίαν υψηλόμισθου εαυτού του, όλων των συναδέλφων του και της μεγάλης νομενκλατούρας που υπηρετούν το σύστημα, αλλά αρκείται στην περικοπή των μισθών και των συντάξεων του απλού εργαζόμενου Ελληνικού Λαού;
    Διαβεβαιώνουμε δε τον κ. Πρωθυπουργό ότι οι Έλληνες Αξιωματικοί νοιάζονται πιο πολύ για την Ελλάδα παρά για τους μισθούς τους. Διότι τι να τους κάνουμε τους μισθούς και τις συντάξεις αν χάσουμε την Πατρίδα;
     Επίσης τον διαβεβαιώνουμε ότι πέρασε ανεπιστρεπτί ο καιρός που η  πλειονότητα των Αξιωματικών ερωτοτροπούσαν με τα διάφορα κόμματα που ρίξανε την Ελλάδα στα βράχια.
    Σήμερα οι Έλληνες Αξιωματικοί αγωνιούν για το μέλλον της Πατρίδας.
    Στο δε στρατηγό Ντουντούκα απονέμω τα εύσημά μου για την γενναιότητά του!!!!!
Αν ζούσε σήμερα ο στρατηλάτης  Κολοκοτρώνης τι θα έλεγε άραγε για τον στρατηγό Ντουντούκα;;;
Να ζήσουμε να τον χαιρόμαστε!!!! 
 Δημήτριος Ζιώγας  Υπτγος ε.α. (Βαθμολογικά) και οπλίτης Τ/Θ (Μισθολογικά)

ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ
13.Παράγεις τροφή; Είσαι παράνομος

http://www.pentapostagma.gr/
pergadi.blogspot.gr
   ΝΕΟΣ "ΕΥΦΥΗΣ" ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΕ - Εποχή των σχεδιασμών μιας παγκόσμιας δικτατορίας της αγοράς: Ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποκαλύπτεται καθημερινά.
   Μια νέα πρόταση νόμου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θεωρεί παράνομη την “καλλιέργεια, την αναπαραγωγή ή την εμπορία” σπόρων κηπευτικών που δεν έχουν “αξιολογηθεί, εγκριθεί και γίνει αποδεκτοί” από μια νέα ευρωπαϊκή γραφειοκρατία το λεγόμενο “Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φυτικών Ποικιλιών”. Το σχέδιο νόμου με την ονομασία “Plant Reproductive Material Law”, επιτρέπει στην κυβέρνηση να αποφασίζει αυτή για όλα σχεδόν τα φυτά και τους σπόρους.
   Αν ένας “ερασιτέχνης” αγρότης, του Σαββατοκύριακου, καλλιεργεί στον κήπο του φυτά από σπόρους που δεν έχουν εγκριθεί, σύμφωνα με το νόμο αυτό, τότε θα μπορεί να καταδικαστεί ως εγκληματίας.
   Ο νόμος αυτός, διαμαρτύρεται ο Ben Gabel του “
Real Seed Catalogue”,στοχεύει στο να καταπνίξει τους παραγωγούς των τοπικών ποικιλιών,τους βιοκαλλιεργητές και τους αγρότες που δραστηριοποιούνται σε μικρή κλίμακα. “Όπως μπορούμε να υποπτευθούμε – δήλωσε ο Mike Adams του Natural News – η κίνηση αυτή είναι η ”τελική λύση” της Monsanto, της DuPont και των άλλων πολυεθνικών που πουλάνε σπόρους, οι οποίες εδώ και χρόνια έχουν βάλει στόχο, να κυριαρχήσουν πλήρως σε όλους τους σπόρους και φυτά του πλανήτη. “
   Ποινικοποιώντας τους μικρούς καλλιεργητές κηπευτικών, σαν εν δυνάμει εγκληματίες – προσθέτει ο Adams ”η ευρωπαϊκή γραφειοκρατία θα μπορεί επιτέλους να παραδώσει τον πλήρη έλεγχο της τροφικής αλυσίδας στα χέρια τεράστιων εταιρειών όπως η Monsanto” .
   Το πρόβλημα,όμως, όπως το αποσαφηνίζει ο Gabe είναι ότι: “”Οι μικροί αγρότες έχουν πολύ διαφορετικές ανάγκες από αυτές των πολυεθνικών – για παράδειγμα, καλλιεργούν χωρίς να χρησιμοποιούν μηχανές και δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν χημικά σπρέι”. Επομένως, “δεν υπάρχει τρόπος να καταγραφούν οι ποικιλίες που ταιριάζουν σε ένα μικρό χωράφι, επειδή δεν πληρούν τα αυστηρά κριτήρια του ”Οργανισμού Φυτικών Ποικιλιών “,ο οποίος ασχολείται μόνο με την έγκριση των τύπων σπόρων που χρησιμοποιούν οι βιομηχανικοί αγρότες “.
   Πρακτικά, από τώρα και στο εξής, όλα τα φυτά, οι σπόροι, τα λαχανικά και οι καλλιεργητές θα πρέπει να καταγραφούν. “Οι κυβερνήσεις δείχνουν ενθουσιασμένες με την ιδέα να καταγράψουν τους πάντες και τα πάντα”, λέει ο Adams.Πόσο μάλλον που “οι μικροκαλλιεργητές θα πρέπει να πληρώνουν και ένα ειδικό φόρο στην ευρωπαϊκή γραφειοκρατία για να καταγράψουν τους σπόρους.”
   Την επεξεργασία των αιτημάτων,τις τυπικές εξετάσεις, τις τεχνικές αναλύσεις, τους ελέγχους, την ονομασιών των ποικιλιών, τα έξοδα για όλα αυτά, θα τα φορτώνονται οι μικροπαραγωγοί, έτσι που να αποτρέπονται ακόμα περισσότερο να καλλιεργούν τη γη.

ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
14.ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Το έστειλε ο Κ’ωστας Παπακώστας
713 Ο Αναστάσιος Β΄ Αρτέμιος, ανεβαίνει στο βυζαντινό θρόνο μέχρι το 715, ανατρέποντας τον Βαρδάνη Φιλιππικό που τυφλώνεται, τον διαδέχεται ο Θεοδόσιος Γ΄ μέχρι το 716, οπότε αναλαμβάνει ο Λέων Γ΄ ο Ίσαυρος, ιδρυτής της δυναστείας των Ισαύρων.
1070 Παρασκευάζεται για πρώτη φορά σε μια σπηλιά στο Γαλλικό χωριό «Ροκφόρ» το ομώνυμο τυρί.
1456 Οι Τούρκοι του Ομέρ πασά κυριεύουν την Αθήνα και προβαίνουν σε λεηλασίες και βιασμούς, ο δούκας Φραγκίσκος Β΄ Ατζαγιόλι οχυρώνεται στην Ακρόπολη και την κρατάει για 2 χρόνια.
1647 Ο επαναστατημένος αγγλικός στρατός, συλλαμβάνει ως όμηρο το βασιλιά, Κάρολο Α΄.
1666 Πραγματοποιείται η πρεμιέρα για το έργο ο «Μισάνθρωπος» του Μολιέρου κατά κόσμον Ζάν Μπατίστ Ποκλέν (1622-1673), το οποίο τον έκανε ευρύτερα γνωστό στη Γαλλία.
1694 εννιέται ο Γάλλος γιατρός, οικονομολόγος και αρχηγός των φυσιοκρατών Φρανσουά Κενέ, Francois Quesnay, γεννήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 1774.
1717 νοίγει η πρώτη «μασονική στοά» στο Λονδίνο.
1798 εθαίνει ο Ιταλός ιππότης, τυχοδιώκτης, συγγραφέας, διπλωμάτης και κατάσκοπος Τζιοβάνι Καζανόβα, με το όνομά του να γίνεται συνώνυμο του πάθους και της ερωτικής ίντριγκας στην Ευρώπη, γεννήθηκε την 1η Απριλίου 1725.
1823Σημειώνεται νίκη των Κρητών κατά των Τούρκων στο Σέλινο.
1827 Αποτυχημένη ναυτική εκστρατεία του Άγγλου ναυάρχου Τόμας Κόχραν στην Αίγυπτο ενώ ο Κωνσταντίνος Κανάρης, πυρπολεί την αιγυπτιακή ναυαρχίδα στην Αλεξάνδρεια.
1859 Διεξάγεται η «μάχη της Ματζέντα», με τους Γάλλους και τους Πεδεμοντίους να νικούν τους Αυστριακούς.
1878  Η Οθωμανική αυτοκρατορία με μυστική συμφωνία, παραχωρεί την Κύπρο στους Βρετανούς.
1881    Γεννιέται η Ρωσίδα πρωτοποριακή ζωγράφος και γλύπτρια Νατάλια Γκοντσάροβα, πέθανε το 1962.
1896   Ο Αμερικανός βιομήχανος Χένρι Φόρντ (1863-1947), δοκιμάζει το πρώτο αυτοκίνητο στους δρόμους του Ντιτρόϊτ.
1897 Υπογράφεται οριστική ανακωχή και λήξη του ατυχούς ελληνοτουρκικού πολέμου.
1900  Επισημαίνεται ο αστεροειδής «Αμιονόβα», περιφέρεται σε 1.700 ημέρες γύρω από τον Ήλιο.
1909  Γεννιέται η Γαλλίδα επιχειρηματίας Λιλιάν Μπετανκούρ η βασικότερη μέτοχος της εταιρείας καλλυντικών «L’ Oreal».
1912 Οργανώνεται στο Ιερό Σπήλαιο της Αποκάλυψης το Πανδωδεκανησιακό Συνέδριο της Πάτμου.
1913 Η Βρετανίδα σουφραζέτα και ηρωίδα του φεμινιστικού κινήματος Έμιλι Ντέϊβισον πέφτει μπροστά στο άλογο του βασιλιά Γεωργίου Ε΄ στο ντέρμπι του Έπσομ και λίγες μέρες αργότερα υποκύπτει στα τραύματα της.
1917Απονέμονται για πρώτη φορά τα βραβεία Πούλιτζερ.
1919
   Τα αμερικανικά στρατεύματα εισβάλλουν στην Κόστα Ρίκα.
1920  Η Ουγγαρία υπογράφει με τους συμμάχους τη «Συνθήκη του Τριανόν», με την οποία περιορίζεται σε 36.000 τετραγωνικά μίλια και σε 8 εκατομμύρια κατοίκους στο πλαίσιο του Α΄ Π Π.
1920  Ο θεατρικός συγγραφέας Ευγένιος Ο’ Νιλ κερδίζει το βραβείο Πούλιτζερ για το έργο του «Πέρα από τον ορίζοντα».
1936Ματαιώνεται ο σχηματισμός συμμαχικής κυβέρνησης στην Αθήνα και ανασχηματίζεται η κυβέρνηση Κωνσταντίνου Δεμερτζή (1876-1936).
1940  Οι συμμαχικές δυνάμεις αρχίζουν να υποχωρούν προς τη Δουνκέρκη, ενώ οι γερμανικές εισβάλλουν στο Παρίσι.
1942  Τυφεκίζονται από τους Γερμανούς για πρώτη φορά στο σκοπευτήριο της Καισαριανής οι πλωτάρχες Ηλίας Καζάκος και Γεώργιος Κωστούλας.
1942   Ο αμερικανικός στόλος συντρίβει τον ιαπωνικό στη «ναυμαχία του Μίντγουέϊ», στη θάλασσα των Κοραλλίων, στο πλαίσιο του Β΄ Π Π.
1944 Ο αμερικανικός στρατός με την 5η στρατιά, εισέρχεται στη Ρώμη, στο πλαίσιο του Β΄ Π Π.
1945  Στην Αθήνα οι 9 κομμουνιστές εκτελεστές της «Ούλεν», ομολογούν στο δικαστήριο, ότι εκτέλεσαν με τσεκούρι 43 αστυνομικούς και την ηθοποιό, Ελένη Παπαδάκη.
1945   Γεννιέται ο Αμερικανός μουσικός της τζάζ, Άντονι Μπράξτον.
1946  Ο στρατηγός Χουάν Ντομίνγκο Περόν (1895-1974), ανακηρύσσεται πρόεδρος της Αργεντινής, η δικτατορική διακυβέρνησή του από το 1946-1955 και 1973-1974 διακρίθηκε από «λαϊκισμό και εθνικισμό = περονισμό».
1948 Ιδρύεται το αθλητικό σωματείο «Ομόνοια Λευκωσίας» στην Κύπρο.
1949 Εκλέγεται αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος ο Σπυρίδων Α΄ Βλάχος (1873-1956), από τα Ιωάννινα.
1951  Το ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ, επικυρώνει το δικαίωμα των πολιτειών να ζητούν πειστήρια μη κομμουνιστικής ιδεολογίας από τους υποψηφίους για διάφορες θέσεις εργασίας.
1952 Πεθαίνει η σύζυγος του ποιητή Άγγελου Σικελιανού, Εύα Πάλμερ-Σικελιανού, γεννήθηκε το 1874.
1954 Υπογράφονται στο Παρίσι οι συμφωνίες για ανεξαρτητοποίηση του Βιετνάμ από τη Γαλλία.
1954 Εφαρμόζεται για πρώτη φορά το «αλκοτέστ».
1957 Εγκαινιάζονται τα γραφεία της Ολυμπιακής αεροπορίας.
1966  6.400 πολίτες στις ΗΠΑ, υπογράφουν αίτηση κατά του πολέμου στο Βιετνάμ.
1966  Γεννιέται η Ιταλίδα μετζοσοπράνο, Σεσίλια Μπάρτολι.
1967 Παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο ολλανδικό γκραν πρι της φόρμουλα-1 ο κινητήρας V 8 Cosworth ο οποίος θα είναι κυρίαρχος τα επόμενα 16 χρόνια.
1969 Δραπετεύει από την Κούβα ένας 22χρονος Κουβανός ανάμεσα στους τροχούς επιβατικού αεροσκάφους, πετώντας στα 29.000 πόδια επί 9 ολόκληρες ώρες με ελάχιστο οξυγόνο.
1975 Γεννιέται η Αμερικανίδα ηθοποιός, Αντζελίνα Τζολί.
1977 Γεννιέται στη Θεσσαλονίκη η Λιάνα.
1982 Το Ισραήλ επιτίθεται στο νότιο Λίβανο.
1984 Ο Αμερικανός ρόκερ Μπρούς Σπρίνγκστιν κυκλοφορεί το άλμπουμ του «Born in the USA».
1986 Καταδικάζεται από αμερικανικό δικαστήριο, για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ, ο Τζόναθαν Πόλαρντ.
1989 Αστυνομικός στο Πεκίνο πυροβολεί και τραυματίζει τον πρωθυπουργό Λί Πίγκ, ενω ο στρατός καταστέλει με αιματηρό τρόπο την εξέγερση 1.000.000 φοιτητών στην πλατεία Τιέν-Αν-Μέν.
1991 Μετά από διαδηλώσεις 20 ημερών, παραιτείται στην Αλβανία, η κυβέρνηση του Φάτος Νάνο.
1996 Καταστρέφεται με τηλεχειρισμό, 40 δευτερόλεπτα μετά την εκτόξευσή του, ο ευρωπαϊκός πύραυλος «Αριάν-5», λόγω παρέκκλισης από την πορεία του.
2000 Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπίλ Κλίντον συναντάται στη Μόσχα, με τον ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν.
2001 Πεθαίνει ο ηθοποιός Ντίνος Ηλιόπουλος, γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 12 Ιουνίου 1913. «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης».
2002 Καταρρέει στη Συρία το φράγμα «Ζαϊζούν», με 20 νεκρούς και 3 χωριά πλημμυρισμένα.
2003 Αναδεικνύεται «Μις Υφήλιος», η 18χρονη Αμέλια Βέγκα, από τη Δομινικανή Δημοκρατία.
2003 Σημειώνεται τριπλή καραμπόλα στη λεωφόρο Κηφισσού, με ένα νεκρό.
2004 Ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώνεται στην πόλη Σαμάρα της Ρωσίας, με 11 νεκρούς και 40 τραυματίες.
2004 Πεθαίνει στα 83του στη Ρώμη, ο μεγάλος κωμικός ηθοποιός της 10ετίας του 60, Νίνο Μανφρέντι.
2004 Ανοίγει την αυλαία στο Ναύπλιο, το 13ο Μουσικό Φεστιβάλ.
2005 Πεθαίνει ο συγγραφέας Γιάννης Φίλιππας, γνωστός από τις τηλεοπτικές σειρές «Παράξενος ταξιδιώτης», «Ταχυδρόμος», «Ταξιτζής», «Τραγούδια και παρατράγουδα».
2005 Πραγματοποιείται στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης το «2ο Συμβούλιο Ευρωπαϊκών Εκκλησιών».
2006 Δραπετεύουν με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού οι φυλακισμένοι Βασίλης Παλαιοκώστας με τον Αλβανό Αλκέτ Ριζάϊ, με τη βοήθεια του καταζητούμενου Νίκου Παλαιοκώστα, επαναλαμβάνουν το εγχείρημα με επιτυχία και στις 22 Φεβρουαρίου 2009.
2007 Πεθαίνει ο δημοφιλής ηθοποιός Σωτήρης Μουστάκας, γεννήθηκε στην Κύπρο στις 17 Σεπτεμβρίου 1940.
2007 Απονέμεται το Μεγάλο Βραβείο Λογοτεχνίας για βιβλία που εκδόθηκαν το 2005 στον Τηλέμαχο Αλαβέρα, γεννήθηκε στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας το 1926.
2007 Ανοίγει στη Θεσσαλονίκη η αυλαία για την 4η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου.
2007 Απονέμεται στο Βρετανό αρχιτέκτονα Ρίτσαρντ Ρότζερς το βραβείο «Πρίτσκερ», θεωρείται το Νόμπελ της αρχιτεκτονικής.
2008 Βρίσκεται νεκρός στο διαμέρισμά του με 21 μαχαιριές ο 56χρονος ηθοποιός Νίκος Σεργιανόπουλος.
2009 Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα επισκέπτεται τις αραβικές χώρες  και απευθύνει με ομιλία από το Κάϊρο  για νέο ξεκίνημα ανάμεσα στις ΗΠΑ και τους μουσουλμάνους.
2009 Συντρίβεται στην περιοχή των Ιωαννίνων μετά από πρόσκρουση με πουλί αεροσκάφος της Π Α « F-16» με σώο τον πιλότο.
2009 Αυτοκτονεί σε ξενοδοχείο στη Μπανγκόκ ο Αμερικανός ηθοποιός Ντέϊβιντ Καραντάϊν, γεννήθηκε το 1936.
2010 Ο πάπας Βενέδικτος επισκέπτεται επίσημα την Κύπρο, επίσκεψη που επισκιάζεται από τη δολοφονία του καθολικού επισκόπου Αλεξανδρέτας Λουίτζι Παντοβέζε από τον οδηγό του Μουράτ Αλτούν.
2011 Εκλέγεται για τη διεύθυνση της εφημερίδας «New York Times» μετά από 160 χρόνια η πρώτη γυναίκα η 57χρονη Τζιλ Έϊμπραμπσον, αντικαθιστά από τις 6 Σεπτεμβρίου τον 62χρονο Μπιλ Κέλερ.
2012 Πραγματοποιείται στην Αγία Πετρούπολη η Σύνοδος Κορυφής της Ε Ε και της Ρωσίας με θέματα, την ευρωπαϊκή κρίση χρέους, την κατάργηση βίζας από και προς Ρωσία και η κρίση στη Συρία.
2012 Ημέρα εθνικού πένθους στην Ιταλία για τους 24 νεκρούς του εγκέλαδου που πλήττει τη βορειοανατολική Ιταλία.
2012 Ανοίγει τις πύλες της η «23η Διεθνής Έκθεση Ποσειδώνια» με τη συμμετοχή 1.800 εκθετών από 87 χώρες, τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου