Σάββατο 25 Μαΐου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1138

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1138
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, όπου και αν υπάρχουν, είναι δικά μου.
ΤΟ ‘’ΔΕΚΑΤΡΙΑΡΙ’’ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
1.«Πούλα τα παιδιά σου, πούλα τη μάνα σου, ο Μάρκος θα πάρει τα λεφτά του»
2.ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
3.Πόσος καιρός απαιτείται για να... παραληφθεί ένας φάκελος στο Δημόσιο;
4.Η ΦΥΛΗ
5.Αρχίζει ο γολγοθάς των καταθετών
6.Από κρησάρα με νέο σύστημα περνούν άμεσα 200.000 δημόσιοι υπάλληλοι
7.Ο φασισμός των «δημοκρατικών» και ο ρατσισμός του «αντιρατσισμού»
8.ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ
9. ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ 1959-60
10.‘’Έφυγε’’ σε ηλικία 79 ετών ο Ζορζ Μουστακί
11.ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
12.Αγάπη - Έρωτας ( ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ )
13.Σκληρές αλήθειες

ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
1.«Πούλα τα παιδιά σου, πούλα τη μάνα σου, ο Μάρκος θα πάρει τα λεφτά του»
    Ωμοί εκβιασμοί με φράσεις “θα πουλήσεις τα παιδιά σου, θα πουλήσεις τη μάνα σου, τον πατέρα σου, δεν ξέρω ποιον θα πουλήσεις. Ο Μάρκος θα πάρει τα λεφτά του. Δεν είναι από αυτούς που χάνουν λεφτά”, ακούστηκαν χθες κατά τη διάρκεια της δίκης του μεγάλου κυκλώματος τοκογλύφων και εκβιαστών στη Θεσσαλονίκη.
    Ο παραπάνω εκβιασμός του Μάρκου Καραμπέρη διατυπώθηκε μέσω του πρώην τραπεζικού συνεργάτη του και έγινε “θηλιά στο λαιμό” μίας εξωτερικής συνεργάτιδας τραπεζών, που επί ένα και πλέον χρόνο ήταν έρμαιο στα χέρια του κυκλώματος εκβιαστών.
    Χθες, η γυναίκα περιέγραψε με λεπτομέρειες στο δικαστήριο τον εφιάλτη που έζησε, σπάζοντας τον κύκλο της σιωπής των μαρτύρων στη δίκη για τη λεγόμενη «μαφία του Θερμαϊκού».
    Η Ε.Φ. είχε μεσολαβήσει για τη σύναψη δανείου μεγάλου χρηματικού ποσού για τον Μ. Καραμπέρη από τράπεζα του εξωτερικού. Εξαιτίας κάποιας εμπλοκής το δάνειο «ναυάγησε», αφού πρώτα είχαν πληρωθεί 22.800 ευρώ από τον επιχειρηματία για τα έξοδα φακέλου. Θεωρώντας τη γυναίκα ως υπεύθυνη, ο κατηγορούμενος αξίωσε από την ίδια το ποσό των 30.000 ευρώ για τα έξοδα φακέλου, συν άλλα 30.000 ευρώ για …ψυχική οδύνη, σύνολο δηλαδή 60.000 ευρώ.
    Τα εκβιαστικά τηλεφωνήματα ήταν καθημερινά, τόσο από τον εγκέφαλο του κυκλώματος, όσο και από τον στενό του συνεργάτη Δ.Λογοθέτη, που κάθεται δίπλα του στο εδώλιο.
    «Ρουφιάνα, π…να, θα σου σπάσουμε τα πόδια, δεν ξέρεις με ποιον έχεις να κάνεις. Θα βρεις κάποιον κάτω από το σπίτι σου, θα συμβεί κακό στην οικογένειά σου», είναι κάποιες μόνο από τις απειλές που δεχόταν.
    «Βρισκόμουν σε συνεχή φόβο και πανικό. Παραιτήθηκα από τη δουλειά μου, και άρχισα να δανείζομαι από συγγενείς και φίλους για να τους πληρώνω», είπε χθες η ίδια.
    «Εδώ ακούσαμε ότι ο άνθρωπος έδινε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ …άτοκα, κι εσάς σας φέρθηκε με τέτοιον σκαιό τρόπο;», τη ρώτησε ο πρόεδρος του δικαστηρίου.
    Η γυναίκα πλήρωσε τις 30.000 ευρώ, αλλά τα μέλη του κυκλώματος απαιτούσαν και τα άλλα για την ψυχική οδύνη.
    Ο εφιάλτης της γυναίκας άρχισε να λαμβάνει τέλος το Νοέμβριο του 2011, όταν δέχτηκε τηλεφώνημα από το Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας, όπου πήγε να καταθέσει. Το έμαθε ο Καραμπέρης, ο οποίος της τηλεφώνησε και της είπε «κορίτσι μου θα σε καλέσουν από το εκβιαστών, αν σε ρωτήσουν, εμείς δεν είχαμε καμία συναλλαγή».

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
2.ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
3.Πόσος καιρός απαιτείται για να... παραληφθεί ένας φάκελος στο Δημόσιο;
Το έστειλε ο Ανδρέας Βορεάδης
Δημήτρης Δελεβέγκος
    Παρά τις όποιες προσπάθειες, η γραφειοκρατία -στην οποία αναφέρθηκαν πρόσφατα και οι Κινέζοι- παραμένει ανίκητη. Απόδειξη; Για την παραλαβή, απλώς, φακέλου μίας από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που σχεδιάζονται σήμερα στην Ελλάδα, απαιτήθηκε περίπου ένας μήνας!
    Όπως πληροφορείται το Capital.gr, το «γαϊτανάκι» της γραφειοκρατικής ταλαιπωρίας των επενδυτών ξεκίνησε 31 Ιανουαρίου και ολοκληρώθηκε την 1 Μαρτίου!
    Συγκεκριμένα, στις 31/1 η αρμόδια δημόσια υπηρεσία (δεν κατονομάζεται για ευνόητους λόγους) παραλαμβάνει τον φάκελο.
    Στις 1 Φεβρουαρίου αναζητείται ο υπάλληλος στον οποίο ο φάκελος θα χρεωθεί.
    Μεσολαβεί Σαββατοκύριακο και στις 4 Φεβρουαρίου, ο υπάλληλος...βρέθηκε, αλλά επειδή δεν είχε χρόνο να εξετάσει τον φάκελο, όπως ο ίδιος ανέφερε, έπρεπε να αναζητηθεί κάποιος άλλος.
    Από τις 5 έως και τις 8 Φεβρουαρίου ο φάκελος παρέμενε σε κάποιο συρτάρι, μιας και ο υπάλληλος που θα τον χρεωθεί αγνοούνταν.
    Και με το πρώτο δεκαήμερο να έχει παρέλθει οριστικά, στις 11 Φεβρουαρίου απαιτήθηκε συνάντηση του επενδυτή με υψηλόβαθμο υπηρεσιακό παράγοντα, ώστε να «προχωρήσει» το θέμα.
    Τελικά, μία ημέρα αργότερα, βρέθηκε υπάλληλος για να χρεωθεί το φάκελο. Ωστόσο, τα πράγματα δεν ήταν τόσο απλά. Ο φάκελος μεταφέρθηκε από μία υπηρεσία σε άλλη (ο υπάλληλος της οποίας τον χρεώθηκε) και γι’ αυτό απαιτούνταν η έκδοση ενός διαβιβαστικού εγγράφου. Το έγγραφο αυτό έπρεπε να παραληφθεί από υπάλληλο που απουσίαζε, γεγονός που «στοίχισε» μία ακόμη ημέρα στον επενδυτή.
    Έτσι, αισίως φτάνουμε στις 15 Φεβρουαρίου, οπότε ο υπάλληλος παρέλαβε το διαβιβαστικό. Και -Σαββατοκύριακου μεσολαβούντος- στις 18 του ίδιου μήνα το χαρτί «ανέμενε» στο γραφείο του επικεφαλής του εμπλεκόμενου οργανισμού να λάβει την υπογραφή του.
    Θα απαιτηθούν περίπου τρεις ημέρες, ώστε ο φάκελος να αναπαραχθεί σε αντίγραφα και να διανεμηθεί στις εμπλεκόμενες με την εξέτασή του υπηρεσίες.
    Ωστόσο, η διανομή του προς μελέτη φακέλου δεν γίνεται όπως-όπως, αφού υπάρχει... «εντεταλμένος» υπάλληλος που εκτελεί τη συγκεκριμένη...αποστολή (της διανομής στις υπηρεσίες).
    Ο οποίος στις 22 Φεβρουαρίου δεν είχε προσέλθει στην εργασία του εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης...
    Άλλο ένα Σαββατοκύριακο μεσολαβεί για να ξημερώσει Δευτέρα (23/2) και να διαπιστωθεί ότι το διαβιβαστικό έγγραφο έχει χαθεί! Φτου και από την αρχή.
    Η μία υπηρεσία ξαναστέλνει στην άλλη το χαρτί. Το οποίο έπρεπε να παραληφθεί από υπάλληλο που δεν βρισκόταν στη θέση του, επειδή συμμετείχε σε σεμινάριο.
    Τελικά, στις 28 Φεβρουαρίου, στάλθηκαν, μέσω courier- με δαπάνες του επενδυτή- οι κόπιες του φακέλου στις εμπλεκόμενες με την εξέτασή τους υπηρεσίες. Και παρελήφθησαν την 1η Μαρτίου...
    Απαιτήθηκε ένας μήνας για την πρωτοκόλληση και διανομή ενός φακέλου που αφορά στο προκαταρκτικό στάδιο της αδειοδοτικής διαδικασίας...

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
4.Η ΦΥΛΗ
Το έστειλε ο Παύλος Τσούμας
    “Κυρίαρχη και Απόλυτη είναι για την Ιδεολογία η Ιδέα της Φυλής… Δια της Φυλής θεωρούμε τον Κόσμο, δια της Φυλής σημασιοδοτούμε την παρουσία μας στην Οικουμένη, η Φυλή καθορίζει την αντίληψη μας για το Θείον, για την Τέχνη και τα Γράμματα, για την Πολιτεία και την Ηθική. Είναι η Φυλή σύνολο ατόμων κοινής καταγωγής.
    Βασικό συστατικό της Φυλής η οικογένεια. Πολλές οικογένειες κοινής καταγωγής αποτελούν την «Πατριά, σόι ή φατρία. Πολλές πατριές αποτελούν την Φυλή. Η συνείδηση της κοινής καταγωγής δημιουργεί δεσμούς φυλετικούς σε μεγάλες πληθυσμιακά ομάδες, όπου το πέρασμα του χρόνου έχει σβήσει τα ίχνη της συγκεκριμένης συγγενικής σχέσεως.
    Συγγενικής σχέσεως, που προκύπτει από κοινά ανθρωπολογικά χαρακτηριστικά, κοινά υπό την έννοια μιας ποικιλίας σύμφωνα με τον φυσικό νόμο, αλλά και ενός διαφορισμού όλων αυτών των «ποικίλων» χαρακτήρων σε σχέση με τα χαρακτηριστικά μιας άλλης Φυλής.
    Η Φυλή είναι η αιτία των πάντων ή ορθότερα τα ΠΑΝΤΑ. Μέσω της Φυλής αντιλαμβανόμεθα την βιολογική αιτία της παρουσίας μας στον Κόσμο των φαινομένων, των Ιδεών και του Υπερφυσικού.  Και όταν ακόμη αυτό δεν γίνεται άμεσα αντιληπτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει.
    Πέρα από τα κοινά ανθρωπολογικά χαρακτηριστικά τα άτομα μιας Φυλής κατέχουν ή κατέχονται και από ένα σύνολο κοινών διανοητικών ικανοτήτων, αισθητικών ευαισθησιών και ψυχικών τάσεων, που διαμορφώνουν με την σειρά τους την Τέχνη, την Παιδεία, τον Πολιτισμό και την Θρησκεία της Φυλής. Σώμα, Νους και ψυχή κατά την άποψή μου στέκουν ισοδύναμοι και αδιάσπαστοι μάρτυρες της Φυλετικής ταυτότητος ενός ατόμου ή λαού.
    Διανοητική ικανότητα για να γνωρίζουν τι πρακτικά σημαίνει η μετρική σχέση μεταξύ των καθέτων πλευρών και της υποτείνουσας ενός ορθογωνίου τριγώνου είχαν και οι αρχαίοι αιγύπτιοι, όμως μόνο οι Αρχαίοι Έλληνες είχαν τον τρόπο και τον προορισμό την γνώση αυτή να κάμουν Θεώρημα…
    Οι σημερινοί Έλληνες αποτελούν την γνήσια συνέχεια των Ελλήνων της κλασσικής περιόδου, που δημιούργησαν το θαύμα του Ελληνικού Πολιτισμού. Σε όσους δυσπιστούν γι’ αυτό θα πω μόνο τούτο: ας μελετήσουν την αρχαία Ελληνική Ιστορία και ας την συγκρίνουν με την σύγχρονη και επιπλέον ας μελετήσουν την Λαογραφία του Νικολάου Πολίτη όπου φαίνεται ξεκάθαρα μέσα από τις παραδόσεις, τους μύθους και τους θρύλους των απλών ανθρώπων του λαού η συνέχεια μέσα από τους αιώνες…”
Σχόλιο : Ας καταλάβουν κάποιοι πως ρατσισμός και Φυλή είναι εντελώς διαφορετικές έννοιες και ο σεβασμός και αγάπη στο Έθνος δεν κάνει έναν πολίτη "ρατσιστή" κατά των άλλων Εθνών. Η έννοια της Φυλής είναι κοσμογονικά για την ανθρωπότητα, καθώς από Φυλές αποτελείται. Εμείς είμαστε οι ευλογημένοι γόνοι της χώρας ΕΛΛΑΣ.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
5.Αρχίζει ο γολγοθάς των καταθετών
http://www.imerisia.gr/
    Μεγάλη ταλαιπωρία περιμένει τις επόμενες ημέρες εκατομμύρια φορολογούμενους οι οποίοι θα πρέπει να προσέλθουν στις τράπεζες προκειμένου να λάβουν τις βεβαιώσεις για τους τόκους των καταθέσεων που πιστώθηκαν στους λογαριασμούς τους το 2012.
    Τα ποσά των τόκων θα δηλωθούν υποχρεωτικά στις φετινές φορολογικές δηλώσεις, η ηλεκτρονική υποβολή των οποίων αναμένεται να ξεκινήσει από σήμερα. Σύμφωνα με πληροφορίες σε διευκρινιστική εγκύκλιο που θα εκδοθεί σήμερα ή το αργότερο τη Δευτέρα θα ορίζεται ότι θα δηλώνονται ποσά τόκων που υπερβαίνουν τα 250 ευρώ.
    Με την ίδια εγκύκλιο αναμένεται να διευκρινίζεται πως θα δηλωθούν οι τόκοι καταθέσεων από τους συνδικαιούχους των τραπεζικών λογαριασμών καθώς και το ποσό που θα πρέπει να αναγράφεται στη δήλωση.
    Όπως έγινε γνωστό, οι τράπεζες δεν δέχθηκαν να στείλουν τα στοιχεία με τους τόκους του 2012 στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων λόγω πίεσης χρόνου, με αποτέλεσμα οι φορολογούμενοι να πρέπει να απευθυνθούν στα υποκαταστήματα των τραπεζών προκειμένου να παραλάβουν τις σχετικές βεβαιώσεις.
    Τα εισοδήματα από τόκους καταθέσεων και χρεογράφων (ομόλογα, REPOS, αμοιβαία κεφάλαια) κέρδη από μερίσματα καθώς και αμοιβές μελών ΔΣ εταιρειών που αποκτήθηκαν το 2012 θα αναγραφούν στον κωδικό 659-660 της δήλωσης
    Ο κωδικός αυτός υπήρχε και στο περυσινό έντυπο αλλά φέτος η συμπλήρωση του γίνεται υποχρεωτική.
    Στα εισοδήματα αυτά θα επιβληθεί ειδική εισφορά αλληλεγγύης με συντελεστές από 1% έως και 4% . Σε περίπτωση που ο φορολογούμενος έχει και άλλες πηγές εισοδήματος (μισθούς, συντάξεις, ενοίκια κ.α) τα ποσά θα αθροίζονται και επί του συνόλου θα υπολογισθεί η εδική εισφορά αλληλεγγύης.
    Τα ποσά των τόκων που θα δηλωθούν υποχρεωτικά στις φετινές δηλώσεις δεν θα ξαναφορολογηθούν. Η φορολόγησή τους έχει γίνει ήδη με συντελεστή 10%. Δηλαδή ο φόρος έχει ήδη παρακρατηθεί στην πηγή.
    Εντωμεταξύ, με αφορμή την απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών να υποχρεώσει όλους ανεξαιρέτως τους φορολογούμενους να υποβάλουν φέτος ηλεκτρονικά τις φορολογικές τους δηλώσεις, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων (Π.Ο.Π.Σ.) απέστειλε στις 17 Μαϊου 2013 επιστολές διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά και στον υφυπουργό Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη.
    Οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων επισημαίνουν ότι χιλιάδες συνταξιούχοι του Δημοσίου δεν γνωρίζουν πώς θα συμπληρώσουν τις φετινές φορολογικές δηλώσεις, αφού δεν τους έχουν σταλεί τα σχετικά έντυπα με τις αλλαγές που έχουν επέλθει και δεν είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν τη διαδικασία της ηλεκτρονικής υποβολής μέσω διαδικτύου.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
6.Από κρησάρα με νέο σύστημα περνούν άμεσα 200.000 δημόσιοι υπάλληλοι
http://www.imerisia.gr
    Πλησιάζει η ώρα της «κρίσης» για 200.000 δημοσίους υπαλλήλους από τους οποίους οι 12.500 θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας - κινητικότητας μέχρι τα τέλη του Ιουνίου.
    Η αξιολόγηση θα γίνει με την αποτύπωση των προσόντων τους και ο καθορισμός των νέων κριτηρίων για τη διαθεσιμότητα θα περιληφθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την Οργάνωση της Δημόσιας Διοίκησης που αναμένεται να παρουσιαστεί στη Βουλή μέχρι τα τέλη του Μαΐου.
    Ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου και να παραδοθεί η λίστα με τους καταργούμενους φορείς απ΄ όπου αναμένεται να απολυθούν 2.000 υπάλληλοι, το αργότερο μέχρι τις 3 Ιουνίου.( ΠΟΛΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΑΥΤΟ...)
    Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης «τρέχει» τη διαδικασία εφαρμογής των νέων οργανογραμμάτων σε υπουργεία και εποπτευόμενους φορείς που θα αποτελέσει το «κλειδί» για να τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας κινητικότητας 25.000 υπάλληλοι μέχρι τα τέλη του έτους εκ των οποίων οι πρώτοι 12.500 υπάλληλοι μέχρι τα τέλη Ιουνίου όπως έχει συμφωνηθεί με την τρόικα.
    Οι υπάλληλοι που θα κριθούν πλεονάζοντες στα νέα οργανογράμματα των υπηρεσιών και θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας με στόχο να μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες θα προκύψουν από τους φορείς στους οποίους έχει γίνει η επεξεργασία των νέων οργανισμών και έχουν εγκριθεί από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι οποίοι είναι: οι κεντρικές υπηρεσίες όλων των υπουργείων απ΄ όπου αναμένεται να τεθούν σε διαθεσιμότητα 3.000 υπάλληλοι, νοσοκομεία, εποπτευόμενοι φορείς του υπουργείου Εργασίας, ο ΕΟΦ, η αποκεντρωμένη κρατική διοίκηση Αττικής αλλά και 13 ΟΤΑ που έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των δομών τους.
    Οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι οι δήμοι Αθηναίων, Αμφιλοχίας, Εδεσσας, Θεσσαλονίκης, Καλλιθέας, Λαρισαίων, Λευκάδας, Λεβαδέων, Λίμνης Πλαστήρα, Σκύρου, Κω και τις περιφέρειες Αττικής και Δυτικής Ελλάδας.
    Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θα καθοριστούν νέα κριτήρια για τη διαθεσιμότητα καθώς η σχετική υπουργική απόφαση την οποία έχει υπογράψει ο Α. Μανιτάκης αφορούσε την κινητικότητα των πρώτων 2.000 υπαλλήλων που τέθηκαν στο νέο καθεστώς από τον Νοέμβριο και ολοκληρώνεται η διαδικασία επανατοποθέτησής τους σε άλλες υπηρεσίες, τις επόμενες ημέρες.
    Το νέο σύστημα θα αφορά την αποτύπωση των τυπικών προσόντων των υπαλλήλων με τη μοριοδότηση των πτυχίων, της προϋπηρεσίας, της εργασιακής και διοικητικής εμπειρίας αλλά και τις ειδικές γνώσεις που διαθέτουν.
    Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου συζητά και τη μοριοδότηση της διαδικασίας πρόσληψης προκειμένου να θέσει σε πλεονεκτικότερη θέση τους υπαλλήλους που έχουν διοριστεί μέσω ΑΣΕΠ.
    Στις υπηρεσίες όπου οι θέσεις των νέων οργανογραμμάτων θα είναι μειωμένες σε σχέση με το προσωπικό που υπηρετεί, όσοι λάβουν τα λιγότερα μόρια θα τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας, και θα αμείβονται με το 75% των αποδοχών τους έως και για ένα έτος προκειμένου να τοποθετηθούν σε θέσεις όπου υπάρχει ανάγκη ανθρώπινου δυναμικού.
    Πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρουν ότι θα υπάρχουν διαφοροποιήσεις στα κριτήρια μοριοδότησης ανά κατηγορία υπαλλήλων όπως για παράδειγμα στους εκπαιδευτικούς ή στους ένστολους που θα εξειδικευτούν ανά υπουργείο, επισημαίνοντας ότι η διαδικασία δεν θα είναι οριζόντια αλλά θα πραγματοποιηθεί μόνο στις υπηρεσίες που καταγράφεται πλεονάζον προσωπικό.
    Από τη διαδικασία της αξιολόγησης θα εξαιρεθούν οι διευθυντές και οι υπάλληλοι με κοινωνικά κριτήρια, ενώ οι προσοντούχοι ( ΚΕΣ ΚΕ ΣΕ λένε οι Γάλλοι) υπάλληλοι θα «προστατευτούν» από τη διαθεσιμότητα αφού θα υπάρχει αυξημένη μοριοδότηση για τα προσόντα τους.
    Το αργότερο μέχρι τις 3 Ιουνίου, πριν από την έλευση της τρόικας στην Αθήνα που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη ημέρα, έχει δώσει διορία στους συνεργάτες του ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς προκειμένου να ολοκληρώσουν τη λίστα με τους καταργούμενους και συγχωνευόμενους φορείς από όπου θα απολυθούν 2.000 υπάλληλοι.
    ( Όταν δίνεις διορία, λές ''Μέχρι ''τάδε'' ημερομηνία, θα κάνετε αυτό και εκείνο. Εαν δεν το κάνετε, θα γίνει ΑΥΤΟ''. Τους είπε ποιό θα είναι το ΑΥΤΟ??? Πολύ αμφιβάλλω. Για αυτό, ξεχάστε την 3η Ιουνίου...)
    Το κρίσιμο θέμα της αξιολόγησης των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου έχει αναλάβει ο υπουργός Επικρατείας Δ. Σταμάτης σε συνεργασία με τον διευθυντή του Γραφείου του Πρωθυπουργού Αθ. Μπούρα, τον γενικό γραμματέα συντονισμού της κυβέρνησης Δ. Βαρτζόπουλο και τον νομικό σύμβουλο στο Γραφείο του Πρωθυπουργού Στ. Παπασταύρο.
    Σύμφωνα με υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, εκτός από τις αντιρρήσεις υπουργών για την κατάργηση φορέων που εποπτεύουν, το κυβερνητικό επιτελείο ανακάλυψε μια σειρά δυσκολιών στην κατάργηση φορέων που σχετίζονται με τις αρμοδιότητές που τους έχουν ανατεθεί, αλλά και τη χρηματοδότησή τους.
    Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι υπήρχε δυστοκία να εξευρεθεί ικανός αριθμός φορέων που δεν εξυπηρετούν πλέον δημόσιους σκοπούς ούτως ώστε να αποφασιστεί η κατάργησή τους και να απολυθούν οι υπάλληλοι που απασχολούν.
    Το κυβερνητικό επιτελείο εργάζεται προς την κατεύθυνση να συνδυάσει τη δυνατότητα κατάργησης μικρών φορέων που δεν έχουν λόγο ύπαρξης, ενώ στο τραπέζι της αξιολόγησης βρίσκονται ακόμα οι προτάσεις για καταργήσεις υπηρεσιών μεγάλων οργανισμών ή συγχωνεύσεις Α.Ε. με παρόμοιο αντικείμενο από τις οποίες θα προκύψει ένας μεγάλος αριθμός υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που θα χαρακτηριστεί πλεονάζον προσωπικό και θα οδηγηθεί εκτός Δημοσίου.
    Για τη στελέχωση των νέων οργανισμών, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αξιοποιεί τις εκθέσεις αξιολόγησης των δομών στα υπουργεία και στους εποπτευόμενους φορείς.
    Στις εκθέσεις καταγράφονται τα περιγράμματα αποστολών των υπουργείων και των φορέων και καθορίζονται οι στρατηγικοί και επιχειρησιακοί στόχοι. Τα βήματα και το χρονοδιάγραμμα μέχρι την αξιολόγηση του προσωπικού απ΄ όπου θα προκύψουν οι πλεονάζοντες υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα είναι τα εξής:
    -Κατάρτιση σχεδίου κατανομής των θέσεων -όχι των υπαλλήλων- στους νέους οργανισμούς. Οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων, με βάση τις εκθέσεις αξιολόγησης, σε συνεργασία με τους γενικούς διευθυντές καθορίζουν την κατανομή των νέων θέσεων κατά Γενική Διεύθυνση, Διεύθυνση και Τμήμα.
    Το σχέδιο κατανομής αλλά και τα περιγράμματα θέσεων εργασίας που θα συμπληρωθούν από τους προϊσταμένους θα πρέπει να είναι έτοιμα μέχρι τα τέλη Μαΐου.
    Τα περιγράμματα θέσεων περιλαμβάνουν την υπηρεσιακή κατάσταση του υπαλλήλου, τον κλάδο, την κατηγορία και την ειδικότητα. Η κατανομή των θέσεων γίνεται με βάση τη μέγιστη οροφή προσωπικού κατά κατηγορία, κλάδο και ειδικότητα που περιλαμβάνεται στα σχέδια στελέχωσης. Τα 2/3 των θέσεων θα πρέπει να εξυπηρετούν την κύρια αποστολή της δομής, ενώ το 1/3 αφορά υποστηρικτικές θέσεις (διοικητικού προσωπικού ή προσωπικού χαμηλών προσόντων).
    -Αμέσως μετά -περίπου στα μέσα Ιουνίου- θα προσδιοριστεί ο αριθμός των θέσεων που πλεονάζουν ή και των θέσεων που υπάρχει έλλειψη προσωπικού.
    -Στα τέλη Ιουνίου θα ξεκινήσει η ταυτοποίηση των υπαλλήλων με τις αντίστοιχες θέσεις των οργανογραμμάτων βάσει κριτηρίων όπου θα μοριοδοτούνται τα τυπικά προσόντα των υπαλλήλων.   Πλεονάζον προσωπικό θα προκύψει μόνο σε υπηρεσίες που τα οργανογράμματα περιγράφουν λιγότερες θέσεις από το προσωπικό που υπηρετεί.
    Για παράδειγμα, σε υπηρεσία που προβλέπεται η απασχόληση 13 γεωπόνων και απασχολούνται μόνο 9 υπάλληλοι της ειδικότητας δεν θα γίνει αξιολόγηση. Μετά από εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης Προσωπικού θα προκύπτει το πλεονάζον προσωπικό, το οποίο θα ελέγχεται από επιτροπή που θα προεδρεύεται από το ΑΣΕΠ και θα συμμετέχουν τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.
    -Το προσωπικό που θα έχει τα λιγότερα προσόντα και που αντιστοιχεί στις θέσεις που πλεονάζουν, θα ενταχθεί στο Σχήμα της Κινητικότητας. Με κριτήριο το εργασιακό προφίλ, το προσωπικό αυτό θα αντιστοιχηθεί στις κενές θέσεις που θα καταγραφούν για να μετακινηθεί εκεί.
    -Το τελευταίο στάδιο θα είναι η υπογραφή των Προεδρικών Διαταγμάτων που θα περιγράφουν τους νέους οργανισμούς.

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
7.Ο φασισμός των «δημοκρατικών» και ο ρατσισμός του «αντιρατσισμού»
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος – Συγγραφέας – Τουρκολόγος
    Κάποτε σε μια άλλη εποχή όταν γίνονταν συγκεντρώσεις των δημοκρατικών και αριστερών υπήρχαν οι αντισυγκεντρώσεις και οι διάφοροι βαλτοί και παρακρατικοί που δημιουργούσαν επεισόδια πάντα σε βάρος των διαδηλωτών διαλύοντας τις συγκεντρώσεις τους συχνά με άγριο ξύλο. Ήταν η εποχή της μαύρης λογοκρισίας έναντι σε κάθε τι που ήταν αντίθετο σε ένα άκρως συντηρητικό και αυταρχικό σύστημα.
    Ποτέ δε μπορούσα να φανταστώ ότι θα έρχονταν κάποια εποχή που ο φασισμός θα άλλαζε μάσκα και θα αντιστρέφονταν ενάντια σε καθετί που θα τολμούσε να υποστηρίξει πατριωτικές θέσεις, να μιλήσει υπέρ του ελληνισμού και κατά της άγρια σύγχρονης νεοταξικής λεηλασίας σε κάθε τι ελληνορθόδοξο, ενώ μια στυγνή λογοκρισία κατευθυνόμενη από μια σειρά αθλίων ΜΜΕ, κανάλια, εφημερίδες, περιοδικά, σε ένα όργιο παραπληροφόρησης θα καταπίεζε μέχρι εξόντωσης κάθε αντίθετη φωνή που θα τολμούσε να κάνει το αυτονόητο δηλαδή να περιγράψει μια κατάσταση που ζούμε καθημερινά. Μια πραγματικότητα με εκατομμύρια λαθρομετανάστες, αδίστακτους φανατικούς μουσουλμάνους που είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή με το κατάλληλο ερέθισμα να πιούν το αίμα κάθε «άπιστου», (όρα Συρία). Το αποκορύφωμα όλων αυτών είναι το φασιστικό «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο που πολιτικοποιεί απόψεις και που θα ζήλευαν οι διάφοροι Χίτλερ, Μουσολίνι, Στάλιν, κλπ.
    Το 65% των τροφίμων στις ελληνικές φύλακες είναι αλλοδαποί, τα μεγαλύτερα και πιο στυγνά εγκλήματα που έχουν γίνει τις τελευταίες δυο δεκαετίες έχουν γίνει από αλλοδαπούς ενώ διάφορες συμμορίες αλλοδαπών λυμαίνονται ολόκληρες περιοχές των μεγάλων αστικών κέντρων σε σημείο που δεν μπορεί κανείς να κυκλοφορήσει αμέριμνος μετά από κάποια ώρα. Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η προώθηση όλου αυτού του απελπισμένου κόσμου στην χώρα μας έγινε σκόπιμα, αφ’ ενός για να πλουτίσουν κάποιοι απατεώνας επιχειρηματίες με την μαύρη εργασία τους και αφ έτερου για να αλλοιωθεί όλη η σύνθεση του εγχώριου πληθυσμού έτσι ώστε να ελέγχεται καλύτερα και να μην μπορεί να ενωθεί για να αντιδράσει σε όλη αυτή την νεοταξική θύελλα. Τώρα όποιος ομιλεί γι’ αυτά θα μπαίνει…μέσα. Έτσι έφτασαν στο έσχατο σημείο της φασιστικής τους συμπεριφοράς να θέλουν να επιβληθούν μέσω διαταγμάτων. Τύφλα νάχουν όλοι οι προηγούμενοι δικτάτορες από τους σημερινούς «δημοκρατικούς» «αριστερούς» και «προοδευτικούς» που έχουν καταξεφτιλίσει κάθε έννοια δημοκρατικότητας.
    Αλλά ο φασισμός των «δημοκρατικών» δεν σταματά εδώ. Πλέον δεν κρατούν κανένα πρόσχημα και ετοιμάζονται να στείλουν στις φυλακές όποιον θα τολμήσει να προασπιστεί τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών γιατί ακριβώς θα είναι… ελληνικής καταγωγής. Ένας σκληρός ανθελληνικός ρατσισμός από τους «αντιρατσιστές» της νέας Τάξης που σιχαίνεται κάθε ιστορική αναφορά που είναι υπέρ του ελληνισμού ενώ σε κάθε ευκαιρία απαξιώνει με ευχαρίστηση κάθε ελληνορθόδοξο χριστιανικό σύμβολο. Σήμερα ο φασισμός έχει βρει τους πιο άξιους εκπροσώπους του και αυτοί είναι τα αποκαλούμενα «προοδευτικά» «δημοκρατικά» κόμματα. Δημοκρατία με διατάγματα και ελευθερία με ποινικοποίηση των ιδεών είναι το κατάντημα τους.

8.ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ
Το έστειλε ο Δημήτρης Βαλασίδης
    Αν... γεννήθηκες στη Μεσσηνία, χώρα καταγωγής του πρωθυπουργού, όλοι οι δρόμοι είναι ανοιχτοί μπροστά σου, γράφουν σήμερα Τα Νέα και αναφέρονται στον διορισμό του Χρήστου Γιάνναρη στη θέση του επικεφαλής της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας, παρότι έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για παράβαση καθήκοντος.
    Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Γιάνναρης είναι άνθρωπος του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος χωρίς να διαθέτει μεταπτυχιακό διορίστηκε στις 30 Απριλίου επικεφαλής της Επιτροπής και εμφανίζεται πλέον ως κάτοχος του Ευρωπαϊκού Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Ολικής Ποιότητας.
    Σύμφωνα με αναφορά, τον περασμένο Ιανουάριο ο κ. Γιάνναρης καταδικάστηκε σε φυλάκιση 7 μηνών από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Τρίπολης για παράβαση καθήκοντος την περίοδο που διετέλεσε επικεφαλής του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου.
    Ο Γιώργος Παπαχρήστος που γράφει την είδηση στην εφημερίδα προσθέτει ότι η απόφαση δεν έχει καθαρογραφεί ακόμη, παρότι έχουν περάσει 4 μήνες και λέει:
    «Πώς είναι δυνατόν να διορίζεται σε μια τόσο κρίσιμη θέση ένας καταδικασθείς έστω και πρωτοδίκως;... Αφιερώνω την περίπτωση Γιάνναρη αποκλειστικά στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, ο οποίος έχει αφιερωθεί στο κυνήγι των επιόρκων και τον ρωτώ ευθέως αν ο νεοδιορισθείς ανήκει σε αυτή την κατηγορία» γράφει.
    Ο δημοσιογράφος σημειώνει, τέλος, ότι ο κ. Γιάνναρης εμφανίζεται ως διοικητικός υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών και απευθύνει τα συγχαρητήριά του στον Αντώνη Σαμαρά για την επιλογή του και στους δύο πολιτικούς αρχηγούς της συγκυβέρνησης για τη σύμφωνη γνώμη τους!
    Τα σχόλια είναι περιττά... Ιδού η "νέα Ελλάδα" της αξιοκρατίας που ευαγγελίζονται οι κυβερνώντες μας!!!
    Θυμάστε με τους υπαλλήλους του Μουσείου Ακροπόλεως επί υπουργίας Πολιτισμού του Σαμαρά?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
9. ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ 1959-60
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
10.‘’Έφυγε’’ σε ηλικία 79 ετών ο Ζορζ Μουστακί
http://eu.greekreporter.gr/
    Ο ελληνικής καταγωγής διάσημος γάλλος τραγουδιστής και συνθέτης Ζορζ Μουστακί, δημιουργός τραγουδιών που έγιναν κλασικά, όπως τα “Milord” και “Le Meteque”, απεβίωσε σήμερα το πρωί σε ηλικία 79 ετών, έγινε γνωστό από το περιβάλλον του.
    Το 2011, ο Μουστακί, ο οποίος γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου από έλληνες γονείς, είχε κάνει γνωστό πως έπασχε από αναπνευστικά προβλήματα και πως η “μη αναστρέψιμη” ασθένειά του τον καθιστούσε “οριστικά ανίκανο να τραγουδά”.
    Ο Ζορζ Μουστακί, το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Γιούσεφ Μουστακί, γεννήθηκε στις 3 Μαΐου 1934 στην Αλεξάνδρεια. Οι γονείς του ήταν έλληνες σεφαραδίτες εβραίοι από την Κέρκυρα, οι οποίοι είχαν μεταναστεύσει στην Αίγυπτο.
    Το 1951 εγκαταστάθηκε στο Παρίσι, όπου συνάντησε τον Ζορζ Μπρασένς και υιοθέτησε το μικρό του όνομα εκφράζοντας το θαυμασμό του προς αυτόν.
    Ο Μουστακί έγραψε περίπου 300 τραγούδια για τους μεγαλύτερους γάλλους ερμηνευτές, όπως η Εντίτ Πιάφ ή ο Υβ Μοντάν, πριν τα τραγουδήσει ο ίδιος με επιτυχία.
    Τα πιο διάσημα τραγούδια του παραμένουν το “Milord” (1958), γραμμένο για την Εντίτ Πιάφ και μεταφρασμένο σ’ ολόκληρο τον κόσμο, μετά το “Le Meteque” (Ο Μέτοικος, 1969), που τραγουδήθηκε αρχικά από την Πία Κολόμπο και το ρεφρέν του έχει κάνει το γύρο του πλανήτη.
 Πολλά άλλα από τα τραγούδια του έγιναν κλασικά, όπως αυτά που ερμήνευσε το 1966 ο Σερζ Ρεζιανί, (“Sarah”, “Ma liberte”, “Ma solitude”, “Votre fille a vingt ans”), αλλά επίσης τα “La Dame Brune” (το τραγούδησε η Μπαρμπαρά το 1968) ή ακόμη τα “Joseph” και “La Marche de Sacco et Vanzetti”.
    Ο Ζορζ Μουστακί, ο οποίος ήταν επίσης ζωγράφος, ζούσε εδώ και πάνω από 40 χρόνια στο Ιλ Σεν-Λουί, στο Παρίσι.

ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
11.ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Γεγονότα
1834: Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και ο Δημήτριος Πλαπούτας καταδικάζονται σε θάνατο κατά τη διάρκεια της βαυαροκρατίας. Είχαν κατηγορηθεί ότι συνωμοτούσαν κατά της αντιβασιλείας. Υπέρ της απαλλαγής τους ψηφίζουν οι δικαστές Γεώργιος Τερτσέτης και Αναστάσιος Πολυζωίδης. Η ποινή τους θα μετατραπεί σε κάθειρξη και θα απελευθερωθούν μόλις ενηλικιωθεί ο Όθων, το Μάιο του 1835.
1895: Ο Όσκαρ Ουάιλντ καταδικάζεται σε δύο χρόνια φυλάκιση για σοδομισμό.
1911: Στο Μεξικό, ο Εμιλιάνο Ζαπάτα αρχίζει την επανάσταση.
1932: Κάνει το ντεμπούτο του το διάσημο καρτούν της Ντίσνεϊ, Ντίπι Ντογκ, γνωστότερο ως Γκούφι.
1935: Ο θρυλικός σπρίντερ και άλτης Τζέσε Όουενς σπάει έξι παγκόσμια ρεκόρ σε μία ώρα. Μεταξύ άλλων, γίνεται ο πρώτος άλτης που περνά τα 8 μέτρα στο άλμα εις μήκος, με επίδοση 8,13.
1964: Ο Παναθηναϊκός νικάει 1-0 τον Ολυμπιακό μέσα στο στάδιο Καραϊσκάκη και πετυχαίνει τον ανεπανάληπτο άθλο να πάρει αήττητος το Πρωτάθλημα Ελλάδας. Το γκολ σημειώνει ο Βαγγέλης Πανάκης, ο οποίος αναδεικνύεται συγχρόνως πρώτος σκόρερ τον τριφυλλιού με 15 τέρματα στο ενεργητικό του.
Γεννήσεις
1803: Ραλφ Γουόλντο Έμερσον, αμερικανός φιλόσοφος και δοκιμιογράφος. (Θαν. 27/4/1882) [Αποφθέγματα]
1922: Ενρίκο Μπερλινγκουέρ, γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ιταλίας και ιδρυτής της ανανεωτικής αριστεράς (Ευρωκομμουνισμός). (Θαν. 11/6/1984)
1944: Πιερ Μπασλέ, γάλλος τραγουδοποιός. («Εμμανουέλα») (Θαν. 15/2/2005)
Θάνατοι
1995: Κρέζιμιρ Τσόσιτς, κροάτης μπασκετμπολίστας. (Γεν. 26/11/1948)
2001: Αλμπέρτο Κόρδα, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Αλμπέρτο Ντίας Γκουτιέρες, κουβανός φωτογράφος, δημιουργός του γνωστότερου πορτρέτου του Τσε Γκεβάρα. (Γεν. 14/9/1928)
2009: Μιχάλης Παπαγιαννάκης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. (Γεν. 19/8/1941)
http://www.sansimera.gr/
ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ
12.Αγάπη - Έρωτας ( ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ )
http://www.sansimera.gr/
Αγάπη δίχως πείσματα δεν έχει νοστιμάδα. (ενδιαφέρον)[Ελληνική]
Άλλος αγαπά τη μαυρομάτα κι άλλος την τσιμπλομάτα.[Ελληνική]
Αν δεν έχεις ό,τι αγαπάς, αγάπα ό,τι έχεις.[Ελληνική]
Ανάρια- ανάρια το φιλί, για να ’χει νοστιμάδα.[Ελληνική]
Από μεγάλη αγάπη έρχεται κι ο πικρός πόνος.[Ελληνική]
Από τα μάτια πιάνεται, στα χείλη κατεβαίνει, κι από τα χείλη στην καρδιά ριζώνει και δε βγαίνει.[Ελληνική]
Αραμπάς με τα καρούλια…Βάσανα πού ’χει η αγάπη.[Ελληνική]
Αρχόντων χάδια αγκίστρια.[Ελληνική]
Για (ή) μαύρα μάτια κυνηγά…για σκοτωμό γυρεύει.[Ελληνική]
Δάγκωσε τη λαμαρίνα. (ερωτεύτηκε)[Ελληνική]
Εμείς μαζί δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε.[Ελληνική]
Έφαγε χυλόπιτα…[Ελληνική]
Η αγάπη πύργους κυνηγά (καταλύει) και κάστρα ρίχνει κάτω.[Ελληνική]
Η αγάπη δεν πουλιέται, ούτε αγοράζεται.[Ελληνική]
Η αγάπη είναι η πιο γλυκιά τυραννία, γιατί το μαρτύριό της το υποφέρουμε πρόθυμα.[Ελληνική]
Η αγάπη είναι μια τέχνη και μάλιστα η καλύτερη απ’ όλες τις καλές τέχνες.[Ελληνική]
Η αγάπη θέλει αγάπη.[Ελληνική]
Η αγάπη και το μίσος δεν κρατούν πολύ καιρό. (προσωρινές καταστάσεις)[Ελληνική]
Η αγάπη κινεί βουνά.[Ελληνική]
Η αγάπη ψωμί δε φέρνει. (Φάε αγάπη)[Ελληνική]
Η αγάπη, ο βήχας κι ο παράς δεν κρύβονται.[Ελληνική]
Καινούρια αγάπη χάνεται, παλιά δε λησμονιέται.[Ελληνική]
Καλύτερα η αγάπη ενός γέρου παρά οι ξυλιές ενός νέου.[Ελληνική]
Κοίταξέ με με το ένα μάτι να σε δω με τα δυο.[Ελληνική]
Λίγο πράμα και πολύ αγάπη.[Ελληνική]
Με τον έρωτα περνάει ο καιρός και με τον καιρό ο έρωτας.[Ελληνική]
Μήτε νύχτα χωρίς μέρα, μήτε νιος χωρίς αγάπη.[Ελληνική]
Ο έρως χρόνια δεν κοιτά.[Ελληνική]
Ο έρωτας δεν έχει λογική.[Ελληνική]
Ο έρωτας είναι σαν το φρέσκο αυγό, ο γάμος σαν το καλοβρασμένο και το διαζύγιο σαν το σπασμένο.[Ελληνική]
Ο έρωτας είναι σαν το φως που μου θαμπώνει τα μάτια και μου κρύβει τα ελαττώματά σου.[Ελληνική]
Ο έρωτας είναι τυφλός κι ανοιχτομάτες πιάνει.[Ελληνική]
Ο έρωτας περνάει απ’ το στομάχι.[Ελληνική]
Όποιοι αγαπιούνται, συχνά συναντιούνται.[Ελληνική]
Όποιον δεν τον αγαπούν και τα χνώτα του βρωμούν.[Ελληνική]
Όποιος θέλει ν’ αγαπήσει, θέλει να χασομερήσει. Θέλει κι άσπρα να ξοδιάσει και να μην τα λογαριάσει.[Ελληνική]
Όποιος χάνει στα χαρτιά, κερδίζει στην αγάπη.[Ελληνική]
Όπου αγαπά γνωρίζεται απ’ την περπατησιά του. (συμπεριφορά)[Ελληνική]
Όπου βλέπεις πολλή αγάπη, θα δεις πολλή διαμάχη.[Ελληνική]
Όταν αγαπά κανείς, η ψυχή χορεύει στα μάτια.[Ελληνική]
Όταν η φτώχεια μπαίνει από την πόρτα, ο έρωτας φεύγει από το παράθυρο.[Ελληνική]
Όταν θες να σ’ αγαπούν, άργε να σ’ επιθυμούν.[Ελληνική]
Όταν κανείς αγαπάει, είναι πάντοτε είκοσι χρονών.[Ελληνική]
Πες το πες το το κοπέλι, κάνει την κυρά να θέλει.[Ελληνική]
Πού ’ναι οι αγάπες που ’χαμε, πού ’ναι τα πήγαινε - έλα.[Ελληνική]
Σ' είχα στα όπα - όπα.[Ελληνική]
Στον έρωτα εννιά φορές στις δέκα η γυναίκα ξεκινάει πρώτη κι έπειτα κρατά άμυνα.[Ελληνική]
Στον πόλεμο της αγάπης, αυτός που το βάζει στα πόδια είναι ο νικητής.[Ελληνική]
Το μάτι βλέπει…κι η καρδιά πιάνει φωτιά.[Ελληνική]
Το μίσος υποχωρεί μ’ αγάπη.[Ελληνική]
Χωρίς ψωμί, χωρίς νερό, παγώνει κι η αγάπη.[Ελληνική]

13.Σκληρές αλήθειες
που θα πρέπει όλοι μας να έχουμε υπόψιν... και που μας κάνουν δυνατότερους και σοφότερους.
Το έστειλε ο Απόστολος Νταλούκας
    «Χρειάζεται περισσότερο θάρρος για να αποκαλύψεις ανασφάλειες από ότι να τις κρύψεις, περισσότερη δύναμη για να συνδεθείς με ανθρώπους από το να τους κυριαρχήσεις, περισσότερη ανδρεία για να τηρήσεις τις αρχές σου από το να πράττεις τυφλά. Η ανθεκτικότητα είναι στην ψυχή και το πνεύμα, όχι στους μυς και το ανώριμο μυαλό.» – Alex Karras
Η ζωή δεν είναι εύκολη.
Η σκληρή δουλειά κάνει τους ανθρώπους τυχερούς – είναι η ουσία που κάνει τα όνειρα πραγματικότητα. Έτσι, ξεκίνα κάθε πρωί έτοιμος να τρέξεις μακρύτερα από ότι έτρεξες χθες και να παλέψεις σκληρότερα.
Θα αποτύχεις μερικές φορές.
Όσο πιο γρήγορα το δεχτείς αυτό, τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσεις να λάμψεις. Ποτέ δεν θα είσαι 100% σίγουρος ότι θα δουλέψει, αλλά μπορείς πάντα να είσαι 100% σίγουρος ότι το να μην κάνεις τίποτα δεν θα δουλέψει. Έτσι, βγες έξω και κάνε κάτι! Είτε τα καταφέρεις, είτε πάρεις ένα ζωτικό μάθημα, θα είσαι νικητής.
Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν πολλά που δεν γνωρίζεις.
Η μέρα που θα σταματήσεις να μαθαίνεις, είναι η μέρα που θα σταματήσεις να ζεις. Αγκάλιασε τις νέες πληροφορίες, σκέψου τες και χρησιμοποίησε τες για να προχωρήσεις.
Μπορεί να μην υπάρχει αύριο.
Όχι για όλους. Αυτή τη στιγμή, κάποιος στην Γη προγραμματίζει κάτι για αύριο χωρίς να συνειδητοποιεί ότι πρόκειται να πεθάνει σήμερα. Αυτό είναι λυπητερό, αλλά είναι αλήθεια. Έτσι, ξόδεψε τον χρόνο σου σοφά σήμερα και εκτίμησε το.
Υπάρχουν πολλά που δεν μπορείς να ελέγξεις.
Το να χαραμίζεις τον χρόνο σου, το ταλέντο σου και την συναισθηματική σου ενέργεια σε πράγματα που είναι πέρα από τον έλεγχο σου είναι η συνταγή για την απογοήτευση, τη δυστυχία και τη στασιμότητα. Επένδυσε την ενέργεια σου σε πράγματα που μπορείς να ελέγξεις.
Οι πληροφορίες δεν είναι η αληθινή γνώση.
Η γνώση έρχεται από την εμπειρία. Μπορείς να συζητήσεις μια εργασία εκατό φορές, αλλά αυτές οι συζητήσεις θα σου δώσουν μόνο μια φιλοσοφική κατανόηση. Πρέπει να βιώσεις την εργασία από πρώτο χέρι για να την μάθεις πραγματικά.
Δεν μπορείς να είσαι επιτυχής χωρίς την παροχή αξίας.
Μην σπαταλάς τον χρόνο σου να προσπαθείς να είσαι επιτυχημένος, σπατάλησε τον χρόνο σου δημιουργώντας αξία. Όταν είσαι πολύτιμος για τον κόσμο γύρω σου, θα είσαι επιτυχημένος.
Κάποιος άλλος θα έχει πάντα περισσότερα από εσένα.
Είτε είναι χρήματα, φίλοι ή συλλογή από φασόλια, πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα έχει περισσότερα από εσένα. Αλλά θυμήσου, δεν έχει σημασία πόσα πολλά έχεις, αλλά το πόσο παθιασμένος είσαι με την συλλογή τους. Είναι το ταξίδι που έχει σημασία.
Δεν μπορείς να αλλάξεις το παρελθόν.
Όπως είπε και η Maria Robinson κάποτε, «Κανείς δεν μπορεί να πάει πίσω και να κάνει μια καινούργια αρχή, αλλά ο καθένας μπορεί να ξεκινήσει σήμερα και να κάνει ένα καινούργιο τέλος.» Δεν μπορείς να αλλάξεις ότι έγινε, αλλά μπορείς να αλλάξεις τον τρόπο που αντιδράς σε αυτό.
Το μόνο πρόσωπο που μπορεί να σε κάνει ευτυχισμένο είσαι εσύ.
Η ρίζα της ευτυχίας προέρχεται από την σχέση σου με τον εαυτό σου. Σίγουρα εξωτερικοί φορείς μπορεί να έχουν φευγαλέες επιπτώσεις στην διάθεση σου, αλλά μακροπρόθεσμα τίποτα δεν έχει περισσότερη σημασία από το πώς αισθάνεσαι για το ποιος είσαι εσωτερικά.
Δεν θα παίρνεις πάντα αυτό που θέλεις.
Όπως είπε και ο Mick Jagger κάποτε, «Δεν μπορείς πάντα να παίρνεις αυτό που θέλεις, αλλά αν προσπαθήσεις μερικές φορές μπορεί να βρεις αυτό που χρειάζεσαι.» Κοίταξε τριγύρω σου. Εκτίμησε τα πράγματα που έχεις αυτή τη στιγμή. Πολλοί άνθρωποι δεν είναι τόσο τυχεροί.
Στην ζωή, παίρνεις ότι βάζεις.
Αν θέλεις αγάπη, δώσε αγάπη. Αν θέλεις φίλους, γίνε φιλικός. Αν θέλεις χρήματα, παρείχε αξία. Αλήθεια, είναι τόσο απλό.
Οι καλοί φίλοι έρχονται και φεύγουν.
Οι περισσότεροι από τους σχολικούς σου φίλους, δεν θα είναι μέρος των φοιτητικών σου χρόνων. Οι περισσότεροι φίλοι από τα φοιτητικά σου χρόνια, δεν θα είναι μέρος της επαγγελματικής σου ζωής. Οι περισσότεροι από τους φίλους της επαγγελματικής σου ζωής δεν θα είναι εκεί όταν η σύζυγος σου φέρνει στον κόσμο το δεύτερο σας παιδί. Αλλά κάποιοι φίλοι θα μείνουν. Και είναι αυτοί οι φίλοι – αυτοί που μένουν στον χρόνο – είναι που έχουν σημασία.
Κάνοντας ακριβώς το ίδιο πράγμα κάθε μέρα, εμποδίζει τον εαυτό σου να αναπτυχθεί.
Αν συνεχίσεις να κάνεις αυτό που κάνεις, θα συνεχίσεις να παίρνεις αυτό που παίρνεις. Η ανάπτυξη συμβαίνει όταν αλλάζεις πράγματα – όταν δοκιμάζεις νέα πράγματα – όταν επεκτείνεσαι πέρα από την ζώνη της άνεσης σου.
Ποτέ δεν θα νιώσεις 100% έτοιμος για κάτι νέο.
Κανείς ποτέ δεν νιώθει 100% έτοιμος όταν εμφανίζεται μια ευκαιρία. Επειδή οι πιο σπουδαίες ευκαιρίες στη ζωή μας αναγκάζουν να προχωρήσουμε πέρα από την ζώνη άνεσης μας, που σημαίνει ότι δεν θα αισθάνεσαι τελείως άνετα ή έτοιμος για αυτό.
Και θυμήσου, το να προσπαθείς να γίνεις κάποιος άλλος είναι χάσιμο του προσώπου που είσαι. Η δύναμη προέρχεται από το να είσαι άνετος μέσα στο ίδιο σου το σώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου