Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1137

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1137
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, όπου και αν υπάρχουν, είναι δικά μου.
ΤΟ ‘’13-ΡΙ’’ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
1.ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
2.Αυτές είναι οι 29 ΔΟΥ που εντάχθηκαν στο νέο Taxis
3.Τέλος οι φορολογικές δηλώσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους
4.Γιος Έλληνα βουλευτή καταδικάστηκε σε 6 μήνες φυλάκιση
5.Βρετανικό άρθρο-κόλαφος για τον «χοντρομπάσταρδο» Πάγκαλο!
6.ΑΝΕΚΔΟΤΟ
7. ΠΟΙΗΜΑΤΑ
8.Τα «κόκκινα» μυστικά της Μέρκελ
9.ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ
10.ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ
11.Oμάδα αίματος και διατροφή
12.Έρχεται μαγνητική καταιγίδα - Πώς επηρεάζει την υγεία μας
13.18.880 ευρώ πουλήθηκε πορτρέτο του Κωνσταντίνου Κανάρη

ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
1.ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Γεγονότα
1626: Ο ολλανδός άποικος Πίτερ Μίνουιτ αγοράζει από τους Ινδιάνους το νησί του Μανχάταν. Ως αντάλλαγμα προσφέρει μπρελόκ και άλλα φανταχτερά μπιχλιμπίδια, αξίας 24 δολαρίων.
1886: Λήγει ο αποκλεισμός των ελληνικών παραλίων από τους στόλους Αγγλίας και Ρωσίας, που είχε επιβληθεί στις 26 Απριλίου. Αιτία του αποκλεισμού ήταν η άρνηση της κυβέρνησης Θεόδωρου Δηλιγιάννη να διατάξει αποστράτευση και να σταματήσει τις πολεμικές προετοιμασίες κατά της Τουρκίας.
1917: Συμμαχικός αποκλεισμός της Αθήνας. Ο γάλλος τέως υπουργός εξωτερικών Σελεστέν Ζονάρ φτάνει στον Πειραιά επικεφαλής του στόλου της Αντάντ, αποβιβάζει αγήματα στην ελληνική πρωτεύουσα, εξορίζει στην Κορσική μέλη της κυβέρνησης και πολλούς βασιλόφρονες πολιτικούς (Ιωάννης Μεταξάς, Δημήτριος Γούναρης, Σπύρος και Σταμάτης Μερκούρης) και απαιτεί την παραίτηση από τον θρόνο του Κωνσταντίνου, που δέχεται να μεταβεί στην Ελβετία.
1939: Οι πολύ χαμηλές τιμές στα προϊόντα συμβάλουν στην επιτυχία του θεσμού των λαϊκών αγορών στην Αθήνα.
1954: Ιδρύεται η γερμανική αεροπορική εταιρία Lufthansa.
1994: Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ εισηγούνται την παραπομπή του τέως πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών.
Γεννήσεις
1686: Ντάνιελ Γκαμπριέλ Φαρενάιτ, γερμανολλανδός φυσικός, που δημιούργησε την ομώνυμη κλίμακα για τη μέτρηση της θερμοκρασίας. (Θαν. 16/9/1736)
1900: Εντουάρντο Ντε Φιλίπο, ιταλός θεατρικός συγγραφέας. (Θαν. 31/10/1984)
1941: Μπομπ Ντίλαν, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Ρόμπερτ Άλεν Ζίμερμαν, αμερικανός τραγουδιστής και συνθέτης.
Θάνατοι
1543: Μικολάι Κόπερνικ, Νικόλαος Κοπέρνικος η ελληνική εκδοχή του ονόματός του, πολωνός αστρονόμος, που εισηγήθηκε τη θεωρία του ηλιοκεντρικού συστήματος. (Γεν. 19/2/1473)
1974: Ντιουκ Έλινγκτον, αμερικανός συνθέτης και πιανίστας της τζαζ. (Γεν. 29/4/1899)
2001: Μαργαρίτα Λυμπεράκη, πεζογράφος και θεατρική συγγραφέας. (Γεν. 1919)

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
2.Αυτές είναι οι 29 ΔΟΥ που εντάχθηκαν στο νέο Taxis
http://www.newsbomb.gr
    Στις 29 ανέρχονται πλέον οι ΔΟΥ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που έχουν ενταχθεί στο νέο TAXIS, μετά και την ολοκλήρωση σήμερα της ένταξης των ΔΟΥ Α' και Δ' Πειραιά.
    Με την ένταξη αυτών των ΔΟΥ στο νέο TAXIS υπερκαλύπτεται ο στόχος του μνημονίου για ένταξη ΔΟΥ που αντιπροσωπεύουν το 70% των εσόδων της χώρας έως 30/06/2013, αφού ήδη από σήμερα έχουν ενταχθεί έσοδα που αντιπροσωπεύουν το 70,3%, ενώ έως 30/06/2013 θα έχει επιτευχθεί η ένταξη του 80% των εσόδων της χώρας.
    Το νέο TAXIS αποτελεί ένα σύγχρονο πληροφοριακό σύστημα, το οποίο ανέπτυξε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του ΥΠΟΙΚ, τα τελευταία 2 έτη και σταδιακά αντικαθιστά το παλαιό TAXIS. Τα οφέλη του νέου TAXIS, όταν ολοκληρωθεί σε επίπεδο χώρας, είναι:
        -Διαθέτει κεντρική βάση δεδομένων, έτσι ώστε ο φορολογούμενος να μπορεί πλέον να εξυπηρετείται από οποιαδήποτε ΔΟΥ της χώρας. Καταργείται δηλαδή η έννοια της αρμόδιας ΔΥΟ.
        -Επιτρέπει την ανάπτυξη σύγχρονων ηλεκτρονικών εργαλείων, όπως οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες μέσω internet και οι πληρωμές μέσω τραπεζών.
        -Μειώνει το κόστος λειτουργίας και συντήρησης της κάθε ΔΟΥ, αφού δεν απαιτούνται πλέον τοπικοί servers.
    Σημειώνεται ότι το έργο αυτό ξεκίνησε πιλοτικά από τη ΔΟΥ Κορίνθου το Δεκέμβριο 2012, ενώ μέχρι τον Οκτώβριο θα έχουν ενταχθεί όλες οι ΔΟΥ στο νέο TAXIS. Στόχος είναι η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για τη μέγιστη συλλογή εσόδων για το κράτος και ταυτόχρονα τη μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών.
    Όπως δήλωσε σχετικά ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας το έργο που επιτελείται εσωτερικά στο υπουργείο είναι πολύ σημαντικό για τα έσοδα του κράτους. «Θέλω να επισημάνω ότι ήδη πετύχαμε και φιλοδοξούμε να ξεπεράσουμε το στόχο της συμφωνίας, το οποίο είναι σημαντικό γεγονός, ώστε να μην διακινδυνεύουμε τις εκταμιεύσεις των δόσεων.
    Όμως, θέλω να τονίσω ότι δεν πετύχαμε αυτό το στόχο απλά επειδή το "γράφει" η συμφωνία, αλλά επειδή είναι το σωστό για τη χώρα και το ωφέλιμο για τον πολίτη. Αυτός ήταν και είναι ο οδηγός μας για κάθε δράση που υλοποιούμε στο υπουργείο», τόνισε.
ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΝΕΟ TAXIS
1 ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ
2 ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
3 ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
4 ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ
5 Δ ΑΘΗΝΩΝ (Δ,Η,Ι,ΙΑ)
6 Α ΑΘΗΝΩΝ (Α,Β,Γ,ΙΕ,ΚΒ)
7 ΦΑΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
8 ΚΗΦΙΣΙΑΣ (ΚΗΦΙΣΙΑΣ,ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)
9 ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
10 ΨΥΧΙΚΟΥ (ΨΥΧΙΚΟΥ,ΚΑ ΑΘΗΝΩΝ)
11 Ζ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
12 ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
13 ΓΛΥΦΑΔΑΣ
14 ΠΛΟΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
15 ΧΟΛΑΡΓΟΥ (ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ,ΧΟΛΑΡΓΟΥ)
16 ΚΟΡΙΝΘΟΥ (ΚΟΡΙΝΘΟΥ,ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ,ΝΕΜΕΑΣ,ΚΙΑΤΟΥ,ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ)
17 Α ΠΕΙΡΑΙΑ (Α,Β)
18 ΙΓ ΑΘΗΝΩΝ (ΙΓ,ΙΘ,ΚΓ)
19 ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ
20 ΙΖ ΑΘΗΝΩΝ (ΙΖ, ΙΗ)
21 ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ (ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, ΜΕΓΑΡΩΝ)
22 Β ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Β ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ)
23 ΑΙΓΑΛΕΩ (ΑΙΓΑΛΕΩ, ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ)
24 ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ (ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ,ΙΛΙΟΥ, ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ)
25 ΑΧΑΡΝΩΝ
26 ΙΩΝΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΙΩΝΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ)
27 ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ,ΔΑΦΝΗΣ)
28 ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
29 Δ ΠΕΙΡΑΙΑ (Δ, ΣΤ)

3.Τέλος οι φορολογικές δηλώσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους
Τι προβλέπει το νέο φορολογικό
Newsit.gr
- Νέες κλίμακες φόρου από 1% ως και 42% στα εισοδήματα
- Θα επιβάλλεται φόρος ακόμη και στις αποζημιώσεις απόλυσης από το πρώτο ευρώ
- Στο 90% η προκαταβολή φόρου για επιτηδευματίες και επιχειρήσεις
- Καταργείται ο συμπληρωματικός φόρος επί των ακινήτων Τα πάνω, κάτω φέρνει ο νέος τρόπος φορολόγησης με μισθωτούς και συνταξιούχους να πρέπει να ξεχάσουν τον τρόπο που φορολογούνται ως τώρα.
    Με βάση το νέο φορολογικό όσοι φορολογούνται στην πηγή του εισοδήματός τους δεν θα είναι πλέον υποχρεωμένοι να υποβάλλουν φορολογική δήλωση αφού η εκκαθάριση θα γίνεται κάθε μήνα.    
    Με τον τρόπο αυτό παίρνουν τέλος οι φορολογικές δηλώσεις.
    Στη νέα κλίμακα που θα ισχύσει για μισθωτούς και συνταξιούχους που θα ισχύσει από 1η Ιανουαρίου του 2014 υποβάλλονται συντελεστές από 1% ως και 42% (κλιμακωτά) στις αποδοχές άνω των 800 ευρώ.
    Οποιαδήποτε αμοιβή πλέον του μηνιαίου εισοδήματος θα υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 42%.
    Δήλωση θα υποβάλλουν μόνον όσοι έχουν επιπλέον έσοδα από άλλη πηγή και επιθυμούν να πάρουν επιστροφή φόρου.
    Οι παραπάνω φορολογούμενοι θα πρέπει να έχουν υποβάλλει τη σχετική δήλωση ως την 1η Απριλίου.
    Παράλληλα αυξάνεται στο 90% από το 55% και 80% που είναι σήμερα η προκαταβολή φόρου για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις.
   Με το νέο φορολογικό θα φορολογείται από το πρώτο ευρώ και η αποζημίωση που λαμβάνει κάποιος όταν απολύεται-. Σήμερα φορολογούνται μόνο τα ποσά άνω των πρώτων 60.000 ευρώ.
    Τέλος με το νέο φορολογικό που προωθείται καταργείται ο συμπληρωματικός φόρος 1,5% ως 3% επί των εισοδημάτων από ακίνητα.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
4.Γιος Έλληνα βουλευτή καταδικάστηκε σε 6 μήνες φυλάκιση
http://www.newsbomb.gr/
    Σε έξι μήνες φυλάκιση με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 6.000 ευρώ καταδίκασε για ανυποταξία το στρατοδικείο Ιωαννίνων το γιο του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής Γρηγόρη Νιώτη, Δημήτρη.
    Πριν από τέσσερα χρόνια, ο νεαρός είχε απασχολήσει τις αστυνομικές Αρχές, όταν το όνομά του ενεπλάκη σε επεισόδια με αντιεξουσιαστές στο Κερατσίνι.
    Στα γεγονότα είχαν εμπλακεί και τα δύο παιδιά του πρώην Α' αντιπροέδρου της Βουλής Γρηγόρη Νιώτη, ο γιος του Δημήτρης αλλά και η κόρη του.
    Η προσαγωγή των παιδιών του Γρηγόρη Νιώτη, η οποία αργότερα μετετράπη σε σύλληψη, έγινε στο στέκι των αντιεξουσιαστών στο Κερατσίνι «Ρεσάλτο». Οι αστυνομικοί μεταξύ άλλων βρήκαν στο σπίτι 13 αντιασφυξιογόνες μάσκες, 2 σφυριά, 3 βαριοπούλες, δύο μπιτόνια με εύφλεκτο υλικό, 3 κράνη, 7 κοντάρια, εύφλεκτα υλικά και μια χειροβομβίδα κρότου λάμψης.
    Καθόλη τη διάρκεια της δίκης, το δικαστικό μέγαρο «πολιορκούσαν» ομάδες.

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
5.Βρετανικό άρθρο-κόλαφος για τον «χοντρομπάσταρδο» Πάγκαλο!
ProtoThema.gr
    Το βαρύ χαρακτηρισμό «χοντρομπάσταρδος» χρησιμοποιεί ο δημοσιογράφος Γκρεγκ Πάλαστ του BBC, για να χαρακτηρίσει το Έλληνα πολιτικό, Θεόδωρο Πάγκαλο.
    Ο δημοσιογράφος, αναφερόμενος στην εμπειρία του από το Eurasia Media Forum στο Καζακστάν, γράφει χαρακτηριστικά πως «δεν είναι και πολύ δύσκολο να ξεχωρίσεις τον ''χοντρομπάσταρδο» ανάμεσα σε ένα πλήθος από πανέμορφες Ρωσίδες, βιομηχάνους και μιντιάρχες».
    «Αν μη τι άλλο θέλαμε και οι δυο θέλαμε απεγνωσμένα καφέ και ήμασταν στην ίδια ουρά» αφηγείται ο δημοσιογράφος. «Σε κάθε περίπτωση, αποφεύγω να αναφέρομαι στο βάρος ενός ανθρώπου ή στην ηλικία του δεδομένων και των δικών μου μειονεκτημάτων. Αλλά ο συγκεκριμένος χοντρομπάσταρδος το αποζητά. Είχα προσπαθήσει να βγάλω την εικόνα της κοιλιάς του από το μυαλό μου, αλλά ένα απόκομμα των New York Times βάραινε την τσέπη μου, καθώς αναφερόταν στα υποσιτισμένα παιδιά των δημοτικών σχολείων».
    Και συνεχίζει: «Ο χοντρομπάσταρδος, ή αλλιώς Θεόδωρος Πάγκαλος, κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, θεωρεί ότι τα μικρά Ελληνόπουλα πρέπει να σταματήσουν να πεινάνε. Όπως βλέπετε στη φωτογραφία κάτω ούτε εκείνος σφαδάζει από τον πόνο της πείνας. Ίσως να δείχνει ότι θα διπλώσει από τον πόνο από τη δουλειά ή καλύτερα ότι δεν μπορεί να διπλώσει καθόλου».
    »Ο Πάγκαλος κατηγορεί τους εργαζομένους ότι ευθύνονται για την πείνα και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία. Αλλά δεν είναι δικό του το λάθος και παρόλο που ήταν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης που αντιμετώπισε τον πυρήνα της κρίσης γιατί να θεωρηθεί υπεύθυνος για οτιδήποτε;».
    »Ο υπουργός Πάγκαλος είναι πολύ αγαπητός ανάμεσα στους Ευρωπαίους τραπεζίτες, στους σπεκουλαδόρους, στην Άνγκελα Μέρκελ, γιατί στην ουσία είναι ο σκύλος που γαβγίζει για το μαντρί τους: Φωνάζει ότι η χώρα του κατέρρευσε απότομα, γιατί το λάδι έρρεε άφθονο, οι τεμπελχανάδες οι Έλληνες δεν μπορούσαν να δουλέψουν για περισσότερες από τρεις ώρες την εβδομάδα και έπαιρναν σύνταξη, όντας ακόμη έφηβοι, ώστε να μπεκροπίνουν τοπικό ουζάκι».
    »Ο ίδιος επιμένει να καλεί τους Έλληνες να δεχθούν την οικονομική κατοχή, την ώρα που ένας στους τέσσερις δεν έχει δουλειά. Για το αρχείο, οι Έλληνες δουλεύουν ετησίως 619 ώρες περισσότερο από τους Γερμανούς και πολλές περισσότερες από τους Βρετανούς ή τους Αμερικανούς».
Και συνεχίζει στην αφήγησή του ο Πάλαστ:
    «Καθώς ήμασταν στην ουρά για τον καφέ λοιπόν, ο Χοντρομπάσταρδος μου λέει ότι όποιος αντιδρά στη λιτότητα είναι «φασίστας ή κομμουνιστής ή συνομωσιολόγος». Δεν μου εξήγησε βέβαια σε ποια από τις προαναφερθείσες κατηγορίες εντάσσεται ένας 11χρονος που λιποθυμά από την πείνα.
Για τον Πάγκαλο, την Μέρκελ, τα ανθρωποφάγα μίντια και τους σπεκουλαδόρους η Ελλάδα πήγε κατά διαόλου, γιατί οι Έλληνες δεν μπορούσαν να καθίσουν σε μια καρέκλα και ήθελαν διακοπές.  Αλλά υπάρχει και μια άλλη εξήγηση: η Ελλάδα είναι ένας τεράστιος τόπος εγκλήματος, με τους εργαζομένους να μην είναι οι θύτες, αλλά τα θύματα -απατημένοι, με τις κρατικές βιομηχανίες τους λεηλατημένες και τις καταθέσεις τους αποστειρωμένες από τα οικονομικά παιχνίδια.
    Αλλά όταν πέρασαν από τη δραχμή -που τόσο αγαπούσαν οι τουρίστες- στο ευρώ, πείραξαν τα νούμερα του ελλείμματος. Γιατί το έκαναν αυτό; Γιατί το ευρώ είναι κάτι περισσότερο από νόμισμα. Είναι ένα πλέγμα νόμων και κανονισμών που απαγορεύει να υπάρχει χώρα με έλλειμμα πάνω από 3%.
    Αυτό όμως είναι αδύνατο να γίνει σε μια περίοδο ύφεσης, καθώς απαιτεί περικοπές δαπανών, όταν αυτές είναι πιο απαραίτητες από ποτέ. Φοβούμενη λοιπόν η Ελλάδα ότι θα μείνει έξω από το χορό του ευρώ, στράφηκε στην Goldman Sachs. Εκείνη μαγείρεψε τα νούμερα για το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 400 εκατομμυρίων δολαρίων. Όταν όμως το κόλπο αποκαλύφθηκε το 2009, οι Έλληνες κλήθηκαν να πληρώσουν τα σπασμένα στους ομολογιούχους. Το ποσό ανερχόταν σε 14.000 δολάρια ανά οικογένεια.
    Όταν ήμουν ερευνητής του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης -την περίοδο που υπήρχε ακόμη δικαιοσύνη στις ΗΠΑ- θα είχαμε ονομάσει «απάτη των αγορών» το κόλπο με τα παράγωγα, θα είχαμε συλλάβει τους υπαίτιους ή στην καλύτερη των περιπτώσεων θα τους είχαμε αναγκάσει να επιστρέψουν τη «μίζα».
   Πρέπει λοιπόν να πληρώσει η Goldman Sachs; Όχι κατά τον Πάγκαλο, που θεωρεί ότι το θύμα είναι εξίσου υπεύθυνο με το θύτη, κάτι που αποδεικνύεται από το «μαζί τα φάγαμε». Αλλά οι φωτογραφίες δείχνουν ότι μόνο ο Πάγκαλος, και όχι ο 11χρονος μαθητής του άρθρου των NYT, τα έφαγε όλα.
    Θα πήγαινα για μεσημεριανό μαζί με τον Πάγκαλο για να καταλάβω ακριβώς τις απόψεις του, αλλά έφυγε με ένα ρόγχο παχύδερμου, όταν τον ρώτησα για τον πρώην πρωθυπουργό της Ισλανδίας, που κατέληξε στη φυλακή, επειδή υπέκρυψε παιχνίδια με την οικονομία της χώρας. Ίσως δεν ήθελε να φάμε παρέα, γιατί τον ρώτησα εάν πιστεύει ότι πρέπει και αυτός να πάει στη φυλακή».

ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )
6.ανέκδοτο!
    Στο κουπέ ενός τρένου τυχαίνει να κάθονται από τη μια μεριά ένας Έλληνας και ένας Γερμανός και από την άλλη μια γριά 80 χρόνων και μια πολύ όμορφη εικοσάχρονη κοπέλα. Όλα αυτά τα άτομα δεν είχαν καμιά σχέση μεταξύ τους. Απλώς έτυχε να βρεθούν μαζί.
    Όλη την ώρα o Έλληνας και ο Γερμανός έτρωγαν την κοπέλα με τα μάτια τους, αλλά δεν τολμούσαν να κάνουν κάτι λόγω της γριάς.
    Σε κάποια στιγμή το τρένο μπαίνει σε ένα tounel και τότε μέσα στο βαθύ σκοτάδι ..... SPLATSSS!!!!! ακούγεται o ήχος μιας σφαλιάρας...
Σκέφτεται λοιπόν o Έλληνας:
Ο άτιμος ο Γερμανός βρήκε την ευκαιρία τώρα με το σκοτάδι, έβαλε χέρι στη μικρή, και αυτή του έριξε σφαλιάρα!
Σκέφτεται ο Γερμανός:
Το καθήκι o Έλληνας έβαλε χέρι στη μικρή... κι έφαγα ΕΓΩ τη σφαλιάρα!!
Σκέφτεται η κοπέλα:
Κάποιος από αυτούς πήγε να μου βάλει χέρι, το έβαλε κατά λάθος στη γιαγιά και η γριά του έριξε σφαλιάρα!!!
Σκέφτεται και η γριά:
Κουφάλα Γερμανέ ... ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΗ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑ!!!!!!!!!!!!!!

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ
7. ΠΟΙΗΜΑΤΑ
ΟΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ
Οι αναμνήσεις μου ξεθωριάζουν
Και κάνουν την ψυχή μου να ριγεί
Τα ταξίδια την ομίχλη με τρομάζουν
Μέσα στην τρέλα που λέγεται ζωή.

Στα σκαλιά της μάταιης ζωής
Όλες οι αναμνήσεις σταματούν
Γυρεύουν καθρέπτες σιωπής
Για να μην ποτέ τους λησμονούν.

Αναμνήσεις του αποχωρισμού
Πόσο δύσκολο να τις ζητήσεις
Την ώρα του εντυπωσιασμού
Λίγες οι φορές που θα δακρύσεις.
ΜΑΚΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ
Όλο από μακριά και πάντοτε στα πεταχτά
Δεν θάβρεις γιατρειά, έτσι θα ζεις στα τυπικά
Στον κόσμο μέσα θα ζητάς, θα προφητεύεις θα κοιτάς
Τους άδειους δρόμους της σιωπής,
Τον ίσκιο σου μόνον θα δεις.

Αυτή την νύχτα αν θα φανείς, θάναι χαρά, στιγμή γιορτής
Εγώ θα βρίσκομαι εκεί κοντά, στα όνειρα μου τα γλυκά
Εκεί θα φαίνομαι και εγώ, μήπως μπορέσω και σωθώ
Μες το δωμάτιο αυτό, που ταξιδεύω και ζητώ.

Βρίσκεται εκεί ακριβώς, στο μυστικό μου το πλευρό
Όχι πολύ μακριά, εκεί κοντά μες την φωλιά
Άσε με να χαμογελάσω για στερνή φορά
Υπάρχει ο έρωτας των στιχουργών που τις καρδιές χτυπά.
ΤO NAYTΑΚΙ
Πήρε τον δρόμο τον στενό
Που ξεκινά από την βρύση
Ζωντανή ομορφιά χαράς
Ξαπλώθηκε την φύση.

Μες τα καράβια έζησε
Θάλασσα ουρανό κοιτούσε
Μα ήθελε να ζήσει όπως παλιά
Τον ερχομό της λευτεριάς ζητούσε.

Στα απόμακρα λημέρια έτρεξε
Μήπως και την ανταμώσει
Όνειρα φθηνά κερνάει η ζωή
Σκιρτήματα αγάπης πριν τελειώσει

Της μοίρας τα καμώματα
Δεν μπορείς να τα προβλέψεις
Ψάχνεις να βρεις διέξοδα
Μην τύχει και πιστέψεις.
ΚΕΡΔΙΣΑ
Στην αγάπη μου που πίστεψα
Και κράτησα, πιο σφιχτά μες την καρδιά μου
Δεν φοβάμαι πια, την μοναξιά μου.

Πόνεσα, πόνεσα, στην ζωή μου τόλμησα
Πόνεσα, πόνεσα, θυμάμαι που σε γνώρισα.

Στην αγάπη μου που πίστεψα
Και γνώρισα, τις εικόνες της καρδιά στης
Δεν φοβάμαι πια, την λησμονιά της.

Πόνεσα, πόνεσα, την ζωή μου όρισα
Πόνεσα, πόνεσα, αγάπησα και το’ νιωσα.
Λαζ. – Κίμων Μπερβερίδης

ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ
8.Τα «κόκκινα» μυστικά της Μέρκελ
ΜΑΡΙΑ ΑΔΑΜΙΔΟΥ
madam@pegasus.gr
http://www.ethnos.gr/
    Η πρώτη ζωή της Ανγκελα Μ.» προκάλεσε σάλο στη Γερμανία όλη την προηγούμενη εβδομάδα επειδή το βιβλίο άγγιξε ακριβώς ένα ευαίσθητο σημείο: το γεγονός ότι ελάχιστοι γνωρίζουν αρκετά πράγματα για το παρελθόν της Ανγκελα Μέρκελ, και μέχρι τώρα έδειχναν να συμμετέχουν σε μια άτυπη «ομερτά», αποσιωπώντας λεπτομέρειες για τις σχέσεις της με το καθεστώς της Ανατολικής Γερμανίας.
    Τα αποσπάσματα που έδωσε στη δημοσιότητα το περιοδικό «Focus» σχηματίζουν μια πολύ διαφορετική εικόνα από εκείνη που έχει με κόπο χτίσει η ίδια η καγκελάριος, που ανέκαθεν υποστήριζε ότι δεν ένιωθε καλά με το καθεστώς και ότι το Τείχος ήταν κάτι που την έχει σημαδέψει.   Με την πρώτη ματιά γίνεται σαφές ότι η Μέρκελ υπήρξε όχι μόνο κοντά στο καθεστώς, αλλά ότι κατείχε και θέση στη νεολαία του κόμματος ως «γραμματέας για την υποκίνηση και την προπαγάνδα», με συγκεκριμένη καθοδήγηση για το τι θα πει και με ποιο τρόπο θα το περάσει σε συμμαθητές, συμφοιτητές και συναδέλφους.
Στην πρώτη γραμμή
    Μάλιστα, όπως προκύπτει από τις μαρτυρίες και τα έγγραφα που έχουν στη διάθεσή τους οι συγγραφείς του βιβλίου -ο ιστορικός Ραλφ Γκέοργκ Ρόιτ και ο δημοσιογράφος Γκίντερ Λάχμαν- συμμετείχε στα υψηλότερα κλιμάκια της οργάνωσης της νεολαίας. Η ίδια η Μέρκελ ισχυρίζεται ότι εκείνη την εποχή ασχολούνταν με «πολιτιστικά ζητήματα», ωστόσο, ο πρώην υπουργός Μεταφορών και μέντοράς της Γκίντερ Κράουζε, λέει στους συγγραφείς ότι ψεύδεται. «Ηταν αναμφίβολα γραμματέας για την Υποκίνηση και Προπαγάνδα. Δεν προπαγάνδιζε την κοσμοθεωρία των Χριστιανοδημοκρατών, αλλά τον μαρξισμό - λενινισμό... σε αυτή τη θέση κάποιος ήταν υπεύθυνος για την πλύση εγκεφάλου στο πλαίσιο του Μαρξισμού».
Με τον τότε συμφοιτητή της και μετέπειτα σύζυγό της Ούλριχ Μέρκελ.
Ο γάμος τους έγινε το 1977 και κράτησε μόλις λίγα χρόνια.
    Διαβάζοντας κανείς το βιβλίο, πέρα από μια πολύ διεξοδική αναφορά στα πρόσωπα και τα πράγματα εκείνης της περιόδου, σχηματίζει την εντύπωση ότι επρόκειτο για μια οπορτουνίστρια, που συμμετείχε για παράδειγμα στην κομματική νεολαία, προκειμένου να καταφέρει να σπουδάσει σε καλό πανεπιστήμιο και να ανοίξουν πόρτες για εκείνη και ότι διατήρησε αυτό το χαρακτηριστικό ακόμη και αργότερα, όταν «κανιβάλισε» όλους τους μέντορές της, ακόμη και τον Χέλμουτ Κολ.
    Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του πρώτου συζύγου της, Ούλριχ Μέρκελ, ο οποίος σχολίασε ότι «δεν διαπίστωσε ποτέ να την ενοχλούσε το Τείχος». Ομως η ιστορία με τα δάκρυα της μητέρας της όταν έμαθε την ανέγερσή του είναι μια από τις ελάχιστες που έχει αφηγηθεί ξανά και ξανά η καγκελάριος. Ακόμη και ο δάσκαλός της στο λύκειο θυμάται ότι της άρεσε να επιδιώκει ηγετικές θέσεις. Οταν ήταν 15 ετών, βραβεύτηκε για τις «εξαιρετικές κοινωνικές και σχολικές της επιδόσεις», κάτι που οι συμμαθητές της απέδιδαν στον ενεργό της ρόλο στη νεολαία.
    Η Μέρκελ φαίνεται ότι είχε εκμεταλλευτεί τις υψηλές γνωριμίες του πατέρα της για να αποφύγει τις επιπτώσεις του μοναδικού νεανικού «παραστρατήματός» της. Οταν μαζί με την τάξη της αντί να συμμετάσχουν σε εκδήλωση συμπαράστασης προς το Βιετνάμ, απήγγειλαν ένα μη εγκεκριμένο ποίημα και τραγούδησαν τη Διεθνή στα αγγλικά αντί τα ρωσικά ή τα γερμανικά, μετά από παρέμβαση του πάστορα Κάσνερ δεν υπήρξαν επιπτώσεις για τους μαθητές -που κινδύνευαν να χάσουν τις θέσεις τους στα πανεπιστήμια- παρά μόνο για τον υπεύθυνο καθηγητή. «Τις διαδικασίες είχε αναλάβει ο διευθυντής του σχολείου, αλλά πολύ γρήγορα πήρε το τιμόνι ο Κάσνερ» θυμάται ο καθηγητής, που παλαιότερα είχε καλές σχέσεις με τον πάστορα.
    Επιπλέον, η Ανγκελα έδειχνε μεγάλο ενθουσιασμό με κάθε τι ρωσικό. Οταν ο Γκορμπατσόφ ανήγγειλε την περεστρόικα, η Μέρκελ συντάχθηκε μαζί του. Δεν ήθελε την επανένωση της Γερμανίας, όπως προκύπτει από έγγραφα και μαρτυρίες στο βιβλίο, αλλά υποστήριζε τον δημοκρατικό σοσιαλισμό σε μια αυτόνομη Αν. Γερμανία. Για αυτό συμμετείχε στο «Δημοκρατικό Ξύπνημα», το κίνημα που διαμορφώθηκε κατά την πτώση του Τείχους. Παλιός της «συναγωνιστής» αναφέρει ότι «θέλαμε σοσιαλισμό, αλλά με διαφορετικό τρόπο. Ξαφνιάστηκα που βρέθηκε στην CDU. Πρέπει να υπήρξε ένα σπάσιμο από αυτήν την ακέραια, στιβαρή προσωπικότητα που ξέραμε σε ένα πρόσωπο που δεν ξέρω τι είναι. Κάνει πράγματα που δεν θυμίζουν εκείνη». Κι όμως, η Ανγκελα αναλάμβανε το ένα αξίωμα μετά το άλλο μέχρι που το 2005 έγινε η πρώτη Γερμανίδα καγκελάριος.
Μυστικοπαθής και οπορτουνίστρια
Δεν ανοίγεται και δεν εμπιστεύεται κανέναν
    Η επιτυχία δεν είναι -σύμφωνα με τη δική της λογική- μια ευτυχής εξέλιξη, αλλά πάντοτε η επιβεβαίωση ενός διεξοδικού υπολογισμού. Η επιτυχία είναι το αποτέλεσμα μιας εξίσωσης που βγαίνει». Με αυτά τα λόγια συνοψίζουν την κοσμοθεωρία της Ανγκελα Μέρκελ οι συγγραφείς του βιβλίου, οι οποίοι προσθέτουν στον επίλογο ότι «ο πολιτικός οπορτουνισμός και η επέκταση της επιρροής της ήταν για εκείνη τα πάντα». Από τις αφηγήσεις που παρατίθενται στο βιβλίο προκύπτει η εικόνα μιας γυναίκας που δεν μιλούσε πολύ, δεν εξωτερίκευε εύκολα τις προθέσεις της, δρούσε στο παρασκήνιο και όταν πίστευε ότι θα έχει προσωπικό όφελος, έβγαινε μπροστά με έναν εντυπωσιακό δυναμισμό και έκανε -και κάνει- τα πάντα για να διατηρήσει την εξουσία.
Στη Μέρκελ άρεσαν οι διακοπές σε κάμπινγκ,
όπου βοηθούσε κυρίως στο μαγείρεμα.
    «Δημοσιογράφοι που την έχουν συνοδεύσει για πολύ καιρό λένε ότι η Μέρκελ έχει χτίσει ένα δίκτυο ''καταδοτών'' στη CDU, ότι είναι δικτυωμένη σε ολόκληρη τη Γερμανία... Κι αυτό επειδή η γνώση είναι δύναμη» αναφέρει το βιβλίο. «Δεν εμπιστεύεται κανέναν, ίσως επειδή κανείς δεν μπορεί να εμπιστευτεί την ίδια» λέει ένας γνώριμος από τα παλιά, από την εποχή της Ανατολικής Γερμανίας.  «Της αρέσουν τα μικρά μυστικά, και κάποιες φορές αυτό φαίνεται στα μάτια της όταν της κάνουν μια ερώτηση» τονίζουν όσοι την ξέρουν. «Η Ανγκελα Μέρκελ έχει μάθει την τέχνη του να αποφεύγει όλες τις ερωτήσεις, να μη λέει τίποτα κατηγορηματικά, και το έχει τελειοποιήσει στον βαθμό που δεν το είχε καταφέρει ούτε το καθεστώς στην Αν. Γερμανία» γράφει ο παλιός της φίλος, Ματίας Κράους. Ακόμη και ο δεύτερος γάμος της έγινε με μυστικοπάθεια και με την προσδοκία ότι θα βοηθήσει την καριέρα της.
    Το 1998, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την παρότρυνε να παντρευτεί τον επί χρόνια σύντροφό της, Γιοάχιμ Ζάουερ, επειδή η συμβίωση δεν ταίριαζε στο προφίλ μιας ανερχόμενης πολιτικού της CDU. Τελικώς, παντρεύτηκαν μόνοι τους στο δημαρχείο. Δεν το ήξερε κανείς, εκτός, φυσικά από τον Σόιμπλε.
Η σχέση στοργής και οργής με τον πατέρα της
    Η σχέση της Ανγκελα Μέρκελ με τον πατέρα της καθόρισε σε πολύ σημαντικό βαθμό την προσωπικότητά της. Το βιβλίο αφιερώνει αρκετές σελίδες στη δράση του και τη σχέση του με το καθεστώς, που αρχικά ήταν πολύ στενή αλλά κάποια στιγμή μεταλλάχθηκε επειδή ο Χορστ Κάσνερ συντάχθηκε με τη μεταρρυθμιστική πολιτική της Σοβιετικής Ενωσης. Ως πατέρας ήταν πολύ αυστηρός. Στα 30 της χρόνια, όταν εργαζόταν στην Ακαδημία Επιστημόνων και ανήκε στην «ελίτ της ανατολικής Γερμανίας», ο Κάσνερ, σε μια από τις συναντήσεις τους της είχε πει «δεν έχεις καταφέρει και πάρα πολλά στη ζωή σου».
    «Ο Χορστ Κάσνερ έβλεπε τη ζωή της διαζευγμένης κόρης του στην Ακαδημία ως μια συνέχιση της φοιτητικής της ζωής. Δεν ήταν αυτό που είχε φανταστεί για εκείνη. Για τη (Μέρκελ) αυτό ήταν μια σκληρή ετυμηγορία, και μάλιστα από το στόμα του πατέρα της, τον οποίο ως παιδί υποδεχόταν τρέχοντας, επειδή δεν μπορούσε να περιμένει μέχρι να έρθει στο σπίτι. Για εκείνη, που πάντοτε επεδίωκε την αρμονία και ήθελε τα επιτεύγματά της να αναγνωρίζονται στο σπίτι της, η παρατήρηση του πατέρα της ήταν δύσκολο να γίνει αποδεκτή» σχολιάζουν οι συγγραφείς του βιβλίου. Η ενασχόλησή του με την πολιτική ήταν επίσης ένα παράδειγμα για τη μικρή Ανγκελα, η οποία, όμως, όπως σημειώνεται στο βιβλίο, απέφευγε να πάρει μέρος στους κύκλους συζήτησης που διοργάνωνε ο πατέρας της. Μάλιστα, σε μια αποστροφή του ένας παλιός γνώριμος της οικογένειας αναφέρει ότι η κόρη ήταν πιο κοντά στο καθεστώς της Ανατολικής Γερμανίας από ό,τι ο πατέρας της.

9.ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ
http://www.exponerat.info/tredje-dygnet-nya-kaos-och-krigszoner-runt-stockholm/,
    Στην Σουηδική πρωτεύουσα, μετανάστες "έφεραν" το χάος και την καταστροφή. Η κατάσταση έγινε χαοτική με πετροπόλεμο και πολλές πυρκαγιές αυτοκινήτων, γύρω από την Στοκχόλμη. Συνολικά συνελήφθησαν τουλάχιστον οκτώ άτομα. Φοβάμαι πως η κατάσταση θα χειροτερέψει ξεπερνώντας αυτό που έγινε στη Γαλλία πριν μερικά χρόνια, λέει ο 23χρονος σουηδός Kistabon Oscar...
    Τις συνέπειες της υποχρεωτικής πολυπολιτισμικότητας αντιμετωπίζουν τώρα στην Σουηδία,μόνο που είναι "αργά πια για δάκρυα". Και αναλογιστείτε ότι η Σουηδία είναι ενα πολύ πλούσιο κράτος με απίστευτες κοινωνικές παροχές.
    Εκατοντάδες νεαροί πυρπόλησαν αυτοκίνητα και συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις και με μέλη των υπηρεσιών διάσωσης σε προάστια της Στοκχόλμης όπου διαμένουν φτωχοί μετανάστες στη διάρκεια ταραχών που σημειώθηκαν τις τρεις τελευταίες ημέρες στην πρωτεύουσα της Σουηδίας--οι σοβαρότερες εδώ και πολλά χρόνια.
    Επίθεση δέχτηκε ένα αστυνομικό τμήμα στην περιοχή Γιάκομπσμπεργκ, στα βορειοδυτικά της πόλης, ενώ πυρπολήθηκαν δύο σχολεία και ένα πολιτιστικό κέντρο παρά την έκκληση για ηρεμία που απηύθυνε ο πρωθυπουργός Φρέντρικ Ράινφελντ.
    Οι ταραχές, που σημειώθηκαν σε μία από τις πλουσιότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, συγκλονίζουν την χώρα που φημίζεται για το σύστημά της κοινωνικής δικαιοσύνης, ενώ προκάλεσαν διάλογο για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τόσο την ανεργία στους νέους όσο και την εισροή μεταναστών.
    "Περίπου 30 αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν χθες το βράδυ, οι εμπρησμοί συνδέονται με τις συμμορίες νεαρών και με εγκληματικές συμμορίες", δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Στοκχόλμης Κγελ Λίντγκρεν.
    Ο ίδιος είπε ότι συνελήφθησαν οκτώ άτομα και ότι από τα επεισόδια δεν υπάρχουν τραυματίες.
    Οι ταραχές αποδίδονται στον θάνατο ενός 69χρονου, ο οποίος ήταν οπλισμένος με ματσέτα, από τα πυρά αστυνομικών στο προάστιο Χούσμπι αυτό τον μήνα, γεγονός για το οποίο κατηγορήθηκε η αστυνομία για υπερβολική χρήση βίας.
    "Ολοι πρέπει να προσπαθήσουν για την αποκατάσταση της τάξης--οι γονείς, οι ενήλικες...", είπε ο πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους.
    Ύστερα από δεκαετίες εφαρμογής του "σουηδικού μοντέλου" παροχών κοινωνικής πρόνοιας, η Σουηδία περιορίζει από την δεκαετία του 90 τον ρόλο του κράτους.
    Ενώ το επίπεδο διαβίωσης, κατά μέσον όρο, παραμένει το υψηλότερο στην Ευρώπη, οι κυβερνήσεις έχουν αποτύχει να μειώσουν σημαντικά την μακροχρόνια ανεργία στους νέους και την φτώχεια, που έχουν πλήξει κυρίως τις κοινότητες των μεταναστών.
    Η εφημερίδα Aftonbladet που πρόσκειται στην αριστερά έγραψε ότι οι ταραχές αντιπροσωπεύουν μία "γιγαντιαία αποτυχία" της κυβερνητικής πολιτικής, που έχει προκαλέσει την δημιουργία γκέτο στα προάστια.
Το εθνικιστικό κίνημα "Σουηδοί Δημοκράτες" έρχεται τρίτο στις δημοσκοπήσεις ενόψει των βουλευτικών εκλογών που είναι προγραμματισμένες για τον επόμενο χρόνο, γεγονός που αντανακλά την δυσαρέσκεια πολλών ψηφοφόρων απέναντι στην παρουσία μεταναστών στη χώρα.
    Περίπου το 15% του πληθυσμού είναι ξένοι--το μεγαλύτερο ποσοστό για σκανδιναβική χώρα.
    Η ανεργία σε αυτή την κατηγορία πολιτών κυμαίνεται στο 16%, σε σχέση με το 6% που ισχύει για τους Σουηδούς, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
10.ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ
Ν. Π. Δ. Δ.
Γραφεία: Ι. Παπαρρηγοπούλου & Π.Π. Γερμανού
Πλατεία Κλαυθμώνος – 105 61 Αθήνα
Τηλ.: 210 33 10 430 –210 33 10 431 – FAX: 210 33 10 429
Ημερομηνία, 22 Μαΐου 2013
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η ΥΠ. ΑΡΙΘ 24 / 2013
    1. Το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων συνεχίζει τον αγώνα, με όσους Φορείς επιθυμούν την συμμετοχή τους στο Σ.Ο.Δ. ( Συντονιστικό Όργανο Δράσεων ), για την άρση των αδικιών εις βάρος των εν ενεργεία και αποστρατεία Στελεχών των Ε. Δ. και των Σ. Α. , που έχουν ήδη διαπραχθεί και εκείνων που έχουν δρομολογηθεί για την περίοδο 2014 - 2016.
    Καλούμε τους συναδέλφους που δεν μετέχουν στις διαμαρτυρίες, να αναλογισθούν το ύψος των περικοπών που θα υποστούν ειδικά το 2014 και να λάβουν μέρος ενεργά σε αυτές.
    2. Στα πλαίσια αυτά και παράλληλα με άλλες ενέργειες που γίνονται, καλούμε τα εν ενεργεία και αποστρατεία Στελέχη των Ε.Δ. και των Σ.Α. σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 30 Μαΐου 2013 και ώρα 18.00 στην Πλατεία Ταχυδρομείου στη Λάρισα.
    3. Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την δικαίωσή μας.

Ο Πρόεδρος Ε.Α.Α.Σ Παντ. Μαυροδόπουλος Αντιστράτηγος ε.α.
Ο Πρόεδρος Ε.Α.Α.Ν Σπ. Περβαινάς Π.Ν Αντιναύαρχος ε.α.
Ο Πρόεδρος Ε.Α.Α.Α και Συντονιστικού Κων. Ιατρίδης Αντιπτέραρχος (Ι) Π.Α. ε.α.

ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ
11.Oμάδα αίματος και διατροφή
http://gr.news.yahoo.com
    Ορισμένες τροφές βλάπτουν όταν προξενούν τροφικές αλλεργίες ή δυσανεξίες .Μπορεί ακόμη να βλάπτουν και εξαιτίας της περιεκτικότητας τους σε λεκτίνες . Οι λεκτίνες όταν προκαλούν συγκόλληση στα κύτταρα του αίματος κινητοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου με αποτέλεσμα ο ανθρώπινος οργανισμός να κουράζεται αδίκως. Αυτή η αντίδραση μπορεί να συμβεί όταν η τροφή που τρώμε δεν ταιριάζει στην ομάδα του αίματος μας. Σωστή λοιπόν διατροφή για τον καθένα από εμάς σημαίνει επιλογή τροφών που οι λεκτίνες τους δεν έρχονται σε αντίθεση με την ομάδα αίματος.
Και να φροντίζουμε να τηρούμε κάποιους διατροφικούς κανόνες .
ΟΜΑΔΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΑΒ
Τροφές που συμβάλλουν στην παχυσαρκία: κόκκινο κρέας , καλαμπόκι, σιτάρι
Τροφές που συμβάλλουν στο αδυνάτισμα: Ψάρια , ανανάς, πράσινα λαχανικά
Κρέατα και πουλερικά : Προτιμήστε τη γαλοπούλα. Αποφύγετε χοιρινό , μοσχάρι, κοτόπουλο.
Ψάρια και θαλασσινά : Οι καλύτερες επιλογές είναι η σαρδέλα ,η πέρκα, και η πέστροφα. Δεν ενδείκνυται το χέλι, το καβούρι, ο αστακός και οι γαρίδες.
Γαλακτοκομικά : Τυρί και γάλα κατσίκας , γάλα σόγιας . Αποφύγετε το ροκφόρ και την παρμεζάνα.
Λάδια : Ελαιόλαδο και λινέλαιο. Οχι στο καλαμποκέλαιο, το σουσαμέλαιο και το ηλιέλαιο.
Ξηροί καρποί και σπόροι : Καλύτερες επιλογές τα καρύδια και τα αμύγδαλα. Αποφύγετε τα φουντούκια , το σουσάμι και τους ηλιόσπορους.
Οσπρια : Φακές , αρακάς και κουκιά. Δεν συνίσταται η φάβα.
Δημητριακά : Ρύζι , βρώμη και κεχρί. ‘Οχι στο καλαμπόκι..
Λαχανικά : Κουνουπίδι , μαϊντανός , μπρόκολο και σπαράγγια. Αποφύγετε την αγκινάρα, το αβοκάντο και τις πιπεριές.
Φρούτα : Κεράσια, ακτινίδια, ανανάς. Κακές επιλογές τα πορτοκάλια και οι μπανάνες.
ΟΜΑΔΑ ΑΙΜΑΤΟΣ Α
Τροφές που συμβάλλουν στην παχυσαρκία : σιτάρι , γαλακτοκομικά , φασόλια.
Τροφές που συμβάλλουν στο αδυνάτισμα: Σόγια , φυτικά έλαια λαχανικά, ανανάς.
Κρέατα και πουλερικά : Κοτόπουλο και γαλοπούλα. Αποφύγετε το χοιρινό και το βοδινό
Ψάρια και θαλασσινά : Σαρδέλα , πέρκα και κολιός. Αποφύγετε το καβούρι, τις καραβίδες και τις γαρίδες.
Γαλακτοκομικά : Γάλα και τυρί σόγιας. Κακές επιλογές το ροκφόρ και το ένταμ.
Λάδια : Ελαιόλαδο και λινέλαιο. Αποφύγετε το καλαμποκέλαιο και το σουσαμέλαιο.
Ξηροί καρποί και σπόροι : Κολοκυθόσποροι αμύγδαλα, ηλιόσποροι. Μην προτιμάτε τα φυστίκια Αιγίνης και τα κάσιους .
Οσπρια : Φακές κουκιά και αρακάς. Αποφύγετε τα ρεβύθια και τα φασόλια .
Δημητριακά : Βρόμη και σίκαλη. Κακή επιλογή το σιτάρι
Λαχανικά : Καρότα , αγκινάρες, μαρούλι και μπρόκολο. Μην προτιμάτε τις μελιτζάνες, τις ντομάτες και το λάχανο.
Φρούτα : Ανανάς, ακτινίδια, αχλάδια και ροδάκινα. Αποφύγετε τα πορτοκάλια και τις μπανάνες.
ΟΜΑΔΕΣ ΑΙΜΑΤΟΣ Β
Τροφές που συμβάλλουν στην παχυσαρκία : Καλαμπόκι, σιτάρι , φακές , σουσάμι και τα φιστίκια
Τροφές που συμβάλλουν στο αδυνάτισμα : Κρέας και πράσινα λαχανικά
Κρέατα και πουλερικά : Αρνί, γαλοπούλα, και βοδινό. Αποφύγετε το χοιρινό και το κοτόπουλο.
Ψάρια και θαλασσινά : σαρδέλα, κολιός , και πέρκα. Μην προτιμάτε τις γαρίδες , τις καραβίδες και τον αστακό.
Γαλακτοκομικά : Τυρί και γάλα σόγιας , ένταμ, έμενταλ και γκούντα. Κακές επιλογέςτα παγωτά και το ροκφόρ.
Λάδια : Ελαιόλαδο και λινέλαιο. Αποφύγετε το ηλιέλαιο και το καλαμποκέλαιο.
Ξηροί καρποί : Καρύδια και αμύγδαλα. Μην προτιμάτε τα φουντούκια και τα φυστίκια Αιγίνης.
Οσπρια : Σόγια , κουκιά αρακάς. Κακή επιλογή οι φακές.
Δημητριακά : Βρόμη και ρύζι. Αποφύγετε το σιτάρι , το κριθάρι , το καλαμπόκι .
Λαχανικά : Λάχανο , μπρόκολο σέλινο και μαρούλι. Μην προτιμάτε τη ντομάτα και το αβοκάντο.
Φρούτα : ανανάς , μήλα και γκρέιπφρουτ. Κακή επιλογή τα ρόδια και οι καρύδες.
ΟΜΑΔΑ ΑΙΜΑΤΟΣ Ο
Τροφές που συμβάλλουν στην παχυσαρκία : Σιτάρι, καλαμπόκι, λάχανο , κουνουπίδι και φακές.
Τροφές που συμβάλλουν στο αδυνάτισμά : Ψάρια , κόκκινο κρέας , μπρόκολο και σπανάκι.
Κρέατα και πουλερικά : Βοδινό , αρνί και κοτόπουλο. Αποφύγετε το χοιρινό και τη χήνα.
Ψάρια και θαλασσινά : Πέρκα , σολομός και σαρδέλα. Κακές επιλογές το χταπόδι και η παστή ρέγγα.
Γαλακτοκομικά : Γάλα, τυρί σόγιας. Μην προτιμάτε το ροκφόρ, το γκούντα και τα παγωτά.
Λάδια : Ελαιόλαδο και λινέλαιο. Αποφύγετε το καλαμποκέλαιο και το φυστικέλαιο.
Ξηροί καρποί : καρύδια, αμύγδαλα, και ηλιόσποροι . Κακές επιλογές τα φυστίκια Αιγίνης και τα κάσιους .
Οσπρια : Φάβα, αρακάς και κουκιά. Καλύτερα,όχι στις φακές.
Δημητριακά : Σίκαλη , κριθάρι και ρύζι. Αποφύγετε το σιτάρι το καλαμπόκι και τη βρώμη
Λαχανικά : Μαρούλι, σπανάκι, μπρόκολο, και αγκινάρα. Μην προτιμάτε το αβοκάντο , το λάχανο και το κουνουπίδι.
Φρούτα : Ακτινίδια, νεκταρίνια ροδάκινα και αχλάδια. Κακές επιλογές τα πορτοκάλια , ο ι φράουλες και οι καρύδες.
    Κλείνοντας το θέμα, αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι τους συνδυασμούς τους αποφασίζει ο γιατρός, με βάση τη μοναδικότητα της περίπτωσης σας και ιδιαίτερες εξετάσεις αίματος για τα τροφικά αλλεργιογόνα .

12.Έρχεται μαγνητική καταιγίδα
Πώς επηρεάζει την υγεία μας
    Ερχεται στο τέλος Μαίου μεγάλη μαγνητική καταιγίδα που θα επηρεάσει σοβαρά προβλήματα τόσο στίς τηλεπικοινωνίες οσο και στην ανθρώπινη υγεία.
    Οι γεωμαγνητικές καταιγίδες είναι αποτέλεσμα ηλιακών εκρήξεων , οπου τεράστιες ποσότητες φορτισμένων σωματιδίων κυρίως πρωτονίων και ηλεκτρονίων εκτοξεύoνται απο την επιφάνεια του ηλίου με ταχύτητες 400 εως 1200 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο και σε δύο περίπου μέρες φθάνουν στην Γή. Τότε αλληλεπιδρούν με το μαγνητικό πεδιο της γής το οποίο και συλλαμβάνει πολλά απο τα φορτισμένα σωματίδια. Αυτό εχει ως αποτέλεσμα να επηρεάζεται το μαγνητικό πεδίο του πλανήτη μας προκαλώντας σοβαρές διαταραχές. Οι μαγνητικές καταιγίδες συμβαίνουν συχνά, ίσως και πάνω απο μία φορά τον μήνα και δεν είναι πάντα εύκολο να προβλεφθούν.
    Μία τέτοια μέγάλη μαγνητική καταιγίδα αναμένεται να λάβει χώρα στο τέλος Μαίου οπου θα επηρεάσει πολλούς τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας. Χαρακτηριστικά είναι πιθανόν να επηρεαστούν οι τηλεπικοινωνίες, να μειωθεί η ορατότητα (νιφάδες) στις τηλεοράσεις, παρεμβολές στην ραδιοφωνία, στους δορυφόρους τηλεπικοινωνίας, προβλήματα στην πλοήγηση των διαστημοπλοίων, και πιθανές καταστροφές στα συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες επηρεάζεται και η πορεία αποδημητικών πουλιών και τα ταχυδρομικά περιστέρια. 
    Γενικά θα επηρεαστούν σε μικρο ή μεγάλο βαθμό τα ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά συστήματα ανάλογα με το γεωγραφικό πλάτος της περιοχής. Οι γεωμαγνητικές καταιγίδες συμβαίνουν συνήθως στά μεσαία και χαμηλά γεωγραφικά πλάτη της Γής.
    Οι γεωμαγνητικές καταιγίδες επηρεάζουν και την ανθρώπινη υγεία και συμπεριφορά. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα επηρεάζουν κυρίως εκείνους που υποφέρουν απο υπέρταση, υπόταση και καρδιακές παθήσεις .Επίσης προκαλούν πονοκεφάλους, ζαλάδες, ημικρανίες, αύπνία, καχεξία, πτώση της πίεσης και γενικά νωθρότητα και χαμηλή ζωτικότητα. Ρώσοι επιστήμονες που εχουν κάνει εκτεταμένες έρευνες στην βιολογία του διαστήματος και γενικά στίς επιδράσεις του ανθρώπου στο διάστημα, αποδίδουν τα γεγονότα αυτά στο ότι οι διακυμάνσεις του μαγνητικού πεδίου επιβραδύνουν την ροή του αίματος και προκαλείται μεταξύ άλλων υποξία (δηλ. ελλειψη οξυγόνου).Επίσης πιστεύουν οτι επηρεάζεται και η ανθρώπινη συμπεριφορά και διάθεση.
    Οι μαγνητικές καταιγίδες επηρεάζουν το 50 έως 75% του πληθυσμού αλλά σε διαφορετικό βαθμό για κάθε άνθρωπο και οι περισσότεροι άνθρωποι επηρεάζoνται σε ελάχιστο έως πολύ μικρό βαθμό. Μάλιστα οι νέοι άνθρωποι κατά πλειοψηφία νοιώθουν ελάχιστα εως καθόλου τις μαγνητικές επιδράσεις.
    Συστήνεται σε εκείνους που είναι ευαίσθητοι στις μαγνητικές καταιγίδες να αποφεύγουν την έντονη σωματικά δραστηριότητα, το άγχος και να μην μένουν μόνοι.
ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ
ΕΠΙΣΤ.ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ
Π.ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ

13.18.880 ευρώ πουλήθηκε πορτρέτο του Κωνσταντίνου Κανάρη
http://www.sansimera.gr
    Στην τιμή των 18.880 ευρώ πουλήθηκε στη δημοπρασία του οίκου «Π. Βέργος» το παλιότερο γνωστό σωζόμενο πορτρέτο του θρυλικού πυρπολητή της Επανάστασης Κωνσταντίνου Κανάρη.
    Πρόκειται για μια υδατογραφία που φιλοτεχνήθηκε επί του βρετανικού πολεμικού πλοίου «Rose» τον Νοέμβριο του 1822, λίγο μετά την ανατίναξη στην Τένεδο της αντιναυαρχίδας του τουρκικού στόλου. Εντυπωσιασμένοι από το κατόρθωμα του θρυλικού ήρωα, οι βρετανοί ναυτικοί έσπευσαν να τον καλέσουν στο πλοίο τους και με την ευκαιρία έκαναν το πορτρέτο του, το οποίο μάλιστα του ζήτησαν να υπογράψει.
    Σε υψηλές τιμές δημοπρατήθηκαν και ποιήματα του Κ. Π. Καβάφη
Στην ίδια δημοπρασία υψηλές τιμές έπιασαν ένας τόμος που περιείχε ποιήματα του Κ. Π. Καβάφη με ιδιόχειρες διορθώσεις του ποιητή (7.670 ευρώ) κι ένα χειρόγραφο του ποιήματός του «Η δόξα των Πτολεμαίων» γραμμένο το 1912 και υπογεγραμμένο (9.440 ευρώ).
    Ο Κωνσταντίνος Καβάφης (1863 - 1933) είναι ένας από τους σημαντικότερους έλληνες ποιητές της νεοελληνικής λογοτεχνίας. Η ποίησή του χαρακτηρίζεται από έντονη συμβολιστική τάση και συνδυάζεται με λιτό λόγο αλλά διαχρονικά επίκαιρο. Η ειρωνική διάθεση, αυτό που αποκλήθηκε καβαφική ειρωνεία, συνδυάζεται με την τραγικότητα της πραγματικότητας και αποτέλεσε σημείο αναφοράς για πολλούς μεταγενέστερους ποιητές.
    Το έργο του έγινε αντικείμενο μακρόχρονης μελέτης σε όλο τον κόσμο και ποιήματά του έχουν μεταφραστεί στα γαλλικά, αγγλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, γιαπωνέζικα και σε πολλές άλλες γλώσσες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου