Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1136

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1136
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, όπου και αν υπάρχουν, είναι δικά μου.
ΤΟ ‘’13ΡΙ’’ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
1.ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
2.Το πολεμικό Ναυτικό έβγαλε τη Φρεγάτα ”Ψαρά” και κανονιοφόρους στο Αιγαίο !
3.Οι Πομάκοι της Ελληνικής Θράκης καταγγέλλουν εκτουρκισμό μέσω χρηματισμών
4.Η νοτιοσλαβική τηλεόραση Sitel δημοσίευσε έναν χάρτη της Μεγάλης Μακεδονίας
5.Γιατί επιτέλους δεν επαναστατεί ο λαός;
6.ΜΝΗΜΕΙΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΩΝ ΤΟ …ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
7.Τα προνόμια της τρόικας στην Ελλάδα
8.Ποιο είναι το πραγματικό όνομα και η καταγωγή της Μέρκελ;
9.«Κύμα» εφέσεων από στρατιωτικούς συνταξιούχους για αναπροσαρμογή σύνταξης
10.Όταν οι «στρατηγοί» είναι ανάξιοι...
11.Βίκτωρ Ουγκώ
12.O μεγαλύτερος σιδηρόδρομος από LEGO στον κόσμο!
13.Ο ένας έκλεψε, ο άλλος «λάδωσε» στην Eurovision!

ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
1.ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Γεγονότα
1453: Ο Μωάμεθ Β' προτείνει στον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο να εγκαταλείψει την Πόλη με ανταλλάγματα, αλλά ο αυτοκράτορας αρνείται.
1893: Ιδρύεται ο Εθνικός Γυμναστικός Σύλλογος, το δεύτερο αρχαιότερο αθλητικό σωματείο της Αθήνας, από 12 μέλη του Πανελληνίου που διαφωνούν με την πολιτική του προέδρου Ιωάννη Φωκιανού.
1911: Ψηφίζεται το νέο Σύνταγμα της Ελλάδας, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης του Ελευθερίου Βενιζέλου.
1934: Η 24χρονη Μπόνι Πάρκερ και ο 25χρονος Κλάιντ Μπάροου, το γνωστό δίδυμο παρανόμων Μπόνι και Κλάιντ, σκοτώνονται στη Λουιζιάνα από την αστυνομία, καθώς οδηγούν μία κλεμμένη Ford V8, το αγαπημένο μοντέλο αυτοκινήτου του ζευγαριού. Ο Κλάιντ είχε στείλει επιστολή στον Χένρι Φορντ το 1934 συγχαίροντάς τον για το μοντέλο αυτό: «Οδηγούσα πάντα ένα Ford, αφού μόνο με ένα τέτοιο μπορούσα να διαφύγω... Δεν κοστίζει τίποτε να σου πω τι καταπληκτικό αυτοκίνητο έχεις φτιάξει».
1941: Καθώς η Μάχη της Κρήτης συνεχίζεται, ο Βασιλιάς Γεώργιος Β' και η Ελληνική Κυβέρνηση φεύγουν από το νησί και μεταβαίνουν στην Αίγυπτο, για να συνεχίσουν από εκεί τον αγώνα κατά του Άξονα.
1969: Οι Who κυκλοφορούν το διπλό άλμπουμ «Tommy», που περιέχει την ομώνυμη ροκ όπερα.
1986: Η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΚΥΠ) αποστρατιωτικοποιείται και μετονομάζεται σε Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ).
Γεννήσεις
1821: Απόλλων Μάικοφ, ρώσος ποιητής, γνωστός για το ποίημά του Νέο Ελληνικό Τραγούδι (Novogrecheskaya pesnya) που μελοποίησε ο Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι. (Θαν. 8/3/1897)
1917: Έντουαρντ Λόρεντζ, αμερικανός μετεωρολόγος, που ανέπτυξε τη «θεωρία του χάους» και εισήγαγε τον όρο «το σύνδρομο της πεταλούδας». (Θαν. 16/4/2008)
1951: Αντώνης Σαμαράς, πολιτικός, πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Θάνατοι
1498: Τζιρόλαμο Σαβοναρόλα, ιταλός ιερωμένος και θρησκευτικός μεταρρυθμιστής, μέλος του τάγματος των Δομινικανών, πολέμιος της Αναγέννησης και δικτάτορας της Φλωρεντίας. Καταπολέμησε τη διαφθορά στον κλήρο και το λαό, γι' αυτό αφορίστηκε και κάηκε στην πυρά ως αιρετικός, με διαταγή του Πάπα Αλέξανδρου VI. (Γεν. 21/9/1452)
1868: Ιωάννης (Γενναίος) Κολοκοτρώνης, έλληνας στρατιωτικός και πολιτικός, που διετέλεσε και πρωθυπουργός. (Γεν. 1806)
1960: Ζορζ Κλοντ, γάλλος χημικός, που ανακάλυψε τον φωτισμό neon. (Γεν. 24/9/1870)
http://www.sansimera.gr/

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
2.Το πολεμικό Ναυτικό έβγαλε τη Φρεγάτα ”Ψαρά” και κανονιοφόρους στο Αιγαίο !
http://www.veteranos.gr
http://greeknation.blogspot.gr
    Μόνο στον ύπνο δεν πιάστηκε το Πολεμικός μας Ναυτικό από τηνΤουρκική άσκηση DENIZ KURDU 2013. με πραγματικά πυρά !
    Με πληροφορίες που δεν αμφισβητούνται η Φρεγάτα ”ΨΑΡΑ” η κανονιοφόρος ”Τόλμη” και αλλά οχτώ ακόμη Πολεμικά έχουν αναπτυχθεί απο τη Λήμνο μέχρι της Κάρπαθο !
    Κανείς δεν πρόκειται να παίξει μαζί μας …Το πήραν επ΄ώμου στο Ναυτικό ενώ η Σκύρος τέθηκε σε επιφυλακή !
    Τα πολεμικά μας οργώνουν τις θάλασσες του Αιγαίου ενώ στο ΓΕΕΘΑ παρακολουθούν την κίνηση του Τουρκικού Στόλου ανα πάσα στιγμή !
    Κοιτάμε τον Τούρκο στα μάτια δήλωσε Ανώτερος Επιτελής του ΓΕΕΘΑ !
    Εξ αιτίας της Άσκησης των Τούρκων έχει καθυστερήσει και η αναχώρηση του Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου για τα Τίρανα εν όψει της συναντήσεως των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ των Βαλκανικών Χωρών !
    Πάντως απο το πρωί η Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων τέθηκε σε συναγερμό με τμήμα της για άμεση αναχώρηση με άγνωστο προορισμό …Ίδωμεν

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
3.Οι Πομάκοι της Ελληνικής Θράκης καταγγέλλουν εκτουρκισμό μέσω χρηματισμών
http://kostasxan.blogspot.gr/2013/05/blog-post_2300.html
    Πριν από μερικούς μήνες μία επιτροπή του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών περιδιάβαινε τη Θράκη. Εντύπωση είχε προκαλέσει τότε το γεγονός πως επέμεναν να επισκέπτονται περιοχές όπου κατοικούν Πομάκοι, ενώ δεν επεδίωξαν καμία απολύτως επαφή (πέραν των τυπικών) με τους τουρκοπράκτορες και γενικότερα τους ανθρώπους του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής.     Επίσης, εντύπωση είχε προκαλέσει σε όσους παρατηρούσαν τις μετακινήσεις τους και η επίσκεψή τους σε οικισμούς όπου διαμένουν Αθίγγανοι (Rom). Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως είχαν ελάχιστες επαφές με Ελληνικές κρατικές υπηρεσίες, ενώ απέφυγαν να συναντήσουν εκπροσώπους όλων των κομμάτων.
    Τα αποτελέσματα εκείνης της επίσκεψης έγιναν γνωστά μέσα από την ετήσια έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και αυτή η έκθεση αποτελεί κόλαφο για την Τουρκία, αφού ξεγυμνώνει τον ρόλο της Άγκυρας και τις πρακτικές εκτουρκισμού των Ελλήνων μουσουλμάνων, επιβεβαιώνοντας τα επί χρόνια καταγγελόμενα σχετικά με τις πιέσεις που δέχονται οι Πομάκοι της Θράκης για να αρνηθούν την ταυτότητά τους και να δηλώσουν Τούρκοι.
Μάλιστα, στο σχετικό της απόσπασμα η έκθεση του State Department αναφέρει:
    "Η επίσημα αναγνωρισμένη μουσουλμανική μειονότητα των περίπου 150.000 ατόμων που κατοικούν στη Θράκη, αποτελούνται κυρίως από εθνικά τουρκικής, πομακικής και από κοινότητες των Ρομά. Ορισμένα μέλη της κοινότητας των Πομάκων ισχυρίστηκαν ότι μέλη της τουρκόφωνης κοινότητας τους πίεσαν να αρνηθούν την ύπαρξη πομακικής ταυτότητας χωριστή από την τουρκική ταυτότητα. Ορισμένοι Πομάκοι ισχυρίστηκαν πως μέλη της κοινότητας των Πομάκων έλαβαν χρηματικά κίνητρα για να αυτοπροσδιορίζονται ως Τούρκοι".
    Μετά από αυτή την εξέλιξη, δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς προτίθεται να κάνει το αρμόδιο υπουργείο. Όμως, αυτή η χωρίς αμφισβήτηση "παρατήρηση" του αμερικανικού παράγοντα, αποτελεί ένα όπλο για την Ελληνική διπλωματία, το οποίο δεν επιτρέπεται να μείνει ανεκμετάλλευτο και μαζί με τις προ μηνός δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δήλωσε απερίφραστα πως οι Πομάκοι δεν είναι Τούρκοι, σε συνδυασμό με την καταγεγραμμένη στροφή στην εκπαίδευση των Ελλήνων Πομάκων (εγκαταλείπουν τα μειονοτικά σχολεία και εγγράφονται στα Δημόσια Ελληνικά σχολεία) ίσως να δίνεται μοναδική προς εκμετάλλευση δυνατότητα θέματος παύσης λειτουργίας του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής. Ταυτόχρονα, δίνεται η δυνατότητα παρέμβασης των αρμοδίων υπηρεσιών ώστε να τεθεί θέμα απέλασης όλων όσων προσπαθούν με οποιεσδήποτε πράξεις τους να δημιουργήσουν αναστάτωση στους κατοίκους της Θράκης και λειτουργώντας με δόλο να υποσκάπτουν την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ελληνική ακριτική περιοχή.
    Η μέχρι σήμερα παθητική στάση, η επιλογή της ήπιας και χαμηλών τόνων άσκηση εξωτερικής πολιτικής και γενικότερα η ασκούμενη πολιτική και διπλωματία της Ελλάδας που κινείται μοναχικά μέσα σε ένα ανύπαρκτο πλαίσιο Ελληνοτουρκικής φιλίας, έχει δημιουργήσει επιπρόσθετα προβλήματα (π.χ. Ρόδος, νησίδες και ξερονήσια του Αιγαίου, Καστελόριζο κ.α.) στην Ελλάδα, αφού η Τουρκία αντιλαμβάνεται την "καλή θέληση" ως αδυναμία. Ίσως, λοιπόν, δίνεται μία λαμπρή ευκαιρία για μία στροφή 180 μοιρών στην ασκούμενη εξωτερική πολιτική και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, προκειμένου να δοθεί ένα νέο στίγμα για την αντίληψη και τις διαθέσεις της Ελλάδας απέναντι στους ισχυρισμούς και τις γενικότερες μεθοδεύσεις και λειτουργίες της Άγκυρας.
    Μπορεί η Τουρκία την χρονική αυτή περίοδο να εμφανίζεται ως ισχυρή (λόγω κυρίως της συμφωνίας της με τους Κούρδους και της -προσωρινής έστω- απαλλαγής ενός σημαντικού προβλήματος και μετώπου συγκρούσεων), αυτό όμως δεν σημαίνει πως η Ελλάδα είναι αδύναμη. Εξάλλου (κι επειδή είναι πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί μία σύγκρουση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας -λόγω κοινής συμμετοχής στο ΝΑΤΟ- πέραν ενός θερμού επεισοδίου) ο σημερινός χώρος αντιπαράθεσης των δύο χωρών είναι στην διπλωματία. Η Ελλάδα οφείλει να χρησιμοποιεί τα απροσδόκητα δώρα του διεθνούς παράγοντα, τα οποία είναι απολύτως αξιοποιήσιμα προς την ενίσχυση των Ελληνικών θέσεων και συμφερόντων. Και η τελευταία έκθεση του State Department στην αναφορά της για τον ρόλο της Τουρκίας στην Ελληνική Θράκη, χρήζει άμεσης και πλήρους εκμετάλλευσης.
    Διαβάστε ΕΔΩ όλη την έκθεση του Αμερικανικού ΥΠΕΞ

4.Η νοτιοσλαβική τηλεόραση Sitel δημοσίευσε έναν χάρτη της Μεγάλης Μακεδονίας
‘’ΜΑΘΑΝΕ ΠΩΣ ΓΑ@@@@ΣΤΕ, ΠΛΑΚΩΣΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ’’
«Να συγχαρούμε τους γείτονές μας νοτιοσλάβους»...
    Η νοτιοσλαβική τηλεόραση «Sitel» δημοσίευσε πριν από δύο ημέρες στην επίσημη ιστοσελίδα της στο Facebook έναν χάρτη της λεγόμενης «Μεγάλης Μακεδονίας» στην οποία περιοχή εμπεριέχονται τμήματα γεωγραφικών περιοχών της Σερβίας, της Αλβανίας, της Βουλγαρίας, της Ελλάδας.
     Σύμφωνα με την εφημερίδα «Kohe Ditore» που πρωτοδημοσίευσε την είδηση είναι ότι στον χάρτη αυτόν περιέχεται και το Κοσσυφοπέδιο, ένα γεγονός που προξένησε κατάπληξη στους αλβανούς συντάκτες της εφημερίδας.
    Ο συντάκτης της «Kohe Ditore» θα σημειώσει ότι «περιμένω να δω πως θα αντιδράσουν σε αυτή τη δημοσίευση των Σλάβων οι δικοί μας κρατικοί θεσμοί, αλλά συγχρόνως θα ενημερώσουμε και τις πρεσβείες για να δούμε τις αντιδράσεις τους».
    Ο Ιστορικός Bojan Dimitrijevic εξηγεί ότι αυτό είναι μια παλιά πολιτική της ιστορίας και με την οποία το σημερινό νοτιοσλαβικό κράτος εξακολουθεί να πιέζει.
    «Ο χάρτης με ενσωματωμένα γεωγραφικά τμήματα της Σερβίας, της Αλβανίας, της Ελλάδας, της Βουλγαρίας, που αποτελούν εδάφη της λεγόμενης Μεγάλης Μακεδονίας, υπάρχει από την εποχή της γιουγκοσλαβικής σοσιαλιστικής δημοκρατίας και είχανε τότε δημοσιευθεί για να τονίσουν ότι χρειάζονται περισσότερο χώρο από αυτόν που καταλαμβάνουν. Αυτή η τακτική είναι μια παλιά τάση εκείνων που αντιπροσωπεύουν το Νοτιοσλαβικό Εθνικισμό», θα τονίσει ο Dimitrijevic.
    «Από την άλλη πλευρά, οι διαμάχες για τα μακεδονικά εδάφη, αρχίζουν από τον 19ο αιώνα. Τότε η περιοχή διεκδικούνταν από τη Σερβία, τη Βουλγαρία και την Ελλάδα. Μετά τους βαλκανικούς πολέμους, η Σερβία κατέλαβε τη Μακεδονία του Βαρδάρη, η Βουλγαρία την περιοχή του Πιρίν και την περιοχή του Αιγαίου,η Ελλάδα.
    Μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, υπήρξε μια διαφωνία για ένα ανεξάρτητο κράτος με το όνομα «Μακεδονία», η διαφωνία ήταν από την Ελλάδα, γιατί οι Έλληνες πιστεύουν (βάσει ιστορικών στοιχείων) ότι το ιστορικό όνομα της Μακεδονίας ανήκει στην ιστορία τους και ότι η σημερινή νοτιοσλαβία καλύπτει μόνο ένα μέρος της φημισμένης περιοχής», γράφει η σερβική εφημερίδα Kurir.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
5.Γιατί επιτέλους δεν επαναστατεί ο λαός;
ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΣ
http://attikanea.blogspot.gr
    Δεν νομίζουμε ότι υπάρχει έστω και ένας αναγνώστης που δεν έθεσε ο ίδιος ή δεν άκουσε το ερώτημα «γιατί δεν ξεσηκώνεται ο κόσμος;». Εξάλλου όλοι αντιλαμβανόμαστε πως όσο δεν αντιδρούμε τόσο η κατάστασή μας θα γίνεται χειρότερη. Και όμως τίποτα δεν γίνεται.
    Αλλά, όσο και αν ηχεί περίεργο, αυτή τη στιγμή ο ελληνικός λαός είναι σε τέτοια κατάσταση επαναστατικότητας που δεν παίρνει άλλο. Και όμως δεν ξεσηκώνεται. Και δεν φταίει η φυλή μας, ούτε η ποιότητα του Έλληνα και άλλες ανοησίες που ακούγονται για να αιτιολογήσουν το φαινόμενο του καναπέ.
    Κάθε λαός επαναστατεί μόνο αν συντρέξουν σωρευτικά τέσσερις (μαθηματικές θα λέγαμε) προϋποθέσεις, διαφορετικά αφανίζεται χωρίς να καταλάβει το γιατί.
Α) Πρέπει να υπάρξει ένα όραμα, μια ιδέα. Δηλαδή πρέπει να υπάρξει η πνευματική τροφή που θα καλύψει την πνευματική αναζήτηση που έχει ανάγκη ο άνθρωπος για να δράσει. Ποιο είναι αυτό το όραμα σήμερα; Μήπως ο κομμουνισμός, ο σοσιαλισμός, ο φιλελευθερισμός ή ο νεοφιλελευθερισμός; Έχουμε ξεμείνει από ιδεολογίες.
Β) Πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένος και ορατός εχθρός. Κανένας λαός δεν ξεσηκώνεται ποτέ με αντίπαλο τον κανένα ή έναν αόρατο εχθρό (π.χ. παγκοσμιοποίηση, αγορές, δανειστές κ.λ.π.) που δεν μπορεί να τον δει. Υπάρχει άραγε ορατός εθνικός ή ταξικός εχθρός;
Γ) Θα πρέπει να υπάρξει προοπτική βελτίωσης της παρούσας θέσης. Δηλαδή ξεσηκώνεται ένας λαός, όχι για να πάει αυτοκτονικά σε χειρότερη κατάσταση, αλλά για να βελτιώσει τη ζωή του. Ποια είναι άραγε η εναλλακτική πρόταση που υπόσχεται καλυτέρευση της θέσης του λαού σήμερα;
Δ) Θα πρέπει να υπάρξει Ηγέτης ή Ηγετική Ομάδα (επαναστατική ομάδα) που θα ενσαρκώνει τις τρεις προηγούμενες προϋποθέσεις, θα εκφράσει τη λαϊκή συνισταμένη και θα τεθεί επικεφαλής της λαϊκής επανάστασης.
    Κανένας λαός ποτέ δεν ξεσηκώνεται μόνος του άτακτα και ασυντόνιστα. Και φυσικά ο Ηγέτης ή Ηγετική Ομάδα δεν θα γεννήσουν μόνοι τους τις προϋποθέσεις αυτές, αλλά θα εκφράσουν σε δεδομένη ιστορική στιγμή τις ήδη γεννημένες προϋποθέσεις.
    Όσο λοιπόν δεν ξεκαθαρίζουν και δεν σχηματοποιούνται αυτές οι προϋποθέσεις τόσο και δεν θα εμφανίζεται και ο Ηγέτης και άρα και η επανάσταση. Επομένως πρέπει να ξεκαθαρίσουν και να σχηματοποιηθούν κατ' αρχήν οι τρεις πρώτες προϋποθέσεις και τότε θα υπάρξει αμέσως η εξέγερση και η ανατροπή.
    Όμως το καθεστώς δεν είναι αφελές. Σκόπιμα με την προπαγάνδα του, μέσα από τα καθεστωτικά ΜΜΕ κ.λ.π. δημιουργεί σύγχυση και αμφιβολίες, ώστε να μην σχηματοποιούνται το όραμα και η εναλλακτική λύση, να σβήνονται εύκολα τα ίχνη του εχθρού και να μην προβάλλονται ικανά πρόσωπα με ιδέες που μπορεί εν δυνάμει να αποτελέσουν ηγέτες. Γι' αυτό και βλέπουμε να ανακυκλώνονται με κολοσσιαίες και προκλητικές αμοιβές τα ίδια φθαρμένα υλικά.
    ΥΓ. Συγκρατείστε αυτό το άρθρο, θα μας χρειαστεί σε άλλες αναλύσεις σε ότι αφορά τις προϋποθέσεις.

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
6.ΜΝΗΜΕΙΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΩΝ ΤΟ …ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ, ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΩ ΣΕ ΜΟΡΦΗ PDF ‘’ΠΡΟΣ ΜΕΛΕΤΗ’’
http://greeknation.blogspot.gr/
    ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ – ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ.
    ΑΣΥΛΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΤΟΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ, ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΤΟΝ “ΣΤΡΑΒΟΚΟΙΤΑΞΕΙ”.
    Προκαλεί μεγάλες απορίες για το ποιούς ακριβώς θέλει να προστατεύσει. Ποιοί ακριβώς είναι οι “κακοί”. Τι πολίτευμα έχει η χώρα. Εάν υπάρχει ακόμα δημοκρατία ή μειοψηφική φεουδαρχία. Ο οίστρος όμως που επιδεικνύουν ορισμένοι πολιτικοί για να “περάσει” ντε και καλά, μάλλον θα πρέπει να δημιουργήσει καχυποψία και στον πιό καλοπροαίρετο παρατηρητή. Ποιούς στα αλήθεια εξυπηρετεί αυτό το νομοσχέδιο;
    Η φρικτότερη μορφή εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας και των μεταναστών, είναι το δουλεμπόριο. Η Ελλάδα δυστυχώς έχει γίνει θέατρο μίας άνευ προηγουμένου ανθρωπιστικής καταστροφής με την ύποπτη ανοχή του κράτους, των κομμάτων και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.  
    Δεκάδες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες έχουν δολοφονηθεί από ρατσιστές δουλεμπόρους, οι οποίοι εκτός από το προφανές των δισεκατομμυριών Ευρώ εσόδων, έχουν βρει και “ιδεολογικό” άλλοθι μέσα από “ιερά βιβλία” που προβλέπουν την δουλεία, την εκμετάλλευση, τον βιασμό αιχμαλώτων.
    Γι’ αυτή την θηριωδία που ήδη συμβαίνει, δεν είναι κάποιο “υποθετικό” σενάριο, δεν υπάρχει καμμία μέριμνα, καμμία αναφορά. Για τις χιλιάδες παιδιών στον πάτο του Αιγαίου, για τους εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες που ζουν και δολοφονούνται υπό καθεστώς δουλείας από αφεντικά και πραίτωρες, δεν υπάρχει ούτε μία λέξη.
    Όλο το “ζουμί” βρίσκεται στο άρθρο 7 του νομοσχεδίου. Για παράδειγμα, ένας Έλληνας ανθρωπιστής, βλέπει τον Πακιστανό ισλαμιστή να μαχαιρώνει εργάτη από το Μπανγκλαντές, τον οποίον ο ίδιος τον έχει “πουλήσει” στο ντόπιο αφεντικό.
  Εάν τον εμποδίσει, αυτομάτως το μαντρόσκυλο του δουλοκτήτη, έχει τα δικαιώματα που βλέπετε.
   Εάν όπως είθισται (και στην περίπτωση της Μανωλάδας) ο δουλοκτήτης είναι προοδευτικός ή -ακόμα χειρότερα- χρηματοδότης κάποιας “αντιρατσιστικής” ΜΚΟ, τότε ο Έλληνας ανθρωπιστής, θα βρεθεί αντιμέτωπος με ένα άθλιο σύστημα που θα τον εξοντώσει ηθικά και οικονομικά.
    Εν κατακλείδι, με αυτό το νομοσχέδιο, κάποιος γραφικός και ανιστόρητος “νεοναζί” δεν θα μπορεί να μιλά για τους κακούς Εβραίους, θα μπορούν όμως να συνεχίσουν να τους σφάζουν οι “κατατρεγμένοι” ισλαμιστές, διαχρονικοί συνεργάτες των ναζί.
    Μία παρέα από “ντόπιους” της γειτονιάς, δεν θα μπορεί να “παρέμβει” σε ένα “ισλαμικό πολιτιστικό κέντρο” σαν αυτά που στήνει ο Καμίνης, το “κέντρο” όμως θα μπορεί ανενόχλητο να εκπαιδεύει Μουτζαχεντίν, κηρύσσοντας το μίσος κατά των απίστων, των εβραίων, των ομοφυλοφίλων και των γυναικών που κυκλοφορούν χωρίς μπούργκα.
    Εν κατακλείδι, αυτό το νομοσχέδιο, δεν είναι απλά “άστοχο”. Είναι επικίνδυνο και ενδέχεται να εξυπηρετεί απολύτως σκοτεινά συμφέροντα. Αυτά που ήδη θησαυρίζουν πάνω σε κομματιασμένους μετανάστες.

7.Τα προνόμια της τρόικας στην Ελλάδα
Μια πολύ απλή ερώτηση. ΓΙΑΤΙ ;;;;;;;;;;;;
http://www.ethnos.gr/
    Προνόμια και ασυλίες απολαμβάνουν το προσωπικό του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΚΤ, καθώς και τα μέλη της Ομάδας Δράσης στην Ελλάδα, με βάση τις συνθήκες και τις συμφωνίες, όπως προκύπτει από έγγραφο του υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Κούρκουλα που διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
    Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Παναγούλης, Νάσος Αθανασίου και Δημήτρης Στρατούλης, στο κείμενο της ερώτησής τους, ζητούσαν να ενημερωθούν για τις «δαπάνες της τροϊκανής χούντας, το νομικό καθεστώς της και τον οικονομικό δολοφόνο το ΔΝΤ».
    Εκτός από το νομικό καθεστώς της παρουσίας τους στην Ελλάδα, ζητούσαν να διαβιβαστούν στη Βουλή αναλυτικά στοιχεία για το συνολικό αριθμό των εμπειρογνωμόνων, υπαλλήλων, συμβούλων και υπαλλήλων γραμματειακής υποστήριξης, καθώς και όσων υπάγονται στον Χερστ Ράϊχενμπαχ Μπορμανράιχενμπαχ και τον Χανς-Γιοακίμ Φούχτελ.Χιμλερφούχτελ
    ΔΝΤ: Όπως διευκρινίζει ο υφυπουργός Εξωτερικών, «το ΔΝΤ και το προσωπικό του απολαύουν προνομίων και ασυλιών δυνάμει της Συμφωνίας περί Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου της 22ας Ιουλίου 1944 (που κυρώθηκε από τη χώρα μας με τον Α.Ν. 766/1945) και της Σύμβασης της 21ης Νοεμβρίου 1947 περί προνομίων και ασυλιών των Ειδικευμένων Οργανισμών των Η.Ε. (που κυρώθηκε στη χώρα μας με το ν. 471/1976)». (σ.σ. για το θέμα αυτό έχει εγγράφως απαντήσει και παλαιότερα το υπουργείο Οικονομικών ότι στη βάση των διατάξεων αυτών το ΔΝΤ, ως διεθνής οργανισμός, απαλλάσσεται από οποιοδήποτε δασμό και φόρο).
    Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Ως προς το προσωπικό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, εφαρμοστέο είναι το Πρωτόκολλο της 8ης Απριλίου 1965 περί προνομίων και ασυλιών της ΕΕ, το οποίο ισχύει σήμερα ως Πρωτόκολλο 7 και είναι προσαρτημένο στη Συνθήκη για την ΕΕ και στη Συνθήκη για τη λειτουργία της ΕΕ.
    Ομάδα Δράσης: Όσον αφορά τα μέλη της Ομάδας Δράσης που βρίσκονται στην Ελλάδα, ως υπάλληλοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εμπίπτουν στην έννοια των «υπαλλήλων και του λοιπού προσωπικού των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων» και συνεπώς διέπονται από τις διατάξεις των άρθρων 12-16 του ως άνω Πρωτοκόλλου του 1965 περί προνομίων και ασυλιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Κατά συνέπεια, η παρουσία των εκπροσώπων της ΕΕ και άλλων διεθνών οργανισμών στη χώρα μας εδράζεται στην εσωτερική και διεθνή έννομη τάξη και οποιοσδήποτε παραλληλισμός με την κατάλυση της έννομης δημοκρατικής τάξης κατά την περίοδο της δικτατορίας είναι αβάσιμος και επιεικώς ατυχής», αναφέρει στην απάντησή του ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας.
Υπουργείο Οικονομικών: Δεν επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός του υπουργείου
    Την ίδια ώρα με έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών Ιωάννης Στουρνάρας διευκρινίζει για την Ομάδα Δράσης, ότι η λειτουργία του τεχνικού κλιμακίου της που συνδράμει συμβουλευτικά στο έργο της αναμόρφωσης του φορολογικού συστήματος δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του υπουργείου Οικονομικών, ενώ το έργο του δεν υποκαθιστά επ' ουδενί το έργο των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών.( Γιατί στράβωσε η μύτη του όταν τα έλεγε;Μπά, ο φωτογράφος θα έφταιγε...)
    Το έγγραφο του κ. Στουρνάρα διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση των βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιάννη Δημαρά και Γαβριήλ Αβραμίδη, στην οποία επικαλούνταν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι ελεγκτές-εμπειρογνώμονες προσφέρουν υπηρεσίες στα υπουργεία, αντλώντας κονδύλια από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
    Στην ίδια ερώτηση έχει απαντήσει εγγράφως ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων-ΕΣΠΑ Γιώργος Γιαννούσης, σημειώνοντας ότι «μέχρι σήμερα δεν έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έργο με αυτά τα στοιχεία, ούτε και εκκρεμεί σχετική πρόταση αρμοδίου φορέα».

ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ
8.Ποιο είναι το πραγματικό όνομα και η καταγωγή της Μέρκελ;
Γιατι δηλαδή, δεν υπάρχουν Εβραίοι ναζιστές;
Ο ναζισμός δεν είναι γερμανική εφεύρεση. Απλώς, ταυτίζεται με την ψυχοσύνθεσή τους.
Μπορούσε και να λέγεται ‘’ΓΕΡΜΑΝΙΣΜΟΣ’’
    Επειδἠ πάρα πολλοί σε αυτήν εδώ τη χώρα συνεχίζουν να αποκαλούν τη Μέρκελ «Ναζί» και άλλα παρεμφερή (φυσικά ανόητα για να μη πούμε βλακώδη), καλούμε τους πάντες να διαβάσουν με ΜΕΓΑΛΗ προσοχή το παρακάτω άρθρο και να θυμηθούν τη ρήση του Ernest Renan: Όπου επικρατεί ο Ιουδαίος ο άλλος δεν μπορεί να ζήσει.
Γράφει ο Ιωάννης Αυξεντίου
    Σε προηγούμενο άρθρο για την καταγωγή τριών ηγετών μεταξύ αυτών και της Μέρκελ, ο Θεόδοτος είχε αναφερθεί στην ιουδαϊκή καταγωγή της καγκελαρίου Angela Dorothea Merkel.
    Πράγματι, ήταν γνωστό ότι το επίθετο του πατέρα της, Kasner, ήταν ένα συνηθισμένο εβραϊκό επίθετο των ασκεναζίμ εβραίων της Γερμανίας. Προσφάτως, κυκλοφόρησε στην Γερμανία ένα βιβλίο με τον τίτλο:''Άνγκελα Μέρκελ- Η Καγκελλάριος και ο κόσμος της'', στο οποίο ο Γερμανός δημοσιογράφος Stefan Kornelius κάνει μια εμπεριστατωμένη έρευνα στο γενεαλογικό δένδρο της Μέρκελ, και αποκαλύπτει ότι ο πατέρας της ήταν Πολωνός και το πραγματικό του όνομα ήταν Kazmierczak.
    Όταν μετανάστευσε από την Πολωνία στην Γερμανία, το άλλαξε επί το γερμανικότερο σε Kasner.  Ο δημοσιογράφος δεν μας δίνει περισσότερες πληροφορίες, και οι λόγοι, όπως θα φανεί παρακάτω, είναι μάλλον προφανείς. Το επίθετο Kazmierczak προέρχεται από το όνομα Kazimierz, μία ιστορική συνοικία της Κρακοβίας, γνωστή γιατί αποτέλεσε το κέντρο της εβραϊκής κοινότητας της πόλης από τον 14ο αιώνα. Πολλοί Ιουδαίοι λοιπόν της Πολωνίας έπαιρναν το επίθετο τους από τα αρχικά αυτής της συνοικίας, όπως εξάλλου το επιβεβαιώνουν και οι ίδιοι
Eμπορικος δρόμος στην συνοικία Kazimierz
    Ο Kazmierczak παντρεύτηκε μία Πολωνή , με το επίσης πολύ συνηθισμένο εβραϊκό επίθετο Jentzsch. Έτσι μας προέκυψε η Angela Merkel (=το επίθετο του συζύγου) Kasner- Kazmierczak… και ένας Θεός ξέρει τι άλλο! Τώρα για το πώς η Μερκελ αναδείχτηκε στην ηγεσία της Γερμανίας, αυτό ο Θεόδοτος το περιέγραψε στο προαναφερθέν άρθρο. Πάντως, μεγαλύτερη σημασία και από το γενεαλογικό δένδρο της Μέρκελ, έχει η δήλωση του καθηγητή πολιτικών επιστημών στο πανεπιστήμιο της Βόννης και βιογράφου της, Gerd Langguth: «Η κ.Μέρκελ έχει μια συναισθηματική σχέση με το Ισραήλ και τον εβραϊκό λαό». Δήλωση που απέκτησε ιδιαίτερη σημειολογία, αφού δημοσιεύτηκε από τους New York Times
Περισσότερες πληροφορίες, στο http://www.pentapostagma.gr/

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
9.«Κύμα» εφέσεων από στρατιωτικούς συνταξιούχους για αναπροσαρμογή σύνταξης
Πρίν από λίγο καιρό, όταν όλοι άρχισαν να μιλάνε για προσφυγές κτλ, έγραψα ένα άρθρο με τίτλο ‘’ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΩ ΠΡΟΣΦΥΓΗ’’.
Σαν συμπλήρωμά του, θα μπορούσα να βάλω τον παρακάτω φανταστικό διάλογο.
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ. ‘’Σας μειώνω την σύνταξη τόσο επι τόσο μείον τόσο, ίσον τόσο’’
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ. ‘’Μα, αυτό και άδικο είναι, και παράνομο’’
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ‘’Ετσι είναι, και άμα θέλετε. Τα παράπονα στο δήμαρχο ( τα δικαστηρια εννοεί ) ‘’
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ. ‘’Αυτό και θα κάνουμε, παλιοκλέφτες…’’
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ.....
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ . ‘’Εχουμε πολλές αιτήσεις για αναπροσαρμογές συντάξεως, αλλά δεν έχουμε προσωπικό να τις εξετάσουμε, ούτε και ξέρουμε πώς θα τις εξετάσουμε.’’
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ. ‘’Καλά, τι θα γίνει τώρα ; πότε θα μας απαντήσετε ; ‘’
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ‘’ Υπάρχουν δύο περιπτώσεις. Η μία, είναι να σας απαντήσουμε εάν έχετε δίκιο, σε τρία έως πέντε χαφτάνια. Η δεύτερη, και για κοινωνικούς λόγους, δείχνοντας την ευαισθησία μας, να γίνει αυτομάτως δεκτό το αίτημα όσων υπερβαίνουν το 98ο έτος της ηλικίας τους. Το θέμα, λόγω και της σοβαρότητός του, θα συζητηθεί στην διακομματική επιτροπή και θα ορισθεί 25μελής επιτροπή για την εξέτασή του’’.
ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ;;;;;;;;;;; ΓΙΑΤΙ, ΝΟΜΙΣΑ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΥΣΑ….
olympia
    Αδυναμία στην εκτέλεση των συνταξιοδοτικών αποφάσεων που έχει εκδώσει δηλώνει στην παρούσα φάση το Ελεγκτικό Συνέδριο, λόγω έλλειψης τεχνογνωσίας και προσωπικού.     Την ίδια ώρα είναι χιλιάδες οι εφέσεις και αγωγές που έχουν ασκηθεί από στρατιωτικούς συνταξιούχους και εκκρεμεί η εκδίκασή τους. Αποκαλυπτικό είναι έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή και αναφέρει ότι οι εφέσεις και αγωγές από στρατιωτικούς συνταξιούχους για την αναπροσαρμογή της σύνταξής τους άγγιξαν τις 30.000.
    Όπως ειδικότερα εξηγεί ο κ. Ρουπακιώτης, ( όταν ο άλλος ''εξηγεί'', χέσε μέσα... ) επικαλούμενος έγγραφο του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, «η καθυστέρηση στην εκδίκαση των συνταξιοδοτικών υποθέσεων οφείλεται στο γεγονός ότι ασκήθηκαν χιλιάδες εφέσεις και αγωγές από στρατιωτικούς συνταξιούχους (30.000 περίπου), οι οποίοι ζητούσαν την αναπροσαρμογή της σύνταξής τους, σύμφωνα με τις διατάξεις των Ν. 2838/2000 και 3016/2002, με αποτέλεσμα την επιμήκυνση του χρόνου προσδιορισμού των σχετικών δικασίμων των Τμημάτων».
    Για την εκτέλεση πάντως των συνταξιοδοτικών αποφάσεων, ο υπουργός Δικαιοσύνης είναι ξεκάθαρος. «Η εκτέλεση των συνταξιοδοτικών αποφάσεων των Τμημάτων και της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δηλαδή ο κανονισμός της σχετικής σύνταξης των ως άνω αποφάσεων, είναι αδύνατον να γίνει στην παρούσα φάση από το Ελεγκτικό Συνέδριο, λόγω έλλειψης τεχνογνωσίας και προσωπικού», αναφέρει ο κ. Ρουπακιώτης και επισημαίνει ότι επί 1.078 οργανικών θέσεων υπηρετούν, βάσει στοιχείων του Μαρτίου, μόνο 614 δικαστικοί υπάλληλοι σε ολόκληρη την επικράτεια.

10.Όταν οι «στρατηγοί» είναι ανάξιοι...
ΤΟ ΧΩΝΙ 19/05/2013 - ΣΠΥΡΟΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ (ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ)
... και δεν μπορούν ν' ανταποκριθούν στις περιστάσεις, αρκούν και οι «λοχίες». Και είναι πάμπολλα τα παραδείγματα που οι μάχες σώθηκαν από τους μικρούς και ταπεινούς (φαινομενικά), αλλά με μεγαλείο ψυχής και απόθεμα θάρρους
    Υπάρχει ένα οριακό σημείο σε όλα τα πράγματα -αυτό που η παροιμία λέει «έφτασε ο κόμπος στο χτένι»-, όπου πρέπει να... εκδηλωθεί κάποιου είδους δράση ή να συμβεί κάτι απέναντι σε ένα γεγονός ή γεγονότα που οδηγούν, πολύ απλά, σε τραγωδία. Όταν οδηγείς με υπερβολική ταχύτητα και απέναντι σου... βρεθεί τοίχος, υπάρχει το οριακό σημείο των δέκα -το λιγότερο- μέτρων, πριν γυρίσεις το τιμόνι προς άλλη κατεύθυνση. Την απόφαση για το αν θα στρίψεις το τιμόνι έπρεπε να την πάρεις μέσα σε κάποια δευτερόλεπτα και, όσο περνάνε αυτά, μειώνονται οι πιθανότητες να ανατραπεί η κατάσταση. Έτσι και στην περίπτωσή μας, ως χώρα και λαός πάμε στον πάτο, πλέον με ταχύτατο ρυθμό. Ο Τιτανικός - Ελλάδα, πετσοκομμένος από το παγόβουνο που λέγεται παγκοσμιοποίηση, νέα τάξη των πραγμάτων, κατεστημένο των τραπεζών, ευρώ, Ευρωπαϊκή Ένωση και δωσιλογισμός (σε θανατηφόρες δόσεις) βυθίζεται τόσο γρήγορα, που και η ορχήστρα η οποία έπαιζε στο κατάστρωμα για να εμψυχώνει τους μελλοθάνατους (λέγε με ενορχηστρωμένη προπαγάνδα για να κρατάμε το πόπολο σε ένα μείγμα φόβου, αδράνειας, απραξίας, τρομοκράτησης και παραπλάνησης ότι, τάχα, υπάρχουν λύσεις εντός του συστήματος) αρχίζει κι αυτή να ολισθαίνει προς την πλώρη και να χάνει την ισορροπία της.
    Περιμέναμε, αναμέναμε, πιστέψαμε ότι κάποιοι από τους μεγαλόσχημους, τιτλούχους, γαλονάτους του πνεύματος, της διανόησης, των τεχνών, των επιστημών, των θεσμών (δικαστικών, στρατιωτικών;), κάποιοι από αυτούς που έχουν τίτλους και παράσημα, κάποιοι από αυτούς που θεωρούνται παραδοσιακά θεματοφύλακες ενός έθνους, μιας παράδοσης, ενός πολιτισμού, μιας έννομης τάξης, μιας εδαφικής κυριαρχίας, κάπως θ' αντιδρούσαν απέναντι σε αυτή τη σαπίλα που τύλιξε τη χώρα μας σε βάθος χρόνου, βέβαια, αλλά ιδίως τα τελευταία αυτά χρόνια του ευρώ, της ψευτοκατανάλωσης και της δήθεν ευμάρειας, που μετέτρεψε μια παραγωγική χώρα σε αποβιομηχανοποιημένη ζώνη του νότου με πάμφθηνη «μαύρη» εργασία από εργατικά χέρια λαθρομεταναστών, εκατομμύρια λουκέτα επιχειρήσεων και στρατιές ανέργων και απελπισμένων Ελλήνων.
    Περιμέναμε ότι θ' αντιδρούσαν με ένα ηχηρό «ΟΧΙ» στην αθλιότητα που μας επιβλήθηκε με τις ευλογίες του Ευρωπαϊκού Διευθυντηρίου (λέγε με τρόικα), που μετράει τις χώρες ως νούμερα και λογιστικά υπόλοιπα και όχι ως έθνη και πολιτισμούς.
    Πως θα προέβαλλαν, τέλος πάντων, κάποια μορφή υγιούς αντίστασης στο ξεπούλημα της χώρας τους και του έθνους τους. Και ποιας χώρας μάλιστα! Της αρχαιότερης, ενδοξότερης χώρας της ευρωπαϊκής χερσονήσου, που για ακόμη μια φορά κακοποιείται αισχρά από τη μπότα του κατακτητή, τότε στρατιωτικού με τη δύναμη των όπλων, τώρα (για την ώρα) οικονομικού με τη δύναμη του επαχθέστατου χρέους που «μαγειρεύτηκε» δεόντως από τους ντόπιους συνεργάτες τους, της Ελλάδας μας.
    Η Ελλάδα ψυχορραγεί κι εσείς αδιαφορείτε αν παραβιάζεται το Σύνταγμα, χάνεται η γλώσσα, καταλύονται οι θεσμοί, πλαστογραφείται η Ιστορία, καταστρέφεται ο κοινωνικός ιστός, αφανίζονται όλες οι αξίες και τα ιδανικά, παραδίδεται η εθνική μας κυριαρχία, διαλύονται οι Ένοπλες Δυνάμεις.
Ίσως, όμως, κύριοι να μην είναι η δική σας Ελλάδα, ίσως να είναι μόνο η δική μας, γιατί εμείς πονάμε, γιατί εμείς υποφέρουμε, γιατί εμείς προσμένουμε και γιατί εμείς απογοητευόμαστε επειδή δεν κρατηθήκατε στο ύψος των περιστάσεων, επειδή αποδειχθήκατε, στην καλύτερη περίπτωση, «λίγοι».
    Η διατήρηση της θέσης σας, τα μαγαζάκια σας, η χίμαιρά σας «να μην τους μπείτε στο μάτι, αυτούς που τόσα χρόνια ψηφίζατε για να κρεμάνε τώρα τα παιδιά σας με το σχοινί του χρέους, των δανείων και των συνεπειών που έφεραν με ανεργία, φτώχεια, πείνα και εξαθλίωση μήπως και... μήπως και... τι;», οι ψευδαισθήσεις σας ότι με τους ανθρώπους που δημιούργησαν το πρόβλημα, ή έστω -για τους λιγότερο κακόπιστους- το συντήρησαν αφού το βρήκαν έτοιμο «από τους προηγούμενους», πως θα ανασάνετε κάποια μέρα, σας κάνουν να μην αντιδράτε, σας κάνουν να παίζετε το παιχνίδι τους, σας κάνουν κάτι λιγότερο από άνθρωπο, σαφώς κάτι κατώτερο από Έλληνα.
    Γιατί ο Έλληνας, αυτός που έχει αίμα ελληνικό στις φλέβες του και όχι... κόκα κόλα, ξεσηκώνεται και αντιδρά στην κατάφωρη αδικία, στην υποβάθμιση της ζωής του, στην επιβαλλόμενη σκλαβιά του. Θυμηθείτε τους Εβραίους στον προηγούμενο πόλεμο, που δεν αντέδρασαν και ήρθαν στη αρχή τα γκέτο, οι κατασχέσεις περιουσιών, το αστέρι ως διακριτικό στα ρούχα τους και μετά τα χειρότερα: Άουσβιτς, Νταχάου, τα παιδιά τους να πεθαίνουν στα κρεματόρια αφού πρώτα τα είδαν να ψυχορραγούν από την πείνα και τις κακουχίες.
    Πώς το ανέχεστε δεν ξέρω, δεν το κατανοώ. Δεν είμαστε υπόλογοι μόνο για αυτά που κάνουμε, αλλά και για αυτά που δεν κάνουμε(Μολιέρος).
Αυτό, όμως, που ξέρω είναι ότι όταν οι «στρατηγοί» δεν μπορούν ν' ανταποκριθούν στις περιστάσεις, αρκούν και οι «λοχίες» και είναι πλήθος των παραδειγμάτων που οι μάχες σώθηκαν από τους μικρούς και ταπεινούς (φαινομενικά), αλλά με μεγαλείο ψυχής και απόθεμα θάρρους. Η Ελλάδα μας ψυχορραγεί, σας φωνάζω για άλλη μία φορά κι εσείς στον κόσμο σας, «δεν είδα, δεν άκουσα, δεν ξέρω». Στη ζωή, όμως, να γνωρίζετε, παίρνεις ό,τι δίνεις.
    Αυτοί που έσπειραν ανέμους, θα θερίσουν θύελλες κι εσείς που δεν αντιδράσατε όταν έπρεπε, που κάνατε ότι δεν βλέπατε το σπαρακτικό βλέμμα των Ελληνόπουλων που υποφέρουν, που τους στέρησαν ακόμη και την περηφάνια της φυλής τους, γιατί οι αξίες και η ηθική τρέφουν τον άνθρωπο ακόμη και όταν δεν έχει ψωμί να φάει, θα υποστείτε τις συνέ¬πειες της δειλίας σας, η κρίση του ελληνικού λαού θα είναι αμείλικτη και για εσάς.
    «Να ντρέπεται όποιος δεν έχει κάνει κάτι για την ανθρωπότητα», είχε πει ο σπουδαίος παιδαγωγός Οράτιος Μαν, «να ντρέπεται όποιος κοιτάει μόνο το τομάρι του και δεν αγωνίζεται για τη χώρα του, γιατί όποιος δεν αγωνίζεται για τη σωτηρία της πατρίδος του είναι προδότης», λέμε εμείς.
    Ευτυχώς, υπάρχουν και «λοχίες»... «έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται και ες αεί έσσεται».

ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ
11.Βίκτωρ Ουγκώ (1802 – 1885) Γάλλος συγγραφέας.
http://www.sansimera.gr/
«Αν για το κάψιμο κι ενός ακόμα αχυρώνα είναι απαραίτητο τουλάχιστον ένα σπίρτο, για την πυρκαγιά μιας ή και δύο καρδιών φτάνει και μία μόνη καρδιά.» «Από τους ανθρώπους δεν λείπει η δύναμη, λείπει η θέληση.»
«Για να είσαι λεύτερος, πρέπει να μάθεις να είσαι φτωχός.»
«Ζήτησε απ' την αρετή να σου προδώσει το μυστικό της ευτυχίας.»
«Η αγάπη είναι φωτεινή σαν την αυγή και σιωπηλή σαν τον τάφο.»
«Η γυναίκα από το πρώτο της χαμόγελο σαν νήπιο, ως τότε που βγάζει τις άσπρες της τρίχες, πλάστηκε αλίμονο για τον έρωτα.»
«Η ελευθερία είναι καλή για τους πλούσιους.»
«Η ζωή είναι ένα λουλούδι κι ο έρωτας το μέλι του.»
«Η κοπέλα ελπίζει, η γυναίκα χαίρεται, η γριά αναπολεί.»
«Η μανία των στοιχείων της φύσης ξεσπά πάντα στις ψηλότερες κορυφές. Και ο λαός είναι κι αυτός ένα από τα στοιχεία της φύσης.»
«Η μεγαλοφυΐα γεννιέται, δεν διδάσκεται.»
«Η πιο μεγάλη ευτυχία στη ζωή είναι αυτή που μας δίνει η αντίληψη πως μας αγαπούν.»
«Κοινωνική ευημερία έχουμε όταν οι άνθρωποι είναι ευτυχισμένοι και το έθνος μεγάλο.»
«Μάθε τι θα πει Επανάσταση και ονόμαζέ την Πρόοδο. Μάθε τι θα πει Πρόοδος και ονόμαζέ την Αύριο.»
«Να τα τρία κοινωνικά προβλήματα: η εξαθλίωση των αντρών από τη φτώχεια, η κατάπτωση της γυναίκας από την πείνα και ο αφανισμός της νιότης από τη φυσική και πνευματική νύχτα.»
«Ο ενθουσιασμός είναι ο πυρετός της λογικής.»
«Ο έρωτας μοιάζει με τον ατμό. Όσο πιέζεται, τόσο πιο δυνατός γίνεται.»
«Ο λαός είναι μια μεγάλη ψυχή. Έχετε ποτέ πάει μια γιορτινή μέρα σ' ένα θέαμα δωρεάν;»
«Οι γυναίκες παίζουν με την ομορφιά τους, όπως παίζουν τα παιδιά με το μαχαίρι τους. Στα τελευταία πληγώνονται.»
«Όπου το τηλεσκόπιο σταματάει να μας βοηθάει, εκεί αρχίζει το μικροσκόπιο. Ποιο απ' τα δύο έχει μεγαλύτερη θέα;»
«Προτιμώ να με σφυρίξουν για έναν καλό στίχο, παρά να με χειροκροτήσουν για έναν κακό.»
«Σοφός είναι εκείνος που φυλακίζει, όταν έρθει η ώρα, τον ίδιο τον εαυτό του.»
«Τα μάτια δεν βλέπουν καλά το Θεό, παρά μόνο μέσα από τα δάκρυα.»
«Τα σαράντα είναι τα γηρατειά της νιότης, τα πενήντα είναι τα νιάτα των γηρατειών.»
«Τίποτα δεν είναι πιο κατάλληλο απ' την επιτυχία, για να καθαρίσει και να κάμει παραδεκτό αυτόν τον άγνωστο που ονομάζεται έγκλημα.»
«Το ανθρώπινο πνεύμα έχει μια κορυφή. Η κορυφή αυτή είναι το ιδεώδες. Εκεί ο μεν Θεός κατεβαίνει, ο δε άνθρωπος ανεβαίνει. Κάθε αιώνα, τρεις ή τέσσερις μεγαλοφυΐες επιχειρούν την ανάβαση αυτή.»
«Το ν' αμαρτάνεις όσο το δυνατόν λιγότερο είναι ανθρώπινος νόμος. Το να μην αμαρτάνεις καθόλου είναι όνειρο αγγέλων, γιατί καθετί που βρίσκεται στη γη υπόκειται στην αμαρτία.»
«Τον καιρό της επανάστασης, εκείνος που είναι ουδέτερος είναι αδύνατος.»

ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ
12.O μεγαλύτερος σιδηρόδρομος από LEGO στον κόσμο!

Ευαγγελία Αναστασάκη
http://perierga.gr/
    Αποτελείται σχεδόν από 100.000 τουβλάκια LEGO και εκτείνεται σε περίπου 2,5 μίλια, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μεταφέρει έναν λιλιπούτειο στρατό! Ο μεγαλύτερος σιδηρόδρομος στον κόσμο έκανε την εμφάνισή του πριν από λίγες μέρες στη Δανία, λαμβάνοντας επάξια μια θέση στα Ρεκόρ Γκίνες. Ο λάτρης των LEGO, κ. Henrik Ludvigsen και 80 φίλοι του αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν το ακατόρθωτο, λαμβάνοντας πολλά συγχαρητήρια από τους θεατές.
    Ο σταθμός τούς πήρε πάνω από 6 ώρες για να κατασκευάσει και χρειάστηκαν 93.307 τουβλάκια LEGO, τα οποία προέρχονται από την προσωπική συλλογή του Ludvigsen και των βοηθών του. Μόλις οι γραμμές ολοκληρώθηκαν το τρενάκι χρειάστηκε 4 ώρες για να ολοκληρώσει τη διαδρομή υπό τις επευφημίες των παρευρισκομένων. «Η ιδέα μού ήρθε όταν αντιλήφθηκα ότι είχα πολλά LEGO στη συλλογή μου που αφορούσαν στη δημιουργία σιδηροδρομικών ραγών. Ξεκίνησα με τους φίλους μου για να δω πού μπορούσαμε να φτάσουμε. Και φτάσαμε στο παγκόσμιο ρεκόρ», είπε στους δημοσιογράφους.

13.Ο ένας έκλεψε, ο άλλος «λάδωσε» στην Eurovision!
ΟΤΑΝ ΕΞΑΝΤΛΟΥΝ ΤΗΝ ΣΟΒΑΡΟΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΟΒΑΡΟΥ ή ΤΗΝ ΣΟΒΑΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΛΟΙΟΥ
http://www.protothema.gr/
    Σάλο έχει προκαλέσει ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και δείχνει εκπροσώπους του Αζερμπαϊτζάν να… δωροδοκούν (!), προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα ακόμα 12άρι, που θα τους ανεβάσει πιο ψηλά στον πίνακα των νικητών της Eurovision!
    Πρόκειται για ένα 12λεπτο βίντεο, που αναρτήθηκε για πρώτη φορά από ιστοσελίδα της Λιθουανίας. Στο βίντεο αυτό φαίνονται άνθρωποι από το Αζερμπαϊτζάν να δίνουν χρήματα και κάρτες κινητής τηλεφωνίας, για να πάρουν το 12άρι από τη χώρα!
    «Πολλοί έχουν επικοινωνήσει μαζί μας για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι» είπε ο επικεφαλής της EBU, Jon Ola Sand, σε σουηδική εφημερίδα. Και συνέχισε: «Εμπιστευόμαστε το σύστημα ψηφοφορίας. Δεν έχουμε κανένα λόγο να πιστεύουμε ότι κάποιος έκλεψε».
    Μάλιστα, το εν λόγω βίντεο έχει φτάσει ακόμα και στην Εισαγγελία της Λιθουανίας!
    Και όλα αυτά για μία εμφάνιση που τη χαρακτήριζε το ελληνικό στοιχείο, μιας και την εμφάνιση του Αζερμπαϊτζάν την επιμελήθηκε ο Φωκάς Ευαγγελινός, ενώ στη σύνθεση του κομματιού που τραγούδησε ο Farid Mammadov βρίσκεται ο Δημήτρης Κοντόπουλος.
    Οι αποκαλύψεις για τον τρόπο, με τον οποίο το Αζερμπαϊτζάν προσπάθησε να ενισχύσει τη θέση του στη βαθμολογία, έρχονται να διευρύνουν τον κύκλο της αμφισβήτησης για τα αποτελέσματα και την τελική κατάταξη του 58ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.
    Λίγο πριν δουν το φως της δημοσιότητας οι πληροφορίες για το Αζερμπαϊτζάν, είχε επίσης δημιουργηθεί θέμα με το νικητήριο τραγούδι της Δανίας.
    Πιο συγκεκριμένα, για «κλοπή» στη φετινή Eurovision έκανε λόγο η ολλανδική εφημερίδα «De Telegraaf», σύμφωνα με την οποία, το νικητήριο τραγούδι «Only Teardrops» της Έμιλι ντε Φόρεστ έχει... απίστευτες ομοιότητες με την επιτυχία «Surrender» του ολλανδικού γκρουπ Κ-Otic, το οποίο κυκλοφόρησε το 2002.
    Σύμφωνα με το μουσικό παραγωγό και κριτή σόου ταλέντων, Έρικ βαν Τιν, ο οποίος μίλησε στην εφημερίδα, η μελωδία του φλάουτου στο φετινό νικητήριο τραγούδι είναι «σαφώς ολόιδια» με εκείνη του τραγουδιού «I Surrender».
    Καθώς φαίνεται, έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, η μοναδική συμμετοχή, από εκείνες τουλάχιστον που κατέλαβαν τις υψηλότερες θέσεις του διαγωνισμού, ήταν εκείνη της Ελλάδας, με τον Αγάθωνα και τους Koza Mostra να δίνουν το δικό τους, 100% «καθαρό», αγώνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου