Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1119

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1119
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, όπου και αν υπάρχουν, είναι δικά μου.
Η ‘’ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΔΑ’’ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
1.ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
2.THN M. ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΒΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΑΒΓΑ. ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΚΟΚΚΙΝΑ;
3.Independent:Ο "γολγοθάς" ενός ΔΥ για... παραίτηση
4.Γιατί κατάργησαν την αναλογική τηλεόραση;
5.Σε μια στρατιωτική φυλακή υψίστης ασφαλείας κρατούνταν ακόμα και σήμερα Έλληνες και Κύπριοι αιχμάλωτοι της τραγωδίας του Αττίλα
6.Δύο παράλληλοι κόσμοι
7.ΨΗΓΜΑΤΑ ΣΟΦΙΑΣ ΠΕΡΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
8.Αυτός είναι ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΗΣ... 40,000 Ευρώ την Μέρα για τον Γ.Α.Π...
9.Τα πιο πολυδιαβασμένα βιβλία στον κόσμο
10.Γερμανοί και Αναστασιάδης έκλεψαν 15 δις από την Κύπρο και έσκουζαν για τους Ρώσους "που δεν βοήθησαν" !
11.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΚΙΣ
12.Δέντρα κλώνοι αναβιώνουν αρχαία δάση. Δενδροφυτεύσεις σε 7 χώρες
13.«Τι μπορεί να είναι πιο ισχυρό από εμένα;»
14.Αστυνομικός έκανε πάρτι με αλλοδαπές και αλκοόλ μέσα στα κρατητήρια!
15.Μπαγκλαντεσιανοί λαθρομετανάστες κυρήττουν Τζιχάντ στην Ελλάδα

ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
1469: Γεννιέται ο Νικολό Μακιαβέλι, πολιτικός στοχαστής από την Φλωρεντία, που δίδαξε την άσκηση της πολιτικής εξουσίας χωρίς ηθικούς φραγμούς
1808: Ο μεγάλος Ισπανός ζωγράφος, Φρανσίσκο Γκόγια, ζωγραφίζει τον περίφημο πίνακά του «Οι Εκτελέσεις της 3ης Μαΐου», όπου απεικονίζει τις βαναυσότητες που διέπραξαν τα στρατεύματα του Ναπολέοντα και αναδεικνύει την ηρωική αντίσταση του λαού.
1810: Ο 22χρονος Λόρδος Βύρωνας διασχίζει κολυμπώντας τον Ελλήσποντο σε 1 ώρα και 10 λεπτά.
1837: Ιδρύεται το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι η πρώτη ανώτατη σχολή σ' όλη την ανατολική Μεσόγειο.
1890: Πεθαίνει στις φυλακές Χαλκίδας ο βουλευτής, πρώην αντεισαγγελέας εφετών, Ρόκκος Χοϊδάς, ο οποίος είχε αρνηθεί να υποβάλει αίτηση χάριτος μετά την καταδίκη του σε τριετή φυλάκιση για άρθρο που δημοσίευσε στην εφημερίδα Ραμπαγάς και θεωρήθηκε προσβλητικό για τη βασιλική οικογένεια. Διακήρυττε ότι η εθνική κυριαρχία και ο νόμος είναι πάνω από τον βασιλιά.
1892: Εκλογές διεξάγονται στην Ελλάδα, που εξελίσσονται σε θρίαμβο Χαρίλαου Τρικούπη. Το κόμμα του λαμβάνει τις 160 από τις 207 έδρες της Βουλής και η αντιπολίτευση (Δεληγιάννης, Ράλλης, Κωνσταντόπουλος) 47.
1932: Ο διαβόητος γκάνγκστερ Αλ Καπόνε, η έφεση του οποίου στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απορρίφθηκε, οδηγείται στις φυλακές της Ατλάντας.
1933: Αποφασίζεται η συγκέντρωση όλων των κομουνιστών στις φυλακές της Ακροναυπλίας.
1937: Η Μάργκαρετ Μίτσελ τιμάται με το βραβείο Πούλιτζερ για το έργο της «Όσα Παίρνει ο Άνεμος».
1947: Η Ιαπωνία συντάσσει νέο Σύνταγμα, το οποίο επιτρέπει στις γυναίκες να ψηφίσουν για πρώτη φορά.
1966: Ιδρύεται στο ΓΕΣ το 7ο Επιτελικό Γραφείο, στο οποίο, όπως ανακοινώνεται, ανατίθεται ο τομέας ψυχολογικών επιχειρήσεων, προπαγάνδας και πολιτικής διαφωτίσεως. Διευθυντής του Γραφείου τοποθετείται ο αντισυνταγματάρχης Γεώργιος Παπαδόπουλος (γραμματέας της επιτροπής του Σχεδίου Περικλής και μετέπειτα δικτάτορας).
1968: Εκτεταμένες συμπλοκές φοιτητών και αστυνομίας ξεσπούν μέσα στο κτιριακό συγκρότημα του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, στο Παρίσι. Πρόκειται για την πρώτη εκδήλωση της εξέγερσης, που θα μείνει στην ιστορία ως «Γαλλικός Μάης». Η πάλη θα κρατήσει περίπου έναν μήνα και θα αποτελέσει πολιτικό και ιδεολογικό ορόσημο για τις μεταπολεμικές γενιές.
1984: Ο Έλληνας συνθέτης Γιάννης Ξενάκης γίνεται μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας Καλών Τεχνών στην έδρα της σύνθεσης.
2006: Αεροπορική τραγωδία με 113 νεκρούς στην Μαύρη Θάλασσα, όταν συνετρίβη αεροσκάφος τύπου Airbus 320 των αρμενικών αερογραμμών Armavia, 6 χλμ ανοικτά των νοτίων ακτών της Ρωσίας.
2009: Ο Παναθηναϊκός νικά στον τελικό του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα του μπάσκετ την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 82-78 στο O2 World Arena στο Βερολίνο και στέφεται για πέμπτη φορά Πρωταθλητής Ευρώπης.
2011: Πεθαίνει ο κορυφαίος Έλληνας κωμικός, Θανάσης Βέγγος. Έφυγε σε ηλικία 84 ετών ο μεγάλος κωμικός ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου Θανάσης Βέγγος μετά από πολύμηνη νοσηλεία. Ο «καλός μας άνθρωπος» είχε παίξει συνολικά 126 ταινίες και είχε κάτσει στην καρέκλα του σκηνοθέτη σε άλλες 7, στις οποίες είχε πρωταγωνιστήσει κιόλας.Ο ηθοποιός δεν είχε εμφανίσει κανένα σημάδι επαφής με το περιβάλλον τις τελευταίες ημέρες, μετά από το οξύτατο εγκεφαλικό που υπέστη το χειμώνα.
Γεννήσεις
• 612 - Κωνσταντίνος Γ', Βυζαντινός αυτοκράτορας
• 1887 - Μαρίκα Κοτοπούλη, Ελληνίδα ηθοποιός
• 1892 - Τζορτζ Τόμσον, Άγγλος φυσικός
• 1898 - Γκόλντα Μέιρ, Ισραηλινή πολιτικός
• 1915 - Στου Χαρτ, Καναδός παλαιστής
• 1934 - Ζωρζ Μουστακί, Γάλλος τραγουδοποιός
• 1940 - Κόννυ Πλανκ, Γερμανός μουσικός και παραγωγός ((Cluster και Moebius & Plank)
• 1966 - Γιώργος Αγορογιάννης, Έλληνας ποδοσφαιριστής
• 1979 - Τζενεβίβ Νάτζι, Νιγηριανή ηθοποιός
• 1985 - Εζεκιέλ Λαβέτσι, Αργεντινός ποδοσφαιριστής
Θάνατοι
• 1270 - Μπέλα Δ', βασιλιάς της Ουγγαρίας
• 1481 - Μωάμεθ Β΄ ο Πορθητής, Οθωμανός σουλτάνος
• 1704 - Χάινριχ Ίγκνατς Μπίμπερ, Βοημός συνθέτης
• 1987 - Δαλιδά, Γαλλίδα τραγουδίστρια
• 1996 - Δημήτρης Φάμπας, Έλληνας κιθαρίστας και συνθέτης
• 2008 - Λεοπόλδο Κάλβο Σοτέλο, Ισπανός πολιτικός

ΕΥΧΕΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
2.THN M. ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΒΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΑΒΓΑ. ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΚΟΚΚΙΝΑ;
  
  Ένα από τα πιο παραδοσιακά έθιμα του Πάσχα που είναι διαδεδομένο στα περισσότερα μέρη του πλανήτη είναι το βάψιμο των αβγών. Τα αβγά συνήθως βάφονται τη Μεγάλη Πέμπτη προς ανάμνηση του Μυστικού Δείπνου του Χριστού με τους μαθητές του λίγο πριν το Πάθος και την Ανάσταση του Κυρίου.
    Πολλές φορές όμως σίγουρα έχουμε αναρωτηθεί γιατί τα αβγά βάφονται κατά την παράδοση κόκκινα.
    Το κόκκινο χρώμα των αβγών συμβολίζει την Ανάσταση του Χριστού μετά την τριήμερη ταφή του, καθώς και τη σωτηρία της ανθρώπινης ζωής που απορρέει από το γεγονός της Ανάστασης. Άλλωστε τα αβγά ακόμα και πριν βαφτούν αντιπροσωπεύουν τη γονιμότητα και τη δημιουργία.
    Υπάρχουν τρείς διαφορετικές παραδόσεις σχετικά με την προέλευση του εθίμου των κόκκινων αβγών.
    Σύμφωνα με την πρώτη, μία γυναίκα που πληροφορήθηκε το γεγονός της Ανάστασης φάνηκε δύσπιστη λέγοντας πως θα πίστευε μόνο όταν τα αβγά που κρατούσε στα χέρια της κοκκίνιζαν. Έτσι κι έγινε. Τα αβγά κοκκίνισαν και η γυναίκα πίστεψε την Ανάσταση του Χριστού.
    Θεωρείται πιθανό, αν η εκδοχή αυτή αντικατοπτρίζει την αλήθεια, η τήρηση του εθίμου να ξεκίνησε κατά την εποχή εκείνη.
    Κατά τη δεύτερη παράδοση, η ίδια η Παναγία προσέφερε ένα καλάθι με αβγά στους φρουρούς του Υιού της προκειμένου να του συμπεριφέρονται όσο το δυνατόν καλύτερα κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας του στο σταυρό του μαρτυρίου.
    Τα αβγά κοκκίνισαν όταν η Παναγία τα μούσκεψε με τα δάκρυά της.
    Η τρίτη και τελευταία υπόθεση, η οποία θεωρείται και η πλέον πιθανή, αναφέρει ότι μετά την Ανάσταση του Κυρίου η Μαρία η Μαγδαληνή, ως μία από τα πρώτα άτομα που αντίκρισαν τον κενό τάφο του Χριστού, επισκέφθηκε τον Ρωμαίο αυτοκράτορα για να τον ενημερώσει για το θαύμα της Ανάστασης.
    Εκείνος δεν πίστεψε πως ένα τέτοιο γεγονός θα μπορούσε να είναι πραγματικό και, θέλοντας να αποδείξει πως επρόκειτο για αποκύημα της φαντασίας της Μαρίας, βροντοφώναξε ότι αν τα αβγά που βρίσκονταν στο καλάθι δίπλα του εκείνη τη στιγμή κοκκίνιζαν, τότε και ο ίδιος θα πειθόταν για την Ανάσταση του Χριστού.
    Τα αβγά κοκκίνισαν και τελικά ο αυτοκράτορας πείστηκε για την Ανάσταση του Χριστού.
    Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι μόνο για τους Χριστιανούς Ορθόδοξους το παραδοσιακό χρώμα των αβγών είναι το κόκκινο (αν και τα τελευταία χρόνια τα χρώματα ποικίλουν) καθώς στη Δύση η παράδοση θέλει τα αβγά πολύχρωμα.
    Τέλος, να πούμε πως και το τσούγκρισμα των αβγών έχει τη ρίζα του στην παράδοση της Ανάστασης, αφού υποδηλώνει το σπάσιμο του τάφου κατά την έξοδο του Χριστού από αυτόν.

3.Independent:Ο "γολγοθάς" ενός ΔΥ για... παραίτηση
euro2day.gr
    Η ιστορία του Αλέξη Χριστοδούλου ακούγεται απίστευτη, ακόμη και για όσους έχουν συνηθίσει στα ελληνικά δεδομένα. Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς τι αίσθηση έκανε στην εφημερίδα «Independent», που με εκτενές ρεπορτάζ της αναφέρεται στην περιπέτεια του 36χρονου, ο οποίος προσπαθούσε να... απαλλάξει το Δημόσιο από έναν ακόμη μισθό.
    «Η Ελλάδα θέλει να μειώσει το δημόσιο τομέα. Αυτός ο άνδρας θέλει να παραιτηθεί. Γιατί λοιπόν του πήρε δύο χρόνια;», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος, που αναπαρήγαγε το site iefimerida.gr.
    Για τον Αλέξη Χριστοδούλου όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου δύο χρόνια, όταν αποφάσισε να αφήσει το σχολείο όπου εργαζόταν ως δάσκαλος και να ξεκινήσει τη δική του τεχνολογική εταιρία, στοχεύοντας στη διεθνή αγορά. Αποδείχθηκε πως αυτό δεν ήταν όσο απλό το φανταζόταν. Αρχικά, το σχολείο στο οποίο εργαζόταν στην Καλαμάτα, δεν έκανε δεκτή την παραίτησή του. «Μου είπαν ότι ήταν πολύ αργά για να παραιτηθώ και πως θα έπρεπε να περιμένω τον επόμενο χρόνο. Δεν μπορούσα να το πιστέψω!», λέει ο 36χρονος.
    Πολλοί προσπάθησαν να τον προειδοποιήσουν πως κινδυνεύει να χάσει τη σύνταξή του εξαιτίας της παράλογης συμπεριφοράς του. Έχοντας ήδη όμως σκεφτεί διαφορετικά το μέλλον του, αυτό ήταν το τελευταίο που τον ενδιέφερε. «Δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι κάποιος θα παραιτούνταν γιατί θα ήθελε να κάνει κάτι διαφορετικό στη ζωή του», εξομολογείται.
    Η συνέχεια είναι ακόμη πιο παράλογη. Του είπαν πως αν ήθελε να φύγει από τη δουλειά του, θα έπρεπε να απουσιάσει για 21 συνεχόμενες σχολικές ημέρες και τότε θα απολύονταν. Όταν πέρασαν δύο μήνες χωρίς να εμφανιστεί στο χώρο εργασίας του, δεν υπήρχε καμία αντίδραση από το σχολείο.   Επικοινώνησε ο ίδιος μαζί τους, ρωτώντας πότε θα απολυθεί. Τότε τον ενημέρωσαν ότι θα περνούσε από πειθαρχική επιτροπή και πως κινδύνευε με αγωγή. Η αποχή συνεχίστηκε για επτά μήνες, πριν τελικά πάρει την επιστολή με την οποία τον ενημέρωναν πως η παραίτησή του γίνεται δεκτή.
    Ούτε εκεί τελείωσαν όμως τα... βάσανά του. Δύο χρόνια έχουν περάσει και η περιπέτεια συνεχίζεται. Την περασμένη εβδομάδα δέχθηκε κλήση από υπουργείο Παιδείας που τον ενημέρωναν ότι η παραίτησή του έχει ανακληθεί, ο μισθός του θα επανέλθει και ότι αντιμετωπίζει πειθαρχική διαδικασία και απόλυση.
    Με απλά λόγια, «ήθελαν να τον επαναφέρουν στη θέση του, ώστε να τον απολύσουν προκειμένου να συμπεριληφθεί στον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων που απαιτείται να απολύσει η Ελλάδα», όπως συμπεραίνει και η «Indepeνdent».
    Ο 36χρονος δεν κρύβει τον εκνευρισμό του: «δεν θέλω να υπολογίζομαι ως απολυμένος. Δεν θα έπρεπε να τιμωρηθώ επειδή παραιτήθηκα. Είναι τρελό ακόμη και για την Ελλάδα!», είπε ο Χριστοδούλου, που ήδη έχει φτιάξει μία εφαρμογή για smartphone και πλέον σχεδιάζει τη ζωή του μακριά από το δημόσιο.
    Ιδιαίτερα επικριτικά ήταν τα σχόλια του Independent για την ελληνική παιδεία, αλλά και την κατάσταση στο δημόσιο τομέα με αφορμή αυτή την ιστορία.
    «Στα 9 χρόνια της διδακτικής του εμπειρίας, έμαθε από πρώτο χέρι το δυσλειτουργικό εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας. Για να αυξήσουν τα έσοδά τους, κάποιοι συνάδελφοί του δίδασκαν πραγματικά μόνο στα μαθήματα μετά από το σχολείο, στα φροντιστήρια όπου πάνε οι περισσότεροι μαθητές. Κάποιοι έφταναν στο σημείο να δίνουν κακούς βαθμούς στα παιδιά ώστε να τους ενθαρρύνουν να πληρώσουν για επιπλέον μαθήματα», αναφέρει το κείμενο, ενώ για την κατάσταση στο δημόσιο επισημαίνει πως: «Περιπτώσεις σαν κι αυτή δείχνουν πόσο λίγο έχουν επηρεάσει το πελατειακό κράτος της Ελλάδος οι διαλαλούμενες μεταρρυθμίσεις. Για δεκαετίες θέσεις στο δημόσιο δίνονταν ως αντάλλαγμα για ψήφους. Πολιτικά είχε μικρότερο κόστος να επιβάλλονται φόροι από το να αναμορφωθεί η ακριβή και κατάφωρα αναποτελεσματική γραφειοκρατία της χώρας».

4.Γιατί κατάργησαν την αναλογική τηλεόραση;
ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΦΡΑΓΚΟΣ
http://greeknation.blogspot.gr
    Πολλοί από εσάς αναρωτιέστε γιατί καταργήθηκε το αναλογικό σήμα εκπομπής τηλεοπτικού σήματος.
    Στις επόμενες γραμμές θα μάθετε γιατί και ποια είναι τα απώτερα σχέδια των εξουσιαστών μας.
    Για να μάθουμε έλεγε ο Κικέρων ποιος διέπραξε το έγκλημα πρέπει να ρωτήσουμε μια απλή ερώτηση:
Qui Bono?
Ποιος ωφελήθηκε από αυτό;
    Θα αναρωτηθείτε τώρα: "Μα καλά εγκληματίες είναι οι άνθρωποι της Digea που μας φέρνουν το ψηφιακό σήμα στις οθόνες μας;"
    Με την έννοια του ανθρώπινου νομοθέτη και βάσει της υφιστάμενης νομοθεσίας προφανώς όχι.
    Στα μάτια του Θεού όμως είναι εγκληματίες και ανήθικοι.
    Στις επόμενες γραμμές θα ξετυλίξω το κουβάρι του κοντινού μας μέλλοντος, και θα καταλάβετε γιατί.
    Ας ξεκινήσουμε λοιπόν απαντώντας στην ερώτηση του Κικέρωνα:
    Ποιος ωφελείται από την κατάργηση των αναλογικών εκπομπών τηλεοπτικού σήματος;
    Η απάντηση είναι η εξής:
    Όσοι θα εκμεταλλευτούν τον λευκό χώρο, το whitespace που δημιουργείται.
    White space καλείται το φάσμα ραδιοσυχνοτήτων εκμπομπής αναλογικού τηλεοπτικού σήματος.
    Διαβάστε τι σημαίνει super wifi, πώς το προωθούν η Google και η Micosoft και τι συμβαίνει ήδη στην Βόρεια Καρολίνα, των ΗΠΑ.
    Οι τηλεοπτικές συχνότητες που απελευθερώνονται από την κατάργηση της αναλογικής τηλεόρασης, τα white spaces κατά τους Αμερικανούς, χρησιμοποιούνται για την δημιουργία ασύρματου δικτύου Wifi με ακτίνα δράσης μιλίων και με την επιπλέον δυνατότητα το σήμα του δικτύου wifi να διαπερνά τοίχους, όπως ακριβώς και το τηλεοπτικό.
    Ξεχάστε το οικιακό Wifi. Πλέον το Super Wifi θα καλύπτει ολόκληρους νομούς.
    Θα ρωτήσει τώρα κάποιος : "Μα πού το βλέπεις το κακό Χριστιανέ μου;
Λουδίτης είσαι και αντιπαθείς την πρόοδο της τεχνολογίας;"
    Καλή ερώτηση. Ας μιλήσουμε λοιπόν για μια άλλη τεχνολογία που χρησιμοποιεί τα δίκτυα Wifi και τις τεχνολογίες RFID.
    Την τεχνολογία των συστημάτων RTLS.
    Real Time Location Sytems.
    Συστήματα Εντοπισμού σε πραγματικό χρόνο.
    Χρησιμοποιώντας ένα δίκτυο Wifi μέσα σε ένα μεγάλο οικόπεδο ή κτίριο,μπορείς να εντοπίζεις σε πραγματικό χρόνο την θέση ανθρώπων και αντικειμένων,αρκεί να τα έχεις μαρκάρει με ένα RFID tag.
    Ας δούμε μια εφαρμογή RTLS σε μια μάντρα με φορτηγά:
    Τέρμα πια το ψάξιμο. Αμέσως το βρίσκει το παλικάρι το φορτηγό του.
    Και εδώ πώς παρακαλουθούμε ανθρώπους, εργαλεία και μηχανήματα σε ένα νοσοκομείο με ένα RTLS σύστημα.
    Εδώ παρακολουθούμε πώς εντοπίζονται άνθρωποι και αρχεία σε μια δημόσια υπηρεσία ασφαλείας:
Θα ρωτήσει πάλι ο καλόπιστος:
    "Μα καλά άνθρωπέ μου, κακό είναι να εφαρμόζουμε αυτή την τεχνολογία".
    Φανταστείτε αντί για τους ασθενείς, τους γιατρούς, τους φακέλους, την αστυνομία, τα φορτηγά,το νοσοκομείο και την μάντρα, ολόκληρες πολεις.
    Φανταστείτε τις πόλεις μας γεμάτες με κεραίες super wifi, rfid recievers,και τα πάντα και τους πάντες μαρκαρισμένους με rfid tags.
    Πόλεις - ανθρώπινες φυλακές. Πόλεις όπου όποιος φοράει το rfid tag εντοπίζεται σε πραγματικό χρόνο από τις αρχές.
    Η απόλυτη παρακολούθηση. Η ονείρωξη του Μεγάλου Αδερφού.
    Θα μπορούσε κάποιος ευφάνταστος αναγνώστης να αντιτείνει τώρα ότι:
" Θα έκανα την δουλειά μου με το rfid tag (π.χ. θα ψώνιζα, θα περνούσα τα διόδια στην Αττική Οδό, θα μπαινοέβγαινα στην δουλειά μου ή στο νοσοκομείο) , και μετά θα έβγαζα την ετικέτα rfidκαι θα απολάμβανα τις ιδιωτικές μου στιγμές".
    Λάθος!!! Γιατί το tag θα είναι ένα τατουάζ χαραγμένο στο κεφάλι ή στο χέρι σας:
    Κανείς δεν θα μπορεί να κυκλοφορήσει σε μια σύγχρονη πόλη χωρίς το χαραγμένο ηλεκτρονικό τατουάζ.
    Ο απόλυτος έλεγχος, ο εντοπισμός σε πραγματικό χρόνο ανθρώπων και αντικειμένων και η αδυναμία διενέργειας αγοραπωλησιών χωρίς το χάραγμα είναι θέμα ετών ίσως δεκαετίας.
    Ο εγκληματίας που κατήργησε το αναλογικό σήμα τηλεόρασης πριν καταργήσει την ελευθερία μας αποκαλύπτεται σε αυτό το άρθρο:
    Είναι ο κατά Orwell Μεγάλος Αδερφός. Στα καθ΄ημάς ο Αντίχριστος και οι οπαδοί του.
    Το τέλος φτάνει. Αλλά η νίκη δεν είναι δική του. Η νίκη όπως έχουμε πει δεκάδες φορές σε αυτή την ιστοσελίδα, ανήκει σε Άλλον:
    Αυτόν που θα τους συντρίψει ως σκεύη κεραμέως...

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
5.Σε μια στρατιωτική φυλακή υψίστης ασφαλείας κρατούνταν ακόμα και σήμερα Έλληνες και Κύπριοι αιχμάλωτοι της τραγωδίας του Αττίλα
ΜΕΤΑ ΑΠΟ 39 ΧΡΟΝΙΑ ? ΑΝΤΕΞΑΝ ? ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 70 ΧΡΟΝΩΝ...
greeknation
    Η πυκνή ομίχλη τύλιγε εκείνο το ξημέρωμα το Τσιακιρλί της Τουρκίας, όπως η ομίχλη τυλίγει την Εθνική Υπηρεσία πληροφοριών και τους διάσημους αρχηγούς της.Μάλλον στην πιο συναρπαστική αποστολή στις εσχατιές της Ασιατικής γης, εκεί στο Τσιακιρλί της επαρχίας Νεβσεχίρ, τα “γεράκια” της ΕΥΠ – κάτι άγριοι ΚΥΠατζήδες σπάνιοι Κένταυροι μισοί καθάρματα και μισοί άγγελοι – κατάφεραν να βρουν Έλληνες αιχμαλώτους!!!
    Να μάθουν ότι εκεί σε μια στρατιωτική φυλακή υψίστης ασφαλείας κρατούνταν ακόμα και σήμερα Έλληνες και Κύπριοι αιχμάλωτοι της τραγωδίας του Αττίλα από το ’74 οι διεισδυμένοι επίλεκτοι αντισυνταγματάρχες έβλεπαν από μακριά το στρατόπεδο, αλλά τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας δεν τους επέτρεψαν να προσεγγίσουν.
    Ούτε κατά διάνοια δεν ρισκάρισαν να φωτογραφήσουν με τις ειδικές μίνι μηχανές τα κάτεργα του Τσιακιρλί. Εκεί στην κορυφή του λόφου στο μυστικό στρατόπεδο. Και εδώ που είχαν φτάσει ήταν πολύ. Είχαν ξεπεράσει τα όρια!
    Οι πράκτορες της ΕΥΠ εξπέρ στα Ελληνοτουρκικά με το κάλυμμα του ιχθυεμπόρου τριγυρνούσαν την Τουρκική επικράτεια, έχοντας χτενίσει μυστικές και φανερές βάσεις, άγνωστα στρατόπεδα, φυλασσόμενες περιοχές. Ταξίδευαν στη σκιά της απόγνωσης. Πληροφοριοδότες τους ήταν και Τούρκοι δεσμοφύλακες που είχαν ανοίξει το στόμα τους… “για έναν Νίκο αιχμάλωτο απ’ την εισβολή που έφερε τατουάζ στο ένα χέρι με τη λέξη ΕΟΚΑ κι έναν άλλο Έλληνα αιχμάλωτο που ήταν τυφλός από το ένα μάτι….”!!!
    Αξιωματικοί της ΕΥΠ που βρέθηκαν σε ένα δικό τους Βιετνάμ κι έκλαψαν για τους ελάχιστους Ελληνοκύπριους που ζούσαν το δικό τους “Εξπρές του Μεσονυχτίου”. Μόνο που σε αυτό το Βιετνάμ οι πράκτορες της ΕΥΠ ήταν περισσότερο σιωπηλοί από τον Τζακ Νορις τον περίφημο συνταγματάρχη Μάρντοκ που οργάνωνε αποστολές σωτηρίας των Αμερικανών αιχμαλώτων. Μόνο που εδώ δεν γυριζόταν ταινία. Τα πλάνα ήταν αληθινά. Οι άνθρωποι δεν ήταν κομάντος αλλά θυελλώδεις στη μυστική δράση. Και το σπουδαιότερο δεν ήταν Αμερικάνοι.
    Οι Τούρκοι πράκτορες της ΜΙΤ τους είχαν από κοντά. Κι όταν έκαναν το λάθος να πλησιάσουν περισσότερο, τα “γεράκια” της Άγκυρας άνοιξαν πυρ. Η αποστολή σωτηρίας ματαιώθηκε, οι πληροφοριοδότες στην Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα και το Ντιγιαρμπακίρ έκαψαν τα χαρτιά τους, οι “σύνδεσμοι” αναγκάστηκαν να σκορπίσουν. Ένας από τους Έλληνες πράκτορες σκοτώθηκε στην ανταλλαγή πυρών!!!
    Η συγκλονιστική υπόθεση καλύφθηκε με απόλυτη μυστικότητα. Τα άκρως απόρρητα έγγραφα κυκλοφορούσαν μόνο σε ελάχιστα αντίγραφα πριν καταστραφούν με μια θλιμμένη και αινιγματική παράγραφο: “Αν και τα αποτελέσματα της επιχείρησης δεν ήταν τα αναμενόμενα λόγω απροβλέπτων δυσχερειών κατά την εκτέλεση της αυτά σας αποστέλλονται συνημμένα για σκοπούς ενημέρωσης….”. Είναι μια από τις τελευταίες επιχειρήσεις της ΕΥΠ σε ξένο έδαφος, της υπηρεσίας με τους ομιχλώδεις αρχηγούς, τις μυστικές αποστολές, τις υποκλοπές, τις παρακολουθήσεις, το σκοτάδι και κάποιες φορές τις εξαιρετικές πράξεις προς την πατρίδα. Σε έναν κόσμο που οι πράκτορες διεξάγουν άγνωστες μάχες. Σε έναν μυστικό πόλεμο με υπερόπλο της συνωμοσία και το παρασκήνιο.
    Όλα αυτά περιλαμβάνονται στο πολύκροτο βιβλίο του δημοσιογράφου Πέτρου Κασιμάτη “13 περιστέρια” που φέρει υπότιτλο “Οι τελευταίοι επιζώντες αγνοούμενοι της Κύπρου – Οι μυστικές αποστολές σωτηρίας τους”. (Εκδόσεις Λιβάνη).
    Ένα επικίνδυνο βιβλίο!! Έτσι το αποκάλεσαν οι διατελέσαντες υπουργοί εξωτερικών (όλων των κομμάτων) που το παρουσίασαν πρόσφατα στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ.
    Θέμα του, όλες οι αποκαλύψεις του δημοσιογράφου για την υπ’ αριθμόν 1 Εθνική υπόθεση, τους επιζώντες -σήμερα- αγνοούμενους (αιχμαλώτους) του Αττίλα. Για μια πολύκροτη υπόθεση που κρατήθηκε τα τελευταία χρόνια επτασφάγιστο μυστικό!!! Τα “13 Περιστέρια” ήταν ο μυστικός κωδικός για τη μεγαλύτερη επιχείρηση απελευθέρωσης Ελλαδιτών και Ελληνοκυπρίων αγνοουμένων της Κυπριακής τραγωδίας οι οποίοι ακόμα και σήμερα κρατούνται σε στρατιωτικές φυλακές της Τουρκίας. Πρόκειται για τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες μιας επίπονης δημοσιογραφικής έρευνας του Πέτρου Κασιμάτη στην Τουρκία, της Κύπρο, τη Μέση Ανατολή, τα στρατηγεία των Κούρδων ανταρτών, τα αρχεία των μυστικών υπηρεσιών.
    Πέντε χρόνια διήρκεσε η έρευνα του δημοσιογράφου – η οποία στη συνέχεια έκανε το γύρο του κόσμου-. Πριν δημοσιευθεί οτιδήποτε ο Π. Κασιμάτης – εξαντλώντας όλα τα περιθώρια – ενημέρωσε τον Κύπριο Πρόεδρο κ. Γλαύκο Κληρίδη με όλα τα απόρρητα στοιχεία της έρευνας κι ο Κύπριος ηγέτης έστειλε στην Ελλάδα τον ειδικό απεσταλμένο και εξ απορρήτων του πρέσβη Δώρο Πιερίδη προκειμένου να ολοκληρώσει παράλληλη έρευνα για το συγκλονιστικό θέμα. Ο κ. Πιερίδης συγκέντρωσε ολόκληρο το αποδεικτικό υλικό.
    Ενημερώθηκε για την “κλειστή ομάδα” των αξιωματούχων που βρήκε, εντόπισε 13 αιχμαλώτους οι οποίοι σήμερα βρίσκονται φυλακισμένοι: – Στη νευραλγική ταξιαρχία καταδρομών στο Μπολού Β.Δ. της Άγκυρας και – Στο Ντενισλί (σε στρατιωτική περιοχή) Ν.Δ. της Άγκυρας.
    Στο βιβλίο περιέχονται και όλα εκείνα τα αποδεικτικά στοιχεία για το σχεδιασμό της απελευθέρωσης τριών από τους Ελλαδίτες κι Ελληνοκύπριους….!! Από τις φυλακές θα τους μετέφεραν σε νοσοκομείο κι από κει με πλαστά χαρτιά στα μικρασιατικά παράλια όπου θα τους παραλάμβαναν Έλληνες κομάντος.Στο βιβλίο τονίζονται όλες οι επιχειρήσεις σωτηρίας, αποκαλύπτονται συγκλονιστικά έγγραφα και εξηγείται πως και γιατί μπλοκαρίστηκαν οι αποστολές σωτηρίας: Για να μην διαταραχθούν οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις.
    Το βιβλίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη μπροστά στα ξένα τηλεοπτικά δίκτυα και τους Αμερικανούς ρεπόρτερ – αλλά η επίσημη παρουσία του έγινε στην Αθήνα από τους διατελέσαντες υπουργούς Εξωτερικών. Τον Πρόεδρο της Πολιτικής Άνοιξης κ. Αντώνη Σαμαρά, τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Ι. Χαραλαμπόπουλο και την κ. Βιργινία Τσουδερού.Ο Αντ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι επί των ημερών του είχε ξεκινήσει ένα συστηματικό και αθόρυβο έργο για τον εντοπισμό των αιχμαλώτων του Αττίλα και τόνισε αυτά που περιέχονται στο βιβλίο για τις δηλώσεις Ετσεβίτ ότι οι 401 αιχμάλωτοι των Τούρκων μεταφέρθηκαν στην Ασιατική γη από την Κύπρο, δεν επέστρεψαν. Να σημειωθεί ότι στο βιβλίο γίνεται ειδική αναφορά και σε μια από τις αποστολές που οργανώθηκαν επί υπουργίας Αντ. Σαμαρά, την περίφημη “επιχείρηση – αρχαιολόγοι”
ΕΠΙΧΕΙΡHΣΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ
    Τέσσερις πράκτορες της ΕΥΠ αναλαμβάνουν δράση διασταυρώνοντας πληροφορίες υψηλής αξιοπιστίας για αιχμαλώτους αγνοουμένους στην Τουρκία. Με επιστημονική ευλάβεια 4 πράκτορες της ΕΥΠ εμφανίζονται ως αρχαιολόγοι. Οι Τούρκοι τους παρακολουθούν και κάθε φορά όταν ο ένας καταφέρνει να διαφεύγει της προσοχής των Τούρκων και να ψάχνει για αιχμαλώτους, ένας άλλος έπαιρνε τη θέση του. Οπότε ο αριθμός εκείνων που παρακολουθούνταν παρέμενε ο ίδιος.
    Συγκλονιστική στα όσα είπε για πρώτη φορά ήταν και η τ. υφυπουργός εξωτερικών Βιργ. Τσουδερού που έκανε μια συναρπαστική περιγραφή κι αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι “για μια χαρακτηριστική περίπτωση (ενός επιζώντα) είχε αναλάβει κι η ίδια την οργάνωση για τη διάσωσή του (μεταφορά απ’ τις φυλακές σε νοσοκομείο κλπ)”. Ο κ. Ι. Χαραλαμπόπουλος μίλησε για ένα σπάνιο βιβλίο – ντοκουμέντο όπου οι ενδείξεις γίνονται αποδείξεις!!!
    Μία από τις πιο χαρακτηριστικές επιχειρήσεις σωτηρίας είναι αυτή στο στρατόπεδο Μπολού. Εκεί εντοπίστηκαν 6 από τα “περιστέρια” ενώ τα άλλα 7 εντοπίστηκαν στο Ντενισλί. Το κωδικό όνομα για τους αγνοούμενους είναι: “Τα περιστέρια βρίσκονται μέσα στο περιστερώνα. Θα αφήσουμε να πετάξουν τα 3″. Αλλά υπήρχε και δεύτερος κωδικός: “Ο θησαυρός είναι μέσα στο θησαυροφυλάκιο. Βρήκαμε άθικτο το θησαυρό”. Η επιχείρηση σχεδιάζεται με τη συνεργασία της Μοσσάντ αλλά ματαιώνεται την τελευταία στιγμή για να μην ανέβει το θερμόμετρο της έντασης στο Αιγαίο.
    Στο βιβλίο του Πέτρου Κασιμάτη “φωτίζεται” και μια άλλη αποστολή όταν ¨Ελληνας αξιωματικός ανακαλύπτει ομαδικό τάφο στα Άδανα, πρόσφατα και στέλνει μέσα σε διπλωματικό σάκο οστά και νεκροκεφαλές για να διαπιστωθεί η χρονική στιγμή των δολοφονιών.
    Σε μια συναρπαστική αποστολή στη Τουρκία κοντά στα Άδανα ο αντισυνταγματάρχης Λ. Δερμετζόγλου ( ΣΥΜΜΑΘΗΤΗΣ ΜΟΥ ) της ΕΥΠ εντοπίζει έναν ομαδικό τάφο με αγνοούμενους του ’74 που οι Τούρκοι αρκετά χρόνια μετά την εισβολή τους δολοφόνησαν.
    Ο αποτελεσματικός αξιωματικός έβαλε μέσα στον διπλωματικό σάκο οστά και νεκροκεφαλές προκειμένου να ταξιδέψουν στην Αθήνα κι από κει σε εργαστήριο της Αυστρίας προκειμένου να διαπιστωθεί με ραδιενεργό άνθρακα 14 ο ακριβής χρόνος των δολοφονιών. Τις επόμενες ημέρες ο Δερμετζόγλου δεν πίστευε στα μάτια του. Ενώ κυκλοφορούσε στην Τουρκία με το κάλυμμα του “οδηγού”, κάποιος…. αητός της ΕΥΠ έστειλε τα χαρτιά του για μια θεώρηση στις αρμόδιες Τουρκικές αρχές. Όμως αντί για μια πολιτική φωτογραφία του αντισυνταγματάρχη έστειλε μια άλλη με τη στολή του ως αξιωματικού!!! Την επομένη φυσικά ο αποτελεσματικός κι επίλεκτος αξιωματικός αναχώρησε για την Ελλάδα………………

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
6.Δύο παράλληλοι κόσμοι
    Είναι πρωί και ο Εθνικός κήπος προσφέρει μία μοναδική ευκαιρία για να απολαύσει κανείς τις πρώτες ρωγμές που πετυχαίνει η Άνοιξη στο χειμωνιάτικο σκηνικό. Με πλησιάζει ένας υπάλληλος του δήμου. Διστακτικά είναι η αλήθεια. Προφανώς με έχει πετύχει σε κάποιο τηλεοπτικό παράθυρο. Με εξετάζει από πάνω ως κάτω, εξονυχιστικά. Σκέφτεται αν θα το πει ή όχι...
    Τελικά αποφασίζει να μιλήσει! «Μου έχουν μειώσει τα λεφτά σε 850 ευρώ. Δεν θέλω να δουλέψω. Δεν αξίζει να δουλεύω για 850 ευρώ». Τον ρωτάω γιατί τότε δεν παραιτείται, αφού εκατοντάδες άλλοι άνθρωποι μπορεί και να σκότωναν ακόμη για να βρεθούν στην θέση του. Για να έχουν έναν μισθό 850 ευρώ και την θαλπωρή και την ασφάλεια του δημοσίου. Με κοίταξε με απορία, σαν να του είπα κάτι πραγματικά περίεργο. Απομακρύνθηκε μουρμουρίζοντας, ήταν φανερό ότι η συνάντησή μας δεν εξελίχτηκε όπως θα ήθελε.
    Την ίδια μέρα, από καθαρή σύμπτωση και μόνο, αποφάσισα να τακτοποιήσω κάτι εκκρεμότητες που είχα με την τεχνολογία και επισκέφτηκα ένα κατάστημα κινητής τηλεφωνίας. Πάνω στη συναλλαγή και εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι η κίνηση ήταν σχετικά περιορισμένη, ρώτησα τον εργαζόμενο που με εξυπηρετούσε για τις αποδοχές του. Έτσι στην ψύχρα. Δεν είχα να χάσω και κάτι!
    «Μας πληρώνουν καλά. Ο μικρότερος μισθός εδώ μέσα είναι 800 ευρώ. Καλό εργασιακό περιβάλλον, δεν καθυστερούν τις πληρωμές, συνεχής επιμόρφωση και μπόνους». Τότε είναι που πήρα το προβοκατόρικο ύφος μου! «Μα τι λέτε τώρα; Είναι λεφτά τα 800 ευρώ; Δέχεστε να δουλέψετε με τόσα λίγα χρήματα»; Εκείνος με κοίταξε με απορία: «Ξέρετε εσείς κάτι καλύτερο και ασφαλέστερο»;
    Ήταν φανερό ότι είχα να κάνω με δύο τελείως διαφορετικούς κόσμους. Ο ένας ήταν ο κόσμος των δημοσίων υπαλλήλων. Ένας κόσμος που έχει νιώσει την αδικία της κρίσης μέσα από μειώσεις των αποδοχών του. Κι ένα μεγάλο μέρος αυτού του κόσμου αποφάσισε να αντιδράσει με ένα είδος λευκής απεργίας. Το αποτέλεσμα είναι να παρατηρείται ακόμη μεγαλύτερη μείωση της παραγωγικότητας του δημοσίου, όταν αυτό ήταν έτσι κι αλλιώς το κυρίαρχο πρόβλημα και την εποχή που όλα δούλευαν δήθεν τέλεια.
    Κι από την άλλη είναι ο κόσμος των ιδιωτικών υπαλλήλων. Ένας κόσμος γεμάτος ανασφάλεια. Και πολλά θύματα! Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι πλήρωσαν το σκληρό τίμημα της κρίσης. Οι άνεργοι είναι μέλη του δικού τους καταραμένου club. Η απασχόληση είναι το ζητούμενο. Η ασφάλεια λέξη άγνωστη σε έναν κόσμο σκληρό και ανταγωνιστικό! Κι όμως! Οι άνθρωποι εργάζονται με αξιοπρέπεια. Παλεύουν για να αποδείξουν ότι είναι χρήσιμοι και παραγωγικοί.
    Κι αναρωτιέται κανείς πως είναι δυνατόν να οικοδομήσουμε μία νέα Ελλάδα, όταν καλούνται να συνυπάρξουν σε αυτήν δύο τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους κόσμοι. Είναι σαφές! Αυτό δεν γίνεται...
Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@capital.gr

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
7.ΨΗΓΜΑΤΑ ΣΟΦΙΑΣ ΠΕΡΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
Ο άνθρωπος αρχίζει να γερνάει από τη στιγμή που οι αναμνήσεις αντικαθιστούν τα όνειρά του.
Ο άνθρωπος που πιστεύει στη δύναμή του γίνεται επικίνδυνος, ο άνθρωπος που πιστεύει στη δύναμη του Θεού γίνεται ωφέλιμος.
Ο άνθρωπος ο τεμπέλης δεν ξέρει την απόλαυση της αναπαύσεως, γιατί δεν τη δοκίμασε ποτέ.
Ο άνθρωπος που δεν διαβάζει είναι πιο μορφωμένος από εκείνον που διαβάζει μόνο εφημερίδες. Τόμας Τζέφερσον.
Ο άνθρωπος είναι το μόνο ζώο που κοκκινίζει ή πρέπει να κοκκινίζει. Μάρκ Τουαίν.
Ο άνθρωπος είναι κράμα μεγαλείου και αθλιότητας, αγιότητας και σατανικότητας, ενώ είναι συγχρόνως πιο σκληρός από το ατσάλι, αλλά και πιο αδύνατος από το γυαλί. Από τη χάρη του Θεού εξαρτάται να ξεπεράσει το δεύτερο και να κατακτήσει το πρώτο, για να μπορέσει να πάρει από το γυαλί τη διαύγεια και από το ατσάλι την αντοχή.
Ο άνθρωπος δεν πρέπει μόνο να περπατάει, αλλά να προσπαθεί και να πετάει.
Ο άνθρωπος περνά το δεύτερο μισό της ζωής του με όσες συνήθειες απέκτησε στο πρώτο μισό. Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι.
Ο άνθρωπος που έχει διαρκώς αντιρρήσεις, δεν είναι δυνατόν να έχει ποτέ σαφείς ιδέες. Σπένσερ Χέρμπερτ.
Ο άνθρωπος ψάχνοντας για απαντήσεις βρίσκει πάντα ερωτήσεις.
Ο άνθρωπος που ξέρει πολλά ακούει και ρωτάει, εκείνος που ξέρει λίγα μιλάει και έχει γνώμη.
Ο δειλός άνθρωπος δεν πάει στη μάχη του «καλού αγώνα», αλλά κατεβαίνει στο πεδίο της μάχης και αποτελειώνει τους πληγωμένους.
Ο δίχως αρετή άνθρωπος είναι το πιο ανόσιο και το πιο βάρβαρο πλάσμα. Αριστοτέλης.
Ο έξυπνος άνθρωπος αλλάζει γνώμη, ο ανόητος ποτέ.
Οι ενάρετοι άνθρωποι βλέπουν τα δικά τους ελαττώματα, οι κακοί ψάχνουν να βρούν των άλλων.
Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλάνε για ιδέες, οι μέσοι άνθρωποι για γεγονότα και οι μικροί άνθρωποι για τους άλλους.
Οι ευφυείς άνθρωποι λύνουν τα προβλήματα, οι μεγαλοφυείς τα προβλέπουν. Άλμπερτ Αϊνστάϊν.
Οι φτωχοί άνθρωποι έχουν πολλά παιδιά και οι πλούσιοι πολλούς συγγενείς.
Οι γκρινιάρηδες παραπονούνται γιατί τα τριαντάφυλλα έχουν αγκάθια. Οι λογικοί χαίρονται που τα αγκάθια βγάζουν τριαντάφυλλα.
Όποιος ανησυχεί για τη σωτηρία του, έχει μια σωτήρια ανησυχία. Σεραφείμ Παπακώστας.
Ο σταθερός άνθρωπος μοιάζει με αναμμένη λαμπάδα, όπως κι αν τη γυρίσεις η φλόγα της προς τα πάνω θα στραφεί.
Ο πραγματικά ενάρετος άνθρωπος κάνει στα κρυφά αυτό που θα μπορούσε να κάνει μπροστά σ’ όλο τον κόσμο, σε αντίθεση με τον υποκριτή. Μέγας Βασίλειος.
Ο σπουδαίος άνθρωπος παραδέχεται όταν έχει άδικο και ο σπουδαιότερος σιωπά όταν έχει δίκιο.
Ο σοφός άνθρωπος ξαγρυπνά διαπιστώνοντας πόσα λίγα κατάφερε να μάθει, ο ανόητος πλήττει γιατί πιστεύει ότι δεν του απομένει τίποτα πιά να μάθει στη ζωή. Ουίλιαμ Σαίξπηρ.
Ο σοφός άνθρωπος έχει απαιτήσεις μόνο από τον εαυτό του, ο άφρων από όλους τους άλλους. Κινέζικη παροιμία.
O σοφός άνθρωπος δεν αμφιβάλλει, ο τέλειος άνθρωπος δεν ανησυχεί και ο γενναίος δεν φοβάται. Κομφούκιος.
Ο ζηλιάρης άνθρωπος αδυνατίζει, γιατί ο γείτονας του είναι παχύς.
Όταν όλοι οι άνθρωποι σκέφτονται το ίδιο, κανένας δεν σκέφτεται πολύ. Ουόλτερ Λίπμαν.
Από την προσωπική συλλογή Κωνσταντίνος Παπακώστας

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
8.Αυτός είναι ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΗΣ... 40,000 Ευρώ την Μέρα για τον Γ.Α.Π...
    Ένα πενθήμερο ταξιδάκι έκανε κοτζάμ πρόεδρος της Σοσιαληστικής Διεθνούς και είχε κάποιο κόστος... 200.000 ? για πέντε μέρες...
    Τι θέλατε δηλαδή ;;; Κοτζάμ πρόεδρος να μένει σε τρώγλη ;;;
    Να πάει Economy Class εκεί ;;; Ενα τόσο ΜΑΚΡΥΝΟ ταξίδι ;;;
   Και τι θα έλεγαν οι υπόλοιποι ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΕΣ ηγέτες;;;
    Σήμερα θα βρεθούν ο νέος πρόεδρος του ΠΑ-ΣΟΚ κ. Ε. Βενιζέλος με τον γιο του πρώην ιδιοκτήτη του ΠΑ-ΣΟΚ , θα ήθελα να άκουγα τον τρόπο που θα δικαιολογούσε ο Γ.Α.Π την μαύρη τρύπα των ταμείων...
    Πραγματικά θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον...
    Πάντως ανεξάρτητα από την ικανοποιητική εξήγηση η όχι , ο κ. Βενιζέλος θα πρέπει να είναι ευχαριστημένος μετά την λήξη της συνάντησης...
    Θα έχει περάσει ένα πολύ καλό τεστ για την υγεία του (πίεση , εύρα κλπ) και άντεξε...ΣΙΔΕΡΕΝΙΟΣ...
Υ.Γ.: Άξιο της μοίρας του το ΠΑ-ΣΟΚ . Δυστυχώς πήρε μαζί του και όλη την Ελλάδα...
Το κρίμα στο λαιμό του...

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
9.Τα πιο πολυδιαβασμένα βιβλία στον κόσμο
http://perierga.gr/
defencenet.gr
    Μπορεί να είναι γραμμένα ή μεταφρασμένα σε δεκάδες ή και εκατοντάδες γλώσσες, οι εκδόσεις τους να διαφέρουν εντυπωσιακά, να βρίσκονται στα χέρια ανθρώπων από διαφορετικές κουλτούρες και θρησκείες, έχουν όμως κάτι κοινό: είναι τα πλέον πολυδιαβασμένα βιβλία του κόσμου.
    Το μυστικό της επιτυχίας τους, που τα κάνει να μιλούν στις καρδιές και το νου τόσο διαφορετικών ανθρώπων, δεν είναι πολλές φορές γνωστό ούτε για τους ίδιους τους τούς συγγραφείς. Η πραγματικότητα όμως είναι αδιαμφισβήτητη: βρίσκονται σε εκατομμύρια βιβλιοθήκες ανά τον κόσμο ενώ κάποια από αυτά ελκύουν τους ανθρώπους ολόκληρους αιώνες.
9. Το «Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ»
Η συγκινητική ιστορία της 14χρονης Εβραιοπούλας που έζησε τη θηριωδία του Γ 'Ράιχ έχει πουλήσει 27 εκατομμύρια αντίτυπα.
8. «Όσα παίρνει ο άνεμος»
Μπορεί στους περισσότερους να είναι γνωστή η κινηματογραφική μεταφορά του έργου και το μυθιστόρημα όμως έχει πουλήσει 33 εκατομμύρια αντίτυπα.
7. «Twilight-The Saga»
Η ρομαντική πλευρά του έρωτα ενός βρυκόλακα και μιας ... κοινής θνητής συγκινεί μικρούς και μεγάλους.43 εκατομμύρια αντίτυπα.
6. «Κώδικας Da Vinci»
Οι περιπέτειες του καθηγητή Robert Langdon με φόντο το Λούβρο έχουν διαβαστεί από περισσότερους από 57 εκατομμύρια αναγνώστες.
5. «Ο Αλχημιστής»
Οι άνθρωποι πάντα αγαπούσαν τη μαγεία. Ο Πάολο Κοέλο τη μετέφερε στο χαρτί με την αριστουργηματική του πένα, κάτι που έκανε το βιβλίο του να πουλήσει 65 εκατομμύρια αντίτυπα. Το βιβλίο εκδόθηκε το 1987, έγινε φυσικά best seller, έχει μεταφραστεί σε 67 γλώσσες και κέρδισε τον τίτλο του πιο πολυμεταφρασμένου βιβλίου από συγγραφέα που είναι εν ζωή, στα παγκόσμια ρεκόρ Guinness.
4. «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών»
Η τριλογία του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» έχει πουλήσει 103 εκατ. αντίτυπα παγκοσμίως.
3. «Χάρι Πότερ»
Το ... πνευματικό τέκνο της JK Rowling αν και ξεκίνησε ως παιδικό βιβλίο άλλαξε τη ροή του αναγνωστικού κοινού. Και τα επτά βιβλία έχουν πουλήσει 400 εκατομμύρια αντίτυπα.
2. Η «Κόκκινη Βίβλος»
Το πολιτικό μανιφέστο του ιστορικού ηγέτη της Κίνας έχει πουλήσει περισσότερα από 820 εκατομμύρια αντίτυπα.
1. «Βίβλος»
Μετρά πολλούς αιώνες ζωής. Παραμένει όμως-κυριολεκτικά και μεταφορικά-το ιερότερο ανάγνωσμα για δισεκατομμύρια πιστών Χριστιανών και όχι μόνον. Αρκεί να πούμε ότι μόνο τους τελευταίους αιώνες που υπάρχουν επίσημα στοιχεία από βιβλιοπωλεία έχουν πωληθεί 3,9 δισεκατομμύρια αντίτυπα!

ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )


ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ
10.Γερμανοί και Αναστασιάδης έκλεψαν 15 δις από την Κύπρο και έσκουζαν για τους Ρώσους "που δεν βοήθησαν" !
    Μετά τη στάση του Αναστασιάδη, η Κύπρος δεν θα ξαναγίνει ποτέ μα ποτέ, όσες δεκαετίες κι αν περάσουν, ισχυρό χρηματοπιστωτικό κέντρο όπως μέχρι τώρα. Ποτέ πια!
    Το ενδιαφέρον στην Κύπρο είναι ότι ηγετικές φυσιογνωμίες από όλο το πολιτικό φάσμα έθεσαν δημοσίως επί τάπητος το θέμα της αποχώρησης της Κύπρου από το ευρώ. Η υποστήριξη στην ιδέα αυτή αρχίζει να αποκτά δυναμική.
ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ
    Θριαμβευτικό ήταν το ύφος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε Γκεριγκσόιμπλε: «Η Γερμανία πέτυχε αυτό που ήθελε!» δήλωσε αλαζονικά, αναφερόμενος στη λεηλασία των καταθέσεων στην Κύπρο, την οποία αποδέχτηκε με χαρά ο γερμανόδουλος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Η έπαρση, μάλιστα, του Σόιμπλε Γκεριγκσόιμπλε ήταν τόσο μεγάλη, ώστε ανακοίνωσε αυτός ότι δεν θα συγκληθεί η. κυπριακή (!) Βουλή για να εγκρίνει τη νέα συμφωνία διάλυσης του κυπριακού τραπεζικού συστήματος και καταβαράθρωσης της οικονομίας της χώρας.
«Πολύ ικανοποιημένη» με τη συμφωνία υποδούλωσης της Κύπρου δήλωσε και η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ Χιτλερμέρκελ.
    Μέσα σε αυτό το κλίμα γερμανικής ευφορίας, ενθουσιάστηκε και το «τσιράκι» του Βερολίνου, ο Ολλανδός Γερούν Ντέισελμπλουμ, που τοποθετήθηκε επικεφαλής του Eurogroup, και ομολόγησε κατ' ουσίαν ανοιχτά αυτό που οι Γερμανοί προσπαθούν να κρύψουν στην υπόθεση της Κύπρου.     Αποκάλυψε ότι ο στόχος της κατάσχεσης μέρους των καταθέσεων στην Κύπρο είναι να γενικευτεί στους καταθέτες όλης της Ευρώπης ένα αίσθημα καλπάζουσας ανασφάλειας, έτσι ώστε μεγάλο τμήμα των καταθέσεων άλλων χωρών να κατευθυνθεί στις γερμανικές τράπεζες, αν οι ιδιοκτήτες τους επιθυμούν τα χρήματά τους να παραμείνουν εντός της Ευρωζώνης! Στόχος του Βερολίνου είναι να δείξει σε όλους τους Ευρωπαίους ότι σε καμιά απολύτως χώρα της Ευρωζώνης οι καταθέσεις τους στις τράπεζες δεν είναι σίγουρες, εκτός από τις καταθέσεις στις τράπεζες της Γερμανίας!
Γερή μπάζα στην Κύπρο
    Για την υλοποίηση του στόχου αυτού, το θεμελιώδες για τη γερμανική κυβέρνηση είναι να εφαρμοστεί η πρακτική της κατάσχεσης τμήματος των καταθέσεων στην Κύπρο. Το Βερολίνο αδιαφορεί για το πόσο τοις εκατό των καταθέσεων θα «κουρευτεί» ή από ποιο ποσό καταθέσεων και πάνω θα γίνει η κατάσχεση. Αυτό που πραγματικά θεωρεί καίριο σε αυτή τη φάση είναι να γίνει οπωσδήποτε κάποια κατάσχεση καταθέσεων - και αυτό το πέτυχε.
    Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν είναι ακόμη γνωστό το ακριβές ποσοστό της κατάσχεσης των καταθέσεων πάνω από 100.000 ευρώ, αλλά είναι βέβαιο ότι θα κυμανθεί γύρω στο ένα τρίτο - από 30% έως 40%! Με δεδομένο ότι το συνολικό ποσό των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ στις κυπριακές τράπεζες ανερχόταν στα 38 δις ευρώ, η λεία της αρπαγής των καταθέσεων από τους ευρωληστές Γερμανούς και το συνεργάτη τους Νίκο Αναστασιάδη θα ξεπεράσει πιθανότατα τα 15 δις ευρώ! Πόσω μάλλον που όσοι από τους καταθέτες της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου είχαν πάνω από 100.000 ευρώ τα χάνουν όλα, αφού η Ευρωζώνη απαίτησε και ο Αναστασιάδης συμφώνησε να διαλυθεί η τράπεζα αυτή, η οποία ήταν η δεύτερη σε μέγεθος τράπεζα της χώρας.
Το έγκλημα του Αναστασιάδη
    Το πολιτικό και οικονομικό έγκλημα εκ προμελέτης του Κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας συνίσταται στο ότι από τη στιγμή που προ δύο εβδομάδων συναίνεσε στην πρώτη απόφαση του Eurogroup για κατάσχεση ποσοστού 7% με 10% όλων των καταθέσεων από το πρώτο ευρώ, το κυπριακό τραπεζικό σύστημα είχε οριστικά και αμετάκλητα καταστραφεί! Από εκεί και πέρα θα πρέπει να ήταν κανείς κυριολεκτικά ηλίθιος ή απατεώνας για να έχει καταθέσεις έστω και ενός ευρώ στην Κύπρο, αφού ήταν βέβαιος ότι θα του κατασχέσουν κάποιο μέρος των χρημάτων του.
    Ας είμαστε ειλικρινείς. Μετά τη στάση του Αναστασιάδη, η Κύπρος δεν θα ξαναγίνει ποτέ μα ποτέ, όσες δεκαετίες κι αν περάσουν, ισχυρό χρηματοπιστωτικό κέντρο όπως μέχρι τώρα. Ποτέ πια!
    Ο πρόεδρος Αναστασιάδης είναι ο υπ' αριθμόν ένα πολιτικός ένοχος για την καταστροφή του κυπριακού τραπεζικού συστήματος. Τελεία και παύλα.
Λεηλασία μισθών - συντάξεων
    Δεν έχουμε καμιά πρόθεση να υποκριθούμε τους απαρηγόρητους για το κλείσιμο των κυπριακών τραπεζών. Ούτε μας νοιάζουν τα λεφτά που θα χάσουν οι Έλληνες που είχαν στις κυπριακές τράπεζες «μαύρα» χρήματα, οι Ρώσοι μαφιόζοι ή οι Κύπριοι που λειτουργούσαν ως «βιτρίνες» ύποπτων ξένων.
    Αντιθέτως, μας ενδιαφέρει πολύ το γεγονός ότι θα φαγωθεί το ένα τρίτο των χρημάτων των ταμείων προνοίας, γιατί αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχουν να δώσουν συντάξεις! Πολύ σύντομα, λοιπόν, η ληστεία των καταθέσεων από τους Γερμανούς ευρωληστές και τη δεξιά κυπριακή κυβέρνηση θα οδηγήσει σε αλλεπάλληλες μειώσεις των συντάξεων των Κυπρίων - και αυτό είναι λαϊκό πρόβλημα, δεν είναι πρόβλημα της ολιγαρχίας του πλούτου και δη του πλούτου σκοτεινής και ύποπτης προέλευσης.
    Μας ενδιαφέρει επίσης το γεγονός ότι όλες ανεξαιρέτως οι κυπριακές επιχειρήσεις, τόσο εκείνες των απατεώνων όσο και εκείνες που ανταποκρίνονται στις νόμιμες υποχρεώσεις τους, θα απωλέσουν το ένα τρίτο των καταθέσεών τους. Κάποιες θα υποχρεωθούν να κλείσουν εξαιτίας της ληστείας, ενώ άλλες θα προβούν σε απολύσεις και σε μειώσεις μισθών, γιατί φυσικά πρώτιστο μέλημα των ιδιοκτητών τους θα είναι να διαφυλάξουν κατά το δυνατόν τον προσωπικό τους πλούτο.
    Με άλλα λόγια, αρπάζοντας τις καταθέσεις Ρώσων γκάνγκστερ και Ελλήνων φοροφυγάδων, ο Αναστασιάδης αρπάζει παράλληλα και πρωτίστως τις συντάξεις και τους μισθούς των Κύπριων εργαζομένων!
Ένας. «κλέφτης» στη Ρωσία!
    Οι εν Ελλάδι μνημονιακοί «γερμανοτσολιάδες», οι οποίοι λύσσαξαν κυριολεκτικά μετά το «όχι» της Βουλής της Κύπρου γιατί αυτό αποκάλυψε ευρέως την αθλιότητα των Ελλήνων κυβερνητικών πολιτικών ανδρών, εξαπέλυσαν ολόκληρη προπαγανδιστική εκστρατεία για να πείσουν τους αναθαρρήσαντες Έλληνες ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από την τυφλή υποταγή στο Δ' Ράιχ. Στο πλαίσιο της εκστρατείας αυτής προσπάθησαν να αξιοποιήσουν την αποτυχία της αποστολής του Κύπριου υπουργού Οικονομικών, Μιχάλη Σαρρή, στη Ρωσία ως δήθεν επιχείρημα πως είναι ανέφικτη η βοήθεια από άλλα κράτη.
    Πρόκειται περί απερίγραπτης πολιτικής απάτης. Έχουμε τον Αναστασιάδη και τον Σαρρή να συμφωνούν στο πλαίσιο του Eurogroup να αρπάξουν αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ από Ρώσους καταθέτες στην Κύπρο μέσω της κατάσχεσης ποσοστού των καταθέσεών τους. Στη συνέχεια, ακριβώς ο άνθρωπος που βγήκε στα μέσα ενημέρωσης και επιχειρηματολογούσε γιατί είναι σωστό να ληστέψουν τους καταθέτες, μεταξύ αυτών και τους Ρώσους, ο Μιχάλης Σαρρής, πάει στη Μόσχα για να ζητήσει βοήθεια από τους. Ρώσους που λήστεψε! Να τον βοηθήσουν οι Ρώσοι γιατί, για να τους ξαναληστέψει; Κανονικά έπρεπε να τον συλλάβουν για ληστεία!
Θα τους φάνε και το αέριο
    Το εξωφρενικό είναι ότι ακόμη κι αυτό το για τα μάτια των Κυπρίων ταξίδι στη Μόσχα εξόργισε τους Γερμανούς και έγινε αφορμή, την ώρα που ληστεύουν τους Κύπριους, να τους κατηγορήσουν και για. «έλλειψη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης»! «Η στροφή της Κύπρου προς τη Μόσχα. συνιστά πράξη χωρίς προηγούμενο έλλειψης αλληλεγγύης προς την υπόλοιπη Ευρώπη» έγραφε σε πρωτοσέλιδο άρθρο υπογεγραμμένο από έναν εκ των διευθυντών της η σοβαρή συντηρητική γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine. Μετά από μερικά φληναφήματα, ερχόταν κατευθείαν στο ψητό, αποκαλύπτοντας τις βλέψεις του Βερολίνου να βάλει στο χέρι μέσω Μνημονίου τα έσοδα της Κύπρου από την εκμετάλλευση των υποθαλάσσιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ). «Αν η Κύπρος παίζει με τη σκέψη να αποζημιώσει ρωσικές επιχειρήσεις με τα αναμενόμενα κέρδη από την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου της, παραβλάπτεται μακροπρόθεσμα η ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης» ισχυρίζεται και προσθέτει: «Διακυβεύονται γεωστρατηγικά συμφέροντα. Θα ήταν συνεπές η Κύπρος να προσφέρει στη Ρωσία και ναυτική πολεμική βάση.».
    Ενώ αν έχουν την Κύπρο αλυσοδεμένη, με γερμανόδουλη κυβέρνηση «Κύπριων Τσολάκογλου» και Μνημόνιο, θα είναι σίγουροι οι Γερμανοί ότι δεν θα αντιμετωπίσουν δυσάρεστες εκπλήξεις και θα φάνε με άνεση και το φυσικό αέριο του νησιού.
Έξω από το ευρώ, η μόνη λύση
    Το ενδιαφέρον στην Κύπρο είναι ότι ηγετικές φυσιογνωμίες από όλο το πολιτικό φάσμα έθεσαν δημοσίως επί τάπητος το θέμα της αποχώρησης της Κύπρου από το ευρώ. Η υποστήριξη στην ιδέα αυτή αρχίζει να αποκτά δυναμική.
    Άρχισε πρώτος ο Γιώργος Λιλλήκας, ο προεδρικός υποψήφιος που πήρε σχεδόν το 25% των ψήφων. Ακολούθησε το ΑΚΕΛ, το οποίο έχει γύρω του το 30% περίπου των Κύπριων ψηφοφόρων.   Η έκπληξη ήρθε από την πανίσχυρη εκκλησιαστική Δεξιά του νησιού, όταν ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος τάχθηκε κι αυτός με δημόσιες δηλώσεις του και καθαρότερα από τους δύο προηγούμενους υπέρ της εξόδου από το ευρώ. Χρονικά τελευταίος προστέθηκε ο αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ, του κεντροδεξιού κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος, γιος του Τάσσου Παπαδόπουλου, που έχει διαφοροποιηθεί πολιτικά από την υπόλοιπη ηγεσία του κόμματός του. Ο Ν. Παπαδόπουλος αναδεικνύεται, πάντως, στον αναμφίβολα πιο μαχητικό υποστηρικτή της εξόδου της Κύπρου από το ευρώ, τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Με αλλεπάλληλες δημόσιες δηλώσεις του τόσο στα κυπριακά όσο και σε πάμπολλα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης της Ελλάδας, προωθεί την ιδέα της αποχώρησης της Λευκωσίας από την Ευρωζώνη πριν είναι πολύ αργά για την Κύπρο.
    Το θέμα συζητείται. Δεν θα σταθούμε σε δημοσκόπηση του τηλεοπτικού σταθμού Σίγμα, κατά την οποία το. 67% (!) των ερωτηθέντων τάχθηκε υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωζώνη. Με τον Αναστασιάδη πρόεδρο, οι Κύπριοι δεν μπορούν να λάβουν στρατηγική απόφαση τέτοιας σημασίας.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ στις 28/03/2013 (Τεύχος 180)

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
11.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΚΙΣ
ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ
12.Δέντρα κλώνοι αναβιώνουν αρχαία δάση. Δενδροφυτεύσεις σε 7 χώρες
econews
    Έπειτα από δυο δεκαετίες αναζήτησης και κλωνοποίησης των μεγαλύτερων και αρχαιότερων δέντρων του κόσμου, η ΜΚΟ Archangel Ancient Tree Archive ανακοίνωσε ότι περνά στο στάδιο της δενδροφύτευσης.
    Η ΜΚΟ έχει δημιουργήσει πάνω από 20.000 κλώνους πανύψηλων αιωνόβιων δέντρων, κυρίως σεκόγιες, και διοργανώνει τη Δευτέρα δενδροφυτεύσεις σε Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Μεγάλη Βρετανία, Ιρλανδία, Καναδά, Γερμανία και ΗΠΑ. Δενδροφυτεύσεις των κλώνων έχουν ήδη πραγματοποιηθεί στο Όρεγκον.
    Αν και έχουν ύψος μόλις 45 εκατοστά, οι κλώνοι, που καλλιεργήθηκαν στο εργαστήριο, είναι γενετικά αντίγραφα γιγάντιων δέντρων που κόπηκαν στη βόρεια Καλιφόρνια πριν έναν αιώνα.
Ορισμένοι κλώνοι μάλιστα προέρχονται από δέντρα που έζησαν 4.000 χρόνια.
    Σύμφωνα με τον David Milarch, έναν εκ των ιδρυτών της ΜΚΟ που υλοποιεί την πρωτοβουλία, η δενδροφύτευση της Δευτέρας είναι το πρώτο βήμα προς την μαζική παραγωγή.
    «Πρέπει να αναδασώσουμε τον πλανήτη. Είναι επιτακτική ανάγκη. Για να το κάνουμε αυτό είναι λογικό να χρησιμοποιήσουμε τα μεγαλύτερα, αρχαιότερα και πιο συμβολικά δέντρα που έζησαν ποτέ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Milarch.
    Η ΜΚΟ σχεδιάζει την φύτευση εκατομμυρίων δέντρων παγκοσμίως, με στόχο την αποκατάσταση αρχαίων δασών και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής με την απορρόφηση τεραστίων ποσοτήτων διοξειδίου του άνθρακα.

13.«Τι μπορεί να είναι πιο ισχυρό από εμένα;»
antikleidi.com
dkaravasilis.gr
    Κάποτε ήταν ένας λιθοξόος που δεν ήταν ικανοποιημένος από τον εαυτό του και την ζωή του.
    Μια μέρα, περνώντας έξω από το σπίτι ενός πλούσιου εμπόρου, κοίταξε μέσα από την ανοιχτή πόρτα και θαύμασε τα όμορφα πράγματα και τους σημαντικούς επισκέπτες.
«Πόσο σπουδαίος να είναι αυτός ο έμπορος!» σκέφτηκε με ζήλια και ευχήθηκε να γίνει σαν αυτόν τον έμπορο.
    Προς μεγάλη του έκπληξη, αμέσως μεταμορφώθηκε σε έμπορο, απολαμβάνοντας τις πολυτέλειες και την ισχυρή επιρροή, μα και την ζήλια των πιο φτωχών απ' αυτόν.
    Σύντομα, ένας σημαντικός προύχοντας πέρασε από τον δρόμο, που τον μετέφεραν σε σέντια και συνοδευόμενος από στρατιωτικούς.
    Όλοι, όσο πλούσιοι κι αν ήταν, υποκλίνονταν μπροστά του.
«Πόσο ισχυρός είναι αυτός ο προύχοντας!» σκέφτηκε «εύχομαι να ήμουν προύχοντας
    Αμέσως μεταμορφώθηκε σε ισχυρό προύχοντα, που όλοι φοβούνταν αλλά και μισούσαν.
    Ήρθε το καλοκαίρι και οι πολύ ζεστές μέρες, κι ο προύχοντας ένιωθε άβολα μέσα στην σέντια του.
    Κοίταξε ψηλά τον ήλιο και σκέφτηκε «πόσο ισχυρός είναι ο ήλιος! Εύχομαι να ήμουν ο ήλιος
    Αμέσως έγινε ο ήλιος, να λάμπει πάνω από τον κόσμο, να λατρεύεται και να θαυμάζεται από τους ανθρώπους, αλλά και να καταριέται από τους αγρότες -που τους έκαιγε τα σπαρτά- και από τους εργάτες που υπέφεραν κάνοντας την εργασία τους.
    Μα ξάφνου, ένα μεγάλο μαύρο σύννεφο πέρασε από μπροστά του, εμποδίζοντάς τον να λάμψει παντού πάνω στη γη.
«Πόσο ισχυρό είναι αυτό το σύννεφο!» σκέφτηκε «εύχομαι να ήμουν σύννεφο!»
    Αμέσως μεταμορφώθηκε σε βαρύ, μαύρο σύννεφο, που πλημμύριζε με το νερό του τα σπαρτά και τα χωρία, κι όλοι το καταριόνταν.
    Μα σύντομα, κατάλαβε ότι παρασέρνονταν από μια μεγαλύτερη δύναμη, τον άνεμο.
«Πόσο ισχυρός είναι ο άνεμος!» σκέφτηκε «εύχομαι να ήμουν ο άνεμος
    Αμέσως έγινε ο άνεμος, να φυσάει μανιασμένα ξεριζώνοντας δέντρα και καταστρέφοντας τις σκεπές των σπιτιών, κι όλοι να τον καταριόνται.
    Σύντομα όμως βρέθηκε μπροστά σε έναν θεόρατο βράχο, που δεν μετακινούνταν καθόλου, παρά την δύναμη του ανέμου.
«Πόσο ισχυρός είναι αυτός ο βράχος!» σκέφτηκε «εύχομαι να ήμουν βράχος
    Αμέσως έγινε ένας δυνατός, τεράστιος βράχος. Ότι πιο σταθερό πάνω στην γη.
    Έτσι όπως στεκότανε απολαμβάνοντας την δύναμή του, άκουσε τον ήχο μεταλλικού εργαλείου πάνω στην επιφάνειά του και ένιωσε ν' αλλάζει η μορφή του.
«Τι μπορεί να είναι πιο ισχυρό από εμένα;;» απόρησε.
    Κοίταξε κάτω χαμηλά, και είδε έναν λιθοξόο.

14.Αστυνομικός έκανε πάρτι με αλλοδαπές και αλκοόλ μέσα στα κρατητήρια!
protothema.gr
    Έκανε πάρτι με αλλοδαπές κρατούμενες εν ώρα υπηρεσίας μέσα στα κρατητήρια. Αφού διασκέδαζε μαζί τους, υπό τους ήχους δυνατής μουσικής και συνοδεία άφθονου αλκοόλ, εκείνες στη συνέχεια, εκμεταλλευόμενες το όλο κλίμα... χαλαρότητας που είχε δημιουργηθεί, επιχειρούσαν να αποδράσουν!
    Ο λόγος για ανθυπαστυνόμο της Ελληνικής Αστυνομίας, ο οποίος έχει αποταχθεί ομόφωνα από το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΛ.ΑΣ., ενώ ήδη έχει καταδικαστεί από τα ποινικά δικαστήρια σε φυλάκιση έξι μηνών με τριετή αναστολή, ποινή που τελικά παραγράφηκε με ευεργετική διάταξη νόμου (3346/2005).
    Το αδίκημα για το οποίο καταδικάστηκε από την ποινική Δικαιοσύνη και εκδιώθηκε από το σώμα, ήταν για ελευθέρωση κρατουμένων εξ αμελείας.
    Τώρα, ο... θερμόαιμος πρώην, πλέον, ανθυπαστυνόμος προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), ασκώντας αναίρεση κατά της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, με την οποία απορρίφθηκε το αίτημά του να ακυρωθεί ως παράνομη η πειθαρχική ποινή που του επιβλήθηκε.
    Τα όσα αναφέρονται στην απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου για τα... έργα και τις ημέρες του εν λόγω οργάνου της τάξης, είναι συγκλονιστικά. Συγκεκριμένα, το πρώτο δεκαήμερο του 1998, ο ανθυπαστυνόμος, ενώ «εκτελούσε καθήκοντα αξιωματικού υπηρεσίας και αφού διαπίστωσε ότι στα κρατητήρια κρατούνταν αλλοδαπές γυναίκες, διοργάνωσε μέσα στο γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας στο ισόγειο του κτιρίου, γιορτή (πάρτι), διατάσσοντας το βοηθό δεσμοφύλακα να βγάλει από τα κρατητήρια του υπογείου έξι αλλοδαπές κρατούμενες, προκειμένου αυτές να συμμετάσχουν στη διασκέδαση».
    Μάλιστα, στη «γιορτή» κάλεσε και άλλους τρεις συναδέλφους του και έναν ιδιώτη, ενώ φρόντισε για την αγορά πέντε μπουκαλιών ουίσκι, αναψυκτικών και φρούτων, τα οποία καταναλώθηκαν μέσα στο γραφείο του.
    Ο... θερμόαιμος ανθυπαστυνόμος κατά τη διάρκεια του «πάρτι» είχε κοντά του μια αλλοδαπή κρατούμενη, «την οποία κατά διαστήματα τοποθετούσε στα γόνατά του, ενώ διαρκούσης της μουσικής ανέβηκε μαζί με αυτή πάνω στο έπιπλο του γραφείου και χόρευε, επιδιδόμενος σε άσεμνες πράξεις».
    Συγχρόνως, «ανέχθηκε την ενέργεια παρόμοιων πράξεων και εκ μέρους των υπολοίπων παρισταμένων, οι οποίοι είχαν μεταβάλει το χώρο σε αίθουσα κακόφημου μπαρ, ενώ οι κρατούμενες περιφέρονταν ανεξέλεγκτα σε όλους τους χώρους του ισογείου χωρίς περιορισμούς».
Γλέντι μέχρι το ξημέρωμα!
    Το γλέντι μέσα στο κρατητήριο της Υποδιεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αθηνών (ΥΜΔΑ) κράτησε μέχρι τις 4 τα ξημερώματα και, σύμφωνα με την απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου, όλοι οι συμμετέχοντες τελούσαν σε μέθη από την κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών.
    Τότε, ο ανθυπαστυνόμος διέταξε έναν αρχιφύλακα να οδηγήσει δύο εκ των κρατούμενων γυναικών στα λουτρά του πέμπτου ορόφου, προκειμένου αυτές να κάνουν, όπως ισχυρίσθηκαν, μπάνιο. Έτσι, όμως «τους έδωσαν τη δυνατότητα να επιχειρήσουν απόδραση περί ώρα 4:45 της 10.10.1998 από την ταράτσα του κτιρίου της ΥΜΔΑ, στην ταράτσα διπλανού κτιρίου, χωρίς να γίνουν αντιληπτές από τον συνοδό αστυνομικό, με τον οποίο προηγουμένως είχαν έλθει σε σαρκική επαφή εντός του δωματίου του, στον πέμπτο όροφο».
    Οι αλλοδαπές, σύμφωνα πάντα με την πειθαρχική απόφαση, «εκμεταλλευόμενες την ανυπαρξία ελέγχου εκ μέρους των αστυνομικών, επιχείρησαν να αποδράσουν, πηδώντας στην ταράτσα διπλανού κτιρίου, ανεπιτυχώς όμως, λόγω τραυματισμού από την πτώση τους, με αποτέλεσμα να συλληφθούν αργότερα, ύστερα από ενημέρωση της υπηρεσίας από ιδιώτιδα που διαμένει παραπλεύρως».
«Ήταν εξαίρετος αστυνομικός»
    Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζουν οι καταθέσεις που έδωσαν στο πειθαρχικό συμβούλιο, συνάδελφοι του ανθυπαστυνόμου. Υποστήριξαν ότι ήταν εξαίρετος αστυνομικός και ότι δεν αδιαφορούσε για τα καθήκοντά του.
    Αυτό που συνέβη -όπως είπαν- ήταν ότι ο συνάδελφός τους, λόγω των άθλιων συνθηκών κράτησης στο κτίριο της υπηρεσίας του, για λόγους ανθρωπιστικούς, συνέδραμε τους κρατούμενους, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να τηλεφωνούν και να κάνουν μπάνιο στον πέμπτο όροφο.
    Από την πλευρά του, ο ελεγχόμενος ανθυπαστυνόμος, καταθέτοντας στο πειθαρχικό, ανέλαβε μέρος της ευθύνης που του αποδόθηκε, πλην όμως υποστήριξε ότι «δεν στοιχειοθετείται η διαφθορά χαρακτήρα ελλείψει αποδείξεως της σαρκικής επαφής»! ( Δηλαδή είναι αθώος, επειδη…δε γά@@σε ! )
    Πάντως, οι διαδικασίες μέχρι το πειθαρχικό συμβούλιο και η ποινική Δικαιοσύνη να κρίνουν την υπόθεση ήταν ιδιαίτερα χρονοβόρες. Το 1999 συνεδρίασε το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο, που επέβαλε στον ανθυπαστυνόμο την ποινή της απόταξης και την ίδια χρόνια το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό επικύρωσε την πρωτοβάθμια απόφαση.
    Το 2001 το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών έκανε δεκτή την αίτηση του ανθυπαστυνόμου και ακυρώθηκε η πειθαρχική του ποινή, καθώς διαπιστώθηκε ότι υπήρξε παράβαση της προδικασίας, καθώς δεν χορηγήθηκαν στον ελεγχόμενο ανθυπαστυνόμο αντίγραφα εγγράφων της ΕΔΕ που διεξήχθη.
    Η υπόθεση αναπέμφθηκε και πάλι στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα και το 2004 εκδόθηκε απόφαση του δευτεροβάθμιου πειθαρχικού, η οποία επέβαλε και πάλι στον ανθυπαστυνόμο την ποινή της απόταξης.
    Ωστόσο, και η απόφαση αυτή ακυρώθηκε για τυπικούς λόγους το 2006 από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, το οποίο ανέπεμψε για δεύτερη φορά την υπόθεση στα πειθαρχικά όργανα.
    Ένα χρόνο αργότερα, το 2007, εκδόθηκε νέα απόφαση του δευτεροβάθμιου πειθαρχικού, που επέβαλε για ακόμη μια φορά την ποινή της απόταξης.
    Το 2008, ο ανθυπαστυνόμος προσέφυγε και πάλι στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, το οποίο το 2011 απέρριψε την αίτηση ακύρωσής του, κρίνοντας νόμιμη και επαρκώς αιτιολογημένη την πειθαρχική απόφαση και απέρριψε την αίτησή του.
ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ 1998 ΠΟΥ ‘’ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙΑ’’ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΩΝ, ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ, ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ …

15.Μπαγκλαντεσιανοί λαθρομετανάστες κυρήττουν Τζιχάντ στην Ελλάδα
orthodoxathlon
    Μπαγκλαντεσιανοί λαθρομετανάστες, στα πλαίσια της "αντιρατσιστικής" διαδήλωσης που έλαβε χώρα το απόγευμα της Κυριακής (28/04) στη Νέα Μανωλάδα, συκοφαντούν την Ελλάδα για "θάνατο εργατών" με αποκορύφωμα το γεγονός ότι την δήλωση αυτή την προσυπογράφει το πολιτικό κόμμα "Hefazate Islam Bangladesh" του οποίου βασική γραμμή είναι η θανάτωση όλων των αλλόθρησκων και αυτών που προσβάλλουν τον Αλλάχ και το Ισλάμ.
    Και όλα αυτά διαδραματίζονται στον τόπο που πριν δύο αιώνες ο εθνικός ήρωας και πρωτοπαλίκαρο του Κολοκοτρώνη Χαράλαμπος Βιλαέτης κήρυττε την επανάσταση ενάντια στους ισλαμιστές κατακτητές.
    Εμείς πως απαντάμε σήμερα στον εξισλαμισμό της χώρας μας και τον πόλεμο εναντίον του ελληνισμού και της ορθοδοξίας?
    Ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός έχει προφητεύσει πως «θα ξεσηκωθεί το ρέμπελο και μετά οι πολίτες». Παλαιότερα «ρέμπελος» ονομαζόταν εκείνος που δεν είχε να κάνει δουλειά και που τριγυρνούσε άπραγος εδώ κι εκεί στους δρόμους, ενώ εύκολα μπορεί κάποιος σήμερα να συγκρίνει τον «ξεσηκωμό του ρέμπελου» με τις τελευταίες κινητοποιήσεις των λαθρομεταναστών στον ελλαδικό χώρο. «Τότε», αναφέρει ο Πατροκοσμάς, θα υπάρχει κυβέρνηση και θα είναι σαν να μην υπάρχει!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου