Τρίτη 23 Απριλίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1109

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1109
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, όπου και αν υπάρχουν, είναι δικά μου.
Η ‘’ΔΕΚΑΔΑ’’ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
1.ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
2.Η Ελλάδα στοχοποιείται από τους Βαλκάνιους γείτονες
3.Δημόσιο: Η απόλυση ενός επίορκου κι ενός κοπανατζή άργησε 12 χρόνια!
4.Για το μεγαλύτερο ΕΓΚΛΗΜΑ της η Χούντα δε δικάστηκε ποτέ!
5.Χειροκροτήθηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος! Μεταγωγή με χειροπέδες! Άρχισε η δίκη.
6.Νέο, σοβαρό επεισόδιο Γερμανίας – Αμερικής: “Δεν θα μας πείτε εσείς τι θα κάνουμε” ούρλιαζε ο Σόιμπλε!
7.Στην Άνγκελα Μέρκελ απονεμήθηκε το Βραβείο των Ευρωπαίων Ραβίνων
8.Έρχονται νέες κινητοποιήσεις από στρατιωτικούς
9.Δείτε τον Ανδρέα Μπάρκουλη με την πρώτη του σύζυγο στη μοναδική κοινή τους φωτογράφιση
10.Έρευνα σοκ: ποιος λαός προτιμά να κόψει το σεξ από το τσιγάρο;

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
1.ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
2.Η Ελλάδα στοχοποιείται από τους Βαλκάνιους γείτονες
    Οι Αλβανοί έχουν θέσει επί τάπητος και με επίσημο τρόπο μέσω του Μπερίσα εδαφικές επιδιώξεις στην Νότια Ήπειρο.
    Στην Βουλγαρία ονειρεύονται επίσημα την Δυτ.Θράκη και την Μακεδονία.
    Οι Σκοπιανοί την τελευταία.
    Οι Τούρκοι έχουν βαφτίσει τουρκικό πολιτισμό τον Ιωνικό ενώ βγάζουν και διαμελιστικούς χάρτες με στόχο την Ανατολική Ελλάδα.
    Στο εσωτερικό η 20ετή επέλαση του «συνωστισμένου» εθνομηδενισμού έχει γκρεμίσει τις εθνοσυμβολικές αξίες, με τις οποίες αυτό το έθνος μετά από αγώνες (και τα λάθη του) απέκτησε, μεγάλωσε και διατήρησε το κράτος του.
    Όλα μοιάζουν επικίνδυνα επειδή αφενός η ιστορία βαραίνει και αφετέρου επειδή η Ελλάδα είναι αδύναμη, προδομένη από τους πολιτικούς της και σε πολιτιστική παρακμή. Τα ακραία δόγματα (Εθνομηδενισμός, Σλαβομακεδονισμός, Αλβιανισμός, Ανατολισμός, Νεοθωμανισμός κλπ) είναι υπαρκτά, η φτώχεια και η ανισότητα επίσης, ο επεκτατικός εθνικισμός και ο λαϊκισμός κάνουν έντονη την παρουσία τους.
    Όταν η ιστορία μετατρέπεται σε εργαλείο προώθησης δογμάτων, όταν η αδυναμία ανάπτυξης μετατρέπεται σε εργαλείο αποπροσανατολισμού των λαών και υποδαύλισης ψευδοαλυτρωτικών ιδεών, όταν οι πολιτικοί έχουν θυσιάσει τα πάντα για να σώσουν την φαυλοκρατία, τότε οι κίνδυνοι είναι απολύτως υπαρκτοί.
    Έχουν όμως ένα κοινό στόχο:….….. την Ελλάδα, το Ελληνικό έθνος και τον πολιτισμό της.
    Για πολλά χρόνια η Ελλάδα θεώρησε, ίσως σωστά ότι η προοπτική ένταξης στην ΕΕ όλων των βαλκανικών χωρών θα αφαιρούσε το αίτιο που προκάλεσαν συγκρούσεις στο παρελθόν και όλες οι χώρες της περιοχής θο αφομοιώνονταν στο μέλλον και στη δημοκρατία. Τελικά, ούτε η ευημερία είναι πλέον η προοπτική ούτε η ειρηνική συμβίωση είναι δεδομένη ούτε η ένταξη στην ΕΕ είναι κανόνας αλληλοσεβασμού.
    Επομένως, απέναντι σε όλα αυτά τα δόγματα που έχουν στον πυρήνα τους την Ελλάδα, η χώρα μας μπορεί και πρέπει να πρωτοστατήσει ώστε να υπάρξει ένα και μόνο παμβαλκανικό δόγμα που να έχει τη δύναμη να κυριαρχήσει στην περιοχή. Διαφορετικά η χώρα μας από στόχος που είναι σήμερα θα γίνει θύμα, οπότε οφείλει να προετοιμαστεί με διαφορετικό τρόπο.
    Κάποιος θα με ρωτήσει τι είδους στρατηγική προτείνεις; ποιο είναι αυτό το παμβαλκανικό δόγμα;  Τέτοιου είδους δεν ήταν και η πολιτική που ακολουθούσε η Ελλάδα με τα γνωστά αποτυχημένα αποτελέσματα;
    Το παμβαλκανικό δόγμα είναι ζήτημα ανάπτυξης που θα διαμορφωθεί ανάλογα τις κοινές απόψεις και τους κοινούς στόχους των ενδιαφερόμενων κρατών. Μπορεί να είναι δόγμα επιθετικού ρεαλισμού αλλά και αμυντικού ρεαλισμού. Το δεύτερο μπορείς να το βρεις σε αυτό που έγραψα και είχε σχέση με την προοπτική ένταξης στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ όλων των βαλκανικών χωρών. Είναι σαφές ότι απέτυχε.
    Τον επιθετικό ρεαλισμό πρέπει να το επιβάλεις μέσω της εθνικής ισχύος ή της στρατηγικής σου.
    Για ποια εθνική ισχύ ή στρατηγική όμως;
    Αυτή βασίζεται στα εξής στοιχεία: στρατιωτική ισχύς, οικονομική ανάπτυξη, δημογραφικό και γεωγραφική θέση. Mπορούμε να μιλάμε για Εθνική Ισχύ ή Στρατηγική;
    Η εκάστοτε παγκόσμια τάξη διαμορφώνεται από την κατανομή της ισχύος (των δυνατοτήτων) των κρατών.
    Η ισορροπία ισχύος είναι το κύριο μέσο για την επίτευξη της σταθερότητας και την αποφυγή του πολέμου.
    Ηθικοί ενδοιασμοί δεν (θα πρέπει να) παίζουν κανένα ρόλο στο σχεδίασμά και την εφαρμογή της εξωτερικής πολιτικής.
    Το διεθνές δίκαιο μπορεί να προωθεί την τάξη και ενθαρρύνει τη συμπεριφορά των κρατών με γνώμονα κοινά αποδεκτούς κανόνες αλλά όπως έχει αποδειχθεί αυτό γίνεται μόνο όταν έχεις ισχύ και εθνική στρατηγική.
    Και εμείς ως Ελλάδα υστερούμε δραματικά στα τρία από τα τέσερα στοιχεία που καθορίζουν της Εθνική μας ισχύ.
    Καιρός είναι να το αντιληφθούμε ως έθνος και να πιέσουμε προς την έξοδο την φαύλη πολιτική ελίτ και να αναδείξουμε νέες δυνάμεις και νέα πρόσωπα πριν ζήσουμε ένα νέο 1922.
http://akritas-history-of-makedonia.blogspot.gr/

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
3.Δημόσιο: Η απόλυση ενός επίορκου κι ενός κοπανατζή άργησε 12 χρόνια!
imerisia.gr
    Πέρασαν 12 ολόκληρα χρόνια για να φτάσει το ΣτΕ να αποφασίσει την οριστική απόλυση από το Δημόσιο ενός επίορκου αστυνομικού και ενός κοπανατζή δημοσίου υπαλλήλου.
    Ο ένας, ανθυπαστυνόμος, έκλεψε από κρατούμενο τις κάρτες ανάληψης και «σήκωσε» 6.368 ευρώ.
    Ο άλλος, υπάλληλος υπουργείου, δήλωνε αλκοολικός και δε... πατούσε στη δουλειά επί 110 μέρες.
    Πέρασε σχεδόν μια 10ετία αλλά τελικά απολύθηκαν από το δημόσιο.
    Άργησαν μερικά χρόνια, αλλά ένας επίορκος κι ένας κοπανατζής είδαν επιτέλους την πόρτα της εξόδου από το Δημόσιο, με οριστική και αμετάκλητη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
    Για να φτάσουμε όμως στην απόλυση του επίορκου και του κοπανατζή «ζήσαμε» ακόμη ένα θέατρο του παραλόγου στο ελληνικό δημόσιο.
    Οι περιπτώσεις είναι χαρακτηριστικές
    Ο «μακρυχέρης» ανθυπαστυνόμος
    Το όργανο του νόμου, παρανόμησε. Και το ομολόγησε κιόλας. Ο «μακρυχέρης» υπηρετούσε στην υποδιεύθυνση Αττικής. Τον Νοέμβριο του 2001 και ενώ εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία μέσα από το γραφείο του, έκλεψε, κατά τη διάρκεια της έρευνας, από τσάντα κρατούμενου (σ.σ. είχε προσαχθεί για διακίνηση λαθρομεταναστών) τις κάρτες ανάληψης τριών τραπεζών.
    Εκτός από τις κάρτες, έκλεψε και ένα σημειωματάριο. Εκεί, βρήκε τα PIN των καρτών. Και ενώ ο κρατούμενος βρισκόταν ακόμη στην υποδιεύθυνση Αλλοδαπών, ο ανθυπαστυνόμος «πετάχτηκε» στην τράπεζα και του... ελάφρυνε τους λογαριασμούς κατά 6.368 ευρώ! Το ένα ATM βρισκόταν μέσα στο κτίριο της ΓΑΔΑ, το άλλο στην Αχαρνών και το τρίτο στην πλατεία Κολωνακίου.
    Εκτός από τις κάρτες και τα χρήματα, στο σπίτι και το αυτοκίνητό του βρέθηκαν πέντε δελτία αστυνομικών ταυτοτήτων. Τρεις από αυτές είχαν χάσει οι κάτοχοί τους και – όπως ισχυρίστηκε- τις βρήκε και οι άλλες δυο είχαν παραδοθεί στην υπηρεσία που υπηρετούσε πριν.
    Το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο Ανθυπαστυνόμων διέταξε την απόταξή του από το Σώμα αλλά εκείνος άσκησε έφεση, η οποία απορρίφθηκε και στη συνέχεια προσέφυγε στο ΣτΕ.   Όμως κι εκεί, η απόφαση δεν άλλαξε με αποτέλεσμα την οριστική απόλυσή του.
    Ο «Ορέστης Μακρής» του Δημοσίου
    Η δεύτερη περίπτωση έχει να κάνει με έναν από τους... κοπανατζήδες του Δημοσίου. Αυτούς που ψάχνει εναγωνίως η κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες.
    «Μαύρα μάτια» έκαναν οι συνάδελφοί του στο υπουργείο να τον δουν. 110 μέρες έκανε να... πατήσει στο γραφείο το 2003. Δε δικαιολόγησε ποτέ τις ημέρες της απουσίας του από την υπηρεσία. Και το υπηρεσιακό πειθαρχικό συμβούλιο του επέβαλε την ποινή της οριστικής παύσης. Της απόλυσης δηλαδή.
    Αλλά εκείνος προσέφυγε στο ΣτΕ, όπου υποστήριξε πως τις 110 μέρες που έλειψε αδικαιολόγητα από τη δουλειά του, είχε πρόβλημα υγείας. Πως ήταν αλκοολικός και μοιραία δεν είχε απόλυτα την ικανότητα να αντιλαμβάνεται τις πράξεις του και τις συνέπειές τους. Αλλά δεν έπεισε, κι ας προσκόμισε στο δικαστήριο γνωμάτευση του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής.
    Σε αυτή έλεγε πως το 2008 νοσηλεύθηκε στο νοσοκομείο, από χρόνιο αλκοολισμό. Προσκόμισε επίσης έγγραφο του 2009 από το ίδιο νοσοκομείο, στο οποίο επιβεβαιωνόταν πως ήταν εξαρτημένος από το αλκοόλ και ότι επί δύο μήνες μετείχε και ολοκλήρωσε πρόγραμμα απεξάρτησης.
    Ακόμη, προσκόμισε βεβαίωση άλλου κρατικού νοσοκομείου, από το 2003 στο οποίο βεβαιώνεται ότι νοσηλεύθηκε για τρεις μέρες εξαιτίας φαρμακευτικής δηλητηρίασης και πως τότε του είχε συστηθεί να νοσηλευθεί σε ψυχιατρείο.
    Υποστήριξε μάλιστα ότι η «φαρμακευτική δηλητηρίαση» ήταν επί της ουσίας απόπειρα αυτοκτονίας, καθώς το διάστημα εκείνο υπήρχε πλήρης κατάρρευση της ψυχικής του υγείας, με συνέπεια τον χρόνιο αλκοολισμό του.
    Αλλά δεν έπεισε. Και αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η απόλυσή του. Ένα μέλος του ΣτΕ εξέφρασε αμφιβολία εξαιτίας του αλκοολισμού αλλά η απόφαση για απόλυση δεν άλλαξε.

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
4.Για το μεγαλύτερο ΕΓΚΛΗΜΑ της η Χούντα δε δικάστηκε ποτέ!
του Στρατή Μαζίδη
http://freepen.gr/
    Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρεί κανείς αρκετές αναφορές στην εποχή της δικτατορίας των συνταγματαρχών στην Ελλάδα, οι οποίες δεν εκπέμπουν όλες στο ίδιο μήκος κύματος.
    Για παράδειγμα πολλοί συγκρίνουν τη σημερινή πολιτική αστάθεια και γενικότερη κοινωνική κατάσταση με αυτή του 1967 εκφράζοντας το φόβο ότι μπορεί να εκδηλωθεί στρατιωτικό πραξικόπημα. Μάλιστα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε αυτή τη φιλολογία για να καρατομήσει σε μια πολύ κρίσιμη καμπή την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.
    Στον αντίποδα αρκετοί αναφέρονται με νοσταλγία στην εποχή εκείνη λόγω της πάρα πολύ καλής κατάστασης της ελληνικής οικονομίας αλλά και με την κρυφή επιθυμία να αποδοθεί ταχύτατα δικαιοσύνη απέναντι σε όσους μας έφτασαν ως εδώ ικανοποιώντας πρώτα την περί δικαίου λαϊκή αίσθηση.
    Το κίνημα των συνταγματαρχών (κατά μερικούς επανάσταση, με τη διαφορά ότι τσάκιζε στο ξύλο τον οποιοδήποτε) εκμεταλλεύθηκε τη συγκυρία του 1967 για να κατακτήσει στην εξουσία. Επίσης ιστορικά είθισται τα πραξικοπήματα είτε αργά είτε γρήγορα να φτάνουν σε ένα τέλος οδηγώντας στην αποκατάσταση της δημοκρατίας στο όνομα της οποίας υποτίθεται πως εκδηλώνονται.
    Έτσι συνέβη και στη χώρα μας το 1974 όταν μετά την πρώτη φάση των γεγονότων της Κύπρου, ένα νησί στο οποίο οι συνταγματάρχες τα έκαναν θάλασσα, το δικτατορικό καθεστώς κάλεσε τα πολιτικά πρόσωπα που πρωταγωνιστούσαν προ του 1967 να διαχειριστούν την κατάσταση.
    Και αυτό ακριβώς υπήρξε το μεγαλύτερο έγκλημα της χούντας για το οποίο όμως έως σήμερα δε δικάστηκε ποτέ. Το ότι παρέδωσε τη χώρα στους άνθρωπους, τους οποίους υποτίθεται πως ενοχοποίησε για την πολιτική κατάσταση της Ελλάδας το 1967 ώστε “να βάλει τον ασθένη στο γύψο”.
    Το “κίνημα” έγινε όπως διατυμπάνιζε το καθεστώς για να αποκαταστήσει την ομαλότητα στη χώρα. Τελικώς μετά από μια 7ετη παρένθεση την παρέδωσε εκ νέου στα ίδια “αμαρτωλά” άτομα αντί να φωνάξει και να αναθέσει τις ευθύνες της Ελλάδας σε νέα άφθαρτα και καθαρά πρόσωπα.
Ας δούμε τρία από αυτά τα πρόσωπα.
    Φώναξε λοιπόν τον κο Καραμανλή, τον αποκαλούμενο εθνάρχη. Τώρα πως είναι δυνατόν να καλείται εθνάρχης κάποιος επί των ημερών του οποίου ο ελληνισμός συρρικνώθηκε (ΥΕΘΑ κατά τα Σεπτεμβριανά 1955 και πρωθυπουργός από τον Οκτώβριο του 1955, Β’ φάση Αττίλα με προέλαση των Τούρκων εν μέσω ανακωχής και κατάληψης από το 5% του 38% κτλ), ουδέποτε έλαβε ένα αντίστοιχο ποσοστό λαϊκής αποδοχής (π.χ. 60-70%), ουδέποτε κάθισε να αποδοκιμαστεί από το λαό αλλά είτε αυτοεξοριζόταν στο φωτισμένο Παρίσι είτε πηδούσε στην Προεδρία της Δημοκρατίας, αδυνατώ να το καταλάβω. Επίσης επί των ημερών του κου Καραμανλή άρχισε η θεαματική αύξηση του δημοσίου χρέους ενώ συνετελέσθησαν αρκετές κρατικοποιήσεις με πρώτη και καλύτερη αυτή της Ο.Α. οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν ως πεδία ρουσφετολογικών πολιτικών και ο λαός τις πλήρωσε για δεκαετίες πανάκριβα, πριν τις ξεπουλήσουμε απαξιωμένες.
    Έφερε επίσης τον Ανδρέα Παπανδρέου. Αυτόν που αντί να περιορίσει, συνέχισε με μεγαλύτερη ένταση τον υπερδανεισμό, διόρισε τους πάντες στο δημόσιο, μοίρασε τα πακετά Ντελόρ και τις επιδοτήσεις δίχως κανένα έλεγχο, πήγε στο Νταβός ενώ είχε προηγηθεί η επικοινωνιακή νίκη της Ελλάδας στην κρίση του Μαρτίου του 1987 και παρέδωσε τα κλειδιά της εξουσίας -με ορισμένες πράγματι φωτεινές εξαιρέσεις- σε άτομα δίχως περγαμηνές, πρώην αφισοκολλητές που όπως ο Γιώργος Κατσιφάρας είχε παραδεχθεί ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους δεν θα τα γνώριζε αν δεν υπήρχε ο Ανδρέας. Κάποια δε από αυτά, μας απασχολούν έντονα σήμερα για σειρά σκανδάλων για τα οποία κατηγορούνται.
    Τέλος ας μην λησμονούμε τον κο Μητσοτάκη, αυτόν που κατά πολλούς οδήγησε στο πραξικόπημα του 1967 με την ανατροπή του Γεωργίου Παπανδρέου το 1965, που εκτιμούσε πως σε δέκα χρόνια θα έχουμε ξεχάσει το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, που θα νοικοκύρευε τα δημόσια οικονομικά αλλά το χρέος ξέφυγε για πρώτη φορά πάνω από το 100% του ΑΕΠ επί των ημερών του, που θεωρούσε πως το κόμμα στο οποίο προσαρτήθηκε το 1978 είναι κτήμα του και έπρεπε να το αναλάβει η θυγατέρα του. Όχι φυσικά ότι ο κος Σαμαράς μας προέκυψε καλύτερος.
    Εξαιτίας αυτών των προσώπων αλλά και των διαδόχων τους μιας και στην Ελλάδα από τη Βασιλευομένη Δημοκρατία πήγαμε στην Κοινοβουλευτική Κληρονομική Δημοκρατία, η χώρα σήμερα τελεί υπό καθεστώς ΚΑΙ ομηρίας ΚΑΙ κατοχής ΚΑΙ χούντας.
    Αφού λοιπόν δικάσαμε και αθωώσαμε το Σωκράτη μετά από 2500 χρόνια, ο οποίος φαντάζομαι ότι μπορεί να συνεχίσει τη ζωή του από κει που την άφησε, μήπως ήρθε η ώρα να καθίσουμε πάλι τους συνταγματάρχες στο εδώλιο; Αν ναι, παρακαλώ να κληθώ ως μάρτυρας κατηγορίας.

5.Χειροκροτήθηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος! Μεταγωγή με χειροπέδες! Άρχισε η δίκη.
http://www.newsbomb.gr
    Δεκτός με χειροκροτήματα έγινε κατά την άφιξή του στο Εφετείο ο πρώην υπουργός κ. Άκης Τσοχατζόπουλος.
    Κατά την αποβίβαση του κ. Τσοχατζόπουλου από την κλούβα της Αστυνομίας, περίπου 20 άτομα που βρίσκονταν έξω από το κτίριο χειροκρότησαν τον πρώην υπουργό.
ΜΝΗΣΘΗΤΙ ΜΟΥ ΚΥΡΙΕ…. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ? Κι όμως, είναι…. Όταν υπάρχουν ‘’τέτοιου είδους’’ Έλληνες (?????) όλα δικαιολογούνται.
    Ο κ. Άκης Τσοχατζόπουλος επιβιβάστηκε λίγο πριν τις 08:30 στην κλούβα της αστυνομίας με σκυμμένο το κεφάλι και φορώντας χειροπέδες, με προορισμό το τριμελές εφετείο Κακουργημάτων.
    Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας διεξήχθη η μεταγωγή και των υπολοίπων 18 κατηγορουμένων από τις φυλακές του Κορυδαλλού στο δικαστικό μέγαρο επί της οδού Λουκάρεως.
    Ξεκίνησε σήμερα (22 Απριλίου 2013) στον Άρειο Πάγο η δίκη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ κ. Άκη Τσοχατζόπουλου και 18 συγκατηγορουμένων του για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από τα εξοπλιστικά.
    Κατά την αποβίβασή του από την κλούβα της Αστυνομίας, ο πρώην υπουργός αποδοκιμάστηκε αλλά και χειροκροτήθηκε από συγκεντρωμένους στο σημείο.
    Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν για τη μεγάλη υπόθεση πολιτικής διαφθοράς, εκτός από τον πρώην υπουργό, η νυν σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη, η πρώην σύζυγός του Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου, ο εξάδελφός του Νίκος Ζήγρας, ο αδελφός της Β. Σταμάτη, Παναγιώτης, η λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, ο κατασκευαστής Αστέριος Οικονομίδης, ο επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης, ο πρώην γ.γ. Εξοπλισμών και «δεξί χέρι» του 'Ακη Τσοχατζόπουλου Γιάννης Σμπώκος, η δικηγόρος Ταλίτα Τσεκούρα, ο εκπρόσωπος της υπεράκτιας εταιρείας Morelia Οράτιος Μελάς, ο φερόμενος ως συνιδιοκτήτης της υπεράκτιας εταιρείας Torcaso Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης της υπεράκτιας εταιρείας Nobilis Νίκος Γεωργουλάκης, ο φερόμενος ως συνιδιοκτήτης της Torcaso Παντελής Ζαχαριάδης. Επίσης, στο εδώλιο θα καθίσουν οι Σπυρίδων Χατζηνικολάου, Γιώργος Κωνσταντάτος, Φωτης Αρβανίτης και Νίκος Καρατζάς.
    Οι κατηγορούμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση.
    Ο κ. Τσοχατζόπουλος δείχνει ψύχραιμος, σε αντίθεση με τη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη η οποία μοιάζει εμφανώς σοκαρισμένη, όπως και οι υπόλοιποι 18 κατηγορούμενοι.
    Ο πρώην πανίσχυρος υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, καλείται να δώσει εξηγήσεις για τις υπόγειες διαδρομές του "μαύρου χρήματος" που φέρεται να έλαβε ως "μίζα" από τις συμβάσεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων επί υπουργίας του στο ΥΠΕΘΑ ο Άκης Τσοχατζόπουλος καθώς και τον βαθμό εμπλοκής στην υπόθεση των συγκατηγορουμένων του.
    Οι δικαστές του Συμβουλίου Εφετών στο παραπεμπτικό βούλευμα που εξέδωσαν αποδίδουν στον πρώην υπουργό "ροπή προς το έγκλημα με μοναδικό σκοπό το χρήμα", ενώ αναφέρονται λεπτομερώς στους τρόπους με τους οποίους οι κατηγορούμενοι τέλεσαν ή συμμετείχαν στο ξέπλυμα του "μαύρου χρήματος".
    Στο πολυσέλιδο παραπεμπτικό βούλευμα που θα αναγνωστεί στη δικαστική αίθουσα αναφέρεται, για το σύνολο των κατηγορουμένων, ότι διέπραξαν τις πράξεις που τους αποδίδονται ως μέλη οργάνωσης που δημιουργήθηκε το 1998 «…ενεργώντας κατ' επάγγελμα διότι από την επανειλημμένη τέλεση της πράξης και την υποδομή που είχε διαμορφώσει προκύπτει σκοπός του για πορισμό εισοδήματος και σταθερή ροπή του προς τη διάπραξη του εγκλήματος της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Τέλεσε τις ως άνω πράξεις βάσει σχεδίου αλλά συμμετέχοντας σε οργάνωση δια της οποίας τοποθετήθηκαν και αποκρύβηκαν σημαντικότατου ύψους παράνομα έσοδα μέσω ενός καλοστημένου και πολύπλοκου δικτύου εγχώριων και εξωχώριων εταιριών και της χρησιμοποίησης πλήθους τραπεζικών λογαριασμών για την εξαφάνιση των ιχνών των χρημάτων μέσα από δαιδαλώδεις διαδρομές έχοντας διαμορφώσει οργανωμένη ετοιμότητα τέλεσης νομιμοποίησης εσόδων».
    Σε μία τελευταία κίνησή του πριν την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ο Άκης Τσοχατζόπουλος απέστειλε δέκα εξώδικες επιστολές στα μέλη του ΚΥΣΕΑ της περιόδου που εγκρίθηκαν οι αγορές για τα υποβρύχια και τα TORM1, με τις οποίες καλεί, σε προσωπικό τόνο, τους παραλήπτες να προσέλθουν να καταθέσουν στη δίκη.
    Πέραν των δυο πρωθυπουργών, Κώστα Σημίτη και Γιώργου Παπανδρέου, ο Άκης Τσοχατζόπουλος , απέστειλε εξώδικα στους Ευάγγελο Βενιζέλο, Κώστα Λαλιώτη, Θεόδωρο Πάγκαλο, Αλέκο Παπαδόπουλο, Γιάννο Παπαντωνίου, Βάσω Παπανδρέου, Γιώργο Ρωμαίο και στους τότε επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ
6.Νέο, σοβαρό επεισόδιο Γερμανίας – Αμερικής: “Δεν θα μας πείτε εσείς τι θα κάνουμε” ούρλιαζε ο Σόιμπλε!
    Όταν τους έβαζες από την πίσω πόρτα παρέα με τον συνεργάτη σου Παπανδρέου για να μην πληρώσεις αυτό που σου αναλογούσε, ήταν καλά ε;
    Η διαφωνία για τα προγράμματα λιτότητας αλλά και τους χειρισμούς απέναντι στην οικονομική κρίση στάθηκε αφορμή για νέο φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε Γκεριγκσόιμπλε και τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζακ Λιου. Οπως μετέδωσε το Mega, σύμφωνα με δημοσίευμα του Spiegel το νέο επεισόδιο εκτυλίχθηκε την Παρασκευή το βράδυ, στην Ουάσιγκτον, όταν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε Γκεριγκσόιμπλε δέχθηκε τα πυρά των υπολοίπων ομιλητών κατα τη διάρκεια μία συζήτησης που λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε καυγά.
    Η κ. Λαγκάρντ με δήλωσή της στο Mega διέψευσε τις πληροφορίες, αν και βασικά έίπε πως η ίδια δεν έχει σχέση με το περιστατικό.(''διέψευσε'' και ''δεν ειχε σχεση'' δεν κολλάνε... )
    Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου και εκπρόσωποι του ΔΝΤ, επανέλαβαν ότι η Γερμανία, ως το μεγαλύτερο και πιο εύρωστο, οικονομικά, κράτος της Ευρώπης θα πρέπει να αναλάβει τις περισσότερες ευθύνες για τη διάσωση της νομισματικής ένωσης.
    Εμφανίστηκαν, δε, «εκνευρισμένοι» από τις μόνιμες προσταγές του Βερολίνου για λιτότητα, οι οποίες έχουν βυθίσει στην ύφεση την ευρωζώνη. Αντί της πολιτικής λιτότητας οι χώρες που βρίσκονται σε κρίση χρειάζονται περισσότερο χρόνο, ώστε να μπορέσει να ανακάμψει ταχύτερα η οικονομία τους, ζήτησαν οι Αμερικανοί, τονίζοντας ότι εκτός αυτού οι Γερμανοί θα πρέπει, εν τέλει, να επανεξετάσουν το ζήτημα για μία ευρωπαϊκή τραπεζική ενοποίηση και να βάλουν στην άκρη τους φόβους τους, καθώς και να καταργηθεί το όριο δημοσιονομικού χρέους στην Ευρωζώνη.
    Οι θέσεις αυτές προκάλεσαν την έκρηξη του γερμανού υπουργού Οικονομικών και των συναδέλφων του, με το Spiegel να κάνει λόγο για «όργιο φωνασκιών».
    «Εως τώρα δεν είχα ακούσει από κανέναν τέτοιες προτάσεις, για το τί πρέπει να κάνει η Γερμανία», φώναξε ο Σόιμπλε Γκεριγκσόιμπλε, ενώ ένας από τους συνεργάτες του χαρακτήρισε την πρόταση των Αμερικανών για το δημόσιο χρέος ως «συνταγή βγαλμένη από τη ναφθαλίνη».
    Ο Σόιμπλε Γκεριγκσόιμπλε φέρεται να είπε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να πάρουν ως παράδειγμα τις χώρες της Ευρωζώνης που σε αντίθεση με την Ουάσιγκτον έχουν μειώσει στο μισό το χρέος τους.   Επίσης, ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας ανέφερε, ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις και ότι η Ευρωζώνη δεν είναι το ίδιο με τα ομόσπονδα κράτη των Ηνωμένων Πολιτειών.
Πηγές: http://www.ethnos.gr – http://www.mignatiou,com – http://www.megatv.com

7.Στην Άνγκελα Μέρκελ απονεμήθηκε το Βραβείο των Ευρωπαίων Ραβίνων
    Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ Χιτλερμέρκελ τιμήθηκε με το Βραβείο με την επωνυμία του Λόρδου Εμμανουήλ Γιακομπόβιτς, που χορηγείται από τη Διάσκεψη Ευρωπαίων Ραβίνων.
    Έτσι, οι ιδρυτές του βραβείου αποτίουν τον δέοντα φόρο τιμής στη Μέρκελ Χιτλερμέρκελ για την υποστήριξη που παρέχει στη γερμανική εβραϊκή κοινότητα, καθώς και για την έντονη καταδίκη του αντισημιτισμού στην Ευρώπη, αναφέρεται σε δελτίο τύπου από της οργάνωσης.
    Το βραβείο με την επωνυμία του Ραβίνου Εμμανουήλ Γιακομπόβιτς, πρώην Προέδρου της Διάσκεψης των Ευρωπαίων Ραβίνων και Αρχιραβίνου των Ενωμένων Εβραϊκών Παροικιών της Μ. Βρετανίας, θεσμοποιήθηκε το 2012.
    Πρώτος κάτοχός του έγινε ο Πολωνός πολιτικός, πρώην Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Έζι Μπούζεκ.
greek.ruvr.ru

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
8.Έρχονται νέες κινητοποιήσεις από στρατιωτικούς
    Τα χειρότερα έρχονται. Και σ΄ ότι αφορά στις περικοπές που θα επηρεάσουν καταλυτικά το βιοτικό επίπεδο και των στρατιωτικών αλλά και σ΄ ότι αφορά τις αντιδράσεις. Η επιλογή της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το θέμα με την τακτική του “φέρε τα λεφτά και σώπα”, όχι μόνο δεν φαίνεται να έχει αποτέλεσμα αλλά αντιθέτως φουντώνει το κύμα αντιδράσεων σε Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας.
    Στρατιωτικοί και κυρίως αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί που έχουν μεγαλύτερη εμπειρία στο χειρισμό εργασιακών θεμάτων φαίνεται ότι αναζητούν πλέον νέους ,πιο δυναμικούς και κυρίως “νόμιμους” τρόπους αντίδρασης που θα έχουν αντίκτυπο στην κοινή γνώμη ,ακόμη και σε κοινωνικές ομάδες που αντιμετώπιζαν με καχυποψία όσους επέλεξαν να φορούν στολή.
    Η πρόταση για απεργία πείνας που ακούστηκε από τους αστυνομικούς είναι η πρώτη σοβαρή ένδειξη αυτής της προσπάθειας. Ανάλογες σκέψεις για μορφές αντίδρασης που δεν θα εκφράζονται πλέον μέσα από συγκεντρώσεις υπάρχουν στις Ενώσεις Στρατιωτικών αλλά και στις Ενώσεις Αποστράτων πλην των “θεσμικών”. Η μορφή που θα έχουν αυτές οι κινητοποιήσεις θα έχουν βασικό στόχο να στείλουν το μήνυμα στην υπόλοιπη κοινωνία ότι οι στρατιωτικοί είναι αναπόσπαστο κομμάτι της και όχι μια κάστα δήθεν προνομιούχων όπως συστηματικά από το 2009 επιχειρούν -ανεπιτυχώς πλέον- να τους παρουσιάσουν.
    Οι μορφές των αντιδράσεων θα κινούνται κατηγορηματικά και απόλυτα εντός όσων προβλέπουν οι νόμοι και το Σύνταγμα, αυτό είναι αυτονόητο αλλά και αναγκαίο, για να διατηρηθεί το κύμα προσέλευσης στρατιωτικών που παρατηρείται τελευταία από το “στρατόπεδο της σιωπήςστο “στρατόπεδο” εκείνων που μιλούν και επισημαίνουν ότι η Εθνική Άμυνα της χώρας δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο παζαρέματος με κανέναν.
onalert
ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ
9.Δείτε τον Ανδρέα Μπάρκουλη με την πρώτη του σύζυγο στη μοναδική κοινή τους φωτογράφιση
Ελευθέριος Καντεράκης
http://www.queen.gr
    Το ''κορίτσια ο Μπάρκουλης'' σήμαινε συναγερμός για τα κορίτσια της δεκαετίας του πενήντα και του εξήντα. Εκεί που όλοι περίμεναν ότι ο απόλυτος ζεν πρεμιέ θα παντρευόταν μια από τις παρτενέρ του, την Αλίκη Βουγιουκλάκη ή την Τζένη Καρέζη, εκείνος έκανε την διαφορά μιας και παντρεύτηκε μια λιγότερο διάσημη από ότι ήταν ο ίδιος τότε. Την σουμπρέτα, καρατερίστα Αλέκα Στρατηγού.
Ο γάμος τους έγινε το 1958.
    Πρώτη φορά την είδε λίγα χρόνια πριν σε επιθεώρηση στο θέατρο ''Περοκέ'' και θαύμασε την μεσογειακή της ομορφιά και το πηγαίο ταλέντο της. Εκείνη ήταν χυμώδης όπως όλα τα σέξι σύμβολα εκείνης της εποχής, κάτι σαν την Σοφία Λόρεν. Όταν εμφανιζόταν στην σκηνή με Μπέιμπι ντολ οι άνδρες παραληρούσαν.
    Η πρώτη τετ α τετ επαφή έγινε πάνω στο πλοίο για τον Πόρο. Εκεί θα γυρίζονταν σκηνές για το έργο ''Μακριά από τον κόσμο'' που και οι δυο πρωταγωνιστούσαν. Ο έρωτας ήταν κεραυνοβόλος και ο γάμος ήρθε πολύ σύντομα.
    Το 1960 έκαναν την μοναδική τους κοινή φωτογράφιση για το εβδομαδιαίο περιοδικό ''Φαντασία''.
Από τότε και μέχρι σήμερα η ζωή του Ανδρέα Μπάρκουλη είχε τα πάνω και τα κάτω της. Πλήρωσε τα λάθη του και με το παραπάνω. Σήμερα έχει την σύζυγο του Μαρία στο πλευρό του και ένα υπέροχο γιο, τον Νίκο. Κοντά τους βρήκε την γαλήνη που τόσο αποζητούσε.
    Είναι ένας από τους πρώτους ενοίκους στο σπίτι του ηθοποιού.
    Περιμένουμε με ενδιαφέρον την αυτοβιογραφία του που θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες!
    Το αρσενικό που έγινε σύνθημα είναι ανάμεσα μας! Κορίτσια ο Μπάρκουλης!

10.Έρευνα σοκ: ποιος λαός προτιμά να κόψει το σεξ από το τσιγάρο;
Κρίστη Ανδρόνη Κωσταράκος
http://www.queen.gr
    Προτιμούν να καπνίζουν από το να έχουν σύντροφο.
    Απελπισμένοι με το κάπνισμα φαίνονται οι Βρετανοί καθώς σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα δε μας τα λένε πολύ καλά. Ένα διαδικτυακό site για ανθρώπους που θέλουν να κόψουν το κάπνισμα έκανε μία έρευνα σε 1000 άτομα σχετικά με το αν σκοπεύουν να κόψουν το τσιγάρο.
    Μπορεί ένα 68% να έχουν στη λίστα τους για το 2013 να το κόψουν, όμως τελικά το συμπέρασμα των ερωτήσεων είναι πως προτιμούν να κόψουν το σεξ και να μην έχουν σύντροφο, παρά να αφήσουν το τσιγάρο και την κακή τους συνήθεια.
Εγγλέζοι δεν είναι ???
    Όχι και πολύ καλά τα νέα για τους Βρετανούς, που δήλωσαν επίσης στην έρευνα πως έχουν οικονομικές ανησυχίες και πως βάζουν πολύ ψηλά την οικογένειά τους, καθώς τελικά το τσιγάρο είναι στην κορυφή των προτεραιοτήτων τους χωρίς να τους απασχολεί το τίμημα.
    Ευτυχώς εδώ στην Ελλάδα, ακόμα και οι καπνιστές έχουν και τα όριά τους.ΣΙΓΟΥΡΑ ?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου