Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1105

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1105
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, όπου και αν υπάρχουν, είναι δικά μου.
Η ‘’ΕΝΔΕΚΑΔΑ’’ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
1.Νέα Μανωλάδα: Εριξαν στο ψαχνό σε 200 εργάτες φράουλας που ζητούσαν πληρωμή
2.Εσωτερικοί ελεγκτές για τις δαπάνες στο ΕΣΥ
3.Στο σφυρί ο γερμανικός εμπορικός στόλος
4.Πόσο κοστίζει αλήθεια ένα θαύμα;
5.Η Ανωνυμία στα Μπλογκ κι οι αόρατοι εχθροί
6.Στην Δικαιοσύνη θα λογοδοτήσει ο Προβόπουλος
7.20 Μαθήματα που έχουμε πάρει βλέποντας ταινίες…
8.ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ;
9.Απίστευτη αγγελία: Δείτε τα απαραίτητα προσόντα της μανάβισσας!
10.Γιατί όλα τα τζιν έχουν μια μικρή τσέπη;
11.Οι τσίχλες κάνουν καλό στην υγεία

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
1.Νέα Μανωλάδα: Εριξαν στο ψαχνό σε 200 εργάτες φράουλας που ζητούσαν πληρωμή

Yahoo! Ειδήσεις
    Νέο αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, όταν αλλοδαποί εργαζόμενοι που απασχολούνται στα χωράφια της περιοχής και μαζεύουν φράουλες κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες πήγαν στους επιστάτες να ζητήσουν τα δεδουλευμένα τους. Ακολούθησαν αντιδικίες, ενώ τουλάχιστον ένας από τους επιστάτες άνοιξε πυρ εναντίον των εργατών τραυματίζοντας τουλάχιστον είκοσι από αυτούς.
    Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου 200 αλλοδαποί εργάτες, υπήκοοι Μπαγκλαντές, πήγαν στους επιστάτες να ζητήσουν τα δεδουλευμένα έξι μηνών.
    Τότε τα αίματα «άναψαν» και, όπως αναφέρει η αστυνομία, ένας από τους επιστάτες άρχισε να πυροβολεί με καραμπίνα «στο ψαχνό» τους αλλοδαπούς τραυματίζοντας τουλάχιστον είκοσι από αυτούς.
    Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας της περιοχής, ο ιδιοκτήτης της φυτείας συνελήφθη, ενώ οι δράστες αναζητούνται.
    Τα γεγονότα αυτά φέρνουν στο μυαλό άλλες εποχές όταν το δουλεμπόριο ανθούσε με τους πιστολάδες του εκάστοτε κοτζαμπάση να ρίχνουν στο ψαχνό εναντίον οποιουδήποτε «τολμούσε» να ζητήσει κάτι παραπάνω από το αυτονόητο, δηλαδή να πληρωθεί για τις υπηρεσίες του.
    Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η εν λόγω περιοχή με τις μεγάλες καλλιέργειες με «ματωμένες φράουλες» απασχολεί την κοινή γνώμη, καθώς και στο παρελθόν είχε προκληθεί σάλος με αντίστοιχες επιθέσεις τραμπούκων «επιστατών» εναντίον αλλοδαπών εργατών, ενώ κάποτε είχαν κυκλοφορήσει και εικόνες της ντροπής με αλλοδαπούς να κοιμούνται σε τριτοκοσμικά παραπήγματα, άλλοτε αλυσοδεμένοι και άλλοτε με εμφανή τα σημάδια κακοποίησης πάνω τους.
    Σημειωτέον ότι και τότε είχαν ακουστεί ψίθυροι και φήμες για ένοπλους, επί πληρωμή, επιστάτες Ελληνες και Αλβανούς οι οποίοι καλούνταν ανά πάσα στιγμή να επιβάλουν την τάξη στα χωράφια της ντροπής.

2.Εσωτερικοί ελεγκτές για τις δαπάνες στο ΕΣΥ
    Ο έλεγχος που διενεργούν οι εσωτερικοί ελεγκτές δεν περιορίζεται μόνο στα οικονομικά στοιχεία, αλλά επεκτείνεται σε διάφορους τομείς που αφορούν ακόμη και στη.... φυσική παρουσία εργαζομένων στο νοσοκομείο
Της Ελένης Πετροπούλου
    Υπό στενή παρακολούθηση βρίσκονται τα δημόσια νοσοκομεία σε όλη την χώρα. Επιτροπές Εσωτερικού Ελέγχου, με τη συμμετοχή ιδιωτών, και αυξημένες αρμοδιότητες, έχουν πιάσει δουλειά ελέγχοντας τη χρηστή διαχείριση των οικονομικών τους. Οι επιτροπές έχουν πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία των μονάδων που παρακολουθούν, ενώ ελέγχουν ακόμη και τους διοικητές. Η εντολή που έχουν είναι να ελέγχουν, να παρακολουθούν και να καταγράφουν, ώστε στη συνέχεια να παρουσιάσουν πόρισμα αξιολόγησης του νοσοκομείου. Άλλωστε, η συγκρότηση των Επιτροπών Εσωτερικού Ελέγχου, αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση των νοσοκομείων και προβλέπεται στον νόμο Ν. 4025.
    Όπως ανέφερε στην «ΗτΣ» υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Υγείας «δεν θα συγκαλύπτουμε πράγματα» και με τις επιτροπές ελέγχου, «τα μεγέθη των νοσοκομείων θα είναι μετρήσιμα». Αυτό σημαίνει ότι ο έλεγχος που διενεργούν οι εσωτερικοί ελεγκτές δεν περιορίζεται μόνο στα οικονομικά στοιχεία, αλλά επεκτείνεται σε διάφορους τομείς που αφορούν ακόμη και στη.... φυσική παρουσία εργαζομένων στο νοσοκομείο. Για παράδειγμα, αν ο ελεγκτής χρειάζεται στοιχεία από το γραφείο Προμηθειών, τότε θα αναζητήσει το προσωπικό του γραφείου ώστε να συνεργαστεί μαζί του.
    Ο εσωτερικός ελεγκτής οφείλει να αναφέρει στον διοικητή της μονάδας και στην Επιτροπή Ελέγχου κάθε θέμα που έχει σχέση με την πορεία και τα αποτελέσματα του ελέγχου και να συντάσσει σχετικές εκθέσεις
    Αυτό είναι και το σημείο που έχει ανησυχήσει τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ οι οποίοι εκτιμούν ότι οι ιδιώτες ελεγκτές είναι ένα... κόλπο της κυβέρνησης προκειμένου να εντοπίσει ασυνεπείς και να οδηγήσει υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα ή απόλυση.
Και το ωράριο
    Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρη Βαρνάβα, υπάρχουν πληροφορίες από νοσοκομεία της περιφέρειας, όπως του Ρίου, Καλαβρύτων και Θεσσαλονίκης, όπου οι εσωτερικοί ελεγκτές παρακολουθούν ακόμη και την τήρηση του ωραρίου των εργαζομένων. «Στήνονται στις πόρτες των νοσοκομείων και κάνουν ελέγχους ωραρίου αγνοώντας βέβαια ότι υπάρχουν υπηρεσίες με διαφορετική ώρα προσέλευσης» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο κ. Βαρνάβας κάνει λόγο για «στημένο παιχνίδι» με στόχο να οδηγήσουν τους «κοπανατζήδες» σε απόλυση και προειδοποιεί ότι θα υπάρξουν επεισόδια.
    Αλλά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), κατηγορεί τις διοικήσεις των νοσοκομείων ότι έχουν αναθέσει τον πλήρη έλεγχο της λειτουργίας των νοσοκομείων σε ιδιώτες, με αρμοδιότητες το σύνολο της διοικητικής υποστήριξης». Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, στο έργο που ανατίθεται στις ιδιωτικές εταιρείες συμπεριλαμβάνεται εκτός των άλλων η τήρηση του ωραρίου προσέλευσης και αποχώρησης των υπαλλήλων. Η αρμοδιότητα αυτή, σημειώνει η Ομοσπονδία, ανήκει στους προϊστάμενους των οργανικών μονάδων και σε καμία περίπτωση στις ιδιωτικές εταιρείες.
    Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Σταύρος Κουτσιουμπέλης υποστηρίζει πως, οι εργαζόμενοι δεν είναι ενάντια στον έλεγχο. Πρόσθεσε όμως ότι οι ιδιώτες ελεγκτές χρησιμοποιούνται για εκφοβισμό των εργαζομένων για να μην διαμαρτύρονται, καθώς η κυβέρνηση τους οφείλει εδώ και μήνες εφημερίες και υπερωρίες.
Διαδικασίες
    Μία άλλη διάσταση του θέματος παρουσιάζει η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Ασκληπιείο Βούλας Σωτηρία Δάλλα: «Οι εργαζόμενοι δεν αρνούμαστε τον έλεγχο και δεν επιθυμούμε να παρακωλύσουμε καμία διαδικασία. Υπάρχουν όμως σοβαρά θέματα αρχής». Όπως εξήγησε, οι ιδιώτες ελεγκτές έχουν πρόσβαση σε στοιχεία ασθενών, εργαζομένων και γενικότερα σε πολύ αυστηρά προσωπικά δεδομένα. «Δεν έχουν πρόσβαση μόνο στον αριθμό των εξετάσεων ή στο κόστος, αλλά και στη διάγνωση», ανέφερε χαρακτηριστικά αφήνοντας αιχμές για την διαχείριση τέτοιων στοιχείων.
    Ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος εργαζομένων στον Ευαγγελισμό υποστήριξε ότι η διοίκηση του νοσοκομείου παρέχει πλήρη ελευθερία στους εσωτερικούς ελεγκτές ζητώντας μάλιστα από τους εργαζομένους να διευκολύνουν το έργο τους. Σύμφωνα με τον κ. Σιώρα, κατά την γενική συνέλευση αποφασίστηκε οι εργαζόμενοι να μην παρέχουν κανένα στοιχείο στους ελεγκτές. Πρόσφατα μάλιστα πραγματοποίησαν και παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο της διοίκησης.
    Από την πλευρά του πάντως το υπουργείο Υγείας διαμηνύει ότι οι εσωτερικοί ελεγκτές θα κάνουν τη δουλειά τους, υπογραμμίζοντας ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν να φοβούνται τίποτα και τα περί «στημένων παιγνιδιών» για έξοδο από το ΕΣΥ, είναι καλαμπούρια!
    Αν κατάλαβα καλά απο τα παραπάνω, αυτό που ''πονάει'' είναι η τήρηση του ωραρίου, έτσι δεν είναι ?
    Και βγαίνουν κάποια γα'ι'δούρια, να μας πούν τα δικά τους. Φταίει η τρό'ι'κα, φταίνε όλοι οι άλλοι, εκτός απο τους κοπανατζήδες. Αφού ο ένας καλύπτει τον άλλο. 
   Ξέρουμε πολύ καλά τι γίνεται. Μακάρι να υπάρξει αποτέλεσμα και ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΟΙ ΚΟΠΑΝΑΤΖΗΔΕΣ ! Απίθανο το βλέπω όμως, γιατί θα πέσουν τα ''σύρματα'' απο τους κοματικούς προστάτες τους.
   Δηλαδή, μάλλον σε δουλειά να βρισκόμαστε.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
3.Στο σφυρί ο γερμανικός εμπορικός στόλος
Επέλαση των Ελλήνων Εφοπλιστών..
ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΦΡΑΓΚΟΣ
Γιώργος Αλεξάκης
    Πάνω από 800 περίπου πλοία έχουν βγάλει στο σφυρί Γερμανοί εφοπλιστές λόγω των ασφυκτικών πιέσεων που δέχονται από τις πιστώτριες τράπεζες, σύμφωνα με στελέχη της εγχώριας εφοπλιστικής κοινότητας.
    Τα προηγούμενα χρόνια τα ναυτιλιακά τμήματα των γερμανικών τραπεζών δάνεισαν αφειδώς σε... εταιρίες του χώρου μεγάλα ποσά για το κτίσιμο ( ναυπήγηση εννοεί…) νέων πλοίων.
    Ωστόσο η κάμψη στις τιμές των ναύλων, αλλά και οξύς ανταγωνισμός από άλλες εφοπλιστικές κοινότητες εντός κι εκτός Ε.Ε. έφερε τους Γερμανούς σε αδιέξοδο. Παράλληλα η κρίση χρέους και οι "μαύρες τρύπες" των γερμανικών τραπεζών οδήγησαν τις διοικήσεις σε κλεισίματα των ναυτιλιακών κλάδων, τα οποία μάλιστα διέθεταν μεγάλα χαρτοφυλάκια με επισφαλή δάνεια.
    Σύμφωνα με τη Moody's οι δέκα μεγαλύτερες τράπεζες της Γερμανίας καταγράφουν μόνο από τη ναυτιλία επισφάλειες 98 δισεκατομμυρίων ευρώ. Τράπεζες όπως η Commerzbank, αφού απορρόφησε την Deutsche Shiffsbank αποχώρησε από τον κλάδο βγάζοντας στο σφυρί το ναυτιλιακό χαρτοφυλάκιο. Επίσης ο ναυτιλιακός τραπεζικός κολοσσός HSH Nordbank έχει σταματήσει τις χορηγήσεις, έχοντας τεθεί υπό την εποπτεία όπως και η Commerzbank από τη Bundensbank, ο οποία ούτως ή άλλως και ειδικά στη Deutshe Bank. ( το ξαναδιαβασε ο συντάκτης ? )
    Όλο, μάλιστα, το μοντέλο της Γερμανικής ναυτιλίας τελεί υπό κατάρρευση, καθώς και τα Funds, που για φορολογικούς λόγους συνέστησαν Γερμανοί εφοπλιστές έχουν πολλές δυσκολίες αποπληρωμής των μεγάλων δανείων που πήραν για να χτίσουν ( ναυπηγήσουν εννοεί…)πλοία.
    Αναπόφευκτα τα βγάζουν στο σφυρί με ωφελημένους πολλούς Έλληνες εφοπλιστές, που έχουν σπεύσει να αγοράσουν, καθώς πολλά από τα πλοία αυτά είναι νεόδμητα ( νεότευκτα εννοεί…) και σύγχρονα. Πρόκειται για πλοία όλων των τύπων, που μεγάλοι ελληνικοί Όμιλοι καλοβλέπουν. Ίσως και γιαυτό το λόγο, τελευταία σε πολλά γερμανικά ΜΜΕ ο Eλληνικός εφοπλισμός έχει αντιμετωπίσει μια μεγάλη επίθεση δυσφήμισης, με κύριο επιχείρημα ότι δεν πληρώνει φόρους κλπ.
    Οι εταιρίες, πάντως, Costamare, Goldenport, Golden Union, Marmaras, Allseas Marine, Cosmoship, Prime Marine, alma, Cetrofin, Technomar έχουν επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια σε αγορές από Γερμανούς με στόχο είτε τη μεταπώληση είτε την εκμετάλλευση, καταγράφοντας μια συμβολική νίκη στη θάλασσα.
Εντάξει, είπαμε, αλλά μερικά πράγματα ‘’βγάζουν μάτι’’

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
4.Πόσο κοστίζει αλήθεια ένα θαύμα;
ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΦΡΑΓΚΟΣ
ΚΡΑΤΑ ΜΕ ΣΦΙΧΤΑ ΘΕΕ ΜΟΥ
    Πόσο κοστίζει αλήθεια ένα θαύμα; Ένα θαύμα κοστίζει μόνο σε πίστη, αλλά αυτό δεν το ήξερε ένα μικρό κοριτσάκι που πήγε να το ... αγοράσει για το μικρό του αδελφάκι. Και το πέτυχε!
«Ένα κοριτσάκι, πήρε τον κουμπαρά του κι άδειασε το περιεχόμενο. Μέτρησε τρεις φορές τα κέρματα, του για να μην κάνει κανένα λάθος. Ήταν ένα δολάριο και 11 σέντς. Πήρε τα κέρματα και πήγε στο φαρμακείο της γειτονιάς.
Ο φαρμακοποιός, εκείνη την στιγμή, μιλούσε με ένα καλοντυμένο κύριο και δεν πρόσεξε την μικρή. Το κοριτσάκι έκανε κάποιο θόρυβο με τα πόδια του, αλλά τίποτε. Τότε πήρε ένα από τα κέρματα της και το χτύπησε πάνω στο γραφείο του.
- Τι θέλεις; την ρωτά κάπως εκνευρισμένος εκείνος. Δεν βλέπεις, ότι μιλώ με τον αδελφό μου, που έχω χρόνια να τον δω:
Τότε η μικρή του είπε:
- Θέλω να σου μιλήσω για τον αδελφό μου, που είναι πολύ άρρωστος, και θέλω να αγοράσω ένα θαύμα!
- Συγγνώμη, της απάντησε αυτός, αλλά δεν πουλάμε θαύματα.
- Ξέρετε, είπε το κοριτσάκι, ο αδελφός μου έχει κάτι στο κεφάλι του, που μεγαλώνει, κι ο μπαμπάς μου λέει, ότι μόνο ένα θαύμα θα μας σώσει. Λοιπόν, ποσό κάνει ένα θαύμα για να το αγοράσω. Έχω χρήματα… .
    Ο αδελφός του φαρμακοποιού, που παρακολουθούσε με ενδιαφέρον την συζήτηση, ρώτησε την μικρή τι είδους θαύμα χρειαζόταν ο αδελφός της.
- Δεν ξέρω. του απάντησε με μάτια βουρκωμένα. Εκείνο που ξέρω είναι ότι χρειάζεται εγχείρηση και ο μπαμπάς δεν έχει τα χρήματα. Γι' αυτό, θέλω να πληρώσω εγώ, με τα δικά μου χρήματα.
    Στην ερώτηση του καλοντυμένου κυρίου, πόσα λεπτά έχει. Η μικρή του απάντησε «Ένα δολάριο και 11 σέντς, κι αν χρειασθούν και άλλα θα τα βρω».
- Τι σύμπτωση, χαμογέλασε ο καλοντυμένος κύριος. Είναι το ακριβές αντίτιμο για ένα θαύμα, για ένα μικρό αδελφό: Ένα δολάριο και 11 σεντς!
    Πήρε τα λεπτά, έπιασε την μικρή απ' το χεράκι, και της είπε: «Πάμε μαζί στο σπίτι σου για να δω τον αδελφό σου και τους γονείς σου και να κάνουμε το θαύμα»...
    Ο καλοντυμένος κύριος ήταν ο Κάρτον Άρσμποργκ. ο γνωστός νευροχειρουργός.
    Η εγχείρηση έγινε με επιτυχία και ο μικρός αδελφός επέστρεψε στο σπίτι του υγιής.
- Η εγχείρηση ήταν ένα αληθινό θαύμα, ψιθύρισε η μαμά. Απορώ πόσο θα κόστισε.
    Η μικρούλα χαμογέλασε. Ήξερε ακριβώς πόσο κοστίζει ένα θαύμα: ένα δολάριο και 11 σέντς, συν την πίστη ενός μικρού παιδιού..

5.Η Ανωνυμία στα Μπλογκ κι οι αόρατοι εχθροί
netakias
    Έχουν λυσσάξει να βγάλουν την ανωνυμία από πάνω μας και να μας ξεσκεπάσουν όπως ονειρεύονται. Τι έχει πειράξει τόσο πολύ τους επώνυμους σε σχέση με τους ανώνυμους? Νομίζετε ότι είναι θέμα φόβου πως κάποιος τους τρώει τη δουλειά τους. Μπα. Τη δουλειά τους θα την έχουν, το πολύ πολύ να πάρουν μαζί τους και μερικούς από τους ανώνυμους που κάποια στιγμή μπορεί να γίνουν επώνυμοι. Γιατί ως γνωστόν ο σκοπός της δημιουργίας ενός μπλογκ δεν είναι για όλους το ίδιο.
    Άλλος ανοίγει ένα ιστολόγιο για να πει στο Μαράκι πόσο καψούρης είναι, άλλος γιατί θέλει να δώσει συμβουλές πως θεραπεύεται η καράφλα, άλλος γιατί θέλει να τα χώσει γενικότερα σε ότι τον ενοχλεί κι άλλος ονειρεύεται να κερδίσει τα γνωστά 15 λεπτά δημοσιότητας (με απώτερο όνειρο να γίνει και επώνυμος γιατί όχι?)
    Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι τα λεγόμενα «φυτευτά» μπλογκ που ξεφυτρώνουν από το πουθενά και έχουν σε λίγες βδομάδες όλο το κόσμο στα πόδια τους ενώ στην ουσία ούτε κάτι το ιδιαίτερο έχουν πει, ούτε κάποιο φοβερό ταλέντο συγγραφής έχουν να αναδείξουν (αυτό είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία)
    Μέσα σε όλα αυτά όμως έχει ξεφυτρώσει από το πουθενά και η διαφορετικότητα που τους έχει ερεθίσει τα νεύρα σε μεγάλο βαθμό. Εχει ξεφυτρώσει ένας σπόρος που νομίζαν πως τον είχαν ξεριζώσει ανεπιστρεπτί…
    Δεν φοβούνται την ανταγωνιστικότητα των μπλογκ. Δεν τους ενοχλεί μήπως κάποιος τους φάει το ψωμί. Το ψωμί άλλωστε σ΄αυτό το κράτος είναι εξασφαλισμένο με τελείως διαφορετικές παραμέτρους από το ταλέντο, την δημιουργικότητα, ή την εφυία.
    Τους έχει κάτσει στο λαιμό σαν αγκάθι το γεγονός πως έχουν ξεφυτρώσει πάρα πολλοί ελεύθεροι σκοπευτές του πνεύματος, με φοβερή πένα, στοχαστές, πολλοί από αυτούς εμφανές πως έχουν ένα πολύ υψηλό επίπεδο μόρφωσης, μοιάζουν να είναι στ΄αλήθεια αξιόλογα και πολύ διαβασμένα μυαλά και παρ΄ολα αυτά δεν μοιάζουν με τους γνωστούς κατάπτυστους γλύφτες της ντόπιας διανόησης.
    Ποιοι είναι αυτοί οι πούστηδες, που δηλώνουν ανεξάρτητοι, οι περισσότεροι είναι ακομμάτιστοι, με ανατρεπτική σκέψη και άκρως δελεαστική για μια νεολαία που διψάει να διαβάσει κάτι περισσότερο από τις γνωστές ηλιθιότητες που πλασάρει το κατεστημένο αντί πληροφόρησης.
    Ποιοι είναι αυτοί που παρατηρώντας το τρόπο γραφής τους θα μπορούσαμε να βγάλουμε το συμπέρασμα πως είναι ακόμα και αστοί, που δεν έχουν ανάγκες προσωπικές, ή έστω άνθρωποι που έχουν ξεφύγει από τις υποταγές και τα κολλήματα του συστήματος κι επί πλέον ξέρουν να γράφουν κειμενάρες και χτυπάνε αλύπητα αυτό που θα μπορούσε να ήταν το σπίτι τους.
    Ποιοι είναι αυτοί που περιφρονούν τον ηδονικό ναρκισσισμό του ψευτοδιανοούμενου και έχουν βάλει σκοπό να παλέψουν για ιδανικά που κιανονικά θα έπρεπε προ πολλού να έχουν ξεχαστεί.
Είναι δημοσιογράφοι που κρύβονται από πίσω?
    Στις περισσότερες περιπτώσεις όχι. Το έχουν ήδη τσεκάρει. Έχουν τρελάνει τις σελίδες στο ψάξιμο νομίζοντας πως κανείς δεν τους παίρνει χαμπάρι. Και ανακαλύπτουν πως πίσω κρύβονται κάτι ανυποψίαστα άτομα που κανείς δεν τα γνωρίζει και πουθενά δεν εμφανίζονται.
    Δεν τους ανησυχούν οι ανώνυμοι μπλόγκερς. Τους ανησυχούν οι αόρατοι εχθροί. Δεν τους ανησυχεί αν κάποιος πάρει το ψωμί, τους ανησυχεί πως μέσα σε τόση προπαγάνδα, τόσο σκοτάδι, τόση αποχαύνωση ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ο άνθρωπος να ξεφύγει και να χαράξει ελεύθερος τη πορεία του. Αθόρυβα, χωρίς βοηθήματα, χωρίς μίζες και πελατείες.
    Έχουν μείνει σαν χάνοι, ανακαλύπτοντας πως όση δουλειά κι αν έχει γίνει υπάρχει κάποιος λόγος που μερικοί άνθρωποι παραμένουν άτρωτοι στη σαπίλα. Ξέρετε τι φοβερό είναι αυτό? Είναι αυτό που το κατεστημένο σιχαινόταν και φοβόταν πάντα.
    Είναι ο λόγος ύπαρξης κάθε ιεράς εξέτασης. Ο λόγος ύπαρξης κάθε τύραννου. Ο λόγος ύπαρξης κάθε απειλής κι εκβιασμού.
    Να μην γίνουν οι πολλοί σαν εκείνους τους λίγους τους αόρατους.
    Τώρα ακόμα κι αν το ονομάσετε «η εκδίκηση της γυφτιάς» λίγο πειράζει, γιατί στην ουσία δεν είναι εκδίκηση , είναι τιμωρία, είναι η Νέμεση που υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει να αποδίδει δικαιοσύνη μετά την Ύβρη.
Ο ανώνυμος Βασιλίσκος
(Βασιλίσκος = μυθολογικό τέρας που μπορούσε να σκοτώνει τον εχθρό με το βλέμμα του. Εγώ εύχομαι να συνεχίσουν να υπάρχουν πάρα πολλοί που θα μπορούν να σκοτώνουν τον εχθρό με τη πένα τους)
ΥΣ . Ποιά μπλογκ θα κυνηγηθούν? Ποιοι ανώνυμοι θα υποχρεωθούν να γίνουν επώνυμοι ή θα πρέπει να το κλείσουν το μαγαζί? Εκείνοι ξέρουν ποιοι ακριβώς είναι οι επικίνδυνοι και τους έχουν ήδη στοχοποιήσει. Το κυνήγι των μαγισσών δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Όταν θα ξεκινήσει πιστέψτε με θα το καταλάβουμε άμεσα.

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
6.Στην Δικαιοσύνη θα λογοδοτήσει ο Προβόπουλος
    Επείγουσα προκαταρκτική έρευνα σε βάρος του Διοικητή της Τραπέζης Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου, διέταξαν σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Lykavitos.gr οι Οικονομικοί Εισαγγελείς κ.κ. Γ. Πεπόνης και Σ.Μουζακίτης!
    Η έρευνα προεκλήθη από τις δημόσιες παρεμβάσεις του Μιχάλη Καρχιμάκη.
    Ενώ για την υπόθεση αυτή, υπήρχε και μια σειρά αποκαλυπτικών δημοσιευμάτων του Lykavitos.gr, που είχαν προκαλέσει σάλο και πολύ μεγάλες αντιδράσεις, σε πολιτικό, δημοσιογραφικό και επιχειρηματικό επίπεδο.
Η έρευνα αφορά:
-Την αδικαιολόγητη ΠΑΡΆΛΕΙΨΗ του κεντρικού τραπεζίτη Προβόπουλου να μην γίνει ο έλεγχος υγείας των χαρτοφυλακίων των θυγατρικών ,των ανωνύμων των τραπεζών και των offshore που θα κατέγραφαν που πήγαν οι καταθέσεις των Ελλήνων φορολογουμένων , από την ελεγκτική εταιρεία black roc.
-Την τελική έγκριση από τον κεντρικό Τραπεζίτη , της αγοράς του πλειοψηφικού πακέτου των μετόχων της proton bank απο τον Λ.Λαυρεντιαδη,στις 30 Μαρτίου του 2010, ενώ υπήρχε αρνητική θέση των ελεγκτών της Τράπεζας Ελλάδος στις 2 Μαρτίου του 2010 για την προέλευση των χρημάτων ,ότι δεν ήταν αποδεδειγμένα απο ίδια διαθέσιμα ,με τα γνωστά αποτελέσματα , από αυτή την έγκριση σε βάρος των καταθετών και του δημοσίου συμφέροντος .
    Οι Οικονομικοί Εισαγγελείς ,Πεπόνης και Μουζακιτης ,παρήγγειλαν έρευνα σε βάρος του διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος για τις παραπάνω υποθέσεις και, για τον ρόλο του ως επικεφαλής αρμόδιου για τον έλεγχο και την εποπτεία στο πεδίο ευθύνης του.

ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )
7.20 Μαθήματα που έχουμε πάρει βλέποντας ταινίες…
Ευαγγελία Αναστασάκη
http://perierga.gr
    Είναι γνωστό σε όλους μας πως ο πρωταγωνιστής κάθε ταινίας είναι ο πιο δυνατός, ακόμη κι αν του την… πέσουν 20 άτομα μαζεμένα! Επίσης, το κραγιόν στα χείλη των γυναικών διατηρείται αναλλοίωτο ακόμη και μετά τον ύπνο ή τις… καταδύσεις στη θάλασσα. Όσο για τις συγκρούσεις των αυτοκινήτων; Αυτές πάντα συνοδεύονται και από μία ανατίναξη… Αυτά κι άλλα πολλά μαθήματα έχουμε πάρει όλοι βλέποντας ταινίες κάθε είδους, που πραγματικά μας έχουν κάνει το λιγότερο… σοφότερους σε αυτή τη ζωή! Γιατί πώς αλλιώς θα αντιμετωπίζαμε το μάταιο αυτό κόσμο χωρίς τη βοήθεια του Χόλιγουντ;
1. Όταν σε κυνηγάνε στα στενά μιας πόλης, τι πιο απλό! Κρύψου ανάμεσα στο πλήθος που θα περνά σίγουρα από μπροστά σου εκείνη τη στιγμή, συμμετέχοντας σε μια παρέλαση του Αγίου Πατρικίου, για παράδειγμα, οποιαδήποτε στιγμή του έτους!
2. Όλες οι χάρτινες σακούλες με τα ψώνια περιέχουν πάντα τουλάχιστον μία μπαγκέτα.
3. Το κραγιόν δεν φεύγει ποτέ, ακόμη και μετά τον ύπνο ή τις καταδύσεις.
4. Το σύστημα εξαερισμού οποιουδήποτε κτιρίου είναι το καλύτερο κρησφύγετο. Κανείς δεν θα σκεφτεί ποτέ ότι κρύβεσαι εκεί και είναι ο καλύτερος τρόπος για να πας από το ένα σημείο ενός κτιρίου στο άλλο χωρίς να σε πάρει κανείς χαμπάρι.
5. Όταν θέλεις να σε περάσουν για Γερμανό αξιωματούχο δεν χρειάζεται να μιλάς τη γλώσσα! Η γερμανική προφορά είναι αρκετή!
6. Ο Πύργος του Άιφελ είναι ορατός από τα παράθυρα οποιουδήποτε κτιρίου στο Παρίσι!
7. Όταν σε χτυπάνε ή σε βασανίζουν αλύπητα δεν πονάς καθόλου αλλά όταν μια όμορφη γυναίκα σού καθαρίζει τις πληγές «βογκάς»!
8. Όταν πληρώνεις το ταξί μην κοιτάς ποτέ τα χαρτονομίσματα στο πορτοφόλι σου. Πιάσε ένα στην τύχη! Σίγουρα θα είναι το ακριβές κόμιστρο!
9. Οι μητέρες το πρωί ετοιμάζουν πάντα πρωινό με αβγά, μπέικον και βάφλες αν και ο πατέρας και τα παιδιά ποτέ δεν προλαβαίνουν να το φάνε!
10. Τα αυτοκίνητα που συγκρούονται μετά από λίγο ανατινάζονται!
11. Ένα μικρό κερί θα φωτίσει το δωμάτιο τόσο πολύ σαν να άναψες μόλις όλους τους προβολείς ενός σταδίου!
12. Όλες οι ανύπαντρες γυναίκες έχουν μία γάτα!
13. Όταν πυροβολείς 20 κακούς έχεις περισσότερες πιθανότητες να τους σκοτώσεις όλους από ό,τι αν 20 άντρες πυροβολούν έναν (τον καλό)!
14. Όταν σβήσεις τα φώτα στο δωμάτιο για να πέσεις για ύπνο όλα φαίνονται ξεκάθαρα, όπως ακριβώς και πριν τα κλείσεις!
15. Οι πατεράδες πάντα ξεχνάνε τα γενέθλια των παιδιών τους, μένοντας αργά στη δουλειά.
16. Μπορείς να παίξεις εύκολα όλα τα μουσικά όργανα χωρίς καν να μετακινήσεις τα δάχτυλα στα πλήκτρα ή στις χορδές.
17. Δεν θα έχεις ποτέ πρόβλημα με το παρκάρισμα στο κέντρο της πόλης και σίγουρα θα βρεις μια θέση ακριβώς έξω από το κτίριο που θέλεις να επισκεφθείς.
18. Αν αποφασίσεις να χορέψεις στο δρόμο όλοι γύρω σου θα συμμετέχουν με χαρά, γνωρίζοντας, μάλιστα, άριστα τα βήματα!
19. Δεν έχει σημασία αν είσαι μόνος, περικυκλωμένος από 10 εχθρούς, και μάλιστα χωρίς όπλο! Αυτοί θα περιμένουν υπομονετικά μέχρι να τους εξοντώσεις… διά χειρός έναν έναν.
20. Κατά τη διάρκεια μιας συναισθηματικής αντιπαράθεσης αντί να μιλάς στο άλλο άτομο κατά πρόσωπο είναι καλύτερα να απευθύνεσαι στην… πλάτη του!
ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ
8.ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ;
    Η Τούρκικη σημαία, και το αντίστοιχο "εθνικό σύμβολο" των Τούρκων, προέρχεται από ένα σύμβολο του Βυζαντίου, δηλαδή της αρχαίας ελληνικής πόλης «Βυζάντιον», που υπήρχε στην θέση της Κωνσταντινούπολης.
    Αυτό το σήμα, που είναι πανάρχαιο και απαντάται ως λατρευτικό σύμβολο της θεάς Εκάβης, έγινε σύμβολο της πόλης του Βυζαντίου όταν ο Φίλιππος, πατέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, προσπάθησε να καταλάβει αυτή την πόλη, και μια νύχτα με συννεφιά, έστειλε πολεμιστές (σαν καταδρομική επιχείρηση) να περάσουν τα τείχη, για να αλώσουν την πόλη.
    Ξαφνικά, εμφανίστηκε το φεγγάρι, οι εισβολείς έγιναν αντιληπτοί, και αποκρούστηκε η επίθεση.... Από τότε, και επειδή θεωρήθηκε ως θεϊκή βοήθεια προς την πόλη, έγινε σύμβολο της πόλης του Βυζαντίου.
    Από εκεί έμεινε ως σύμβολο παραδοσιακά και στην Κωνσταντινούπολη, το βρήκε και ο Μωχάμεντ ο πορθητής (και οι επόμενοί του), και όπως χρησιμοποίησε τα πάντα που βρήκε από τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία, για να δώσει αυτοκρατορική χροιά στην Οθωμανική κατάκτηση, το έκανε ένα σύμβολο της Οθωμανικής κυριαρχίας, και έτσι έμεινε ως μουσουλμανικό σύμβολο....
    Η διπλανή φωτογραφία είναι από ένα κέρμα των Βυζαντίων και αν θα προσέξετε, το γράφει: ΒΥΖΑΝΤΙΩΝ
    Αν ξέραμε την ιστορία μας, τουλάχιστον δεν θα ανεχόμασταν πολλά σημερινά ..
    Θα είχαμε τις απαιτούμενες απαντήσεις για όλα όσα μας σερβίρουν καθημερινά...

9.Απίστευτη αγγελία: Δείτε τα απαραίτητα προσόντα της μανάβισσας!
    Μια μανάβισσα με ιδιαίτερα προσόντα ζητάει μέσω αγγελίας ένας ιδιοκτήτης μανάβικου στην Πάτρα.
    Δείτε την αγγελία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου...

10.Γιατί όλα τα τζιν έχουν μια μικρή τσέπη;
Periergos
    Σε όλα τα τζιν ράβουν δεξιά μια μικρή τσέπη. Αναρωτηθήκατε ποτέ σε τι τελικά χρησιμεύει αυτή η μικρή τσέπη;
    Η τσέπη αυτή φτιάχτηκε τα παλιά χρόνια για να μπαίνουν τα ρολόγια με την μικρή αλυσίδα μέσα σε αυτή.
    Τώρα πια χρησιμεύει για να βάζουμε εισιτήρια, κέρματα κ.α.
   ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΘΟ…


11.Οι τσίχλες κάνουν καλό στην υγεία
Ευαγγελία Αναστασάκη
http://perierga.gr
    Οι τσίχλες έως πρότινος εθεωρούντο «μαύρο πανί» για όσους προσέχουν την υγεία τους, αλλά μερικές μελέτες υποδηλώνουν πως όταν καταναλώνονται με μέτρο μπορεί να παράσχουν κάποια οφέλη στην υγεία. Να τα νεότερα ευρήματα για τα οφέλη και τις πιθανές συνέπειές τους:
    Τόνωση του μυαλού. Ερευνητές από την Ιαπωνία δημοσίευσαν προσφάτως στην επιθεώρηση «Brain and Cognition» μελέτη που έδειξε ότι η μάσηση μιας τσίχλας τονώνει τη σκέψη και την εγρήγορση, ενώ αυξάνει κατά 10% την ταχύτητα αντιδράσεως. Και όλ’ αυτά, επειδή επηρεάζει οκτώ διαφορετικές περιοχές του εγκεφάλου.
    Στη σχετική μελέτη συμμετείχε ομάδα εθελοντών, οι οποίοι έκαναν δύο τεστ άλλοτε μασώντας μία τσίχλα και άλλοτε δίχως αυτήν. Η καταγραφή έδειξε πως όταν οι εθελοντές μασούσαν τσίχλα, ενεργοποιούνταν περισσότερο οι περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με τις κινήσεις και την ικανότητα προσοχής, εξ ου και η επιτάχυνση των αντιδράσεών τους.
    «Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι η μάσηση προκαλεί αύξηση στο επίπεδα διεγέρσεως και εγρηγόρσεως, ενώ επηρεάζει και τον έλεγχο των κινήσεων, με αποτέλεσμα βελτίωση στις νοητικές επιδόσεις», ήταν το συμπέρασμα των ερευνητών από το Εθνικό Ίδρυμα Ακτινολογικών Επιστημών της Ιαπωνίας και άλλα κέντρα.
    Αδυνάτισμα. Μελέτη του Πανεπιστημίου του Ρόουντ Άιλαντ έδειξε πως όσοι μασάνε τσίχλες καταναλώνουν 68 θερμίδες λιγότερες σε κάθε τους γεύμα, ενώ δεν τις αναπληρώνουν τσιμπολογώντας περισσότερο. Η ίδια μελέτη έδειξε ότι οι τσίχλες μπορούν επίσης να μας βοηθήσουν να νικήσουμε τη λαχτάρα μας για κάτι νόστιμο (δηλαδή για κάτι πλούσιο σε λίπη, ζάχαρη και αλάτι).
    Επιπλέον, η μάσηση της τσίχλας απαιτεί ενέργεια: οι ερευνητές του Ρόουντ Άιλαντ ανέφεραν πως οι εθελοντές τους που λάτρευαν τις τσίχλες είχαν κατά 5% περισσότερες καύσεις.
    Μία άλλη μελέτη, που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Λουϊζιάνα, έδειξε ότι η μάσηση της τσίχλας μπορεί να συμβάλλει στη ρύθμιση της όρεξης και να περιορίσει το τσιμπολόγημα.
    Αν λοιπόν υπολογίσουμε πως ένας άνθρωπος «γλιτώνει» 50 θερμίδες την ημέρα επειδή μασάει τσίχλες, στον χρόνο πάνω θα έχει χάσει 2,5 κιλά – κι αν αντί λ.χ. για πατατάκια μασουλάει τσίχλες, θα χάσει πολύ περισσότερα.
    Καταπράυνση του στρες. Πολλοί είναι εκείνοι που μασάνε μανιωδώς τσίχλες όταν νιώθουν στρεσαρισμένοι – και αυτό είναι πολύ καλό, διότι «οι τσίχλες μπορεί να δράσουν αγχολυτικά σε καταστάσεις σύντομου στρες, όπως μια σημαντική συνάντηση ή οι σχολικές εξετάσεις», λέει στην εφημερίδα «Daily Mail» ο δρ Κάρι Κούπερ, καθηγητής Οργανωτικής Ψυχολογίας & Υγείας στο Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ. Οι τσίχλες μπορεί να βοηθήσουν και τους πάσχοντες από χρόνιο στρες, διότι «δρουν ως υποκατάστατο της τροφής στο στόμα μας», προσθέτει. Όπως εξηγεί, πολλοί άνθρωποι βρίσκουν «παρηγοριά» στο φαγητό – και οι τσίχλες μπορεί επίσης να επιτελούν αυτό τον σκοπό.
    Αλλαγή του προσώπου. Όταν μασάμε χρησιμοποιούμε τους μασητήριους μυς, που βρίσκονται σε κάθε πλευρά της γνάθου. Αν κάποιος μασάει τσίχλες από το πρωί ως το βράδυ, μπορεί να κάνει αυτούς τους μυς να «φουσκώσουν», κατά τον δρα Λουκ Κασαρίνι, γναθοπροσωπικό χειρουργό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Δυτικού Μίντλσεξ. «Όταν συμβαίνει αυτό το πρόσωπο μοιάζει τετραγωνισμένο και, αν κάποιος δεν θέλει να σταματήσει τις τσίχλες αλλά θέλει να αποκτήσει το παλιό του πρόσωπο, θα πρέπει να κάνει ενέσεις μπότοξ», λέει.
    Παρεμπόδιση της μνήμης. Αν και τα στοιχεία επί του θέματος είναι αντιφατικά, υπάρχει ενδεχόμενο η μάσηση τσίχλας να εμποδίζει τη δημιουργία ορισμένων αναμνήσεων, κατά τον καθηγητή Άντριου Σμιθ, από το Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ, ειδικό σε θέματα σχετιζόμενων με την υγεία συμπεριφορών. Όπως εξηγεί, πολλές πλευρές της μνήμης σχετίζονται με την νοερή επανάληψη που κάνουμε στις διάφορες πληροφορίες – και είναι καλά τεκμηριωμένο πως η μάσηση αποτελεί ανταγωνιστική δραστηριότητα των νοερών επαναλήψεων. Ωστόσο, «αυτός ο τομέας χρειάζεται περαιτέρω έρευνες», λέει.
    Στομαχικά ενοχλήματα. Η μάσηση είναι μία λειτουργία που διεγείρει την παραγωγή γαστρικών οξέων, καθώς το στομάχι προετοιμάζεται να δεχτεί την τροφή. Όταν, όμως, μασάμε τσίχλα, τροφή δεν πέφτει στο στομάχι – και τα γαστρικά οξέα παραμένουν αδρανή μέσα του, όπου μπορεί να προκαλέσουν γαστρίτιδα, έλκος, δυσπεψία και πόνο, κατά τον δρα Νικ Ριντ, ιατρικό υπεύθυνο του βρετανικού οργανισμού για το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBSNetwork). Οι περισσότερες τσίχλες, εξάλλου, περιέχουν σορβιτόλη – ένα τεχνητό γλυκαντικό που σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσει αέρια και τυμπανισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου