Κυριακή 14 Απριλίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1100

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1100
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, όπου και αν υπάρχουν, είναι δικά μου.
Η ‘’ΕΠΤΑΔΑ’’ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
1.Επιστολή ελληνίδας συζύγου στρατιωτικού που θα συζητηθεί
2."Κύριε Σόϊμπλε, αυτός είναι ο λογαριασμός σας: 510 δις ευρώ"
3.Γαλλία: Έγκριθηκε το νομοσχέδιο περί «γάμου» ομοφυλόφιλων!
4.Γεώργιος Σουρής: Ο ΑΙΩΝΙΩΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ
5.ΠΟΙΗΣΗ
6."Μπροστάρηδες" Ζιαζιάς - Παραγιουδάκης "απέχει" ο Φράγκος για "συμβούλιο Αρχηγών"
7.ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
1.Επιστολή ελληνίδας συζύγου στρατιωτικού που θα συζητηθεί

Το έστειλε ο Βασίλης Δώδος    Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποια κομμάτια ,που συνθέτουν το πάζλ της δικής μου ζωής, ως συζύγου στρατιωτικού.
    Ο Σύζυγός μου έχει 20 χρόνια υπηρεσίας, τον Ιούλιο θα μπεί στα 21,τα 16 εκ των οποίων είμαστε μαζί και τα τελευταία 13 χρόνια έχουμε την ευλογία να είμαστε γονείς.
    Είμαστε και εμείς όπως εκατομμύρια Ελληνες,της πρώην μεσαίας τάξης.Αγοράσαμε ένα διαμέρισμα το 2005 (80τ.μ) όταν ήμουν και εγώ εργαζόμενη και έχουμε ένα αυτοκίνητο 1400cc! Μοντέλο του 2001...
    To αυτοκίνητο το ξεχρεώσαμε, το σπίτι ανήκει στην Τράπεζα και λέω ανήκει, διότι είναι αδύνατο να πληρώσουμε δόση 700 ευρώ, όταν ο μισθός του συζύγου μου, που είναι και το μοναδικό μας εισόδημα δεν ξεπερνάει τα 1100 ευρώ…
    Το παιδί μας μαθητής γυμνασίου, έχει ανάγκη μορφωτικών εφοδίων και πέραν της μιάς ξένης γλώσσας, αδυνατούμε να του προσφέρουμε, κάτι επιπλέον..Μετά από ένα σοβαρό ατύχημα, σε εκπαιδευτική εκδρομή με το σχολείο του, οι γιατροί μας συνέστησαν την κολύμβηση, ως το πλέον ενδεδειγμένο βοήθημα και ακόμα δεν μπορούμε να το παρέχουμε αυτό στο παιδί μας, γιατί ΔΕΝ περισσεύουν 50 ευρώ!!!!
    Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα ερχόταν ποτέ η μέρα που θα ένιωθα τόσο ανεπαρκής.
    ΔΕΝ μπορούσα ποτέ να φανταστώ, οτι ο άντρας μου ,θα έφτανε στο σημείο να μας ζητάει συγνώμη, γιατί δεν εχει την οικονομική δυνατότητα να μας προσφέρει κάτι περισσότερο...
    ΔΕΝ θα κάνουμε και φέτος Πάσχα σαν οικογένεια γιατί εχει ανήμερα υπηρεσία...αλλά αυτό δεν με πειράζει ,το έχουμε αποδεχτεί και συνηθίσει ως οικογένεια στρατιωτικού...
    ΔΕΝ είναι λίγα τα βράδια που κοιμάμαι αγκαλιά με το παιδί μου, γιατί ο σύζυγός μου έχει βάρδια αλλά και αυτό δέν με πειράζει γιατί οι Συνάδελφοί του και η ΠΑΤΡΙΔΑ του ,τον χρειάζονται περισσότερο απο μάς...
    ΔΕΝ με πειράζει που δεν θυμάμαι πως είναι να πίνεις ένα καφέ,να τρώς σε μιά ταβέρνα, να κάνεις μια εκδρομή μου αρκεί το σ' αγαπώ που μου λέει καθημερινά και με φιλάει για να φύγει και να πάει στην Υπηρεσία του...
ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ που άνθρωποι που δέν έχουν δώσει τίποτα στη χώρα μου ...
ΝΑ ΤΟΝ ΥΒΡΙΖΟΥΝ....
ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ...
ΝΑ ΔΙΑΜΕΛΙΖΟΥΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥ...
ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ...
ΝΑ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΘΝΟΣΗΜΟ ΠΟΥ ΕΚΕΙΝΟΣ ΜΕ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΦΕΡΕΙ...
ΝΑ ΤΟΥ ΣΤΕΡΟΥΝ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΤΟΥ ΠΑΕΙ...
ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ;
Επιτρέψτε μου να σάς πώ εγώ ποιοί είναι...
Είναι αυτοί που είπαν πώς η ΣΗΜΑΙΑ στα ΙΜΙΑ παρασύρθηκε απο τον άνεμο!
Είναι αυτοί που παρέδωσαν τον ΟΤΣΑΛΑΝ!
Ειναι αυτοί που παρέδωσαν την χώρα στην ΤΡΟΙΚΑ...
Είναι αυτοΊ που οδήγησαν χιλιάδες Έλληνες στην ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ...
Είναι αυτοί που μας πετάνε ψίχουλα ,που τα αποκαλούν μισθούς, για να ΖΗΣΟΥΜΕ...
ΕΊναι αυτοί που υποθήκευσαν τις ζωές μας και δέν υπάρχει ανάκληση αυτής της επαίσχυντης πράξης...
    Είναι ατέλειωτη η λίστα και ξέρω οτι σας έχω ήδη κουράσει, θα ήθελα να κλείσω αυτή την κατάθεση ψυχής, εύχοντας σε εσάς και τις οικογενειές σας και ψηλά τα κεφάλια.
Με εκτίμηση Ε.Π

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
2."Κύριε Σόϊμπλε, αυτός είναι ο λογαριασμός σας: 510 δις ευρώ"
onalert
    “Σόϊμπλε ήρθε ο λογαριασμός”. Μπορεί ο Γερμανός υπουργός Οικονονομικών να χαρακτηρίζει ως ''ανεύθυνους'' τους Έλληνες πολιτικούς, που ζητούν την καταβολή των πολεμικών αποζημιώσεων και να μας …συμβουλεύει ότι δεν πρέπει να οδηγούμεθα “σε εσφαλμένη κατεύθυνση με όχημα δήθεν νόμιμες αξιώσεις για καταβολή αποζημιώσεων από τη Γερμανία’’, ωστόσο ο λογαριασμός έχει βγει και θέλει να το παραδεχτεί ή όχι κάποια στιγμή θα πρέπει να πληρωθεί. Και με την πολιτική που ακολουθεί ο ίδιος και η παρέα του, η οποία παράγει μόνο μένος κατά των Γερμανών, τέτοια θέματα θα μας απασχολούν πια πολύ συχνά. Είναι ίσως το μοναδικό θετικό από την πολιτική Μέρκελ-Σόϊμπλε.   Ποιος είναι ο λογαριασμός;     Ο Άγγελος Παπαλεξόπουλος νομικός και απόστρατος ανώτατος αξιωματικός ε.α, μιλώντας στην ημερίδα που είχε οργανώσει ΑΝΕΑΕΔ και ΣΥΣΜΕΔ είχε παρουσιάσει αναλυτικότατα τον λογαριασμό που ο Σόϊμπλε κάνει ότι δεν ξέρει.
    “...Μετά την απελευθέρωση, ο μόνος αρμόδιος φορέας, η Τράπεζα της Ελλάδος, βάσει των σχετικών λογαριασμών που τηρούσε προσδιόρισε το σύνολο των καταβολών που δόθηκαν από την Ελληνική αρχή στους κατακτητές καθ’ όλη την Κατοχή. Το ποσόν που αφορά την Γερμανία βρέθηκε να ανέρχεται σε 1 τετράκις εκατ. 617 τρις 781 δις 093 εκατ. 648 χιλιάδες 819 δρχ. και για την Ιταλία 220 δις 479 εκατ. 188 χιλιάδες 480 δρχ.
    Αν από αυτά αφαιρεθούν τα διεθνή νόμιμα εξόδων κατοχής που συμφωνήθηκαν με τους κατακτητές στη Ρώμη το 1942, η μεν Γερμανία έλαβε επιπλέον ως προκαταβολές 1 τετρ. 530 τρις 033 δις 302 εκατ. 528 χιλ. 819 δρχ. και η Ιταλία 157 τρις 053 δις 637 χιλιάδες δρχ.
    Αυτά θα έπρεπε να επιστρέψουν, σύμφωνα με την Συμφωνία της Ρώμης. Εδώ τίθεται το ζήτημα του κανόνα προσδιορισμού, διότι το ακριβές ποσό έπρεπε να εξαχθεί με το μέτρο της τιμαριθμικής δραχμής.
    Η Τράπεζα της Ελλάδος αρχικά, χρησιμοποίησε τη μέθοδο της αντιστοιχίας με την τιμή της χρυσής λίρας. Έτσι, προσδιορίστηκε η Γερμανική οφειλή σε 3 εκατ. 670 χιλ. 610 χρυσές λίρες και της Ιταλίας σε 835 χιλ. 616 χρυσές λίρες.
    Σε μεταγενέστερο χρόνο ο καθηγητής Άγγελος Αγγελόπουλος διετύπωσε την άποψη, ότι ο υπολογισμός με χρυσές λίρες δεν είναι ορθός και θα έπρεπε να υπολογιστεί με βάση το δολάριο, έτσι με δική του εκτίμηση υπολόγισε την Γερμανική οφειλή σε 151 εκατ. δολάρια με πρόσθεση άλλων 177 εκατ. ως τόκων, δηλ. συνολικά 328 εκατ. δολάρια.
    Ο υπολογισμός Αγγελόπουλου έχει δύο βασικά μειονεκτήματα:
1. Αγνοεί την άτοκη επιστροφή κατά την λήξη του πολέμου
2. Υπολογίζει επιτόκιο 4% αντί του ορθού 2,5% που είχαν τότε τα κρατικά δάνεια.
    Αργότερα είδαν το φως της δημοσιότητας νέοι υπολογισμοί, μερικώς αντικρουόμενοι μεταξύ τους.
    Σύμφωνα μ’ αυτές τις προσεγγίσεις, έμφαση δόθηκε σ’ ένα συνδυασμό επίσημων και πραγματικών τιμών στα τρόφιμα και τα είδη καθημερινής χρήσης, της πραγματικής τιμής της χρυσής λίρας στην αγορά, όπως και άλλων οικονομικών παραμέτρων.
    Έτσι, η πραγματική αποτίμηση την ημέρα που απεχώρησαν οι Ναζί κατακτητές ανέρχεται στο ποσό των 100 δις ευρώ. Επιπλέον, πρέπει να αναφερθεί ότι ο όρος για την άτοκη επιστροφή ξεπεράστηκε όταν η οιωνεί δανειακή σύμβαση κατέστη ληξιπρόθεσμη.
    Αυτό συνέβη με την Διάσκεψη της Ειρήνης του 1946 και από τότε τα δάνεια είναι έντοκα, έτσι ώστε από το 1946 έως σήμερα με το χαμηλό επιτόκιο των 2,5%, το ποσό τελικά φθάνει τα 510 δις 033 εκατ. 165 χιλιάδες ευρώ.
    Αυτό ακριβώς το ποσό όφειλε να έχει καταβάλει η μεταπολεμική Γερμανία και αδιαφόρησε να το πράξει, υπό το πρόσχημα του διαμελισμού της σε Δυτική και Ανατολική Γερμανία.
    Αρκετά χρόνια μετά την Διάσκεψη της Ειρήνης του 1946 εφευρέθηκε το επιχείρημα, ότι η Γερμανία δεν μπορούσε να υπογράψει την τελική συνθήκη για όσο χρόνο ήταν διαμελισμένη. Αν η Γερμανία ήταν καλόπιστη, αν ήταν όπως θέλει να λέγεται «τυπική» και «αυστηρή» στους κανόνες, όπως δηλαδή απαιτεί εδώ και τρία χρόνια να είμαστε εμείς, στα πλαίσια των δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων και της οικονομικής εξυγίανσης που μας υποχρεώνει με βίαιο και άδικο τρόπο βιάζοντας τις ψυχές μας, αν λοιπόν η αυτοδιαφημιζόμενη σκληρή Γερμανία ήταν και σκληρή και συνεπής με τον εαυτό της, σ’ αυτό το διάστημα των 44 ετών που μεσολάβησαν μέχρι να ενοποιηθεί, θα μπορούσε να είχε καταβάλλει την οφειλή της, έστω και σταδιακά”.


ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
3.Γαλλία: Έγκριθηκε το νομοσχέδιο περί «γάμου» ομοφυλόφιλων!
pentapostagma.gr
    Οι κοινωνίες της ελευθεριότητας προωθούνται πλέον με κάθε μέσο.. Η Γαλλική Γερουσία ενέκρινε τελικά το νομοσχέδιο περί «γάμου» των ατόμων ίδιου φύλου, παρά την δημόσια κατακραυγή που εκδηλώθηκε με την πραγματοποίηση μαζικών διαδηλώσεων κατά της προτεινόμενης νομοθεσίας.
    Την Τρίτη, τα μέλη της Γαλλικής Γερουσίας ενέκριναν με 179 ψήφους υπέρ και 157 κατά, το πλέον «επίμαχο» πρώτο άρθρο του νομοσχεδίου, το οποίο ουσιαστικά «νομιμοποιεί» τον γάμο μεταξύ δύο ατόμων του ίδιου φύλου, αφαιρώντας ουσιαστικά τις ισχύουσες νομικές «διακρίσεις».
    Και ο δούρειος ίππος αποκαλύπτεται: ακόμη ένα άρθρο του νομοσχεδίου που αφορά στο δικαίωμα των ομοφυλόφιλων ζευγαριών να υιοθετούν παιδιά αναμένεται να τεθεί σε ξεχωριστή διαδικασία ψηφοφορίας (σ.σ. pentapostagma.gr η σταδιακή διαδικασία ψηφοφορίας είναι ακόμη πιο ύποπτη).
    Η Γαλλική κοινωνία εξερράγη κατά την ανακοίνωση του προτεινόμενου νομοσχεδίου, αντιδράσεις που οδήγησαν σε μαζικότατη πορεία διαμαρτυρίας στις 24 Μαρτίου, στην οποία σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια καθώς οι δυνάμεις της αστυνομίας επιτέθηκαν με χημικά κατά των πολιτών.
    Οι πολέμιοι του νομοσχεδίου υποστηρίζουν ορθά ότι τα παιδιά κατοχυρώνουν θεμελιώδες δικαίωμα να έχουν στη ζωή τους ως στήριγμα τόσο τον πατρικό όσο και τον μητρικό ρόλο, και ότι η έγκριση του νομοσχεδίου θα οδηγήσει στην διάλυση του θεσμού της οικογένειας.
    Ας ελπίσουμε ότι η Γαλλική κοινωνία θα αντιδράσει με κάθε μέσο, για να διατηρήσει την υπέρτατη αξία που ονομάζεται οικογένεια.

ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )
4.Γεώργιος Σουρής: Ο ΑΙΩΝΙΩΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ
Φόρον εις το κατούρημα και φόρον εις το κλάμα
φορολογούνται χωριστά ή και τα δυο αντάμα;
Ομως το εις την ύπαιθρον λαμβάνον χώραν χέσιμον
τυγχάνει εξαιρέσιμον.

«Σε κάθε δρόμο θάστηνα και από μία κρεμάλα.
τους κυβερνήτες θά στελνα σε γάϊδαρο καβάλλα,
Σα σκύλοι να ψοφήσουνε στον Κάνθαρον εκεί.
Αρχή καμιά δε θάμενε στο έθνος, ούτε κόμμα.
Και ίσως τότε θα 'λειπεν η μούχλα και η βρώμα.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ
5.ΠΟΙΗΣΗ
ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ
Με ένα σκυλάκι παιχνιδιάρικο
Και μ΄ένα λουράκι κρατημένο
Κυκλοφορεί μια κούκλα κοπελιά
Με σκέρτσο και πολύ ταπεραμέντο.

Όλοι κοιτάνε την περπατησιά
Και το κορμάκι της το φιδίσιο
Με το σκυλάκι αγκαλιά
Και μ΄ ένα βλέμμα αετίσιο

Και ένας τύπος με ξανθό μαλλί
Την πλησιάζει περπατώντας
Δύο λογάκια λέει στα πεταχτά
Και προχωράνε συζητώντας

Και το σκυλάκι παιχνιδιάρικο
Με το λουράκι κρατημένο
Γαυγίζει ασταμάτητα
Της συντροφιά της θυμωμένο.
ΘΕΛΩ ΜΟΝΟΝ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΩ
Μέσα στων βράχων τα στενά, σε δυο καρδιών την μοναξιά
Έρχονται στιγμές που σταματά ο νους μου.
Ηλιαχτίδες απλώνονται παντού, πριν ο ζεστός ήλιος του ουρανού
Σκοτεινιάσει την νύχτα της ψυχής μου.

Και τότε ζω στον πηγαιμό
Κάτω από του ουρανού τ΄ αστέρια
Που ο ύπνος είναι γεμάτος φως
Στις ψυχής μου τα φωτεινά καλοκαίρια.

Μέσα στου μυαλού μου την μοναξιά, σε δυο καημών την μοναξιά
Έρχονται στιγμές που σταματά ο νους μου.
Αισθήματα αληθινά, όσο οι άνθρωποι ζουν με αυτά
Θα γαληνεύουν την ημέρα της ψυχής μου.

Και τότε ζω στον ερχομό
Με ένα χαμόγελο γλυκό
Δεν ξέρω πώς να εκφραστώ
Θέλω μόνον να μοιραστώ.
ΔΥΟ ΞΕΝΟΙ
Δύο ξένοι αν και χρόνια παντρεμένοι
Ζουν στη σιωπή, λες και είναι χωρισμένοι
Λάθη του παρελθόντος οι καημένοι.

Σπάνια μιλάνε, μόνον θυμωμένοι
Που αγάπη που συμπάθεια οι καημένοι.
Μόνον τρέμουν με τις φασαρίες που ξεσπούν.

Δεν κοιτάνε να μονιάσουν οι πικραμένοι
Παρά μόνον ζουν με το πάθος αγχωμένοι
Με φωνές και με γινάτια συνηθισμένοι.

Που γυρνάς βρε τέτοια ώρα μασκαρά;
Σκάσε όπου θέλω μη ρωτάς πολλά
Να σκάσεις εσύ και να πλαντάξεις φουκαρά.
Μη με νευριάζεις, τράβα από δω κομπλεξικιά.

Έτσι μιλούν κάθε φορά τσαντισμένοι
Κάτω από την ίδια στέγη κοιμισμένοι
Χωρίς να ξέρουν όμως τι τους περιμένει.

Ένα πρωινό η γυναίκα αποφασισμένη
Μαζεύει τα ρούχα της, απελπισμένη
Και φεύγει κρυφά από το σπίτι αγανακτισμένη

Που πάει δεν ξέρει , ένας Θεός το ξέρει
Τόσο απελπισμένη, που του τηλεφωνεί
και του λέει ότι αυτοκτονεί
προφανώς με λίγα λόγια για να φοβηθεί.
από αυτή τη ζωή την καταραμένη.
Συνεχίζεται….
Λαζ.- Κίμων Μπερβερίδης

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
6."Μπροστάρηδες" Ζιαζιάς - Παραγιουδάκης "απέχει" ο Φράγκος για "συμβούλιο Αρχηγών"
onalert
    Μόνο δύο Αρχηγοί εμφανίστηκαν απολύτως θετικοί στην δημιουργία ενός “συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων”, το οποίο θα “έβγαινε” μπροστά για τα θέματα των στρατιωτικών, δίνοντας μια άλλη ώθηση στην προβολή των προβλημάτων εν ενεργεία και απόστρατων στρατιωτικών. Κώστας Ζιαζιάς και Μανούσος Παραγιουδάκης είναι οι δύο που φέρονται έτοιμοι να συμμετάσχουν αλλά από κει και πέρα υπάρχει ένας αριθμός Αρχηγών που απλά το σκέφτεται.     Η δημιουργία ενός τέτοιου οργάνου θα ήταν πολύ χρήσιμη αφού οι Αρχηγοί που θα συμμετείχαν σ΄ αυτό θα αποτελούσαν την πραγματικά θεσμική φωνή των στρατιωτικών προς τα έξω.
    Αίσθηση πάντως έχει προκαλέσει η αποχή του Φραγκούλη Φράγκου, απ΄ όλες αυτές τις διαδικασίες. Δεν γνωρίζουμε αν αυτή η αποχή οφείλεται στο φορτωμένο πρόγραμμα παρουσίασης του βιβλίου του ή αν σχετίζεται με άλλες “ζυμώσεις” που εχουν να κάνουν με την δημιουργία νέου κομματικού φορέα, ο πυρήνας του οποίου θα είναι “στρατιωτικός”. Γι΄ αυτό το τελευταίο θα επανέλθουμε λεπτομερώς.

7.ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ
ΦΑΝΤΆΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ‘’ΔΙΑ ΤΟ ΘΕΑΘΕΙΝΑΙ’’ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.
ΓΙΑΤΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΜΑΣΤΟΡΑ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ.
ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ ‘’ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ’’, ΦΥΣΙΚΑ ΕΝΝΟΕΙ ΤΑ ‘’ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ’’, ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΝΕΝΑ.
ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ…
‘’ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ, ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ
ΜΑΣ ΤΟ ‘ΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ’’
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ
Ν. Π. Δ. Δ.
Γραφεία: Ι. Παπαρρηγοπούλου & Π.Π. Γερμανού
Πλατεία Κλαυθμώνος – 105 61 Αθήνα
Τηλ.: 210 33 10 430 –210 33 10 431 – FAX: 210 33 10 429
Ημερομηνία, 12 Απρ 2013
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η ΥΠ. ΑΡΙΘ 22 / 2013
    1. Το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων Αποστράτων επισκέφθηκε την 12 Απρ 2013 τον Πρόεδρο του κόμματος ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Ευάγγελο Βενιζέλο στο Γραφείο του στην έδρα του ΠΑ.ΣΟ.Κ., παρουσία και του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κου Δημ. Ελευσινιώτη, στο πλαίσιο των επαφών με τους Αρχηγούς των Κομμάτων, που ξεκίνησε το Συντονιστικό Συμβούλιο.
    2. Το Συντονιστικό Συμβούλιο του ανέπτυξε τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που έχουν τα εν αποστρατεία και εν ενεργεία στελέχη των Ε.Δ. και των Σ.Α. , συνεπεία των συνεχών και άδικων περικοπών, που επεκτείνονται και την περίοδο 2014 - 2016, για τα οποία ο κος Βενιζέλος είπε ότι δεν είχε μέχρι τώρα τόσο λεπτομερή ενημέρωση. Ειδικά επικεντρωθήκαμε στο γνωστό θέμα της περικοπής 204 εκ. € για το 2013 έναντι των 67 εκ. € που έχει υπολογίσει το ΓΛΚ. και στην ψηφισθείσα περικοπή των 173 εκ. € για την περίοδο 2014 - 2016 μόνο για τους αποστράτους και παραδώσαμε σχετικό υπόμνημα.
    3. Η συζήτησε επεκτάθηκε και σε θέματα, όπως των δελτίων ναυτικής ικανότητας , της μη προσμέτρησης των επιδομάτων πτητικών / καταδυτικών / ειδικών Δυνάμεων και των Ε.Κ.Ο.Ε.Μ στις κύριες συντάξεις με αποτέλεσμα την περικοπή τους και τον σχεδόν μηδενισμό τους, των Μετοχικών Ταμείων, της διατήρησης του υφισταμένου καθεστώτος των τριών Ενώσεων και του νέου μισθολογίου των εν ενεργεία.
    4. Το Συντονιστικό εξήρε την αρίστη συνεργασία που έχει με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημ. Ελευσινιώτη και τις προσπάθειες που καταβάλλει για την επίλυση των θεμάτων των αποστράτων στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων που έχει.
    5. Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και ο κος Βενιζέλος δήλωσε την στήριξή του στα δίκαια αιτήματα των εν ενεργεία και αποστρατεία στελεχών των Ε. Δ. και Σ. Α. και έμπρακτα και ότι θα θέσει τα εν λόγω θέματα στην τριμερή Κυβερνητική επιτροπή.
Ο Πρόεδρος Ε.Α.Α.Σ Αντιστράτηγος ε.α. Παντ. Μαυροδόπουλος
Ο Πρόεδρος Ε.Α.Α.Ν και Συντονιστικού Αντιναύαρχος Π.Ν. ε.α Σπ. Περβαινάς
Ο Πρόεδρος Ε.Α.Α.Α Αντιπτέραρχος (Ι) Π.Α. ε.α. Κων. Ιατρίδης
ΑΛΛΑ ΣΧΟΛΙΑ
ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΟΥΔΗΣ Οι άνθρωποι έχουν χάσει κάθε ίχνος νροπής. Είναι δυνατόν να λέει αυτά τα πράγματα ο Κος Βενιζέλος? Αυτός θα θα στηρίξει τα δίκαια αιτήματά μας, όταν ήταν ο πρωτεργάτης των ηλικιακών κριτιρίων και αυτός που μας αποκάλεσε, αν θυμάμαι καλά, αυτιστικούς? Ε ρε πως έχει ο καιρός γυρίσματα...
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ Το Συντονιστικό Συμβούλιο των ΕΑΑ, καλά έκανε και επισκέφτηκε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, στα πλαίσια ενημέρωσης των κομμάτων.
Ο Βενιζέλος όμως, δεν ντράπηκε να δηλώσει την στήριξή του στα δίκαια αιτήματα των εν ενεργεία και αποστρατεία στελεχών των Ε. Δ. και Σ. Α, μετά από όσα μας έχει κάνει και μας έχει πει ??????????
Αλλά που να την βρει την ντροπή.
Αιδώς σωφροσύνης πλείστον μετέχει. μτφρ: η ντροπή είναι σημαντικό στοιχείο της σωφροσύνης (Θουκυδίδης)
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΙΑΣΚΟΣ ΦΕΞΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΣΤΡΙΣΑ.............

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου