Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1092

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1092
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, όπου και αν υπάρχουν, είναι δικά μου.
Η ‘’ΔΕΚΑΔΑ’’ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
1. Και μετρό και αρχαία στη Βενιζέλου, λέει το ΤΕΕ/ΤΚΜ
2. Β. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ Θέλει να γίνει οδοντίατρος των φυλακών
3. Παρκάρισμα επί πληρωμή στους κυριότερους δρόμους της Θεσσαλονίκης
4. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Βάφτισαν το ΕΕΤΗΔΕ φόρο
5. Βρήκαν τη χρυσή τομή
6. Αποκηρύσσουμε μετά βδελυγμίας τη Λίστα Λαγκάρντ!
7. Θέατρο Βουλή». Άδωνις σε Ζωή: «Άει γαμ@σου
8. «Έσβησε» ο Πέτρος Θεοδωρίδης!
9. Ανακάλυψαν πού βρίσκεται η Πύλη του Αδη
10. ΠΟΙΗΜΑΤΑ

ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
1. Και μετρό και αρχαία στη Βενιζέλου, λέει το ΤΕΕ/ΤΚΜ
http://thessalonikimesaapoeikones.blogspot.gr
Aγγελιοφόρος
    Μια... μέση λύση, που μπορεί να συγκεράσει όλες τις απόψεις, ώστε και ο σταθμός του μετρό «Βενιζέλου» να κατασκευαστεί, αλλά και το μεγαλύτερο τμήμα των αρχαιολογικών ευρημάτων που ήρθαν στο φως να εκτεθεί επιτόπου, διά της απόσπασης και επανατοποθέτησής τους, προτείνει το ΤΕΕ/ΤΚΜ.
    Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εργων, Στράτος Σιμόπουλος, με δήλωσή του εμφανίζεται θετικός στην προοπτική, αφήνει όμως αιχμές εναντίον του δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς αναρωτιέται αν θα αποδεχθεί την πρόταση.
    Πιο συγκεκριμένα, το πόρισμά της, σχετικά με το ζήτημα των αρχαιοτήτων στο σταθμό «Βενιζέλου» παρουσίασε σήμερα η οκταμελής διεπιστημονική ομάδα εργασίας του ΤΕΕ/ΤΚΜ.
    Η ομάδα, η οποία ολοκλήρωσε το έργο της σε χρόνο – ρεκόρ, κατόπιν ενδελεχούς μελέτης του ζητήματος και διαδοχικών συναντήσεων με όλους τους αρμόδιους, προτείνει την προσωρινή απόσπαση των αρχαιοτήτων, ώστε να κατασκευαστεί ο σταθμός, και στη συνέχεια την επανατοποθέτηση και ανάδειξή τους σε ποσοστό 85% με 90%, επισημαίνοντας ότι το μετρό δεν μπορεί να λειτουργήσει εάν καταργηθεί ο σταθμός «Βενιζέλου».
    Η προτεινόμενη λύση, που φαίνεται να τυγχάνει μίας καταρχήν θετικής αποδοχής, θα απαιτήσει περαιτέρω μελέτη.
Το κόστος
    Η προτεινόμενη λύση, σύμφωνα με τον πολιτικό μηχανικό, μέλος της διοικούσας επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΚΜ Πάρι Μπίλλια, ο οποίος μίλησε εκ μέρους της οκταμελούς ομάδας εργασίας, έχει χαμηλό κόστος (0,6% - 0,8% του συνολικού προϋπολογισμού του έργου), ενώ –αν γίνουν οι σωστές ενέργειες από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς- θα υπάρξουν μόνο μηδενικές (ή το πολύ ολιγόμηνες) καθυστερήσεις στην πρόοδο του έργου.
    Με βάση την πρόταση, οι αρχαιότητες διατηρούνται στην αρχική τους θέση σχεδόν στο σύνολό τους (με εξαίρεση μόνο 45 τ.μ. επί συνόλου 1600 τ.μ., όπου θα βρίσκονται σκάλες εισόδου στο σταθμό και κάποια ακόμη τετραγωνικά τα οποία απαιτούνται για τις διελεύσεις αγωγών εξαερισμού).
    Οι αρχαιότητες θα αποτελούν επισκέψιμο κομμάτι του σταθμού,δημιουργώντας μάλιστα την αίσθηση ότι βρίσκονται σε ανοιχτό χώρο, χάρη σε αναρριχόμενα φυτά που προτείνεται να τοποθετηθούν, αλλά και στο φυσικό φωτισμό που θα τις πλαισιώνει.
Επισκέπτες
    Την εκτίμηση του ότι η λύση στην οποία κατέληξε η ομάδα εργασίας είναι η καλύτερη και θα προσφέρει πολλά στην πόλη της Θεσσαλονίκης, εφόσον υλοποιηθεί, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ, Τάσος Κονακλίδης. Ο ίδιος σημείωσε ότι η υλοποίηση της πρότασης μπορεί να μετατρέψει την περιοχή σε πόλο έλξης τουριστών.
    Ο κ. Κονακλίδης επανέλαβε το αίτημα του ΤΕΕ/ΤΚΜ για την ίδρυση στη Θεσσαλονίκη ανεξάρτητου φορέα που θα εποπτεύει την κατασκευή του μετρό, ενώ επισήμανε ότι με την πρόταση αυτή το Επιμελητήριο επιβεβαιώνει το ρόλο του ως τεχνικός σύμβουλος της Πολιτείας, «παρότι μέχρι το τέλος του Απριλίου είναι μεγάλη η πιθανότητα να μην υπάρχει καν ΤΕΕ».
Ανάπλαση
    Η ομάδα του ΤΕΕ/ΤΚΜ προτείνει επίσης τον ενιαίο αστικό σχεδιασμό των συνδέσεων και του περιβάλλοντος χώρου του σταθμού «Βενιζέλου», με στόχο τη συνολική ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής, σε συνδυασμό με την αποκατάσταση και προβολή των αρχαιολογικών ευρημάτων.
    «Στόχος είναι η δημιουργία ενός κομβικού σημείου αναφοράς, που θα λειτουργήσει ως καταλύτης για την περιοχή των οδών Βενιζέλου, Ιωνος Δραγούμη και Εγνατίας», σημείωσε ο κ. Μπίλλιας.
    Η λύση μετατρέπει το σταθμό της «Βενιζέλου» σε ένα «ανοιχτό μουσείο ιστορίας» της πόλης, τόνισε η καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης και Μουσειολογίας στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ, Ματούλα Σκαλτσά, η οποία είναι μέλος της ομάδας εργασίας του ΤΕΕ/ΤΚΜ.
    Ο καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, επίσης μέλος της ομάδας εργασίας, Νίκος Καλογήρου, υποστήριξε ότι ανάλογη λύση μπορεί να εφαρμοστεί και στο σταθμό «Αγίας Σοφίας».
Το ΑΠΘ
    Στη συνέντευξη Τύπου παρενέβη ο πρόεδρος του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ, Χρήστος Αναγνωστόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε ότι και η αντίστοιχη έρευνα του πανεπιστημίου καταλήγει στο ίδιο συμπέρασμα με εκείνο της ομάδας εργασίας του ΤΕΕ/ΤΚΜ, δηλαδή στην απόσπαση των αρχαιοτήτων, την κατασκευή του σταθμού και την επανατοποθέτησή τους. «Και εμείς καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει εφικτή λύση χωρίς τη διατάραξη των αρχαίων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αναγνωστόπουλος.
Ο γενικός γραμματέας
    «Σήμερα, το ΤΕΕ/ΤΚΜ κατέθεσε τη δική του πρόταση για την ανάδειξη των αρχαιολογικών ευρημάτων στο σταθμό “Βενιζέλου” του μετρό Θεσσαλονίκης. Αναρωτιέμαι αν ο δήμος Θεσσαλονίκης την αποδεχθεί και σταματήσει να στηρίζει την άποψη ότι τα ευρήματα δεν πρέπει να αποσπασθούν και πρέπει όλα να εκτεθούν ακριβώς στη θέση που αποκαλύφθηκαν», δηλώνει ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εργων, Στράτος Σιμόπουλος και προσθέτει: «Από την πρώτη στιγμή που το θέμα ετέθη, πιστεύαμε ότι μια λύση που θα είχε ως προϋπόθεση την ολική απόσπαση και μερική επανατοποθέτηση, θα μπορούσε να είναι τεχνικά βιώσιμη. Στις επόμενες μέρες, θα εξεταστεί το επιπλέον κόστος και η επιβάρυνση στο χρόνο παράδοσης του έργου, από την υλοποίηση της συγκεκριμένης πρότασης. Αναμένουμε βέβαια και τη σχετική πρόταση της ομάδας εργασίας του ΑΠΘ για την οποία επίσης θα τοποθετηθούμε. Εν πάση περιπτώσει, είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθούμε πιστά τις αποφάσεις του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, του οποίου η προηγούμενη απόφαση, είχε επίσης ως προϋπόθεση την απόσπαση των ευρημάτων».
Η ομάδα
    Η ομάδα εργασίας αποτελείται από τους: Μιχάλη Γεωργιάδη (πολιτικός μηχανικός, καθηγητής Πολυτεχνικής ΑΠΘ), Νίκο Καλογήρου (αρχιτέκτων μηχανικός, καθηγητής Πολυτεχνικής ΑΠΘ), Βασίλη Κωνσταντινίδη (μηχανολόγος ηλεκτρολόγος μηχανικός, μελετητής δημοσίων έργων), Πάρι Μπίλλια (πολιτικός μηχανικός, μέλος της διοικούσας επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΚΜ), Παναγιώτη Παπαϊωάννου (αγρονόμος τοπογράφος, καθηγητής Πολυτεχνικής ΑΠΘ), Σωτήρη Πρέντζα (αγρονόμος τοπογράφος μηχανικός, πρόεδρος Μόνιμης Επιτροπής Εργων Υποδομών του ΤΕΕ/ΤΚΜ), Ματούλα Σκαλτσά (καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης και Μουσειολογίας/Τμήμα Αρχιτεκτόνων ΑΠΘ) και Αριστοτέλη Τοκατλίδη (πολιτικός μηχανικός, πρόεδρος Συλλόγου Μελετητών Δημοσίων Εργων Κεντρικής Μακεδονίας).

2. Β. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ Θέλει να γίνει οδοντίατρος των φυλακών
    Ρόλο οδοντιάτρου στις φυλακές Διαβατών επιθυμεί να αναλάβει ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Θέλοντας να γεμίσει τον χρόνο του και να σπάσει τη ρουτίνα της καθημερινότητας μέσα στις φυλακές, ο τέως δήμαρχος σκέφτεται να επιστρέψει στο αρχικό του επάγγελμα, την οδοντιατρική, το οποίο άσκησε για λίγο πριν να μεταπηδήσει στην πολιτική.
http://www.makthes.gr
Του Νίκου Ηλιάδη
    Τις σκέψεις του αυτές τις έχει μοιραστεί με τη διεύθυνση των φυλακών, στις οποίες είναι έγκλειστος από τις 27 Φεβρουαρίου μετά την καταδίκη του σε ισόβια κάθειρξη για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης στον δήμο Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, προϋπόθεση για να συμβεί αυτό είναι να δοθεί άδεια από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο.
    Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα συζητήθηκε ατύπως στην τελευταία συνεδρίαση του δ.σ. του συλλόγου, χωρίς ωστόσο να ληφθεί κάποια απόφαση, καθώς δεν υπήρξε επίσημο αίτημα εκ μέρους του τέως δημάρχου. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η διάθεση που εκφράστηκε από τα μέλη της διοίκησης ήταν αρνητική.
Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ
    Νωρίς χθες το πρωί ο κ. Παπαγεωργόπουλος δέχθηκε την επίσκεψη του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης. Το επισκεπτήριο έγινε κατόπιν πρωτοβουλίας του κ. Άνθιμου και αφού ο κ. Παπαγεωργόπουλος υπέβαλε τη σχετική απαιτούμενη αίτηση στη διεύθυνση των φυλακών.
    Η επίσκεψη του μητροπολίτη χαροποίησε ιδιαίτερα τον τέως δήμαρχο. Η συνάντηση, η οποία διήρκεσε σχεδόν μια ώρα, έγινε στο γραφείο του διευθυντή των φυλακών, στο οποίο, όπως αποκάλυψε ο κ. Παπαγεωργόπουλος στον συνομιλητή του, πηγαίνει σχεδόν καθημερινά κατά την ώρα του προαυλισμού.
    Σύμφωνα με τον κ. Άνθιμο, ο τέως δήμαρχος ήταν εμφανώς καταβεβλημένος και στενοχωρημένος από την εξέλιξη που πήρε η υπόθεση της υπεξαίρεσης. Επανέλαβε στον μητροπολίτη ότι θεωρεί παντελώς άδικη για εκείνον τη δικαστική απόφαση, λέγοντας ότι εξυπηρετεί σκοπιμότητες. «Αυτή η απόφαση», φέρεται να είπε, «δεν στηρίζεται πουθενά, ούτε στα στοιχεία ούτε στις μαρτυρικές καταθέσεις, εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα». Ο κ. Παπαγεωργόπουλος αναφέρθηκε και στο πρόσφατο αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Μ» για τη διακίνηση 12 εκατ. ευρώ μέσω τραπεζικού λογαριασμού υπαλλήλου του δήμου, τα οποία επενδύθηκαν στο χρηματιστήριο. «Πώς είναι δυνατό ένα τόσο σοβαρό στοιχείο να εμφανίζεται λίγες μόλις ημέρες μετά την απόφαση του δικαστηρίου;», διερωτήθηκε ο τέως δήμαρχος.
    Ο κ. Παπαγεωργόπουλος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι στη δίκη του σε δεύτερο βαθμό, η οποία πιστεύει πως θα διεξαχθεί γύρω στο φθινόπωρο, «η αλήθεια θα λάμψει και θα δικαιωθώ». Ο κ. Άνθιμος, από την πλευρά του, του ζήτησε να φανεί δυνατός κι αν είναι, όπως λέει, αθώος, «ο Θεός και η δικαιοσύνη θα σου το αναγνωρίσουν».
    Σύμφωνα με τον μητροπολίτη, ο τέως δήμαρχος, παρά την ταλαιπωρία του, είναι ήρεμος και περνά πολλές ώρες διαβάζοντας βιβλία. Εμφανίστηκε στη συνάντηση με αθλητική περιβολή, ενώ δηλώνει ικανοποιημένος από τη συμπεριφορά των σωφρονιστικών υπαλλήλων, οι οποίοι τον αντιμετωπίζουν με σεβασμό, όπως αναφέρει, ενώ καλή είναι η συμπεριφορά και των υπόλοιπων κρατουμένων.

3. Παρκάρισμα επί πληρωμή στους κυριότερους δρόμους της Θεσσαλονίκης
http://thessalonikimesaapoeikones.blogspot.gr
    Επί πληρωμή θα παρκάρουμε από το 2014 στους κυριότερους δρόμους του δήμου της Θεσσαλονίκης! Η χρέωση θα γίνεται ανά λεπτό και ηλεκτρονικά, ενώ οι μόνιμοι κάτοικοι μιας περιοχής θα πρέπει στην ουσία να... ξεχάσουν το παρκάρισμα σε οδούς όπως η Μαρτίου, η Λαμπράκη, η Μπότσαρη, η Αγίου Δημητρίου και άλλες.
    Η... πρωτοφανής αυτή έξωση στα ΙΧ ακόμη και των μονίμων κατοίκων μιας περιοχής δεν γίνεται για εισπρακτικούς λόγους, αλλά για να λυθεί το κυκλοφοριακό, εξήγησαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ο αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης Χασδάι Καπόν. Ναί, ρώτα και το θειό μου τον ψεύτη..
    Ωστόσο, ερωτηματικό παραμένει το πώς θα ελέγχεται το κυριότερο πρόβλημα για το κυκλοφοριακό στη Θεσσαλονίκη, που είναι τα διπλοπαρκαρισμένα. Αν και οι κ.κ. Μπουτάρης και Καπόν είπαν ότι θα συσταθεί ειδικό Σώμα Ελεγκτών που θα στελεχωθεί από εργαζόμενους του δήμου, κανείς δεν εξήγησε για ποιο λόγο αυτό το Σώμα δεν συστάθηκε μέχρι τώρα.
    Οπως είπε ο αντιδήμαρχος επιχειρηματικότητας, Χασδάι Καπόν, «το σύστημα θα λειτουργεί μέσω κινητού τηλεφώνου ή μέσω Ιντερνετ. Ο δημότης θα εγγράφεται στην εταιρία, η οποία θα αναλάβει να οργανώσει το σύστημα ( ΩΠΑ ΤΗΣ! ΕΔΩ ΚΑΤΙ ΜΟΥ ''ΜΥΡΙΖΕΙ''! )και θα λαμβάνει τον προσωπικό του κωδικό. Οταν θα έρθει η ώρα να παρκάρει στις θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης, θα πληκτρολογεί τον κωδικό του και θα πληρώνει το τίμημα είτε ηλεκτρονικά, είτε μέσω προπληρωμένης κάρτας. Οσοι δεν θα έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, θα μπορούν να αγοράζουν κάρτες από το περίπτερο. Ετσι, δεν θα υπάρχουν τα ειδικά μηχανήματα τα οποία συχνά χαλούσαν κι από τα οποία έπρεπε κατά τακτά χρονικά διαστήματα εργαζόμενοι στο δήμο να συγκεντρώνουν τα χρήματα».
    Οι μόνιμοι κάτοικοι θα μπορούν να παρκάρουν σε συγκεκριμένους χώρους δωρεάν. Για τους επισκέπτες, η χρέωση θα γίνεται ανά λεπτό και προτείνεται να φτάνει το 1,7- 2 ευρώ την ώρα.
«Θα δημιουργήσουμε ένα σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης όμοιο μ' αυτό άλλων ευρωπαϊκών χωρών», δήλωσε ο κ.Μπουτάρης, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Περιμένουμε μεγάλες αντιδράσεις γιατί ο καθένας πιστεύει ότι μπορεί να παρκάρει όπου θέλει χωρίς κόστος». Ο κ. Καπόν αναφέρθηκε στο προβληματικό ισχύον καθεστώς στάθμευσης και πρόσθεσε: «Με το νέο σύστημα η χρέωση θα γίνεται ανά λεπτό. Γιατί αν κάποιος παρκάρει 15' λεπτά να χρεωθεί όλη την ώρα; Το σύστημα θα επεκταθεί σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα και σύμφωνα με τη μελέτη θα βελτιωθεί κατά 20% το κυκλοφοριακό. Θα σχεδιαστούν ειδικές θέσεις για τους επισκέπτες, ενώ θα υπάρχουν και θέσεις για τους μόνιμους κατοίκους χωρίς χρέωση».
Οι οδοί
    Σύμφωνα, λοιπόν, με τη μελέτη του Ινστιτούτου Μεταφορών η οποία θα τεθεί σε διαβούλευση, προβλέπεται:
     Στην Α' δημοτική κοινότητα: συνένωση – με κοινή κάρτα κατοίκου – των δύο περιοχών Θ1 και Θ2, εφαρμογή βραχυχρόνιας στάθμευσης για επισκέπτες σε όλη την οδό Αγίου Δημητρίου, μετατροπή των υφιστάμενων θέσεων βραχυχρόνιας στάθμευσης σε στάθμευση αποκλειστικά για επισκέπτες και μετατροπή του τμήματος μακροχρόνιας στάθμευσης σε στάθμευση αποκλειστικά για κατοίκους.
    Στην Αγίας Σοφίας (τμήμα Φιλίππου – Εγνατία και τμήμα Τσιμισκή – Λεωφ. Νίκης) οι υφιστάμενες θέσεις είναι 65 με καθεστώς ελεγχόμενης στάθμευσης και 43 χωρίς χρονικό περιορισμό. Οι θέσει που προτείνονται για τα συγκεκριμένα τμήματα της οδού είναι 107 (οι 73 για βραχυχρόνια στάθμευση επισκεπτών και 34 βραχυχρόνια για επισκέπτες υπό γωνία 90 μοιρών),
    Στην Π.Π.Γερμανου (τμήμα Τσιμισκή – Εγνατία), σήμερα υπάρχουν 25 θέσεις βραχυχρόνιας στάθμευσης, 52 βραχυχρόνιας υπό γωνία 45 μοιρών, 45 μακροχρόνιας υπό γωνία 45 μοιρών και 11 μακροχρόνιας υπό γωνία 45 μοιρών. Αυτές οι θέσεις μετατρέπονται σε 25 βραχυχρόνιας στάθμευσης για επισκέπτες, 97 πάλι για επισκέπτες σε γωνία 45 μοιρών και 11 βραχυχρόνιας στάθμευσης για επισκέπτες σε γωνία 90 μοιρών
    Στην Εθνικής Αμύνης (από Εγνατία έως λ. Νίκης) σήμερα υπάρχουν 35 θέσεις χωρίς περιορισμό, 22 χωρίς περιορισμό υπό γωνία 45 μοιρών, 30 μακροχρόνιας ελεγχόμενης στάθμευσης και 64 ελεγχόμενης μακροχρόνιας υπό γωνία 45 μοιρών. Οι θέσεις αυτές γίνονται 65 βραχυχρόνιας στάθμευσης για επισκέπτες και 86 για επισκέπτες υπό γωνία 45 μοιρών
    Στη Μητρ. Γενναδίου σήμερα οι θέσεις είναι 34 ελεγχόμενης βραχυχρόνιας στάθμευσης και πέντε βραχυχρόνιας υπό γωνία 90 μοιρών. Αυτές γίνονται 34 για βραχυχρόνια στάθμευση επισκεπτών και πεντε βραχυχρόνιας υπό γωνία 90 μοιρών
    Στη Χαλκέων υπάρχουν 24 θέσεις χωρίς περιορισμό οι οποίες μετατρέπονται σε βραχυχρόνιες επισκεπτών
    Στην Ιασωνίδου, σήμερα υπάρχουν 50 θέσεις μακροχρόνιας ελεγχόμενης στάθμευσης, που μετατρέπονται σε βραχυχρόνια μόνο για επισκέπτες
    Στη Δραγούμη (τμήμα Εγνατία- Ολύμπου) οι 72 υφιστάμενες θέσεις ελεγχόμενης μακροχρόνιας στάθμευσης μετατρέπονται σε βραχυχρόνιας μόνο για επισκέπτες
    Στη Φιλίππου (τμήμα Δραγούμη – Βενιζέλου) οι 140 θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης γίνονται βραχυχρόνιας στάθμευσης μόνο για επισκέπτες
    Στην Αγίου Δημητρίου (τμήμα Παπαζώλη-Εθν. Αμύνης) σήμερα υπάρχουν 86 θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης και 45 θέσεις χωρίς περιορισμό και γίνονται 131 θέσεις μόνο για επισκέπτες
    Στην Αγγελάκη σήμερα υπάρχουν 94 θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης οι οποίες γίνονται 94 θέσεις βραχυχρόνιας στάθμευσης για επισκέπτες
    Στη Β. Ηρακλείου, παραμένουν 21 θέσεις βραχυχρόνιας στάθμευσης για επισκέπτες
    Στη Βενιζέλου, οι 50 θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης μετατρέπονται σε 50 θέσεις βραχυχρόνιας στάθμευσης για επισκέπτες
    Στην Π. Μελά οι θέσεις βραχυχρόνιας στάθμευσης για επισκέπτες είναι 86
    Στην Κ. Ντηλ, 12 θέσεις βραχυχρόνιας στάθμευσης για επισκέπτες
    Στη Μητροπόλεως, οι θέσεις βραχυχρόνιας στάθμευσης για επισκέπτες θα είναι 76
    Στη Β Δημοτική κοινότητα προβλέπεται εφαρμογή βραχυχρόνιας στάθμευσης στις οδούς Αναγεννήσεως με 25 θέσεις, σε τμήμα της οδού Γιαννιτσών (129 θέσεις βραχυχρόνιας στάθμευσης για επισκέπτες και 267 θέσεις ελεύθερης στάθμευσης) και στη Λαγκαδά 148 θέσεις βραχυχρόνιας στάθμευσης και 79 θέσεις ελεύθερης στάθμευσης, καθώς και άρση της απαγόρευσης στάθμευσης στην Αγίων Πάντων και εφαρμογή ελεύθερης στάθμευσης σε επισκέπτες και κατοίκους.
    Στη Γ' δημοτική κοινότητα, προβλέπεται εφαρμογή της βραχυχρόνιας στάθμευσης για επισκέπτες στην οδό Αγίου Δημητρίου (139 θέσεις), εφαρμογή της αποκλειστικής στάθμευσης για επισκέπτες (130 θέσεις) στο νότιο τμήμα της οδού Κασσάνδρου (το βόρειο τμήμα της με 120 θέσεις θα δοθεί αποκλειστικά για στάθμευση κατοίκων) και εφαρμογή της αποκλειστικής στάθμευσης για κατοίκους σε όλο το μήκος της οδού Ολυμπιάδος.
    Στη Δ΄ δημοτική κοινότητα, προβλέπεται να δημιουργηθούν θέσεις βραχυχρόνιας στάθμευσης αποκλειστικά για επισκέπτες στους άξονες Γ. Λαμπράκη (οι 263 θέσεις ελεύθερης στάθμευσης σήμερα γίνονται μόνο για επισκέπτες), Κλεάνθους (147 θέσεις), Μπότσαρη (63 μόνο για επισκέπτες), Διογένους (49 θέσεις μόνο για επισκέπτες), Αρτάκης (54 θέσεις μόνο για επισκέπτες), Απολλωνος (27 θέσεις μόνο για επισκέπτες)
    Στην Ε ' δημοτική κοινότητα, προβλέπεται η εφαρμογή βραχυχρόνιας στάθμευσης για επισκέπτες σε βασικούς άξονες της κοινότητας όπως η 25η Μαρτίου, Μ. Μπότσαρη και η Κ. Καραμανλή.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
4. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Βάφτισαν το ΕΕΤΗΔΕ φόρο
http://www.pentapostagma.gr
Πέτρος Χασάπης
    Δεν έχει όρια ο πολιτικός εμπαιγμός. Τα φιλογερμανικά κόμματα της συγκυβέρνησης, προκειμένου να αποφύγουν την αντισυνταγματικότητα του χαρατσιού, προφανώς και με τη συναίνεση της τροϊκας, βάφτισαν το χαράτσι ως ενιαίο φόρο ακινήτων και ανέθεσαν και πάλι στη ΔΕΗ να το εισπράττει, μετατρέποντας de facto τη ΔΕΗ σε εφορία.
    Η μετατροπή της ΔΕΗ σε εφορία όμως, προσκρούει σε άλλες διατάξεις του Συντάγματος, αλλά μέχρι να κριθεί το θέμα κάποια στιγμή στο μέλλον, το χρήμα θα έχει πέσει στους δανειστές.
    Μάλιστα, για να μην φανεί ότι είναι το ίδιο το χαράτσι, ανακοίνωσαν ότι θα υπάρχει μια προοδευτική κλίμακα. Να το θυμηθείτε όμως ότι με την κλίμακα αυτή θα επιβαρυνθούμε τελικά περισσότερα.    
    Δυστυχώς τα ακίνητά μας μπήκαν για τα καλά στο στόχο των δανειστών.
    Δεν μας είπαν όμως τι θα γίνει με τη ΔΕΗ όταν οι πολίτες δεν έχουν να πληρώσουν το νέο χαράτσι. Θα μπορούν άραγε να πληρώνουν χωριστά το ρεύμα ή δεν νοιάζεται η κυβέρνηση ακόμα και αν θα βυθιστεί η ΔΕΗ;

5. Βρήκαν τη χρυσή τομή
ΣΙΓΑ, ΜΗΝ ΤΑ ‘’ΤΣΟΥΓΚΡΙΖΑΝΕ’’…
    Η κυβερνητική κρίση με αφορμή το "χαράτσι" της ΔΕΗ αποτράπηκε τελικά. Η κυβέρνηση επέλεξε μια μεσοβέζικη λύση, τέτοια που να επιτρέψει στη ΔΗΜΑΡ να μετακινηθεί από το στείρο «καταψηφίζω» αλλά και να δώσει διέξοδο στο ΠΑΣΟΚ που είχε δεσμευτεί να ακολουθήσει τη ΔΗΜΑΡ στο... ηρωικό όχι.
Της Λώρας Ιωάννου
http://www.makthes.gr
    Η κυβέρνηση τελικά αποφάσισε να κάνει το πρώτο βήμα προς τον ενιαίο φόρο ακινήτων. Όχι τολμηρό, αλλά τέτοιο που να ανακουφίζει σε πρώτη φάση τις πιο ευπαθείς ομάδες. Ο υπουργός Οικονομικών πήρε την εντολή να προτείνει στην τρόικα ( φτού σου, ρεζίλη...) για το 2013 να εξακολουθεί μεν να εισπράττεται το "χαράτσι" μέσω της ΔΕΗ, αλλά να αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού του, διευρύνοντας τη φορολογική βάση.
    Στην πραγματικότητα ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αποφασισμένος να τηρήσει τη δέσμευσή του για μειωμένο φόρο στα ακίνητα, υιοθετώντας παράλληλα την εισήγηση Στουρνάρα να εξακολουθεί να εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ και το 2013.
    Ο λόγος που η κυβέρνηση δέχεται την συγκεκριμένη απαίτηση της τρόικας είναι επειδή αναγνωρίζει ότι δεν υπάρχει άλλος αξιόλογος φοροεισπρακτικός μηχανισμός.
    Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί τελικά συμφώνησαν στην απόφαση να ελαφρυνθούν μεν οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, αλλά να επιβαρυνθούν από την άλλη πλευρά οι βίλες εκτός σχεδίου που μέχρι τώρα πλήρωναν ελάχιστο ή και καθόλου χαράτσι. Παράλληλα τον Ενιαίο Φόρο στα ακίνηθα θα κληθούν να πληρώσουν και οι ιδιώτες ακινήτων, τα οποία ενοικιάζουν στο δημόσιο και οι οποίοι μέχρι σήμερα εξαιρούνταν. Το δημοσιονομικό αποτέλεσμα θα είναι ίδιο, αφού η ελάφρυνση θα αντισταθμιστεί από την επέκταση του ενιαίου φόρου σε ακίνητα που μέχρι σήμερα εξαιρούνταν.
    Το Μέγαρο Μαξίμου αισιοδοξεί ότι η πρόταση της κυβέρνησης θα γίνει τελικά αποδεκτή από την τρόικα. Αν δεν γίνει, το πιο πιθανό είναι για το 2013 να παραμείνει το καθεστώς που ξέραμε.
    Τόσο ο Φώτης Κουβέλης όσο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος συμφώνησαν, με την προϋπόθεση ότι ο ενιαίος φόρος θα είναι έτοιμος και θα θεσμοθετηθεί εντός δύο μηνών και θα αρχίσει να εφαρμόζεται κανονικά από το 2014.
    «Προσερχόμαστε με κοινή θέση να αντικατασταθεί το ειδικό τέλος από τον ενιαίο φόρο ακινήτων και μάλιστα με προοδευτικό χαρακτήρα, πράγμα που σημαίνει ότι θα ελαφρυνθούν οι έλληνες πολίτες», δήλωσε ο κ. Κουβέλης, αποδεχόμενος ότι η είσπραξη θα γίνεται μέσω της ΔΕΗ. «Βεβαίως ο εισπρακτικός μηχανισμός θα είναι η ΔΕΗ, αλλά με την έως σήμερα ισχύουσα νομοθεσία. Δηλαδή η πλήρης αποδέσμευση από τις άλλες υποχρεώσεις του χρήστου ηλεκτρικού ρεύματος».
    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος άφησε μια αιχμή ότι έπιασαν οι πιέσεις του προς τη ΔΗΜΑΡ και δήλωσε: «Ο μηχανισμός είσπραξης αυτού του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων, που θα είναι προοδευτικός, θα είναι για το 2013 η ΔΕΗ για τις ηλεκτροδοτούμενες επιφάνειες, με τις ισχύουσες ρυθμίσεις. Ξέρετε ότι δεν έχει κοπεί το ρεύμα σε κανέναν για το τέλος, άρα δεν ισχύουν πολλά που ακούμε ως κριτική. Και για τα άλλα που θα προστεθούν, θα υπάρχει ο μηχανισμός των εφοριών. Το 2014 θα μεταφερθεί όλο αυτό, στην πλήρη και ολοκληρωμένη του μορφή, στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, στις εφορίες, χωρίς τη ΔΕΗ».
    Ωστόσο, το Μέγαρο Μαξίμου επιμένει ότι δεν υπήρξε καμία συζήτηση για τα μη ηλεκτροδοτούμενα κτίρια, τα οποία θα ενταχθούν αργότερα στον νέο τρόπο υπολογισμού μέσω του ενιαίου φόρου ακινήτων που θα θεσπιστεί.
ΟΧΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ
    Στη σύσκεψη ειπώθηκε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να λάβει κανένα νέο μέτρο, διαπίστωση που ανακούφισε τους κυβερνητικούς εταίρους.
    Οι πολιτικοί αρχηγοί συζήτησαν και όλα τα άλλα σημεία της κυβερνητικής πρότασης ενόψει της τελικής διαπραγμάτευσης με την τρόικα. Στο ζήτημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τις εφορίες, η κυβέρνηση ζητά τις περισσότερες δυνατές δόσεις, ενώ παραμένει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης το κατώτατο επίπεδο των 36 δόσεων και το ανώτερο των 48 δόσεων. Για τα «κόκκινα» δάνεια η τρόικα επιμένει στην άποψη ότι ήδη υπάρχει σχετική συνεννόηση με τις τράπεζες. Παρ’ όλα αυτά η ελληνική πλευρά επιμένει στη θεσμοθέτηση των ευνοϊκών ρυθμίσεων.
    Το θέμα της διοικητικής μεταρρύθμισης δεν μπήκε καν στη συζήτηση των τριών πολιτικών αρχηγών. Κι αυτό γιατί το σχέδιο Μανιτάκη, όπως έχει αποσταλεί βελτιωμένο, δεν έχει απορριφθεί από την τρόικα.
ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ Καμία συζήτηση μεταξύ των τριών
    Συμφωνία μπορεί να υπήρξε ως προς το χαράτσι, όμως κάποια δυσφορία εκφράστηκε και από το ΠΑΣΟΚ και από τη ΔΗΜΑΡ για το κλίμα των τελευταίων ημερών. Η δυσφορία αφορούσε τις διαρροές περί εκλογών. Στο Μέγαρο Μαξίμου, ήδη πριν από τη σύσκεψη, τόνιζαν ότι δεν υπάρχει κερδισμένος και χαμένος κομματικά, αλλά μία ενιαία κυβέρνηση που δίνει μάχη με την τρόικα.
    Ο ανασχηματισμός τελικά δεν μπήκε στην κουβέντα. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος διαβεβαίωσε ότι δεν έγινε συζήτηση, παρότι αποδέχθηκε ότι πρέπει να γίνει προς την κατεύθυνση ενίσχυσης της κυβέρνησης. «Αυτή την κυβέρνηση δεν τη χαρίζουμε σε κανέναν, ούτε στη ΝΔ ούτε σε κανέναν άλλον, γιατί για μας είναι ιστορικό ζήτημα να πετύχει η χώρα. Και η εμπειρία της Κύπρου διδάσκει πάρα πολλά. Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Και βεβαίως, αυτή την κυβέρνηση θέλουμε εμείς να τη βοηθήσουμε, όσο μπορούμε, για να αποδώσει έργο. Αυτά είναι θέματα ύπαρξης και λειτουργίας που αφορούν τα κόμματα και τους αρχηγούς των κομμάτων».
    Με πολύ κομψό τρόπο ο κ. Βενιζέλος είπε ότι ο ανασχηματισμός είναι θέμα του πρωθυπουργού. Αυτό που διέψευσε κατηγορηματικά είναι τα σενάρια που κυκλοφορούσαν τα τελευταία 24ωρα ότι ο ίδιος ενδιαφέρεται να μπει στην κυβέρνηση σε θέση αντιπροέδρου. «Είναι αστείο και προσβλητικό το να τίθεται ζήτημα δικής μου συμμετοχής, λες και το να γίνω ξανά αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημαίνει για μένα κάτι. Εγώ έφυγα από αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τον Μάρτιο του 2012 για να γίνω πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Εμένα με ενδιαφέρει να τα βγάλει πέρα η χώρα», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
6. Αποκηρύσσουμε μετά βδελυγμίας τη Λίστα Λαγκάρντ!
ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ
    Αν ο σκοπός ήταν να εξατμιστεί κάθε ενδιαφέρον για τη Λίστα Λαγκάρντ και να συγκαλυφθεί ο ρόλος των υπό διερεύνηση προσώπων – όσον αφορά στην απόκρυψη, απώλεια και μη αξιοποίησή της – είναι βέβαιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το έχει πετύχει κι’ αυτό.
    Λειτουργώντας στην τυχοδιωκτική λογική «ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου», από την Κύπρο ως τη Λίστα Λαγκάρντ, ο ΣΥΡΙΖΑ αδιαφορεί για οτιδήποτε δεν σχετίζεται με τις στενά κομματικές του επιδιώξεις.
    Ήταν, βέβαια, από την αρχή σίγουρο πως και αυτή η επιτροπή δεν θα κατέληγε πουθενά – όπως και όλες οι άλλες.
    Ποτέ καμιά κοινοβουλευτική επιτροπή δεν πέτυχε οτιδήποτε, αφού κάθε φορά οι κρίνοντες είναι και κρινόμενοι.
    Δεν είναι τυχαίο ότι σε καμιά χώρα του κόσμου τα πολιτικά πρόσωπα δεν κρίνονται από πολιτικούς, αλλά οδηγούνται στον φυσικό τους δικαστή – φυσικά με κάποια διαδικασία, ώστε να μην καταργείται η ασυλία, που υπάρχει για να εξυπηρετείται το δημόσιο συμφέρον και όχι οι ενδιαφερόμενοι.
    Σε όλον τον κόσμο, κοινοβουλευτικές επιτροπές στήνονται για τη διερεύνηση θεμάτων στα οποία εμπλέκονται μη πολιτικά πρόσωπα – για παράδειγμα, οι γερουσιαστικές επιτροπές στις ΗΠΑ που ερευνούν θέματα όπως η οικονομική κρίση, αλλά καλούν εκπροσώπους της Κεφαλαιαγοράς, των τραπεζών, των διεθνών οίκων αξιολόγησης.
    Στην Ισλανδία, στην επιτροπή για τη διερεύνηση των ευθυνών του «πρωθυπουργού της κρίσης» μετείχε μόνο ένας εκπρόσωπος του κοινοβουλίου – γι’ αυτό και έβγαλε αμέσως πόρισμα που δεν αμφισβητήθηκε από κανέναν.
    Στη Βρετανία, η διερεύνηση πολιτικών ευθυνών (όπως το σκάνδαλο με τα βουλευτικά έξοδα) ανατίθεται πάντα σε έναν αναγνωρισμένο από όλους συνταξιούχο ανώτατο δημόσιο λειτουργό – κατά προτίμηση σε κάποιον που η βασίλισσα έχει αναγνωρίσει τις υπηρεσίες του και του έχει απονείμει τον τίτλο του Σερ.
    Αλλά, ας μην πάμε μακριά.
    Αυτή τη στιγμή στην Κύπρο (αλλά και παλαιότερα με την έκρηξη στο Μαρί), την υπόθεση διερευνά τριμελής επιτροπή σημαντικών πρώην δικαστικών, την αξία και την αμεροληψία των οποίων αναγνωρίζουν όλα τα κόμματα.
    Όταν θα εκδώσει το πόρισμά της, θα είναι… και τα σκυλιά δεμένα!
    Στην Ελλάδα πάλι, αυτό που συμβαίνει με τις εξεταστικές είναι κάτι το πρωτοφανές.
    Πολύωρες συνεδριάσεις, διαρροές, πολιτικές σκοπιμότητες και τόσα πορίσματα όσα και τα κόμματα που κάθε φορά βρίσκονται στη Βουλή.
    Αλλά αυτό που συμβαίνει με την διερεύνηση της υπόθεσης της Λίστας Λαγκάρντ, είναι από τα άγραφα.
    Έχουμε φτάσει όλοι στο σημείο να αδιαφορούμε πλήρως για οποιαδήποτε πτυχή της.
    Ακόμη και αν βρουν και μας δείξουν τον ένοχο, θα έχουμε τόσο πολύ εξαντληθεί, που απλώς θα ανασηκώσουμε αδιάφορα τους ώμους.
    Είναι απορίας άξιο πώς οι εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων (αλλά και οι άλλοι δύο εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ) δεν τα παρατάνε από τώρα.
    Διότι σ’ αυτήν την επιτροπή ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να τοποθετήσει πρόσωπο το οποίο τινάζει στον αέρα κάθε συζήτηση.
    Είναι πλέον προφανές ότι ο κ. Τσίπρας δεν ενδιαφέρεται για την αποκάλυψη της αλήθειας, αλλά στέλνει εδώ κι’ εκεί, προσεκτικά και σκόπιμα, όποιον κάνει την περισσότερη φασαρία και σπάει τα νεύρα των υπολοίπων.
    Σε όσα μαρτύρια και αν υποβληθούν οι μάρτυρες – κάτι το οποίο, ως γνωστόν, απαγορεύεται στο δικαιικό μας σύστημα – δεν είναι τόσο ηλίθιοι ώστε να πιαστούν κορόιδα, έστω και αν μερικές φορές καταβάλλονται από την κόπωση.
    Δεν είναι η πρώτη φορά που το γράφω και το λέω:
    Ένας μάρτυρας (αν πρόκειται για φυσιολογικό άνθρωπο με πεπερασμένες αντοχές) δεν αντέχει πάνω από τρεις ώρες εξέταση.
    Μετά, οποιοσδήποτε φυσιολογικός άνθρωπος ζαλίζεται, μπερδεύεται, πέφτει σε αντιφάσεις.
    Ο τρόπος δηλαδή με τον οποίο γίνεται η εξέταση των μαρτύρων στη συγκεκριμένη επιτροπή (πολύωρος, με επαναλαμβανόμενες ίδιες ερωτήσεις, επιθετικός, ειρωνικός, με αγορεύσεις που στα πρακτικά καταλαμβάνουν πάνω από δέκα σελίδες) είναι παράνομος!
    Όχι μόνο επειδή παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά επειδή μπορεί να οδηγήσει σε εσφαλμένη κρίση την επιτροπή.
    Οι δε ύβρεις που εκτοξεύονται κατά του προέδρου της επιτροπής, δεν αποτελούν δείγμα κακής συμπεριφοράς, αλλά μέσο υπονόμευσης των εργασιών της επιτροπής.
    Το επόμενο που μπορεί να δούμε είναι… λάμπα ανακρίσεως, φάλαγγα στα κρατητήρια της Μπουμπουλίνας και μακρονησιώτικο ξύλο με το σύρμα.
    Αλλά ως γνωστόν, σ’ αυτές τις περιπτώσεις δεν μαθαίνεις την αλήθεια, προκαλείς συσκότιση.
    Και απλώς εξασφαλίζεις την ομολογία του ανακρινόμενου για να γλιτώσει τα βασανιστήρια.
    Στο μεταξύ, όλοι μαζί θα συνεχίσουμε να αποκηρύσσουμε μετά… βδελυγμίας τη Λίστα Λαγκάρντ!
    Και άπασας τας παραφυάδας αυτής!

7. ''Θέατρο Βουλή''.Άδωνις σε Ζωή: «Άει γαμ@σου
ΑΥΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ, ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ!
ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΛΟΙΠΟΝ, ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ!
ΑΝΘΡΩΠΑΡΙΑ ΚΑΤΩΤΑΤΗΣ ΥΠΟΣΤΑΘΜΗΣ, ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ!
Δυστυχώς, δεν είναι ''σταγόνα στον ωκεανό'', ούτε εξαίρεση στον κανόνα.
ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΝΟΝΑΣ ! 
http://www.pentapostagma.gr
    Αυτό δεν είναι Προανακριτική Επιτροπή! Φαρσοκωμωδία είναι! Οι καυγάδες στην επιτροπή που ερευνά ένα σκάνδαλο που συγκλόνισε ολόκληρη τη χώρα και τη γηραιά ήπειρο, αποτελούν θέμα όταν δεν… γίνονται! Η δε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, έχει εξελιχθεί σε πρωταγωνίστρια της «φαρσοκωμωδίας», ενώ οι καυγάδες της με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Χρήστο Μαρκογιαννάκη, βάζουν τον κόσμο σε μεγάλο δίλημμα.Πρέπει να γελάσει με τα… τραγελαφικά επεισόδια ή να κλάψει για την κατάντια του ελληνικού πολιτικού συστήματος;
    Αυτή τη φορά, η πρωταγωνίστρια ήταν και πάλι (τι περίεργο!) η Ζωή αλλά ο συμπρωταγωνιστής ήταν ο προεδρεύων το βράδυ της Τετάρτης, Άδωνις Γεωργιάδης.
    Ο τελευταίος, αποκάλεσε τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «δικηγόρο βιαστών» και «στρατοδίκη» σε λαϊκό δικαστήριο του 1946-49, ενώ η δε, κατηγόρησε τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας πως διέκοπτε την εξέταση του κ. Παπασταύρου επίτηδες, του είπε για τα βιβλία που πουλάει μέσα από την τηλεοπτική του εκπομπή και του ζήτησε να… εξαφανιστεί από μπροστά της!
Ο διάλογος συνεχίστηκε για αρκετή ώρα, μέχρι ο Άδωνις Γεωργιάδης «εκτός εαυτού» να της πει «άει γαμ***»!
    Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τις πιο… δημοφιλείς ατάκες των δύο βουλευτών:
Άδωνις: Εάν μου ξαναπείτε για τη δική μου τη δουλειά, θα υπενθυμίζω πάντα και τη δική σας τη δουλειά. Δεν είστε υπεράνω κριτικής, δεν είστε υπεράνω κανενός από εμάς εδώ πέρα πάνω.
Ζωή: Τι είπατε για τη δική μου δουλειά;
Αδωνις: Είπατε για τα βιβλία τα οποία πουλάω.
Ζωή: Τι είπατε για τη δική μου δουλειά, κύριε Γεωργιάδη; Για πείτε τι ξέρετε.
Άδωνις: Για τη γνωστή υπόθεση που ξέρει η επικράτεια, για το ότι…
Ζωή: Αυτό το ξέρετε που λέτε;
Άδωνις: Το έχω διαβάσει στις εφημερίδες. (…)
Ζωή: Σε εσάς λέω, κύριε Γεωργιάδη. Το να σπιλώνετε, λοιπόν, ανθρώπους, αν το έχετε μάθει από τα γνωστά χαλκεία με τα οποία παράγετε ακόμη και πλαστογραφημένες μαγνητοσκοπήσεις, θα σας πω να το ξεμάθετε γιατί πια το ενδιαφέρον δεν είναι μόνο αστικής φύσεως. Το καταλάβατε;
Άδωνις: Δεν κατάλαβα ποιες είναι οι μαγνητοσκοπημένες…
Ζωή: Το καταλάβατε;
 Άδωνις: Με απειλείτε;
Ζωή: Αν δεν το καταλάβατε, διαβάστε τα Πρακτικά, μήπως το καταλάβετε.
Άδωνις: Με απειλείτε; Με απειλείτε;
Ζωή: Και κατεβείτε από τη θέση του Προέδρου.
Άδωνις: Μα, είστε με τα καλά σας. Με απειλείτε; Τι νομίζετε ότι είστε, στρατοδίκης σε λαϊκό δικαστήριο του 1946’-49’; Ποια νομίζετε ότι είστε, κυρία μου; (…)
Ζωή: Να έχετε, τουλάχιστον, λίγη φαντασία, μη λέτε τα ίδια.
Άδωνις: Αει γαμ****!
Ζωή: Τι είπατε;
Άδωνις: Μη μου απευθύνετε το λόγο καθόλου. Δεν ξανασχολούμαι, δεν πρόκειται να σου μιλάω καν, καθόλου.
Ζωή: Εξαφανιστείτε, λοιπόν.
Άδωνις: Θα κάτσω όπου θέλω και μη μου απευθύνετε το λόγο.
Ζωή: Εξαφανιστείτε από μπροστά μου.
Άδωνις: Τολμάτε να με απειλείτε.
Ζωή: Από μπροστά μου να εξαφανιστείτε.
Άδωνις: Λες και είστε… (…)
Άδωνις: Είμαι εδώ από τις δέκα το πρωί, με συγχωρείτε. Αυτή η ιδέα να τελειώνει στις τέσσερις το πρωί γιατί έτσι γουστάρει η κ. Κωνσταντοπούλου, με συγχωρείτε είναι υπεράνω κριτικής. Έχουμε πάρει αποφάσεις, έχουμε πει εικοσάλεπτα, έχουμε πει να δείξουμε ανοχή, έχουμε πει να δείξουμε, να κάνουμε, να ράνουμε. Είμαστε εδώ από τις δέκα και μισή το πρωί. Έχουμε κλείσει δώδεκα ώρες. Με συγχωρείτε.
Μαρκογιαννάκης (Πρόεδρος της Επιτροπής): Κύριε συνάδελφε, δεν έχετε καταλάβει ότι εγώ δεν έχω διάθεση πλέον…
Άδωνις: Όχι, δεν με ενδιαφέρει τι θα κάνετε. Εγώ θέλω να πάω σπίτι μου. Είμαι εδώ από τις δέκα και μισή το πρωί.
Ζωή: Ποιος σας κρατάει, όλες τις άλλες φορές σπίτι σας πηγαίνατε. Δεν σας κρατάει κανείς εδώ.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
8. «Έσβησε» ο Πέτρος Θεοδωρίδης!
    Στο πένθος έχει βυθιστεί το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς το πρωί της Πέμπτης (4/4) ο Πέτρος Θεοδωρίδης άφησε την τελευταία του πνοή.
    Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Πανσερραϊκός νοσηλευόταν τους τελευταίους μήνες σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας μιας λοίμωξης του αναπνευστικού, ωστόσο, η κατάσταση της υγείας του χειροτέρεψε και το πρωί της Πέμπτης άφησε την τελευταία του πνοή.
    Ο εκλιπών ήταν σε μηχανική υποστήριξη τις τελευταίες μέρες, χωρίς να έχει επαφή με το περιβάλλον και οι γιατροί έδιναν καθημερινά «μάχη» να τον κρατήσουν στην ζωή, ωστόσο, δεν τα κατάφεραν και ο Πέτρος Θεοδωρίδης απεβίωσε το πρωί.
    Ο Πέτρος Θεοδωρίδης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 16 Μαΐου του 1947. Ήταν παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών. Με την ΠΑΕ Πανσερραϊκός ασχολείται τα τελευταία χρόνια. Επί 18 χρόνια ήταν πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής και 2 Διευθύνων Σύμβουλος. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Ε.Π.Α.Ε., για περισσότερο από δέκα χρόνια ενώ για 3 περίπου μήνες διετέλεσε και πρόεδρος της Ε.Π.Α.Ε.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
9. Ανακάλυψαν πού βρίσκεται η Πύλη του Αδη

http://gr.news.yahoo.com
    Και είναι στην Τουρκία! Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων, ANSA, Ιταλοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν στην Ιεράπολη της Φρυγίας στη νοτιοδυτική Τουρκία, την Πύλη που οι αρχαίοι θεωρούσαν ότι οδηγεί στον Αδη.
    Πρόκειται για μία μικρή σπηλιά κοντά στο ναό του Απόλλωνα που για τους αρχαίους είχε ιδιαίτερη σημασία όπως εκτιμούν οι επιστήμονες.
    Την ανακάλυψη ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου στην Τουρκία ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Salento, Francesco D'Andria.
    Στο σημείο βρέθηκαν απομεινάρια ναού, μία αρχαία... πισίνα και πολλά σκαλοπάτια.
    Οπως αναφέρει ο καθηγητής: «Οι κοινοί θνητοί μπορούσαν να παρακολουθήσουν τις ιερές τελετές από τα σκαλιά, αλλά δεν μπορούσαν να φτάσουν κοντά στο άνοιγμα. Μόνο οι ιερείς λογικά θα μπορούσε να σταθούν μπροστά από την πύλη».
    Η σπηλιά αποτελεί φυσικό φαινόμενο καθώς αναδύονται από μέσα αναθυμιάσεις και διοξείδιο του άνθρακα.
    Εκεί κοντά βρέθηκε και μια επιγραφή αφιερωμένη στον άρχοντα του Κάτω Κόσμου, τον Αδη και την Περσεφόνη. Στην είσοδο της σπηλιάς βρέθηκαν πολλοί σκελετοί πουλιών που είχαν πεθάνει από τα αέρια. Οπως εικάζεται, οι αρχαίοι έστελναν τα πουλιά προς τη σπηλιά για να τα δουν να πέφτουν κάτω νεκρά και να επιβεβαιώσουν τη θεωρία τους ότι επρόκειτο για την Πύλη του Κάτω Κόσμου.
    Ανοίγματα της γης που αποτελούν πηγές θερμών υδάτων και έκλυσης θανατηφόρων αερίων υπάρχουν σε πολλές περιοχές του πλανήτη.

ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ
10. ΠΟΙΗΜΑΤΑ
ΠΟΣΟ ΚΑΛΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ
Πόσο καλά αισθάνομαι
Όταν βρίσκομαι κοντά σου
Ο πόνος της μοναξιάς μου
Ελπίδα τα όνειρά μου.

Μες της ζωής την συμφορά
Έλα και δος μου την χαρά
Ακούω την περπατησιά
Λυγίζουν και τα σωθικά

Άνοιξα την αγκαλιά μου
Την ένοιωσα πια κοντά μου
Στο φουλ οι χτύποι της καρδιάς
ένα συναίσθημα δροσιάς.
Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΗ
Έλα, μην λες πως είναι άδικος ο κόπος
Θα βρεις την χαρά που σου στέρησε ο τόπος
Δεν είναι ρόδινα, το ξέρεις στο ΄χω δείξει
Η συμφορά μες την ζωή δεν έχει λήξει.

Παράξενη η μοίρα του ανθρώπου στη ζωή
Τα πάντα είναι κρίσιμα απρόβλεπτα πολύ
Λες και είναι η ζωή μια κρίση σταθερή
Μια ιστορία μάκρυνε στο τέλος φονική

Έλα να προχωρήσουμε μέσα στο πλήθος
Δεν λέω τίποτε, μου φαίνεται σαν μύθος
Είναι έντονη ενεργητική σιωπή
Ο θρήνος έπαψε ξεχείλισε η οργή.
Λαζ.- Κίμων Μπερβερίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου