Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1090

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1090
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, όπου και αν υπάρχουν, είναι δικά μου.
Η ‘’ΕΝΔΕΚΑΔΑ’’ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
1.Γερμανός αστυνομικός αναλαμβάνει υπηρεσία στο αεροδρόμιο Ηρακλείου
2.Στη φυλακή εφοριακός για παράνομες επιστροφές ΦΠΑ
3.Η Turkish Airlines εξαγοράζει την Olympic Air
4.Το πρώτο επικουρικό ταμείο που πέρασε στην ιδιωτική ασφάλιση
5.«Έσπασαν» τα ισόβια των κατηγορουμένων για το θάνατο 77χρονης
6.Σύνδεσμος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης
7..Καινούργιες... δραχμές με Μερκούρη, Ελύτη και Κάλλας!
8.Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ
9.Εθνική υποχρέωση η συμμετοχή μας σε μία εθνική και λαϊκή συσπείρωση
10.Κομοτηνή: Έσπασαν το σαγόνι φοιτητή επειδή ζήτησε μία απόδειξη των 8€!
11.Δείτε το απίστευτο ενοικιαστήριο που κάνει το γύρο του διαδικτύου

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
1.Γερμανός αστυνομικός αναλαμβάνει υπηρεσία στο αεροδρόμιο Ηρακλείου
ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ, ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ???
ΚΑΙ, ΚΥΡΙΩΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟ ''ΓΕΡΜΑΝΟΣ''.
ΑΣ ΗΤΑΝ ΙΤΑΛΟΣ, ΑΓΓΛΟΣ, ΓΑΛΟΣ, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ !
ProtoThema.gr
    Αναστάτωση έχει προκληθεί στο αεροδρόμιο “Ν. Καζαντζάκης” στο Ηράκλειο της Κρήτης, μετά τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στον τοπικό Τύπο ότι Γερμανός αστυνομικός πρόκειται να τοποθετηθεί, από αύριο, ως σύμβουλος στην υπηρεσία ασφαλείας του αεροδρομίου.
    Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα flashnews.gr, η τοποθέτηση του Γερμανού αστυνομικού -ο οποίος θα μείνει μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου- έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις και έντονη συζήτηση.
    Σύμφωνα με τη διαταγή που έφτασε στην τοπική ΕΛ.ΑΣ., ο Γερμανός αστυνομικός θα έχει καθαρά συμβουλευτικό ρόλο και έχει χαρακτηριστεί ως ''σύνδεσμος''.
    Δεν θα φοράει στολή, ενώ δεν θα οπλοφορεί και για οποιαδήποτε ενέργειά του πρέπει να ενημερώνει το διοικητή του Α.Τ. Αερολιμένα. Από την αστυνομική διεύθυνση Ηρακλείου, το θέμα υποβαθμίζεται, τουλάχιστον όσον αφορά στον επίσημο τρόπο, καθώς υπάρχουν ενστάσεις και προβληματισμός.
    Εκπρόσωποι των αστυνομικών υπαλλήλων Ηρακλείου με δηλώσεις τους στα τοπικά μέσα ενημέρωσης τόνιζαν : ''Το ίδιο έχει γίνει και στα αεροδρόμια Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Η τοποθέτηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο διακρατικών συμφωνιών, ενώ ο ρόλος του Γερμανού αξιωματικού θα είναι συμβουλευτικός, τίποτα παραπάνω".
    Σίγουρα η τοποθέτηση αυτή, ανοίγει μεγάλη συζήτηση, λόγω και της χρονικής συγκυρίας και του κλίματος που υπάρχει σε όλο τον ευρωπαϊκό Νότο για τους Γερμανούς και το ρόλο τους στον υφεσιακό κύκλο που έχει περιέλθει η Ευρώπη.
    Είναι πάντως γεγονός ότι αντίστοιχα περιστατικά έχουν καταγγείλει στο παρελθόν αρκετοί πολίτες σε άλλα αεροδρόμια της ελληνικής επικράτειας, με μυστικούς αστυνομικούς ξένων χωρών, που επέβλεπαν και παρακολουθούσαν τους τουρίστες που θεωρούσαν ύποπτους για ζητήματα τρομοκρατίας και όχι μόνο.
    Το γεγονός ότι τοποθετείται σε ένα σημείο, από το οποίο περνούν κάθε καλοκαίρι εκατομμύρια επισκέπτες και Γερμανοί τουρίστες, προκαλεί ερωτήματα για το αν όντως οι αρμοδιότητές του θα είναι τόσο περιορισμένες.

2.Στη φυλακή εφοριακός για παράνομες επιστροφές ΦΠΑ
Ο ‘’ΚΗΠΟΣ’’ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟΣ ‘’ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ’’
ΔΗΛΑΔΗ, ΤΗΝ ΕΠΙΑΣΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 17 ΧΡΟΝΙΑ !
ΠΡΟΦΑΝΩΣ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΑ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΣΑ.
ΤΙ ΘΑ ‘’ΦΑΕΙ’’ ? ΙΔΩΜΕΝ !!
    Στις φυλακές οδηγήθηκε εφοριακός, η οποία κατηγορείται για εμπλοκή στο οικονομικό σκάνδαλο των παράνομων επιστροφών ΦΠΑ, κατά τη δεκαετία του '90, υπόθεση που ζημίωσε το Δημόσιο με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.
    Πρόκειται για την πρώην προϊσταμένη ΦΠΑ της ΔΟΥ ΦΑΕ Θεσσαλονίκης, η οποία κλήθηκε να απολογηθεί στη β' ειδική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, εμπλέκεται σε επιστροφή ΦΠΑ, ύψους 400.000 ευρώ, σε τρεις επιχειρήσεις που είχαν προσκομίσει εικονικά τιμολόγια για δήθεν συναλλαγές, ή για ανύπαρκτες εξαγωγικές δραστηριότητες. Οι πράξεις αυτές τελέστηκαν κατά το 1994.
    Απολογούμενη ενώπιον της ανακρίτριας η κατηγορούμενη αρνήθηκε τις σε βάρος τις πράξεις, υποστηρίζοντας ότι οι επιστροφές έγιναν νόμιμα. Δεν έπεισε όμως τον εισαγγελέα και την ανακρίτρια, που ομόφωνα την έκριναν προσωρινά κρατούμενη.
    Η εμπλοκή της στην υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από καταγγελίες που έκανε ο εκ των πρωταγωνιστών του οικονομικού σκανδάλου, αποκαλούμενος ως «λογιστής του ΦΠΑ», Νίκος Κασιμάτης, ο οποίος «έδωσε» ονόματα επίορκων εφοριακών, ισχυριζόμενος ότι συμμετείχαν στην «κομπίνα» εισπράττοντας «μίζες» από τις παράνομες επιστροφές. Ο 60χρονος λογιστής εκτίει ήδη ποινές πολυετούς κάθειρξης.
    Η υπόθεση με τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ, αποκαλύφτηκε το 2001, μετά από τυχαίο έλεγχο του ΣΔΟΕ σε εταιρεία της Θεσσαλονίκης. Η συγκεκριμένη επιχείρηση αποτελείτο από ένα γραφείο με μία συσκευή τηλεφώνου, αλλά οι ιδιοκτήτες της εμφανίζονταν να έχουν εξάγει προϊόντα στην Ευρώπη, προσκομίζοντας τιμολόγια «μαϊμού» με τα οποία εισέπρατταν επιστροφές ΦΠΑ ύψους πολλών εκατομμυρίων δραχμών. Ακολούθησαν έρευνες σε δεκάδες άλλες επιχειρήσεις της πόλης που ακολουθούσαν την ίδια πρακτική.
    Ήδη, δεκάδες από αυτές τις υποθέσεις έφτασαν στο ακροατήριο με επίορκους εφοριακούς και ιδιώτες να καταλήγουν στις φυλακές, ενώ πολλές είναι οι δικογραφίες που εκκρεμούν στα δικαστήρια.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
3.Η Turkish Airlines εξαγοράζει την Olympic Air
ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΝΤΖΟΛΗΣ
Πηγή: athensvoice
    Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι έχει επισήμως κατατεθεί πρόταση για την πώληση του 100% της Olympic Air στον τουρκικό αερομεταφορέα, Turkish Airlines. Σύμφωνα με την πρόταση η ελληνική εταιρεία θα διατηρήσει για τουλάχιστον δύο χρόνια το όνομα και τα σήματά της, καθώς και διακριτό πτητικό έργο, στόλο και προσωπικό. Στη συνέχεια θα ενταχθεί πλήρως στη μητρική εταιρεία.
    Ο διευθύνων σύμβουλος της Turkish Airlines, Τεμέλ Κοτίλ, δήλωσε αποκλειστικά στην εφημερίδα Zaman ότι η προσφορά τους είναι κατά 19 εκατομμύρια ευρώ μεγαλύτερη από αυτήν της Aegean. Υψηλόβαθμο στέλεχος της Olympic που δεν κατονομάζεται από την εφημερίδα, επιβεβαίωσε την πληροφορία.
     Ειδικοί σε θέματα ανταγωνισμού έχουν εκφράσει εδώ και καιρό έντονες επιφυλάξεις για την πρόταση εξαγοράς της Olympic από την Aegean, η οποία σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times και ρεπορτάζ του CNN Turk φαίνεται να οδηγείται σε ναυάγιο. Οι παραχωρήσεις που ανακοίνωσε προ ημερών η Aegean σκοντάφτουν και μάλλον δεν γίνονται αποδεκτές από την Κομισιόν.
    Επιπλέον, ο διευθύνων σύμβουλος της Turkish άφησε να εννοηθεί ότι μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Olympic, η τουρκική εταιρεία σχεδιάζει να καταθέσει πρόταση εξαγοράς και για την Aegean.
    Η Turkish Airlines είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στον κόσμο. Από το 2009 κερδίζει το επονομαζόμενο «Όσκαρ» του κλάδου των αερομεταφορών. Το 2012 περισσότεροι από 18 εκατομμύρια επιβάτες από 100 χώρες ανέδειξαν την Turkish Airlines ως την καλύτερη και πιο αξιόπιστη αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη.
    Στα άμεσα σχέδια των Τουρκικών Αερογραμμών, σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, είναι να καταστήσουν το Ελευθέριος Βενιζέλος δεύτερη βάση της εταιρείας, μετά το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, και να προσθέσουν απευθείας υπερατλαντικές πτήσεις από την Αθήνα. Ο εκπρόσωπος Τύπου της γερμανικής εταιρείας διαχείρισης του Ελ. Βενενιζέλος που ρωτήθηκε σχετικά, αρνήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα.

4.Το πρώτο επικουρικό ταμείο που πέρασε στην ιδιωτική ασφάλιση
    Μήπως να το βλέπαμε και εμείς? (Απεμπλοκή του ΜΤΣ απο το Κράτος, εκκαθάριση δηλαδή και μετατροπή του σε Επαγγελματικό Ασφαλιστικό Ταμείο Ιδιωτικής Ασφάλισης. Πιστεύει κανείς ότι πρόκειται να αυξηθούν τα μερίσματα?)
    Βέβαια ποτέ δεν είναι αργά, αρκεί να έχουμε όρεξη για μελέτη και δουλειά.
    Ιδού οι ειδικότεροι όλων στην ασφάλιση που προχωρούν στο αυτονόητο για τον εαυτό τους βεβαίως-βεβαίως. Ας πάρουμε ιδέες. (Π.Ψ.)
Οι προκλήσεις που θα κρίνουν την επιτυχία του νέου «πειράματος»
Της Χριστινας Κοψινη
Το έστειλε ο Παναγιώτης Ψυχογιός
    Tο πρώτο επαγγελματικό Ταμείο με αξιώσεις, καθολικός διάδοχος ενός ΝΠΔΔ ο οποίος κατόρθωσε να εξαιρεθεί από τη συγχώνευσή του με τα υπόλοιπα επικουρικά Ταμεία στο ΕΤΕΑΜ, είναι γεγονός και αναμένεται να αποτελέσει πρόκριμα μετάβασης για όσα Ταμεία μπορέσουν να αποφύγουν τη χρεοκοπία. Το ερώτημα που πρέπει να απαντήσουν τώρα οι εργοδότες και εργαζόμενοι, μέτοχοι του Ταμείου, είναι εάν μπορούν όχι μόνο να υποκαταταστήσουν το κράτος εκεί όπου απέτυχε, αλλά και να διασφαλίσουν τη συνέχιση της επικουρικής σύνταξης για τις επόμενες δεκαετίες.
    Με τρεις μετόχους: την Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδας, την Ενωση Ασφαλιστικών Εταιρειών και την Ενωση Συνταξιούχων του κλάδου, το πρώην ΝΠΔΔ, επικουρικό ταμείο εργαζομένων στον τομέα ιδιωτικής ασφάλισης, το οποίο είχε ενταχθεί ως ειδικός τομέας στο ΤΕΑΙΤ (Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα) εισήλθε από τις αρχές του χρόνου στα αχαρτογράφητα εδάφη της αυτοδιαχείρισης χωρίς την κρατική στήριξη.
    Το «πράσινο φως» για την εξαίρεσή του από το ενιαίο επικουρικό Ταμείο άναψε με τα συμπεράσματα αναλογιστικής μελέτης η οποία κατέδειξε πλεόνασμα ύψους 725,77 εκατ. ευρώ. Το επαγγελματικό Ταμείο καλύπτει 17.000 ασφαλισμένους, εκ των οποίων οι 12.000 είναι εργαζόμενοι και οι 4.500 συνταξιούχοι.
    Πριν από τη μετατροπή του υπέστη «κούρεμα» των αποθεματικών κατά 35% λόγω PSI, με συνέπεια την απώλεια 500 εκατ. ευρώ. Το γεγονός αυτό οδήγησε σε μείωση των συνταξιοδοτικών παροχών (κατά 35%).
    Το νέο ασφαλιστικό εγχείρημα κινείται πάνω σε τρεις γκρίζες ζώνες με τις οποίες το υπουργείο Εργασίας οφείλει να δώσει σαφείς απαντήσεις στις εξής εκκρεμότητες:
            • Η πρώτη αφορά στα ζητήματα διαδοχικής ασφάλισης και στο πώς θα προσμετρηθεί η ασφάλιση για την επικουρική σύνταξη όταν γίνεται μετάβαση από ένα δημόσιο προς ένα ιδιωτικό σύστημα ασφάλισης.
           • Η δεύτερη εκκρεμότητα αφορά τη σχέση του νέου Ταμείου με την Τράπεζα της Ελλάδος σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των αποθεματικών. Υποχρεούται ή όχι να καταθέτει ένα επαγγλεματικό Ταμείο αυτής της μορφής την περιουσία του στο κοινό κεφάλαιο της Κεντρικής Τράπεζας; Πάντως, μετά τη μετατροπή σε επαγγελματικό Ταμείο, η διοικούσα επιτροπή δεν καταθέτει αποθεματικά στην ΤτΕ, μολόνοτι είναι ήδη από παλαιότερο χρόνο κατατεθειμένα 288 εκατ. ευρώ.
            • Τρίτη και εξαιρετικά κρίσιμη είναι η απάντηση που θα δώσει το υπουργείο Εργασίας στο θέμα της εισφοροδιαφυγής. Θα ισχύσει και για το επαγγελματικό Ταμείο ο κανονισμός είσπραξης δημοσίων εσόδων, έτσι ώστε να αποκλείονται από φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα όσοι διαφεύγουν την υποχρέωση καταβολής εισφορών;
    Το βασικότερο, όμως, πρόβλημα, που ξεπερνάει ακόμη και το ίδιο το υπουργείο Εργασίας, είναι αυτό που αφορά Ταμεία που έχουν εξαρτήσει τη βιωσιμότητά τους από την άντληση κάποιας μορφής κοινωνικού τέλους. Το ερώτημα αυτό τίθεται εκ νέου με το επαγγελματικό Ταμείο των ασφαλιστών, αλλά αφορά και πλήθος άλλων επικουρικών Ταμείων, είτε λειτουργούν ως ΝΠΔΔ είτε είναι ΝΠΙΔ.
    Κατ’ αρχάς, οι πόροι του «νέου» Ταμείου ναι μεν προέρχονται από τις εισφορές εργαζομένων (4% για τους προ 1992 ασφαλισμένους και 3% για τους μετά την 1.1.93) αλλά στην εργοδοτική εισφορά, η οποία έχει υποκατατασταθεί από ένα ποσοστό επί της μηνιαίας παραγωγής ασφαλίστρων, υποκρύπτεται «κοινωνικός πόρος». Καθώς όμως παραμένει στην Ε.Ε. ανοιχτό το θέμα της κατάργησης πόρων που διαχέουν το κόστος τους σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα, το μεγάλο έσοδο του Ταμείου που προέρχεται από την εργοδοτική εισφορά δεν μπορεί να θεωρηθεί σταθερό.   Σύμφωνα με την αναλογιστική μελέτη του Ταμείου, πριν από τη μετατροπή του σε επαγγελματικό, η παρούσα αξία των εργοδοτικών εισφορών ανέρχεται σε 1,361 δισ. ευρώ, έναντι 160,16 εκατ. ευρώ των εργατικών εισφορών.
    Οι απαντήσεις στα ανοιχτά ερωτήματα επαγγελματικής (επικουρικής) ασφάλισης στον χώρο των ασφαλιστών είναι κρίσιμες γιατί σύντομα –και καθώς τα αποθεματικά των επικουρικών μειώνονται– σε πολλούς κλάδους θα αναζητηθούν μοντέλα πρόσθετων παροχών. Εχει όμως ιδιαίτερη σημασία να καταγραφεί ότι το συγκεκριμένο εγχείρημα δεν θα είχε αναδυθεί ως ένα εναλλακτικό μοντέλο επικουρικής σύνταξης (καλύτερο ή χειρότερο, θα αποδειχθεί στο μέλλον) εάν μέσα στην ίδια την ομοσπονδία προσωπικού των ασφαλιστικών εταιρειών δεν είχαν καταργηθεί (εδώ και χρόνια) τα παραταξιακά εμπόδια. Το φαινόμενο αποτελεί εξαίρεση στον χώρο των μεγάλων συνδικαλιστικών ομοσπονδιών και ίσως αυτό να διευκόλυνε την επίτευξη μιας τόσο σημαντικής συμφωνίας με την Ενωση Ελληνικών Ασφαλιστικών Εταιρειών. Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του Ταμείου κ. Χρ. Παπαδόγιαννης είναι πρόεδρος της ΟΑΣΕ, ενώ η αντιπρόεδρος κ. Μαργαρίτα Αντωνάκη είναι η γενική διευθύντρια της Ενωσης Ελληνικών Ασφαλιστικών Εταιρειών. Επίσης, στο Δ.Σ συμμετέχουν ο κ. Μ. Χατζάκης (ΟΑΣΕ), Κ. Παπαμιχαλόπουλος (επικεφαλής της Credit Agricole), ο κ. Γ. Πολίτης (από την ομοσπονδία συνταξιούχων) και ο κ. Γ. Πετσαλάκης (από το προσωπικό της Εθνικής Ασφαλιστικής).

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
5.«Έσπασαν» τα ισόβια των κατηγορουμένων για το θάνατο 77χρονης
ΓΙΑΤΙ ????????? ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ???????
ΑΥΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ…..
ΑΛΛΑ, Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ‘’ΤΥΦΛΗ’’. ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΝΑΙ…
newsbomb.gr
    Πρωτόδικα οι δύο δράστες είχαν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, 17 χρόνια και 8 μήνες για το θάνατο μίας 77χρονης.
    Το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας ( ????????? ) αναγνωρίστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης για τους δύο νεαρούς Ηρακλειώτες, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για τη θανάσιμη ληστεία σε βάρος της 77χρονης, το Σεπτέμβριο του 2009.
    Σύμφωνα με το cretalive.gr, το Εφετείο τους καταδίκασε συνολικά σε 21 χρόνια κάθειρξη και 5ετή στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων.
    Εκτός από την ενοχή τους για το θανάσιμο τραυματισμό της 77χρονης, το δικαστήριο τους καταδίκασε και για μία ακόμα ληστεία σε βάρος γυναίκας, ενώ για τις υπόλοιπες επιθέσεις η κατηγορία μετατράπηκε σε διακεκριμένη κλοπή κατ' επάγγελμα, κατά συναυτουργία, κατά συνήθεια και κατ' εξακολούθηση τετελεσμένη και σε απόπειρα.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
6.Σύνδεσμος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης
thessalonikimaxibasketball.gr - maxibasketballthessaloniki2013.gr

                  Η παρουσίαση του               
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ MAXIBASKETBALL THESSALONIKI 2013
 στο
16Ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

    Την Παρασκευή, στις 12 Απριλίου, στις 20:00, στο πλαίσιο του 16ου Διεθνούς Συνεδρίου της Ένωσης Γυμναστών Βορείου Ελλάδος, στο Ολυμπιακό Μουσείο, θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του 12ΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ MAXIBASKETBALL - THESSALONIKI 2013, το οποίο θα διεξαχθεί από 12 έως 21 Ιουλίου.
    Ο Σύνδεσμος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης και η Οργανωτική Επιτροπή της διοργάνωσης, καθώς και δύο από τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής MAXIBASKETBALL, ο Φιλανδός Γιούχα Βετάνεν και ο Σλοβένος Βίνσενς Μπούταλα, 90 ημέρες πριν το τζάμπολ, θα παρουσιάσουν τη μεγάλη διοργάνωση, η οποία θα φέρει στη Θεσσαλονίκη χιλιάδες βετεράνους αθλητές και αθλήτριες από όλο τον κόσμο.
    Θα ακολουθήσει η παρουσίαση του ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ της διοργάνωσης, από τον υπεύθυνο της επιτροπής εθελοντισμού, Βασίλη Παπαχαρίση.

ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )
7.Καινούργιες... δραχμές με Μερκούρη, Ελύτη και Κάλλας!
    Υπέρ ή κατά της επιστροφής στη δραχμή; Όποια κι αν είναι η άποψή σας, σίγουρα θα εντυπωσιαστείτε από τα χαρτονομίσματα που σχεδίασε ο Παύλος Βατικιώτης.
    Ο γραφίστας ανέβασε στο twitter τις φωτογραφίες από τα νέα χαρτονομίσματα της δραχμής που σχεδίασε και έγινε χαμός από τα σχόλια, αλλά και τις προτάσεις για άλλα πρόσωπα που θα μπορούσαν να απεικονίζονται.
    Ο ίδιος επέλεξε τους Ελύτη, Καστοριάδη, Μερκούρη Παπανικολάου και Κάλλας και ενώ έχει δηλώσει ότι άρχισε να τα σχεδιάζει μεταξύ σοβαρού και αστείου.


ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ
8.Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ
Ελλάδα λίκνο των Θεών, ημίθεων, σοφών,
ηρώων, ανθρώπων εκλεκτών και ανδρών επιφανών.
Ομήρου και του Σοφοκλή, Σόλωνα και Σωκράτη,
του Διογένη ο φανός που ψάχνει το διαβάτη.
---------------------------------------------------------------------
Λεβεντογέννα μάννα εσύ Μιλτιάδη, Λεωνίδα,
Θεμιστοκλή, Αλέξανδρου και στρατηγού Βρασίδα.
Τα φώτα σ’όλους σκόρπισες να διώξουν το σκοτάδι
και συ μονάχα έμεινες να έχεις πάντα βράδυ.
----------------------------------------------------------------------
Η κρίση όταν έρχεται φέρνει μαζί εκπτώσεις,
πόσο μεγάλες ή μικρές θα δείξουνε οι πτώσεις.
Η έκπτωση γίνεται επίπτωση και φέρνει καταπτώσεις,
τα πάντα παίρνει στη ζωή όσα και να της δώσεις.
---------------------------------------------------------------------
Χρειάζεται επώαση δύο γεννιές να θρέψει,
για να μπορέσει μόνη της καρπούς πολλούς να δρέψει.
Εκπτώσεις πρώτα μπήκανε στη γνώση, στα σχολεία,
να βγαίνουνε οι νέοι μας με πάμπολα πτυχία.
---------------------------------------------------------------------

Να αισθάνονται περήφανοι κομπάρσοι κορδωμένοι,
χωρίς να ξέρουν τελικά ποιοί είναι οι κερδισμένοι.
Και οι γονείς καμάρωναν τα νέα τα φυντάνια,
χωρίς να ξέρουν τελικά ποιά είναι τα αλάνια.
-----------------------------------------------------------------------

Εκπτώσεις στη σημαία μας, εκπτώσεις στη θρησκεία,
εκπτώσεις στην πατρίδα μας, εκπτώσεις στην αξία.
Κρίσεις χωρίς διάκριση κατάκριση θα φέρουν,
ποιούς θάβρει όμως δυνατούς για να τα καταφέρουν;
----------------------------------------------------------------------------

Η κατρακύλα απ’ την κορφή δύσκολα σταματάει,
πρέπει να βρει αντέρεισμα γερό για να κρατάει.
Ελλάδα που στο πέρασμα των χρόνων των αιώνων,
στεφάνια δάφνινα φοράς στα τέκνα των προγόνων.
----------------------------------------------------------------------------

Ανθρώπων που τα στήθη τους τα είχες για ασπίδα
και με το νου και την καρδιά σκορπούσες την ελπίδα.
Ελλάδα δεν κατάφερες με τόση εξυπνάδα,
σοφία, ανδρεία, λεβεντιά να βάλεις στην αράδα.
----------------------------------------------------------------------------

Μίση, διχόνοιες, έριδες συνέχεια θα πλέκεις
και σαν την Πηνελόπη πιά, πάντοτε θα ξεπλέκεις.
Σήμερα κρίση Ελλάδα μου, διλήμματα περνάς
και όλοι κριτές γινόμαστε και συ μόνο γελάς.
-----------------------------------------------------------------------

Ελπίζεις πως με τον καιρό και τις πολλές εκπτώσεις,
ηγέτης άξιος θα φανεί πατρίδα για να σώσεις.
Ελλάδα μου, πατρίδα μου, χάνονται τα παιδιά σου,
με εκπτώσεις κατατρίβονται και φεύγουν μακρυά σου.
----------------------------------------------------------------------------

Με εκπτώσεις στα ιδανικά, σε αρετές κι αξίες,
χάνονται μεσ’ τις χίμαιρες και σε ιδεολογίες.
Ψάχνουν να βρουν το πρόσκαιρο μέσα στην κοινωνία,
χωρίς να ξέρουν την τιμή και ποιά είναι η αξία.
------------------------------------------------------------------------

Χτίζουν χωρίς θεμέλια, στην άμμο δίχως βάση
και θέλει ο καθένας τους πρώτος ψηλά να φτάσει.
Μα για να μείνεις στις κορφές και σε ψηλά πατάρια,
πρέπει συνέχεια αρετές να βάζεις μεσ’ τ’ αμπάρια.
-------------------------------------------------------------------------

Απλότητα, εγκράτεια, πίστη και αντοχή,
ευθύτητα, συνέπεια φέρνουν την προκοπή.
Αγάπη, ειρήνη, ομόνοια, σεμνότητα, σοφία,
τόλμη και τιμιότητα χαρίζουν τα βραβεία.
-----------------------------------------------------------------------

Τερπνότητα, πραότητα, συναίσθηση και θάρρος,
μαζί με την εγκράτεια σηκώνουν μέγα βάρος.
Αλήθεια, τόλμη, σύνεση μαζί με καρτερία,
φιλία, φρόνηση, χαρά, δίνουν παραμυθία.
---------------------------------------------------------------------

Η κρίση έρχεται περνά και πάλι ξαναβγαίνει,
γιατί ανοιχτές κερκόπορτες βρίσκει να μπαινοβγαίνει.
Αν δεις την κόκκινη μηλιά να κάνει πορτοκάλια,
κλάψτε γυναίκες και παιδιά τα μαύρα μας τα χάλια.
-------------------------------------------------------------------------

Αν δεις πουλάκι μοναχό μέσα στην καταιγίδα,
παλεύει για τις αρετές να φέρει την ελπίδα.
Κωνσταντίνος Παπακώστας 1 Απριλίου 2013 [Δεν είναι Πρωταπριλιά]

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
9.Εθνική υποχρέωση η συμμετοχή μας σε μία εθνική και λαϊκή συσπείρωση
Σπύρος Σταματόπουλος Σχης ε.α. 1983
     Η πολυπληθής διαδήλωση (των στρατιωτικών) της 9ης Μαρτίου στην Αθήνα αλλά και αυτή της Θεσσαλονίκης αυτό που κατέδειξαν, πάνω απ' όλα, ήταν η αξιοπρέπεια και η ήρεμη δύναμη του κόσμου που συμμετείχε σ' αυτήν.
    Οι άνθρωποι που περπάτησαν παρέα από την πλατεία Κλαυθμώνος μέχρι το Σύνταγμα και από την Πλατεία Αριστοτέλους μέχρι το κτίριο της Περιφέρειας για να εκδηλώσουν την αντίδρασή τους σ' όλ' αυτά που γίνονται γι' αυτούς χωρίς αυτούς, κι' ενώ ο αρχικός τους στόχος ή κίνητρο ήταν οι δυσβάσταχτες περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις τους, έδωσαν μια νέα διάσταση στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, τόσο συνήθεις όλα αυτά τα χρόνια των μνημονίων.
    Ο παλμός των συγκεντρώσεων έφερε στην επιφάνεια την αναπόδραστη αλήθεια, ότι οι περικοπές στο εισόδημα, σε σημείο που να απειλεί την ίδια την επιβίωση, εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο της επιχειρούμενης γενοκτονίας σε βάρος του ελληνικού λαού και την καταρράκωση της υπερηφάνειας που χαρακτηρίζει τη φυλή του.
    Ο κόσμος που συμμετείχε στις διαδηλώσεις διαμαρτυρήθηκε πάνω απ' όλα για το ότι του ξεπούλησαν την ίδια του την πατρίδα, και ο,τι αντιπροσωπεύει αυτή για τον καθένα, για πέντε δεκάρες που θα τις εισπράξουν, μάλιστα, κατευθείαν οι διεθνείς τοκογλύφοι για τα πανωτόκια.
Έδειξε ότι δεν αρκείται στην δικαιολογία του χρέους για τις δυσβάσταχτες θυσίες που καλείται να κάνει και αντιλαμβάνεται πλέον ότι κάτι άλλο συμβαίνει.
    Ο κόσμος της διαδήλωσης, στην πλειοψηφία τους συνταξιούχοι των ΕΔ και ΣΑ με τις οικογένειές τους, που έζησαν όλη τους τη ζωή στη βάση της αξιοπρέπειας, του καθήκοντος και της τιμής, στοιχεία που χαρακτηρίζουν το ελληνικό έθνος, εξέφρασαν πάνω απ' όλα τον υγιή και δίκαιο θυμό τους για την πατρίδα τους και το έθνος τους, για τον τρόπο που το διεφθαρμένο σύστημα, που ανυψώνει το χρήμα και καταπατά κάθε ανθρώπινη αξία, μεταχειρίστηκε την Ελλάδα και την εξευτέλισε για να επιτύχει τους σκοπούς του, να εγκαταστήσει δηλ. σιγά σιγά τη μονοκρατορία των τραπεζών σε βάρος των εθνών. Και, ταυτόχρονα, έστειλε ένα βροντερό μήνυμα, το ίδιο που έστελναν και οι πρόγονοί του στους εχθρούς τους: Μολών Λαβέ, Όχι, Αρκετά, Ως Εδώ, Σας καταλάβαμε!
    Είμαστε μαθημένοι στις στερήσεις και τις κακουχίες, εκπαιδευμένοι να αντέχουμε σε κάθε είδους πιέσεις και αντιξοότητες, είμαστε όμως και αποφασισμένοι να υπερασπισθούμε το σύνταγμα και την Σημαία μέχρι της τελευταίας ρανίδας του αίματός μας.
    Μας είπατε αυτιστικούς, μας είπατε αντιπαραγωγικούς, μας θεωρήσατε δεδομένους, ήρθε η ώρα της αλήθειας, ήρθε η ώρα να πάρουμε την πατρίδα μας πίσω.
    Γιατί υπάρχει κάτι ανώτερο από τα χρήματα και τις οικονομικές απολαβές και αυτό το γνωρίζουμε πολύ καλά οι στρατιωτικοί που γαλουχούμαστε με κώδικες τιμής και φύσει και θέσει τους ασπαζόμαστε, και αυτό είναι η ηθική, τα ιδανικά και οι αξίες.
    Ήρθε ο καιρός να τις ξαναθυμηθούμε, μετά την αποχαύνωση που σκοπίμως εσείς μας βυθίσατε σ' αυτήν με την ψεύτικη ευμάρεια και την κατανάλωση των πέντε δεκάρων που μας δίνατε, και τώρα μας στερείτε, ηθελημένα πάλι.
    Ίσως θα έπρεπε, κατά κάποιο τρόπο, να σας ευχαριστήσουμε γι' αυτό, γιατί θυμηθήκαμε πάλι πως είμαστε Έλληνες! Και όπου Έλληνας να σημειώνετε στη μετάφραση Ήθος, Ιδανικά, Αγάπη για την Πατρίδα!
    Τα γεγονότα και οι εξελίξεις μας αφύπνισαν, οι όποιες διαφορές παραμερίσθηκαν και το Εθνικό μαζί με το κοινωνικό συμφέρον έχουν γίνει πλέον αυτοσκοπός. Ο Εθνικός μας ποιητής μας προειδοποίησε για το εθνικό ελάττωμα και σήμερα όσο ποτέ άλλοτε θα πρέπει να ληφθεί πλέον υπ' όψιν σοβαρά από όλους μας. «Η Διχόνοια που βαστάει ένα σκήπτρο η δολερή καθενός χαμογελάει, "πάρ' το", λέγοντας, "και συ"».
    Η διχόνοια που μας έσπειραν αρκετά κράτησε, η ώρα να διαλέξουμε έφτασε, την οικονομική και ψυχική μας υποδούλωση ή την ελευθερία; Για άλλη μια φορά το σύνθημα «Νίκη ή Θάνατος» θα τεθεί σαν ένα νοητικό δημοψήφισμα σε όλους τους Έλληνες και μόνοι μας θα πρέπει να αποφασίσουμε για τις τύχες μας. Να ξαναγίνει πραγματικότητα ο άλλος στίχος του εθνικού μας ύμνου: «Ω τρακόσιοι, σηκωθείτε και ξανάλθετε σε μας τα παιδιά σας θελ' ιδείτε πόσο μοιάζουνε με σας»! Λαός και στρατός ενωμένοι.
    Η Εθνική και λαϊκή συσπείρωση ανάγεται πλέον σε αδήριτη αναγκαιότητα, εθνική υποχρέωση όλων εμάς, και αποτελεί μονόδρομο, τον οποίο αν δεν ακολουθήσουμε και συνεχίσουμε να περπατάμε στα ίδια αδιέξοδα μονοπάτια του εγωισμού, του φιλοτομαρισμού, του μικροκομματισμού, του «ωχαδερφισμού» και «του δε βαριέσαι, άλλος θα βγάλει το φίδι από την τρύπα», αύριο θα είναι πολύ αργά, όχι μόνο για τον καθ' ένα μας ξεχωριστά, αλλά για όλους μας και κυρίως για την πατρίδα μας. Μην ξεχνάμε ότι: «Χρωστάμε σε όσους ήρθαν, πέρασαν,. θα' ρθούνε, θα περάσουν. Κριτές θα μας δικάσουν οι αγέννητοι, οι νεκροί». Κωστής Παλαμάς

ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
10.Κομοτηνή: Έσπασαν το σαγόνι φοιτητή επειδή ζήτησε μία απόδειξη των 8€!
    Φοιτητής στην Κομοτηνή αρνήθηκε να πληρώσει όταν δεν του έφεραν τη νόμιμη απόδειξη για τον λογαριασμό και τον έστειλαν στο νοσοκομείο με κάταγμα της κάτω γνάθου, ενώ λόγω του τραύματος θα χρειαστεί να χειρουργηθεί και σε νοσοκομείο της Αθήνας.
    Είναι ίσως η πρώτη φορά μετά την εφαρμογή του νέου νόμου «χωρίς απόδειξη δεν πληρώνω» από τον περασμένο Ιανουάριο που εκδηλώθηκε μια τόσο βίαιη αντίδραση σε βάρος καταναλωτή, ο οποίος απλώς τον εφάρμοσε και απομακρύνθηκε χωρίς να πληρώσει.
    Σύμφωνα με την εφημερίδα ''Έθνος'' θύμα αυτής της πρωτοφανούς επίθεσης έπεσε ένας 20χρονος φοιτητής, για μια απόδειξη για μόλις 8 ευρώ.
    Μαζί με τους φίλους του διασκέδαζαν σε κατάστημα στο κέντρο της Κομοτηνής. Οταν κάλεσαν τον σερβιτόρο για να τους φέρει την απόδειξη, ο τελευταίος το αρνήθηκε, όπως λένε, με αποτέλεσμα να φύγουν χωρίς να πληρώσουν, επικαλούμενοι τη σχετική διάταξη του νόμου.
    Η παρέα στη συνέχεια απομακρύνθηκε και ενώ διέσχιζαν την κεντρική πλατεία είδαν να τους πλησιάζει ο σερβιτόρος του καταστήματος μαζί με ένα άλλο άγνωστο άτομο. Οπως κατήγγειλε ο 20χρονος, ο σερβιτόρος έδειξε την παρέα τους και στη συνέχεια ο άγνωστος άνδρας κινήθηκε προς αυτούς και χωρίς καμία προειδοποίηση τον χτύπησε με δυνατή γροθιά στο πρόσωπο και έσπευσε να απομακρυνθεί. Ο φοιτητής από το δυνατό χτύπημα σωριάστηκε στο έδαφος και έχασε τις αισθήσεις του, ενώ αιμορραγούσε.
    Τα άλλα μέλη της παρέας τον μετέφεραν στη συνέχεια στο Νοσοκομείο της Κομοτηνής από όπου χτες πήρε εξιτήριο, ενώ θα χρειαστεί να πάει στην Αθήνα για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση

11.Δείτε το απίστευτο ενοικιαστήριο που κάνει το γύρο του διαδικτύου

newsbomb.gr
    Ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου καταστήματος αποφάσισε να το νοικιάσει, αλλά με τους δικούς του όρους!
    Έτσι, κάτω από το «Ενοικιάζεται» έχει βάλει με μεγάλα γράμματα τις εγγυήσεις που ζητάει, ώστε να αποφύγει μελλοντικά «φέσια», ενώ παράλληλα υποδεικνύει και ποια θα είναι η «αποδοτικότερη» επιχείρηση.
«Ο αποφασιστικός το κερδίζει»...Τρέξτε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου