Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

ΡOYKOYMOYKOY 1080

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1080
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, όπου και αν υπάρχουν, είναι δικά μου.
Η ‘’ΔΕΚΑΔΑ’’ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
1.ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
2.Διώχνουν την Τίνα Μπιρμπίλη από τον ΟΟΣΑ
3.Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. ΤΙ ΕΙΝΑΙ το EUROGROUP; Μπορεί να παίρνει αποφάσεις και να “νομοθετεί”;;;
4.Διπλά θα πληρώνουμε τα φάρμακα από την επόμενη εβδομάδα!
5.Δείτε τον Μίκυ Μάους με φουστανέλα!
6.ΚΑΙ ΛΙΓΟ …ΓΕΛΙΟ
7.ΠΟΙΗΣΗ
8.ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ( ή μήπως ΚΩΜΩΔΙΑ ? ) ΣΕ ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ.
9.ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ…
10.Ήταν εκατομμυριούχοι για χρόνια και δεν το ήξεραν!

ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
1.ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας καλούμε στην εκδήλωση την Δευτέρα 1 Απριλίου 2013 στις 7:00 μ.μ.
στον Εναλλακτικό χώρο πολιτικής και πολιτισμού του περιοδικού ΑΡΔΗΝ στη Θεσσαλονίκη
Βαλαωρίτου 1 & Δωδεκανήσου (έναντι ΟΑΕΔ),
για την παρουσίαση του βιβλίου του Δαμιανού Βασιλειάδη
Παγκοσμιοποίηση - Νέα Τάξη - Ελληνισμός
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Παντελής Σαββίδης, δημοσιογράφος
Δαμιανός Βασιλειάδης, εκπαιδευτικός, συγγραφέας
τη συζήτηση θα διευθύνει ο
Μιχάλης Λιάκος, ιατρός, πρώην αντινομάρχης
Πληροφορίες στο 2310 543751

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
2.Διώχνουν την Τίνα Μπιρμπίλη από τον ΟΟΣΑ
ΟΙ…ΚΟΜΗΤΕΣ !
ΗΡΘΕ, ΕΙΔΕ, ‘’ΜΑΣΗΣΕ’’, ΑΠΗΛΘΕ.
ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ ??? ΕΣΥ !!!!!
Στοιχεία για τις αποδοχές της Μπιρμπίλη στον ΟΟΣΑ στάλθηκαν στη Βουλή
gr.news.yahoo.com
    Παρελθόν αποτελεί από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης η πρώην υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη έπειτα από δεκαοκτώ μήνες που είχε εγκατασταθεί στην έδρα του οργανισμού στο Παρίσι.
    Σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά» η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στην αντικατάσταση της πρώην στενής συνεργάτιδας του Γιώργου Παπανδρέου από τη θέση της μόνιμης αντιπροσώπου στον ΟΟΣΑ.
    Η απαλλαγή της κ. Μπιρμπίλη από τα καθήκοντά της είναι θέμα ημερών καθώς έχει ετοιμαστεί προεδρικό διάταγμα, το οποίο επικαλείται μία σειρά από διατάξεις νόμων και προεδρικών διαταγμάτων του 2000, 2005, 2011 και 2012 και έτσι θα ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια υπάρχουν για την απομάκρυνσή της.
    Υπενθυμίζεται πως η θέση της μόνιμης αντιπροσώπου στον ΟΟΣΑ εξασφάλιζε στην πρώην υπουργό πενταετή θητεία με μηνιαίο μισθό 7.500 ευρώ. Και τα προνόμια δεν σταματούσαν εκεί αφού η κ. Μπιρμπίλη είχε στη διάθεσή της ένα πολυτελές διαμέρισμα 300 τ.μ. κοντά στη Champs Elysées, το οποίο όπως όλα δείχνουν θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει σύντομα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
3.Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. ΤΙ ΕΙΝΑΙ το EUROGROUP; Μπορεί να παίρνει αποφάσεις και να “νομοθετεί”;;;
    Επειδή πολύ μας έχουν ζαλίσει με τις αποφάσεις του…Eurogroup, ο νομικός Χριστόφορος Χριστοφή, καθηγητής νομικής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, σε συνέντευξή του στο sigmalive μας εξηγεί τι ακριβώς είναι αυτό το “πράγμα” και μέχρι που φτάνουν οι αρμοδιότητές του! Ουσιαστικά, μας λέει ότι όλες οι αποφάσεις του Eurogroup για την Κύπρο (και μόνο ; αναρωτιόμαστε), είναι… ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και τις υπογεγραμμένες Συνθήκες.
    To Eurogroup είναι ένα ανεπίσημο σώμα το οποίο αποτελείται από τις 17 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) που συμμετέχουν στην ζώνη του Ευρώ με στόχο της διαχείριση της ενιαίας νομισματικής αγοράς του ευρώ. Σε αυτό συμμετέχουν ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπεύθυνος για την Οικονομική και Νομισματική Πολιτική και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
    Ο ρόλος του Eurogroup είναι συντονιστικός και δεν έχει οποιαδήποτε νομοθετική ή εκτελεστική αρμοδιότητα.
    Θεμέλιο της ΕΕ είναι το κράτος δικαίου. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι ενέργειες ή αποφάσεις ή νομοθετήματα οποιουδήποτε οργάνου την ΕΕ πρέπει να εδράζεται στις Συνθήκες που έχουν εγκριθεί από όλα τα κράτη μέλη. Οι Συνθήκες αποτελούν το σύνταγμα της ΕΕ και κανένα όργανο δεν μπορεί να λειτουργεί εκτός του πλαισίου των Συνθηκών.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι επιφορτισμένη με το έργο της εφαρμογής του Ευρωπαϊκού Δικαίου.
    Το Δεκέμβριο του 2009, τέθηκε σε ισχύ η Συνθήκη της Λισαβόνας. Αναπόσπαστο μέρος της ήταν ο Χάρτης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Charter of Fundamental Rights of the European Union). Ο Χάρτης αντικατοπτρίζει επίσης τις αρχές που προκύπτουν από τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Εξάλλου από το 2009 οποιαδήποτε χώρα για να γίνει κράτος μέλος της ΕΕ πρέπει να υπογράψει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Προάσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΣΔΑ).
    Σε σχέση με το δικαίωμα περιουσίας, το άρθρο 17 του Χάρτη αναφέρει ότι:
« 1. Κάθε πρόσωπο δικαιούται να είναι κύριος των νομίμως κτηθέντων αγαθών του, να τα χρησιμοποιεί, να τα διαθέτει και να τα κληροδοτεί. Κανείς δεν μπορεί να στερείται την ιδιοκτησία του, παρά μόνον για λόγους δημόσιας ωφέλειας, στις περιπτώσεις και υπό τις προϋποθέσεις που προβλέπονται στο νόμο και έναντι δίκαιης και έγκαιρης αποζημίωσης για την απώλειά της. Η χρήση των αγαθών μπορεί να υπόκειται σε περιορισμούς από το νόμο, εφόσον αυτό είναι αναγκαίο προς το γενικό συμφέρον.»
    Παρόμοια άρθρα υπάρχουν και στο Πρόσθετο Πρωτόκολλο 1 της ΕΣΔΑ αλλά και στο Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας.
   Άλλη βασική Ευρωπαϊκή αρχή δικαίου είναι αυτή της αναλογικότητας. Δηλαδή η επέμβαση σε ένα δικαίωμα πρέπει να είναι ανάλογη με τον επιδιωκόμενο σκοπό και να μην καταργεί το περιουσιακό δικαίωμα.
    Στην δική μας περίπτωση είναι ξεκάθαρο ότι:
(1) το Eurogroup δεν έχει καμία νομική εξουσία να λάβει την απόφαση που έλαβε η οποία καταστρατηγεί της Συνθήκες της ΕΕ τόσο διαδικαστικά όσο και ουσιαστικά.
(2) Η απόφαση του Eurogroup ούτως ή άλλως καταστρατηγεί τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα που προστατεύονται από τις Συνθήκες και το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας και ως εκ τούτου είναι παράνομη και άκυρη.
    Ως Κυπριακή Δημοκρατία οφείλουμε να καταγγείλουμε την απόφαση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και να ζητήσουμε άμεση σύγκληση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που είναι τα μόνα αρμόδια όργανα να επιληφθούν του θέματος και να επαναφέρουν την νομιμότητα.   Νοείται ότι το δικαίωμα προσφυγής στα Κυπριακά Δικαστήρια είναι ανοικτό σε οποιοδήποτε πολίτη παρά το ότι υπό τις περιστάσεις δεν υπάρχει χρόνος για να επιζητηθεί αποτελεσματική θεραπεία.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
4.Διπλά θα πληρώνουμε τα φάρμακα από την επόμενη εβδομάδα!
Πως αλλάζουν οι συμμετοχές
Μην έχετε παράπονο, το ΚΩΝΕΙΟ δίδεται ΔΩΡΕΑΝ !Σε λίγο θα επιδοτείται κιόλας.
http://iatropedia.com
    Δεν φθάνουν όλα τα άλλα, από την επόμενη εβδομάδα οι Έλληνες ασθενείς θα πληρώνουν και νέες συμμετοχές στα φάρμακα καθώς θα εφαρμοσθεί η λεγόμενη ασφαλιστική τιμή στα σκευάσματα. Τι επιβαρύνσεις θα υπάρχουν.
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
    Για λίγες ημέρες ακόμη οι Έλληνες ασθενείς μπορούν να προμηθευτούν τα φάρμακά τους με τις ισχύουσες συμμετοχές και τιμές καθώς στις 26 Μαρτίου αναμένεται να ισχύσει η λεγόμενη ασφαλιστική τιμή στη θετική λίστα φαρμάκων, η οποία θα περιλαμβάνει τα φάρμακα που θα αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία.
    Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ότι οι συμμετοχές των ασθενών θα προσαρμοστούν στις νέες τιμές των φαρμάκων ενώ θα πρέπει πλέον να πληρώνουν και τη διαφορά εάν το φάρμακο που θα προμηθεύονται θα είναι ακριβότερο από το ποσό που θα καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ.
    Ειδικότερα ο Οργανισμός θα αποζημιώνει μόνο την ασφαλιστική τιμή ενός σκευάσματος (ανώτατη τιμή που έχει δοθεί) και αν το φάρμακο είναι ακριβότερο τότε ο ασφαλισμένος θα είναι υποχρεωμένος να πληρώνει και το 50% της διαφοράς.
    Για παράδειγμα εάν ένα σκευάσματα έχει ασφαλιστική τιμή 5 ευρώ ενώ στο ράφι πωλείται έναντι 10 ευρώ, τότε ο ασθενής θα πρέπει να καταβάλει το 25% της γνωστής συμμετοχής αλλά και το 50% από τα 5 ευρώ της διαφοράς που προκύπτει μεταξύ των 5 ευρώ και των 10 που είναι η λιανική.
    Οι γιατροί θα πρέπει να ενημερώνουν τους ασφαλισμένους για τη διαφορά της τιμής υποστηρίζει ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς χωρίς ωστόσο να υπολογίζει ότι το ιατρικό σώμα έχει δηλώσει ότι θα χορηγεί ένα σκεύασμα με βάση την αποτελεσματικότητά του και όχι την τιμή.
    Μπορεί το συγκεκριμένο μέτρο να απαλύνει λίγο τα οικονομικά προβλήματα του ΕΟΠΥΥ, θα επιβαρύνει όμως για άλλη μια φορά τις τσέπες των ασφαλισμένων που θα πρέπει πλέον να πληρώνουν πολύ περισσότερα για να αγοράσουν τα φάρμακά τους.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
5.Δείτε τον Μίκυ Μάους με φουστανέλα!
Η Disneyland τιμά την εθνική μας επέτειο...
newsbomb.gr
    Ένα τριήμερο γεμάτο από Ελλάδα προγραμματίζει να χαρίσει στους επισκέπτες της η Disneyland της Καλιφόρνια στις 25-27 Μαΐου.
    Το διάσημο θεματικό πάρκο με τους ήρωες του Ντίσνεϊ θα ντυθεί στα γαλανόλευκα προσφέροντας πολλές ευκαιρίες για ψυχαγωγία... αλά ελληνικά. Ο Μίκυ Μάους φορά τη φουστανέλα του και η Μίνι σέρνει το χορό στη σχετική διαφημιστική μακέτα.
    Διάφοροι χώροι του πάρκου θα διαμορφωθούν ανάλογα για να υποδεχτούν μουσική, χορό, τέχνες, φαγητό, ιστορία, αθλήματα όλα με ελληνική προέλευση, ενώ η γιορτή φέρει τον χαρακτηριστικό ελληνικό τίτλο «ΟPA!».

ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )
6.ΚΑΙ ΛΙΓΟ …ΓΕΛΙΟ
Από: ioannis kontis
Μια φορά σε ένα μπαρ καθόταν ένας αδύνατος κύριος και κοιτούσε με μανία το ποτό του. Σε μια στιγμή έρχεται ένας μεγαλόσωμος κύριος, του παίρνει το ποτό του και το πίνει μονορούφι και ο άλλος βάζει τα κλάματα. Ο μεγαλόσωμος κύριος του λέει:
- "Καλά ρε φίλε μην κάνεις έτσι, θα σου πάρω άλλο."
- "Όχι, δεν φταις εσύ", λέει ο αδύνατος κύριος.
- "Σήμερα είναι η πιο άσχημή μου μέρα. Το πρωί άργησα να σηκωθώ, έχασα ένα σημαντικό ραντεβού στη δουλειά και ο διευθυντής μου με απέλυσε. Βγαίνω έξω, μου έχουν κλέψει το αυτοκίνητο. Παίρνω ένα ταξί και ξεχνάω μέσα το πορτοφόλι μου. Γυρνάω σπίτι και βλέπω τη γυναίκα μου αγκαλιά με τον υδραυλικό. Και ενώ δεν έφταναν όλα αυτά, ενώ σκόπευα να βάλω ένα τέλος στη ζωή μου έρχεσαι κι εσύ και μου πίνεις το δηλητήριο!"

Πάει ο υπάλληλος στο αφεντικό μια μέρα και του λέει:
"Αφεντικό σήμερα έχω τρομερό πονοκέφαλο, τι να κάνω;".
Το αφεντικό που ήταν πολύ καλός άνθρωπος του απαντάει:
"Επειδή είσαι καλός υπάλληλος θα σου πω τι κάνω εγώ σε ανάλογη περίπτωση και μου περνά."
"Τι;" Ρωτά ο υπάλληλος.
"Πηγαίνω στο σπίτι και κάνω έρωτα με τη γυναίκα μου και αμέσως μου περνά ο πονοκέφαλος. Άντε πήγαινε να κάνεις το ίδιο και θα με θυμηθείς".
Πράγματι ο υπάλληλος έρχεται την επόμενη μέρα και λέει όλο χαρά στο αφεντικό:
"Πράγματι είχες δίκιο αφεντικό νιώθω υπέροχα σήμερα, πέρασε και ο πονοκέφαλος και είμαι σαν άλλος άνθρωπος σε ευχαριστώ. Οφείλω πάντως να ομολογήσω ότι το σπίτι σου είναι τέλειο."

Ο Γιαννάκης επιστρέφει από το σχολείο με το αριστερό μάτι μαυρισμένο.
-Τι έπαθες παιδί μου; τον ρωτάει ανήσυχος ο πατέρας του.
-Να μπαμπά, σήμερα πήγαμε στην εκκλησία. Η δασκάλα μου στεκόταν ακριβώς μπροστά μου. Πρόσεξα πως η φούστα της είχε χωθεί στη σχισμή του πισινού της.
Έπιασα τη φούστα και την τράβηξα, αλλά η δασκάλα μου έριξε φάπα!
-Αγόρι μου, δεν κάνουν τέτοια πράγματα στις γυναίκες. Μην το ξανακάνεις.
Την επόμενη Παρασκευή, ο Γιαννάκης επιστρέφει με το δεξί μάτι μελανιασμένο.
-Τι έγινε Γιαννάκη; του λέει ο πατέρας του επιτιμητικά. Νόμιζα πως σου εξήγησα τι δεν πρέπει να κάνεις.
-Μα μπαμπά, δεν έφταιγα εγώ! Σήμερα πήγαμε στην εκκλησία. Η δασκάλα μου στεκόταν ακριβώς μπροστά μου. Πρόσεξα πως η φούστα της είχε χωθεί στη σχισμή του πισινού της. Τότε ο Κωστάκης που στεκόταν δίπλα μου, έπιασε την φούστα της και την τράβηξε. Εγώ, αφού ήξερα πως αυτό την ενοχλεί, την ξαναέχωσα μέσα!!!

Ένα Αλβανάκι, ο Αλία, ήρθε στην Ελλάδα με τους γονείς του και το έστειλαν σχολείο. Την πρώτη μέρα ρωτάει η δασκάλα τα παιδάκια:
-Εσένα πώς σε λένε;
-Ελενίτσα.
-Και εσένα;
-Κωστάκη.
Ήρθε και η σειρά του μικρού Αλία:
-Εσένα πώς σε λένε;
-Με λένε Αλία και είμαι από την Αλβανία.
-Από εδώ και πέρα θα λέμε πως είσαι ο Γιαννάκης και είσαι από την Ελλάδα.
Χάρηκε πολύ ο μικρός, αφού τα υπόλοιπα παιδιά δε θα τον κορόιδευαν και θα έπαιζαν μαζί του.
Όταν γύρισε σπίτι του λέει η μητέρα του:
-Αλία, πλύνε τα χέρια σου και έλα να φάμε.
-Δε με λένε Αλία. Με λένε Γιαννάκη και είμαι Ελληνόπουλο.
-Τι είπες; Αντί να είσαι περήφανος που είσαι από την Αλβανία λες πως είσαι Ελληνόπουλο;
Και του δίνει ένα χέρι ξύλο.
Το βράδυ γυρίζει ο πατέρας του.
-Τι έχεις Αλία; Γιατί κλαις;
-Ουφ πια! Δε με λένε Αλία. Με λένε Γιαννάκη και είμαι Ελληνόπουλο.
-Τι είπες; Δεν ντρέπεσαι να λες ότι είσαι Ελληνόπουλο;
Και τον δέρνει και αυτός.
Την επόμενη μέρα πάει στο σχολείο και τον βλέπει η δασκάλα μελανιασμένο.
-Τι έπαθες Γιαννάκη;
-Πού να σας τα λέω κυρία. Χτες το βράδυ με έδειραν δυο Αλβανοί!

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ
7.ΠΟΙΗΣΗ
Η ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ
Σιωπηλό μου πουλί
Κελάηδησε για λίγο
Δώσε στη λύπη μου χαρά
Ζωντάνεψε, πριν φύγω

Μα που να πάω ο δυστυχής
Τον δρόμο τον φοβάμαι
Είναι χλωμή η χαραυγή
Χαμόγελα ζητάμε

Άναψα μια μικρή φωτιά
Να ζεσταθεί η ψυχή μου
Να δώσω σήματα ζωής
Αληθινής κραυγής μου.

Όταν οι πίκρες θα σβηστούν
Και θάρθει ηρεμία
Η δυσφορία θα χαθεί
Θα έρθει η ευημερία.
ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ
Είσαι η χαρά μου, στα όνειρα μου
Το ταξίδι μου, στο συναίσθημά μου
Η μορφή σου, είναι η ταραχή μου
Στα σκοτάδια μου, η χαραυγή σου.

Άνοιξε την καρδιά σου
Δέξου την προσφορά μου
Δως μου μια ευκαιρία
Σ΄ έχω αδυναμία

Δεν σου ζητώ πολλά, κοίταξε καλά
Ζω στην θύμηση σου, μες την μοναξιά
Ψάχνω να σε βρω, μες την προσμονή
Στα σκοτάδια μου, η χαραυγή.

Άνοιξε την ψυχή σου
Πάρε την απόφασή σου
Ήρθα μόνον να σου πω
Το μαρτύριο που ζω.
Λαζ.- Κίμων Μπερβερίδης

ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ
8.ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ( ή μήπως ΚΩΜΩΔΙΑ ? ) ΣΕ ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ.
ΠΡΑΞΗ ΠΡΩΤΗ. Επιδεινώνεται η κατάσταση στην Κύπρο - Προς κούρεμα 15% των καταθέσεων
Δεν ξέρω γιατί, αλλά η όλη υπόθεση μου ‘’μυρίζει’’ εκβιασμό.
Εκβιασμό προς όλους. Δηλαδή.
Προς τους Ρώσσους. ‘’ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΩΣΕΤΕ, ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΖΗΜΙΑ’’ με ό τι αυτό συνεπάγεται.
Προς τους ‘’ΕΤΑΙΡΟΥΣ’’ τους ( και ‘’μας’’)’’ΕΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ , ΘΑ ΜΑΣ ‘’ΣΩΣΟΥΝ’’ ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ, ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ‘’ΜΕ ΤΟΝ Π… ΣΤΟ ΧΕΡΙ’’)
Προς τους ίδιους τους Κύπριους βουλευτές κτλ. ‘’ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ, ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΟΙ ΄΄ΜΙΚΡΟΙ’’ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΄΄ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ’’ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ( ΡΩΣΣΟΙ, ΛΙΒΑΝΕΖΟΙ ( για αυτους κουβεντα δεν ακούγεται) και άλλοι μαυροι έως γκρί καταθέτες.
Από απλά μέχρι απλο’ι’κά.
Κύπρος: Πιθανώς εντός ωρών λύση στα πλαίσια του Eurogroup
gr.news.yahoo.com
    Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες φαίνεται να υπάρχει πλειοψηφική συναίνεση στην κυπριακή Βουλή για την ψήφιση των νομοσχεδίων εξυγίανσης της οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος.    
    Αν συμφωνεί η Τρόικα θα υπάρξει νομοσχέδιο για εφάπαξ κούρεμα στις καταθέσεις άνω των 100.000, το οποίο θα ανέρχεται στο 15% σύμφωνα με πληροφορίες από την Καθημερινή Κύπρου.
Νεοφύτου: Ράδιο αρβύλα τα περί κουρέματος
    Ο Αβέρωφ Νεοφύτου διαψεύδει ότι ο ΔΗΣΥ θα καταθέσει πρόταση νόμου για γενικό κούρεμα, ενώ άλλος βουλευτής του ΔΗΣΥ κάνει λόγο για κατάθεση νομοσχεδίου.
    Ο αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου έκανε λόγο για «ράδιο αρβύλα», όταν κλήθηκε από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει φήμη που μεταδίδουν ΜΜΕ για επαναφορά του γενικού κουρέματος των καταθέσεων με πρόταση νόμου που θα καταθέσει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του.
    «Εχουμε να ασχοληθούμε με άκρως σοβαρότερα ζητήματα από αυτά που μεταδίδονται από το ράδιο αρβύλα», είπε.
    Στο μεταξύ, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών διέκοψε τη συζήτηση των εννέα νομοθετημάτων και θα επαναρχίσει σε λίγο.
Εξετάζεται το σχέδιο Β
    Την ίδια ώρα στην τελική ευθεία βρίσκονται οι συζητήσεις με την Τρόικα για ολοκλήρωση του πακέτου διάσωσης που προνοεί :
- Τη διάσωση της Λαϊκής Τράπεζας
- Κούρεμα καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ, το οποίο δεν έχει συμφωνηθεί
Το δραματικό tweet του Προέδρου
    Η Βουλή θα κληθεί σε λίγο να πάρει μεγάλες και δύσκολες αποφάσεις, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Πρόεδρος Αναστασιάδης
«Θα υπάρχουν οδυνηρές πτυχές, όμως η χώρα πρέπει να σωθεί», τόνισε ο Πρόεδρος
Νεοφύτου: Να βρούμε μια συμφωνημένη βάση
    Ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ σε δήλωση του από τη Βουλή, τόνισε ότι έγιναν και γίνονται πολλές δηλώσεις και πρόσθεσε: Εμείς σιωπήσαμε διότι προσπαθούσαμε να βρούμε λύση. Κάθε λεπτό ήταν και είναι πολύτιμο για να μπορέσουμε στις επόμενες ώρες να βρούμε μια συμφωνημένη βάση για να μπορούμε απόψε, μέσα από την ευρύτερη δυνατή κοινοβουλευτική συνεννόηση, να ψηφίσουμε τα νομοσχέδια για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις, το πλαίσιο και οι στόχοι που τέθηκαν στο τελευταίο Eurogroup».
    Εξάλλου πληροφορίες από τη Βουλή αναφέρονται σε προσπάθειες που γίνονται στο παρασκήνιο, οι οποίες στοχεύουν και σε προτάσεις νόμου από ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ, και οι οποίες θα περιλαμβάνουν και κούρεμα.
Ενταση στην Επιτροπή Οικονομικών
    Με εντάσεις, ιδίως μετά το σχόλιο του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας πως όσοι βουλευτές κατέχουν καταθέσεις άνω των 100 χιλιάδων ευρώ, θα πρέπει να το δηλώσουν, συνεχίζεται ακόμα η συζήτηση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής για τα νομοσχέδια που κατατέθηκαν στη Βουλή.
    Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, εκπρόσωποι της Λαϊκής Τράπεζας θέτουν στο τραπέζι αίτημα για διαμοιρασμό των επιπτώσεων μεταξυ της τράπεζάς τους, και της Κύπρου, και απαιτούν ουσιαστικά η διαδικασία αναδιάρθρωσης να συμπεριλάβει και την Τράπεζα Κύπρου, και να οδηγηθούν και οι δύο τράπεζες σε οργανωμένο διαχωρισμό ενεργητικών και κλείσιμο των προβληματικών τους εργασιών.
    Πάντως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που γίνονται, ο διαχωρισμός ενεργητικών που θα προκύψει στην Λαϊκή, δεν συνεπάγεται και απώλεια θέσεων εργασίας, ενώ με την κίνηση αυτή θα εξασφαλιστούν εξοικονομήσεις της τάξης των 3.6 δισ. ευρώ. Αυτή η εξοικονόμηση προκύπτει από το γεγονός ότι στην Λαϊκή Τράπεζα θα παραμείνουν μόνο οι εργασίες που είναι υγιείς με αποτέλεσμα οι ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης της «Υγιούς Λαϊκής» να είναι κατά πολύ μικρότερες.
    Σημειώνεται ότι αν οι βουλευτές δεν εγκρίνουν την πρόταση, τότε η Λαϊκή δεν μπορεί πλέον να ανοίξει τις πόρτες της για εργασίες.
Ποιοι βουλευτές έχουν καταθέσεις
    Σύμφωνα με πληροφόρηση, οι βουλευτές αποφεύγουν να τοποθετηθούν, ενώ αρνήθηκαν να δηλώσουν ποιοί έχουν προσωπικά συμφέροντα στην εν λόγω τράπεζα, μέ προσωπικές καταθέσεις άνω των 100 χιλιάδων ευρώ.
    Σε περίπτωση έγκρισης του νομοσχεδίου, τότε οι καταθέτες με ποσά κάτω των 100 χιλιάδων ευρώ θα έχουν εγγυημένες καταθέσεις, αλλά οι υψηλότερες καταθέσεις θα υποστούν κούρεμα, ενδεχομένως μέχρι και 40%.
Παπαδόπουλος: «Δεν θα μας υποβάλετε πώς θα λειτουργήσουμε»
    Η αναφορά του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Νίκου Παπαδόπουλου που υπέδειξε στον Διοικητή ότι «δεν θα μας υποβάλετε πώς θα λειτουργήσουμε», διατυπώνοντας τη θέση ότι μπορούμε να φύγουμε από το ευρώ.
    Κατά τη συνεδρία τέθηκε το ερώτημα εάν είναι δυνατό να επιστρέψουμε στο γενικό κούρεμα καταθέσεων με κούρεμα και καταθέσεων κάτω των 100.000 ευρώ. Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Φοίβος Αθανασίου ανέφερε ότι το κούρεμα όλων των καταθέσεων δεν βρίσκεται πλέον στο τραπέζι των συζητήσεων με το Eurogroup και τυχόν επαναφορά του θα γίνει μόνο από την κυπριακή Κυβέρνηση.
    Το σχέδιο εξυγίανσης προβλέπει το διαχωρισμό των εργασιών της Λαϊκής Τράπεζας και τη μεταφορά των ανασφάλιστων καταθέσεων (πέραν των 100.000 ευρώ) και των μη εξυπηρετούμενων δανείων στην τράπεζα γέφυρα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή με αυτό τον τρόπο η Λαϊκή Τράπεζα αποξενώνεται από τις ζημιές που υπέστη στην Ελλάδα.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ…..
ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ‘’ΟΧΙ’’ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ….
ΠΑΡΑΛΛΗΛΙΣΜΟΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΡΑΞΗ, ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΚΙΝ
( ας καλπάσει η αχαλίνωτη φαντασία σας...)
ΠΡΑΞΗ ΔΕΥΤΕΡΗ. Σαρρής: 25% το κούρεμα των καταθέσεων στην Τράπεζα Κύπρου για πάνω απο 100.000 ευρώ - Μεγάλοι περιορισμοί στις αναλήψεις
- Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ψηφίζεται το κούρεμα στην κυπριακή Βουλή
- Δεν ισχύει για καταθέσεις 100.000 ανά πρόσωπο
- Κανονικά το κούρεμα στους εταιρικούς λογαριασμούς
- Νέα συνάντηση σήμερα με την τρόικα
- Το απόγευμα της Κυριακής η συνεδρίαση του Εurogroup
- Στις Βρυξέλλες ο Αναστασιάδης
    Νομοσχέδιο για «κούρεμα» των καταθέσεων άνω των 100 χιλιάδων ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου έως 25%, επεξεργάζεται η κυβέρνηση για να κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
    Όπως είπε ο υπουργός οικονομικών της Κύπρου Μιχάλης Σαρρής στο Mega, το κούρεμα θα διαμορφωθεί κοντά στο 25%. Πληροφορίες από κυβερνητική πηγή αναφέρουν ότι το «κούρεμα» και στην Τράπεζα Κύπρου «προβάλλει πλέον ως αναγκαιότητα, αφού η τρόικα φαίνεται να μην ικανοποιείται μόνο με την αναδιάρθρωση της Λαϊκής».
    Το κούρεμα δεν ισχύει για για καταθεσεις 100.000 ανά πρόσωπο. Αν δηλαδη, για παράγειγμα, σε ενα λογαριασμο 300.000 υπαρχουν τρία ονόματα, ο λογαριασμός δεν θα υποστεί κούρεμα, κάτι όμως που θα συμβεί στους εταιρικούς λογαρισμούς.
    Από το «κούρεμα» στην Τράπεζα Κύπρου υπολογίζεται ότι θα καταστεί εφικτή η συγκέντρωση ποσού τριών δις. Ευρώ.
    Ήδη, από την προωθούμενη εξυγίανση της Λαϊκής Τράπεζας και την αποξένωση του παραρτήματός της στην Ελλάδα εξοικονομούνται 3,6 δις ευρώ.
    Όπως είπε o κ. Σαρρής θα υπάρξει σήμερα νέα συνάντηση με την τρόικα, ενώ με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα το απόγευμα της Κυριακής συνεδρίαση του Eurogroup.
Υπερψηφίστηκαν τα νομοσχέδια με το βλέμμα στραμμένο στις Βρυξέλλες
    Η Βουλή ψήφισε ομόφωνα, μετά το νομοσχέδιο για το Εθνικό Ταμείο Αλληλεγγύης και το νομοσχέδιο για την Επιβολής Περιοριστικών Μέτρων στις Συναλλαγές σε Περίπτωση Έκτακτης Ανάγκης .
    Ο νόμος έχει σκοπό, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και για λόγους δημόσιας τάξης ή και δημόσιας ασφάλειας, την ανάθεση εξουσιών στον Υπουργό Οικονομικών ή, κατά περίπτωση, στο Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, για τη δυνατότητα λήψης και επιβολής προσωρινών περιοριστικών μέτρων, συμπεριλαμβανομένων περιορισμών στη διακίνηση κεφαλαίων.
Διαβάστε όσα έγιναν στο κυπριακό κοινοβούλιο απο το Newsit.com.cy
    Σήμερα ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης και οι πολιτικοί αρχηγοί θα μεταβούν στις Βρυξέλλες για διαβουλεύσεις με την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να υπάρξει τελική συμφωνία για το ύψος του «κουρέματος» στις καταθέσεις άνω των 100 χιλιάδων ευρώ.
    Με οριακή πλειοψηφία μιας ψήφου η Βουλή ψήφισε το νομοσχέδιο για την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος , που περιλαμβάνει την μετατροπή της Λαϊκής σε «καλή» και «κακή» Τράπεζα.
    Υπέρ ψήφισαν 26 βουλευτές του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ. Εναντίον ο ανεξάρτητος βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας και ο βουλευτής του ΕΥΡΩΚΟ Νίκος Κουτσού. Εικοσιπέντε βουλευτές του ΑΚΕΛ , της ΕΔΕΚ και ένας βουλευτής του ΔΗΚΟ τήρησαν αποχή.
    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χριστός Στυλιανίδης, ανακοίνωσε την εσπευσμένη μετάβαση του Προέδρου και των Αρχηγών των κομμάτων το Σάββατο στις Βρυξέλες, λέγοντας μεταξύ άλλων, πως «ότι κι αν συμβαίνει η Ευρώπη είναι η οικογένεια μας.
    Μάλιστα, σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Eurogroup.
Ενώπιον της Βουλής βρέθηκαν και τα εξής νομοσχέδια για:
- Εξυγίανση των τραπεζών, που παραπέμπει προς το παρόν στην περίπτωση της Λαϊκής Τράπεζας και συνοδεύεται από άλλα έξι συναφή για το τραπεζικό σύστημα.
- Δημιουργία Εθνικού Ταμείου Αλληλεγγύης (ΕΤΑ), στο οποίο θα ενταχθούν διάφορα περιουσιακά στοιχεία του κράτους, περιλαμβανομένου του φυσικού πλούτου της Κύπρου.
    Ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, δήλωσε ότι, ενώ η κατάσταση της κυπριακής οικονομίας συνεχίζει να βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση, «υπάρχουν σημαντικά βήματα προς τη θετική κατεύθυνση».
    Ανέφερε ότι υπάρχουν καλά νέα, αφού με τις αποφάσεις που προβλέπεται να ληφθούν απόψε και με το κλείσιμο της συμφωνίας πώλησης των παραρτημάτων των κυπριακων τραπεζων στην Ελλάδα, τα 5,8 δισεκατομμύρια ευρώ περιορίζονται σε περίπου 3 δισεκατομμύρια.
    Ο κ. Νεοφύτου εξέφρασε την πεποίθηση ότι «είμαστε στον καλο δρόμο και θα καταφέρουμε, έστω παρά πολύ δύσκολα, να διασώσουμε την Τράπεζα Κύπρου και παράλληλα με την εξυγίανση της Λαϊκής Τράπεζας να σωθούν 361 χιλιάδες καταθέτες, που δεν θα επηρεαστούν ούτε κατά ένα σεντ».
    Ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ υπογράμμισε ότι με ρύθμιση θα διασφαλιστούν τα Ταμεία Συντάξεως των εργαζομένων στη Λαϊκή, που είναι περίπου διακόσια εβδομήντα εκατομμύρια.
ΠΡΑΞΗ ΤΡΙΤΗ. Δρακόντειοι οι περιορισμοί στις καταθέσεις
ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ…. ΝΟΜΙΖΑΝ ΠΩΣ ‘’ΘΑ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΝΑΝ’’ ??? ΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕ !
    Πρωτόγνωρους περιορισμούς σε καταθέσεις και συναλλαγές, αντίθετους στο ευρωπαϊκό κεκτημένο περί ελεύθερης διακίνησης κεφαλαίων αλλά απαραίτητους για τον περιορισμό της εξόδου κεφαλαίων από την Κύπρο, εισάγει το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε αργά το βράδι της Παρασκευής από την Κυπριακή Βουλή.
    Ο νόμος προβλέπει μεταξύ άλλων περιορισμούς στις αναλήψεις μετρητών και μετατροπή όλων των καταθέσεων σε προθεσμιακές, οι οποίες και δεν μπορούν να τερματιστούν πρόωρα.
    Ειδικότερα, με το νέο νόμο, ο υπουργός Οικονομικών έχει τη δυνατότητα να επιβάλλει:
- Περιορισμούς στις αναλήψεις μετρητών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ορίζεται ανώτερο ποσό ανάληψης στα 10.000 ευρώ το μήνα.
- Απαγόρευση του πρόωρου τερματισμού καταθέσεων προθεσμίας
- Υποχρεωτικό επαναπρογραμματισμό της λήξης των καταθέσεων προθεσμίας
- Απαγόρευση ή και περιορισμό ανοίγματος νέων λογαριασμών
- Μετατροπή καταθέσεων που βρίσκονται σε λογαριασμούς όψεως/τρεχούμενους σε καταθέσεις προθεσμίας
- Απαγόρευση ή και περιορισμός στις συναλλαγές χωρίς μετρητά
- Περιορισμό στη χρήση χρεωστικών, πιστωτικών ή προπληρωμένων καρτών
- Απαγόρευση ή και περιορισμός στην εξαργύρωση επιταγών
- Περιορισμό στις διατραπεζικές συναλλαγές ή και στις συναλλαγές εντός του ίδιου πιστωτικού ιδρύματος
- Περιορισμό στις συναλλαγές του κοινού με πιστωτικό ίδρυμα
- Περιορισμό στη διακίνηση κεφαλαίων, πληρωμών και μεταφορών
    Επίσης, ο υπουργός ή κατά περίπτωση ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας μπορεί να επιβάλλει οποιοδήποτε άλλο περιοριστικό μέτρο το οποίο κρίνει απαραίτητο να επιβληθεί υπό τις περιστάσεις για λόγους δημόσιας τάξης ή και δημόσιας ασφάλειας.
9.ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ…
ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΧΟΣ
2008 - Αρχίζει τα χατίρια - υπόθεση ΘΟΚ: ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΕΣ
2008 - Χαρίζει χαλίτικο στο Ακάκι στην ΕΔΟΝ: ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΕΣ
2008 - Απόδραση Κίτα - 12 Δεκεμβρίου (μετά από συναλλαγές με την αστυνομία): ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΕΣ
2008 - Ocean Tankers - χορηγός Ομόνοιας (51 εκατομμύρια ευρώ) :ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΕΣ
2009 - Η διαδικασία προσφορών για την ανέγερση ακτινοθεραπευτικού τμήματος στο Νοσοκομείο Λεμεσού.: ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΕΣ
2009 - Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, (βιβλία Ιστορίας): ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΕΣ
2010 - Αντισυνταγματικοί διορισμοί των Υπουργών Παιδείας (Ανδρέα Δημητρίου) & Πρέσβη της Κύπρου στην Αθήνα (Ιωσήφ Ιωσηφ) - Κανένας δεν παραιτήθηκε.: ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΕΣ
2010 - Ο εκσυγχρονισμός του. ρουσφετιού (Προεδρικό - Γ.Γ ΑΚΕΛ - email): ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΕΣ
2010 - Εμφυτεύματα του Β. Γενικού Εισαγγελέα Άκη Παπασάββα (στοίχισαν στο κράτος 17.000 ευρώ).: ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΕΣ
2010 - Γιουροσύπρια. Η Κυβέρνηση ζήτησε 35 εκατομμύρια. Σε λίγους μήνες πτώχευσε (στον δρόμο 320 άτ ομα).: ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΕΣ
2010 - Τα πολυτελή τζέτ του Χριστόφια με κόστος πέραν του μισού εκατ. κάθε χρόνο.: ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΕΣ
2010 - Τα συνεχή σκάνδαλα και η κοροϊδία με τις κάμερες τροχαίας.: ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΕΣ
2011 - Μολέσκης, κόρη και γαμπρός (διορισμό με προσφορά χωρίς ανοιχτή διαδικασία για 119.000 ευρώ).: ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΕΣ
2011 - Μαύρος Ιούλιος - Μαρί - 13 Λεβέντες Νεκροί: ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΕΣ
2011 - Καταστροφή του ηλεκτροπαραγωγού σταθμού της Κύπρου (ζημίες πέραν του 1δις ευρώ) Γιατί; επειδή κάποια σαΐνια είχαν τη φαεινή ιδέα να τοποθετήσουν εκρηκτικά δίπλα από τον μεγαλύτερο ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό της Κύπρου.: ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΕΣ
2011 - Ξεπούλημα της πατρίδας για 70 MW, προχώρησε σε συμφωνία με την παράνομη αρχή ηλεκτρισμού των κατεχομένων για την αγορά ηλεκτρικού ρεύματος.: ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΕΣ
2011 - Εκατομμύρια για τις Κυπριακές Αερογραμμές.: ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΕΣ
2011 - Επιδόματα Χριστόφια συντήρησης εξ ωτερικού (Επιδόματα, τα οποία δεν λάμβαναν οι προκάτοχοί του).: ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΕΣ
2011 - Πλουσιοπάροχη μεταχείριση των αιτητών πολιτικού ασύλου: ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΕΣ
2011 - Κυβέρνησης συμφωνία ενοικίασης, χωρίς την προκήρυξη οποιωνδήποτε προσφορών, για ανέγερση κτιρίου που θα στεγάσει το Κτηματολόγιο Αμμοχώστου.: ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΕΣ
2011 - Η κοροϊδία με την επένδυση Kατάρ και το ξεπούλημα της κρατικής γης.: ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΕΣ
2012 - Οι διαδικασίες που αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο για την προμήθεια φυσικού αερίου στην Κυπριακή Δημοκρατία.: ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΕΣ
2012 - Το σκάνδαλο με το Μέγαρο Πολιτισμού και την σπατάλη 15εκ. ευρώ και το έργο ακόμη δεν άρχισε.: ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΕΣ
2012 - Χαμένα 40 εκατομμύρια που προορίζονταν για τον νέο μουσείο της Κύπρου.: ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΕΣ
2013 - Διορισμοί μέχρι και την υστάτη Άκελικών (υποδιοικητής Κεντρικής): ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΕΣ
5 χρόνια Ακελικέ, Εδονίτη, εργάτη της ΠΕΟ, γυναίκα της ΠΟΓΟ, οπαδέ της Ομόνοιας δεν ήσουν πουθενά! Τώρα ξύπνησες;;;

ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
10.Ήταν εκατομμυριούχοι για χρόνια και δεν το ήξεραν!
Αν έχεις τύχη... αγόραζε!

newsbomb.gr
    Μια οικογένεια από τη Νέα Υόρκη αγόρασε προ καιρού ένα βάζο από ένα παζάρι. Αφού... παζάρεψε λίγο την τιμή, το πήρε προς 3 δολάρια.
    Πού να ήξερε όμως και η οικογένεια και ο παλαιοπώλης περί τίνος επρόκειτο.
    Το... φτηνό αυτό βάζο ήταν ένα κεραμικό έργο τέχνης από την Κίνα, ηλικίας 1.000 ετών.     Δημιουργήθηκε την εποχή της Κινεζικής Δυναστείας των Σονγκ (960 – 1127 μ.Χ.).
    Κατά μεγάλη τύχη κάποιος γνωστός της οικογένειας είχε δει ένα παρόμοιο έκθεμα στο Βρετανικό Μουσείο και τους παρακίνησε να ψάξουν την προέλευση του βάζου.
    Έτσι απευθύνθηκαν σε ειδικούς μέχρι που έφτασαν σε ειδικό εκτιμητή του οίκου Sotheby's του Λονδίνου ο οποίος έβγαλε σε δημοπρασία το πολύτιμο κειμήλιο των... 3 δολαρίων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου