Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1077

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1077
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, είναι δικά μου.
Η ‘’ΕΠΤΑΔΑ’’ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
1.Απ΄ έξω κουκλάδικο...
2.ΤΟ… ΚΑΜΑΡΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
3.Τι ανταλλάγματα ζητάει η Ρωσία για να βοηθήσει την Κύπρο με 5,8 δισ. Ευρώ
4.Σύνδεσμος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης
5.ΠΟΙΗΣΗ
6.Πάγωσε τους Αξιωματικούς ε.ε & ε.α με τις ''αυτοθυσίες Στρατιωτικών'' που ζήτησε o ΥΕΘΑ στη Λάρισα
7.ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ

ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
1.Απ΄ έξω κουκλάδικο...
...και από δίπλα
πανουκλάδικο...
http://thessalonikimesaapoeikones.blogspot.gr
    Η ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου τελείωσε. Ο χώρος ευπρεπίστηκε, οι άθλιες πόρτες της πρόσοψης άλλαξαν, μπήκαν φωτιστικά (δεν έχω δει ακόμη πως είναι το μνημείο το βράδυ), τα τραπεζοκαθίσματα μπήκαν σε τάξη. Τι άλλο να θέλει κανείς;
    Κι όμως. Περιβάλλον χώρος είναι όλο αυτό που βλέπει ο επισκέπτης, ο οποίος όσο προσηλωμένος και να είναι στο μνημείο, όλο και θα ρίξει και καμιά ματιά τριγύρω του. Και εκεί είναι το πρόβλημα, που υπάρχει σε πολλά μνημεία της πόλης. Οι μικροπωλητές σε κάποια, το μεγάλο μέγεθος του χώρου που πιάνουν τα τραπεζοκαθίσματα, που έχουν πιάσει την Ροτόντα απ' τον λαιμό, τα σκουπίδια.
    Στο Παζάρ Χαμάμ, οι λουλουδάδες (όπως και πολλοί άλλοι επαγγελματίες) που δεν εννοούν με τίποτα να καταλάβουν ότι είναι κοινοί κλέφτες (με την στενή έννοια) όταν ιδιοποιούνται την χρήση του δημόσιου χώρου και ότι δεν είναι δικαίωμά τους να κάνουν ότι τους κατεβεί στο κεφάλι στον χώρο γύρω από τα μαγαζιά τους: παρατημένα καφάσια, χαρτόκουτα, καροτσάκια, ιδιοκατασκευές κάθε είδους κ.ο.κ
    Κύρια όμως φταίει η παλιά δημοτική αρχή που δεν προέβλεψε κάποιον μικρό αποθηκευτικό χώρο. Μια μελέτη, (όχι του ποδαριού) πάντα προβλέπει τέτοιους απαραίτητους χώρους. Τι να κάνουν τώρα οι άνθρωποι για κάποια είδη που δεν μπορούν να πεταχτούν στους κάδους. Αυτό αφορά όλα τα δημοτικά μαγαζιά που ενοικιάζονται. Για παράδειγμα, τι θα γίνει με τους κλειστούς γυάλινους χώρους στην νέα παραλία; Εκεί κι αν θα είναι το πρόβλημα. Προέβλεψε κάτι ο Δήμος; Αν όχι, πρέπει τώρα στην φάση της κατασκευής τους να μελετήσει το ζήτημα και να δώσει λύση. Εντάξει, παιδιά, οι δικοί μας είναι ή κλέφτες ή ανίκανοι. Καμιά φορά, καί τα δύο.

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
2.ΤΟ… ΚΑΜΑΡΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
Γράφει ο Βασίλης Χήτος
    Καμαρώστε τον, με τα «ροζ» βραχιολάκια στα χέρια. Είναι ο σημερινός υπουργός οικονομικών του κουρέματος των Κυπρίων Μιχάλης Σαρρής που είχε πιαστεί από το ψευδοκράτος εν καιρώ ειρήνης για ομοφυλοφιλικά όργια και να τον... έχουν «καβάλα» δυο ανήλικοι Τούρκοι!
    Ο άνθρωπος που τον έβαλαν στο χέρι οι απαρχαιωμένες [;] κατοχικές δυνάμεις θα έσωζε τους αδελφούς μας, από την οικονομική κατοχή.
    Ο πολιτικός με τέτοιες «ασυγκράτητες» αδυναμίες που τότε κύλησε στο βούρκο της Κατεχόμενης Λευκωσίας και που εξαγόρασε για 20 ευρώ δυο ανήλικους θα μπορούσε να πει «ΟΧΙ» στην κρύα Μέρκελ και στους ψυχρούς του ΔΝΤ.
    Ο Σαρρής που διαπομπεύτηκε από τους Τούρκους για τα GAY πάθη του, θα μπορούσε ποτέ να «καρφώσει» έστω και κρυφά στους Ρώσους μεγιστάνες για να «σηκώσουν» τις καταθέσεις τους;
    Ο σημερινός υπουργός που τον Οκτώβριο του 2011 πιάστηκε γυμνός μέσα στο διαμέρισμα της οδού Ρεσατιγιέ 56 να τον πηγαίνουν «τρενάκι» θα μπορούσε ποτέ να γίνει ο σκληρός τραπεζίτης-διαπραγματευτής;
    Και καλά αυτός, αυτοί που τον επέλεξαν γι αυτή τη θέση, δεν διδάχτηκαν τίποτε από την πρώτη δραματική εισβολή;

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
3.Τι ανταλλάγματα ζητάει η Ρωσία για να βοηθήσει την Κύπρο με 5,8 δισ. Ευρώ
    Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής δήλωσε ότι η Κύπρος και η Ρωσία δεν κατέληξαν σε μια απόφαση για δάνειο από τη Μόσχα, στη διάρκεια των συνομιλιών σήμερα το πρωί.
«Είχαμε μια πολύ ειλικρινή συζήτηση, έχουμε υπογραμμίσει πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση», δήλωσε ο Μ. Σαρρής αποχωρώντας μετά από τις συνομιλίες με το Ρώσο υπουργό Anton Siluanov.
«Θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις μας για να βρούμε τη λύση με την οποία ελπίζουμε ότι θα λάβουμε κάποια στήριξη. Δεν υπήρξαν προσφορές, τίποτα συγκεκριμένο. Είμαστε ικανοποιημένοι με την καλή έναρξη των συνομιλιών», τόνισε ο Μ. Σαρρής.
    Ερωτηθείς για την παράταση του δανείου των 2,5 δισ. ευρώ που έχει ήδη λάβει η Κύπρος από τη Ρωσία (και που εκπνέει το 2016), δήλωσε ότι «οι συζητήσεις συνεχίστηκαν για πράγματα και πέρα από αυτό».
    Σύμφωνα εξάλλου με το πρακτορείο Dow Jones Newswires, o Μ. Σαρρής τόνισε πως «θα παραμείνουμε στη Ρωσία μέχρι να επιτευχθεί συμφωνία».
Η Κύπρος ζητάει νέο δάνειο και χαλάρωση όρων
    Το πρακτορείο Reuters αναφέρει επίσης ότι ο Κύπριος υπουργός βρίσκεται στη Μόσχα για συζητήσεις με Ρώσους αξιωματούχους σχετικά με ένα δάνειο 5 δισ. ευρώ και τη χαλάρωση των όρων του υφιστάμενου δανείου.
    Επίσης, η κυπριακή πρεσβεία ανακοίνωσε ότι η προγραμματισμένη για τις 12:00 ώρα Ελλάδος συνέντευξη Τύπου του Κύπριου υπουργού Οικονομικών, ακυρώθηκε. Η επίσημη εξήγηση είναι ότι οι διαβουλεύσεις θα τραβήξουν σε διάρκεια, ωστόσο το επιτελείο του Κύπριου υπουργού δεν εξήγησε γιατί δεν θα μπορούσε να υπάρξει ενημέρωση αργότερα εντός της ημέρας, αφού κατά τον υπάρχοντα προγραμματισμό ο Κύπριος υπουργός αναχωρεί αύριο για τη Λευκωσία.
    Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκτός της αναδιάρθρωσης του παλαιού ρωσικού δανείου των 2,5 δισ. ευρώ η συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών έχει συμπεριλάβει, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι, παραχώρηση μεριδίων σε κυπριακές τράπεζες, καθώς και ενεργειακά κοιτάσματα της Κύπρου.
Οι Ρώσοι ζητούν μερίδιο στο φυσικό αέριο
    Πρόσβαση στο φυσικό αέριο της Κύπρου, φέρεται να ζητάει η Μόσχα για να παραχωρήσει το δάνειο, το οποίο από το περασμένο καλοκαίρι έχει ζητήσει η Λευκωσία, σύμφωνα με το newsit Κύπρου. Στο δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται πληροφορίες, σημειώνεται πως η Ρωσία βάζει ως όρο για οικονομική βοήθεια, 20% στη διαχείριση του Φυσικού Αερίου.
    Υπογραμμίζεται όμως πως το πιο σημαντικό είναι πως η Ρωσία ζητάει και ανεφοδιασμό των πολεμικών της πλοίων από το Μαρί και των πολεμικών της αεροπλάνων από το αεροδρόμιο της Πάφου «Ανδρέας Παπανδρέου».
    Επίσης, σύμφωνα με το ίδιο πάντα δημοσίευμα, το υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας σκοπεύει να συνδυάσει την βοήθεια στην Κύπρο με την αποκάλυψη εκ μέρους των κυπριακών αρχών, των στοιχείων των ιδιοκτητών ρωσικών εταιρειών, που ιδρύθηκαν στο νησί, όπως ανάφερε σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Κommersant.
    Ο Ρώσος βουλευτής και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικής Πολιτικής, Καινοτόμου Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας της Δούμα, Μιχαήλ Γεμελιάνοφ σε συνάντηση με τον Γιώργο Λιλλήκα εξήγησε ότι οι σχετικές αποφάσεις με τη χορήγηση δανείου λαμβάνονται από το υπουργείο Εξωτερικών και στη συνέχεια η υπόθεση πάει στην Κρατική Δούμα, η οποία αποφασίζει αν θα τις επικυρώσει ή όχι.
Ρωσικό δάνειο πιό ευνοϊκό από το ΔΝΤ
    «Θα συμβάλουμε, ώστε το δάνειο να είναι ρωσικό, γιατί είναι κατανοητό ότι το ρωσικό δάνειο είναι πιο ευνοϊκό από εκείνο του ΔΝΤ, γιατί δεν θέτουμε κάποιους οικονομικούς όρους για την παραχώρησή του, δεν ορίζουμε κάποια συγκεκριμένη πολιτική, όπως συμβαίνει τώρα με την Ελλάδα» είπε και πρόσθεσε πως το ΔΝΤ ακολουθεί εξαιρετικά μονομερή πολιτική έναντι της Ελλάδας.
Οι Ρώσοι αγόρασαν την Λαϊκή Κύπρου;
    Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega Kύπρου ρωσικά κεφάλαια παίρνουν τη Λαϊκή Τράπεζα και ταυτόχρονα αναλαμβάνουν την ανακεφαλοποίηση.
    Πληροφορίες αναφέρουν πως αυτό το κλίμα δείχνει πως έπεται και σύναψη συμφωνίας σε υψηλό επίπεδο μεταξύ των ηγεσιών Λευκωσίας και Μόσχας για το υπόλοιπο πακέτο διάσωσης. Τα ρώσικα κεφάλαια ενδιαφέρονται για την απόκτηση της κυπριακής τράπεζας και όχι των ελληνικών δραστηριοτήτων της.
Ρουμπινί: Οι Ρώσοι θέλουν να δημιουργήσουν ναυτική βάση στην Κύπρο
    Με ένα tweet του ο Nουριέλ Ρουμπινί, ο διεθνής οικονομολόγος με τις δηλώσεις για την κρίση που παραπέμπουν στην Κασσάνδρα, αναφέρεται στις αξιώσεις που πιστεύει ότι έχει η Ρωσία από την Κύπρο.
    Αναφέρει χαρακτηριστικά, πως εκτός από πρόσβαση στο φυσικό αέριο επιθυμεί να δημιουργήσει και μια στρατιωτική ναυτική βάση στο νησί.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
4.Σύνδεσμος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης
thessalonikimaxibasketball.gr - maxibasketballthessaloniki2013.gr
Στις 139 και προχωράμε!

    Απέμειναν 114 μέρες μέχρι την έναρξη του 12ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MAXIBASKETBALL της Θεσσαλονίκης (12- 21 Ιουλίου) και οι συμμετοχές έχουν φτάσει αισίως τις 139.
    Ο κύκλος των συμμετοχών δεν έχει κλείσει ακόμη. Ειδικά για τον επόμενο μήνα, τον Απρίλιο, αναμένεται ένα μεγάλο κύμα συμμετοχών, κάτι που δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ενός νέου ρεκόρ που θα καταρρίψει το προηγούμενο των 161, στο «Παγκόσμιο» του Νατάλ, στη Βραζιλία, για το 2011.
    Οι προετοιμασίες για την καλύτερη οργάνωση του «Παγκοσμίου», ισομεγέθης μιας διοργάνωσης… ολυμπιακών διαστάσεων, με δεδομένο ότι θα φιλοξενηθούν εκατοντάδες (ίσως και 500) αγώνες, σε όλα τα κλειστά γυμναστήρια της Θεσσαλονίκης, βρίσκονται σε εξέλιξη, με προεξάρχοντα τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής καθώς και τα μέλη των αρμόδιων επιτροπών (συμμετοχών, εγκαταστάσεων και άλλες).
Το «Παγκόσμιο» στο Βελιγράδι και τη Σόφια
    Το Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης βρίσκεται στο πλευρό της μεγάλης προσπάθειας για την καλύτερη δυνατή οργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MAXIBASKETBALL της Θεσσαλονίκης (12-21 Ιουλίου) και συμβάλλει τα μέγιστα στην προβολή της.
    Ο υπουργός Θόδωρος Καράογλου, με αφορμή τουριστικές εκθέσεις στο Βελιγράδι και τη Σόφια, συμπεριέλαβε το πρόγραμμα της ελληνικής συμμετοχής το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.
    Γιουγκοσλάβοι και Βούλγαροι, καθώς και οι επισκέπτες του ελληνικού περιπτέρου ενημερώθηκαν σχετικά με τη μεγάλη διοργάνωση που ήδη έχει καταγράψει ενθουσιώδη συμμετοχή από την Ευρώπη και την Αμερική και αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον πολλών ακόμη βετεράνων από όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ
5.ΠΟΙΗΣΗ
ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΑΖΙ
Μάτια, χείλη και τα δυο μαζί
Αγκαλιάζουν με πάθος
Το κρυμμένο κορμί.

Χάδι, βλέμμα και τα δυο μαζί
Κυριεύουν αγάπες
Το συναίσθημα ζει.
Αγάπες, έρωτες, άπιαστες ομορφιές
Γυρεύουν θάλασσες, ήρεμες ακρογιαλιές.

Γέλιο, γλύκα και τα δυο μαζί
Μου θυμίζουν τα χρόνια
Μεθυσμένα κρασί.
ΕΝΑ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ
Ένα ανοιξιάτικο πρωινό, το πέλαγο έμεινε σιωπηλό
Πουλιά πετούσαν βιαστικά, ανοίγοντας δρόμο στον νοτιά
Και εγώ ζητούσα ακόμη γιατρειά, στου χρόνου την λησμονιά.

Ήταν μια καρδιά, με μάτια αμυγδαλωτά, στοχαστικά
Ήταν ανοιξιάτικο πρωινό που με βρήκε μόνο μου να ζω
Και μ άφηνε να τραγουδώ, σε ένα χαρούμενο ρυθμό
Σκορπώντας την δροσιά έντονα μαγευτικά.

Ούτε σύννεφο στον ουρανό, θα ανέβω ψηλά να λυτρωθώ
Την δύναμη να βρω, να αφεθώ στου ανέμου την πνοή
Να δω τα πέλαγο που ηρεμεί, για να βρω όπως και παλιά
Της λευτεριάς μου τα φτερά, ανάμεσα στα άλλα τα πουλιά.
Λαζ.- Κίμων Μπερβερίδης

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
6.Πάγωσε τους Αξιωματικούς ε.ε & ε.α με τις ''αυτοθυσίες Στρατιωτικών'' που ζήτησε o ΥΕΘΑ στη Λάρισα

    Ενώ απογορεύτηκε να υπάρχουν κάμερες και μικρόφωνα στην τελετή ..!!!
ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΠΕΧΛΙΒΑΝΟΥ
larissanet.gr
    Απ’ τα χείλη του υπουργού Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλου κρέμονταν οι αξιωματικοί και όλοι οι στρατιωτικοί και οι απόστρατοι σήμερα στην τελετή παράδοσης – παραλαβής στην 1η Στρατιά μήπως και διορθωθούν οι αιματηρές περικοπές που έγιναν στο στράτευμα αλλά αντί υποσχέσεων τους ζητήθηκαν νέες θυσίες και αυτοθυσίες! Στρατιωτικοί και απόστρατοι «πάγωσαν» ακούγοντας τον κ. Παναγιωτόπουλο!     Σε συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα στο στρατόπεδο «Νικ. Πλαστήρα», η επίσημη τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοικήσεως της 1ης Στρατιάς, από τον Αντιστράτηγο Γεώργιο Σοφιανίδη στον Αντιστράτηγο Χρίστο Μανωλά, παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου, του Υφυπουργού κ. Δημητρίου Ελευσινιώτη.
«ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΣΤΕΙΛΕΙ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ»
    «Δεν έχουμε υποστείλει ποτέ τη σημαία της αξιοπρέπειας. Να μην απογοητευόμαστε από τις δυσκολίες» επισήμανε ο Αντιστράτηγος Γ. Σοφιανίδης σε μία συγκινητική ομιλία υπενθυμίζοντας ότι υπηρέτησε 38 χρόνια στο στράτευμα.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΝΩΛΑΣ: ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ…
    Ο νέος διοικητής της 1ης Στρατιάς, Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς, σε μία φορτισμένη και βαθύτατα συγκινητική ομιλία, έστειλε το δικό του μήνυμα – σύνθημα με δύο λέξεις: «Όλοι μαζί…».
«ΠΕΡΝΑΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΠΛΗΓΑΔΕΣ»
    Ο υπουργός Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος στην αρχή της ομιλίας του ανέφερε πως «Η Σαρακοστή ξεκίνησε κάτω από θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη των Ευρωπαϊκών εξελίξεων», επισημαίνοντας τον υψηλό βαθμό επικινδυνότητας και αστάθειας. Ο κ. Παναγιωτόπουλος εξήρε το έργο των στρατιωτικών υπενθυμίζοντας τη μεγάλη αποτρεπτική στρατιωτική ικανότητα που εξασφαλίζει στη χώρας μας η 1η Στρατιά.
ΤΩΡΑ ΠΙΑ…
ΕΙΣΑΙ ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΠΑΛΙΑ
ΚΙΤΡΙΝΟ ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ…
    Ο κ. Παναγιωτόπουλος επισήμανε πως τώρα «περνάμε τις δημοσιονομικές Συμπληγάδες και όλοι πρέπει να δείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Μας παρακολουθούν όλοι, εχθροί, φίλοι, γείτονες».
«ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΘΥΣΙΕΣ»
    «Σταθήκαμε όρθιοι στις μηλόπετρες των Συμπληγάδων, δεν μας άλεσαν» συμπλήρωσε ο υπουργός Άμυνας και σημείωσε ότι ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς γνωρίζει τις οικονομικές δυσκολίες και τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες προσφέρουν οι στρατιωτικοί. «Είναι καιρός για θυσίες και αυτοθυσίες» επισήμανε στους στρατιωτικούς ο κ. Παναγιωτόπουλος.
ΜΑ@@@ΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΑ ( ΕΛΠΙΖΩ)
ΤΟΥΣ ΠΑΤΗΣΕ ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ…..
Τέλος ο υπουργός Άμυνας ζήτησε στήριξη και από τους αποστράτους και ολοκλήρωσε την ομιλία του εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «θα κερδίσουμε το εθνικό στοίχημα».
ΠΟΙΟΙ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΑΝ
Η τελετή παράδοσης – παραλαβής στην 1η Στρατιά έγινε υπό την παρουσία των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου, ΓΕΣ Αντιστράτηγου Αθανάσιου Τσέλιου, ΓΕΝ Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη, ΓΕΑ Πτεράρχου (Ι) Ευάγγελου Τουρνά, Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτεράρχου (Ι) Χρήστου Βαίτση και του επιτίμου Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού κ. Παναγιώτη Χαρβάλα, εκπροσώπων αποστράτων κ.α. και( πλήθος Παπάδων φώτο απο υλικό της Στρατιάς )
ΥΓ1. Οι φωτογραφίες είναι υλικό της 1ης Στρατιάς καθώς δεν επετράπη στους φωτορεπόρτερ και τους εικονολήπτες να καλύψουν την τελετή παραλαβής – παράδοσης.
ΥΓ2. Κρίμα, υπουργός Άμυνας να είναι ο κ. Π. Παναγιωτόπουλος, πρώην δημοσιογράφος και να μην επιτρέπεται η φωτογράφηση και η βιντεοσκόπηση της τελετής παράδοσης – παραλαβής στη Στρατιά από τα τοπικά ΜΜΕ.
7.ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ
ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΜΕΣΑΡΕΤΖΙΔΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΧΗΣ ΕΑ
Στρατηγέ καλή σας μέρα,
    Πρέπει να σας πω ότι χάρηκα πολύ που σας άκουσα μετά από αρκετό καιρό. Ποτέ δεν φαντάστηκα ότι η πρωτοβουλία μου αυτή θα έφτανε μέχρι εσάς. Η αλήθεια είναι ότι τις τελευταίες 3 μέρες έχω δεχθεί καταιγισμό τηλεφωνημάτων από συναδέλφους μας που αγωνιούν για την τραγική εξέλιξη που βιώνει η χώρα μας, ο ελληνικός λαός και μαζί μ’ αυτόν οι αγαπητοί μας συνάδελφοι που έχουν τόσο βάναυσα πληγεί από τη λαίλαπα των μνημονίων και των μέτρων που αυτά συνεπάγονται.
    Αναλαμβάνω αυτήν την πρωτοβουλία γιατί πιστεύω ότι στους χαλεπούς καιρούς που διέρχεται η χώρα και φυσικά οι συνάδελφοί μας, θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι ο μόνος τρόπος για την αντιμετώπιση των καθημερινών μας προβλημάτων είναι η αλληλεγγύη και συνεργασία.
    Αναμφισβήτητα κάθε δικηγόρος παρέχει τις υπηρεσίες του νόμιμα και θεμιτά, απλά θα πρέπει να γνωρίζουμε όλοι τις δυνατότητες που έχουμε για να περιορίσουμε το κόστος των κάθε λογής νομικών ενεργειών. Δεν επιδιώκω να αποθαρρύνω ορισμένους από την ανάθεση των υποθέσεών τους σε δικηγόρους, κάθε άλλο, αλλά εφόσον δεν είναι σε θέση να καταβάλουν το κόστος της ανάθεσης υποδεικνύω και αυτή τη εναλλακτική νόμιμη οδό.
    Σε σχέση με το προκείμενο θέμα δηλαδή της κατάθεσης έφεσης σας ενημερώνω:
           1. Το συνημμένο υπόδειγμα αφορά στην προσβολή των μειώσεων της σύνταξής μας βάσει του Ν.4093/12 (περικοπές 5-10-15% και μείωση των συντελεστών προσδιορισμού της σύνταξης ανά βαθμό). Η πρωτοβουλία μου ξεκίνησε μετά από την έκδοση της θετικής γνωμοδότησης της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που συμπεριλαμβάνεται στο δικόγραφο και η οποία μας παρέχει ελπίδες δικαίωσης.
           2. Η διαδικασία έχει ως εξής:
                 α. Προσαρμόζουμε το συνημμένο υπόδειγμα της έφεσης σύμφωνα με τα δικά μας δεδομένα, την εκτυπώνουμε σε δύο αντίγραφα τα οποία υπογράφουμε και στο ένα από τα δύο αντίγραφα επισυνάπτουμε αντίγραφο της Πράξης Αναπροσαρμογής που προσβάλλουμε.
                 β. Προμηθευόμαστε ένα παράβολο δημοσίου 20 € (από εφορίες) καθώς και μεγαρόσημα 17€ (από δικαστήρια).
                 γ. Καταθέτουμε την έφεση στο Ελεγκτικό Συνέδριο (για την Αθήνα η διεύθυνση είναι Τσόχα & Βουρνάζου 4 Τ.Κ. 101 68, κοντά στο γήπεδο του Παναθηναϊκού, 5ος όροφος γραφείο 505). Εφόσον ο συνάδελφος κατοικεί στην επαρχία, η κατάθεση μπορεί να γίνει τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην πρωτεύουσα του Νομού.
Εδώ είναι ο σχετικός σύνδεσμος για τους κατά τόπους Επιτρόπους. Αφού πρωτοκοληθούν και τα δύο αντίγραφα, το ένα (δικόγραφο) παραλαμβάνεται από το Ε.Σ και το δεύτερο μας επιστρέφεται προκειμένου να το επιδώσουμε εντός 6 μηνών με δικαστικό επιμελητή της επιλογής μας στον Υπουργό Οικονομικών.
                δ. Εφόσον επίκειται η εκδίκαση της υπόθεσής μας, θα λάβουμε σχετική κλήση στη διεύθυνση που αναγράφουμε. Ενημερωτικά, στην Αθήνα σήμερα εκδικάζονται υποθέσεις του 2006. Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο ακροατήριο θα είναι απαραίτητο να ορίσουμε δικηγόρο. Ωστόσο μέχρι να έρθει η στιγμή εκείνη θα έχουμε σαφείς ενδείξεις για την εξέλιξη του θέματος.
    Στρατηγέ αυτές είναι οι πληροφορίες μου προς εσάς και άλλους συναδέλφους που τυχόν ζητήσουν τη συνδρομή μου. Για οποιοδήποτε διευκρίνιση ή κάθε άλλο ζήτημα είμαι στη διάθεσή σας.
Καλή σας μέρα.
      ΥΓ. Έχω λάβει email από την ΑΚΙΣ η οποία απαντά στην πρωτοβουλία μου λέγοντας ότι “μόνη της όμως η κατάθεση πάει στα σκουπίδια αν δεν κοινοποιηθεί με δικαστικό επιμελητή στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και στο ΥΠ.ΟΙΚ.” καθώς επίσης ότι “Το κόστος επιδοσης κυμαίνεται από 80-150 ευρώ”. Αυτό φυσικά δεν ευσταθεί κατά την εμπειρία μου και γνώση (συνεργάζομαι με δικηγορικό γραφείο). Η επίδοση στην Αθήνα κοστίζει 50€ και εφόσον υπάρξει ικανοποιητικός αριθμός εφέσεων προς επίδοση είναι δυνατόν να πετύχουμε καλύτερη η τιμή. Το στοιχείο της συνεργασίας μου με δικηγορικό γραφείο φυσικά δεν το προβάλλω καθώς δεν έχω σκοπό να κερδίσω κάτι από τη διαδικασία αυτή. Ωστόσο, οι φίλοι μου και οι γνωστοί μου το γνωρίζουν αυτό εδώ και κάποια χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου