Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1071

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1071
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, είναι δικά μου.
Η ‘’ΕΠΤΑΔΑ’’ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
1.ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΑ ΚΑΙ ΕΕ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
2.Εκθεση στη Φλώρινα
3.Θεσσαλονίκη: Ανοίγει ξανά το ξενοδοχείο "Μακεδονία Παλάς"!
4.Η κρίση των λέξεων
5.Απάτη 130 εκατ. ευρώ στον Ηρακλή!
6.ΚΑΛΗ ΤΡΕΛΗ ΑΠΟΚΡΙΑ!
7.Τραγωδία στον Έβρο - Σφαγή κατά την διάρκεια καταστροφής πυρομαχικών
ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
1.ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΑ ΚΑΙ ΕΕ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    Μεγαλειώδης και με ιδιαίτερα αγωνιστικό παλμό, ήταν η χτεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας όλων των Ενώσεων των εε και εα αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης.
    Από την Βόρεια Ελλάδα, γενικώτερα, συμμετείχε μεγάλος αριθμός, τα δε λεωφορεία υπολογίζονται σε 45 – 50 περίπου.
    Κατά την συγκέντρωση, επικρατούσαν τα συνθήματα αγωνίας για τον άγρια δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό, από τους ξένους και ντόπιους εγκάθετους.
    Η συγκέντρωση, ήταν η δεύτερη μετά των Αθηνών, και προαναγγέλθηκαν και άλλες, σε πολλές πόλεις της Ελλάδος.
    Είναι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα η οργανωμένη αντίδραση των στελεχών εε και εα των ΕΔ και ΣΑ, και αυτό θα πρέπει να θορυβήσει την κυβέρνηση και να την προβληματίσει για το εάν ο δρόμος των τεχνοκρατών , της φτωχοποίησης και της άκρατης φορομπηχτικής πολιτικής που ακολουθεί είναι και ο σωστός.
    Σύμφωνα με μέτριους υπολογισμούς, το συγκεντρωμένο πλήθος ξεπερνούσε τις 10.000 άτομα, όλων των ηλικιών και κατηγοριών.
    Μετά τις προσφωνήσεις των Ενώσεων που πήραν μέρος, σχηματίστηκε πορεία άνω των 6.000 ατόμων, η οποία δια των οδών Πλ.Αριστοτέλους – Τσιμισκή – Βενιζέλου – Εγνατίας – Ιωνος Δραγούμη, κατέληξε στο Διοικητήριο, όπου και το Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, και αντιπροσωπεία παρέδωσε ψήφισμα στον Υπουργό .
    Η παρουσία της αστυνομίας για τήρηση της τάξεως ήταν συμβολική, αφού δεν χρειάστηκε να επέμβει σε καμμία περίπτωση. Όπως και στην συγκέντρωση των Αθηνών, η τάξη ήταν υποδειγματική.
    Παρακάτω τεσσερεις φωτογραφίες για να διαπιστωθεί ‘’του λόγου το αληθές’’.
Ανδρεας Μελεζιάδης
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΟ
http://roukoumoukoueveryday.blogspot.gr/


ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
2.Εκθεση στη Φλώρινα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
3.Θεσσαλονίκη: Ανοίγει ξανά το ξενοδοχείο "Μακεδονία Παλάς"!
    Με υψηλή πληρότητα, με αρκετούς Ρώσους και Ισραηλινούς πελάτες και ελαφρώς ανακαινισμένο, ανοίγει ξανά το ιστορικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, "Μακεδονία Παλάς", το οποίο παρέμενε κλειστό από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, μετά την αποχώρηση της εταιρείας ΑΞΤΕ του ομίλου Δασκαλαντωνάκη, ( ξέρετε τώρα, η γνωστή μας Μαρί ...)που το λειτουργούσε τα τελευταία 16 χρόνια."'
    Ήδη, ο νέος μισθωτής του ξενοδοχείου (σ.σ. η εταιρεία "White & Black" του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη), κάλεσε εργαζομένους να επιστρέψουν στα πόστα τους και ξεκίνησαν οι διαδικασίες ετοιμασίας του ξενοδοχείου, χωρίς ωστόσο να έχουν ακόμη υπογραφεί συμβάσεις. Αναμένεται να επαναπροσληφθεί το 92% των 120 εργαζομένων, όπως προβλέπει η συμφωνία της μίσθωσης.
    Βέβαια, όταν οι συμβάσεις υπογραφούν, θα αφορούν μόνο το επόμενο 12μηνο (σ.σ. η νέα σύμβαση μίσθωσης είναι διάρκειας ενός έτους) και δεν υπάρχει καμία δέσμευση για το τι θα συμβεί από εκεί και μετά. Γι' αυτό και είμαστε σε ετοιμότητα", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Πιερίας, Κυριάκος Τσιαούσης.
    Όπως είπαν εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο, το οποίο σημειωτέον ανήκει στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, πάνω από 250 δωμάτια (σε σύνολο 260 δωματίων και 24 σουιτών) έχουν ετοιμαστεί για να υποδεχτούν τους πρώτους πελάτες του "Μακεδονία Παλάς" για το 2013.
    "Μας έχουν ενημερώσει ότι θα έρθουν Ρώσοι και Ισραηλινοί, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες", είπε εργαζόμενη, που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία της. Κατά την ίδια, οι εργασίες που έχουν γίνει για να 'φρεσκάρουν' το εσωτερικό του ξενοδοχείου είναι μικρής κλίμακας και αφορούν κυρίως τη ρεσεψιόν και το κεντρικό λόμπι.
    Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία "Black & White" του Ρώσου ομογενούς επιχειρηματία, είχε καταθέσει προσφορά μηνιαίου μισθώματος 95.000 ευρώ, την ανώτερη μεταξύ τριών υποψηφίων.
    Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ πρόκειται να προκηρύξει νέο διαγωνισμό για τη μακροχρόνια μίσθωση του ξενοδοχείου (πιθανώς για 25 ή και 30 χρόνια), καθώς η τρέχουσα συμφωνία με τη "Black & White" αφορά σε προσωρινή μίσθωση, 12μηνης διάρκειας.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
4.Η κρίση των λέξεων
ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΑΡΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
Δημήτρης Νατσιός Δάσκαλος Κιλκίς
    Αντί προλόγου: Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, το πρόσφατο, της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, της πολύ μεγάλης.
    Τα «μέσα» της διαπλοκής αφιέρωσαν ικανό χρόνο στην προβολή του, εις ανταπόδοσιν των παλαιών ευεργεσιών. Η ατμόσφαιρα μύριζε «ολική επαναφορά» και αποφορά. Κάποια στιγμή εμφανίζεται ο καταζητούμενος και επικηρυγμένος ΓΑΠ. Καπνίζουν τα μάτια μας από οργή. Υποδοχή μεσσία. Στημένοι ζητωκραυγαστές και κρανιοκενείς χειροκροτητές σπεύδουν, παραληρώντας, να τον υποδεχτούν. Και είναι πολλοί. «Ενός βλακός μύριοι έπονται».
«Μα, τον καλούν ξένα, ονομαστά πανεπιστήμια και διδάσκει», αποφαίνεται συνομιλητής. Και το μάτι του θολώνει.
«Προς τι ο θυμός;» του απαντώ. Αυτό είναι καλό για μας. Και εξηγώ.
    Την Μεγάλη εβδομάδα, όσοι πηγαίνουν στις ωραιότατες κατανυκτικές ακολουθίες, ακούν, όταν ψάλλονται τα «αλληλουάρια» τον εξής «προκλητικό» στίχο: «Πρόσθες αυτοίς κακά, Κύριε, πρόσθες αυτοίς κακά, τοις ενδόξοις της γης».
    Η παρουσία του Γιωργάκη σε ξένα θερμοκήπια παραγωγής πειθήνιων υπαλλήλων τους και, το χειρότερο γι' αυτούς, οι διαλέξεις του περί την οικονομίαν, συνιστά, ακριβώς, πρόσθεση κακού και κακών «τοις ενδόξοις της γης». Μακάρι να σκοτισθεί ο νους όλων των ισχυρών της γης και να τον καλούν για μαθήματα. Θα καταρρεύσουν όλοι και όλα. Οπότε.
    «Τρε μπιεν», που λέει κι ο Μακρυγιάννης για τον Ντερνύς στους Μύλους, και σώπασε ο συζητητής.
    Ας αφήσουμε όμως τα υποκείμενα και ας ασχοληθούμε με τα κείμενα. Και, αφού και ξεκινήσαμε με ευτράπελους και γελοιότητες, ας συνεχίσουμε έτσι. Εξάλλου ακόμη και η πένα θέλει την ξεκούρασή της από την περιρρέουσα και αβάσταχτη ελαφρότητα.
    Ο γράφων, πολλές φορές, αναγκάζεται να προστρέχει στα έγκυρα λεξικά της γλώσσας μας, μια όντως απολαυστική περιήγηση. Δυστυχώς εκείνη η ηδονική τελετουργία του ξεφυλλίσματος των σελίδων, με το σκόνταμα του βλέμματος σε αφανέρωτες λέξεις, αντικαταστάθηκε από το πάτημα ενός πλήκτρου.
    Με το λεξικό προασπίζεις το κείμενο σου από τυχόν ασάφειες, παρερμηνείες, ανορθογραφίες και γενικά από τα καιροφυλακτούντα «γλωσσικά ολισθήματα». «Αρχή σοφίας ονομάτων επίσκεψις», ή σοφία, κατά τον Επίκτητο, εκκινεί από την γνώση της σημασίας των λέξεων.
    Η γνώση προϋποθέτει την ερμηνευτική ακρίβεια των λέξεων, την μύηση στο μέγα ετυμολογικό πέλαγος της ελληνικής, την εις βάθος οικείωση των γραμματοσυντακτικών κανόνων, την διάκριση των εννοιολογικών αποχρώσεων με τις οποίες είναι στολισμένες οι λέξεις του λόγου μας.
    Αυτή όμως η γονιμοποιός και καθ' όλα τερπνή αναζήτηση της σημασιολογικής ακρίβειας των λέξεων-όρων στα λεξικά, θέτει, σε αρκετές περιπτώσεις, τον αναζητητή, ενώπιον ενός αβάσταχτου βασανισμού, διλημματικής μορφής. Λέξεις ευρέως διαδεδομένες και συχνόχρηστες κυκλοφορούν με διαφορετικές ερμηνείες. Στο λεξικό εύσημη ερμηνεία και στον προφορικό λόγο, στην καθημερινή συναναστροφή, κακόσημη. Στο λεξικό περιβάλλονται από σημασίες ευγενικές και σπουδαίες και στο «στόμα του λαού», αποϊεροποιούνται, απαξιώνονται, φεύγει ο εύχημος καρπός και μένει το προς απόπτυσιν κουκούτσι.
    Μια ελάχιστη περιδιάβαση σε κάποιες κοινόλεκτες περιπτώσεις, είναι απαραίτητη. Έτσι, για παράδειγμα, διαβάζουμε και λέμε: (παραθέτω πρώτα την ευγενή σημασία και κατόπιν την. κατάντια του. Βεβαίως δεν φταίει η λέξη, αλλά οι άνθρωποι που τις. σαρκώνουν).
Κόμμα (στο λεξικό): πολιτικός οργανισμός που εκφράζει, προασπίζει και προωθεί τα συμφέροντα και τις απόψεις, ορισμένου κοινωνικού συνόλου, τάξης ή ομάδας.
Κόμμα (στον καθημερινό λόγο): «Ομάς ανθρώπων ειδότων ν'αναγιγνώσκωσιν και ν' ανορθογραφώσιν, εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπό έναν οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν'αναβιβάσωσιν αυτόν διά παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παράσχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι». (Ροΐδης).
Συνδικαλισμός (στο λεξικό): Κίνηση οργανώσεως των εργαζομένων για την αποτελεσματική διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.
Συνδικαλισμός : Κηφηνείον ή «ωραία Ελλάς». Υποζύγιο της εξουσίας. Ασφαλής οδός αναρρίχησης σε κυβερνητικούς θώκους. Βολεμένος χαραμοφάης. Απεργολάτρες στην αντιπολίτευση, απεργοσπάστες στην εξουσία.
Προοδευτικός (Λεξικό): Αυτός που επιθυμεί την πρόοδο, την εξέλιξη προς το καλύτερο, που τείνει προς αυτήν και την επιδιώκει.
Προοδευτικός : Αυτός που επιθυμεί την πρόοδο του, που επιδιώκει και τείνει προς αυτήν. Αυτός που στα νιάτα του, όταν ήταν ακόμη αριστερός, άντεξε ακόμη και σε βασανιστήρια, και όταν ενηλικιώθηκε και γνώρισε τον εαυτό του, λύγισε στις προσφορές . Και τώρα υποστυλώνει το σύστημα, το οποίο τον χρησιμοποιεί, επί πληρωμή, ως περιτύλιγμα, ως λαδόκολλα, για να περνούν, κυρίως, νεοταξικές αθλιότητες. Είναι οι πνευματικοί ταγματασφαλίτες της Νέας Εποχής.
Εργαζόμενος (Λεξικό): Αυτός που εργάζεται στα πλαίσια της κοινωνίας και προσφέρει μισθωτή εργασία.
Εργαζόμενος : Είδος υπό εξαφάνιση. Κατασπαράσσεται από τα θηρία του Μνημονίου. Διά βίου κορόιδο και ο συνήθης εξαπατώμενος, προδομένος και ευκολόπιστος. Κατά τον Ροΐδη και πάλι: «οι Έλληνες διαιρούνται εις τρεις κατηγορίας, α) εις συμπολιτευόμενούς, ήτοι έχοντας κοχλιάριον (=κουτάλι) να βυθίζωσιν εις την χύτραν του προϋπολογισμού, β) εις αντιπολιτευόμενους, ήτοι μη έχοντας κοχλιάριον και ζητούντος παντί τρόπω να λάβωσι τοιούτον, γ) εις εργαζομένους, ήτοι (=δηλαδή) ούτε έχοντας κοχλιάριον ούτε ζητούντας, αλλ' επιφορτισμένους να γεμίζωσιν την χύτραν διά του ιδρώτος αυτών».
Πατριώτης (λεξικό): Αυτός που αγαπάει την πατρίδα του, ο συμπολίτης, ο συντοπίτης.
Πατριώτης : Την έστησαν, την ωραία λέξη, οι προοδευμένοι στον τοίχο και την εκτέλεσαν. Αν την επικαλεστείς αυτομάτως στιγματίζεσαι ως Ελληναράς, σωβινιστής, οπισθοδρομικός, σκοταδιστής και λοιπά παρόμοια ρεκάσματα. Η γνωστή συνταγή δηλαδή: εξόντωση διά της γραφικότητας.
Σοσιαλισμός (λεξικό): Κοινωνικοοικονομική θεωρία και σύστημα που πρεσβεύει την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής.
Σοσιαλισμός : Δεν ξέρουμε τι ακριβώς είναι, αλλά ξέρουμε τι δεν είναι: αυτό που βιώσαμε για περίπου τρεις δεκαετίες εδώ στην Ελλάδα, επί ΠΑΣΟΚ.
Πολιτικός (λεξικό): Αυτός που έχει ως κύρια απασχόληση την πολιτική, τα κοινά.
Πολιτικός : «Πολιτικός είσαι όταν μπορείς να αποσπάς από τους πλούσιος χορηγίες και από τους φτωχούς ψήφους, με την υπόσχεση πως θα προστατεύσει, τους μεν από τους δε».
Κάπου διάβασα πως οι Γάλλοι λένε ότι μόνο οι πόρνες και οι πολιτικοί κρατούν ολοζωής τον τίτλο που απέκτησαν έστω και για λίγο κατά την «λαμπρά» σταδιοδρομία τους. Έτσι ακούμε να προσφωνείται κάποιος υπουργός, αν και έχουν παρέλθει αιώνες από τότε που ανέλαβε το αξίωμα.
Ιστορικός (λεξικό): Ο επιστήμονας που ασχολείται με τη μελέτη και την έρευνα της ιστορίας.
Ιστορικός : Ημιμαθές σαπρόφυτο, που αυτοπροσδιορίζεται ως αριστερός, συνήθως νεόπλουτος, λόγω απορροφήσεως κονδυλίων, που σκοπό έχει να μαγαρίσει την εθνική μας ιστορία. Και επειδή ζούμε στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, ενίοτε ανταμείβεται και με βουλευτικό έδρανο.
Ευρωπαϊκή πολιτική: Το αίσθημα αλληλεγγύης που διέπει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, με κοινή συνισταμένη τα αγαθά της Δημοκρατίας, της Ισότητας και της Ελευθερίας και λοιπά εύηχα.
Ευρωπαϊκή πολιτική : «Αυτό που ονομάζουμε ευρωπαϊκή πολιτική, δεν είναι τίποτα άλλο παρά πολτός ανθρωπίνων περιττωμάτων εντός μεταξίνης κάλτσας». Κατά τον Μέγα Ναπολέοντα. (Ο υπεύθυνος για μέγα αιματοκύλισμα της Ευρώπης, όπως και ο «μέγας» Σουλεϊμάν. Και ο Ντοστογιέφσκι έλεγε «μεταβαίνω στην Ευρώπη, γνωρίζοντας ότι πηγαίνω σ' ένα νεκροταφείο»).
Φορολογία (λεξικό): Η υποχρέωση φυσικών ή νομικών προσώπων να καταβάλλουν φόρο στο δημόσιο.
Φορολογία : «Την πλιατσικολογίαν διαδέχθη η φορολογία και έκτοτε όλος ο περιούσιος λαός (των Ελλήνων) εξακολουθεί να δουλεύει διά την μεγάλην κεντρικήν γαστέρα, την ώτα μη έχουσα». (Παπαδιαμάντης, «Φόνισσα»). Η κεντρική γαστέρα μπορεί να μην έχει ώτα (=αυτιά), έχει όμως τεράστιες τσέπες και μασέλες.
Επίλογος: «Όσοι μας κυβερνούν μεγάλοι και μικροί, υπουργοί και βουλευταί, το 'χουν σε δόξα, σε τιμή, σε ικανότητα να τους ειπείς ότι έκλεψαν, ότι πρόδωσαν, ότι έφεραν τόσα κακά εις την πατρίδα». (Μακρυγιάννης).

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
5.Απάτη 130 εκατ. ευρώ στον Ηρακλή!
ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ, να πάνε να κάνουν παρέα στον Παπαγεωργόπουλο
www.gazzetta.gr
    Καταπέλτης κατά του Γυμναστικού Συλλόγου Ηρακλής είναι πόρισμα του ΣΔΟΕ. Κάνει λόγο για απάτη με εικονικά τιμολόγια η οποία υπερβαίνει τα 130.000.000 ευρώ!!!
    Μια απίστευτη (όσον αφορά το ύψος της), οικονομική απάτη έφερε στο φως ο ΣΔΟΕ όπως γράφει «Το Βήμα». Συγκεκριμένα το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος με πόρισμά του αναφέρει πως στον Γυμναστικό Σύλλογο Ηρακλής Θεσσαλονίκης, έχει γίνει απάτη με εικονικά τιμολόγια ύψους 130.000.000 ευρώ. Ένα πραγματικά ασύλληπτο ποσό, με το δημοσίευμα να αναφέρει πως πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες απάτες και ξέπλυμα «μαύρου χρήματος» στον αθλητικό χώρο που αποκαλύπτεται στην Ελλάδα.
    Όπως τονίζεται στο πόρισμα, οι υπεύθυνοι του συλλόγου εξέδωσαν 2.166 εικονικά τιμολόγια προς 366 επιχειρήσεις. Ο «αρχικός» τζίρος αυτής της απάτης προσδιορίζεται σε 62.227.000 ευρώ, στον οποίο όμως υπάρχουν σχετικές προσαυξήσεις με βάση τη φορολογική νομοθεσία.
    Ο ΣΔΟΕ ξεκίνησε αυτή την έρευνα πριν από δύο χρόνια, μετά από σχετικές καταγγελίες αναφορικά με περιπτώσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος, μέσω ερασιτεχνικών σωματείων.
    Ο ΓΣ Ηρακλής φέρεται να έχει δώσει πλαστά παραστατικά σε 169 εταιρίες με το χρηματικό ποσό να φτάνει τα 59 εκατομμύρια από τα συνολικά 62.2. Αξίζει να αναφέρουμε πως αν τελικά αποδειχθεί πως όντως υπάρχει απάτη, οι εμπλεκόμενοι θα κληθούν να δώσουν ποσό που αγγίζει το 55% του συνολικού ποσού που επιχειρήθηκε να αποκρυφτεί.
ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ
ΣΧΟΛΙΟ 1
Μερικά απλά πράγματα για να μην αρλουμπολογείτε δίχως καμιά βάση:
    1. Ο ΓΣ Ηρακλής δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με την ΠΑΕ Ηρακλής (εκτός του ότι είναι μέτοχος μειοψηφίας όπως όλοι οι ΓΣ που είναι συνδεδεμένοι με τις ΠΑΕ).
    2. 63.000.000 είναι κομμένα τιμολόγια, η απάτη αφορά φορολογικές παραβάσεις. Υπάρχουν διοικήσεις που υπέγραψαν τα τιμολόγια και παρότι έχουν απαλλαχθεί σε γενικές συνελεύσεις το είδος και το μέγεθος της απάτης είναι τέτοιο που θα κληθούν από τη δικαιοσύνη να λογοδοτήσουν. Το άρθρο του gazzetta είναι ΤΡΑΓΙΚΑ γραμμένο, δεν υπάρχει καμιά απάτη ύψους 130 εκ. ευρώ.
    3. Τα ακίνητα που ανήκουν στο ΓΣ Ηρακλής δεν κινδυνεύουν από κανέναν και από τίποτε (εκτός από τις ίδιες τις διοικήσεις του ΓΣ!). Δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο που να προβλέπει πλειστηριασμό αθλητικών εγκαταστάσεων που ανήκουν σε ερασιτεχνικό σωματείο (και επειδή σίγουρα κάποιος θα πεταχτεί να συγκρίνει αυτό με την προσημείωση στα βοηθητικά του Άρη στο Ρύσιο δεν υπάρχει καμιά σχέση μεταξύ ακίνητης περιουσίας ΓΣ και ΠΑΕ).
    4. Το κράτος έχει υποχρέωση να τιμωρήσει παραδειγματικά τους υπευθύνους, και κυρίως να αποσπάσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη οικονομική αποζημίωση (δηλ. εκποίηση περιουσιακών στοιχείων, άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών κλπ).
    5. Ομοίως πρέπει να τιμωρηθούν οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην απάτη αλλά ΚΥΡΙΩΣ πρέπει να εξεταστεί αν είχαν λάβει και άλλα τιμολόγια από άλλα αθλητικά σωματεία.
Gazzetta βρες έναν εξειδικευμένο νομικό και κάνε ένα σοβαρό άρθρο που να εξηγείς τι έχει συμβεί, αυτά που περιλαμβάνονται στο συγκεκριμένο άρθρο δεν έχουν καμιά βάση.
ΣΧΟΛΙΟ 2
    Κατι παραπανω απο αστοχος ο τιτλος του αρθρου μιας και ενας που καταλαβαινει τι γραφει η εκθεση θα εγραφε για απατη εις βαρος του Ηρακλη και οχι απο τον Ηρακλη.
    Το προβλημα ειναι οτι ουτε 1 ευρω απο αυτα τα χρηματα δεν κατεληξε στα ταμεια του συλλογου,αντιθετως σε τσεπες αλλων και σε πολλες περιπτωσεις σε ασχετους με τον Ηρακλη και γενικοτερα με τον αθλητισμο,
    Ποσο ασχετοι με τον αθλητισμο ειναι καποιοι τελικα και εχουν γραψει 5 σελιδες σχολια για τον υποβιβασμο του ποδοσφαιρικου Ηρακλη, για πρωταθληματα ποδοσφαιρου ,για Κοσκωταδες ....... και δεν ξερουν μαλλον καν τι στην ευχη ειναι ο ΓΣ ενος συλλογου και ποια τμηματα περιλαμβανει.
    Επειδη με τον νου τους ολοι εχουν αποψη για τα παντα μαθετε λοιπον οτι ο Ηρακλης εχει ολα αυτα τα προβληματα τα τελευταια χρονια (ολως τυχαιως ταυτοχρονα με την υπαρξη τροικας στη χωρα) για ενα και μονο λογο, η καταρα του ειναι η περιουσια του η οποια εχει κοστολογηθει ως ανυπολογιστης αξιας και εντελως τυχαια παλι ειναι μεσα στα μερη που εχουν βαλει στο ματι να φανε ξενοι "επενδυτες" .
    Και μη ξαναδιαβασω παλι για χρεη Ρεμου και Τακη κ.α γιατι γελανε και τα πλακακια ειδικα οταν αυτα αναφερονται απο παναθηναικους,αεκτσηδες,παοκτσιδες αρειανους.........
    Ελπιζω να δημοσιευθει μιας και δεν βριζω αν και με την λογοκρισια σας εχουμε χασει τη μπαλα

ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )
6.ΚΑΛΗ ΤΡΕΛΗ ΑΠΟΚΡΙΑ!
ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΤΡΑΣ
    Ένα ζευγάρι ήταν καλεσμένο σε ένα πάρτυ μεταμφιεσμένων. Την σύζυγο την τελευταία στιγμή την έπιασε ένας φοβερός πονοκέφαλος κι έτσι είπε στον σύζυγο να πάει μόνος του. Σαν καλός σύζυγος που ήταν, αρνήθηκε, αλλά εκείνη επέμεινε λέγοντας ότι θα έπαιρνε μια ασπιρίνη και θα πήγαινε για ύπνο, γι' αυτό δεν υπήρχε λόγος να χαλάσει τη διασκέδασή του. Έτσι, ο σύζυγος φόρεσε το κουστούμι του King Kong, κι έφυγε.
    Η σύζυγος, μετά από μιας ώρας ύπνο, ξύπνησε χωρίς πονοκέφαλο και καθώς ήταν ακόμα νωρίς, αποφάσισε να πάει στο πάρτυ. Και μια και ο σύζυγος δεν γνώριζε τι κοστούμι θα φορούσε εκείνη, σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να διασκεδάσει παρακολουθώντας τη συμπεριφορά του όταν δεν ήταν παρούσα.
    Φτάνοντας στο πάρτυ, αμέσως εντόπισε τον σύζυγο που χόρευε με όποια ωραία ύπαρξη μπορούσε, χουφτώνοντας λίγο απο 'δω και κλέβοντας κάποιο φιλί από κει. Τον πλησίασε και, καθώς η ίδια ήταν αρκετά ελκυστική, ο σύζυγος άφησε την προηγούμενη παρτεναίρ του σύξυλη και αφιέρωσε όλη του την προσοχή στη νεοφερμένη. Εκείνη τον άφησε να προχωρήσει όσο ήθελε. Ήταν φυσικό άλλωστε μια και ήταν ο σύζυγός της. Τελικά, της ψυθίρισε μια πρόταση στο αυτί κι εκείνη συμφώνησε. Έτσι βρέθηκαν μέσα σ' ένα αυτοκίνητο στη σκοτεινή πλευρά του πάρκινγκ όπου το έκαναν στα γρήγορα με εξαιρετικό πάθος.
    Λίγο πριν βγουν οι μάσκες τα μεσάνυχτα, η σύζυγος αποχώρησε διακριτικά, πήγε σπίτι, έκρυψε το κοστούμι της και ξάπλωσε στο κρεββάτι αναρωτώμενη τι εξήγηση θα έδινε ο σύζυγός της για τη συμπεριφορά του. Διάβαζε καθιστή όταν εκείνος επέστρεψε. Τον ρωτά:
- Πώς πέρασες αγάπη μου;
Εκείνος απάντησε:
- Ααα, τα ίδια και τα ίδια. Αφού ξέρεις ότι δεν περνάω καλά αν δεν είσαι μαζί μου.
- Χόρεψες καθόλου; τον ρώτησε εκείνη.
- Μπα! της απάντησε, ούτε μια φορά. Όταν έφτασα στο πάρτυ, βρήκα τον Γιάννη , τον Γιώργο και μερικούς άλλους από την παρέα. Ανεβήκαμε σε κάποιο δωμάτιο και τη βγάλαμε παίζοντας χαρτιά. Αλλά δεν θα πιστέψεις τι συνέβη στον τύπο που του δάνεισα το κοστούμι μου...


ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
7.Τραγωδία στον Έβρο - Σφαγή κατά την διάρκεια καταστροφής πυρομαχικών

    Θανατηφόρο ατύχημα με έναν νεκρό ανθυπολοχαγό του Σώματος Υλικού Πολέμου στο Διδυμότειχο. Σύμφωνα με πληροφορίες φορτίο οπλβομβίδων εξερράγη και τρεις πυροτεχνουργοί μεταφέρονται στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου.
    Ο πυροτεχνουργοί προσπάθησαν να εξουδετερώσουν άρχηστα πυρομαχικά. Ο ένας πυροτεχνουργός, ανθυπολοχαγός είναι νεκρός.
    Τραυματίες ένας ταγματάρχης και ένας υπαξιωματικός. Το συμβάν έγινε στο πεδίο βολής Ψηλός Σταλος.
    Για μερικές εκατοντάδες ευρώ μισθό ο ανθυπολοχαγός έδωσε την ζωή του για την πατρίδα στον ακριτικό Έβρο. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.
    Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι χθες υπήρχε άσκηση στην περιοχή και οι πυροτεχνουργοί κλήθηκαν σήμερα να απενεργοποιήσουν βλήματα και νάρκες.
    Οι δύο τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου όπου σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.
    Οι δύο τραυματίες έχουν θλαστικά τραύματα σε όλο το σώμα και το κεφάλι και αυτή τη στιγμή υποβάλλονται σε εξετάσεις για να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο να έχουν εσωτερικά τραυματα. Ο νεκρός μεταφέρθηκε στο στρατιωτικό νοσοκομείο Διδυμοτείχου.
    Αλλά η συμπεριφορά του Γενικού Επιτελείου Στρατού για το θέμα ξεπερνά κάθε όριο και αποτελεί ατίμωση του νεκρού και των τραυματιών.
    Καμία ενημέρωση ακόμα και τώρα δεν υπήρξε για το θέμα από το ΓΕΣ. Προφανώς η έκρηξη ακόμα δεν έχει ακουστεί στην Αθήνα και στο γραφείο Τύπου που κοιμάται τον ύπνο του δικαίου...
Αν επρόκειτο για κάποια τελετή θα είχαν στείλει δέκα ενημερώσεις. Έτσι ή αλλιώς το γραφείο Τύπου του ΓΕΣ από την εποχή της αποχώρησης Φράγκου και μετά ήταν ανύπαρκτο και κάποτε θα συνέβαινε και αυτό.
    Mε εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου ο Επιθεωρητής Στρατού Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης μεταβαίνει στην περιοχή για να εποπτεύσει τις έρευνες.
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου