Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1068

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1068
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, είναι δικά μου.
ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ
1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
2.ΑΦΙΕΡΩΜΑ 100 χρόνια από τη δολοφονία του βασιλιά Γεωργίου Α’
3.«Πρέπει να καθίσουμε όλοι μαζί στο τραπέζι»
4.Βαραίνει το κλίμα με την τρόικα
5.Ακριβότεροι οι αντιρρησίες από τους στρατιώτες
6.ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ…
7.Αλαλούμ σε φόντο μπλε και κίτρινο
8.Ευρηματικές ατάκες
9.ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ
10.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΚΙΣ
11.Διαδηλώνει ο στρατός!
12.15.000 στρατιωτικοί έστειλαν μήνυμα που δεν μπορεί να αγνοηθεί...
1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
Αγίων Τροφίμου και Θαλλού, Οσίας Θεοδώρας βασιλίσσης Άρτης, Αγίων Πιονίου και Σαβίνας, Αγίου Σωφρονίου
Θαλής, Θαλλός, Θαλλής, Θάλλεια, Θάλεια, Θάλλω, Θεοδώρα, Δώρα, Θοδώρα, Δωρούλα, Ντόρα , Σαβίνα, Ζαμπίνα, Ζαμπία, Σωφρόνιος, Σωφρόνης, Σωφρονία, Σωφρόνη
ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
2.ΑΦΙΕΡΩΜΑ 100 χρόνια από τη δολοφονία του βασιλιά Γεωργίου Α’
   
     Στις 5 Μαρτίου συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από τη δολοφονία του βασιλιά Γεωργίου Α’ στη Θεσσαλονίκη. Ο αγαθότατος -όπως χαρακτηρίστηκε- Γεώργιος είχε μπει στη Θεσσαλονίκη τέσσερις μήνες νωρίτερα ως ελευθερωτής, ενώ με το αίμα του σφράγισε την ενσωμάτωση της Θεσσαλονίκης στην Ελλάδα, όπως και τη σφυρηλάτηση της ενότητας μεταξύ των εθνοτήτων της πόλης.
Επιμέλεια αφιερώματος - εισαγωγή: Στέλιος Κούκος
Μέσα από το αρχείο της εφημερίδας «Μακεδονίας»
     Αν για τον οθωμανό σουλτάνο Αβδούλ Χαμίτ (1842-1918) η Θεσσαλονίκη ήταν τόπος εξορίας και ονείδους, για τον βασιλιά Γεώργιο Α' (1845-1913) η πρωτεύουσα της Μακεδονίας ήταν τόπος μεγαλείου και δόξας, δυστυχώς όμως και μαρτυρίου.
     Ενώ λοιπόν ο Αβδούλ Χαμίτ, ο αποκαλούμενος και «κόκκινος σουλτάνος», δηλαδή αιμοσταγής, εκθρονίστηκε από τους Νεότουρκους και απεστάλη «πακεταρισμένος» σε σφραγισμένο βαγόνι τον Απρίλιο του 1909 στη Θεσσαλονίκη, ώστε να βρίσκεται μακριά από την πρωτεύουσα, για τον βασιλιά Γεώργιο η έλευσή του στην πόλη ήταν το απόγειο ολόκληρης της ζωής και της βασιλείας του.
    Ο Γεώργιος, μόλις τρία χρόνια μετά την έλευση του Αβδούλ Χαμίτ στην πόλη, μπήκε στη Θεσσαλονίκη ως απελευθερωτής και θριαμβευτής αλλά και ως εγγυητής της ελευθερίας της. (Ο Αβδούλ Χαμίτ φυγαδεύτηκε από τη Θεσσαλονίκη λίγες μέρες πριν από την είσοδο του Γεωργίου στην πόλη μαζί με τους δύο γιους του και καμιά δεκαπενταριά χανούμισσες του χαρεμιού του.) Αυτό προφανώς σήμαινε η παρατεταμένη, τετράμηνη παραμονή του στην πόλη, δηλαδή την εμπέδωση από φίλους και εχθρούς πως η Θεσσαλονίκη μετά από 482 χρόνια σκλαβιάς ήταν πλέον ενσωματωμένη στον ελληνικό κορμό, στο νέο ελληνικό κράτος. Και περαιτέρω, η προσωρινή έστω εγκατάστασή του αυτή στην πόλη κατά κάποιον τρόπο μετέτρεπε τη Θεσσαλονίκη σε πρωτεύουσα της Ελλάδας. Το αρχοντικό μάλιστα Χατζηλαζάρου, στην περιοχή της Ανάληψης, στο οποίο εγκαταστάθηκε ο βασιλιάς Γεώργιος, χαρακτηρίστηκε αμέσως «ανάκτορα».
    Σε καμιά όμως περίπτωση δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αντίστοιχα η βίλα Αλλατίνη, στην οποία κατέλυσε ο Αβδούλ Χαμίτ και η λοιπή συνοδεία του. Άλλωστε ο εγκλεισμός και ο περιορισμός του στον χώρο αυτό ουσιαστικά σηματοδοτούσε τη φυλάκιση και τα όρια της φυλακής του.
    Αντίθετα ο Γεώργιος κυκλοφορούσε ελεύθερος μέσα στην πόλη και μάλιστα χωρίς τις ενδεδειγμένες προφυλάξεις και αρνούμενος να δεχθεί περαιτέρω προστασία, αρκούμενος στον υπασπιστή του και σε μια διακριτική επιτήρηση δύο κρητικών χωροφυλάκων.
    Έτσι, στις 5 Μαρτίου 1913 ο Αλέξανδρος Σχοινάς βρήκε σχεδόν ανυπεράσπιστο τον Γεώργιο μετά το πέρας της απογευματινής του βόλτας και κατά την επιστροφή του από τον Λευκό Πύργο στα «ανάκτορα».
    Η απρόσμενη δολοφονία του ελευθερωτή βασιλιά πριν ακόμη κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων (23 Φεβρουαρίου 1913) και την ενσωμάτωσή τους στον διευρυμένο πλέον εθνικό κορμό ήταν πράγματι μια απροσδόκητη τραγωδία. (Χαρακτηριστικό είναι ότι στη «Μακεδονία», παράλληλα με τις ειδήσεις για τη βασιλοκτονία, δημοσιεύονταν ειδήσεις για τους πανηγυρισμούς και τις δοξολογίες «επί τη απελευθερώσει των Ιωαννίνων» στον Λαγκαδά και στο Άγιον Όρος.)
    Στο άκουσμα της δολοφονίας του βασιλιά οι πιο θερμόαιμοι θεώρησαν πως το ανοσιούργημα αυτό ήταν έργο των μουσουλμάνων, κι έτσι εννέα άτομα της οθωμανικής κοινότητας σκοτώθηκαν. Αμέσως όμως ο πρίγκιπας Νικόλαος διέταξε να διαδοθεί πως ο δολοφόνος του πατέρα του ήταν Έλληνας, ενώ συγχρόνως απαγόρευσε και τη ρίψη πυροβολισμών. Και τότε η κατάσταση εξομαλύνθηκε αμέσως.
    Βεβαίως για πολλούς ερευνητές παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστα τα αίτια της ενέργειας του «αναρχικού», «σοσιαλιστή» ή «κολοκυνθιστή» (όπως δήλωσε ο ίδιος στη «Μακεδονία») Αλέξανδρου Σχοινά. Ο βασιλοκτόνος αυτοκτόνησε ή «εκπαραθυρώθηκε» στις αρχές Απριλίου του ίδιου έτους από το Διοικητήριο, στο οποίο ήταν φυλακισμένος, ενώ κάηκαν και τα αρχεία της ανάκρισης, τα οποία μεταφέρονταν με πλοίο στην Αθήνα. Επίσης δεν έγινε ποτέ γνωστό τι διημείφθη κατά τη συνάντηση του βασιλοκτόνου και της βασίλισσας Όλγας, χήρας του Γεωργίου Α'. Έτσι, οι θεωρίες συνωμοσίας για την εμπλοκή Βουλγάρων και Γερμανών ακόμη αιωρούνται.
     Όσο για την ατμόσφαιρα στην πόλη από την ημέρα της δολοφονίας μέχρι τη μεταφορά της σορού του βασιλιά Γεωργίου στην Αθήνα, μπορείτε να διαβάσετε τα κείμενα που ακολουθούν, τα οποία προέρχονται από την αρθρογραφία και ειδησεογραφία της εφημερίδας «Μακεδονία», από τις 6 έως τις 13 Μαρτίου του 1913. (αποστέλλεται με ιδιαίτερο έγγραφο )Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συμμετοχή των διαφόρων εθνοτήτων της πόλης στο πένθος, η διεθνής συμμετοχή και πάνω απ' όλα η θλίψη των μουσουλμάνων προσφύγων για την απώλεια του προστάτη τους.
    Έτσι, ο αγαθότατος -όπως χαρακτηρίστηκε- βασιλιάς Γεώργιος Α' σφράγισε με το αίμα του την ενσωμάτωση της Θεσσαλονίκης στην Ελλάδα, όπως και τη σφυρηλάτηση της ενότητας μεταξύ των εθνοτήτων της πόλης. Αντιθέτως, ο εκθρονισθείς σουλτάνος Αβδούλ Χαμίτ έμεινε γνωστός για τη σφαγή των Αρμενίων.
3.«Πρέπει να καθίσουμε όλοι μαζί στο τραπέζι»
Της Κυριακής Τσολάκη
makthes.gr
    Τι κάνει τα βυζαντινά αρχαία του σταθμού «Βενιζέλου» στο υπό κατασκευή μετρό της Θεσσαλονίκης τόσο μοναδικά, ώστε οι αρχαιολόγοι να διαφωνούν με τη μεταφορά τους στο Στρατόπεδο Παύλου Μελά, που βρίσκεται στα δυτικά της πόλης; Τις απαντήσεις δίνει στη «ΜτΚ» η διευθύντρια της 9ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, Δέσποινα Μακροπούλου.
    Έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, συγκέντρωση πολλών υπογραφών, επιστολές διαμαρτυρίας στον Τύπο και ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων. Η γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) να μετακινηθούν τα ευρήματα του σταθμού «Βενιζέλου» του μετρό στο στρατόπεδο Παύλου Μελά ξεσήκωσε τις αντιδράσεις μεγάλου μέρους πολιτών, αλλά και των αρχαιολόγων. Οι τελευταίοι μιλούν για σπάνιας αξίας θησαυρό, ο οποίος είναι αδύνατο να αποσπαστεί και να επανατοποθετηθεί αυτούσιος. «Ακόμη κι αν αυτό μπορούσε να συμβεί επιτυχώς, η ιστορική σημασία του συνόλου αυτού θα είχε απολεσθεί», εξηγεί στη «ΜτΚ» η προϊσταμένη της 9ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, Δέσποινα Μακροπούλου.
ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ
    Μια τέτοια κίνηση φαίνεται αρχικά να προσκρούει σε «ιδεολογικούς» λόγους. «Δρόμοι με τα κτίριά τους δεν μπορούν να υφίστανται οπουδήποτε αλλού πέρα από το σημείο που γεννήθηκαν. Ένας δρόμος είναι κομμάτι του πολεοδομικού σχεδιασμού μιας πόλης και δεν είναι αυτούσιο κτίριο που μπορεί να μεταφερθεί. Σε οποιαδήποτε άλλη θέση ο δρόμος παύει να είναι δρόμος και ακυρώνεται η σημασία του», λέει η αρχαιολόγος.
    Πέρα από αυτήν την επιχειρηματολογία όμως, η εφαρμογή της ιδέας για τη μετακίνηση των αρχαίων της «Βενιζέλου» δείχνει αδύνατη και για πρακτικές αιτίες, καθώς στην περίπτωση αυτή δεν διασφαλίζονται, όπως υποστηρίζει η κ. Μακροπούλου, οι κατάλληλες προϋποθέσεις για την τοποθέτηση στο στρατόπεδο Παύλου Μελά. «Το ζήτημα της μεταφοράς αρχαίου είναι θεμιτό και προβλέπεται από τον ίδιο τον αρχαιολογικό νόμο, αλλά με προϋπόθεση τις απαραίτητες εγγυήσεις για τη μεταφορά και την επανατοποθέτησή του σε κατάλληλο μέρος. Στην περίπτωσή μας έχουμε μεν εγγυήσεις, καθώς η απόσπαση δεν θα ξεκινήσει πριν το παραχωρητήριο του τόπου μεταφοράς, όμως η επανατοποθέτηση δεν εξασφαλίζεται, καθώς η μελέτη για την επανέκδοση δεν θεωρείται προαπαιτούμενο της απόσπασης, ενώ η χρηματοδότηση για την ανάδειξη κινείται ακόμη στη σφαίρα των ιδεών», τονίζει η κ. Μακροπούλου.
Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΑΤΟΥΛΗ
    Ανατρέχοντας πάντως σε μια άλλη υπουργική απόφαση, αυτήν του Πέτρου Τατούλη το 2004, μπορεί κανείς να διαγνώσει ξεκάθαρα τι είναι εφικτό να μετακινηθεί σε περίπτωση ανακάλυψης αρχαίων στον συγκεκριμένο σταθμό του μετρό, αφού η απόφαση εκείνη φαίνεται να το προβλέπει πολύ καιρό πριν καν ξεκινήσει η σωστική ανασκαφή. ''Συγκεκριμένα, για τον σταθμό της Βενιζέλου αναφέρεται ότι είναι πιθανή η αποκάλυψη δημοσίων κτισμάτων με σημαντικά αποτελέσματα για την ιστορία και την τοπιογραφία της πόλης. Εκείνη η απόφαση μιλάει για πιθανή απόσπαση μόνο επιμέρους αρχαιολογικών στοιχείων των ευρημάτων και τοποθέτησή τους σε επιλεγμένες θέσεις. Εδώ όμως, έχουμε να κάνουμε με δύο από τους σημαντικότερους δρόμους της αρχαίας πόλης της Θεσσαλονίκης που συνθέτουν ένα σύνολο, το οποίο μάλιστα εικονίζει ξεκάθαρα την ιστορία της πόλης».
ΣΤΟΧΟΣ «Θέλουμε και τον σταθμό μας και τα αρχαία μας»
    Για εκείνη, η συνύπαρξη αρχαίων και σταθμού είναι επιθυμία, αλλά και στόχος. «Θεωρώ όμως, ότι ροκανίζουμε ασκόπως το χρόνο», τονίζει.
    «Θα έπρεπε, πολύ καιρό πριν ξεκινήσουν όλα αυτά, να καθίσουμε όλοι μαζί στο τραπέζι -εκπρόσωποι της κατασκευάστριας εταιρείας, του δήμου, της πολιτείας και αρχαιολόγοι- ώστε να βρούμε μια από κοινού λύση ξεκινώντας πάντα από την κοινή παραδοχή, ότι θέλουμε και τον σταθμό μας και τα αρχαία μας», επισημαίνει η κ. Μακροπούλου.
    Άλλωστε, είναι γνωστό, ότι σε πολλές ευρωπαϊκές και μη χώρες, όπως η Βουλγαρία, η Γαλλία ή η Τουρκία (όπου αναμένεται το μετρό της Κωνσταντινούπολης) υπάρχουν αντίστοιχα παραδείγματα μιας τέτοιας συνύπαρξης. «Στο σύγχρονο μετρό της Σόφιας τμήματα της ρωμαϊκής Σαρδικής κρατήθηκαν», λέει η βυζαντινολόγος, προς επίρρωσην αυτού.
    Περιγράφει δε, γιατί μια τέτοια συνύπαρξη θα ήταν μοναδική στα παγκόσμια χρονικά. «Θα αποζημίωνε υλικά και ηθικά τους κατοίκους αυτού του τόπου. Παράλληλα, θα αποδείκνυε σε όλο τον πλανήτη ότι η Ελλάδα ξέρει να τιμά την ιστορία της και θα ενίσχυε τη θέση της χώρας στη διεκδίκηση ελληνικών αρχαιοτήτων που βρίσκονται στο εξωτερικό».
    Αν κρίνουμε μάλιστα, από το γεγονός ότι και στο παρελθόν είχαμε παραδείγματα άρσης παρόμοιων αποφάσεων στη Θεσσαλονίκη, είναι πιθανό ένα ενδεχόμενο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου να λειτουργήσει ανατρεπτικά ακόμη και για μια υπουργική απόφαση, δεδομένου μάλιστα, ότι στην τελευταία του επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη, ο υφυπουργός ΠΕΘΠΑ αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού, Κώστας Τζαβάρας τόνισε για το θέμα, ενώπιον του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, πως «η πόλη θα αποφασίσει».
    Προς το παρόν πάντως, όπως αναφέρουν κάποιες πληροφορίες, μεταστράφηκε ήδη η γνώμη τεσσάρων μελών του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, που ετοιμάζονται να διαχωρίσουν τη θέση τους και να διαφοροποιηθούν ως προς την πρότερη γνωμοδότησή τους, ενώ το ένα μέλος εξ αυτών, η διευθύντρια αρχαιοτήτων Μαρία Βλαζάκη, έχει ήδη καταθέσει, εδώ και μέρες, στο αρμόδιο υπουργείο, αίτηση αναπομπής.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
4.Βαραίνει το κλίμα με την τρόικα
   
Πολλά μικρά και μεγαλύτερα ανοικτά θέματα εξακολουθούν να υπάρχουν στη διαπραγμάτευση με την τρόικα και το κλίμα που μεταφέρουν στελέχη, που συμμετέχουν στα τεχνικά κλιμάκια τα οποία βρίσκονται στην Αθήνα εδώ και δύο εβδομάδες, είναι μάλλον βαρύ, καθιστώντας λίαν αμφίβολο το εάν θα προλάβουμε τη συνεδρίαση του Euroworking Group στις 4 Απριλίου, το οποίο θα άναβε το πράσινο φως για τη δόση του Μαρτίου.
Του Γιώργου Παππού
    «Χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Δεν ήταν καλά προετοιμασμένη ελληνική πλευρά», υποστηρίζουν τα στελέχη της τρόικας, συμπληρώνοντας ότι δεν είναι μόνο το «αγκάθι» του δημοσίου και της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών, αλλά πολλά μικρά «πραγματάκια» ακόμα και στο δημοσιονομικό πεδίο, που έχουν καταστήσει τη διαπραγμάτευση βαριά και δυσκίνητη.
    Το κλίμα αυτό της ανεξήγητης χαλάρωσης είχε αποτυπώσει και το γερμανικό «Der Spiegel» λίγο πριν να φτάσουν στην Αθήνα οι επικεφαλής της τρόικας. Ενδεικτική των επιφυλάξεων που έχουν εκφράσει οι επικεφαλής της τρόικας είναι η περίπτωση της μεταφοράς της είσπραξης του τέλους ακινήτων από τη ΔΕΗ στις εφορίες, καθώς σύμφωνα με τους εκπροσώπους των δανειστών, ενδεχομένως οι εισπράξεις να μην είναι ανάλογες.
    Σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο, η διαπραγμάτευση και η εκπλήρωση των προαπαιτούμενων θα είχαν τελειώσει έως τις 4 του Απριλίου, έτσι ώστε να εκταμιευθεί η δόση των 2,8 δισ. ευρώ, ωστόσο εάν δεν «τρέξουν» οι εξελίξεις τις επόμενες ημέρες, δύσκολα θα προλάβουμε.
    Ως προς την ουσία της διαπραγμάτευσης, που μπαίνει στην πιο κρίσιμη φάση της, την Παρασκευή σημειώθηκε διπλό αδιέξοδο. Από τη μια, η πενταμερής σύσκεψη για την πολυσυζητημένη ρύθμιση στεγαστικών δανείων «κόλλησε» στις επιφυλάξεις της τρόικας για το κόστος που θα προκύψει για τις τράπεζες, ενώ από την άλλη υπουργείο Εργασίας και τρόικα δεν κατάφεραν να κάνουν ούτε μισό βήμα μπροστά αναφορικά με τη ρύθμιση των οφειλών προς τα ταμεία.
    Ειδικότερα, σε μια σύσκεψη που επιχειρήθηκε να κρατηθεί... μυστική, εκπρόσωποι από την Τράπεζα της Ελλάδας, τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης, την Ελληνική Ένωση Τραπεζών και την τρόικα αναζήτησαν σημείο επαφής επί του σχεδίου για την ανακούφιση χιλιάδων δανειοληπτών στεγαστικών δανείων, οι οποίοι είτε έχουν μείνει άνεργοι είτε είδαν το εισόδημά τους να «ψαλιδίζεται» κατά τουλάχιστον 30% την περίοδο της κρίσης. Στο μόνο που συμφώνησαν είναι ότι απαιτείται συνολική ρύθμιση, καθώς οι κατά περίπτωση ρυθμίσεις που κάνουν οι τράπεζες δεν αρκούν, για να αντιμετωπίσουν το σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα. Όταν όμως η συζήτηση έφτασε στο κόστος για τις τράπεζες, τα μολύβια έπεσαν στο τραπέζι, καθώς ενώ το υπουργείο Ανάπτυξης υπολογίζει περίπου 1,5 δισ. ευρώ, οι τράπεζες εκτιμούν ότι η «τρύπα» μπορεί να φτάσει στα 3 δισ. ευρώ.
    Στο μέτωπο της ρύθμισης οφειλών, τα επιτελεία του υπουργείου Εργασίας και της τρόικας συμφώνησαν στο ότι διαφωνούν, ανανεώνοντας το ραντεβού τους, χωρίς όμως να υπάρχει διάθεση εκ μέρους της τρόικας να κάνει πίσω στο βασικό αντικείμενο διαφωνίας, δηλαδή στον αριθμό των δόσεων. Παράγοντες της αγοράς τονίζουν ότι η εμμονή της τρόικας για 36 δόσεις είναι ανεξήγητη, με δεδομένη την κατάσταση σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, θεωρώντας ότι και η ρύθμιση για οφειλές προς το δημόσιο πρέπει να είναι ευέλικτη, για να έχει αποτέλεσμα. Πληροφορίες αναφέρουν, ωστόσο, ότι βασική προϋπόθεση για την υπαγωγή στην εν λόγω ρύθμιση θα είναι να μην έχει γίνει καταχρηστική υπαγωγή σε προηγούμενες ρυθμίσεις, ενώ και οι όροι για τη σταδιακή αποπληρωμή δεν θα είναι «βελούδινοι».
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
5.Ακριβότεροι οι αντιρρησίες από τους στρατιώτες
Κάποτε, πριν απο λίγα μόλις χρόνια, τους καταδικάζαμε με ισόχρονη της θητείας φυλάκιση, μετά απο έφεση.
Τώρα, τους ανταμείβουμε και τους δίνουμε και...μισθό !
Ω, ΤΙ ΚΟΣΜΟΣ ΜΠΑΜΠΑ!...
ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο Δημήτριος Θέμελης
newsbomb.gr
    Οι αντιρρησίες συνείδησης, οι οποίοι απαλλάσσονται της στράτευσης, υποχρεούνται να υπηρετήσουν την εναλλακτική «θητεία» τους σε δημόσιους φορείς και οργανισμούς.
    Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι όχι μόνο υπηρετούν σε οργανισμούς εκτός των νομών Αττικής, Θεσσαλονίκης, γέννησης, καταγωγής ή διαμονής τους αλλά και για μεγαλύτερο διάστημα από εκείνο των υπόλοιπων στρατεύσιμων.
    Ωστόσο, την ίδια ώρα που ο απλός στρατιώτης παίρνει μόλις 10 ευρώ για να «φυλάττει με πίστιν και αφοσίωσιν, μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αίματός του» την πατρίδα, οι αντιρρησίες, οι οποίοι στην πλειονότητά τους επικαλούνται δήθεν ιδεολογικούς λόγους για να αποφύγουν τις δυσκολίες της θητείας, αμείβονται για την εναλλακτικές τους υπηρεσίες με μηναίο μισθό 250 ευρώ!
    Τα χρήματά αυτά δίνονται, σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία», για τη σίτιση και τη στέγαση τους, αφού οι αντιρρησίες αρνούνται ακόμα και να διαμείνουν ή να φάνε σε στρατιωτικές μονάδες, όπως όλοι οι υπόλοιποι στρατιώτες.
    Βέβαια, το γεγονός αυτό δεν καθιστά λιγότερο παράλογη την προνομιακή και ιδιαίτερη μεταχείρισή τους.
Και αυτό γιατί:
    Πρώτον, γιατί το ωράριο δημοσίου που δουλεύουν οι αντιρρησίες δεν μπορεί να συγκριθεί με τις σκοπιές και τις αγγαρείες των στρατιωτών.
    Δεύτερον, γιατί οι ευθύνες που πέφτουν στους ώμους των στρατεύσιμων δεν είναι ανάλογες με τις ευθύνες που μπορεί κανείς να έχει ως προσωρινά εργαζόμενος σε μια υπηρεσία.
    Και τρίτον και κυριότερο, γιατί δεν μπορεί το κράτος, το οποίο ουσιαστικά οι αντιρρησίες απαρνούνται, να τους στηρίζει επειδή επέλεξαν να του γυρίσουν την πλάτη...
ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
6.ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ…
  
  Η φωτογραφία είναι από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μεξικό, το 1968, και απεικονίζει τους αφροαμερικάνους αθλητές Tommie Smith και John Carlos να υψώνουν τη γροθιά τους κατά την απονομή των μεταλλίων ενάντια στις φυλετικές διακρίσεις. Οι δύο αθλητές εκδιώχθηκαν από τους αγώνες για αυτή τους την πράξη.
7.Αλαλούμ σε φόντο μπλε και κίτρινο
Γράφει ο Νίκος Παππάς n_pappas@hotmail.com
makthes.gr/
    Από την ιστορία που άνοιξε με το ενδιαφέρον του Άρη για τον Γιάννη Χατζηνικολάου, είναι δύσκολο να αποτιμηθεί ποιος είναι αυτός που εκτέθηκε περισσότερο.
    Ο Άρης, η διοίκηση του οποίου προχωρά από τον έναν ερασιτεχνισμό χειρισμό στον άλλο, ο Ηρακλής, που κρατά έναν προπονητή ο οποίος είπε στους παίκτες του ότι τον ενδιαφέρει η προοπτική του Άρη ή ο Γιάννης Χατζηνικολάου, που εκτέθηκε ανεπανόρθωτα; Ας τα πάρουμε από την αρχή.
    Τα λάθη στον Άρη δεν ξεκίνησαν ούτε τώρα, ούτε καν στο ξεκίνημα της σεζόν. Ο σύλλογος πληρώνει αμαρτίες ετών, αλλά ειδικά το τελευταίο διάστημα, ακόμη και η ρήση "τρικυμία εν κρανίω" δεν αρκεί για να αποδώσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Η ομάδα έμεινε και επίσημα χωρίς προπονητή το πρωί της Πέμπτης, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τον σπουδαιότερο (μέχρι τον επόμενο) αγώνα της χρονιάς, κόντρα στο Λεβαδειακό. Μία από τις πρώτες σκέψεις των διοικούντων ήταν να χτυπήσουν την πόρτα ενός προπονητή που εργάζεται σε άλλη ομάδα. Του έστρωσαν κόκκινο χαλί, άλλαξαν την ώρα της προπόνησης της Παρασκευής, για να τον παρουσιάσουν στους ποδοσφαιριστές, αλλά ξέχασαν να απευθυνθούν στον τωρινό εργοδότη του. Η ιστορία ξεφούσκωσε, επειδή ο Ηρακλής είπε "όχι" στον Χατζηνικολάου.
    Την ίδια ώρα, όμως, η διοίκηση των κυανόλευκων αποφάσισε να διατηρήσει στη θέση του τον προπονητή που του έκανε περισσότερο κέφι να αλλάξει ομάδα. Πρόκειται για ένα τεράστιο ρίσκο και στο παιχνίδι της Τετάρτης με τον πρωτοπόρο Εργοτέλη θα φανούν τα αποτελέσματα. Η ατμόσφαιρα στον Ηρακλή θα μπορούσε να είναι καλύτερη, αλλά με όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες, ακόμη και μία λανθασμένη πάσα μπορεί να ανάψει το φιτίλι. Ο νοών νοείτω...
    Όσο για τον Χατζηνικολάου, θα μπορούσε κάλλιστα να προπονήσει τους ποδοσφαιριστές του την Παρασκευή και στη συνέχεια να διαπραγματευτεί λύση του συμβολαίου του, χωρίς ενδιάμεσα να πει στους παίκτες ότι δέχτηκε πρόταση από τον Άρη και πως αυτή η προοπτική τον ενδιαφέρει πολύ. Αλλά και σε αυτή την περίπτωση, το αυτονόητο αποδείχτηκε πολυτέλεια.
ΛΑΘΗ, ΛΑΘΗ, ΛΑΘΗ, από όλους και προς όλους…
ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ!
    Γιατί, κύριε ΑΡΗ, απευθύνεσαι σε προπονητή ΑΛΛΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑΣ ΟΜΑΔΟΣ να την παρατήσει και να έρθει σε εσένα ? Και ύστερα, θέλεις να σε σέβονται…
    Γιατί κύριε Χατζηνικολάου, κάθεσαι και συζητάς την ατιμία που σου προτείνουν ? Εντάξει, είσαι Αρειανός, αλλα ΑΝΤΡΑΣ δεν είσαι, αφού ο άντρας τιμά το λόγο και συμβόλαιό του. Έπρεπε να τους το κόψεις από την αρχή…
    Γιατί κύριε ΗΡΑΚΛΗ, συνεχίζεις με ένα προπονητή που η ομάδα σου φαίνεται να ήταν αναγκαστική επιλογή, για να μην μένει άνεργος ? Σου ζήτησε να φύγει. Γιατί δεν τον άφησες ????
Η ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, τέλειωσαν και από τις τρείς μεριές…
Βοήθειά σας!

ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )
8.Ευρηματικές ατάκες
Στο δικό μου το χωριό το σούσι το λένε δόλωμα.!
Έχω μαζέψει όλες τις μπάρμπι. Φέτος θα πάρω τη ζητιάνα.!
Και ξανάρθε το χαράτσι της ΔΕΗ, αλλά δεν θα το πληρώσω. Θα πάω κόντρα στο ρεύμα.!!!
Αν αγαπάς κάποιον άσε τον να φύγει! Με 2e το λίτρο δεν θα πάει μακριά!!
Όταν μένεις κολλημένη να βρείς τον πρίγκηπά σου, χάνεις τους καλύτερους βάτραχους.!
Μια γυναίκα που ζηλεύει κάνει καλύτερη έρευνα και από πράκτορα του FBI.
Οι μεγάλοι έρωτες γεννιούνται "κατά λάθος", επιβιώνουν "κατά πάθος" και πεθαίνουν "κατά βάθος"
Το σημείο G της γυναίκας μην το ψάχνετε οπουδήποτε. Βρίσκεται στην λέξη shoppinG!
Όποιος δεν έχει δει γέρο να τραβάει λεφτά άπό ΑΤΜ και να τα βάζει στην τσέπη του, δεν ξέρει τι σημαίνει "ταχύτητα του φωτός."
Ο Μπετόβεν έγραψε καμμία διαφωνία ή όλο συμφωνίες έγραφε??
Στην Ελλάδα του ΔΝΤ όλες οι νότες έγιναν μπεμόλ, ντο ύφεση, λα ύφεση, ρε ύφεση κλπ.
Οι γονείς είναι σαν το Google. Mόλις τους πείς μισή κουβέντα για κάτι, αμέσως να βγάλουν συμπεράσματα.
Ποιός χέστηκε για το αύριο, εδώ δεν ζούμε το σήμερα.
Η σιωπή είναι από τα πιο δύσκολα επιχειρήματα για να αντικρούσετε....
Μα να έχουμε συσσωρεύσει τόσο σουρεαλισμό και να μην υπάρχει ένας Νταλί να μας ζωγραφίσει??
Η Ελλάδα κέρδισε το EURO 2004. Χρεοκόπησε.!
Η Ισπανία κέρδισε το Euro του 2008. Xρεοκόπησε!!
Γερμανία τρέλανε μας και σήκωσέ το εφέτος.
Η άλλη 120 κιλά φορούσε μπλέ μπλούζα με το σήμα του Σούπερμαν. Μάλλον τον κατάπιε.!!
Το χειρότερο από το να μην σε χωράει ο τόπος είναι να μην σε χωράει το τζίν που αγόρασες πριν ένα μήνα.
Πρός άντρες: Όταν σας ρωτάμε κάτι, δέν θέλουμε την γνώμη σας . Θέλουμε απλώς να ακούσουμε την γνώμη μας με πιό μπάσα φωνή.
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ
9.ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ
Με την κιθάρα τραγουδώ
Τους στίχους που έχω γράψει
Για πρόσωπα αγγελικά
Για μάτια που έχουν λάμψη.

Η ομορφιά υπέροχη
Καμαρωτό το βήμα
Τα μάτια σου αστράφτουνε
Στης πέρασης το στίγμα.

Την κοίταξα, με κοίταξε
Τι θέλεις, την ρωτούσα
Πρώτη φορά τέτοια ματιά
Απάντηση ζητούσα

Μες τον ρυθμό και τον παλμό
Μες του χορού το βήμα
Έψαχνα γύρω μου να βρω
Τα μάτια σου, στολίδια.
Λαζ.- Κίμων Μπερβερίδης
ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
10.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΚΙΣ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
Πλατεία Καρύτση 10 , ΤΚ 10561 , Αθήνα, Τηλ. : 2103313516 Φαξ:2103313517
Κιν. : 6944756159 E‐mail: info@akis2010.net και Site: www.akis2010.net

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Υπ. Αρ. 02/10 Μαρ 2013
Συγκεντρώσεις Διαμαρτυρίας Αθήνας (9/3/13) και Θεσσαλονίκης (13/3/13)

    Αγαπητά μέλη της Ανεξάρτητης Κίνησης Στρατιωτικών (Α.Κί.Σ), αγαπητοί εν ενεργεία και εν αποστρατεία συνάδελφοι των ΕΔ και ΣΑ, σεβαστά μέλη οικογενειών εκλιπόντων συναδέλφων,
    Ο Πρόεδρος και το ΔΣ της Α.Κί.Σ αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν εκ βάθους καρδίας τους συνδιοργανωτές αλλά κυρίως όλους εσάς για την συμμετοχή σας στην πρωτοφανή μεγαλειώδη συγκέντρωση της 9ης Μαρτίου 2013, στην Αθήνα.
    Η ανταπόκρισή σας στο κάλεσμά μας ξεπέρασε κάθε προσδοκία και πάγωσε όλους αυτούς που επί τόσα χρόνια προσπαθούσαν, όπως αποδείχθηκε ανεπιτυχώς, να διασπούν τις δυνάμεις μας και να κρατάνε μακριά τους εν ενεργεία από τους εν αποστρατεία συναδέλφους. Ο πανικός τους μάλιστα ήταν τόσο μεγάλος που σταμάτησαν το μέτρημα στις 3.000!
    Ο βρώμικος ρόλος των πληρωμένων προπαγανδιστών της εκάστοτε εξουσίας αποκαλύφθηκε και ξεγυμνώθηκε. Είναι όλοι αυτοί που ενώ κουκούλωναν και εξακολουθούν να κουκουλώνουν τα αίσχη και τα σκάνδαλα των πολιτικών, ανακάλυπταν στις μονάδες που υπηρετούσαν «λουφαδόρους Αξκούς» που «έκλεβαν γάλατα και κρουασάν».
    Είναι αυτοί οι ίδιοι που παραποιούν συστηματικά και διαστρεβλώνουν ξεδιάντροπα την δεινή πραγματικότητα που ο κάθε Έλληνας ζει στην εποχή της τρόικας και των μνημονίων. Ντροπή!
Η προσπάθεια για την ανακατάληψη της Πατρίδας, όπως την έχουμε χαρακτηρίσει εμείς στην Α.Κί.Σ, δεν πρέπει να σταματήσει.
    Ο Αγώνας μας εναντίον των κατευθυνόμενων και εθνικά απαράδεκτων παρεμβάσεων της τρόικας στα θέματα της Εθνικής μας Άμυνας και του εξευτελισμού και διάλυσης των θεσμών που επί αιώνες κράτησαν την Πατρίδα όρθια, περήφανη και ελεύθερη, συνεχίζεται και κλιμακώνεται μέχρι την τελική δικαίωση.
    Την σκυτάλη των αγώνων από την Αθήνα παίρνει τώρα η Θεσσαλονίκη.
    Αγαπητέ συνάδελφε,
    Όλοι εμείς στην Α.Κί.Σ σε καλούμε να δώσεις την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013, το βροντερό σου «παρών» στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης, στην Πλατεία Αριστοτέλους στις 13:00.
    Στείλε από τη Θεσσαλονίκη το ηχηρό σου μήνυμα για:
    Τον τερματισμό της δουλικής συμπεριφοράς της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας προς τα φερέφωνα της τρόικας.
    Την άσκηση ανεξάρτητης εξωτερικής πολιτικής που θα την καθοδηγεί το Εθνικό Συμφέρον του Ελληνικού Λαού και όχι οι προσταγές των ξένων κέντρων αποφάσεων.
    Την αποκατάσταση με οποιοδήποτε οικονομικό κόστος του αξιόμαχου των ΕΔ και ΣΑ.
    Την λήψη άμεσων μέτρων για την άρση των πολλαπλών περικοπών, έναντι των υπολοίπων Ελλήνων, των μισθών και συντάξεων των στελεχών των ΕΔ και ΣΑ που τα έχουν οδηγήσει στην πλήρη εξαθλίωση.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,
ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΕ.
11.Διαδηλώνει ο στρατός!
protagon.gr
    Ακριβώς! Χθες στην Κλαυθμώνος και στη συνέχεια στο Σύνταγμα, κατέβηκαν αρκετές χιλιάδες, μπορεί και δεκάδες χιλιάδες, εν ενεργεία και απόστρατοι στρατιωτικοί και αστυνομικοί. Μετά τις πέντε η Κλαυθμώνος, η Κοραή και το αντίστοιχο τμήμα της Σταδίου ήταν γεμάτα.
    Λίγοι με στολές, πολλοί εν ενεργεία με πολιτικά. Κυριαρχούσαν, όμως, τα λευκά κεφάλια των αποστράτων. Εντυπωσιακό το ποσοστό των γυναικών. Αυτό που καταλάβαινες είναι ότι οι απόμαχοι και οι εν ενεργεία ένστολοι, εκτός από την οικονομική πίεση, αισθάνονται ταπεινωμένοι, εξευτελισμένοι. Λογικό να πείτε ότι δεν είναι οι μόνοι. Αυτοί, όμως, δεν το περίμεναν, δεν το είχαν στο μυαλό τους όταν από μικροί ξεκίναγαν την καριέρα τους.
    Τώρα καταρρέουν μέσα τους πολλά και ταυτοχρόνως. Αλλιώς προωθούσαν τα ζητήματά τους. Όχι στους δρόμους, αλλά στους διαδρόμους της εξουσίας και κάτι πετύχαιναν, σχεδόν πάντοτε. Τώρα, η θύελλα τα έχει σαρώσει όλα. Κυριλίκια, προνομιακές σχέσεις, παραδόσεις. Και αυτοί, λοιπόν, στους δρόμους, σαν όλους τους άλλους. «Κόπηκε ο ομφάλιος λώρος», όπως υπογράμμισε ένας ομιλητής.
    Αλλά είναι άμαθοι σε αυτά, σε σχέση με εμάς τους άλλους. Δεν φωνάζουν συνθήματα, παρά το θυμό τους και τους πύρινους λόγους από τα μεγάφωνα. Ούτε καν χειροκροτούν. Λιγοστά αλλά καλοφτιαγμένα πανό. Μια τεράστια σημαία στην κεφαλή της πορείας, που την κρατούν και παιδιά.
    Είναι άμαθοι και αυτό φαίνεται από τα συνθήματα και, κυρίως, από κάποιες ομιλίες που ξεφεύγουν. Οι οικονομικές διεκδικήσεις περνούν σε δεύτερο πλάνο και ο λόγος γίνεται πολιτικός.   Συνθήματα και λόγοι παραπέμπουν στη ρητορεία της, εκτός ΚΚΕ, ελάσσονος αντιπολίτευσης. Πύρινοι λόγοι που χάνουν το μέτρο και χάνονται ανάμεσα σε Βούλγαρους, Βυζαντινή Αυτοκρατορία και τον Ούγκο Τσάβες.
    Απειλές για το «θηρίο που ξύπνησε και είναι έτοιμο να βγει από το κλουβί».  
    Οι διοργανωτές κάτι παίρνουν χαμπάρι ή κάποιοι διαμαρτύρονται και, από τα μεγάφωνα, διευκρινίζουν ότι «η συγκέντρωση δεν έχει να κάνει με κόμματα».
Μη νομίζετε, όμως. Αυτά πιστεύει κι αυτά λέει και ο κόσμος στα πηγαδάκια. Μιλάω με έναν συνταξιούχο αρχιπλοίαρχο. Μου τα ρίχνει απνευστί: Κατοχή, νέα αντίσταση, πουλημένα τομάρια, αυτοί (Γερμανοί) μας χρωστάνε και όχι εμείς, καιρός να ξεσηκωθούμε, από εδώ θα καταρρεύσει η παγκοσμιοποίηση. Και δεν είναι ο μόνος, είναι πολλοί αυτοί που βλέπουν κάπως έτσι τα πράγματα. Τέλος πάντων. Η πορεία ήταν μεγάλη, πυκνή και ο κόσμος θυμωμένος, αλλά έδειχνε σύνεση και αξιοπρέπεια.
Οι διαφορές με άλλες πορείες;
    Αν ήσουν εγκλωβισμένος με αυτοκίνητο σε κάθετο δρόμο σταμάταγαν και σε άφηναν να περάσεις!
    Τα μαγαζιά και η "Μεγάλη Βρετανία" ήταν ανοικτά και οι βιτρίνες φωτισμένες.
    Οι αστυνομικοί (όχι ΜΑΤ) ήταν μπλεγμένοι με τους διαδηλωτές. Μέχρι που τους ρώτησα αν ήταν εν ή εκτός υπηρεσίας.
    Τα ΜΑΤ που έφραζαν τη Βασιλίσσης Σοφίας χασμουριόντουσαν. Ίσως και να ενοχλήθηκαν για την αδιαφορία που συνάντησαν.
    Η μουσική ήταν χάλια. Από το «Μακεδονία ξακουστή..» στο, «Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον» και «Χαιρετίσματα στην εξουσία» και από εμβατήρια, σε Βιτάλη.
Αυτό θα πρέπει να προσεχτεί κάπως την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη, επειδή εκεί ο κόσμος είναι λίγο πιο απαιτητικός.
12.15.000 στρατιωτικοί έστειλαν μήνυμα που δεν μπορεί να αγνοηθεί...
topeiraxtiri.blogspot
    Η συγκέντρωση των στρατιωτικών ήταν τεράστια, για τα δεδομένα του χώρου των Ενόπλων Δυνάμεων. Και οι στρατιωτικοί που εμφανίστηκαν με στολή σχετικά αρκετοί αν αναλογιστούμε το κλίμα που επικράτησε τις τελευταίες εβδομάδες στις Ένοπλες Δυνάμεις,με...αποκορύφωμα την διαταγή Κωσταράκου. Η πορεία έδειξε το μέγεθος. Η κορυφή πέρα από το Σύνταγμα και οι συγκεντρωμένοι στην πλατεία Καλυθμώνος να είναι ακόμη ένα συμπαγές πλήθος!
    Η συγκέντρωση ήταν πυκνή και μεγάλη και έστειλε ένα μήνυμα: η απόγνωση μπορεί να βγάλει στο δρόμο ακόμη και ανθρώπους που πριν τρία χρόνια δεν γνώριζαν τι θα πει διαδήλωση.
    Κι αν οι στρατιωτικοί , το πιο πειθαρχημένο κομμάτι του ελληνικού λαού επιλέγει να βγει στο δρόμο, τότε είναι βέβαιο ότι κάποιοι πρέπει να προβληματιστούν ιδιαίτερα σοβαρά. Και σ΄ αυτούς δεν συμπεριλαμβάνετε ο Τσουκαράκης, ο Τσάκαλος και ο ΣΥΣΜΕΔ!
    Ας αναλογιστούν όσοι χαράσσουν πολιτική -αν τη χαράσσουν- και όσοι δεν τολμούν να βάλουν κόκκινες γραμμές ποιος πραγματικά έβγαλε τους στρατιωτικούς στο δρόμο. Ο ΣΥΣΜΕΔ και η ηγεσία του για τους οποίους μέχρι πρόσφατα έλεγαν ότι δεν εκπροσωπεί κανένα παρά τα λίγα μέλη του ή οι ίδιοι που με τα μέτρα-βόμβες τίναξαν στον αέρα ζωές ανθρώπων και οικογενειών;
    Γιατί στο κέντρο της Αθήνας βρέθηκαν πολλές χιλιάδες στρατιωτικοί. Και μαζί τους πάρα πολλοί Αρχηγοί Γενικών Επιτελείων, με πιο πρόσφατο το στρατηγό Ζιαζιά!
    Ποια θα είναι τώρα η συνέχεια; Ελπίζουμε όχι η “παραδειγματική τιμωρία” όσων στρατιωτικών εμφανίστηκαν με στολή. Το καζάνι βράζει δεν χρειάζεται κανείς να φουντώσει κι άλλο την φωτιά. Ψυχραιμία και λογική απαιτείται. Όχι όμως απ΄ όσους διαδήλωσαν. Αυτοί την έδειξαν με τη στάση τους στη συγκέντρωση. Απ΄όσους με τον τρόπο τους, τις δηλώσεις και κυρίως τις πράξεις τους, απαιτείται ψυχραιμία.
    Για να επανέλθει γαλήνη στις Ένοπλες Δυνάμεις, ακόμη και μέσα σ΄ αυτή την απίστευτη και ατελείωτη οικονομική καταιγίδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου