Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1062

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1062 
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, είναι δικά μου.
ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ
1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
2.Πρώτο Φεστιβάλ Σκίτσου – Κόμικ - Γελοιογραφίας του Δήμου Καλαμαριάς
3.Ό,τι Λάμπει Δεν Είναι Χρυσός, είναι το Ποδηλατικό Καρναβάλι
4.Στουρνάρας: Δε περπατώ στο δρόμο μόνος, δε βγαίνω έξω με τους φίλους μου
5.Σκληρή ποινή στον Άκη: Οκτώ χρόνια χωρίς αναστολή
6.Πακιστανός προσπάθησε να βιάσει 21χρονη στην Κω
7.ΤΑ 5 ΛΑΘΗ
8.ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ
9.Η Λετονία υπέγραψε αίτημα για να μπει στη ζώνη του ευρώ
1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
Αγίου Αρχελάου και μαρτύρων, Αγίων Ευλαμπίου και Ευλογίου, Αγίου Κόνωνος
Αρχέλαος, Ευλόγιος, Ευλογής, Ευλογία, Ευλογούλα, Ευλογίτσα, Κόνων
ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
2.Πρώτο Φεστιβάλ Σκίτσου – Κόμικ - Γελοιογραφίας του Δήμου Καλαμαριάς

thessalonikimesaapoeikones.blogspot.gr
Ο Δήμος Καλαμαριάς διοργανώνει
- Φεστιβάλ Σκίτσου – Κόμικ - Γελοιογραφίας με θέμα την οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις της στην Ελληνική κοινωνία.
- Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από 20 έως 30 Απριλίου 2013.
- Το εκθεσιακό μέρος του φεστιβάλ θα περιλαμβάνει έκθεση έργων από δημιουργούς με ειδίκευση στο κόμικ και στην γελοιογραφία, με κείμενο ή χωρίς.
- Τα έργα θα παρουσιαστούν σε δύο εκθέσεις.
- Η πρώτη θα λάβει χώρα στους Κοιτώνες του πρώην στρατοπέδου Κόδρα και θα αφορά έργα νέων καλλιτεχνών.
- Η δεύτερη έκθεση θα λάβει χώρα στον Πολυχώρο Τέχνης Remezzo και θα αφορά έργα καλλιτεχνών που έχουν ήδη εκδώσει το έργο τους.
Τεχνικά χαρακτηριστικά
• Το έργο πρέπει να είναι ασπρόμαυρο ή έγχρωμο, κόμικ ή γελοιογραφία, με λόγια ή και χωρίς λόγια, με θέμα την κρίση.
• Τα κριτήρια επιλογής θα είναι το επίκαιρο του θέματος, πρωτοτυπία της ιδέας και η σχεδιαστική ικανότητα.
• Αφού γίνει η επιλογή, οι καλλιτέχνες θα ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικώς ώστε να αποστείλουν το έργο τους τυπωμένο σε διάσταση Α3.
Στείλτε το έργο σας έως τις 5 Απριλίου 2013 μαζί με ένα βιογραφικό 150 λέξεων, όνομα και τηλέφωνο στη διεύθυνση
presspodk@yahoo.com  (ή εναλλακτικά)  karatzikos@kalamaria.gr,     mav.stavrakas@yahoo.gr
Υπ΄ όψην Σταύρου Μαβίδη
Τηλ. επικοινωνίας. 6974197245 , 2313314577
3.Ό,τι Λάμπει Δεν Είναι Χρυσός, είναι το Ποδηλατικό Καρναβάλι
thessalonikimesaapoeikones.blogspot.gr
    Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το Ποδηλατικό Καρναβάλι διοργανώνεται την Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου 2013, 19.00 στη Θεσσαλονίκη, με στόχο το πάντρεμα της παράδοσης του Καρναβαλιού, με την αναβίωση της παράδοσης του ποδηλάτου στην Ελλάδα.
    Αυτή την χρονιά το Ποδηλατικό Καρναβάλι έχει κεντρικό θέμα “Ό,τι Λάμπει Δεν είναι Χρυσός”. Ο Χρυσός μας φέρνει πιο κοντά στις διεκδικήσεις για το περιβάλλον και την υγεία.
    Ο Βασιλιάς Καρνάβαλος Μίδας, με την συνοδεία των Χρυσοθήρων, των Golden Boys και των Χρυσοδρέπανων Χάρων από την Χαλκιδική, θα μετατρέπει οτιδήποτε αγγίζει σε χρυσό, και θα μας υπενθυμίζει την ματαιότητα ενός μη ωφέλιμου ορυκτού, που καταστρέφει δάση, γη, αέρα και νερό για την εξόρυξη του. Παράλληλα οι Λιγνιτολάγνοι από την Κοζάνη, συνεχίζουν το φετίχ της παραγωγής ενέργειας από ένα ορυκτό που σκοτώνει.
    Στο Ποδηλατικό Καρναβάλι πραγματοποιείται μια μεγάλη παρέλαση μεταμφιεσμένων ποδηλατιστών και πεζών, με θεματικές ομάδες και αποκριάτικα άρματα συμβολικού και σατυρικού χαρακτήρα, συνοδευόμενα από τον Βασιλιά και την Βασίλισσα του Καρναβαλιού. Μετά την παρέλαση ακολουθεί ένα ξέφρενο γλέντι για όλη την πόλη, με άφθονο κρασί, φαγητό, ζωντανή μουσική, dj set, προβολές, γαϊτανάκι, ξυλοπόδαρους και άλλες εκπλήξεις μέχρι την ανατολή του ηλίου, ενώ γίνεται και η παραδοσιακή καύση του βασιλιά καρνάβαλου.
    Το μουσικό πρόγραμμα μέχρι στιγμής περιλαμβάνει την ομάδα κρουστών Κρούση, DJ Set Miss Dynamite, Hollyrabit + Slammin’ Danny A., Γυμνός Ποδηλάτης + GG. Η διοργάνωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω διαδικτύου από Livemedia.gr!
    Η παρέλαση θα ξεκινήσει από την Πλατεία Χρηματιστηρίου, περιοχή Βαλαωρίτου (Ερμού-Συγγρού-Φράγκων), η οποία για άλλη μια χρονιά έχει ανακοινωθεί πως θα γίνει κανονική πεζοδρομημένη πλατεία αλλά ως τώρα παραμένει ένας κυκλοφοριακός κόμβος.
   Παράλληλα ο πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας απειλείται να ξαναγίνει δρόμος, για την εξυπηρέτηση του αθεράπευτου αυτοκινητιστή που ακόμη και στην κρίση επιμένει στη άσκοπη χρήση του.
   Επιπλέον για το ποδήλατο το αίτημα ώστε να γίνει ένας πραγματικός ποδηλατόδρομος στο δεξί τμήμα της Λεωφόρου Νίκης ώστε να μην γίνεται το αδιαχώρητο επί του πεζοδρομίου στην παραλία παραμένει αρνητικό.
    Στην διάρκεια της προετοιμασίας το Ποδηλατικό Καρναβάλι χρησιμοποιεί το πρώην Στρατόπεδο Καρατάσιου στέλνοντας ένα μήνυμα για την οριστική παράδοση των στρατοπέδων στην κοινωνία ως ελεύθεροι πράσινοι χώροι, με ήπιες εναλλακτικές δραστηριότητες, χωρίς επιπλέον τσιμέντο. Μαζί με την ΔΕΘ και το 3ο Σώμα Στρατού είναι η τελευταία ευκαιρία για ανάσα σε μια πόλη με τον ελάχιστο δείκτη πρασίνου και υψηλότατο δείκτη ρύπανσης.
    Το Καρναβάλι/Αποκριά παραδοσιακά βασίζεται στις αρχαίες Διονυσιακές και στις νεώτερες Ρωμαϊκές γιορτές, ενώ σημαίνει αποχή από το κρέας. Την Τσικνοπέμπτη γίνεται μεγάλο φαγοπότι για την προετοιμασία της νηστείας της Σαρακοστής. Το Ποδηλατικό Καρναβάλι την Τσικνοπέμπτη θέλει συμβολικά να προτείνει την αποχή από την κουλτούρα του αυτοκινήτου. Θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα: ΝΑΙ στο ΠΟΔΗΛΑΤΟ! Η λύση για την υγεία και τη σωματική μας άσκηση, το περιβάλλον και τη ρύπανση, την οικονομική κρίση και την απεξάρτηση μας από το πετρέλαιο, για την βελτίωση του κυκλοφοριακού και την ποιότητα ζωής.
    Τις προηγούμενες χρονιές το Ποδηλατικό Καρναβάλι παρουσίασε:
Ο Τσολιάς, η Μέρκελ και τα Λουκάνικα Φρανκφούρτης” σε μια σχέση μίσους και πάθος, ποδηλατικά άρματα “Υποβρύχια που Γέρνουν”, ενώ μοίρασε “Ευρώ σοκολατάκια” γιατί λεφτά υπάρχουν.
Ο Αλί Μπαμπά και οι 40 κλέφτες” με το αντίστοιχο άρμα της “Βουλής των Ελλήνων”,
το “Άγαλμα Καραμανλή που ψάχνει την θέση του”,
ποδηλατικά άρματα “Ποδήλατο στο… Αστικό, Τρένο, Τραμ, Μετρό” για τις συνδυαστικές μετακινήσεις.
Το άρμα “Ποδηλατόδρομος πάνω από το ΙΧ” δείχνοντας έναν ποδηλατόδρομο που περνάει πάνω από παρανόμως σταθμευμένο Ι.Χ.
Το άρμα “ο Λευκός Πύργος – Πάρκινγκ Αυτοκινήτων” μια χρήσιμη αλλαγή χρήσης, μιας αυτοκινητούπολης.
Την ομάδα μεταμφιεσμένων “Η Νύφη του Θερμαϊκού” με νύφες στολισμένες με σκουπίδια κατευθείαν από τον μολυσμένο Θερμαϊκό μας.
Τον Ιανουάριο του 2011 σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό και Περιβαλλοντικό Σύλλογο Καστοριάς “Σπασμένο Ρόδι”, το Ποδηλατικό Καρναβάλι συμμετείχε στο Καστοριανό Καρναβάλι “ΡΑΓΚΟΥΤΣΑΡΙΑ” με τις “Νύφες του Θερμαϊκού και της Λίμνης” ζητώντας καθαρότερα νερά αντίστοιχα.
Το Ποδηλατικό Καρναβάλι καλεί συλλογικότητες από όλη την Ελλάδα να συμμετέχουν με την δική τους θεματική ομάδα καρναβαλιστών και μη-μηχανοκίνητων αρμάτων, και να στείλουν το δικό τους μήνυμα. Για την συμμετοχή σας στείλτε e-mail στο info@bikecarnival.gr.
ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΕΤΑΛΙ!
Υποστήριξη: Παιδιά Εν Δράσει // Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία // Πολύχρωμοι Ποδηλάτες // Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης // Street Panthers // Δίκτυο Κινήσεων Θεσσαλονίκης
http://www.bikecarnival.gr
info@bikecarnival.gr
Facebook http://facebook.com/bike.carnival/
Facebook Event http://www.facebook.com/events/230651370404402/
Google+ http://plus.google.com/115356606883602056872/
Google+ Event http://plus.google.com/events/c5m0kcv6n9ompu29mp41utpq0bg/
Twitter http://twitter.com/bike_carnival/
4ο ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ (2013)
Τσικνο-Πέμπτη 7 Μαρτίου 19.00, Θεσσαλονίκη
Πλατεία Χρηματιστηρίου, περιοχή Βαλαωρίτου (Ερμού-Συγγρού-Φράγκων)
ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
4.Στουρνάρας: Δε περπατώ στο δρόμο μόνος, δε βγαίνω έξω με τους φίλους μου
ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΚΟΜΑ…
Newsit.gr
    Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Bild μίλησε για τις απειλές που δέχεται για τη ζωή του, για τις θυσίες που καλείται να κάνει ο ελληνικός λαός αλλά και για τη γενικότερη οικονομική κατάσταση στην χώρα μας.Ο κ. Στουρνάρας μίλησα για όλα στη συνέντευξη που εδωσε στη γερμανική εφημερίδα Bild.
     Συγκεκριμένα, απαντώντας στην ερώτηση σχετικά το φάκελο με τη σφαίρα που έλαβε στο γραφείο του δήλωσε «Δεν περπατώ μόνος στο δρόμο, δεν κάνω πλέον σπορ, δεν βγαίνω πια έξω με φίλους. Δεν έχω καθόλου χρόνο για όσα με ευχαριστούν».
    Όσο για τις υπερβολικές θυσίες που καλείται να κάνει ο ελληνικός λαός και τη μεγάλη φτώχεια, ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει εναλλακτική λύση», ενώ έκανε λόγο για προσπάθεια ώστε οι έχοντες να πληρώσουν περισσότερους φόρους από τους φτωχότερους.
    Σε ερώτηση μεταξύ άλλων για τις αρνητικές εκθέσεις της ΕΕ και του ΔΝΤ αναφορικά με τους φτωχούς εισπρακτικούς μηχανισμούς της Ελλάδας, ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως « σαφώς δεν είμαστε στο ίδιο επίπεδο με τη Γερμανία σε επίπεδα υποδομών, μα κάνουμε μια καλή προσπάθεια. Πολλοί άνθρωποι έχουν στιγματιστεί γιατί δεν πληρώνουν τους φόρους τους, ενώ ήδη βρίσκονται μερικοί από αυτούς στη φυλακή για φοροαποφυγή».
    Ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε πως η Ελλάδα πλέον είναι σε καλό δρόμο. «Ο προϋπολογισμός μας πληροί τους στόχους. Oι συμμέτοχοι μας στην ευρωζώνη δεν θα πρέπει να έχουν οποιεσδήποτε ανησυχίες. Εμείς θα εξοφλήσουμε τα χρέη μας. Δεν θα ακούσετε άλλα αρνητικά νέα αυτή τη χρονιά από την Ελλάδα. Η συζήτηση για το Grexit ανήκει στο παρελθόν» συμπλήρωσε.
    Όσο για την προβοκατόρικη ερώτηση της εφημερίδας για το αν η χώρα αναγκαστεί να πουλήσει τα νησιά της, ο κ. Στουρνάρας εμφανίστηκε κάθετος τονίζοντας πως τέτοιο θέμα δεν τίθεται και πως κάτι τέτοιο είναι τουλάχιστον αστείο. «Επικεντρωνόμαστε μονάχα στις ιδιωτικοποιήσεις κι έχουμε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα γι’ αυτές... Η Γερμανία είναι καλοδεχούμενη στις αποκρατικοποιήσεις» προσέθεσε.
    Τέλος αναφέρθηκε και στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κύπρος λέγοντας πως «το ντόμινο θα επηρεάσει εκτός της Ελλάδος κι όλη την Ευρωζώνη» αν και δηλώνει σίγουρος πως η Κύπρος θα τα καταφέρει.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
5.Σκληρή ποινή στον Άκη: Οκτώ χρόνια χωρίς αναστολή

ProtoThema.gr
    «Δεν αποδέχομαι την απόφαση, είναι μια πολιτική δίωξη με νομικό μανδύα και άνωθεν εντολές…». ( ΝΑ...ΚΑΙ ΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΧΕΣΑΙ, ΝΑ... ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΧΕΣΑΙ... )
    Με αυτά τα λόγια που είχαν ως αποδέκτες τους εκπροσώπους του Τύπου, ο Άκης Τσοχατζόπουλος «υποδέχθηκε» το μεσημέρι της Δευτέρας την βαριά καταδίκη του από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας σε συνολική κάθειρξη 8 ετών χωρίς αναστολή για υποβολή ανακριβών δηλώσεων πόθεν έσχες την τριετία 2006 – 2009.
    Με την ίδια απόφαση, στον προφυλακισμένο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος πρώην υπουργό, επιβλήθηκε χρηματική ποινή ύψους 520.000 ευρώ αλλά και δήμευση του νεοκλασικού επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου το οποίο είχε αποκτήσει η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη τον Απρίλιο του 2010 αλλά εκείνος δεν το είχε δηλώσει στο πόθεν έσχες του ίδιου έτους, αν και ήταν υποχρεωμένος από το νόμο. Μάλιστα, όπως ο ίδιος αποκάλυψε, στο ακροατήριο το 2010, ήταν η τελευταία χρόνια που ήταν υπόχρεος να υποβάλλει τη σχετική δήλωση.
    Ήταν λίγο μετά τις 9 το πρωί όταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος περνούσε την πύλη του Εφετείου, συνοδευόμενος από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με προορισμό το εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Συνοδευόμενος από τους τρεις δικηγόρος του, ο πρώην υπουργός έδειχνε ψύχραιμος και έτοιμος να αντικρούσει το σε βάρος του κατηγορητήριο.
Αγόρευε με το χέρι στην τσέπη
    Λίγο μετά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, ο πρόεδρος του δικαστηρίου ρώτησε τον Άκη Τσοχατζόπουλο, αν θέλει να τοποθετηθεί επί των κατηγοριών που αντιμετωπίζει. Ο πρώην υπουργός ψύχραιμος και με το χέρι στην τσέπη, πήρε το λόγο και άρχισε να δίνει τις δικές του εξηγήσεις επί των κατηγοριών.
    Ο εισαγγελέας, όμως, τον διέκοψε ζητώντας του να βγάλει το χέρι από την τσέπη επικαλούμενος τη δικονομία και αναφέροντας πως η κίνησή του αυτή δείχνει ασέβεια προς το δικαστήριο. «Με ενοχλεί η παραίνεσή σας αυτή κ. εισαγγελέα. Δηλαδή, το θέμα είναι πως στέκομαι; Αν θα έχω το χέρι στην τσέπη ή το ένα πόδι πάνω στο άλλο; Τι πράγματα είναι αυτά; Από εκεί κρίνεται ο σεβασμός;» απάντησε ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός βγάζοντας όμως το χέρι από την τσέπη του σακακιού του.
«Άγνοια νόμου»
    Στην τοποθέτησή του ο Α. Τσοχατζόπουλος προκειμένου να αντικρούσει την κακουργηματική κατηγορία για την μη δήλωση του νεοκλασικού στο «πόθεν έσχες», επικαλέστηκε άγνοια νόμου. «Δεν ακολούθησα τη νέα πρακτική που διαχώριζε τη φορολογική δήλωση από αυτή του πόθεν έσχες» είπε ο πρώην υπουργός, αν και ο ίδιος όπως παραδέχθηκε αργότερα απαντώντας σε ερώτηση του εισαγγελέα, ήταν μέλος της επιτροπής που επεξεργάστηκε την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου του 2003 για τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης πολιτικών προσώπων! Βάση αυτού του νομοθετικού πλαισίου, ο Α. Τσοχατζόπουλος ήταν υποχρεωμένος να δηλώσει κάθε περιουσιακό του στοιχείο από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της δήλωσης και πίσω.
    «Δεν είχα πρόθεση να κρύψω τίποτα» είπε ο Άκης Τσοχατζόπουλος και συνέχισε: Εξάλλου στη φορολογική μου δήλωση είναι όλα δηλωμένα. Παρέθεσα όλα τα στοιχεία, τον Ιούνιο του 2010, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, αλλά δεν τους βγαίνανε άλλες υποθέσεις και ψάχνανε τρόπο να με στείλουν στη Δικαιοσύνη. Επί εβδομάδες μεγάλες εφημερίδες έκανα καμπάνια για το σπίτι μου…Υπήρχε γραμμή άνωθεν, δυστυχώς επιβάλλεται παντού…».
«Δούλευα συνέχεια στο υπουργείο»
 Εισαγγελέας: Δεν σας απασχόλησε όταν αγοράσατε το σπίτι να κοιτάξετε καλά το νόμο. Ήσασταν δημόσιο πρόσωπο…
 Α. Τσοχατζόπουλος: Εγώ ήμουν πολλά χρόνια υπουργός όλη την ημέρα δούλευα στο υπουργείο. Πότε να προλάβω να δω τι λέει ο νόμος για το πόθεν έσχες. Δεν είχα χρόνο να σκεφτώ τι μελλοντική δήλωση θα κάνω.
    Σε ερώτηση μέλους του δικαστηρίου για τον ήλεγχε τις κινήσεις της λογίστριας του Ευφροσύνης Λαμπροπούλου, επίσης προφυλακισμένη για το σκάνδαλο των εξοπλιστικών, ο πρώην υπουργός απάντησε: «Τι να ελέγχω την λογίστριά μου;».
Η απόφαση και η δήλωση
    Τελικά, το δικαστήριο, κατά πλειοψηφία υιοθέτησε τη σχετική πρόταση του εισαγγελέα και επέβαλλε κάθειρξη 7 ετών για το κακούργημα της μη δήλωσης του ακίνητου επί της Δ. Αρεοπαγίτου και 1 έτος για τις υπόλοιπες πλημμεληματικές κατηγορίες. Δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον πρώην υπουργό, και παράλληλα αποφάσισε δήμευση του νεοκλασικού αλλά και επιβολή χρηματικής ποινής ύψους 550.000 ευρώ.
    Λίγο μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του δικαστηρίου, ο Άκης Τσοχατζόπουλος δήλωσε: «Πρόκειται περί απόφασης, έχει το θετικό στοιχείο ότι είναι δυο προς έναν (σ.σ. εννοεί την μειοψηφία) και αυτό δείχνει ότι υπάρχουν δυνάμεις στο χώρο της δικαιοσύνης που αντιστέκονται. Εντούτοις είναι μια νομική δίωξη με πολιτικό μανδύα συνεχίζοντας με συνέπεια τις με άνωθεν εντολές πολιτικές διώξεις της περασμένης χρόνια που έζησα από το χώρο του κοινοβουλίου. Δεν αποδέχομαι αυτή την απόφαση ως δημοκρατικός πολίτης.
    Με το νόμο του 2003 θέλανε να δώσουμε σε μια σειρά κοινωνικών ομάδων του δημοσίου (βουλευτές, δικαστές, ιδιοκτήτες ΜΜΕ) τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν διαφάνεια για τους ίδιους. Ήταν μια ενίσχυση της Δημοκρατίας. Δυστυχώς σήμερα όχι μόνο δεν προωθήθηκε η Δημοκρατία αλλά σκεπάστηκε, κουκουλώθηκε η αλήθεια και η πραγματικότητα. Αυτό οδηγεί σε νομική αστοχία. Πρόκειται για απαράδεκτη απόφαση κατά της οποίας θα προσφύγουμε».
    Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, που αυτές τις ημέρες αναμένεται και το βούλευμα για το θέμα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, μετά την απόφαση του δικαστηρίου οδηγήθηκε και πάλι στον Κορυδαλλό, όπου βρίσκεται προφυλακισμένος από τον περασμένο Απρίλιο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, που κατά τη δικαιοσύνη, προέρχεται από μίζες που ελάμβανε για την υπογραφή εξοπλιστικών προγραμμάτων…
6.Πακιστανός προσπάθησε να βιάσει 21χρονη στην Κω
ProtoThema.gr
    Τον τρόμο έζησε μια 21χρονη κοπέλα που περπατούσε ανυποψίαστη στην πόλη της Κω επιστρέφοντας από διασκέδαση, όταν «ξύπνησε» τις ορμές ενός νεαρού Πακιστανού ο οποίος δεν δίστασε να της επιτεθεί στη μέση του δρόμου με σκοπό να τη βιάσει!
    Ο 23χρονος επίδοξος βιαστής ακινητοποίησε τη νεαρή γυναίκα και αποπειράθηκε να την εξαναγκάσει σε σαρκική επαφή σχίζοντας τα ρούχα της! Όμως, οι κραυγές τρόμου που έβαλε η 21χρονη τον ανάγκασε να εγκαταλείψει τα σχέδιά του και να τραπεί σε φυγή.
    Οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος που ξεκίνησαν αμέσως έρευνες και προσαγωγές υπόπτων, κατάφεραν να εντοπίσουν το νεαρό αλλοδαπό και να τον οδηγήσουν στην Ασφάλεια, όπου αναγνωρίστηκε ανεπιφύλακτα από το παρ’ ολίγον θύμα του και συνελήφθη. Ο 23χρονος Πακιστανός, που θα οδηγηθεί στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω, βρισκόταν παράνομα στη χώρα και θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την απέλασή του.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
7.ΤΑ 5 ΛΑΘΗ
newsbomb.gr
    “Είναι πολύ συνηθισμένο να μην έχουμε αληθινούς φίλους” “Είναι πάρα πολλοί οι άνθρωποι που είναι μοναχικοί και οι οποίοι καταφεύγουν να βρουν φίλους στο διαδίκτυο. Ακριβώς γιατί στο διαδίκτυο παρουσιάζουν μια διαφορετική εικόνα από αυτή που πραγματικά είναι. Μπορούν να την στολίσουν όσο θέλουν και να την πλασάρουν όπως θέλουν, ενώ όταν είσαι κοντά δεν μπορείς να ξεγελάσεις τον άλλον και κάνεις φανερά τα λάθη και τον απομακρύνεις. Επειδή κάνουμε πολλά λάθη γι' αυτό και δεν έχουμε οι περισσότεροι από μας αληθινούς φίλους”.
Τα βασικότερα λάθη
Η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη εξηγεί τα κυριότερα λάθη που συνήθως μας αφήνουν χωρίς φίλους...
1. Γινόμαστε κτητικοί. Θέλουμε δηλαδή τον φίλο μας να είναι όπως τον θέλουμε, όποτε τον θέλουμε, όταν τον θέλουμε, για ό, τι τον θέλουμε. Δεν σεβόμαστε τις δικές του ανάγκες, προτεραιότητες, επιθυμίες. Ο πιο συχνός λόγος για να μείνεις χωρίς φίλο είναι να σκέφτεσαι μόνο τον εαυτούλη σου και να μην σκέφτεσαι τον άλλον ανιδιοτελώς, δηλαδή για εκείνον και όχι για σένα. Άρα δεν ξέρουμε να είμαστε φίλοι αφού σκεφτόμαστε πρώτα τον εαυτό μας και είμαστε εγωκεντρικοί και ανώριμοι.
2. Τις περισσότερες φορές είμαστε ξεροκέφαλοι και θέλουμε να περνάει πάντα η άποψή μας, να γίνεται πάντα το δικό μας και δεν κάνουμε ποτέ πίσω. Δεν ξέρουμε δηλαδή να υποστηρίξουμε τη σχέση, να είμαστε διαλλακτικοί, να βρίσκουμε εναλλακτικές λύσεις και να μην τραβάμε τα πράγματα στα άκρα.
3. Πάρα πολλές φορές χρησιμοποιούμε τους φίλους για να αναδείξουμε τον εαυτό μας. Δηλαδή χρησιμοποιούμε τον φίλο για να τονίσουμε πόσο ομορφότεροι είμαστε, πόσο εξυπνότεροι είμαστε, πόσο πλουσιότεροι είμαστε, πόσο τυχερότεροι είμαστε από εκείνον και για οτιδήποτε. Κάνουμε ένα ζευγάρι αντίθεσης έτσι ώστε να φαινόμαστε καλύτεροι εμείς από ότι είμαστε. Για παράδειγμα κάποιες κοπέλες που δεν είναι τόσο λεπτές και φοβούνται ότι δεν είναι τόσο λεπτές όσο θα ήθελαν, κάνουν παρέα όχι με μια πιο αδύνατη αλλά με μια πιο ευτραφή κοπέλα οπότε να αισθάνονται καλύτερα σε σύγκριση.
4. Δεν είμαι σταθερός χαρακτήρας δηλαδή τη μία μέρα μπορεί να λέω αυτό και την άλλη άλλο. Τη μία μπορεί να μου έχεις εμπιστοσύνη και την άλλη να το έχω κάνει βούκινο. Δηλαδή δεν μένω σταθερός στη φιλία μου. Είμαι με άλλους συμμάχους και φίλους κάθε μέρα. Σήμερα είμαι μαζί σου φίλος και λέω αυτά που θέλεις και αύριο που κάνω παρέα με έναν άλλο, λέω πράγματα εις βάρος σου και όλα αυτά που μου έλεγες λέω ότι δεν είναι σωστά και σε εκθέτω.
5. Όταν είμαστε επιδεικτικοί, θέλουμε δηλαδή να φαινόμαστε και να είμαστε το επίκεντρο της προσοχής και έτσι κάνουμε όλους τους άλλους να αισθάνονται μηδενικά μπροστά μας. Επίσης και όταν είμαστε εξαιρετικά ανταγωνιστικοί. Θέλουμε να είμαστε πάντα εμείς οι πρώτοι, οι καλύτεροι, αυτοί που έχουν δίκιο, αυτοί που περνάει η άποψή τους κλπ.
    Με λίγα λόγια είμαστε εγωκεντρικοί, ανώριμοι, ξεροκέφαλοι, για την πάρτι μας. Χρησιμοποιούμε τον άλλον και δεν τον έχουμε πραγματικά φίλο. Όταν τον χρησιμοποιούμε για να αναδειχθούμε εμείς δεν είμαστε σταθεροί και ειλικρινείς. Δηλαδή δεν μπορεί να σε έχει κάποιος φίλο όταν τον προδίδεις συνεχώς. Κανείς δεν γουστάρει Ιούδα.
    Η φιλία είναι από τα πολυτιμότερα αγαθά. Χωρίς φίλους, χωρίς στήριγμα, χωρίς συμμάχους δεν μπορείς. Για αυτό λοιπόν πρέπει να προσέχουμε...
    “Για να έχουμε φίλους θα πρέπει να προσέχουμε να μην κάνουμε τίποτα από αυτά τα λάθη, να αναγνωρίσουμε τις χαρές της φιλίας και τη σημασία της. Να επιλέγουμε προσεκτικά τους φίλους, να έχουν εκείνοι αυτά που θέλουμε εμείς, αλλά να είμαστε και εμείς όπως εκείνοι μας θέλουν. Με άλλα λόγια πιστοί, ειλικρινείς, με κατανόηση, με προθυμία, με αλληλεγγύη και οπωσδήποτε με αληθινή αγάπη και στοργή” τονίζει η κ.Μαυράκη.
ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ
8.ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ
Το χρυσό το δαχτυλίδι της αγάπης μου το δώρο
Τόχεις τώρα ξεχασμένο, στο κουτί με τα μπιζού.
Τι μπορώ να υποθέσω, τι μπορώ να φανταστώ
Το χρυσό το δαχτυλίδι είναι αυτό που λαχταρώ.

Έλα φόρεσέ το, να το ρίξω μια ματιά
Για να ρθω στα λογικά μου, όπως ήμουνα παλιά.

Το χρυσό τα δαχτυλίδι, της αγάπης μου το δώρο
Δεν το βλέπω φορεμένο, αλλά τόχεις τυλιγμένο
Στο κουτί με τα μπιζού, λες και είναι ματιασμένο.
Τι μπορώ να υποθέσω, τι μπορώ να φανταστώ
Το χρυσό τα δαχτυλίδι είναι το μαγευτικό.

Έλα φόρεσε το, είναι μια παρηγοριά
Να θυμάμαι όπως τότε, της αγάπης τον νταλκά.
Λαζ.- Κίμων Μπερβερίδης
Ο ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
9.Η Λετονία υπέγραψε αίτημα για να μπει στη ζώνη του ευρώ
Τελικά, αποδεικνύεται οτι η μαλ@@@α είναι είδος ΕΠΟΥΣΙΩΔΕΣ ΕΝ ΥΠΕΡΕΠΑΡΚΕΙΑ

Newsit.gr
    Η Λετονία υπέγραψε σήμερα το επίσημο αίτημα για την ένταξή της στην ευρωζώνη, καθώς προετοιμάζεται να γίνει η 18η χώρα που θα υιοθετήσει το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα.
    Σε τελετή που έγινε στην Ρίγα, ο πρωθυπουργός Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο υπουργός Οικονομικών Άντρις Βιλκς και ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας Ίλμαρς Ρίνκεβιτς υπέγραψαν το έγγραφο το οποίο θα επιτρέψει στην χώρα αυτήν της Βαλτικής με τους 2 εκατομμύρια κατοίκους να ενταχθεί στην ευρωζώνη την 1η Ιανουαρίου του 2014.
    "Αν η Λετονία βρίσκεται στην ευρωζώνη είναι δυνατή μια πιο γρήγορη οικονομική ανάπτυξη", σημείωσε ο Βιλκς, χαρακτηρίζοντας το αίτημα αυτό "ιστορικό".
    Ο Ντομπρόβσκις, ο οποίος έχει καταστήσει την ένταξη της χώρας του στην ευρωζώνη κεντρικό στοιχείο της πολιτικής του εδώ και τέσσερα χρόνια, προσπάθησε να διαλύσει τις ανησυχίες που υπάρχουν όσον αφορά το πολιτικό αδιέξοδο στην Ιταλία και την νέα κρίση που μπορεί να έχει αυτό ως αποτέλεσμα για την ευρωζώνη.
    "Από καιρού εις καιρόν τα μέλη της ευρωζώνης έχουν πολιτικά προβλήματα, όμως όλο αυτό αποτελεί μέρος της δημοκρατικής διαδικασίας και δεν θέτει εν αμφιβόλω την ένταξή μας στην ευρωζώνη", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο.
    Ειδικοί της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναμένονται στην Ρίγα τις ερχόμενες εβδομάδες για την επαλήθευση των δημοσιονομικών στοιχείων της χώρας.
    Η έκθεση που θα συντάξουν αυτοί θα υποβληθεί στη συνέχεια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στους υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ για να εγκριθεί τον Ιούνιο. Μετά η έκθεση θα επιδοθεί στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), η οποία θα αποφανθεί σχετικά τον Ιούλιο.
    Οι Λετονοί ηγέτες διαβεβαιώνουν ότι η χώρα τους εκπληρώνει ήδη όλα τα κριτήρια του Μάαστριχτ, τα οποία πρέπει να πληροί ώστε να μπορεί να υιοθετήσει το ευρώ.
    Αν όλα γίνουν όπως προβλέπεται, η Λετονία θα εγκαταλείψει το νόμισμά της, το λατς, και θα το αντικαταστήσει με το ευρώ ακριβώς τρία χρόνια μετά την γειτονική της Εσθονία, η οποία είναι το πιο πρόσφατο μέλος της ευρωζώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου