Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1067

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 
1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
2.Χιλιάδες κόσμου στην πορεία για τα μεταλλεία χρυσού
3."Προδότες με ποιο δικαίωμα το κάνατε αυτό στην Ελλάδα;"
4.Η ασυλία σε 1.301 επίορκους
5.Παραιτήθηκαν Γ. Μέργος και Τ. Αθανασόπουλος
6.Επτακόσιοι νέοι άνεργοι κάθε μέρα
7.Χίλιες και 93 νύχτες δεν είναι αρκετές;;;
8.Νεόπτωχοι σε απόγνωση και παλαιοκομματικές «ευαισθησίες»
9.Βολτα στο παρελθον
10.Ισλαμιστές αντάρτες εκτέλεσαν έναν Ελληνα και άλλους έξι ομήρους
11.ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ Ή ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΑΡΧΗΓΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ
12. "Προβληματίζει ο τρόπος που προσεγγίζουν την ασφάλεια της χώρας οι αρμόδιοι"
13.Η μεγάλη αδικία κατά των αποστράτων του Πολεμικού Ναυτικού
14.Κατεβάστε το ποτήρι
15.Γιατί οι άνθρωποι απαιτούν μαγειρεμένο φαγητό
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, είναι δικά μου.
1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
Της Απόκρεω
ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
2.Χιλιάδες κόσμου στην πορεία για τα μεταλλεία χρυσού

    Στο Λευκό Πύργο κατέληξε η μεγάλη πορεία κατοίκων και φορέων που διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικά για τη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής.
    Με τη συμμετοχή χιλιάδων διαδηλωτών ξεκίνησε λίγο μετα τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου, η πορεία ενάντια στα μεταλλεία χρυσού.
    Το "ραντεβού" όπως γράφει το thesstoday ήταν αρχικά προγραμματισμένο για τις 11.30 το πρωί στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, ωστόσο, λόγω άλλου συλλαλητηρίου ενάντια στο σχέδιο Αθηνά, η προσυγκέντρωση μεταφέρθηκε στην πλατεία της ΧΑΝΘ.
    Στην πορεία συμμετείχαν κάτοικοι από τη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη, αντιπροσωπείες «επιτροπών αγώνα» ενάντια σε επενδύσεις χρυσού από το Κιλκίς και τη Θράκη, βουλευτές και μέλη κομμάτων που έχουν εκφράσει συμπαράσταση στα αιτήματά τους, μέλη κινήσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, αντιεξουσιαστικών κινήσεων, οικολογικών οργανώσεων, κ.α.
    Με την πορεία ενώθηκαν στο ύψος της οδού Αγίας Σοφίας και διαδηλωτές από το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο άγαλμα του Βενιζέλου.
    Τα ΜΑΤ είχαν στήσει μπλόκο αρκετά μέτρα πιο κάτω στο ύψος της οδού Δραγούμη, ωστόσο το προγραμματισμένο δρομολόγιο της πορείας δεν περνούσε από το σημείο αυτό.
    Οι διαδηλωτές αποδοκίμασαν τα ΜΑΤ και η πορεία συνέχισε προς την παραλία από την οδό Βενιζέλου.
    Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα ενάντια στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές και και κατέληξε ειρηνικά στο Λευκό Πύργο.
    Από τα μεγάφωνα στο χώρο της συγκέντρωσης αναφέρθηκε ότι για αύριο έχουν κληθεί στα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πολυγύρου και άλλοι κάτοικοι που αντιδρούν στο έργο της εξόρυξης.
ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΕΑΝ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΑΞΙΖΕΙ ΟΣΟ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ, ΤΟΤΕ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΟΣΟ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΕΞΕΙΣ.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΕ ΚΑΙ ΕΑ ΑΞΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 9 ΜΑΡ 2013
3."Προδότες με ποιο δικαίωμα το κάνατε αυτό στην Ελλάδα;"

    Πολίτες αποδοκίμασαν την πολιτική και θρησκευτική ηγεσία της χώρας δηλαδή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο σε εκδήλωση για "Το χθες το σήμερα και το αύριο της Ελληνικής γλώσσας".
    Λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης, κάποιοι πολίτες (όχι περισσότεροι από πέντε), σηκώθηκαν από το κοινό της αίθουσας κατευθύνθηκαν προς την πρώτη σειρά των επισήμων όπου κάθονταν οι τρεις πολιτειακοί παράγοντες και αφού σταμάτησαν λίγα μέτρα μακρυά τους φώναξαν:
«Προδότες, προδότες. Με ποιο δικαίωμα το κάνατε αυτό στην Ελλάδα; Που μας φέρατε; Που μας καταντήσατε;», αναφερόμενες προφανώς στην οικονομική κατάσταση της χώρας και το Μνημόνιο.
    Ακολούθησε αναταραχή και οι διαμαρτυρόμενοι οδηγήθηκαν εκτός της κεντρικής αίθουσας προκειμένου να αρχίσει η εκδήλωση και έχουν προσαχθεί.
    Είναι πρωτοφανής τέτοιου είδους διαμαρτυρία που καταδεικνύει την αγανάκτιση των πολιτών για τα πεπραγμένα όχι μόνο των πολιτικών, αλλά και της επίσημης Εκκλησίας που αποδέχεται και δεν αποδοκιμάζει την πολιτική που έχει οδηγήσει μια ολόκληρη χώρα στην εξαθλίωση.
    Μάρτυρες στην αποδοκιμασία ο Ισπανός ελληνιστής F. R Adrados, καθηγητής γλωσσολογίας και ελληνιστής του Πανεπιστημίου Μαδρίτης, ακαδημαϊκός, ξένος εταίρος της Ακαδημίας Αθηνών και εκδότης του Αρχαιοελληνικού-Ισπανικού λεξικού, ο ακαδημαϊκός Ο. Panagl, καθηγητής γενικής και συγκριτικής γλωσσολογίας (και Μυκηνολόγος) στο Πανεπιστήμιο του Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας, η K. Crnkovic κλασσικός φιλόλογος και ελληνίστρια, ο Κ. Δεσποτόπουλος, ομότιμος καθηγητής Φιλοσοφίας του Παντείου Πανεπιστημίου, πρώην πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών και πρώην Υπουργός Παιδείας, ο Ν. Κονομής, ομότιμος καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πρώην πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, ο Π. Λιγομενίδης, ομότιμος καθηγητής πληροφορικής Πανεπιστημίου UCLA και πρώην Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, ο ακαδημαϊκός Δ. Σκαρβέλης, στρατηγός και επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο δημοσιογράφος Γ. Μαρίνος, πρώην ευρωβουλευτής και πολλοί άλλοι.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
4.Η ασυλία σε 1.301 επίορκους

ethnos.gr
    Την περιβόητη λίστα με τους επίορκους που παρέδωσαν οι υπηρεσίες του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εδώ και περίπου δύο εβδομάδες αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος της Κυριακής».
    Στην κατάσταση περιλαμβάνονται 2.200 ποινικές διώξεις για σοβαρά αδικήματα που κατηγορούνται ότι διέπραξαν 1.301 υπάλληλοι από το 2007 μέχρι και το 2012.
    Πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρουν ότι, σύμφωνα με το πειθαρχικό δίκαιο, οι 1.301 υπάλληλοι με την άσκηση ποινικής δίωξης θα έπρεπε να τεθούν σε αργία λαμβάνοντας το 50% του μισθού τους μέχρι να τελεσιδικήσουν οι αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων.
    Είναι τέτοιο το χάος που επικρατεί στα θέματα που αφορούν τους επίορκους υπαλλήλους στο Δημόσιο, που ανάγκασε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να ξεκινήσει συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου να κοινοποιούνται στη δημόσια διοίκηση οι αποφάσεις των δικαστηρίων που αφορούν δημοσίους υπαλλήλους που θα έπρεπε να ενεργοποιήσουν αυτόματα τα πειθαρχικά συμβούλια.
    Οι ποινικές διώξεις κατά δημοσίων υπαλλήλων ήταν εν γνώσει των υπηρεσιών του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, που κοινοποίησε αμέσως τα στοιχεία στο υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης μόλις του ζητήθηκε.
5.Παραιτήθηκαν Γ. Μέργος και Τ. Αθανασόπουλος

imerisia.gr
    Την παραίτησή τους υπέβαλαν στον Γ. Στουρνάρα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Γ. Μέργος και ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Τάκης Αθανασόπουλος. Στη θέση του πρώτου θα πάει η στενή συνεργάτης του υπουργού Χριστίνα Παπακωνσταντίνου ενώ ακόμη δεν έχει οριστεί αντικαταστάτης του κ. Αθανασόπουλου. Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι μέχρι τη Δευτέρα θα προταθεί στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής ο νέος επικεφαλής του Ταμείου.
    Το κλίμα για τον κ. Μέργο ήταν ιδιαίτερα βαρύ μετά την ομιλία του στην Ενωση Ασφαλιστικών Εταιρειών όταν είχε ταχθεί υπέρ της περαιτέρω μείωσης του κατώτατου μισθού που είναι 586 ευρώ. Η άποψή του προκάλεσε πλήγμα στην κυβέρνηση αν και διεύψεσαν αυτό το ενδεχόμενο. Ωστόσο, το ποτήρι είχε ραγίσει για τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών ο οποίος είναι και μέλος του δ.σ. του ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
    Οσο για τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ η κυβέρνηση του χρέωσε καθυστερήσεις στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων για το οποίο η τρόικα μας προειδοποίησε ότι δεν πήγαινε καλά και ζητούσε επιτάχυνση. Στις 21 Ιανουαρίου ο Αντώνης Σαμαράς είχε καλέσει την ηγεσία του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων και είχε χτυπήσει «καμπανάκι» για το έργο της δίνοντας τελεσίγραφο μέχρι την άνοιξη ώστε να προχωρήσουν μια σειρά από διαγωνισμοί.
    Φαίνεται ότι και στην περίπτωση αυτή οι σχέσεις με τον Γ. Στουρνάρα αλλά και με το Μαξίμου ήταν κακές και γι' αυτό οδηγήθηκε σε παραίτηση.
    Στην επιστολή παραίτησής του ο κ. Αθανασόπουλος επικαλείται την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ όταν αυτός ήταν επικεφαλής. Συγεκριμένα αναφέρει:
«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ
Η άσκηση ποινικής δίωξης για αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ, όπου προήδρευα, παρέχει την ευκαιρία απόδειξης ότι υπηρετήθηκε άρτια το δημόσιο συμφέρον και εκείνο της ΔΕΗ.
Η έξωθεν καλή μαρτυρία μου, ασφαλώς κατ΄ ουδέν θίγεται. Όμως, η μερίδα εκείνη της κοινής γνώμης που αρνείται τις αποκρατικοποιήσεις, ενδεχομένως, να αισθανθεί ότι δεν αποτελώ, πλέον, εγγυητή του θεσμού.
Υπό τα άνω –και μόνο- υποβάλλω την παραίτησή μου από την Προεδρία του ΤΑΙΠΕΔ.
Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιβάλατε.
Με εκτίμηση
Τάκης Αθανασόπουλος»
    Αλλά και ο Γ. Μέργος την υπόθεση της ΔΕΗ επικαλείται ως λόγο για την παραίτησή του. Οπως αναφέρει επικαλείται λόγους ευθιξίας λόγω της ποινικής δίωξης εναντίονη του πρώην ΔΣ της ΔΕΗ. «Η ασκηθείσα ποινική δίωξη εναντίον του πρώην ΔΣ της ΔΕΗ, του οποίου υπήρξα μέλος, με υποχρεώνει για λόγους ευθιξίας και μόνο να υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών», αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Μέργος.
«Σημειωτέον ότι δεν συμμετείχα στη συγκεκριμένη συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΗ και ως εκ τούτου δεν συμμετείχα ούτε στη λήψη της σχετικής απόφασης. Θεωρώ, συνεπώς, ότι ανεξαρτήτως της ουσίας της υποθέσεως, η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος μου είναι νόμω και ουσία αβάσιμος», συμπληρώνει.
    Ο Γιάννης Στουρνάρας αμέσως μετά τις επιστολές παραίτησης δήλωσε:
«Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας έκανε δεκτές τις παραιτήσεις των κ. κ. Μέργου και Αθανασόπουλου, οι οποίες υπεβλήθησαν για λόγους ευθιξίας.
    Ο κ. Στουρνάρας ευχαρίστησε τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών και τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ για την άψογη συνεργασία τους και τη μεγάλη συμβολή τους στην προσπάθεια της χώρας για έξοδο από την κρίση».
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
6.Επτακόσιοι νέοι άνεργοι κάθε μέρα


pentapostagma.gr
    Τα στοιχεία για την ανεργία που δημοσίευσε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ, προκαλούν σοκ, καθώς, όπως προκύπτει, οι άνεργοι στη χώρα μας αυξήθηκαν, μέσα σε διάστημα ενός έτους, από το Δεκέμβριο του 2011 έως το Δεκέμβριο του 2012, κατά 263.596 άτομα.
    Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι η κρίση «γεννούσε» κάθε μέρα περισσότερους από 700 νέους ανέργους!
    Συμφωνα λοιπόν με την ΕΛΣΤΑΤ, οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 263.596 άτομα σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2011 (αύξηση 24,9%) και κατά 4.584 άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο του 2012 (αύξηση 0,3%).
    Το ποσοστό ανεργίας το Δεκέμβριο του 2012 ανήλθε στο 26,4%, έναντι 21,4% το Δεκέμβριο του 2011 και 26,6% το Νοέμβριο του 2012.
    Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.321.236 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.341.863 άτομα.
    Την ίδια ώρα, μία στις τρεις γυναίκες με παιδιά στην ΕΕ ημιαπασχολείται, όταν το αντίστοιχο ποσοστό στους άντρες είναι μόλις 5%, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat), που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
    Σε γενικές γραμμές, τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας δείχνουν ότι τα ποσοστά των ημιαπασχολούμενων γυναικών αυξάνονται, όταν αποκτούν παιδιά, ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά των ανδρών παραμένουν σταθερά.
    Ειδικότερα, το 2011 στην ΕΕ, μία στις τρεις γυναίκες ηλικίας 25-54 ετών, με τουλάχιστον ένα παιδί κάτω των έξι ετών, είχε μερική απασχόληση, ενώ οι γυναίκες με τρία ή περισσότερα παιδιά ημιαπασχολούνταν σε ποσοστό 50%. Για τους άντρες, τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν αισθητά χαμηλότερα (5% και 7% αντιστοίχως).
    Την ίδια χρονιά στην Ελλάδα, το 2011, ημιαπασχολούνταν το 10,2% των γυναικών με ένα παιδί κάτω των έξι ετών (έναντι 3% στους άνδρες) και το 13,7% των γυναικών με τρία ή περισσότερα παιδιά (έναντι 2,7% στους άνδρες).
    Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους Έλληνες χωρίς παιδιά, ημιαπασχολούνται το 8,4% των γυναικών (22% στην ΕΕ) και το 4,4% των ανδρών (7% στην ΕΕ).
    Τα υψηλότερα ποσοστά ημιαπασχολούμενων γυναικών με παιδιά σημειώνονται στην Ολλανδία (πάνω από 81%), στην Αυστρία (πάνω από 60%), στη Γερμανία (πάνω από 56%) και στη Μ. Βρετανία (πάνω από 48%).
    Εξάλλου, η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό γυναικών σε διοικητικές θέσεις (23%) στην ΕΕ, μετά τη Μάλτα (24%) και ακολουθεί η Κύπρος (15%).
    Τα υψηλότερα ποσοστά γυναικών σε θέσεις στελεχών επιχειρήσεων, καταγράφονται στη Λετονία (45%), στην Ουγγαρία (41%) και στη Γαλλία (40%). Το αντίστοιχο ποσοστό στην ΕΕ είναι 33%.
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
7.Χίλιες και 93 νύχτες δεν είναι αρκετές;;;
1.093 νύχτες που όμοιες δεν έχει ζήσει κανένας λαός της Δύσης

ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΟΡΕΑΔΗΣ
pentapostagma.gr
    Χίλιες και ενενηντα τρείς νύχτες πέρασαν από την αποφράδα εκείνη μέρα, που ο τέως Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, βγήκε από το Καστελόριζο να προαναγγείλει ουσιαστικά, το δράμα του Ελληνικού λαού! Προανήγγειλε στην ουσία την είσοδο της χώρας στο αποικιοκρατικό καθεστώς !
    Και μάλιστα προανήγγειλε την έλευση του ΔΝΤ στην Ελλάδα μετά από μυστικές διαπραγματεύσεις! Γι αυτό και στην ομιλία του, πουθενά μα πουθενά δεν αναφέρει τις λέξεις «Διεθνές Νομιασματικό Ταμείο»! Πουθενά!...
    Ενώ ο ίδιος το γνωρίζει πολύ καλά!! Η δήλωσή του αυτή βλέπετε, σκηνοθετήθηκε από ειδικούς , όχι τόσο ως μήνυμα προς τον Ελληνικό λαό αλλά κυρίως, ως μήνυμα προς τον τραπεζικό Οίκο Ρόθτσιλντ, και την Μπούντενσμπανκ!
Δήλωση Πρωθυπουργού @ www.bloglife.gr
    Μιλά για «Ιθάκες» για «αγορές» για «οξυγόνο» «Δικαιοσύνη» «ανάπτυξη» και ένα σωρό άλλα φαιδρά τα οποία είχε ξεπουλήσει τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι που τον διαδέχτηκαν, πριν από πολλά χρόνια!
1093 νύχτες πέρασαν από εκείνη τη μέρα που ο ΓΑΠ διάλεξε το Καστελόριζο, «το διεθνές έμβλημα του νέου Eldorado», για να δηλώσει σε όλες τις κατευθύνσεις πως «εδώ υπάρχει πολύ χρήμα και θα σας το δώσω … κοψοχρονιά»!!!
1093 νύχτες πέρασαν από τότε και σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι έμειναν άνεργοι!
1093 νύχτες πέρασαν για να καταστραφεί ολοσχερώς η ραχοκοκκαλιά της Ελληνικής οικονομίας , η μικρομεσαία επιχείρηση!
1093 νύχτες πέρασαν, για να δώσουν τέλος στη ζωή τους πάνω από 4.000 συνάνθρωποί μας!
1093 νύχτες πέρασαν για να καταστραφεί πλήρως ο δημόσιος τομέας, να απαξιωθεί η περιουσία του και να ξεπουληθεί φτηνά στα κοράκια.
1093 νύχτες, γεμάτες τρόμο, αγωνία για το τι ξημερώνει η επόμενη μέρα για τα παιδιά μας!
1093 νύχτες, που όλοι αυτοί εξακολουθούν να παίζουν στα ζάρια το μέλλον ενός ολάκερου λαού!
1093 νύχτες εκβιασμών από ανθρωπάρια όπως ο Πολ Τόμσεν
1093 νύχτες απειλών από τους Γκαουλάϊτερ της Μέρκελ, όπως ο Χορστ Ράιχενμπαχ
1093 νύχτες εγκλωβισμού του τραπεζικού συστήματος της χώρας από τον Μπομπ Τράα
1093 νύχτες «μαστίγιο και καρότο» από την συμμορία των «ΑΑΑ» της Μέρκελ και των υπολοίπων διεθνών γκάνγκστερ.
1093 νύχτες απόλυτης υποταγής του πολιτικού συστήματος σε όλους αυτούς
1093 νύχτες ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ των πολιτικών που εντέλλονται στο όνομα του … Ελληνικού λαού, να ξεπουλήσουν όλα αυτά που κατακτήσαμε με αίμα σε αλλεπάλληλους πολέμους, στους Banksters.
1093 νύχτες διακυβέρνησης από απατεώνες που δεν θα διστάσουν να κυβερνήσουν τη χώρα ακόμη κι αν αποκτήσουμε μιαν … άλλη σημαία!
1093 νύχτες, χωρίς κανάλια και ενημέρωση, γιατί όλα ελέγχονται απόλυτα
1093 νύχτες, στις οποίες επιχειρούν άλλοτε με πολύ ξύλο κι άλλοτε με πλύση εγκεφάλου, να πείσουν τον Ελληνα ότι όλα αυτά γίνονται για το καλό του!!!
    Αναρωτιέμαι, πόσες νύχτες πρέπει να περάσουν ακόμη, για να καταλάβουμε ότι ΠΡΕΠΕΙ να τους πετάξουμε στη θάλασσα;;;
    Εύχομαι μέσα από την ψυχή μου, «αύριο» να ξημερώσει μια καλή μέρα για όλους μας!!!!
8.Νεόπτωχοι σε απόγνωση και παλαιοκομματικές «ευαισθησίες»

ΜΑΝΩΛΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ http://antikleidi.com
    Με έναν μαγικό τρόπο οι κυβερνώντες ανακάλυψαν 2.423 «κενές» θέσεις εργασίας στον δημόσιο τομέα. Έτσι ο πενιχρός αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, τα «δικά μας/τους παιδιά» σαν να λέμε, δεν θα χρειαστεί να γνωρίσουν τον σκληρό κόσμο της αναζήτησης εργασίας στον απαιτητικό ιδιωτικό τομέα.
    Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση υπερηφάνως συνεχίζει να αποπληρώνει κατά προτεραιότητα τα (πλασματικά από πλευράς εισφορών) εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων και των άλλων συντεχνιαστών που κατά εκατοντάδες χιλιάδες διασώθηκαν από την κρίση στο περιορισμένο οικονομικά αλλά ασφαλές λιμάνι της πρόωρης συνταξιοδότησης – μόλις στην πέμπτη δεκαετία της ζωής τους. Αν ρωτήσετε δε ποια ήταν η μοναδική κοινωνική ομάδα τα αιτήματα της οποίας η κυβέρνηση έσπευσε να ικανοποιήσει (έστω και εν μέρει), η απάντηση δεν θα εκπλήξει κανέναν.
    Οι αγρότες, των οποίων το εισόδημα αποτελείται κατά 50% από κοινοτικές επιδοτήσεις που έχουν μείνει ως τώρα εντελώς απρόσβλητες από την κρίση και οι οποίοι απαλλάσσονται σχεδόν εξ ολοκλήρου από τη φορολογία, ήταν η ομάδα για την οποία η κυβέρνηση αποφάσισε να σπάσει τον κανόνα της απόλυτης και καθολικής αρνήσεως ικανοποίησης οποιουδήποτε κοινωνικού αιτήματος.     Πλην βέβαια των αδέκαστων (και δυνητικώς επικίνδυνων γι’ αυτήν και το πολιτικό προσωπικό) δικαστών, για τους οποίους βρήκαν εκτάκτως κάτι «ψιλά» που είχαν ξεχαστεί κάπου και συγκεκριμένα το ευτελές ποσόν των 100 εκατομμυρίων ευρώ.
    Ποια είναι η δικαιολογία με την οποία οι κυβερνώντες προχώρησαν στις πράξεις αυτές; Μα, η «κοινωνική τους ευαισθησία» ασφαλώς! Ιστορικά, η «κοινωνική ευαισθησία» των παλαιοκομματικών κάθε αποχρώσεως είχε πάντα ως σήμα κατατεθέν την ψηφοθηρική, όχι δε σπάνια σκανδαλώδη, ικανοποίηση συντεχνιακών αιτημάτων. Ποτέ οι κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών δεν ασχολήθηκαν ορθολογικά και έντιμα με το πρόβλημα του κοινωνικού κράτους, έτσι ώστε οι πόροι που εισφέρουν οι φορολογούμενοι στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης να κατευθύνονται σε όσους έχουν πράγματι ανάγκη.
    Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και σήμερα, την ώρα που εν ονόματι του «κοινωνικού κράτους» μοιράζονται παχυλά εφάπαξ στην εύφορη κοιλάδα της Τράπεζας της Ελλάδος, τα συσσίτια στα οποία καταφεύγουν κάθε μέρα 250.000 συμπολίτες μας για να βρουν μια μερίδα μαγειρεμένο φαγητό πραγματοποιούνται χωρίς το κεντρικό κράτος να νιώθει την ανάγκη να συνεισφέρει έστω και ένα ευρώ. Χρηματοδοτούνται και εξυπηρετούνται με εθελοντικές συνεισφορές ιδιωτών και ιδρυμάτων, και πραγματοποιούνται χάρις σε εθελοντές που δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο ορισμένων κατά τόπους Μητροπόλεων ή δραστήριων μη κυβερνητικών οργανώσεων ή με πρωτοβουλία κάποιων δήμων. Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι ακόμη και από τα χρήματα που είχαν θεσμοθετηθεί ως «ειδική εισφορά αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας» ούτε ένα ευρώ δεν έχει πάει στον ΟΑΕΔ για τους πραγματικούς ανέργους. (Ο στόχος, προφανώς, εξαρχής δεν ήταν η ανακούφιση των ανέργων αλλά η εξαπάτηση αυτών που θα τα πλήρωναν).
    Σήμερα όμως η εκρηκτική κοινωνική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί δεν επιτρέπει τη συνέχιση ούτε για μια ημέρα ακόμα του φαύλου «κοινωνικού κράτους» των παλαιοκομματικών επιλογών. Γιατί η Ελλάδα είναι μια χώρα η οποία στους παραδοσιακούς φτωχούς, που έχουν γίνει εντόνως φτωχότεροι, έχει προσθέσει τους νεόπτωχους. Μια νέα κατηγορία φτωχών, με προέλευση κυρίως την (τέως) μεσαία τάξη, που βρίσκονται κυριολεκτικά σε απόγνωση και των οποίων την ύπαρξη το παλαιοκομματικό κράτος δεν έχει καν αντιληφθεί και κατηγοριοποιήσει. Αντίθετα συνεχίζει να πολλαπλασιάζει τον αριθμό τους με τις άλλες πολιτικές που ασκεί (τρελή υπερφορολόγηση, χρηματοδοτικό στραγγαλισμό του ιδιωτικού τομέα, καθυστέρηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων κ.λπ.).
    Πώς ξεχωρίζουν οι νεόπτωχοι από τους παραδοσιακούς φτωχούς;
Οι παραδοσιακοί φτωχοί έχουν χαμηλό, ακόμα και μηδενικό εισόδημα, και ελάχιστη ή και μηδενική περιουσία.
Θα φανταζόταν κανείς ότι αυτό είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε κάποιον. Στη σημερινή Ελλάδα δυστυχώς αυτό δεν ισχύει.
Γιατί υπάρχουν, φευ, οι νεόπτωχοι, άνθρωποι που έχουν σήμερα αρνητικό εισόδημα και αρνητική περιουσία.
Πώς συμβαίνει αυτό;
    Συμβαίνει γιατί οι μηνιαίες υποχρεώσεις τους (δόσεις δανείων, φορολογία ακινήτων και παλαιών οικονομικών ετών, ιδιωτικά χρέη κ.λπ.) είναι μεγαλύτερες από το μηνιαίο εισόδημα το οποίο έχουν. Αν βέβαια συνεχίζουν να έχουν κάποιο εισόδημα. Ταυτόχρονα το κράτος (όπως συμβαίνει, π.χ., με τους μικροεπιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες με χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία), τους αποκλείει από τις βασικές κοινωνικές παροχές τις οποίες συνεχίζει –όπως συνεχίζει– να προσφέρει.
    Συμβαίνει επίσης γιατί η περιουσία τους έχει πλέον μικρότερη αξία από τις συνολικές τους υποχρεώσεις. Σε μια μεγάλη κατηγορία αυτό συμβαίνει διότι κατέρρευσαν οι επιχειρήσεις τους και χρωστούν πλέον στο κράτος και στην αγορά περισσότερα χρήματα απ’ όσα διαθέτουν σε ρευστό ή σε περιουσιακά στοιχεία. Και μια άλλη, εξίσου μεγάλη, διότι κατέρρευσαν οι τιμές των ακινήτων τους και αυτά τώρα αξίζουν πολύ λιγότερο από το μέρος του δανείου που τους απομένει να πληρώσουν. Και στις δύο περιπτώσεις η κατάρρευση οφείλεται ως επί το πλείστον όχι σε άφρονες προσωπικές επιλογές αλλά στη δραματική αλλαγή των συνθηκών. Οι τιμές κατέρρευσαν λόγω της κατάρρευσης του ελληνικού ΑΕΠ.
    Ποια είναι η αντικειμενική ευθύνη των ανθρώπων αυτών, που τιμωρούνται με τον πιο σκληρό τρόπο από την κυβερνητική αδιαφορία ή και ανικανότητα να ανακατανείμει τους πόρους του κοινωνικού κράτους για να στηρίξει στοιχειώδεις ανθρώπινες ανάγκες τους, όπως είναι η διατροφή και η περίθαλψη;
    Αυτοί φταίνε! «Μαζί τα φάγαμε!», ουρλιάζει το φαύλο πολιτικό σύστημα και τα φερέφωνα που το κανοναρχούν. Ασφαλώς όλοι οι πολίτες έχουν αντικειμενικές ευθύνες για τη διακυβέρνηση της χώρας. Η αναντιστοιχία όμως μεταξύ «εγκλήματος» και «τιμωρίας», με τη μορφή της απόλυτης κυβερνητικής αδιαφορίας, για τεράστιες κατηγορίες πολιτών που βρίσκονται σε απόγνωση, είναι κοινωνικά, ηθικά και πολιτικά απολύτως προκλητική.
    Προκλητική, γιατί τιμωρείται ανάλγητα ένας απλός μέσος πολίτης για αδυναμία πρόβλεψης του μακροοικονομικού περιβάλλοντος, όταν ακόμα και οι περίφημες «αγορές», που πλήρωναν πανάκριβα ειδικούς να παρακολουθούν την ελληνική οικονομία ώστε να προσδιορίζουν την πραγματική αξία των ελληνικών ομολόγων, δεν υποψιάστηκαν ούτε προέβλεψαν την έκταση του ψεύδους των ελληνικών κυβερνήσεων και της ανικανότητας των Κοινοτικών ελεγκτών να το αποκαλύψουν.
       Προκλητική, γιατί επί δέκα συναπτά έτη η Ελλάδα είχε υπερδιπλάσιο έλλειμμα από το νομικό όριο της συνθήκης του Μάαστριχτ, χωρίς τελικά κανείς να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη για το έγκλημα αυτό και γιατί οι υπουργοί και τα κόμματα των κυβερνήσεων της καταστροφής συνεχίζουν όχι μόνο να κυβερνούν τη χώρα, αλλά και να αδιαφορούν για τις μεγάλες κατηγορίες πολιτών που κατέστρεψαν και συνεχίζουν να καταστρέφουν.
    Το ελληνικό κράτος –χωρίς τόκους και χρεολύσια– το 2013 θα δαπανήσει 79 δισ. ευρώ. Από αυτά 40 δισεκατομμύρια θα ξοδευτούν σε «κοινωνικές δαπάνες». Σαράντα δισεκατομμύρια για να συνεχίσουν να λαμβάνουν τις (αναγκαστικά περιτετμημένες) παροχές τους οι πάσης φύσεως συντεχνίες και να συνεχίζεται η κρατική αδιαφορία για τους πολίτες-τέκνα ενός κατώτερου κομματικού ή συντεχνιακού θεού, που έχουν περιέλθει σε πραγματική απόγνωση.
ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
9.Βολτα στο παρελθον

    Το πέμπτο παιχνίδι της σειράς των τελικών NBA το 1997, ήταν μια καθοριστική στιγμή στην καριέρας του Μάικλ Τζόρνταν. Η αντίπαλη ομάδα, Jazz, είχε κερδίσει το τρίτο και τέταρτο παιχνίδι της σειράς, όταν ο Τζόρνταν διαγνώστηκε με γρίπη και οι γιατροί είπαν ότι δεν μπορούσε να παίξει στο πέμπτο καθοριστικό παιχνίδι.
    Ο Μάικλ Τζόρνταν αγνόησε τις οδηγίες των γιατρών, έπαιξε τα 44 από τα 48 λεπτά του αγώνα, και πράγματι έδειχνε εμφανώς αδύναμος όλο αυτό το διάστημα. Αυτό δεν τον εμπόδισε να είναι από τους κορυφαίους της ομάδας του, Bulls, στην νίκη που σημείωσαν. .
    Τελείωσε το παιχνίδι με 38 πόντους, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ, και στο τέλος κατάρρευσε στην αγκαλιά του Scottie Pippen.
Ο ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
10.Ισλαμιστές αντάρτες εκτέλεσαν έναν Ελληνα και άλλους έξι ομήρους

imerisia.gr
    Στην εκτέλεση των επτά ομήρων που είχαν απαγάγει στα μέσα Φεβρουαρίου στη Νιγηρία, ανάμεσα στους οποίους βρισκόταν και ένας Έλληνας, προχώρησαν ισλαμιστές αντάρτες, σύμφωνα με ανακοίνωση που ανάρτησε στο διαδίκτυο η ισλαμική εξτρεμιστική οργάνωση Ανσάρου.
    Η εν λόγω πληροφορία δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί.
    Οι όμηροι ήταν όλοι εργαζόμενοι της λιβανέζικης κατασκευαστικής εταιρείας Setraco.
    Η Ανσάρου αποτελεί παρακλάδι της επίφοβης οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, η οποία είναι υπεύθυνη για το θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων στη Νιγηρία.
    Σύμφωνα με καταμέτρηση του πρακτορείου Associated Press, η οργάνωση είναι υπεύθυνη για το θάνατο τουλάχιστον 792 ανθρώπων μονάχα εντός του 2012, ενώ κρατά και μία επταμελή γαλλική οικογένεια στο Καμερούν από τα τέλη Φεβρουαρίου.
    Οι επτά όμηροι απήχθησαν στις 17 Φεβρουαρίου από ενόπλους που επιτέθηκαν σε εργοτάξιο της κατασκευαστικής εταιρείας Setraco Nigeria στο βόρειο τμήμα της Νιγηρίας. Πέραν του Ελληνα ομήρου, στα χέρια των ισλαμιστών βρίσκονταν πολίτες του Λιβάνου, της Βρετανίας, της Ιταλίας και των Φιλιππίνων.
    Σύμφωνα με την επίμαχη ανακοίνωση, οι επτά Χριστιανοί αιχμάλωτοι εκτελέστηκαν ως αντίποινα για μία επιχείρηση απελευθέρωσης τους από νιγηριανές και βρετανικές δυνάμεις.
    Από την πλευρά τους, οι νιγηριανές Αρχές αναφέρουν στο Associated Press πως δεν έχουν γνώση κάποιας επιχείρησης για τη διάσωση των ομήρων.
ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
11.ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ Ή ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΑΡΧΗΓΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ


    Από το Μάρτιο του 2011 μέχρι το Μάρτιο του 2013, δηλαδή σε διάστημα δύο ετών, έχουν αλλάξει τέσσερις αρχηγοί στο Γενικό Επιτελείο Στρατού. Το γεγονός αυτό δεν είναι μόνο αρνητικό αλλά είναι και λίαν ανησυχητικό, καθόσον δείχνει κατά τον πλέον σαφή τρόπο δύο πράγματα πρώτον την προχειρότητα με την οποία η πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ αντιμετωπίζει ένα τόσο σοβαρό θέμα και δεύτερον ότι δεν έχει καταλάβει τίποτε από την κρίση που περνάει η χώρα και τα αίτια που την προκάλεσαν.
    Από το 1974 και εντεύθεν οι κρίσεις στο στρατό ήσαν απολύτως κομματικές, το κάθε κόμμα θεωρούσε ότι οι ικανοί και οι άξιοι υπήρχαν μόνο στο δικό του χώρο, με συνέπεια να προωθούνται σε ηγετικές θέσεις άτομα με μέτρια προσόντα , αλλά με εξαιρετικά ανεπτυγμένη την «αναρριχητική» τους ικανότητα. Αδιάψευστος μάρτυς τούτου είναι η εκάστοτε αξιωματική αντιπολίτευση που μιλούσε για «σφαγές, κομματοκρατία, κ.λπ.».
    Με το σχηματισμό της τρικομματικής κυβέρνησης όλοι είχαμε ελπίδες ότι κάτι θα άλλαζε σε τούτο τον έρημο τον τόπο, δυστυχώς διαψευστήκαμε και μάλιστα πολύ γρήγορα.
    Τα όσα συνέβησαν με τις κομματικές λίστες μεταξύ ΥΦΕΘΑ και του τότε Α/ΓΕΣ τη Ν 24/25 Ιουλίου 2012 κατέδειξαν κατά τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι η πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ συνεχίζει ακάθεκτη τις τακτικές της αναξιοκρατίας ,του ρουσφετιού και της έλλειψης διαφάνειας. Ο τότε Α/ΓΕΣ παραιτήθηκε διότι δεν ήθελε να «συμμορφωθεί προς τις υποδείξεις Καράμπελα και των μυστικοσυμβούλων του».
    Επελέγη νέος αρχηγός, ο κύριος υπουργός του ενέπλεξε το εγκώμιο, ότι πρόκειται περί άριστου επαγγελματία, ικανού αξιωματικού, κ.λπ. και ύστερα από επτά μήνες τον αποστρατεύει προφανώς διότι είναι ακατάλληλος. Βέβαια έδώ «δυοίν θάτερον» συμβαίνει ή η πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ είναι ανίκανη και δεν είναι σε θέση να κάνει σωστές επιλογές, δηλαδή ο Α/ΓΕΣ ήταν ακατάλληλος ή ο Α/ΓΕΣ δεν γίνεται κομματικό όργανο ακατάλληλος, αλλά δεν φταίει αυτός για την τοποθέτησή του στη θέση αυτή. Όπως και η ευθύνη και στις δύο περιπτώσεις ανήκει εξ ολοκλήρου στον ΥΕΘΑ.
    Επιλέγει σήμερα νέο αρχηγό και ως προσόν του ανέφερε τη θέση που υπηρετεί ,λες και είναι αριθμός .Κύριε Υπουργέ , πρέπει να γνωρίζετε ότι μόνο τα αριθμητικά ψηφία παίρνουν την αξία τους από την θέση που κατέχουν στον αριθμό.
    Η άπ για την επιλογή του Α/ΓΕΣ είναι ότι αυτή πρέπει να γίνεται αντικειμενικά και με στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ότι ο αρχηγός διαθέτει υψηλό επίπεδο επαγγελματικής και γενικής μόρφωσης (γνώση), υψηλό αίσθημα έυθύνης (ηθική ) και υψηλό επίπεδο σύνεσης(σοφία).
Δημητρόπουλος Ιωάννης Αντιστράτηγος ε.α- Μαθηματικός
12. "Προβληματίζει ο τρόπος που προσεγγίζουν την ασφάλεια της χώρας οι αρμόδιοι"
Φιλε μου, οποιος διαφωνει, παραιτειται. Κατόπιν εορτής, όλοι έχουν κάτι να πούν.

onalert
    Ο απελθών Α/ΓΕΣ Κώστας Γκίνη "πολυβόλησε" κατά της κυβέρνησης, λίγη ώρα πριν το κέντρο της Αθήνας κατακλυστεί από εν ενεργεία και απόστρατους στρατιωτικούς. Και οι "πολυβολισμοί" του έγιναν δεκτοί με καταιγιστικό χειροκρότημα απ΄ όσους βρέθηκαν στην τελετή παράδοσης-παραλαβής του Α/ΓΕΣ στην Σχολή Ευελπίδων.
    Ο στρατηγός χαρακτήρισε άστοχη την αντικατάσταση τριών Αρχηγών μέσα σε 16 μήνες και φυσικά την δική του μέσα σε οκτώ μήνες και είπε ότι όλα αυτά "προβληματίζουν για τον τρόπο που οι αρμόδιοι προσεγγίζουν το κρίσιμο θέμα της ασφάλειας της χώρας"!
    Ο κ.Γκίνης αναφέρθηκε στις περικοπές λέγοντας ότι αυτές έγιναν χωρίς να εισακουστούν τα Γενικά Επειτελεία.
    Για όσους γνωρίζουν τον κ.Γκίνη το να λέει δημόσια όλα αυτά αποτελεί μεγάλο θέμα.
    Ο ΥΕΘΑ Πάνος Παναγιωτόπουλο προσπάθησε να εκτονώσει τη φορτισμένη ατμοσφαιρα και πήρε το λόγο για να επισημάνει ότι καταννοεί τη φόρτιση των στιγμών αλλά "πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν ανήκουν σε πρόσωπα, ανήκουν στην πατρίδα".
Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ???????
13.Η μεγάλη αδικία κατά των αποστράτων του Πολεμικού Ναυτικού

Γράφει ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
 ΤΑΞΧΟΣ (εα)

ΜΑ.ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ PhD. EΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

    Σύμφωνα με το Βασιλικό Διάταγμα 6/1954 (ΝΔ 2689/1953) οι προερχόμενοι από το Πολεμικό Ναυτικό Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί όταν αποστρατεύονται για οποιονδήποτε λόγο πλην επαγγελματικής ανεπάρκειας αποκτούν αυτοδικαίως Δίπλωμα, Πτυχίο ή άδεια Ναυτικής ικανότητας για χρήση σε εμπορικά πλοία.
    Μετά την πλήρη εφαρμογή του Π.Δ. 243/1998 (το έτος 2002), που εναρμονίζει το καθεστώς με τα προβλεπόμενα στην Διεθνή Σύμβαση STCW/78, όπως έχει τροποποιηθεί, το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας αρνείται να εκδώσει οποιοδήποτε πιστοποιητικό Ναυτικής ικανότητας σε προσωπικό το οποίο προέρχεται από το Πολεμικό Ναυτικό.
    Από το 2004 έως και σήμερα υπάρχουν τόσο αποφάσεις του ΣτΕ όσο και γνωμοδοτήσεις του Συνηγόρου του Πολίτη και Νομικών Συμβούλων του Κράτους οι οποίες δικαιώνουν τους προσφυγόντες και αποφαίνονται ότι ο νόμος πρέπει να εναρμονιστεί με τις απαιτήσεις της STCW/78 προσθέτοντας την απαραίτητη εκπαίδευση που πρέπει να περάσει ένας απόστρατος του Πολεμικού Ναυτικού.
    Αντί ο Νόμος να εναρμονιστεί με τις απαιτήσεις της Διεθνής Σύμβασης STCW/78 προέκυψε σχετικό άρθρο στο υπό κατάθεση σχέδιο νόμου << Ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και άλλες διατάξεις>> σύμφωνα με το οποίο:
α. Καταργούνται τα άρθρα 17-25 του Βασιλικού Διατάγματος στα οποία υπήρχαν οι αντιστοιχίες βαθμών ανάλογα με την προϋπηρεσία στο Π.Ν.
β. Αναφέρεται σε έκδοση διατάγματος που θα αφορά το θέμα για το οποίο όμως δεν είναι γνωστό ούτε πότε θα εκδοθεί αλλά και κυριότερα δεν είναι γνωστό και το τι θα προβλέπει
γ. Προβλέπει οικονομική επιβάρυνση για την εκπαίδευση στο ΚΕΣΕΝ σε αντίθεση με τους λοιπούς εκπαιδευομένους.
    Στο σημείο αυτό και σύμφωνα με επιστολή που έστειλε η ΑΝΕΑΕΔ στον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου στο ανωτέρω σχετικό άρθρο υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη του εκ του Πολεμικού Ναυτικού προερχομένου Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Δ. Ελευσινιώτη προκαλώντας απορία.
    Είναι δυνατόν να μην γνωρίζει ο κ. Υφυπουργός ότι ο προερχόμενος από το ΠΝ έχει και τα τυπικά και τα ουσιαστικά προσόντα (πλην επαγγελματικής ανεπάρκειας) για να αποκτήσει τουλάχιστον το ανάλογο δίπλωμα του Εμπορικού Ναυτικού μετά τις απαραίτητες κατά θέματα συμπληρωματικές επιμορφώσεις;
    Αυτό που συμβαίνει είναι μια μεγάλη αδικία και πρέπει το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας να τροποποιήσει την νομοθεσία ώστε να αναγνωρίζεται «κατ ελάχιστον» η ισοτιμία των πτυχίων και της προϋπηρεσίας των προερχομένων από το Πολεμικό Ναυτικό στελεχών.
Ο ΤΙ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ
14.Κατεβάστε το ποτήρι

ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ
antikleidi.com
    Οι φοιτητές παρακολουθούσαν με μεγάλο ενδιαφέρον το μάθημα για τη διαχείριση του άγχους, όταν ο καθηγητής έπιασε ένα ποτήρι και το σήκωσε ψηλά. Όλοι φαντάστηκαν ότι θα έκανε τη γνωστή ερώτηση: «Είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο;». Αντ “αυτού, με ένα πλατύ χαμόγελο στο πρόσωπό, ρώτησε: «Πόσο βαρύ είναι αυτό το ποτήρι με το νερό
    Οι απαντήσεις που έδωσαν οι φοιτητές κυμάνθηκαν από 200 μέχρι 600 γραμμάρια.
Όμως ο καθηγητής διαφώνησε:
    Το απόλυτο βάρος δεν έχει σημασία. Εξαρτάται από το πόση ώρα κρατάω το ποτήρι. Αν το κρατάω ψηλά για ένα λεπτό, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αν το κρατήσω έτσι για μια ώρα, θα αρχίσει να πονάει το χέρι μου. Αν το κρατήσω για μια μέρα, το χέρι μου θα μουδιάσει και θα παραλύσει. Σε κάθε περίπτωση, το βάρος του ποτηριού δεν αλλάζει, αλλά όσο περισσότερο το κρατώ τόσο βαρύτερο γίνεται
Συνέχισε ο καθηγητής:
    Το στρες,οι ανησυχίες και τα προβλήματα της ζωής είναι σαν το ποτήρι του νερού. Αν τα σκεφτείτε τα για λίγο, δεν πειράζει. Αν τα σκέφτεστε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, θα αρχίσουν να σας πληγώνουν. Και αν σας προβληματίζουν όλη την ημέρα, στο τέλος θα σας παραλύσουν και θα νιώσετε ανίκανοι να κάνετε οτιδήποτε.
    Είναι σημαντικό να θυμόσαστε να χαλαρώνετε και να διώχνετε το στρες. Μην κουβαλάτε τα προβλήματα μαζί σας μέχρι το βράδυ, ακόμα και τη νύχτα. Μη ξεχνάτε να κατεβάζετε το ποτήρι!
15.Γιατί οι άνθρωποι απαιτούν μαγειρεμένο φαγητό

nonews-news.blogspot.gr
    Νέα ερευνητικά δεδομένα δείχνουν να επιβεβαιώνουν τη σχετικά νέα θεωρία ότι άνθρωπος έγινε το εξυπνότερο ζώο χάρη στη μαγειρική: αν κάποιος ήθελε να αρκεστεί στο ωμό, μη επεξεργασμένο φαγητό, θα έπρεπε να μασάει ασταμάτητα για εννέα ώρες την ημέρα προκειμένου να θρέψει τον ενεργοβόρο, έξυπνο εγκέφαλό του.
    Προηγούμενες μελέτες έχουν ήδη δείξει ότι το τεμαχισμένο και μαγειρεμένο φαγητό επιτρέπει στο ανθρώπινο πεπτικό σύστημα να αντλεί περισσότερη ενέργεια. Αυτό είναι εξάλλου αναμενόμενο, αφού το μαγείρεμα διασπά τα συστατικά των τροφών και περιορίζει έτσι τις ενεργειακές απαιτήσεις της πέψης.
    Τα ενεργειακά οφέλη της μαγειρικής είναι μάλιστα τόσο μεγάλα ώστε έχουν οδηγήσει ορισμένους ανθρωπολόγους στο συμπέρασμα ότι οι πρόγονοί μας απέκτησαν μεγαλύτερο εγκέφαλο όταν ανακάλυψαν τις χρήσεις της φωτιάς.
    Πράγματι, oι αρχαιότερες ενδείξεις για τη χρήση φωτιάς, οι οποίες χρονολογούνται γύρω στο ένα εκατομμύριο χρόνια, σχεδόν συμπίπτουν χρονικά με την εμφάνιση ενός μεγάλου εγκεφάλου στον πρόγονό μας Homo erectus, πριν από περίπου ενάμισι εκατομμύριο χρόνια.
    Μια ακόμα μελέτη που συνηγορεί στη θεωρία της μαγειρικής δημοσιεύεται τώρα στην αμερικανική επιθεώρηση PNAS. Οι ερευνητές του Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου του Ρίο ντε Ζανέιρο υπολογίζουν ότι η διατροφή θέτει ένα απαράβατο όριο στην ποσότητα ενέργειας που μπορεί να προσλάβει σε ημερήσια βάση ένα θηλαστικό.
     Σε πρώτη φάση, οι ερευνητές μέτρησαν τους νευρώνες και την ενεργειακή κατανάλωση στους εγκεφάλους 13 ειδών πρωτευόντων και ακόμα 30 θηλαστικών. Στη συνέχεια, υπολόγισαν πόσες ώρες την ημέρα θα έπρεπε να μασουλά κάθε ζώο προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του εγκεφάλου τους.
    Οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι ο μέσος γορίλας χρειάζεται 8,8 ώρες την ημέρα, ένας ουραγκοτάγκος 7,8 ώρες, ένας χιμπατζής 7,3 ώρες και ένας άνθρωπος 9,3 ώρες.
    «Αν κανείς καταναλώνει μόνο ωμό φαγητό, οι ώρες της ημέρας δεν φτάνουν για να προσλάβει αρκετές θερμίδες και να αναπτύξει έναν τόσο μεγάλο εγκέφαλο» σχολιάζει η Σουζάνα Ηερκουλάνο-Χάουζελ, μέλος της ερευνητικής ομάδας.
    «Η μαγειρική μας επέτρεψε να παρακάμψουμε τον περιορισμό του πόση τροφή μπορούμε να καταναλώσαμε σε μία ημέρα» καταλήγει….
ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου