Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1053

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1053
 Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, είναι δικά μου.
ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ
1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
2.Μια από τις πρώτες... Θεσσαλονικιές
3.Σύγκληση Κεντρικής Επιτροπής Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας
4.H σημαία της Φενέρμπαχτσε θα κυματίζει και στην Κομοτηνή!
5.ΘΕΜΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ
6.ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΛΛΗΝΩΝ!
7.Επιδημία κατασχέσεων σε μεγαλοοφειλέτες
8.Συνελήφθησαν ο Μπάμπης Βωβός και ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Aρης
9.Λεφτά... υπάρχουν, αλλά το κράτος δεν πληρώνει τις οφειλές του
10.Μυτιλήνη: Το ''μπάσιμο'' τουρκικού κολοσσού στο χώρο της υγείας
11.Πολύδωρας: Κωμικά, ψευδή και αλαζονικά όσα λέει ο Στουρνάρας
12.Κινδυνεύει η...Βουλγαρία να γίνει...''Ελλάδα''!!!!
13.ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
14.ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»
15.Στα δικαστήρια η "μετωπική σύγκρουση" του Α/ΓΕΕΘΑ Μ.Κωσταράκου με τον ΣΥΣΜΕΔ
1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
Τελώνου και Φαρισαίου
Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, σήμερα γιορτάζουν ΟΛΟΙ οι ΤΕΛΩΝΗΔΕΣ και όλοι οι ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ !
Για τελώνηδες δεν ξέρω, έχουμε αρκετούς, από ΦΑΡΙΣΑΙΟΥΣ όμως, άλλο τίποτα…..
ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ! Από σήμερα, θέματα που αφορούν την Θεσσαλονίκη
2.Μια από τις πρώτες... Θεσσαλονικιές
Το έστειλε ο Γιάννης Κόντης
Χρυσό στεφάνι ελιάς
που φορά η νεκρή στο κεφάλι
    Η ενταφιασμένη νεαρή γυναίκα ήταν στεφανωμένη και έφερε στα αφτιά χρυσά σκουλαρίκια. Εντός του τάφου βρέθηκε ακόμη ένας χάλκινος καθρέφτης, αλλά και μια εγχάρακτη επιγραφή. Η γυναίκα αυτή ήταν μια από τις πρώτες κατοίκους της Θεσσαλονίκης, αφού η ταφή της προσδιορίζεται τις πρώτες δεκαετίες του 3ου αι. π.Χ.
     Το στεφάνι είναι το ένατο που ήρθε στο φως κατά τη διάρκεια των εργασιών του μετρό στο εργοτάξιο, στο Σταθμό Δημοκρατίας. Με αφορμή το εύρημα αυτό, η προϊσταμένη της ΙΣΤ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Βασιλική Μισαηλίδου, μίλησε και γι' αυτό, αλλά και για ευρήματα του δυτικού νεκροταφείου της αρχαίας Θεσσαλονίκης, που αποκαλύφθηκε στην περιοχή, τονίζοντας πώς τα νεκροταφεία φαίνεται ότι κρατούν τα μυστικά της καθημερινής ζωής των απλών ανθρώπων. Κάπως σαν αρχαίο δημοτολόγιο που μπορεί να προσφέρει δημογραφικά στοιχεία για τον πληθυσμό της πόλης.
    «Ήταν ένα απρόβλεπτο εύρημα. Είναι και αυτό χρυσό και εξίσου περίτεχνο και σπάνιο», είπε για το χρυσό στεφάνι η κ. Μισαηλίδου. «Στο ανατολικό νεκροταφείο υπήρχαν δυο τάφοι, όπου είχαν εντοπιστεί από τέσσερα στεφάνια στον καθένα. Εδώ, στη συγκεκριμένη ταφή βρέθηκε μόνο αυτό, πάνω στο κρανίο μιας γυναίκας που υπολογίζουμε κάπου στα 25 χρόνια. Φαίνεται ότι είναι παρόμοιας τεχνικής με τα πρώτα που εντοπίστηκαν. Εξάλλου, δεν πρέπει να υπήρχαν και πολλά εργαστήρια που ασχολούνταν με την κατασκευή αντίστοιχων στεφανιών. Επίσης, η νεκρή φορούσε χρυσά ενώτια (σκουλαρίκια) στα αφτιά, ενώ μέσα στον τάφο βρέθηκε και ένα χάλκινο κάτοπτρο (καθρέφτης), αλλά και μια εγχάρακτη επιγραφή, την οποία ωστόσο μελετάμε ακόμα. Είναι ενδιαφέρον ότι ο τάφος στον οποίο βρέθηκε ήταν μεν σχετικά απλός, αλλά μεγάλος για τα δεδομένα του νεκροταφείου, που είναι πολύ πυκνοί οι τάφοι. Κάποιες φορές, όταν οι τάφοι είναι απλοί, διαθέτουν πιο σημαντικά κτερίσματα. Άλλες φορές, όταν είναι πιο φροντισμένος εξωτερικά ο τάφος, μπορεί να μη μένουν λεφτά για να τοποθετήσουν σημαντικά κτερίσματα. Πάντως, η γυναίκα αυτή πρέπει να είναι από τις πρώτες κατοίκους και τις πρώτες νεκρές της Θεσσαλονίκης. Η ταφή χρονολογείται στις πρώτες δεκαετίες του 3ου αιώνα π.Χ. ενώ η πόλη ιδρύεται το 316 π.Χ.», πρόσθεσε.
Ο «γραμματέας» και ο «αθλητής»
Όπως τόνισε, η σημασία του νεκροταφείου, που χρονολογείται από τις αρχές του 3ου αι. π.Χ. μέχρι τον 4ο αι. μ.Χ., είναι μεγάλη.
Τμήμα του δυτικού νεκροταφείου
της αρχαίας Θεσσαλονίκης, Σταθμός Δημοκρατίας
«Αυτό το νεκροταφείο είναι κοντά στην πόλη και έχει ιδιαίτερη αξία, επειδή είναι αρκετά πυκνό και επειδή αναπτύχθηκε δίπλα σ' ένα δρόμο. Ενα τμήμα του δε σώζεται, επειδή εκ των υστέρων λειτούργησε ως αποθηκευτικός χώρος, με αποτέλεσμα να ισοπεδωθούν παλιότερα τμήματά του. Έχουν αποκαλυφθεί περισσότεροι από 200 τάφοι σε μια αναλογικά μικρή έκταση, με ποικίλες μορφές (κιβωτιόσχημοι, λακκοειδείς, κεραμοσκεπείς), ενώ προκύπτουν και σημαντικά ταφικά έθιμα. Έχουμε, λοιπόν, και καύση και ενταφιασμό. Γίνονταν επιτόπιες μεγάλες πυρές σε μεγάλους λάκκους και μετά έπαιρναν τα οστά και τα πήγαιναν σε τεφροδόχα αγγεία και τα έθαβαν εκεί. Τόσες πολλές πυρές και δεδομένης και της έλλειψης χώρου, συναντούμε πρώτη φορά. Ίσως να πρόκειται και για οικογενειακές πυρές, έχουν μάλιστα και περιβόλους γύρω γύρω, ενώ μια από τις ιδιομορφίες είναι και οι βωμοί ή βωμοειδείς κατασκευές που λειτουργούσαν ως σήμανση για τους τάφους. Δηλαδή μπορεί κάτω ή δίπλα από τους τάφους να υπήρχαν βωμοί που έμοιαζαν με κύβο ή που είχαν κυκλικό σχήμα και που μάλιστα κάποιες φορές ήταν επιχρυσωμένοι εξωτερικά», επισήμανε.
Κτερίσματα από τους τάφους
    Εντυπωσιακά είναι τα κτερίσματα που εντοπίστηκαν στην ανασκαφή και που πολλές φορές μαρτυρούν στοιχεία για την κοινωνική τάξη, την επαγγελματική ιδιότητα, ακόμα και για τις συνήθειες του νεκρού. «Εντοπίστηκαν κοσμήματα, μυροδοχεία, γυάλινα αγγεία (κάποια μάλιστα βρέθηκαν "τσαλακωμένα" επειδή ρίχνονταν στις πυρές, αλλά είναι ευδιάκριτο το προ της πυράς σχήμα τους), βρέθηκαν ειδώλια (γυναικείες μορφές, και βοοειδή), ενώ κάποια από τα κτερίσματα χαρακτηρίζουν το νεκρό και ως προς την επαγγελματική του ιδιότητα. Για παράδειγμα, σε κάποιες ταφές βρέθηκαν οστέινα μελανοδοχεία με τις γραφίδες τους, οπότε μπορούμε να συμπεράνουμε ότι επρόκειτο για κάποιο είδος γραμματέα. Αλλού πάλι ήρθαν στο φως στιλαγγίδες (συγκεκριμένα ένας κρίκος με δυο στιλαγγίδες), ένα είδος εργαλείου που χρησιμοποιούνταν για να μαζεύει το λίπος από τα σώματα των αθλητών μετά τους αγώνες. Συμπεραίνουμε, λοιπόν, ότι ο νεκρός αυτός είχε σχέση με τον αθλητισμό. Τέλος, εντοπίστηκαν νομίσματα, αλλού ο κλασικός χαρώνειος οβολός, το απαραίτητο κατά τις αρχαίες παραδόσεις νόμισμα για το πέρασμα των νεκρών στον Κάτω Κόσμο, και αλλού νομίσματα μέσα σε πουγγί, που κρατούσε στο χέρι ο νεκρός», τόνισε.
ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
3.Σύγκληση Κεντρικής Επιτροπής Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας
(Παρουσία Μελών και Φίλων)
Την Κυριακή 3 Μαρτίου 2013 και ώρα 11:00 στην Αθήνα στο ξενοδοχείο Stanley ,
Οδυσσέως 1, Πλατεία Καραϊσκάκη (ΜΕΤΡΟ Στάση ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟΥ),
συγκαλείται η Κεντρική Επιτροπή του Συνδέσμου.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν:
α. Όσοι υπέγραψαν το καταστατικό
β. Όσοι εξελέγησαν στο 1ο συνέδριο ως μέλη ΚΕ
γ. Οι Υποψήφιοι Βουλευτές του Κόμματος
Θέματα:
α. Καθορισμός χρονοδιαγράμματος - διαδικασιών για την διενέργεια Εκτάκτου Συνεδρίου με σκοπό την εκλογή ηγεσίας
β. Έγκριση προτάσεων τροποποίησης του καταστατικού.
Φίλοι και Μέλη του Συνδέσμου μπορούν να παραστούν και να καταθέσουν τις απόψεις τους.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
4.H σημαία της Φενέρμπαχτσε θα κυματίζει και στην Κομοτηνή!

    Την προσέλκυση της μουσουλμανικής μειονότητας επιχειρεί η Τουρκία σταδιακά, εκμεταλλευόμενη την παντελή αδιαφορία του ελληνικού κράτους προς τους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης.
    Ένα αρκετά δελεαστικό όπλο στα χέρια- των όχι και τόσο- καλοπροαίρετων τουρκικών κέντρων που θέλουν να δελεάσουν την μειονότητα της Θράκης είναι το ποδόσφαιρο. Όπως δημοσίευσε το περιοδικό «Ρόντοπ Ρουζγκάρι» σύντομα θα ανοίξει καινούριος σύνδεσμος στα Αρριανά της Ροδόπης, 35 χιλιόμετρα έξω από την Κομοτηνή. Η πόλη έχει 18.000 κατοίκους και μουσουλμάνο δήμαρχο, ο οποίος στο παρελθόν έχει επικριθεί για ύποπτα παρε-δώσε με Τούρκο πρόξενο.
    Το περιοδικό έγραψε συγκεκριμένα: «Αυτοί που έχουν δώσει την καρδιά τους στην Φενερμπαχτσέ και μένουν πάντα πιστοί στα κιτρινο-μπλε, αυτή τη φορά οργανώνονται στα Αρριανά Ροδόπης. Σύντομα η σημαία θα κυματίζει και στα Αρριανά! Καλούμε όλους τους φιλάθλους μας να στηρίξουν ατή την προσπάθεια. Δεν είναι απλά μεγάλη ομάδα. Είναι πολύ μεγάλη! Και αυτή είναι η Φενερμπαχτσέ!»
    Το θέμα της προσπάθειας του εκτουρκισμού δεν είναι άγνωστο στην Κομοτηνή. Υπάρχουν συντονισμένες ενέργειες που προσελκύουν τους Έλληνες μουσουλμάνους στην αγκαλιά της Τουρκίας. Δεν είναι λίγοι οι νέοι εκείνοι που υποστηρίζουν τουρκικές ομάδες, αποκτώντας με ένα ιδιότυπο είδος «τουρκικής συνείδησης».
    «Όλα είναι βάσει σχεδίου», σχολιάζει κάτοικος της Κομοτηνής, σχολιάζοντας επίσης και την ευκολία με την οποία δίνει δάνεια η τουρκική τράπεζα Ziraat, η οποία δραστηριοποιείται στην περιοχή.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
5.ΘΕΜΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ
ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΝΑΟΥΜ
Είναι ή δεν είναι σκανδαλώδης μεροληψία ?
    Αναφερόμαστε συγκεκριμένα, στην υπ'αρθ. 2/1601/0022/30-1-2008 Υπουργική Απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών ( ΦΕΚ Β´ 149/30-1-2008), με την οποία σχετικά πρόσφατα, αρχομένης δηλ. της οικονομικής κρίσεως και εν μέσω αυτής (2008 μέχρι 2011), δόθηκαν (μοιράσθηκαν) 830.000.000 € στους δικαστικούς, ως αναδρομικά για μισθολογικές διαφορές που είχαν προκύψει την περίοδο από το 2000 μέχρι το 2007.
    Προφανώς και δεν μας πέφτει λόγος να κρίνουμε την απόφαση. Απεναντίας, πιστεύουμε , ότι νόμιμα και ορθότατα δόθηκαν αυτά τα αναδρομικά στους δικαστικούς και πολύ καλά κάναν και τα πήραν οι άνθρωποι.
    Αυτό όμως που μεγεθύνει την αίσθηση της πικρίας και κατάφορης αδικίας, αλλά και της αγανάκτησης, είναι το γεγονός ότι η παραπάνω απόδοση των αναδρομικών στους δικαστικούς έγινε με έναν απλούστατο τρόπο, και μάλιστα εν μέσω της οικονομικής κρίσεως, που απάλλαξε τους δικαιούχους (δικαστικούς) από τη χρονοβόρα και ψυχοφθόρα διαδικασία της διεκδίκησης των αναδρομικών, όπως αυτό συμβαίνει με τους στρατιωτικούς π.χ., για τους οποίους εκκρεμούν στο Ελεγκτικό Συνέδριο περί τις 30.000 υποθέσεις διεκδίκησης αναδρομικών για μισθολογικές διαφορές, που προέκυψαν από τους νόμους 2838/2000 και 3016/2002.
    Θα παρακαλούσαμε, για να μην πούμε θα προκαλούσαμε κάποιον από τους αρμόδιους επί των οικονομικών, να παραβρεθεί σε μία από τις κατά μήνα ή και αραιότερα, συνεδριάσεις του Δικαστηρίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όπου εκδικάζονται οι υποθέσεις διεκδικήσεων των στρατιωτικών, παρόμοιων με των δικαστικών, για να αντιληφθεί από πρώτο χέρι τί θα πει ψυχοφθόρα διαδικασία αλλά και μεροληπτική αντιμετώπιση.
    Υπέργηροι απόστρατοι αξιωματικοί, μερικοί υποβασταζόμενοι μάλιστα, προσέρχονται στο δικαστήριο αυτό (ΕλΣ) για να πουν ένα "παρών" στην αναφώνηση του ονόματός τους και να απαντήσουν καταφατικά στην ερώτηση του Προέδρου αν δέχονται να εκδικαστεί η υπόθεσή τους και του εκπροσώπου της πολιτείας με τη σειρά του, να ζητά την απόρριψή της.
    Δεν μιλάμε βέβαια και για τους πάρα πολλούς που έφυγαν από τη ζωή χωρίς καν να προλάβουν να πουν, έστω και αυτό το "παρών", στο Ελεγκτικό Συνέδριο.
Η διαδικασία φυσικά, είναι η προβλεπόμενη και δεν την σχολιάζουμε.
    Απλά συμπληρώνουμε ότι μετά την παραπάνω ακρόαση στο Ελεγκτικό Συνέδριο, ακολουθεί η εκδίκαση της καθεμιάς υπόθεσης, από τις 30.000 που περιμένουν, και μέχρι να τελεσιδικήσει, αφού η πολιτεία ενδιάμεσα, ζητάει πάντοτε την αναίρεση των θετικών αποφάσεων, περνάνε 2 με 3 χρόνια και σύνολο πάνω από 8 χρόνια από την ημερομηνία υποβολής της εφέσεως-αγωγής.
    Επανερχόμαστε τώρα και σας επισημαίνουμε για σύγκριση, με ποιον, απλό, απλούστατο τρόπο, πήραν οι δικαστικοί τα αναδρομικά τους.
    Στην παραπάνω απόφαση (ΦΕΚ Β´ 149/30-1-2008) και αφού στις πρώτες παραγράφους αναλύονται με λεπτομέρειες τί ποσά δικαιούται ο κάθε δικαστικός, στη παράγραφο 6 (της αποφάσεως) αναγράφονται επί λέξει τα εξής:
"6. Απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή των ανωτέρω ποσών στους δικαιούχους είναι η υποβολή, από μέρους τους, άπαξ μόνο, υπεύθυνης δήλωσης του ν.1599/1986, πριν από την είσπραξη της 1ης κατά τα ανωτέρω δόσης, με την οποία θα δηλώνεται ότι ο δικαιούχος παραιτείται από κάθε άλλη αξίωση προς βελτίωση των αποδοχών του ...κ.λπ. .".
    Τώρα, σε ότι αφορά την καταβολή των ποσών στους δικαιούχους-δικαστικούς, αυτή καθορίστηκε (παρ. 3 της αποφάσεως/ΦΕΚ149 Β´/08) να γίνει σε πέντε (5) δόσεις, η 1η για τους ε.ε. δικαστικούς στις 31-1-2008 (δηλ. την επομένη υπογραφής της αποφάσεως) και για τους συνταξιούχους στις 22-2-2008, οι δε υπόλοιπες 4 δόσεις, περιοδικά, η 2η στις 5-5-2008, η 3η στις 17-2 2009, η 4η την 1-7-2010 και η 5η την 1-7-2011.
    Η σύγκριση περί σκανδαλώδους και μεροληπτικής αντιμετωπίσεως των μεν και των δε, αλλά και τα συμπεράσματα, δικά σας!
6.ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΛΛΗΝΩΝ!
ΜΟΝΟ ΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ....
ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΣ
    Μία πρωτοποριακή τεχνολογία φαίνεται ότι έρχεται από μία ελληνική τεχνολογική εταιρεία η οποία ονομάζεται Advent και... διαθέτει κυψελίδες καυσίμου υψηλής θερμοκρασίας, οι οποίες επιτρέπουν την ταυτόχρονη παραγωγή ηλεκτρισμού και θερμότητας από την ίδια πηγή.
    Η τεχνολογία της Advent επιτρέπει τη καύση φυσικού αερίου, υδρογόνου, κηροζίνης, βενζίνης, και τη συμπαραγωγή ενέργειας και θερμότητας. Ας σημειωθεί, ότι έλαβε μία σημαντική χρηματοδότηση ύψους 1 εκατ. δολαρίων από ξένους επενδυτές. Η συνολική επένδυση στην οποία συμμετέχουν οι Piraeus Capital Management/ΤΑΝΕΟ, Systems Sunlight, Velti, αλλά και ιδιώτες επενδυτές, υπολογίζεται ότι φτάνει τα 2,3 εκατ. δολάρια. Η τεχνολογία που επινόησε η συγκεκριμένη εταιρεία βρίσκεται ακόμη σε ερευνητικό επίπεδο και κάνει ένα βήμα μπροστά για την εμπορική αξιοποίηση των προϊόντων της με κύριο στόχο της την παγκόσμια αγορά. Ήδη η Advent διαθέτει πιλοτική παραγωγή στη πόλη της Πάτρας.
    Όπως, επεσήμανε και σε πρόσφατες δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος αλλά και ένας από τους ιδρυτές της συγκεκριμένης εταιρείας ο κύριος Βασίλης Γρηγορίου «η προηγούμενη τεχνολογία δεν μπορούσε να χειριστεί υπάρχοντα καύσιμα, μόνο καθαρό υδρογόνο. Τώρα εμείς, επειδή δουλεύουμε σε υψηλή θερμοκρασία, μπορούμε να χειριστούμε βρώμικο υδρογόνο χωρίς να δηλητηριάζουμε τον καταλύτη». Έτσι, η εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορα πεδία όπως για παράδειγμα, στη συμπαραγωγή θερμότητας και ηλεκτρικής ενέργειας που θα οδηγήσει σε αντικατάσταση του μπόιλερ, σε data centers και τηλεπικοινωνίες.
    Ήδη, σε πολλά μέρη του κόσμου απαγορεύεται η αναμμένη η μηχανή των φορτηγών οχημάτων όσο αυτά βρίσκονται σταθμευμένα και εκτιμάται ότι οι κυψελίδες καυσίμου θα μπορούν να λύσουν και αυτό το πρόβλημα. Τέλος, αξίζει ν’ αναφέρουμε ότι οι κυψελίδες καυσίμου μέχρι στιγμής χρησιμοποιούνται τόσο σε διαστημικές εφαρμογές, σε ΑΠΕ όσο και σε κινητές εφαρμογές.
yahoo
7.Επιδημία κατασχέσεων σε μεγαλοοφειλέτες
    Στο σφυρί βγάζει η Eφορία τα περιουσιακά στοιχεία «επώνυμων» μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου, προχωρώντας σε πλειστηριασμούς πανάκριβων κατοικιών, εξοχικών, ξενοδοχείων, οικοπέδων, αγροτεμαχίων και βιομηχανικών εγκαταστάσεων.
    Η λίστα με τους πλειστηριασμούς ακίνητης περιουσίας και τις κατασχέσεις εισοδημάτων, καταθέσεων και αυτοκινήτων -σύμφωνα με τον κυριακάτικο Tύπο- περιλαμβάνει διευθύνοντες συμβούλους επώνυμων επιχειρήσεων, θυγατρικές τεχνικών εταιρειών που ανήκουν σε μεγαλοεργολάβους, πολιτικούς, δημοσιογράφους αλλά και επικεφαλής μεγάλων ποδοσφαιρικών ομάδων.
    Μερικά από τα ηχηρά ονόματα μεγαλοοφειλετών που τα περιουσιακά στοιχεία των εταιρειών που διαχειρίζονταν «φιγουράρουν» στη λίστα των πλειστηριασμών είναι ο πρώην κατασκευαστής και νυν προφυλακισμένος Ιωάννης Καρούζος, η Μάνια Τεγοπούλου, εκδότρια της «Ελευθεροτυπίας», ο μεγαλοκατασκευαστής Μπάμπης Βωβός, καθώς και η Αθηνά Ξυνή, συνιδιοκτήτρια του γνωστού ομίλου εκπαίδευσης.
    Στα ακίνητα που έχουν πάρει τον δρόμο της αναγκαστικής εκποίησης περιλαμβάνονται βίλες στα ακριβά προάστια των Αθηνών και σε κοσμοπολίτικα νησιά αξίας μέχρι και 5.000.000 ευρώ, πολυτελή κτίρια γραφείων, διαμερίσματα, οικόπεδα μεγάλης έκτασης εντός και εκτός σχεδίου, αγροτεμάχια, βιοτεχνικά ή βιομηχανικά κτίρια και αποθήκες.
    Παράλληλα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, για 62 οφειλέτες, οι οποίοι χρωστούν πάνω από 100.000 ευρώ, έχει ενεργοποιηθεί το μέτρο της κατάσχεσης μισθών και τραπεζικών λογαριασμών, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται στα 320.000.000 ευρώ.
    Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των κατασχέσεων, οι περισσότερες έγιναν τον Ιανουάριο του 2012 και τον Σεπτέμβριο, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι σε μια περίπτωση οφειλέτη δεσμεύτηκε το ποσό των 29.700.000 ευρώ, ενώ σε άλλη ποσό 1.500.000 ευρώ.
    Από το Υπουργείο Οικονομικών προκύπτει ότι το 2012 οι ελεγκτικές υπηρεσίες προχώρησαν σε δεσμεύσεις και κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων και τραπεζικών καταθέσεων 12.878 οφειλετών του Δημοσίου. Από αυτούς, οι 4.307 ήταν οφειλέτες μεγάλων ποσών, της τάξεως των 100.000 ευρώ και άνω.
    Ενδεικτικό είναι ότι η συνολική αξία των περιουσιακών στοιχείων που δεσμεύτηκαν και κατασχέθηκαν από οφειλέτες του Δημοσίου μέσα στο προηγούμενο έτος ανήλθε σε 1.500.000.000 ευρώ. Από το ποσό αυτό, το 1.400.000.000 ευρώ αφορά διαδικασίες δεσμεύσεων που κινήθηκαν από τις εφορίες, ενώ τα υπόλοιπα 100.000.000 ευρώ αφορούν ενέργειες στις οποίες προχώρησαν το ΣΔΟΕ και η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες.
Οι… επώνυμες απώλειες
    Ανάμεσα στις γνωστές εταιρείες με δεσμευμένα ακίνητα βρίσκεται η Χ.Κ. Τεγόπουλος (εφημερίδα «Ελευθεροτυπία»), η οποία οφείλει περίπου 1.700.000 ευρώ, η κεραμοποιία Alpha Keramica, η οποία οφείλει 576.000 ευρώ, και η Avelon (πρόκειται για εταιρεία που παράγει και εμπορεύεται συστήματα κουζίνας), με χρέος που υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ.
    Όσον αφορά τη λίστα των φυσικών προσώπων που φέρονται να χρωστούν πολύ μεγάλα χρηματικά ποσά, σε αυτή συμπεριλαμβάνεται η Κωνσταντίνα Καψή (πρώην ιδιοκτήτρια των ξενοδοχείων Καψή, με οφειλές άνω των 2.000.000 ευρώ), ο -προφυλακισμένος πλέον- κατασκευαστής Ιωάννης Καρούζος (ο οποίος οφείλει στο Δημόσιο πάνω από 20.000.000 ευρώ), ο κατασκευαστής Μπάμπης Βωβός (χρέη 200.000 ευρώ) αλλά και ο Βασίλης Δεσποτόπουλος (πρώην πρόεδρος της ΕΛΠΑ), ο οποίος πρόσφατα συνελήφθη για χρέη ύψους 500.000 ευρώ.
Δείτε ορισμένες από τις γνωστές εταιρείες που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα:
Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ, ALPHA KERAMICA, ΑΦΟΙ ΣΚΟΥΡΑ ΕΜΠΟΡΙΑ, AVELON, ΑΝΜΑΝΚΟ, KAROUZOS, EUROMEDICA, ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΠΑΜΠΗ BΩΒΟΥ, ΝΙΚ. Ι. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε., ΩΜΕΓΑ, ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ LOGISTICS, IEK ΞΥΝΗ, ΑΦΟΙ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΥ, ΙΝΤΕΡΚΑΤ ΑΕΒΕ, NEA EKALH KTHMATIKH, ΒΟΥΤΣΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ & ΥΙΟΙ Ο.Ε., ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, STYLIST POINT - ΚΑΤΣΙΚΑΡΩΝΗΣ Κ. ΚΑΙ Ε. ΕΠΕ, ΤΣΙΑΝΑΤΕΛΗΣ ΕΜΠΟΡΙΑ ΑΥΤ/ΩΝ, MOZAΣ A.E., ΑΔΕΛΦΟΙ ΝΑΜΙΑ Α.Ε., ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ Α.Ε., ΚΑΠΝΕΜΠΟΡΙΚΗ - ΟΔΕΤΤΗ ΝΙΚΟΥ ΠΕΤΡΙΔΗ Α.Ε., ΟΙΚΟΘΕΡΜ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΔΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ-ΥΓΙΕΙΝΗΣ, GREKOLACK, ΛΥΡΙΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ, ΜΠΟΥΡΝΑΖΟΣ ΑΝ., ΑΓΑΠΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΑΝΤΕΛΚΟ ΧΡΩΜΑΤΟΥΡΓΙΑ, ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ.     
    Σχετικά, πάντως, με το θέμα των κατασχέσεων, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας είχε αναφέρει: «Οι μεγάλοι φοροφυγάδες θα πληρώσουν ό,τι τους αναλογεί. Αυτό έχει ξεκινήσει ήδη να γίνεται. Η φοροδιαφυγή και η φοροαποφυγή στη χώρα μας πρέπει να σταματήσει. Είναι αδιανόητο να σηκώνουν το βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής μισθωτοί και συνταξιούχοι επειδή κάποιοι αποφεύγουν να πληρώνουν τους φόρους τους. Επαναλαμβάνω ότι οι μεγάλοι φοροφυγάδες θα πληρώνουν, ενώ σε όσους αντικειμενικά δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους θα επιδειχθεί μεγαλύτερη ευελιξία».
8.Συνελήφθησαν ο Μπάμπης Βωβός και ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Aρης
    Για χρέη στο Δημόσιο συνελήφθησαν χθες ο Μπάμπης Βωβός, για δεύτερη φορά μάλιστα, ενώ στο Αυτόφωρο οδηγήθηκε και ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Αρης Θανάσης Αθανασιάδης.
    Ειδικότερα, ο Μπάμπης Βωβός συνελήφθη ξανά χθες για μη έγκαιρη καταβολή εργοδοτικών-εργατικών εισφορών προς το ΙΚΑ. Ο 80χρονος πρόεδρος της ανώνυμης τεχνικής εταιρείας που διατηρεί, συνελήφθη χθες το πρωί στο Ν. Ψυχικό από αστυνομικούς του Τ.Α. Αμαρουσίου για μη έγκαιρη καταβολή εργοδοτικών-εργατικών εισφορών προς το ΙΚΑ, συνολικού ποσού 168.947,61 ευρώ. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε το μεσημέρι στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
    Είναι η δεύτερη φορά που ο Μπάμπης Βωβός συλλαμβάνεται από την ΕΛ.ΑΣ. Τον περασμένο Νοέμβριο είχε πιαστεί στο γραφείο του στο Μαρούσι για οφειλές στο ΙΚΑ και στο Δημόσιο ύψους 1.000.000 ευρώ.
    Η σύλληψή του είχε γίνει με ένταλμα του οικονομικού εισαγγελέα, αφού κατά του κατασκευαστή εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για χρέη προς το Δημόσιο. Μάλιστα, η ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του είναι σε βαθμό κακουργήματος, επειδή στο οφειλόμενο ποσό περιλαμβάνονται και 220.000 ευρώ από φόρο μισθωτών υπηρεσιών.
    Να σημειωθεί ότι σε βάρος του επιχειρηματία εκκρεμούσαν και τρεις παραγγελίες του οικονομικού εισαγγελέα που αφορούσαν τις οφειλές του προς το Δημόσιο, ενώ τον Οκτώβριο η εταιρεία του «Μπάμπης Βωβός - Διεθνής Τεχνική» είχε καταθέσει αίτηση πτώχευσης. Τελικά είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση 100.000 ευρώ, ενώ του είχε απαγορευτεί και η έξοδος από τη χώρα.
Κακούργημα
    Τα συσσωρευμένα οικονομικά προβλήματα του Αρη άρχισαν να έχουν δυσάρεστες συνέπειες για τους ανθρώπους που έχουν την ευθύνη σύμφωνα με τον νόμο και χθες οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο τα πρώτα μέλη διοίκησης ΠΑΕ της 1ης κατηγορίας για χρέη της εταιρείας προς το Δημόσιο.
Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Αρης Θανάσης Αθανασιάδης
    Χθες το πρωί συνελήφθη με τη διαδικασία του Αυτοφώρου ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της ΠΑΕ Θανάσης Αθανασιάδης για μη απόδοση ΦΠΑ ύψους 430.000 ευρώ επί των ημερών του κι επειδή το ποσό είναι άνω των 100.000 ευρώ, το αδίκημα θεωρείται κακούργημα.
    Εκτός του Αθανασιάδη, ένταλμα σύλληψης είχε εκδοθεί και για τον Αντώνη Ζαμπέτα, ο οποίος ήταν διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ και μόλις έγινε γνωστό, μετά το μεσημέρι παραδόθηκε αυτοβούλως. Οι δυο τους ήταν αυτοί που είχαν δικαίωμα υπογραφής κι αυτοί που επωμίζονται τις ευθύνες για τη μη απόδοση ΦΠΑ.
    Σύμφωνα με τον Αρη, οι υποχρεώσεις προς την Εφορία δεν ικανοποιούνται, διότι υπάρχει αδυναμία και η ΠΑΕ έχει κάνει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99. Εκτός του ΦΠΑ που δεν αποδόθηκε, η ΠΑΕ Αρης δεν εξυπηρετεί πλέον εδώ και 4-5 μήνες ούτε τη ρύθμιση που είχε κάνει για τις οφειλές της προς την Εφορία, καθώς δεν μπορεί να πληρώσει τις δόσεις (περίπου 200.000 ευρώ κάθε μήνα) κι έτσι έχασε αυτήν τη ρύθμιση.
9.Λεφτά... υπάρχουν, αλλά το κράτος δεν πληρώνει τις οφειλές του
    Τρεις είναι οι κύριοι λόγοι που καθυστερούν ή εμποδίζουν το κράτος να προχωρήσει στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, με αποτέλεσμα να συντηρείται το πρόβλημα ρευστότητας στην αγορά.
    Τα τρία μεγάλα «εμπόδια» αποτελούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, η αδυναμία των υπουργών να ανταποκριθούν στη νέα πραγματικότητα και η τοποθέτηση των προσωπικών στόχων πάνω από το δημόσιο συμφέρον.
    Σύμφωνα με την εφημερίδα «Η Καθημερινή», αν και τα ταμειακά διαθέσιμα στο τέλος Δεκεμβρίου άγγιζαν τα 5,9 δισ. ευρώ, το Δημόσιο είχε αποπληρώσει μόλις 1,003 δισ. ευρώ σε υποχρεώσεις του, μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, ενώ διαθέτει ήδη στην «άκρη» περίπου 4 δισ. ευρώ.
    Αν και η δημόσια διοίκηση δεν καταφέρνει να διοχετεύσει την απαραίτητη ρευστότητα στην αγορά, το υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζει ότι κινείται βάσει χρονοδιαγράμματος, το οποίο προβλέπει πως στο πρώτο τρίμηνο του 2013 θα έχουν αποπληρωθεί 3,5 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμων χρεών και σε κάθε ένα από τα επόμενα τρίμηνα να εξοφλούνται επιπλέον οφειλές ύψους 1,5 δισ. ευρώ.
    Το ερώτημα που προκύπτει είναι εάν τα χρήματα αυτά φθάνουν και στους τελικούς δικαιούχους, καθώς άλλοι λόγοι φαίνεται πως αλλάζουν τη φυσιολογική πορεία των πραγμάτων. Αξίζει να σημειωθεί πως τον Ιανουάριο επιστράφηκαν μόλις 43 εκατ. ευρώ από τις εφορίες, όταν ο στόχος ήταν 311 εκατ. ευρώ.
    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τρεις είναι οι κύριοι λόγοι που εμποδίζουν τη διοχέτευση ρευστότητας στην αγορά:
Τα αιτήματα υπουργών
    Το υπουργείο Οικονομικών πλέον δεν κάνει δεκτά τα αιτήματα υπουργών για πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών, όταν δεν συνοδεύονται από τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Στην προ-μνημονιακή εποχή, τέτοια αιτήματα ικανοποιούνταν άμεσα, όμως πλέον οι συνθήκες επιβάλλουν αυστηρό έλεγχο των εξόδων και κυρίως, την προσαρμογή των υπουργών στην υπάρχουσα πραγματικότητα. Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα σήμερα είναι πως σημειώνονται σημαντικές καθυστερήσεις στην αποπληρωμή οφειλών.
Οι γραφειοκρατικές διαδικασίες
    Δυστυχώς, το μόνιμο «αγκάθι» του συστήματος, η γραφειοκρατία, φαίνεται πως δεν έχει ακόμα καταπολεμηθεί. Μέχρι στιγμής, τα υπουργεία δεν έχουν εκείνους τους μηχανισμούς που θα μπορέσουν να διευκολύνουν τις υπάρχουσες διαδικασίες και να βελτιστοποιήσουν το χρόνο διεκπεραίωσης μιας υπόθεσης.
    Παράλληλα, είναι εμφανής η έλλειψη προσωπικού σε υπουργεία και εφορίες, με αποτέλεσμα το πρόβλημα θα επιδεινώνεται περαιτέρω.
Η πραγματικότητα στις εφορίες
    Ως απογοητευτική χαρακτηρίζεται η κατάσταση που επικρατεί στις εφορίες, καθώς χιλιάδες αιτήματα για επιστροφές ΦΠΑ συχνά είναι στοιβαγμένα σε διάφορα γραφεία. Αυτό φαίνεται πως οφείλεται:
    Στην υφιστάμενη πίεση για αύξηση των εσόδων, με αποτέλεσμα να αργοπορούν άλλες διαδικασίες
    Στην αυτοπροβολή ορισμένων προϊσταμένων σε εφορίες που καθυστερούν να προβούν σε επιστροφές ΦΠΑ, προκειμένου να επιτύχουν τους μηνιαίους στόχους εσόδων
    Στην κωλυσιεργία κάποιων υπαλλήλων που δεν προωθούν τα σχετικά αιτήματα
    Ωστόσο, εφοριακοί υπάλληλοι καταθέτουν τη δική τους εκδοχή, υποστηρίζοντας πως οι όποιες καθυστερήσεις οφείλονται απλώς στην πρόθεση του υπουργείου να παρουσιάζει πλεόνασμα στον προϋπολογισμό.
news.yahoo.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
10.Μυτιλήνη: Το ''μπάσιμο'' τουρκικού κολοσσού στο χώρο της υγείας

Το έστειλε ο Σπύρος Κουρκούμπας
    Ιατρικό Κέντρο που βρίσκεται στο Αδραμύττι της Τουρκίας, ήδη νοίκιασε κτίριο στη Μυτιλήνη και το ετοιμάζει σαν γραφείο εξυπηρέτησης των πολιτών της Λέσβου, προκειμένου να τους παράσχει Ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.
    Την ώρα που η Υγεία στην Ελλάδα νοσεί επικίνδυνα και είναι στην εντατική, θέτοντας μάλιστα πολλές φορές τους Έλληνες πολίτες ακόμα και σε κίνδυνο ζωής, η Τουρκία επιδοτεί με ποσοστό 100% επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, στον τομέα της Ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
    Ήδη οι πρώτες δραστηριότητες ξεκίνησαν από τα νησιά που βρίσκονται απέναντι από τα Τουρκικά παράλια, εκεί όπου οι ακρίτες Έλληνες πολίτες, είναι εγκαταλελειμμένοι από το Ελληνικό Κράτος στην τύχη τους.
    Το Ιατρικό Κέντρο «ΚΙΟΡΦΕΖ» που βρίσκεται στο Αδραμύττι της Τουρκίας, ήδη νοίκιασε κτίριο στη Μυτιλήνη και το ετοιμάζει σαν γραφείο εξυπηρέτησης των πολιτών της Λέσβου, προκειμένου να τους παράσχει Ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.
    Το lesvosnews.gr, επισκέφθηκε το Ιατρικό Κέντρο στο Αδραμύττι και διαπίστωσε ότι πράγματι πρόκειται για μία υπερσύγχρονη μονάδα, που στηρίζει την υποδομή του σε άριστους επιστήμονες, αλλά και άρτιο τεχνικό εξοπλισμό
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
11.Πολύδωρας: Κωμικά, ψευδή και αλαζονικά όσα λέει ο Στουρνάρας
ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΟΥΖΟΥΝΟΓΛΟΥ
    Ενας ακόμα βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας επιτίθεται με σφοδρότητα στον Γιάννη Στουρνάρα.
    Στο νέο του βιβλίο με τίτλο «Και τώρα τι κάνουμε;» ο κ. Πολύδωρας καταφέρεται κατά του επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου λέγοντας ότι «είναι τουλάχιστον κωμικός, εκτός από ψεύτικος και προκλητικά αλαζονικός, ο ισχυρισμός που προβάλλεται ότι ''πρέπει να εισπράξουμε από τη φορολογία ακινήτων ό,τι εισπράξαμε και το 2012'', όπως έχει πει ο κ. Στουρνάρας, γιατί απλά κανείς δεν μπορεί να καταβάλει τους ίδιους έκτακτους φόρους και το 2013».
    Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής αναφέρεται και στο χαράτσι το οποίο χαρακτηρίζει αντισυνταγματικό φόρο και τονίζει ότι δεν μπορεί να βαφτίζεται ως κανονικός φόρος.
    «Το "χαράτσι της ΔΕΗ" ήταν έκτακτος φόρος, ευθέως αντισυνταγματικός, και εννοείται ότι θα ίσχυε εφ' άπαξ. Εφ' άπαξ νόμος (semel lex), έκτακτος, εφαρμόζεται μόνον άπαξ. Να μην επαναλαμβάνεται. Τότε είναι νέος φόρος. Με όσες φενάκες, μούσια και μεταμφιέσεις και αν τον ενδύσουν, νέος φόρος θα είναι. Και κάτι τέτοιο απαγορεύεται».
    Μάλιστα ο κ. Πολύδωρας ρίχνει βέλη και κατά της κυβέρνησης και των φορολογικών μέτρων που παίρνει κάνοντας λόγο για «ανιστόρητους» οι οποίοι «παίζουν με τη φωτιά όταν ξεχνούν πως όλες οι επαναστάσεις στον κόσμο προήλθαν και πάντως ξέσπασαν από την αλόγιστη φορομπηχτική πολιτική των "αρχόντων"». «Όταν δεν εξετάζουν οι κυβερνώντες τη φοροδοτική ικανότητα των "υπηκόων" τους και δεν τηρούν τη σχέση της αναλογικότητας, δηλαδή να συνεισφέρουν στα δημόσια βάρη ανάλογα με τις δυνάμεις τους, τότε απλά πυροδοτούν τη σκανδάλη της κοινωνικής εξέγερσης - επανάστασης» καταλήγει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής.
ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )
12.Κινδυνεύει η...Βουλγαρία να γίνει...''Ελλάδα''!!!!
Του Λάκη Μπέλλου twitter.com/pamelouketo
    Παραιτήθηκε χθες ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ γιατί, όπως τόνισε, η χώρα του «κινδυνεύει να γίνει Ελλάδα».
    Την παραίτηση της κυβέρνησης ανακοίνωσε ο Μπορίσοφ ύστερα από 10 μέρες ισχυρών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, όπου οι Βούλγαροι ξεχύθηκαν στους δρόμους, αφού έτσι κι αλλιώς δεν είχαν καναπέ να καθίσουν για να δουν τον βουλγαρικό τελικό της Γιουροβίζιον – που άλλωστε δεν έγινε λόγω κρίσης.
    Ο Μπορίσοφ είχε προσπαθήσει να κατευνάσει τα πνεύματα παύοντας τον υπουργό Οικονομικών και τονίζοντας: «Δεν είναι και Στουρνάρας, βέβαια, αλλά δεν κάνει σωστά τη δουλειά του».
    Ο παραιτηθείς πρωθυπουργός είχε υποσχεθεί μείωση της τιμής του ρεύματος, ωστόσο δεν κατάφερε να εκτονώσει τη δυσαρέσκεια των πολιτών, που διαμαρτύρονταν έντονα ότι «σε λίγο θα πληρώνουμε και χαράτσι στη ΔΕΗ Βουλγαρίας».
    «Εχω αξιοπρέπεια και τιμή» τόνισε ο Μπορίσοφ. «Δεν θα συμμετάσχω σε μια κυβέρνηση επί των ημερών της οποίας οι πολίτες υφίστανται ξυλοδαρμούς. Σε λίγο θα δέρναμε και θα κάναμε και φότοσοπ στους τραυματίες. Θα βάζαμε υπουργό Δημόσιας Τάξης καραφλό».
    «Οι Ελληνες κάτοικοι πάντως μας αγαπούν. Ψώνιζαν μέχρι πρότινος σε καταστήματα “Μπούλγαρι”, φωνάζανε στα γήπεδα “Βούλγαροι – Βούλγαροι” και είχαν σε όλα τα μπαράκια στην επαρχία αφίσες “Προσεχώς Βουλγάρες”» πρόσθεσε.
    Και συνέχισε: «Δεν θέλουμε να γίνουμε σαν αυτούς που υποχρεώνουν τους πολίτες τους να έρχονται στη χώρα μας για να ψωνίσουν στα σούπερ μάρκετ. Βασιλόπουλος, Μαρινόπουλος, Θανόπουλος, Βερόπουλος τα ονόματα των σούπερ μάρκετ τους. Ολα λήγουν σε -πουλος. Γιατί με τα λεφτά που έχουν οι πελάτες, τον πούλο παίρνουν μόνο».
    Ο Μπορίσοφ ξεκαθάρισε ότι καταλαβαίνει απόλυτα τη δυσαρέσκεια των Βουλγάρων, των οποίων ο κατώτατος μισθός έχει φτάσει τα 218 ευρώ. Εφερε όμως σαν παράδειγμα πάλι την Ελλάδα, όπου 6 εκατ. άτομα, πληθυσμός μεγαλύτερος της Βουλγαρίας, είναι άνεργοι και δεν παίρνουν ούτε ένα ευρώ.
    «Θα μπορούσαμε -επισήμανε ο παραιτηθείς Βούλγαρος- να κάναμε επικοινωνιακό εφέ και να φέρναμε στη Σόφια τον Ολάντ και να τον δείχναμε μέρα – νύχτα από την κρατική τηλεόραση. Αλλά τους πολίτες μας δεν τους θεωρούμε υπηκόους, όπως κάποιοι άλλοι».
    Στον Μπόικο Μπορίσοφ έστειλε τηλεγράφημα ο Ελληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στον οποίο παρατήρησε ότι με την παραίτησή του χαλάει την πιάτσα.
ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΚΟΠΑΝΟΣ




ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ
13.ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Όλες οι γυναίκες φως μες τα σκοτάδια
Συναίσθημα γλυκό
Αθώα πλασματάκια, μακρόθυμα νευράκια
Φωνές δαιμονικές

Μαντεύουν της ψυχής τα δόλια μυστικά
Κοιτάζουν πίσω, ατενίζοντας μπροστά
Αγάπες δείχνουν σε κείνους που ζητούν
Να τις χαρίσουν αλήθειες, σε ψεύτικους καιρούς.

Όλες οι γυναίκες γράμμα σφραγισμένο
Διαβάζουν στην στιγμή
Γυρεύουνε ματάκια που παίζουν παθιασμένα
Τα φώτα της ψυχής

Την ομορφιά τους ψάχνουν, να ζήσουν πιο πολύ
Ξοδεύουν χρήματα για λούσα στη στιγμή
Χαίρονται εύκολα με της αγάπης την φωνή
Αφήνουν ελεύθερο το άβουλο κορμί
Να ζει στο πεπρωμένο μυστήριο, την ηδονή.
Λαζ.- Κίμων Μπερβερίδης
ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
14.ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»
Αρχισυντάκτης : Αντγος εα Ναούμ Ν.
Ερμού 31/6ος Όροφος -Θεσ/νικη-Τηλ. 2311.210640 στρατιωτικό WIND *797291 και
Φαξ 2311.241352 /e-mail: makfloga@yahoo.gr και e-mail: mak.flog@gmail.com
Ταχυδρομική Διεύθυνση: ΤΘ 11119- ΤΚ 54110-θεσ /νίκη)
ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»
ΤΗΣ 21 ΦΕΒ. 2013
ΘΕΜΑ: Προσφυγές Απόστρατων Αξκών και Ορφανικών Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.
ΓΕΝΙΚΑ
    Η Αναπροσαρμογή της συντάξεως, που στάλθηκε πρόσφατα σε ΟΛΟΥΣ τους στρ. συνταξιούχους από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ), αναγράφει, ότι μπορούν να προσφύγουν στο ΙΙΙ Τμήμα του Ελ. Συν. με Έφεση, ενώ σχετικό έγγραφο της 44ης Δνσης του ΓΛΚ (για την πραγματοποιουμένη κράτηση με 6 δόσεις των αχρεωστήτως), που από μερικούς δεν έχει ακόμη ληφθεί, αναφέρει, ότι μπορούν να προσφύγουν μέσω του ΓΛΚ στο Α΄ Κλιμάκιο του Ελ. Συν. με ένα παράβολο των είκοσι (20) ευρώ.
    Στην πρότασή μας που στάλθηκε προ ημερών σε πολλούς ηλεκτρονικούς μας αποδέκτες για μια «συζήτηση» για το θέμα των μειώσεων της συντάξεως των στρ. συνταξιούχων και για τις ανάλογες προσφυγές, ελάχιστοι νομικοί ή Συνάδελφοι ανταποκρίθηκαν και κατόπιν αυτού εκφέρουμε παρακάτω τις δικές μας προσωπικές απόψεις-προτάσεις, κατόπιν βέβαια ανταλλαγής σκέψεων με μερικούς Συναδέλφους ασχολούμενους με τα θέματα των στρ. συνταξιούχων και με βάση την εικοσαετή εμπειρία μας σε διαδικαστικά κυρίως ζητήματα πάσης φύσεως διεκδικήσεων και προσφυγών.
ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
    α. Στην στιγμή αυτή στο Ελ. Συν. πρέπει να υπάρχουν περίπου 20.000-30.000 προσφυγές πάσης φύσεως (Εφέσεις, Εφέσεις-Αγωγές, Αγωγές κλπ) και πιθανόν οι περισσότερες Εφέσεις για τα αναδρομικά από 1-7-2000 μέχρι την 31-7-2007 να μην εξετασθούν «παρ’ ακροατηρίω», αλλά να εξετασθούν από Επιτροπές του Ελ. Συν. για την ταχύτερη απονομή της Δικαιοσύνης, όπως ο σχετικός νόμος καθορίζει. Άλλωστε οι Εφέσεις δεν έχουν πλέον κανένα οικονομικό αποτέλεσμα, διότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ), σύμφωνα με το άρθρο 66 του νόμου 169/2007 δηλαδή τον Κώδικα Στρατιωτικών και Πολιτικών Συντάξεων, παρέχει χρηματικές αποζημιώσεις για τρία (3) χρόνια από την έκδοση της νέας συντάξεως και προς τα πίσω. Επομένως, επειδή οι στρ. συνταξιούχοι από 1.1.2008 εντάχθηκαν κανονικά στο μισθολόγιο των στρατιωτικών δεν έχουν να λαμβάνουν τώρα αναδρομικά τριών (3) ετών προς τα πίσω.
    Ως γνωστόν μέχρι τώρα περίπου 2000 στρ. συνταξιούχοι (και ο υποφαινόμενος) ήδη έλαβαν αναδρομικά από τις Εφέσεις τους για τρία (3) χρόνια, καθόσον εξεδόθησαν μέχρι το 2010 θετικές Αποφάσεις του Ελ. Συν. εκτελεσθείσες από το ΓΛΚ. Ασφαλώς τα αναδρομικά των υπολοίπων ετών, από την 1-7-2000 μέχρι το τέλος του 2007, χορηγούνται από το ΓΛΚ μετά από έκδοση θετικών Αποφάσεων του Ελ. Συν. επί υποβληθεισών Αγωγών και ήδη μερικοί Συνάδελφοι, που πήραν αναδρομικά τριών (3) ετών από τις Εφέσεις άρχισαν, να παίρνουν και αναδρομικά των προηγούμενων ετών και βέβαια πολλές άλλες χιλιάδες θα συνεχίσουν να τα λαμβάνουν, όπως ο υποφαινόμενος που περιμένει εντός των ημερών την έκδοση -επί της Αγωγής του- την τελεσίδικη θετική Απόφαση του ΙΙΙ Τμήματος του Ελ.Συν.
(Σημ. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων διευκρινίζουμε, ότι αναφέρουμε την εξέλιξη των προσφυγών του υποφαινομένου, διότι μολονότι από το 2002 δημοσιεύαμε λεπτομερώς και συνεχώς στην εφημερίδα «ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» την όλη διαδικασία και την θετική εξέλιξη των προσφυγών υπάρχουν μερικοί Συνάδελφοι ακόμη και τώρα, οι οποίοι αμφιβάλλουν για τα αποτελέσματα των προσφυγών, όπως αυτό συνέβαινε και κατά το παρελθόν με αποτέλεσμα αρκετοί Συνάδελφοι και κυρίως Ορφανικές Οικογένειες Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας να μη έχουν προσφύγει στο Ελ. Συν ή να σταμάτησαν τις περαιτέρω διεκδικήσεις τους και να απώλεσαν σημαντικά χρηματικά ποσά, καθόσον λόγω της παρελεύσεως του προβλεπομένου χρόνου στερήθηκαν του δικαιώματος της προσφυγής).
    Υπόψη ότι ο ρυθμός εκδικάσεως των διαφόρων προσφυγών των στρ. συνταξιούχων είναι εξαιρετικά βραδύς, καθ’ όσον το Ελ. Συν. στο ΙΙΙ Τμήμα εκδικάζει μια φορά το μήνα 110-130 υποθέσεις και συνέρχεται όλο το χρόνο το πολύ 9-10 φορές, ήτοι εκδικάζει κάθε χρόνο περίπου 1000 προσφυγές.
    β. Λόγω της παραπάνω καθυστερήσεως, την στιγμή αυτή εκδικάζονται στο Ελ. Συν. Εφέσεις ή Εφέσεις-Αγωγές ή Αγωγές που είχαν κατατεθεί το 2006 (!!!) για τις οποίες η έκδοση των Αποφάσεων και η καταβολή των χρηματικών αποζημιώσεων από το ΓΛΚ θα απαιτήσουν αρκετά χρόνια. Μάλιστα για Συνάδελφο που εκδικάστηκε η Αγωγή του το 2008 και έχει εκδοθεί η πρώτη θετική Απόφαση από το Ελ. Συν. δεν έχει ακόμη αποζημιωθεί από το ΓΛΚ.
    Επομένως οι πάσης φύσεως προσφυγές που θα υποβληθούν από εδώ και τώρα από τους στρ. συνταξιούχους για την εκδίκαση τους στο Ελ. Συν. εκτιμούμε, ότι θα απαιτήσουν -με τα ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ- αρκετά χρόνια (.. περίπου 5 για τους «κατ’ εξαίρεση» εκδικαζομένους) ή για τους υπολοίπους πολύ περισσότερα χρόνια μέχρι της αποζημιώσεώς τους. Βέβαια ένα Αίτημα για την εφαρμογή μιας «προτύπου» δίκης, δηλαδή γρηγορότερης διαδικασίας χρονικά θα προσφέρει μικρά χρονικά πλεονεκτήματα σε ελάχιστα όμως άτομα.
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
    Οσον αφορά το περιεχόμενο και την επιχειρηματολογία της Εφέσεως, που από διαφόρους υποστηρίζονται, δηλαδή περί της αντισυνταγματικότητας των νόμων της μειώσεως (και μάλιστα διπλής) των στρ. συντάξεων, που έχει αποφανθεί η Ολομέλεια του Ελ. Συν. ή περί της διαταράξεως της αρχής της ισότητας και αναλογικότητας που προστατεύονται από το άρθρο 1 ΠΠΠ της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε από τούδε κατά πόσο θα ληφθούν υπόψη από το ΓΛΚ, στην εκτέλεση των μελλοντικών Αποφάσεων του Ελ. Συν.  
    Ασφαλώς εκτιμούμε, ότι όλες οι Αποφάσεις του ΙΙΙ Τμήματος του Ελ. Συν. θα είναι θετικές, αφού θα στηρίζονται στις Γνωμοδοτήσεις της Ολομέλειας του Ελ. Συν. περί αντισυνταγματικότητας των νόμων, αλλά δεν είναι βέβαιο, ότι θα εκτελεσθούν από το ΓΛΚ, καθόσον οι Αποφάσεις της Ολομελείας του Ελ. Συν. έχουν γνωμοδοτικό μόνο χαρακτήρα και πλέον αυτού η κήρυξη της αντισυνταγματικότητας των νόμων είναι της αρμοδιότητας του Συμβουλίου της Επικρατείας και όχι του Ελ. Συν. και ως γνωστό μέχρι τώρα το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν έχει εκδώσει Απόφαση περί αντισυνταγματικότητας των νόμων, χωρίς αυτό να σημαίνει, ότι κάτι τέτοιο δεν θα αποφασισθεί θετικά, αλλά και αρνητικά στο μέλλον.
    Τώρα όσον αφορά την προσφυγή των στρ. Συνταξιούχων με Ένσταση με 20 ευρώ στο Α’ Κλιμάκιο του Ελ. Συν. (μέσω του ΓΛΚ), που μνημονεύουμε σε παραπάνω παράγραφο, δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε τόσο τον πιθανό χρόνο της εκδικάσεως των Ενστάσεων, όσον και το θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα της μελλοντικής Αποφάσεως του Α’ Κλιμακίου.
    Εκείνο που μπορούμε όμως να καταθέσουμε είναι, ότι για την Ένσταση (που δεν χρειάζεται παράσταση Δικηγόρου) αγαπητού Συναδέλφου, για την παράτυπη κατά την γνώμη του συνέχιση του ΛΑΦΚΑ, δηλαδή για άλλη υπόθεση, που υποβλήθηκε το 2004, μόλις προ ημερών (!!) απεστάλη η αρνητική Απόφαση του Α’ κλιμακίου, που αν βέβαια ήταν θετική θα απαιτούντο 1 ή 2 χρόνια μέχρι να αποζημιωθεί και τέτοιες Αποφάσεις μετά από παρέλευση πολλών ετών, έχουν αποσταλεί σε αρκετούς Συναδέλφους από το Α’ Κλιμάκιο του Ελ. Συν για διάφορες υποθέσεις.
ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ
    Μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου (4055/2012) για τις προσφυγές που υποβάλλονται στο Ελ. Συν. μετά την 1 Απρ. 2012 απαιτείται πλέον κατά την εκδίκαση τους παράσταση Δικηγόρου με την προβλεπόμενη δαπάνη.
    Τούτο δεν προβλεπόταν για όσες προσφυγές είχαν κατατεθεί (ή έχουν ήδη κατατεθεί) προ της 1 Απρ 2012. Όπως μάλιστα δημοσιεύσαμε στην εφημερίδα μας «ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» η πρότασή μας -προ της ψηφίσεως του νόμου για να διαγραφεί από τον νόμο το σχετικό άρθρο- δεν εισακούσθηκε, παρ’ όλο ότι ενημερώσαμε αρκετούς Βουλευτές!! Έχοντας αυτό υπόψη το περίπου «κοστολόγιο» για την υποβολή των προσφυγών είναι:
Α’ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ: Εκατό (100) περίπου ευρώ (χωρίς Δικηγόρο, αλλά με την βοήθεια Δικηγόρου στην σύνταξη του δικογράφου), που στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνονται τα περίπου 80 ευρώ βασικά έξοδα (πχ. Δικαστικός επιμελητής, δικαστικό παράβολο κλπ), τα οποία θα καταβάλει και όποιος στρ. συνταξιούχος υποβάλλει ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ την Έφεση. Ασφαλώς όταν θα προσδιοριστεί η δικάσιμη ημερομηνία θα πρέπει να καταβληθεί από όλους τους προσφυγόντες η δαπάνη για την προβλεπόμενη παράσταση του Δικηγόρου.
Β’ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ: Περίπου 300-350 ευρώ για Έφεση (ή Έφεση – Αγωγή) στο ΙΙΙ Τμήμα του Ελ.Συν. ή μαζί και Ένσταση στο Α΄ Κλιμάκιο του Ελ. Συν. καταβαλλομένης απ’ αρχής της όλης δαπάνης. Ήδη έχουμε λάβει γνώση της προσφοράς μερικών Δικηγόρων και συγκεκριμένα:
1. Στην Θεσ/νίκη του Δικηγορικού Γραφείου του Κων/νου Γκιουλέκα (Πρασακάκη 2 –πάνω από Ι.Ν. Αγ. Σοφίας και από Κατάστημα ΝΑΚ- ΤΚ 54622- Θεσ/νίκη, Τηλ. 2310-272101 ή 271510, κιν. 6974198430 ή 6972320583), αναλαμβάνοντας την Α’ και Β’ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ με περίπου το ίδιο κόστος, αλλά το ακριβέστερο ποσό μπορεί να το πληροφορηθεί ο ενδιαφερόμενος στα τηλέφωνα που αναγράφονται.
2. Στην Θεσ/νίκη του Νομικού μας Συμβούλου Δικηγόρου κ. Μαλισάγκου Α. (Ερμού 18 –Στοά Καράσου- ΤΚ 54624 Θεσ/νίκη Τηλ. 2310-508414 ή κιν 6974366654) ΜΟΝΟ για την Β’ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ με συνολικό χρηματικό ποσό 330 ευρώ και για τις δύο ταυτοχρόνως ενέργειες, δηλαδή Έφεση- Αγωγή στο ΙΙΙ τμήμα του Ελ. Συν. μαζί με Ένσταση στο Α’ Κλιμάκιο του Ελ. Συν.
3. Στην Αθήνα της Δικηγόρου Αναστασίας Καρανίσα (Εμ. Μπενάκη 18 ΤΚ 10678 Αθήνα Τηλ. 210-3800628, κιν. 6978154814) για την Α΄ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ με το ποσό των 100 ευρώ.
    Υπόψη ότι οι Δικηγόροι από όλη την Ελλάδα μπορούν πλέον -και το πραγματοποιούν ήδη- τις προσφυγές στρ. συνταξιούχων –που διαμένουν σε όλη την Ελλάδα- να τις υποβάλλουν στο Ελ. Συν. και στον Νομικό Σύμβουλο του Υπουργείου Οικονομικών (μέσω των Δικαστικών Επιμελητών της Αθήνας) που εδρεύει στην Αθήνα.
    Εκ των δυο περιπτώσεων η Α’ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ φαίνεται προτιμότερη από οικονομικής πλευράς, όπως και η Ενσταση στο Α’ κλιμάκιο (χωρίς Δικηγόρο), ενώ προτιμότερα και στις δύο ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ –κατά την ταπεινή μας γνώμη του μη νομικού -είναι η υποβολή Εφέσεως-Αγωγής και όχι της σκέτης Εφέσεως, καθ’ όσον αποφεύγονται στο μέλλον πιθανές διπλές χρονοβόρες ή πολυδάπανες διαδικασίες, δηλαδή πιθανόν δύο δίκες.
ΧΡΟΝΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
    Οι στρ. συνταξιούχοι μπορούν να υποβάλουν τις προσφυγές τους εντός 120 ημερών από την ημερομηνία, που αναγράφεται σε έγγραφο του ΓΚΛ ή στην Αναπροσαρμογή Συντάξεως και βέβαια δημιουργεί κάποια σύγχυση η αναγραφή των 60 ημερών. Άσχετα από αυτό, όσοι αποφασίσουν να ακολουθήσουν την διαδικασία των προσφυγών, καλό θα είναι να προβούν στις προβλεπόμενες ενέργειες το δυνατόν συντομότερα, για να έχουν μεγαλύτερη προτεραιότητα στην εκδίκαση της προσφυγής τους, δεδομένου του μεγάλου χρόνου που απαιτείται μέχρι την εκδίκαση.
ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
    Αν κάποιος στρ. συνταξιούχος δεν επιθυμεί να προβεί σε καμία από τις παραπάνω ενέργειες, αλλά θέλει να «διαμαρτυρηθεί» με Αίτηση-Επιστολή στο ΓΛΚ, που πιθανόν να κριθεί άνευ νομικού αντικρίσματος, έχουμε συντάξει για τους ενδιαφερόμενους μια Αναφορά προς το ΓΛΚ και αυτή μπορεί να αποσταλεί στον ενδιαφερόμενο με E-mail ή με fax ή με επιστολή. Εκείνο όμως που θα πρέπει να υποβληθεί στο ΓΛΚ από ΟΛΟΥΣ τους στρ. συνταξιούχους είναι μία Αίτηση (το υπόδειγμα επισυνάπτεται), με την οποία ζητείται η παρακράτηση της ΕΑΣ (Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων – παλιό ΛΑΦΚΑ) να πραγματοποιείται σύμφωνα με τις τρεις (3) πραγματοποιηθείσες μειώσεις της συντάξεως και στους ενδιαφερόμενους μπορεί να αποσταλεί με την ίδια διαδικασία που μνημονεύουμε παραπάνω.
    Επίσης πλέον των ανωτέρω, όσοι δεν έλαβαν πέρσι δώρο Χριστουγέννων 2012, αλλά μετά την μείωση της συντάξεως τους –μετά την 1 ΑΥΓ 2012- το ποσό της συντάξεως τους κατήλθε του ποσού των 2.500 ευρώ, θα πρέπει να ζητήσουν με Αίτηση (το υπόδειγμα επισυνάπτεται) από το ΓΛΚ να τους καταβληθεί δώρο Χριστουγέννων 2012. Το αναλογούν ποσό καταφαίνεται από το Εκκαθαριστικό Σημείωμα Ιαν. Φεβ. 2013 (για όσους το έχουν λάβει από το ΓΛΚ με προσωπική επίσκεψη στο ΓΛΚ) και υπολογίζεται αφού αφαιρεθούν από την βασική σύνταξη οι δύο (2) μειώσεις, των Ν 4024/2011 και 4051/2012. Επ’ αυτού όπως έχουμε ενημερώσει με e-mail, όλοι οι στρ. συνταξιούχοι μπορούν να λάβουν -κατόπιν επισκέψεως στο ΓΛΚ ή στα Παραρτήματα του στην υπόλοιπη Ελλάδα- το εκκαθαριστικό μηνών Ιαν. Φεβ. 2013 και βέβαια τα εκκαθαριστικά για τους συνταξιοδοτικούς βαθμούς Α/ΓΕΣ, ΑΝΤΓΟΥ και ΣΧΗ+2/3 ΤΑΞΧΟΥ επισυνάπτονται, ενώ στο Γραφείο της εφημερίδας έχουμε τα εκκαθαριστικά και άλλων συνταξιοδοτικών βαθμών.    Λαμβάνοντας αυτό το Εκκαθαριστικό Σημείωμα μπορούν να το επισυνάψουν στην αναφορά για την μείωση της ΕΑΣ και κυρίως αν δεν έχουν τα προηγούμενα Ενημερωτικά Σημειώματα, αλλά και επίσης να διακριβώσουν λεπτομερώς τις μεγάλες κρατήσεις που τους έχουν ήδη πραγματοποιηθεί.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ-ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Η τελική εκτίμηση είναι, ότι η προσφυγή με οιαδήποτε μορφή στο Ελ. Συν. θα είναι εξαιρετικά χρονοβόρα, με περιορισμένες πιθανότητες να επιφέρουν θετικό οικονομικό αποτέλεσμα για τους προσφυγόντες. Για την παραπάνω λεπτομερή και πιθανόν κουραστική ενημέρωση, που ασφαλώς επιδέχεται σχολίων, παρατηρήσεων, διορθώσεων ή συμπληρώσεων, θα θέλαμε, να επαναλάβουμε για μια ακόμη φορά, ότι οι απόψεις-προτάσεις μας είναι τελείως προσωπικές από μη νομικούς και απευθύνονται και σε αγαπητούς Συναδέλφους, αρκετοί εκ των οποίων εδώ και 20 χρόνια στηρίζουν την εφημερίδα μας με την συνδρομή τους και με την ευκαιρία αυτή από βάθους καρδίας και πάλι τους ευχαριστούμε.
Αντγος (ΤΘ) εα (ΣΣΕ 1960) Ν. Ναούμ,
έχων την επιμέλεια της εφημερίδας «ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»,
Τηλ.2311-210640.
ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ (Υποδείγματα)
1.Αίτηση για μείωση της ΕΑΣ
2.Αίτηση για χορήγηση Δώρου Χριστουγέννων 2012.
ΑΙΤΗΣΗ
ΤΟΥ ……………………………………………………………………………..
(Για λαμβάνοντα σύνταξη Α/ΓΕΣ, χωρίς πτητικά ή καταδρομικά κλπ)
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ…………………………………………
ΑΜ…………………………………
ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ…………………………….………….
ΠΡΟΣ: ΓΛΚ/ΓΕΝ.ΔΝΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ /46 ΔΝΣΗ-ΤΘ 1116-ΤΚ 10110-ΑΘΗΝΑ
Σας γνωρίζω, ότι δεν έχω λάβει μέχρι τώρα το Δώρο των Χριστουγέννων για το 2012,μολονότι οι μεικτές αποδοχές μου είναι κάτω των 2.500 ευρώ, που αποτελεί σύμφωνα με τον ν.3847/2010 την προϋπόθεση για την χορήγηση από μέρους σας του Δώρου αυτού.
Συγκεκριμένα η σύνταξη μου (μεικτά) από 1-8-2012 έχει διαμορφωθεί στο ποσό των 2.195,65 ευρώ όπως παρακάτω εμφαίνεται και συνημμένα σας επισυνάπτω και την πρόσφατη Αναπροσαρμογή της συντάξεώς μου, που μου στείλατε :
α. Αναπροσαρμοσμένη σύνταξη(από 1.8.2012) : 2502,51 ευρώ.
β. Μείωση με ν.4024/2011 (-20% από 1200 ευρώ και πάνω): -215,45 ευρώ
γ. Μείωση με ν.4050/2012(-12% από 1300 ευρώ και πάνω) : -91,41 ευρώ, ήτοι υπόλοιπο 2.195,65 ευρώ.
Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλώ για την χορήγηση του δικαιουμένου από εμένα Δώρου Χριστουγέννων για το 2012.
Με εκτίμηση
Ο Αιτών (ή Αιτούσα)
(Τίθεται υπογραφή)
ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ
Αναπροσαρμογή Συντάξεως της………………………..
15.Στα δικαστήρια η "μετωπική σύγκρουση" του Α/ΓΕΕΘΑ Μ.Κωσταράκου με τον ΣΥΣΜΕΔ
    Η επίδειξη πυγμής του Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκου έναντι του ΣΥΣΜΕΔ, βρίσκει ισχυρή -και μάλλον μη αναμενόμενη- αντίσταση από τον πρόεδρό του αντισυνταγματάρχη Ανέστη Τσουκαράκη. Που ήδη έχει τιμωρηθεί με 10ήμερη φυλάκιση από τον Αρχηγό,όπως και ο γραμματέας του ΣΥΣΜΕΔ Α.Τσάκαλος.
    Ο ΣΥΣΜΕΔ όλα αυτά τα χρόνια "πατάει" για τις όποιες αντιδράσεις και παρεμβάσεις του εντός του νομικού πλαισίου, αναγνωρίζοντας προφανώς ότι η ο ρόλος και η δράση του κινείται στα όρια της ανοχής ενός χώρου που δεν μπορεί εύκολα να δεχτεί την λειτουργία "ενώσεων" και "συνδέσμων". Η έκδοση ανακοινώσεων και εγγράφων μέσω των οποίων έθετε ερωτήματα για εργασιακά θέματα των στρατιωτικών, λογικά θα έπρεπε να έχουν "καθησυχάσει" την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία για τις προθέσεις του ΣΥΣΜΕΔ. Και αν υπήρχε η στοιχειώδης πολιτική ευελιξία, ίσως θα έπρεπε αυτή ακριβώς η δράση του ΣΥΣΜΕΔ να έπρεπε να λειτουργήσει ως βαλβίδα εκτόνωσης των δοκιμαζόμενων στρατιωτικών. Ευελιξία δεν υπάρχει...
    Ο Α/ΓΕΕΘΑ προφανώς με την σύμφωνη γνώμη αν όχι και την παρότρυνση της κυβέρνησης επέλεξε την σύγκρουση σε μια χρονική στιγμή πολύ άσχημη. Και κυρίως χωρίς να έχει επιδιώξει οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση ενός ζητήματος που δεν μπορεί πλέον να "μαζευτεί". Πολύ περισσότερο με επίδειξη πυγμής.
    Από την ανάγνωση της αναφοράς παραπόνων που υποβλήθηκε από τον Πρόεδρο και το Γεν. Γραμματέα του ΣΥΣΜΕΔ μετά τη 10ήμερη πειθαρχική φυλάκισή τους, εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι η κόντρα θα συνεχιστεί στις αίθουσες των δικαστηρίων. Άλλωστε ο Πρόεδρος του ΣΥΣΜΕΔ, Αντισυνταγματάρχης Τσουκαράκης, στη συνέντευξή του στο OnAlert, είχε προαναγγείλει εκπλήξεις.
    Τι λέει η αναφορά; « .. Κατά συνέπεια αυτός υπερέβη την πειθαρχική του δικαιοδοσία επιβάλλοντας την σχετική ποινή ...», εννοώντας τον Α/ΓΕΕΘΑ.
    Τι λέει το άρθρο 73 του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα; «Στρατιωτικός που σφετερίζεται πειθαρχική εξουσία ή υπερβαίνει τα όρια της πειθαρχικής του εξουσίας ή επιβάλλει ποινές που δεν προβλέπονται από το νόμο ή τους κανονισμούς ή διώκει πειθαρχικά υφιστάμενό του, αν και γνωρίζει ότι δεν συντρέχει λόγος πειθαρχικής του δίωξης, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών».
    Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την εξέλιξη, αλλά και ποια στάση θα κρατήσει ο Υπουργός ο οποίος θα κληθεί πολύ σύντομα να λύσει το γόρδιο δεσμό.Κι ως γνωστόν, αυτός μόνο κόβεται...
ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΣΟΥΚΑΡΑΚΗ ΣΕ ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου