Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1047

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1047
 Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, είναι δικά μου.
ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ
1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
2.ΑΡΧΟΝΤΙΚΑ – ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΕΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
3.ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
4.«ΘΑΒΟΥΝ» ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20%!
5.Όταν ο Οδυσσέας επέστρεψε στην Ιθάκη...
6.Δάνεια - εξπρές για βουλευτές. Εισπράττουν χορηγήσεις από ειδικό ταμείο της Βουλής
7.Στο σφυρί του ΣΔΟΕ λαμπερά ονόματα
8.Η επανάσταση που χρειαζόμαστε
9.ΑΝΕΚΔΟΤΑΚΙΑ!!!
10.ΤΟ "ΠΕΙΣΤΗΡΙΟΝ ΤΗΣ ΣΚΕΛΕΑΣ"
11.ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ

1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
Οσίου Αγαπητού, Αγίου Λέοντος Αγαπητός
Λέων, Λέοντας, Λεοντάριος, Λεοντάρης, Λεοντόκαρδος

2.ΑΡΧΟΝΤΙΚΑ – ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΕΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Βίλα Γιοσέφ Μοντιάνο, Λεωφ. Βασ. Όλγας 5
Αρχιτέκτων: άγνωστος
Xρήσεις: οικία Μοντιάνο, οικία Μόλχο, κατάλυμα 15-22 προσφυγικών οικογενειών (1946-58), πρώην Παράρτημα Α΄ Γυμνασίου Αρρένων, σήμερα ακατοίκητο
Ιδιοκτήτες: Περιήλθε στο ελληνικό Δημόσιο μεταπολεμικά σαν ιδιοκτησία εχθρικού κράτους και αργότερα δόθηκε κάποιο ποσοστό (περίπου 33%) σε διάφορους κληρονόμους της οικογένειας. Αγοράστηκε εκ νέου από το Δημόσιο και σήμερα μόνο το 9,25% ανήκει στους Ε. Γιακουέλ, Μ. Νααρ και Τ. Μεναχέμ)
Ιστορία: Το οικόπεδο αγοράστηκε το 1899 από τον Ιωσήφ Ισαάκ Μοντιάνο και βρισκόταν στο νούμερο 48 της οδού Αλλατίνι (Allatini Degrimeni). Καταρχάς κτίστηκε ένα μεταξουργείο στην ανατολική πλευρά του οικοπέδου και αργότερα η διώροφη έπαυλη των 15 δωματίων και των 3 σοφάδων. Οι Μοντιάνο ήταν εβραίοι ιταλικής καταγωγής που διακινούσαν μαζί με την οικογένεια Αλλατίνι όλο σχεδόν το εμπόριο των δημητριακών, κουκουλιών, δερμάτων κ.ά. Μερίδια της ιδιοκτησίας άλλαζαν συνέχεια χέρια μέχρι τον αφανισμό των εβραίων απ΄τους Ναζί. Το 1960 κατεδαφίζεται το κτίριο του μεταξουργείου και ένα γυάλινο θερμοκήπιο που υπήρχε πίσω, όπως και ο τοίχος που το διαχώριζε από το διπλανό κτίριο του μετέπειτα Γυμνασίου Αρρένων και χρησιμοποιείται μέχρι το σεισμό του 1978 σαν παράρτημά του. Η Εφορία Μνημείων και Αρχαιοτήτων απαγόρεψε την κατεδάφισή του με απόφαση του 1979 χαρακτηρίζοντάς το ως διατηρητέο. Σήμερα παραμένει εγκαταλειμμένο και ένα μέρος της στέγης του έχει ήδη καταρρεύσει, χωρίς κανείς να κάνει ποτέ κάποια προσπάθεια αποκατάστασής του, παρόλο που το διπλανό κτίριο που περιήλθε νόμιμα στο δημόσιο το 1928, αποκαταστάθηκε πλήρως.
ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

3.ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
Workshop:
“Τα 8 βήματα της αλλαγής:Στη ζωή μας και την Επιχείρηση”
Οι άνθρωποι αλλάζουν αυτό που κάνουν πιο πολύ επειδή τους έδειξαν μια αλήθεια που επηρεάζει τα συναισθήματά τους και λιγότερο επειδή τους παρουσίασαν μια ανάλυση που άλλαξε τον τρόπο σκέψης.
JohnKotter
ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
● Τα οκτώ βήματα των πιγκουΐνων (ένα παραμύθι για την αλλαγή).
● Είναι αναγκαία η αλλαγή σε οργανισμούς και επιχειρήσεις;
● Αιτίες επιτυχίας ή αποτυχίας της αλλαγής.
● Ο Ηγέτης στις αλλαγές
● Τα στάδια της μεγάλης αλλαγής.
● Μελέτη περιπτώσεων για κάθε στάδιο.
● Συμπεράσματα.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ
Δημήτρης Βαλασίδης. BA-BSc-MBA-MHABA, Συνταγματάρχης ε.α. – Οικονομολόγος-Γεν. Γραμματέας Ελληνικής Ακαδημίας Διοίκησης Επιχειρήσεων – Αντιπρόεδρος ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ATHENS GSM. Διετέλεσε Διευθυντής Κολλεγίων. Συγγραφέας των βιβλίων: «Ξενοφώντος Μάνατζμεντ: Σύγχρονες απόψεις από την αρχαιότητα», «HΝαπολεόντειος Στρατηγική για τις Επιχειρήσεις», «Οι Αρχές του Πολέμου στις Επιχειρήσεις». Πολλά άρθρα του δημοσιεύτηκαν στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο.
ΧΩΡΟΣ – ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ «ΔΕΣΜΟΙ ΕΛΛΗΝΩΝ» Πασαλίδη 29-Κάτω Τούμπα
Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου-Ώρα 19.00´ -21.30´
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
2310453192 – 6942477645, e-mail:valasidis.dimitris@gmail.com
Χωρίς κόστος συμμετοχής. Θα χορηγηθούν πιστοποιητικά.
ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

4.«ΘΑΒΟΥΝ» ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20%!

ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΣ
ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗ Ν.Δ! ΜΟΥΦΑ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΗ ΝΔ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ !
    Το τι παραμύθια τσαμπουνάνε οι δημοσκοπικές εταιρίες δεν λέγεται. Βγάζουν τη ΝΔ πρώτο κόμμα ή το πολύ-πολύ ισοπαλία με το ΣΥΡΙΖΑ!!! Είναι να τραβάς τα μαλλιά σου! Αυτά δεν γινόντουσαν ούτε στις μέρες που δεν υπήρχε κρίση! Από την ημέρα που βγήκε ο Σαμαράς, η χώρα βυθίστηκε περισσότερο στο χάος, η ανεργία αυξάνεται με αλματώδη ρυθμό, η αγορά έχει κυριολεκτικά βουλιάξει και το κυριότερο, ο Σαμαράς αποδεδειγμένα εξαπάτησε τον λαό και συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό. Είναι ο άνθρωπος που από το «θα επαναδιαπραγματευτούμε το Μνημόνιο» και θα «προστατέψουμε το εισόδημα των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων» (γι' αυτά ψηφίστηκε), έφτασε στο σημείο να γδάρει τον λαό με πρωτοφανή μέτρα ύψους 13,5 δις ευρώ! Με μία απλή δικαιολογία «ουδείς αναμάρτητος» και πρόσφατα με το «θα κάτσουμε στα τέσσερα», ο Σαμαράς απέδειξε το πόσο -στεγνά- εξαπάτησε τον λαό! Και όμως, οι δημοσκοπήσεις... επιβραβεύουν την απάτη Σαμαρά βγάζοντάς τον όλες, με αυξημένα ποσοστά σε σχέση με αυτά που είχε πριν από τις εκλογές!
    Όσο για το ερώτημα «ποιος είναι καταλληλότερος Πρωθυπουργός», ο Σαμαράς κυριολεκτικά σαρώνει!! Εάν προσπαθήσει κανείς να αναλύσει αυτές τις δημοσκοπήσεις, σε δύο συμπεράσματα καταλήγει: α) Ή σχιζοφρενής είναι ο λαός ή β) οι δημοσκοπήσεις είναι ψεύτικες και εντάσσονται στο γενικότερο κλίμα χειραγώγησης της κοινής γνώμης. Με λίγα λόγια, οι δημοσκοπικές εταιρείες καταγράφουν στοιχεία που υπηρετούν την πολιτική των δανειστών και του Σαμαρά. Εάν το συνδυάσει κανείς με τις πρόσφατες υποδείξεις των δανειστών ότι «εάν ψηφίσετε αντιμνημονιακό κόμμα, τέρμα οι δόσεις και επιστρέφετε στη δραχμή», μπορεί να γίνει κατανοητό σε ποιες γραμμές κινούνται οι εταιρείες δημοσκοπήσεων!
ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΠΟΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ!
    Πριν από μερικές ημέρες, η εφημερίδα «Παρασκήνιο» αποκάλυψε ότι υπάρχει κρυφή δημοσκόπηση η οποία φέρνει τη Χρυσή Αυγή στο 15% και έχει κάνει άνω-κάτω το Μέγαρο Μαξίμου! Μήπως όμως στα... χέρια του Μαξίμου υπάρχει και η παρακάτω δημοσκόπηση η οποία προκαλεί ...σεισμό στην Κυβέρνηση; Ρωτάμε! Όπως επίσης, μπορούν να μας πουν ποια εταιρεία την έκανε; Απάντηση δεν περιμένουμε, για τον εξής απλό λόγο: Φαντάζεστε να βγει εταιρεία δημοσκοπήσεων που να εμφανίζει τη Χρυσή Αυγή με ποσοστά 24%;;; Την άλλη μέρα την «θάψανε». Δεν θα ξαναπάρει δουλειά από το σύστημα και θα αναγκαστεί να βάλει λουκέτο! Απλά πράγματα.
    Εμείς όμως επιμένουμε να ρωτάμε, εάν είναι υπαρκτή η παρακάτω δημοσκόπηση (εμείς λέμε ότι είναι υπαρκτή). Δείτε και σκεφτείτε, μήπως τελικά αυτή η κρυφή δημοσκόπηση είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα και όχι αυτές που θέλει να παρουσιάζει το πολιτικό σύστημα.
ΣΥΡΙΖΑ 27,6%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 24,8%
ΝΔ 17,3%
ΠΑΣΟΚ 3,8%
ΑΝ.ΕΛ. 5%
ΔΗΜΑΡ 3,9%
ΚΚΕ 3,6%
    Τα ποσοστά που απομένουν μέχρι το 100%, δηλαδή 14 % είναι, όλα μαζί (δεν ξέρω, δεν απαντώ, αναποφάσιστοι, άλλα κόμματα, κανένα κόμμα, άκυρα κ.λ.π.).

5.Όταν ο Οδυσσέας επέστρεψε στην Ιθάκη...
Το εστειλε ο ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΛΑΜΠΡΙΝΑΚΗΣ
    Είναι πολύ σημαντικό, αυτές τις κρίσιμες ώρες, να ρίξουμε μια ματιά στην Βίβλο των Ελλήνων, δηλαδή στα ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΠΗ και να διδαχτούμε, έστω και την τελευταία στιγμή, από το πνεύμα του Οδυσσέα.
    ΔΗΛΑΔΗ: Να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας, να ελέγξουμε την παρόρμηση να έχουμε τις αισθήσεις μας και τις κεραίες μας ΑΝΟΙΧΤΕΣ και να μην παρασυρθούμε από την οργή και το μένος που μας διακατέχει, ώστε να γίνουμε βορρά, στους σύγχρονους "μνηστήρες".
   Όταν ο Οδυσσέας φτάνει στην Ιθάκη, η μεγίστη επιθυμία του είναι ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ, τον κόσμο που του έκλεψαν. Παρά την μεγάλη του λαχτάρα, διατηρεί την ανωνυμία του και μεταμορφωμένος σε ζητιάνο από την ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ, πηγαίνει στο παλάτι ώστε να ελέγξει την κατάσταση και να πάρει τις πληροφορίες που θέλει, υπομένοντας καρτερικά τις προσβολές και την χλεύη των μνηστήρων.ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΣΤΕΙΡΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ.
    Γι αυτό τον λόγο και είναι ο αγαπημένος της Θεάς ΑΘΗΝΑΣ, της Θεάς που αντιπροσωπεύει την ΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΣ, την ΣΟΦΙΑ, την ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ. Της Θεάς που μελετά τον εχθρό και τον πολεμά με τα ίδια του τα όπλα.
    Όταν όμως έρχεται η ώρα, όταν τους έχει στριμώξει όλους άοπλους σε ένα δωμάτιο, όταν φανερώνεται πάνοπλος, ΤΟΤΕ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ.
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΙΚΤΟ, ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΙΟΣ ΤΟΥ, που δημιούργησε με τον δικό του ιδρώτα, ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ που οι μνηστήρες καταχράστηκαν και καπηλεύτηκαν μαζί με την φιλοξενία του οίκου του που τίμησε τον ΞΕΝΙΟ ΔΙΑ.
   Ο ισχυρότερος αντίπαλός του είναι ο ΑΝΤΙΝΟΟΣ.
    Η λέξη μιλά από μόνη της. Είναι η ΑΝΤΙ-ΝΟΗΣΗ, είναι αυτό που μας κάνουν ΤΩΡΑ, είναι ο τρόπος με τον οποίο θολώνουν τις καταστάσεις και την πραγματικότητα ώστε ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ. Είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την καθυπόταξη και δουλεία του ανθρώπου.
    Ο επόμενος είναι ο ΕΥΡΥΜΑΧΟΣ. Αυτός που μάχεται με κάθε τρόπο, με εύρος, ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟΝ, ο δεινός και αδίστακτος μαχητής.
    Ο ΑΜΦΙΝΟΜΟΣ! Αυτός που διαστρεβλώνει τον ΝΟΜΟ και την τάξη των πραγμάτων, ο επικίνδυνος γιατί είναι ΕΤΣΙ και ΑΛΛΙΩΣ!
    Ο ΑΓΕΛΑΟΣ! Αυτός που άγει τον λαό, που τον παρασύρει με την βοήθεια του ΑΝΤΙ-ΝΟΟΥ. Που τον μετατρέπει σε ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΑΓΕΛΗ!
    Κανένα όνομα στα Ομηρικά έπη δεν είναι δοσμένο στην τύχη! Κρύβουν βαθύτατα νοήματα και στο χέρι μας είναι να τα αποκρυπτογραφήσουμε και να διδαχτούμε, ή καλύτερα να συνετιστούμε. Οι πρόγονοί μας μιλούν, ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, μας λένε ΠΩΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ, μας λένε πως να τινάξουμε τον ζυγό. ΑΡΚΕΙ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ!
    Και ο Αντίνοος, ο στόχος της πρώτης φονικής βολής του Οδυσσέα. Είναι αυτός ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ να πεθάνει πρώτος.
    Γι' αυτό, μακριά από την προπαγάνδα των ΜΜΕ (παραδοσιακών και ηλεκτρονικών)
    Και τον σκοτώνει ρίχνοντας του το βέλος στον ΛΑΡΥΓΓΑ, το ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ, δηλαδή της επικοινωνίας που την χρησιμοποιεί ενάντια στην νόηση των ανθρώπων!
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

6.Δάνεια - εξπρές για βουλευτές. Εισπράττουν χορηγήσεις από ειδικό ταμείο της Βουλής
    Οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν εκατομμύρια Έλληνες πολίτες φαίνεται πως αγγίζουν και πολλούς από τους βουλευτές, οι οποίοι σπεύδουν να μπαλώσουν «τρύπες» με δάνεια από ένα Ταμείο άγνωστο στον πολύ κόσμο, αλλά ιδιαίτερα διαδεδομένο μεταξύ των τριακοσίων.
    Ο λόγος για το Ταμείο Αλληλοβοήθειας βουλευτών που ιδρύθηκε πριν από περίπου 13 χρόνια με στόχο να ενισχύονται πρώην βουλευτές που δεν έχουν συμπληρώσει τα χρόνια για τη συνταξιοδότηση, αλλά στην πορεία έφτασε να δίνει δάνεια ακόμα και για… επισκευές αυτοκινήτων.
    Mόνο από τη Βουλή που προέκυψε από τις τελευταίες εκλογές, περισσότεροι από 35 βουλευτές έχουν αιτηθεί δάνειο για «έκτακτες οικονομικές ανάγκες»... και έκαστος έχει ήδη εισπράξει το ποσό των 10.000 ευρώ. Άλλοι 10-15 έχουν καταθέσει τις σχετικές αιτήσεις και είναι θέμα χρόνου να εγκριθούν.
    Η διαδικασία για τη δανειοδότηση είναι απλή. Ο ενδιαφερόμενος συμπληρώνει ένα απλό έντυπο το οποίο απευθύνεται προσωπικά στον πρόεδρο της Βουλής. Στη συνέχεια, το αίτημα μεταφέρεται στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η οποία συνεδριάζει μια φορά την εβδομάδα και η οποία εγκρίνει όλα τα αιτήματα που αναφέρουν ως λόγγο σοβαρή οικονομική ανάγκη.
    Το επιτόκιο με το οποίο δανείζονται οι βουλευτές είναι γύρω στο 2%, ενώ η αποπληρωμή γίνεται σε διάστημα από ένα έως τρία χρόνια, αν και οι περισσότεροι εξοφλούν μέσα σε δώδεκα μήνες.
    Η χρηματοδότηση του Ταμείου γίνεται από τους ίδιους τους βουλευτές, από τον μισθό των οποίων κάθε μήνα παρακρατείται ένα ποσό της τάξης των 50-60 ευρώ, ώστε να υπάρχει κεφάλαιο για τη διευκόλυνση των συναδέλφων τους, αλλά και από τον προϋπολογισμό της Βουλής, αφού οι «συνδρομές» συνολικά δεν ξεπερνούν τα 200.000 ευρώ τον χρόνο.
http://www.pentapostagma.gr

7.Στο σφυρί του ΣΔΟΕ λαμπερά ονόματα
   Σε πλειστηριασμούς εκατοντάδων πανάκριβων κατοικιών, εξοχικών ξενοδοχείων, οικοπέδων, αγροτεμαχίων και βιομηχανικών εγκαταστάσεων για μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου προχώρησε η Εφορία.
    Η λίστα με τους πλειστηριασμούς ακίνητης περιουσίας και τις κατασχέσεις εισοδημάτων, τραπεζικών καταθέσεων και αυτοκινήτων για χρέη από 12.000 μέχρι και 14.000.000 ευρώ περιλαμβάνει προέδρους και διευθύνοντες συμβούλους επώνυμων επιχειρήσεων με πολύπλευρες δραστηριότητες και στο εξωτερικό, θυγατρικές τεχνικών εταιρειών που ανήκουν σε μεγαλοεργολάβο, πολιτικούς, δημοσιογράφους, νυν και πρώην επικεφαλής μεγάλων ποδοσφαιρικών ομάδων και αθλητικών σωματείων, ξενοδοχείο που ανήκει σε συγγενικό πρόσωπο αρχηγού πολιτικού κόμματος, εμπορικούς αντιπροσώπους και γνωστό ιατρικό όμιλο.
Η ελίτ
    Στα ακίνητα που έχουν πάρει τον δρόμο της αναγκαστικής εκποίησης περιλαμβάνονται βίλες στα ακριβά προάστια των Αθηνών και σε κοσμοπολίτικα νησιά αξίας μέχρι και 5 εκατ. ευρώ, διαμερίσματα, πολυώροφα κτίρια γραφείων, οικόπεδα μεγάλης έκτασης εντός και εκτός σχεδίου, αγροτεμάχια, βιοτεχνικά και βιομηχανικά κτίρια και αποθήκες. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που η αξία των ακινήτων που βγήκαν σε πλειστηριασμό είναι πολύ μεγαλύτερη από τα χρέη των φορολογουμένων, με στόχο η Εφορία να διασφαλίσει την είσπραξη των συνολικών οφειλόμενων ποσών από τα τιμήματα που θα προσφερθούν στους πλειστηριασμούς.
    Επίσης, για 62 οφειλέτες με χρέη άνω των 100.000 ευρώ ο καθένας, μεταξύ των οποίων πρώην διευθυντικό στέλεχος μεγάλης εφημερίδας, έχει ενεργοποιηθεί το μέτρο της κατάσχεσης μισθών και τραπεζικών λογαριασμών, συνολικού ποσού 320 εκατ. ευρώ.
    Από τα στοιχεία των ελεγκτικών αρχών για τις δημεύσεις τραπεζικών λογαριασμών οφειλετών του Δημοσίου προκύπτει ότι τα ποσά που δεσμεύτηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς φτάνουν ανά οφειλέτη ακόμα και τα 30 εκατ. ευρώ, ενώ, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των κατασχέσεων, οι περισσότερες έγιναν τον Ιανουάριο του 2012 και τον Σεπτέμβριο, οπότε δεσμεύτηκαν συνολικά οι καταθέσεις 30 οφειλετών στο Δημόσιο. Σε μία περίπτωση οφειλέτη δεσμεύτηκε το ποσό 29.700.000 ευρώ και σε άλλη ποσό 1.500.000 ευρώ.
    Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, μέσα στο 2012 οι ελεγκτικές υπηρεσίες προχώρησαν σε δεσμεύσεις και κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων και τραπεζικών καταθέσεων 12.878 οφειλετών του Δημοσίου. Από τους φορολογουμένους αυτούς, οι 4.307 ήταν οφειλέτες μεγάλων ποσών, της τάξεως των 100.000 ευρώ και άνω. Η συνολική αξία των περιουσιακών στοιχείων (ακινήτων και κινητών αξιών, καθώς και καταθέσεων) που δεσμεύτηκαν και κατασχέθηκαν από οφειλέτες του Δημοσίου μέσα στο 2012 ανήλθε σε 1,5 δισ. ευρώ. Από το ποσό αυτό, το 1,4 δισ. ευρώ αφορά διαδικασίες δεσμεύσεων και καταθέσεων που κινήθηκαν από τις εφορίες, ενώ τα υπόλοιπα 100 εκατ. ευρώ αφορούν ενέργειες στις οποίες προχώρησαν το ΣΔΟΕ και η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες.
Η μαύρη λίστα με τις επώνυμες απώλειες
Ο βιομήχανος που χάνει 2 βίλες στην παραλιακή
    Γνωστός βιομήχανος, του οποίου η εταιρεία κάποτε μεγαλουργούσε και εξαγωγικά και ήταν πρότυπο στον επιχειρηματικό κόσμο και ο οποίος πέρυσι είχε συλληφθεί για χρέη προς το Δημόσιο που αγγίζουν τα 2.200.000 €, έλαβε κατασχετήριο για δύο πολυτελή ακίνητα στη Βούλα και τη Βουλιαγμένη αξίας άνω του 1.400.000 € και αφού δεν προσήλθε για να τακτοποιήσει το χρέος του η Εφορία μέσα στο 2012 έβγαλε στο σφυρί τις δύο βίλες, με στόχο από την εκποίησή τους να εισπράξει το χρέος προς το Δημόσιο. Επισημαίνεται ότι ο συγκεκριμένος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ανώνυμης βιομηχανίας συνελήφθη το 2012 στην περιοχή της Βουλιαγμένης από άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας για τα ληξιπρόθεσμα χρέη του στο Δημόσιο.
Πρώην πρόεδρος ΠΑΕ «άστεγος» στην Εκάλη
    Βιομήχανος γαλακτοβιομηχανίας, από τα λεγόμενα παλιά τζάκια και με θητεία στη διοίκηση μεγάλης αθηναϊκής ποδοσφαιρικής ομάδας που χρωστά στο Δημόσιο 145.000 €, θα χάσει το σπίτι του στην Εκάλη αξίας 884.000 €, καθώς έχει βγει από την Εφορία σε πλειστηριασμό. Στο παρελθόν ο συγκεκριμένος είχε θέσει υποψηφιότητα με συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα στις βουλευτικές εκλογές, αλλά δεν εξελέγη.
Τα χρέη «γκρέμισαν» μεζονέτα στη Βούλα
    Αλλος επιχειρηματίας, με ισχυρή παρουσία στον χώρο των τυχερών παιχνιδιών και πρόεδρος γνωστής ΠΑΕ της επαρχίας, είδε το τριώροφο κτίριο στη Βούλα αξίας 745.000 € να βγαίνει σε πλειστηριασμό για χρέη στο Δημόσιο ύψους 663.000 €.
Χωρίς σπίτι ο βασιλιάς του real estate
    Γνωστός επιχειρηματίας, με πλούσια δραστηριότητα στον τομέα των κατασκευών στην Αττική, με ανέγερση πολυτελών κτιρίων και γραφείων, που χρωστάει στην Εφορία το ποσό των 207.000 €, χάνει λόγω πλειστηριασμού οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο με διώροφη μονοκατοικία στο Ψυχικό, που η αξία του με βάση την πρώτη τιμή προσφοράς έχει καθοριστεί σε 4.800.000 €.
Ο μεγαλοεργολάβος που κρατάει τα σκήπτρα
    Δύο εταιρείες θυγατρικές τεχνικής εταιρείας, με δραστηριότητα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και με συμμετοχή σε δημόσια έργα, που ανήκει σε πρόσωπο που έχει απασχολήσει στο παρελθόν την κοινή γνώμη με καταγγελίες και προσφυγές σε δικαστήρια για αναθέσεις δημοσίων έργων και που έχει συνδεθεί με συγκεκριμένο πολιτικό χώρο. Οι συγκεκριμένες εταιρείες έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη στο Δημόσιο άνω των 3.000.000 € και «χάνουν» σε πλειστηριασμό από την Εφορία ένα γήπεδο με κτίσμα αξίας 29.000.000 € και ένα οικόπεδο με τετραώροφο κτίσμα στις Αχαρνές, αξίας 4.000.000 €.
Οι offshore τού έφαγαν τη βίλα στη Γλυφάδα
    Σε επιχειρηματία με όμιλο εταιρειών στον χώρο των ακινήτων και των κατασκευών, που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο σε υποθέσεις με εικονικές αγοραπωλησίες ακινήτων και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος μέσω offshore εταιρειών με χρέη εκατομμυρίων €, η Εφορία έχει βγάλει σε πλειστηριασμό οικόπεδο με διώροφη οικοδομή στη Γλυφάδα αξίας 4.968.960 €. Επισημαίνεται ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας έχει συλληφθεί και καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 10 ετών.
Στο σφυρί 14 ακίνητα και ένα διατηρητέο
    Διευθύνων σύμβουλος εμπορικής εταιρείας επώνυμων ανδρικών και γυναικείων ενδυμάτων και υποδημάτων είδε το 2012 να βγαίνουν σε πλειστηριασμό για χρέη στο Δημόσιο 14 ανεξάρτητες οριζόντιες ιδιοκτησίες και το μισό εξ αδιαιρέτου διατηρητέου κτιρίου στο Κολωνάκι, συνολικής αξίας 8.168.000 €. Ο επιχειρηματίας είχε παρουσιαστεί αυτοβούλως στη δικαιοσύνη και απολογήθηκε εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δημιουργήθηκαν οι οφειλές της εταιρείας και είχε υποστηρίξει ότι έχει καταθέσει στην Εφορία αίτηση διακανονισμού της οφειλής του. Η εταιρεία έχει ζητήσει την υπαγωγή στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.
Στα «επείγοντα» οικόπεδο ιατρικού ομίλου
    Μεγάλος και γνωστός ιατρικός όμιλος, με ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα, ο οποίος ανήκει σε επιχειρηματία με πολυσχιδή δραστηριότητα, χάνει λόγω πλειστηριασμού από την Εφορία για ληξιπρόθεσμα χρέη στο Δημόσιο συνολικού ποσού 370.000 € οικόπεδο στο Νέο Ηράκλειο, που αποτιμάται με βάση την πρώτη τιμή προσφοράς σε 4.800.000 €.
«Σφραγίδα» σε κτίριο εκδοτικής επιχείρησης
    Από γνωστή εκδοτική εταιρεία κατασχέθηκε το κεντρικό πολυώροφο κτίριο μαζί με το οικόπεδο, τα οποία βρίσκονται σε κεντρικό σημείο της Αθήνας και ήδη ξεκίνησαν διαδικασίες πλειστηριασμού των ακινήτων αυτών με τιμή πρώτης προσφοράς τα 17.500.000 €. Ο πλειστηριασμός έγινε για ληξιπρόθεσμα χρέη ύψους 1.700.000 € που όφειλε η εταιρεία στο Δημόσιο.
Ο πολιτικός που χάνει το γραφείο του
    Πρώην βουλευτής και δικηγόρος, με μεγάλες υποθέσεις στο ενεργητικό του, που είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη για εμπλοκή σε σκανδαλώδεις υποθέσεις, χάνει το γραφείο του στον Πειραιά, αξίας 484.000 € λόγω χρεών προς το Δημόσιο, συνολικού ποσού 62.000 €.
Πήραν ΙΧ και σύνταξη γνωστού δημοσιογράφου
    Σε διευθυντικό στέλεχος μεγάλης εφημερίδας, που έχει απασχόλησε την κοινή γνώμη για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και ο οποίος οφείλει στο Δημόσιο πάνω από 2.000.000 € από φόρους, η Εφορία προχώρησε στην κατάσχεση του πολυτελούς του αυτοκινήτου και του τραπεζικού λογαριασμού μισθοδοσίας, αφαιρώντας κάθε μήνα τέτοιο ποσό μέχρι το υπόλοιπο στον λογαριασμό να μην πέφτει κάτω από το προβλεπόμενο από τον νόμο όριο των 1.000 €.
Οι στοχοι
    Βροχή τα κατασχετήρια στα προάστια του Λεκανοπεδίου
    Εκατοντάδες είναι οι περιπτώσεις πλειστηριασμών για χρέη στην Εφορία πολυτελών κατοικιών και οικοδομών στα ακριβά προάστια της Αθήνας και σε κοσμοπολίτικες τουριστικές περιοχές και νησιά.
    Τα κατασχετήρια από εφορίες των βορείων προαστίων πέφτουν βροχή και κάποιοι, που στο παρελθόν ζούσαν στη χλιδή, τώρα βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο, δηλώνοντας αδυναμία να καταβάλουν τους φόρους στην Εφορία, ενώ άλλοι έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις προειδοποιήσεις της Εφορίας και τώρα «τους βγάζουν στο σφυρί» την περιουσία τους. Περιπτώσεις πλειστηριασμών πολυτελών ακινήτων οφειλετών που ξεχωρίζουν:
Από κτηματική εταιρεία με χρέη στο Δημόσιο ύψους 81.000 ευρώ, η Εφορία κατάσχεσε και έβγαλε σε πλειστηριασμό οικόπεδο με βίλα στην Εκάλη αξίας 3.000.000 ευρώ.
Σε αρχιμανδρίτη προσημειώθηκε και στη συνέχεια βγήκε σε πλειστηριασμό διώροφη οικοδομή στο κέντρο της Αθήνας αξίας 750.000, για χρέος 87.000 ευρώ.
Στη Φιλοθέη κατασχέθηκε και βγήκε σε πλειστηριασμό βίλα αξίας 1.600.000 ευρώ για ληξιπρόθεσμα χρέη στο Δημόσιο, ποσού μόλις 12.000 ευρώ.
Οριζόντια ιδιοκτησία οικοδομής στην Εκάλη, αξίας 1.350.000 ευρώ, κατασχέθηκε και εκποιείται από την Εφορία για οφειλές του ιδιοκτήτη ύψους 384.000 ευρώ.
Στο σφυρί βγήκε οικόπεδο με διώροφη μονοκατοικία στην Εκάλη αξίας με βάση την πρώτη τιμή προσφοράς 1.200.000 ευρώ για χρέη στο Δημόσιο, ύψους 15.000 ευρώ.
Οικόπεδο στην Εκάλη αξίας 960.000 ευρώ βγήκε σε πλειστηριασμό από την Εφορία για χρέη 325.000 ευρώ.
Στην Κηφισιά οικόπεδο με διώροφη κατοικία αξίας 800.000 ευρώ εκποιείται από το Δημόσιο, καθώς ο ιδιοκτήτης του χρωστά ποσό 4.000.000 ευρώ.
Μονοκατοικία στην Κηφισιά αξίας 660.000 ευρώ βγαίνει στο σφυρί για χρέη στο Δημόσιο ύψους 2.000.000 ευρώ.
Κτίσμα στην Χαλκιδική, αξίας 550.000 ευρώ, κατασχέθηκε και βγήκε σε πλειστηριασμό για χρέη ύψους 65.000 ευρώ.
Στη Σαντορίνη αγροτεμάχιο με κτίσμα αξίας 500.000 ευρώ κατασχέθηκε από την Εφορία για χρέη ύψους 80.000 ευρώ.
Στις Σπέτσες κατασχέθηκε και βγήκε σε πλειστηριασμό οικόπεδο αξίας 500.000 ευρώ για χρέη στο Δημόσιο, συνολικού ποσού 4.000.000 ευρώ.
Στη Νέα Πεντέλη οικόπεδο με διώροφο κτίσμα αξίας 368.000 ευρώ βγήκε στο σφυρί από την Εφορία για χρέη 50.000 ευρώ.
Του ΚΩΣΤΑ ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ  antonakos@pegasus.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

8.Η επανάσταση που χρειαζόμαστε
ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΥΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ‘’ΒΑΛΤΟΣ’’…
Του Πάσχου Μανδραβέλη
    Είναι δύσκολο να γίνει επανάσταση στην Ελλάδα. Οχι μόνο γιατί λείπει το «επαναστατικό υποκείμενο», όπως θα έλεγαν οι μαρξιστές. Το εγχώριο προλεταριάτο (στο οποίο ομνύει και για το οποίο μας έχει ζαλίσει το ΚΚΕ) κρατικοποιήθηκε μαζί με τις προβληματικές τη δεκαετία του '80. Το προλεταριάτο που απέμεινε στη χώρα είναι άλλης εθνικότητας• είναι οι μετανάστες. Το τελευταίο πράγμα που «της γης οι κολασμένοι» έχουν στο μυαλό τους είναι να αλλάξουν τις κοινωνικές δομές αυτής της χώρας. Περισσότερο τους απασχολεί πώς θα φύγουν για κάποια σοβαρή χώρα της Δύσης παρά πώς θα επαναστατήσουν εδώ.
    Η επανάσταση στην Ελλάδα είναι αδύνατη για έναν άλλο, πιο καθοριστικό λόγο: προϋπόθεση κάθε επανάστασης είναι κάποια τάξη πραγμάτων. Πρέπει να υπάρχει κάποιο κατεστημένο για να ανατραπεί. Στον τόπο μας τα πάντα είναι χύμα και όταν στον χυλό προστεθεί μια εξέγερση δεν αλλάζει κάτι• απλώς διογκώνεται ο χυλός. Τι πρόσθεσε, πέρα από κάποια καμένα κτίρια και μια νέα γενιά τρομοκρατίας, η αναταραχή του 2008; Τι άλλαξε στη χώρα τόσο ριζικά που να το θυμόμαστε σαν κληρονομιά του Δεκέμβρη; Σύμφωνοι! Υπήρξαν αγωνιστικότητα, οργή και μεταμοντέρνα συνθήματα. Αλλο; Πού θα βρει ο ιστορικός του μέλλοντος το νόημα πίσω από τις φωτιές;
    Επιπλέον, ποια επανάσταση μπορεί να γίνει σε μια χώρα όπου ακόμη και η εφαρμογή του νόμου είναι στη διακριτική ευχέρεια των πολιτών; Πώς να επαναστατήσει κάποιος σε έναν τόπο που όλοι είναι χύδην επαναστατημένοι και μάλιστα επί παντός; Ολες οι επαναστάσεις, ακόμη και οι καλλιτεχνικές ή επιστημονικές, απαιτούν μια προηγούμενη συναντίληψη του κόσμου, μια κοινή θεωρία. Σ' αυτήν τη χώρα δεν μπορούμε ακόμη να συνεννοηθούμε για το τι είναι δημοκρατία και τι είναι βία, στην επανάσταση θα τα βρούμε; Χωρίς συναντίληψη του κόσμου κάθε τι που παρουσιάζεται ως «επαναστατικό» είναι απλός θόρυβος.
    Ισως πρέπει να σκεφθούμε αντίστροφα. Σ' αυτήν τη χώρα επανάσταση θα είναι μια μέρα κανονικότητας. Οταν δούμε κάποιο πρωτοβάθμιο σωματείο να μη νεκρώνει το κέντρο της Αθήνας, αλλά τους εκατό νοματαίους του να διαδηλώνουν στο πεζοδρόμιο, ή βρίσκοντας άλλους -πιο ευφάνταστους- τρόπους να διαλαλήσουν τα αιτήματά τους. Επαναστατικός θα ήταν ο αγώνας που σέβεται τα δικαιώματα των άλλων.
    Ανατροπή γι' αυτήν τη χώρα θα ήταν να απεργούν οι δημόσιοι υπάλληλοι χωρίς να πληρώνονται. Και αυτό, διότι ένα ακόμη χαρακτηριστικό της επανάστασης είναι το κόστος. Ολοι οι επαναστάτες πριν δικαιωθούν κάτι πλήρωσαν. Μόνο στην Ελλάδα ακόμη και η «επανάσταση» είναι τσάμπα.
Επανάσταση θα είχαμε επίσης αν στον ελεύθερο χρόνο τους (Γεννάρη - Μάρτη) οι αγρότες δεν ταλαιπωρούσαν τους υπόλοιπους με κλείσιμο των εθνικών οδών. Αν τον αξιοποιούσαν κάνοντας συνελεύσεις για το πώς θα συνεταιρισθούν και πώς θα αυξήσουν την παραγωγή χρήσιμων προϊόντων αντί να εκβιάζουν διαρκώς για την επιδότηση των άχρηστων (βαμβάκι κ.λπ.).
    Επανάσταση θα ήταν να λειτουργήσουν κάποια στιγμή τα πανεπιστήμια ως πανεπιστήμια και να διακόπτεται η συνέλευση για να γίνουν τα μαθήματα, αντί να διακόπτονται τα μαθήματα για να ανακοινωθεί μια συνέλευση.
    Επανάσταση θα ήταν να γλίτωναν κάποια αρχιτεκτονικά στολίδια -έστω η Αθηναϊκή Τριλογία, βρε αδελφέ!- από την επιδημία των γκράφιτι.
    Υπάρχει πολλή επανάσταση που πρέπει να γίνει στην Ελλάδα. Μόνο που δεν είναι το μπάχαλο το οποίο κάποιοι κηρύσσουν...
http://www.kathimerini.gr
ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )

9.ΑΝΕΚΔΟΤΑΚΙΑ!!!
ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΜΙΡΗΣ
Ένα μικρό κοριτσάκι παρατήρησε οτι άρχισαν να μεγαλώνουν τρίχες ανάμεσα στα πόδια της. Τρομαγμένη ρώτησε την μητέρα της και εκείνη της είπε οτι σ' εκείνο το σημείο είναι το μαϊμουδάκι της και οτι άρχισε να βγάζει τρίχες...Στο μεσημεριανό τραπέζι το κοριτσάκι είπε:
-Το μαϊμουδάκι μου άρχισε να βγάζει τρίχες...
Και η αδερφή της αποκρίθηκε:
-Αυτό δέν είναι τίποτα, εμένα τρώει και μπανάνες...
Δέκα χρόνια πρίν, όταν τα κινητά ήταν σπάνια.... Ο σύζυγος γυρίζει σπίτι μετά τη δουλειά, χαιρετάει τη γυναίκα του και μπαίνει στο μπάνιο. Ξετυλίγει ένα πακέτο και βγάζει ένα ολοκαίνουργιο κινητό, το οποίο αγόρασε για να κάνει έκπληξη στη γυναίκα του.
Παίρνει τηλέφωνο στο σπίτι, και το σηκώνει η γυναίκα του.
- Ελα μωρό μου...
- Κλείσε αγάπη μου, είναι ο μαλάκας στο μπάνιο...!
Μπαίνει η σύζυγος στην κουζίνα και βλέπει τον άντρα της να κρατάει μια μυγοσκοτώστρα...
- Τί κάνεις εκεί;
- Σκοτώνω μύγες...
- Είχες καμιά επιτυχία;
- Βεβαίως! Τρεις αρσενικές και δύο θηλυκές!
- Καλά, και πώς τις ξεχωρίζεις;
- Οι τρεις ήταν πάνω στο ποτήρι της μπύρας μου, ενώ οι άλλες δύο πάνω στο τηλέφωνο...

10.ΤΟ "ΠΕΙΣΤΗΡΙΟΝ ΤΗΣ ΣΚΕΛΕΑΣ"
Εν Έτει 1894: Αστυνόμος και μπανιστηρτζής και χαλάστρας, αλλά... «λαγωνικό»
    Πίσω στο 1894. Μεγάλο λαγωνικό ο ενωμοτάρχης της Κούλουρης, ο οποίος πιάνει στο σκοτάδι ζευγάρι «εις στάσιν απρεπήν», χαλάει την προσωπική ερωτική στιγμή του ζευγαριού, και στη συνέχεια με στοιχείο μια παντούφλα αναζητά την κοπέλα στην «παγκόσμια ζωοπανήγυρη» της Κούλουρης. Τελικά κρατά και τη «σκελέαν ως πειστήριον».
    Η αναφορά του ενωμοτάρχη Μιχάλη Ζουλαχμάκη εστάλη στις 10 Νοεμβρίου του 1894 από την Κούλουρη προς «το Σεβαστόν και Αξιότιμον Αρχηγείον Χωροφυλακής». Ακολουθεί ολόκληρη η αναφορά:
    «Χθες περί λύχνων αφάς καιροφυλακτίσας λάθρα και υπούλως συνέλαβον ζεύγος ερωτομανές, αποτελούμενον εκ μιας εγχωρίου νεανίδος και ενός αλλόφυλου άρρενος εις στάσιν απρεπή, αλλά λόγω του δημοτικού σκότους και ελλείψει ιδιωτικού φαναρίου εις χείρας μου, απέδρασαν και εξακολουθούν απέδρα, αφήσαντες ακουσίως εις τον τόπον του εγκλήματος τα τεκμήρια της ανόμου πράξεώς των, την τε γυναικείαν σκελέαν, την εγχώριον παντούφλαν και τον πήλον του αλλόφυλου άρρενος, άτινα συνέλαβον άνευ αντιστάσεως τίνος.
    Ο ανήρ διετέλη ενταύθα εξ Αθηνών προσωρινώς και επί συστάσει, εις πανδοχείων και απέδρα περί το λυκαυγές κρυφίως και υπούλως δια του πορθμείου.
    Αύριον επωφεληθώ της ενταύθα παγκοσμίου ζωοπανηγύρεως και θέλω προβάλλει την εγχώριον παντούφλαν εις τους πόδας των γυναικών προς αναγνώρισιν της ενόχου οικοδεσπότισης, ταύτης κηρυχθείσης εις άγνοιαν.
    Την σκελέαν κρατώ ως πειστήριον.
Ευπειθέστατος ο Αναφέρων Αστυνόμος
Μιχάλης Ζουλαχμάκης
Ενωμοτάρχης»
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ

11.ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ
Τα πουλιά πετούν ψηλά, αθώα στου Θεού την συντροφιά.
Κοιτούν τον κόσμο που πονά ,μα δεν πετούν στα χαμηλά
Γιατί φοβούνται το φονιά ,μην τα σκοτώσει φανερά.

Πετούν με χάρη μυστική, τα θαυμάζουν οι άνθρωποί στην γη
Μα τα πουλιά ζητούν ελευθεριά, μες του ουρανού την αγκαλιά.

Μαντεύουν συνήθειες των καιρών, στέλνουν μηνύματα για αυτόν
Μα πρέπει και αυτά να κατεβούν, κάτω στη γη για να τραφούν
Να συναντήσουν ψυχές που αγαπούν, κελαιδίσματα που συγκινούν.
Λαζ.- Κίμων Μπερβερίδης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου