Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1045

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1045
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, είναι δικά μου.
ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ
1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
2. ΑΡΧΟΝΤΙΚΑ – ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
3.Ψυχαγωγική βραδιά Τσικνοπέμπτης στη ΛΑΦΘεσσαλονίκης
4.Οι Βαλκανικοί Πόλεμοι Βήμα-Βήμα
5. Πώς θα κάνετε ΑΝΑΚΟΠΗ στα «μπιλετάκια» της Εφορίας με το ΧΑΡΑΤΣΙ της ΔΕΗ!
6.BRING THEM BACK !
7.Νέα δικαστική απόφαση κατά της διαθεσιμότητας
8.ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΑ ΧΟΥΦΤΑΛΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ …
9.Το πράσινο και το κόκκινο πουλί
10.Νέα συλλογή.
11.Το έργο του Παπανδρέου!
12.ΓΡΑΦΩ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΟΛΟ ΓΡΑΦΩ
13."Τις κρίσεις δεν μπορεί να τις χειρίζονται τυχάρπαστοι".
14.Το ρουσφέτι ζει και βασιλεύει! "Ρουσφετόχαρτα" στο ΥΕΘΑ με κομματική σφραγίδα
15.Δύο ταξιαρχίες "βύσματα" υπηρετούσαν στην Αθήνα!
16.Παραιτήθηκε μέχρι και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΠΑ!
1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
Αγίου Πάμφιλου και των συν αυτώ Μαρτύρων
Πάμφιλος, Παμφύλη, Παμφίλη,Σέλευκος, Σελεύκα, Σελεύκη, Σελεύκεια
2. ΑΡΧΟΝΤΙΚΑ – ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Βίλα Τζεμποργά , Λεωφ. Βασ. Όλγας 20, πρώην Ιταλικό Προξενείο

Αρχιτέκτων: Ξενοφών Παιονίδης
Xρήσεις: Οικία Τζεμποργά, Οικία Έβελμαν, Οικία Σαλέμ, Ιταλικό προξενείο μέχρι το 1978, σήμερα ακατοίκητη.
Το ιστορικό
    Σύμφωνα με στοιχεία της 4ης Εφορείας Νεοτέρων Μνημείων, το κτίριο χρονολογείται στα τέλη του 19ου αιώνα. Ο γαλλικής υπηκοότητας Εβραίος έμπορος, Τζεμποργά, αγόρασε το 1878 το παραλιακό οικόπεδο από τον Αλή Εφέντη, γιο του Ισμαήλ Αγά. Περίπου μία δεκαετία αργότερα, το σπίτι αλλά και το οικόπεδο πέρασαν στα χέρια της Ελβετίδας Αννας Εβελμαν ή Ολμαν. Τον Οκτώβριο του 1894, το ακίνητο πωλήθηκε στον Ισραηλίτη δικηγόρο Εμμανουήλ Ραφαήλ Σαλέμ, ενώ στις αρχές του 20ού αιώνα μισθώθηκε από το ιταλικό κράτος, προκειμένου να εγκατασταθεί εκεί το ιταλικό προξενείο. Εκατό χρόνια μετά την ανέγερσή του, το αρχοντικό ερήμωσε, μετά το σεισμό του 1978. Το 1984 έγιναν κάποιες εργασίες συντήρησης αλλά έκτοτε παραμένει αναξιοποίητο και ερημωμένο.
Σήμερα, κουφώματα και άλλα στοιχεία του κτιρίου έχουν καταστραφεί, η υγρασία δείχνει να το έχει καταβάλει, ενώ το μόνο που γίνεται από καιρού εις καιρόν είναι εργασίες αποψίλωσης της βλάστησης στον αύλειο χώρο.
ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
3.Ψυχαγωγική βραδιά Τσικνοπέμπτης στη ΛΑΦΘεσσαλονίκης
Σας γνωρίζουμε ότι την Πέμπτη 7 Μαρτίου και από ώρα 20.30, θα πραγματοποιηθεί ψυχαγωγική βραδιά Τσικνο- πέμπτης στην Λέσχη Αξκων Φρουράς Θεσσαλονίκης.
Μενού γονέων δέκα (10€) ευρώ για τον καθένα και για το κάθε παιδί, δυο (2 €) ευρώ.
Υποβολή συμμετοχής στη γραμματεία της ΕΑΑΣ μέχρι την 26 Φεβ 2013.
Παραλαβή προσκλήσεων από την ΛΑΦΘ, έως και την 4 Μαρ 2013.
4.Οι Βαλκανικοί Πόλεμοι Βήμα-Βήμα
Εγκαίνια Έκθεσης Φωτογραφιών ΕΜΣ στη Νιγρίτα Σερρών
ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
5. Πώς θα κάνετε ΑΝΑΚΟΠΗ στα «μπιλετάκια» της Εφορίας με το ΧΑΡΑΤΣΙ της ΔΕΗ!
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ Το ΧΩΝΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ:
    Λάβατε εσείς ή κάποιος γνωστός σας, φίλος σας, συγγενής σας το «μπιλετάκι» από τη ΔΟΥ το οποίο βεβαιώνει στην εφορία το «χαράτσι» που δεν πληρώσατε στη ΔΕΗ;
    Αυτή την Κυριακή, πηγαίνετε στο περίπτερο, πάρτε στα χέρια σας την εφημερίδα Το ΧΩΝΙ και διαβάστε τις ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ για το τι ΑΚΡΙΒΩΣ πρέπει να κάνετε ώστε να διεκδικήσετε και να πετύχετε την ΑΝΑΚΟΠΗ της πληρωμής του ποσού που σας χρέωσαν εκβιαστικά!
    Μας αφορά όλους, είτε έχουμε ήδη λάβει είτε όχι τη σχετική ειδοποίηση. Γιατί έρχεται σε όλους όσοι δεν πλήρωσαν το χαράτσι. Γιατί θα έρθει σε όλους όσοι δε θα έχουν να πληρώσουν κάποια από τις επόμενες δόσεις.
    Από την πρώτη στιγμή, το ερώτημα όλων ήταν: Εντάξει, δεν πληρώσαμε το χαράτσι στη ΔΕΗ...   Ποιο το κέρδος αφού θα μας το βεβαιώσουν στην εφορία; Ακολουθείστε τις οδηγίες που δημοσιεύει αυτή την Κυριακή Το ΧΩΝΙ, βήμα προς βήμα, προσφύγετε κατά του "μπλε χαρτιού" της ΔΟΥ, αφαιρέστε τους τη δυνατότητα να σας κάνουν κατάσχεση και διεκδικήστε την οριστική απαλλαγή σας από το χαράτσι.
    Από την πρώτη στιγμή, σας είχαμε υποσχεθεί ότι Το ΧΩΝΙ της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ δε θα μείνει στα λόγια και τις καταγγελίες, αλλά θα ΣΤΑΘΕΙ δίπλα στο δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό που στενάζει από τη βάναυση φοροεπιδρομή.
    Μη χάσει ΚΑΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΣ Το ΧΩΝΙ αυτήν την Κυριακή.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
6.BRING THEM BACK !
    Σηκώνοντας Ελληνικές σημαίες μέσα στο Βρετανικό Μουσείο και φωνάζοντας: Bring Them Back, Ελληνόπουλα από την Κόρινθο απαίτησαν να μας επιστραφούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα
     Αυτό είναι Ελληνική Ψυχή και Τόλμη…
    Μικροί 15χρονοι μαθητές και μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Κορίνθου και τρεις καθηγητές τους που πραγματοποιούσαν εκπαιδευτική εκδρομή στο Λονδίνο, μόλις βρέθηκαν μπροστά στα γλυπτά του Παρθενώνα στο Βρεταννικό Μουσείο ξεδίπλωσαν και σήκωσαν Ελληνικές σημαίες και φώναξαν το σύνθημα : BRING THEM BACK !
    Ταυτόχρονα οι μαθητές και μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου παρέδωσαν 36 επιστολές γραμμένες στην Αγγλική στον Διευθυντή του Μουσείου μέσα από τις οποίες εξηγούσαν με τεκμηριωμένες θέσεις γιατί οι Άγγλοι πρέπει να επιστρέψουν τα γλυπτά του Παθενώνα στην Ελλάδα.
http://mikromeseos.blogspot.gr/
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
7.Νέα δικαστική απόφαση κατά της διαθεσιμότητας
Ethnos.gr
    Με μία ακόμη δικαστική απόφαση που εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, αμφισβητείται η συνταγματικότητα του μέτρου της διαθεσιμότητας στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Αυτή τη φορά δικαιώθηκε γυναίκα υπάλληλος του δήμου Αιγάλεω, μητέρα δύο παιδιών με σύζυγο άνεργο.
    Η γυναίκα που δικαιώθηκε από το Πρωτοδικείο κατέθεσε αίτηση κατά της απόφασης με την οποία τέθηκε σε διαθεσιμότητα.
    Στην απόφασή του ο πρόεδρος Πρωτοδικών, Δημ. Βλάχος, θεωρεί το μέτρο μη συνταγματικό, ενώ αμφισβητεί και τα κριτήρια του νόμου με τα οποία εφαρμόζεται. Όπως αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης:
    «Κάθε εχέφρων εργοδότης θα επέλεγε πρώτα να περικόψει τις θέσεις εργασίας που δεν είναι αναγκαίες για την επιχείρηση, καθώς και να απολύσει τους λιγότερο αποτελεσματικούς και συνεπείς στην εκτέλεση των καθηκόντων τους, ώστε να μεγιστοποιήσει το όφελός του από την παρεχόμενη εργασία για την όποια καταβάλλει τον μισθό. Το κριτήριο όμως που επελέγη από το νόμο 4093/2012 δεν είναι κατάλληλο για την επίτευξη του σκοπού αυτού».
    Ο κ. Βλάχος τονίζει επίσης: «Είναι προβληματικό από πλευράς λογικής να αποτελεί αποφασιστικό παράγοντα για την επιλογή αυτών που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα η νομιμότητα της διαδικασίας που είχε ακολουθηθεί για την πρόσληψη τους και όχι η αναγκαιότητα των θέσεων εργασίας που καταλύονται και η απόδοση κάθε εργαζομένου. Όταν μάλιστα οι προσλήψεις, την εποχή που έγιναν ήταν νόμιμες είτε πρόκειται για εργαζομένους για τους οποίους δεν προβλεπόταν η τήρηση διαδικασίας ΑΣΕΠ είτε πρόκειται για μετατροπές συμβάσεων που έγιναν με το διάταγμα Παυλόπουλου».
    Στην απόφαση του Πρωτοδικείου τονίζεται ότι οι εργαζόμενοι μπαίνουν στη διαθεσιμότητα χωρίς καμία αξιολόγηση και μάλιστα σε μία περίοδο που η ανεργία είναι τεράστια και επομένως καθίσταται ανέφικτη κάθε προσδοκία να βρουν άλλη εργασία.
    Είναι χαρακτηριστικό το σχετικό απόσπασμα της απόφασης του δικαστηρίου: «Mε την αναστολή και στη συνέχεια την κατάλυση των συμβάσεων εργασίας που επιβάλλει ο ν.4093/2012, χωρίς να εκτιμώνται οι ανάγκες των εργαζομένων αλλά και χωρίς συγκριτική αξιολόγηση για την επιλoγή αυτών που τίθενται σε διαθεσιμότητα, ο εργαζόμενος αποστερείται των υλικών όρων της ύπαρξης του και μάλιστα υπό συνθήκες εξαιρετικά μεγάλης ανεργίας, οι οποίες καθιστούν την ανεύρεση άλλης εργασίας πρακτικά αδύνατη. Έτσι, όμως προσβάλλεται και η ανθρώπινη αξία».
    Ο πρόεδρος Πρωτοδικών, παράλληλα, θέτει ευθέως και θέμα παραβίασης της συνταγματικά κατοχυρωμένης αρχής της αξιοκρατίας με τον επίμαχο νόμο, καθώς κρίνει ότι «η επιλογή του νομοθέτη να αγνοήσει ολωσδιόλου την απόδοση των εργαζομένων έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την αρχή της αξιοκρατίας».
    Τέλος, με την απόφαση καταγράφονται και οι «δυσμενέστατες» συνέπειες» που έχει το μέτρο της διαθεσιμότητας στη ζωή του εργαζομένου, ο οποίος «υφίσταται δραστικότατη μείωση των αποδοχών του κατά 25%. Η νέα αυτή περικοπή επιφέρει δραστική μείωση του βιοτικού επιπέδου του εργαζομένου, η οποία έρχεται σε συνέχεια των επανειλημμένων περικοπών αποδοχών που επέφεραν τα δυο τελευταία χρόνια, τρεις νόμοι».
    Με την απόφαση του το δικαστήριο διατάσσει τη διοίκηση να αποδεχθεί προσωρινά την εργασία της υπαλλήλου καταβάλλοντας τις πλήρεις αποδοχές της, έως ότου κριθεί η κύρια προσφυγή της.
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
8.ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΑ ΧΟΥΦΤΑΛΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ …
ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΟΝΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΜΕΝΗ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΗ…ΙΣΑ ΙΣΑ ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΓΥΡΙΣΤΑ ΜΥΑΛΑ ΑΞΙΖΟΥΝ ΝΑ MΗΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΥΤΕ 1 ΕΥΡΩ !!!
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΣΩΘΟΥΜΕ
Από taxalia
I Capi dei Capi
    Ούτε αυτές οι τρισάθλιες φωτογραφίες συγκινούν τους κατοίκους των βορείων προαστείων που συνθέτουν το εργολαβοπολιτικό σύμπλεγμα!
    Μία ηλικιωμένη γυναίκα πέφτει στην αγκαλιά τού σοσιαλιστή Γιωργάκη κλαίγοντας, προφανώς... από τη χαρά της, που ο μεγάλος Ηγέτης επισκέφθηκε τον τόπο της, για να της μεταφέρει αυτοπροσώπως το χαρμόσυνο μήνυμα της μεταλλαγής της παραλλαγής της αλλαγής.
    Ο Γιωργάκης την κοιτάζει συμπονετικά με το πατρικό του βλέμμα δείχνοντας την κατανόησή του για τα δεινά που ο Κ. Καραμανλής επεσώρευσε στην πλάτη της.
    Ένας άλλος συμπατριώτης μας φιλάει το χέρι του Αντωνάκη. Ένιωσε αυτός ο πολίτης τον άλλο αέρα που έφερε ο Αντωνάκης με το άλλο μείγμα πολιτικής για την άλλου τύπου συνέχιση του Μνημονίου που μας φόρτωσε ο Γιωργάκης.
    Ένας τρίτος συμπατριώτης δεν θα μπορούσε να μη χειροφιλήσει τον Βαγγελάκη, ο οποίος σε στιλ Βοναπάρτη τείνει τη χείρα του με τρόπο που να κρατάει σε απόσταση τον ραγιά, ώστε να μην κολλήσει χολέρα.
    Δεν χρειάζονται λεζάντες. Οι εικόνες μαρτυρούν το γεγονός ότι ο τόπος εξακολουθεί να στερείται παιδείας, η οποία και μόνον μπορεί να διαμορφώσει ελεύθερους πολίτες που θα απαιτούν και δεν θα επαιτούν. Που θα υψώνουν το ανάστημά τους στο γελοίο εργολαβοπολιτικό σύμπλεγμα και στα υποτακτικά του παπαγαλάκια αποστρέφοντας το πρόσωπό τους από πατερούληδες σταλινικού τύπου.
    Θα ήθελα να ήξερα πώς αισθάνονται σήμερα αυτοί οι τρεις συμπολίτες μας και όλο το εργολαβοπολιτικό σύμπλεγμα.
    Πώς αισθάνονται ακούγοντας τους λυγμούς και τον πόνο π.χ. μιας γυναίκας 55 ετών που δούλευε 30 χρόνια ασφαλισμένη, πάσχει από καρκίνο, οφείλει ενοίκια 2 ετών, επικρέμαται η έξωση, αφού ο νοικοκύρης της δεν αντέχει πλέον κι’ αυτός χωρίς να εισπράττει το μίσθωμα, δεν έχει λεφτά για χημειοθεραπείες, έχει ένα άνεργο γιο 30 ετών που κι’ αυτός πάσχει από καρκίνο, ενώ έχει χάσει άλλο ένα γιο από καρκίνο;
    Πώς αισθάνεσθε σεις οι τρεις χειροφιλητές, αλλά και σεις οι τρεις χειροφιλούμενοι που καταδέχεσθε να σας φιλούν το χέρι ελεύθεροι, υποτίθεται, πολίτες;
    Εικόνες σαν βγαλμένες από τη γνωστή ταινία «ο Νονός».
Σωτήριος Καλαμίτσης http://ieroslochos.blogspot.gr
ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )
9.Το πράσινο και το κόκκινο πουλί
    Σηκώνεται κάποιος ένα πρωί από το κρεβάτι του και πάει στο μπάνιο.
    Κοιτάζεται στον καθρέφτη και έντρομος διαπιστώνει ότι το πουλί του είναι πράσινο.
    Ντύνεται γρήγορα και τρέχει στον γιατρό.
    Στον προθάλαμο αναμονής περιμένει ένας τύπος που κρατάει το κεφάλι του και ξεφυσάει.
-Τι σας συμβαίνει;, τον ρωτάει ο δικός μας.
-Ξύπνησα το πρωί και το πουλί μου ήταν κόκκινο.
-Κι εμένα το δικό μου ήταν πράσινο.
    Εκείνη την στιγμή βγαίνει ο γιατρός και ...... φωνάζει για εξέταση αυτόν με το κόκκινο πουλί, ο οποίος βγαίνει μετά από μερικά λεπτά όλο χαμόγελα.
-Τι έγινε; τον ρωτάει ο δικός μας.
-Τίποτα, όλα μια χαρά! Μου 'πε να τον πλύνω καλά και θα είναι μια χαρά! Άντε, και στα δικά σου.
    Μπαίνει ο δικός μας μέσα.
-Τι σας συμβαίνει κύριε; ρωτάει ο γιατρός.
- (όλο άνεση) Α, τίποτα, απλώς το πουλί μου το είδα σήμερα το πρωΐ πράσινο.
-Χμ, λέει ο γιατρός κοιτάζοντάς το. Νομίζω ότι θέλει κόψιμο.
-Τι λες γιατρέ, αφού ο προηγούμενος που ήταν κόκκινο το πουλί του, μου είπε ότι δεν είναι τίποτα.
-Κοίτα να δεις αγόρι μου, λέει ο γιατρός. Άλλο κραγιόν και άλλο μούχλα... ! ! !
10.Νέα συλλογή.
    Συνθήματα γραμμένα σε τοίχους, βιτρίνες, κάδους κλπ Αθηνών- Πειραιώς και προαστίων. Κάποια είναι πραγματικά πολύ καλά.
Δεν είμαι εδώ για να διορθώνω τα λάθη σου, είμαι εδώ για να κάνω τα δικά μου.
Όσο λιγότερα θυμάμαι, τόσο πιο εύκολα κοιμάμαι.
Γίναμε δυο ξένοι που γνωρίζονται πολύ καλά
Κάποτε είπες 'εγώ κι εσύ είμαστε ένα' τώρα που έφυγες πάλι ένα είμαι.
Είναι καιρός για άμυνες πιο επιθετικές.
Ήπια όλο το μπουκάλι και τί να δω. Ο Γαλιλαίος είχε δίκιο
Πολύ σπουδαία η μέρα που μας πέρασε, θα μείνει για πάντα χαραγμένη στα αρχίδια μου.
Όλοι οι γείτονες περιμένουν πότε θα τα τινάξω. Βγαίνω μπαλκόνι τώρα με δυο φλοκάτες.
-Φίλε έχεις πιτυρίδα το ξέρεις;
-Άσε έχω δοκιμάσει τα πάντα.
-Να μην κουνάς το κεφάλι σου πάνω απ'το φαϊ μου δοκίμασες;
-Είχαμε εξέταση στο εργαστήριο Χειρουργική ΙΙ.
-Πώς πήγες;
-Κόπηκα.
-Λύνω τον κύβο του ρούμπικ σε 1 λεπτό
-Υψηλό IQ;
-Αχρωματοψία.
Ο μέσος Έλληνας είναι τόσο ψωνισμένος που όταν ακούει φορολόγηση πλούτου νομίζει ότι μιλάνε γι'αυτόν.
Γιατί περισσεύει τόσος μήνας στο τέλος των χρημάτων;
Έχουν κλείσει τόσες επιχειρήσεις, που ο χρυσός οδηγός χωράει κάτω από την πόρτα...
Όλοι οι γνωστοί μου με έχουν σαν ΘΕΟ....!!!
Αγνοούν την ύπαρξή μου, μέχρι τη στιγμή που θα θελήσουν να ζητήσουν κάτι....
Είμαι ελεύθερος να κάνω ό,τι θέλουν
Είναι κρίμα που αυτοί που ξέρουν πώς πρέπει να κυβερνάται αυτή η χώρα είναι απασχολημένοι με το να οδηγούν ταξί και να κουρεύουν μαλλιά.
Κάθε πρωί που ο γείτονας πάει για δουλειά, βγαίνουμε όλη η γειτονιά, χειροκροτάμε και φωνάζουμε "άξιος"
Στην ζωή μου έχω μάθει να δίνω όχι γιατί έχω πολλά αλλά γιατί ξέρω τι είναι να μην έχεις τίποτα
Δεν είναι ότι δεν είμαστε επαναστάτες. Απλά είμαστε άτυχοι που δεν είναι όπλο ο καναπές.
Που μένεις; Στα λόγια..
11.Το έργο του Παπανδρέου!
    Είναι 3 πρωθυπουργοί:  Ο Ομπάμα, ο Κάστρο και ο Παπανδρέου.
     Μια μέρα τους επισκέφτηκε ο Θεός και τους είπε:
- Εγώ ο παντοδύναμος Θεός σας λέω ότι δεν είμαι ικανοποιημένος από το ανθρώπινο είδος. Κάθισα 7 μέρες και σας έπλασα; Ε! Λάθος μου έπρεπε να καθίσω περισσότερες! Για αυτό θα έρθω σε ένα μήνα να σας καταστρέψω
    Πάει μετά ο Ομπάμα και λέει στο λαό του:
- Έχω ένα καλό και ένα κακό νέο.
1.Υπάρχει Θεός!
2.Θα έρθει σε ένα μήνα να μας καταστρέψει.
    Πάει μετά ο Κάστρο και λέει στο λαό του:
-Έχω δύο κακά νέα.
1.Δυστυχώς υπάρχει Θεός.
2.Θα έρθει σε ένα μήνα να μας καταστρέψει.
    Πάει και ο Παπανδρέου γεμάτος χαρά και λέει στο λαό του:
-Έχω δύο καλά νέα να σας πω.
1.Υπάρχει Θεός!
2.Σε ένα μήνα θα έρθει να συνεχίσει το έργο μου!
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ
12.ΓΡΑΦΩ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΟΛΟ ΓΡΑΦΩ
Γράφω, γράφω και όλο γράφω, για αγάπη πάνω απ΄ όλα
Για αστέρια μες την νύχτα που πεθαίνουν κάθε αυγή.
Για καημούς όλου του κόσμου, που στενάζουν μες την λύπη
Για την φύση την πλανεύτρα, που στολίζει με τα αστέρια
Τα θεμέλια του ουρανού, του Θεού του Πλαστουργού.

Γράφω, γράφω και όλο γράφω, για τις θάλασσες που αφρίζουν
με μπουρίνια και με ανέμους, για χρυσούς αφρούς την μέρα
και ασημένιους μες την νύχτα, για ελπίδες φορτωμένες
για αλήθειες χαραγμένες, στου μυαλού μου τα στερνά.

Γράφω, γράφω και όλο γράφω, για γυναίκες που μαντεύουν
Τις πικρές αλήθειες, μες τις σκέψεις των ανδρών, για τις κόρες των
Ματιών της, για το τόξο των χειλιών της, για αγάπες λουλουδένιες.
Για τον πόνο, για το δάκρυ, την χαρά και την κακία, για ψυχές
που τις παιδεύει, η στυγνή η αγωνία.

Γράφω, γράφω και όσο ζω, θα υπογράφω, για την μνήμη που
Χτυπάει και την λήθη την νικάει.
Λαζ.- Κίμων Μπερβερίδης
Ο ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
13."Τις κρίσεις δεν μπορεί να τις χειρίζονται τυχάρπαστοι".
     Τα όσα αποκάλυψε ο πρώην Α/ΓΕΣ Κωνσταντίνος Ζιαζιάς ,στην συνέντευξή του στο Onalert προκαλούν πραγματικά σοκ! Γιατί αποδεικνύουν ότι τα όσα γράφτηκαν και ειπώθηκαν εκείνες τις ημέρες της παραίτησης του Αρχηγού, το περασμένο καλοκαίρι, όχι μόνο δεν ήταν υπερβολικά,αλλά δεν προσέγγιζαν καν το μέγεθος της απρέπειας έναντι των Ενόπλων Δυνάμεων!
     “Υπαγόρευση” αποστρατειών,προαγωγών και τοποθετήσεων στελεχών του Στρατού Ξηράς! Είχε προηγηθεί η Πολεμική Αεροπορία όπου οι υποδείξεις είχαν φθάσει μέχρι...σμήναρχο! Η απόφαση του στρατηγού Ζιαζιά να σεβαστεί τη στολή ,τα γαλόνια του,αλλά πάνω απ΄ όλα αυτούς που διοικούσε , “έσωσε” τις Ένοπλες Δυνάμεις από κρίσεις άδικες! Όχι ότι στο παρελθόν δεν έχουν γίνει κατ΄ επανάληψη τέτοιες κρίσεις. Απλά αυτή τη φορά ο Ζιαζιάς με την παραίτησή του έβαλε φρένο!( ΓΙΑ ΠΟΣΟ ??? ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ''ΠΡΟΘΥΜΟΙ'', ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ! )     
    Η λάσπη που δέχτηκε δεν τον άγγιξε.Και κάποιες φορές οι αποφάσεις που στοιχίζουν μια θέση ,μια καρέκλα, προσφέρουν τελικά πολύ περισσότερα. Ακόμη και σήμερα κάποιοι -και με μηνύματα εδώ στο Onalert- ψεύδονται εναντίον του Ζιαζιά, “κατηγορώντας” τον ότι για να γίνει Αρχηγός “έφαγε” δήθεν εννιά συναδέλφους του!!! Ψεύδος μεγάλο, το οποίο "παπαγαλάκια" φρόντισαν να διαδώσουν.
     Αλλά αυτό είναι το λιγότερο.
     Ο στρατηγός Ζιαζιάς για πρώτη φορά στη συνέντευξή του αφήνει αιχμές και κατά του Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκου για την στάση του εκείνη τη νύχτα, στο υπουργικό γραφείο. Αρχικά λέει ότι ο Α/ΓΕΕΘΑ δεν ήταν καν ,όπως θα έπρεπε, στο υπουργικό γραφείο. Με απλά λόγια αφήνει να εννοηθεί ότι ο Κωσταράκος ,άφησε ακάλυπτους τους Αρχηγούς, στις αφόρητες πιέσεις της πολιτικής ηγεσίας που λίγο ,πολύ αναμένονταν.
     Τώρα τον καλεί να "βγει μπροστά" για να σταματήσει την επίθεση κατά των Ενόπλων Δυνάμεων. Του προτείνει όχι να παραιτηθεί ,αλλά να ζητήσει να ενημερώσει τον ίδιο τον πρωθυπουργό,ώστε να καταλάβουν και τα στελέχη ότι κάποιος προσπαθεί.
     Τα όσα αποκάλυψε ο Ζιαζιάς, έχουν μεγάλη σημασία ,ειδικά αυτές τις ημέρες που οι κρίσεις Αρχηγών είναι προ των πυλών. Για Δευτέρα ή Τρίτη λένε οι πληροφορίες από την κυβέρνηση ότι θα γίνει η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ με θέμα αλλαγές Αρχηγών. Ποια λοιπόν θα είναι τα κριτήρια των επιλογών; Τι θα μετρήσει περισσότερο;
     Ποιος ήταν ο πιο υπάκουος Αρχηγός; Ποιος δεν έφερνε αντιρρήσεις; Ποιος κάλυψε καλύτερα την σκληρότατη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης; Ποιος “τόλμησε” να πει τη γνώμη του; Ποιος ή ποιοι δεν ικανοποιούν τα “κοινωνικά αιτήματα”;
     Ο κ.Ζιαζιάς στη συνέντευξή του στο Onalert λέει:
     “Οι κρίσεις είνα ένα από τα κορυφαία γεγονότα των ΕΔ. Δεν μπορούν να τις χειρίζονται τυχάρπαστοι,δεν μπορούν να τις χειρίζονται τα κομματικά όργανα του καθενός. Μόνο ο Αρχηγός μπορεί να ακολουθεί τις διαδικασίες που το στράτευμα έχει. Μόνο έτσι πρέπει να γίνονται οι κρίσεις. Πέρασαν οι εποχές των διορισμών... Κομματικά όργανα ή κάποιοι που δεν έχουν δουλέψει στη ζωή τους ή έγιναν υπουργοί λόγω του μπαμπά τους,δεν μπορούν να επιβάλουν απόψεις".Onalert
14.Το ρουσφέτι ζει και βασιλεύει! "Ρουσφετόχαρτα" στο ΥΕΘΑ με κομματική σφραγίδα
ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΖΕΙΣ, ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ…
    Ότι και να γίνει σ΄ αυτή τη χώρα κάποια πράγματα είναι αδύνατον να αλλάξουν. Ποιο ΔΝΤ,ποια τρόϊκα; Το ρουσφέτι και ειδικά στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν πρόκειται να καταπολεμηθεί ποτέ!
Απόδειξη ,ένα από τα “ρουσφετόχαρτα” ,που κυκλοφορούν στο υπουργείο Εθνικής ΄Αμυνας και αποκαλύπτει το Onalert!
    Το “αίτημα” έχει σφραγίδα από οργάνωση της ΝΔ και τίθεται υπ΄ όψιν ανθρώπου εντός ΥΕΘΑ και μάλιστα κάποιοι τον έχουν “χρεωμένο” ως στέλεχος του υπουργικού επιτελείου.
    Όπως βλέπετε ,υπάρχει …οργάνωση άλλων εποχών τότε που αυτά τα πράγματα όλοι μας -και οι δημοσιογράφοι ναι δεν το ξεχνάμε- τα θεωρούσαμε αυτονόητα.
    Υποτίθεται -λέμε τώρα- ότι με την κρίση και λόγω των δραματικών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν όλες οι οικογένειες αυτά τα “κοινωνικά αιτήματα” θα έπρεπε να έχουν σταματήσει. Κι όμως συνεχίζονται κι όπως βλέπετε και με …κομματική σφραγίδα. Στην περίπτωσή μας της ΝΔ!
    Το αίτημα έχει να κάνει με οικονομικά προβλήματα του συγκεκριμένου στρατιώτη, που μπορεί ο άνθρωπος πράγματι να αντιμετωπίζει. Αλλά γιατί χρειάζεται η παρέμβαση της ΝΔ ή άλλου κόμματος για να εξεταστεί η περίπτωσή του;
    Αν κάποιος από το ΥΕΘΑ ενδιαφερθεί για το "ρουσφετόχαρτο", το Onalert το έχει στη διάθεσή του.Onalert
15.Δύο ταξιαρχίες "βύσματα" υπηρετούσαν στην Αθήνα!

    Δύο ολόκληρες ταξιαρχίες “ρουσφετιών” υπηρετούσαν σε μονάδες της Αθήνας,την περίοδο που ήταν Αρχηγός ΓΕΣ, ο στρατηγός Κώστας Ζιαζιάς.
        Το αποκάλυψε ο ίδιος μιλώντας στο Onalert:
    “Θα ήταν παράδοξο να σας πω ότι δεν είχα δεχτεί πιέσεις για ρουσφέτια. Δεν μπορούσα να αντέξω να κυκλοφορούν στην Αθήνα 3917 στρατιώτες, δύο ταξιαρχίες δηλαδή! Στα πλαίσια των δυνατοτήτων μου μείωσα τον αριθμό σημαντικότατα. Μου έλεγαν ρίξε νερό στο κρασί σου! Γι΄ αυτό φθάσαμε εδώ τη χώρα. Επειδή νερώναμε το κρασί μας!”
    Κατά τ΄ άλλα οι υπουργοί μας διαβεβαιώνουν για την αξιοκρατεία             Onalert
16.Παραιτήθηκε μέχρι και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΠΑ!
    Παράδοση - παραλαβή των καθηκόντων του Εκπροσώπου Τύπου του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), από τον Σμήναρχο (Ι) Δημήτριο Μαρδίκη, στον Σμήναρχο (Ι) Νικόλαο Παπαπαναγιώτου, παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχου (Ι) Αντώνιου Τσαντηράκη.
    Το ενδιαφέρον όμως είναι γιατί αλλάζει ο εκπρόσωπος Τύπου. Ο σμήναρχος Μαρδίκης υπέβαλε την παραίτησή του κατόπιν ωρίμου σκέψεως. Και είναι ένα από τα πολύ άξια στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία ανγκάζονται επί της ουσίας σε παραίτηση.
    Κανείς βέβαια δεν φαίνεται να συγκινείται στην κυβέρνηση ,η οποία έχει αρχίσει να δίνει την εντύπωση ότι σχεδόν επιδιώκει τις παραιτήσεις!Onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου