Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1044

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1044
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, είναι δικά μου.
ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ
1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
2. ΑΡΧΟΝΤΙΚΑ – ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
3.Ανοιχτή Επιστολή Πατριωτικών Κινήσεων
4.Με συμφέρει να είμαι ιδιοκτήτης ακινήτου;
5.ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ ΝΑ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΟΥΜΕ !!!!!!!!!!!!!
6.ΑΠΑΥΓΑΣΜΑ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΓΕΡΟ ΚΡΗΤΙΚΟ!!!
7.Ψήγματα σοφίας περί νουθεσίας
8.ΣΤΕΡΝΕΣ ΑΓΑΠΕΣ
9.ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΑΑ ΜΕ ΤΟΝ κ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
10.Συμπεράσματα- Προτάσεις μετά την επίσκεψη των ΕΑΑ και της ΠΟΣ στην κυβέρνηση.
11.ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
12.Αλίμονο, Μαρδόνιε!
1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
Οσίου Ευσεβίου
Ευσέβιος, Ευσεβής, Ευσεβεία, Σέβη, Ευσεβούλα, Σεβούλα
2. ΑΡΧΟΝΤΙΚΑ – ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
    Εκτός των ανατολικών τειχών από τα τέλη του 19ου αιώνα μια συνοικία απλώθηκε στις όχθες των δαντελωτών ακρογιαλιών του Θερμαϊκού. Στη Συνοικία των Εξοχών ή Πύργων η ζωή κυλούσε σαν παραμύθι και σήμερα μόνο μερικά αρχοντόσπιτα απομένουν να τη θυμίζουν. Μερικά από αυτά κινδυνεύουν άμεσα να καταρρεύσουν. Η γνωριμία με την ιστορία τους είναι μια καλή αρχή για να μην τα αφήσουμε έρμαια της φθοράς του χρόνου.
    Προσπαθώ να συνθέσω την εικόνα αυτής της μαγευτικής συνοικίας, η συνέχεια της οποίας χάθηκε για πάντα. Πάνω στην Όλγας υπάρχουν πλέον ελάχιστα συνεχή κομμάτια εξαιρετικής αρχιτεκτονικής αλλά και διάσπαρτα που είναι καθήκον του Δήμου να τα προφυλάξει πάση θυσία. Όποιος σήμερα στέκει έκθαμβος μπροστά σε κτίρια όπως η Κάζα Μπιάνκα ή το Λαογραφικό Μουσείο ή και λιγότερο εμφανή, όπως αυτό στη συμβολή των οδών Αλεξανδρείας και Χατζηκώστα σε σχέδια του Αστέριου Πηγαδά που κατοικείται ακόμα, σίγουρα εύχεται να βρεθεί τρόπος να σωθούν και αυτά που βρίσκονται σήμερα στα όρια της κατάρρευσης, με οποιοδήποτε δυνατό τρόπο και τίμημα.
    Όλα τα αρχοντικά που έχουν μπει στην παρακάτω λίστα έχουν κριθεί διατηρητέα, μερικά ανήκουν στο δημόσιο, μερικά όχι. Όλα κινδυνεύουν άμεσα.
    Κάθε μέρα, από σήμερα, θα βάζω ένα από αυτά τα αρχοντικά, που είχα την τύχη να τα δώ και σε καλύτερες μέρες.
    Ευχαριστώ τον Γιάννη Κόντη που μου έστειλε το αρχείο.
    Σήμερα, ξεκινάμε με το
Βίλα Χιρς, Λεωφ. Βασ. Όλγας 144
    Πρόκειται για τη Βίλλα Χιρς ή Μπενί Φερνάντεζ, μια από τις 22 επαύλεις που διασώθηκαν στη Λεωφόρο των Εξοχών (σημερινή Βασ. Όλγας). Κατασκευάστηκε το 1900 σε σχέδια του αρχιτέκτονα Πιέρο Αριγκόνι (έργα του μεταξύ άλλων η Casa Bianca και Έπαυλη Μεχμέτ Καπαντζή-σημερινό Μ.Ι.Ε.Τ., το Ιπποκράτειο, το Λοιμωδών κ.ά.). Ο Αριγκόνι, ένας από τους πιο διάσημους μηχανικούς και αρχιτέκτονες του καιρού του, έζησε και εργάστηκε στη Θεσσαλονίκη από το 1892 και δολοφονήθηκε εδώ στις 18/2/1940. Οι σημερινοί ιδιοκτήτες της έπαυλης βρίσκονται στη Γαλλία και είναι κληρονόμοι του αρχικού ιδιοκτήτη.
    Το κτίριο αυτό το συνοδεύει μια ιστορία δυσάρεστων αναμνήσεων και θλιβερών γεγονότων, όπως συμβαίνει σχεδόν με όλα τα αρχοντικά της Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Κι αυτό οφείλεται στο γεγονός πως κατά τη διάρκεια της Κατοχής στεγάστηκε εκεί η Γκεστάπο αλλά και η αδίστακτη Sipo S.D. που ήταν η ένωση της Γερμανικής Αστυνομίας και της "Υπηρεσίας Ασφαλείας" και αποτελούσε την κυρίαρχη υπηρεσία ασφαλείας του ναζιστικού καθεστώτος με αρχηγό τον περίφημο Χάιντριχ.   Επρόκειτο για μια ολιγομελή υπηρεσία που συνδέθηκε με πολλές συλλήψεις και με απάνθρωπα βασανιστήρια Ελλήνων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης . Για το απίστευτο παρελθόν του κτιρίου έχουν γραφτεί πολλά από ανθρώπους που επηρεάστηκαν άμεσα από αυτό. Έτσι, υπάρχουν πολλές μαρτυρίες που αναφέρουν πως ορισμένα βράδια ακούγονται μέσα από το κτίριο κραυγές οδύνης και πόνου από τους αντιστασιακούς Έλληνες που βασάνιζε η Γκεστάπο.
    Τέτοιου είδους θρύλοι και «παραδόσεις» έχουν δημιουργηθεί και συνεχίζουν να ανατροφοδοτούνται από πολλούς κατοίκους της γύρω περιοχής. Αξίζει να αναφέρουμε πως την εποχή του Εμφύλιου πολέμου στο κτίριο στεγάστηκε το Α’ Αστυνομικό Τμήμα της Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Ενώ, οι παλαιότεροι ίσως θυμούνται πως μέχρι τις αρχές της δεκαετίας τους 1980 λειτουργούσε τα Χριστούγεννα ως κατάστημα παιχνιδιών και χριστουγεννιάτικων στολιδιών.
    Ένα από τα απομεινάρια που αποδεικνύει τις αλλαγές χρήσεων που υπέστη είναι το πολυβολείο που βρίσκεται στη γωνία του οικοπέδου. Τα στοιχεία που μου έκαναν μεγαλύτερη εντύπωση όσο έκανα βόλτα γύρω από το περιφραγμένο οικόπεδο ήταν αρχικά το αλεξικέραυνο που βρίσκεται στην πρόσοψη και πάνω του αναγράφεται «1911». Επιπλέον, σε όλη την περίμετρο του κτιρίου υπάρχουν ορισμένα από τα ομορφότερα, σκαλισμένα ανάγλυφα σε κτίρια της πόλης.
    Δεν μπορώ να σας υποσχεθώ πως δε θα ακούσετε κραυγές όταν περάσετε απ’ έξω από τη Βίλλα Χιρς, ωστόσο μπορώ να σας εγγυηθώ πως αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να περιεργαστείτε τις λεπτομέρειες της κατασκευής του.
ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
3.Ανοιχτή Επιστολή Πατριωτικών Κινήσεων
ΑΠΟ:
Όπως πίνακας αποστολέων (τέλος εγγράφου)
ΠΡΟΣ:
Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά
Υπουργούς και Βουλευτές
Προέδρους Ανωτάτων Δικαστηρίων
Αρχηγούς των Ε.Δ. και Σ.Α.
Πρυτάνεις και Προέδρους Πανεπιστημίων
14 Φεβ. 2013
Θέμα : Απομάκρυνση Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής
    Αξιότιμοι/ες κυρίες και κύριοι
    Οι Πατριωτικές Κινήσεις Πολιτών, Ιδρύθηκαν και λειτουργούν με γνώμονα τη διατήρηση και προώθηση των Ελληνικών Αρχών και Αξιών, της Παράδοσης, των Ηθών και των Εθίμων τα οποία κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας και σε καμία περίπτωση, αλλά και με οποιοδήποτε κόστος δε σκοπεύουμε να απεμπολήσουμε ή να απαρνηθούμε.
    Τα τελευταία χρόνια είμαστε μάρτυρες γεγονότων, καταστάσεων και αδυναμιών που παρουσιάζει ολόκληρο το σύστημα διακυβέρνησης και διοίκησης της Πατρίδας μας, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται φαινόμενα πλήρους αποσύνθεσης και μετάλλαξης όλων αυτών των Αξιών τις οποίες πρεσβεύουμε.
    Στη συγκεκριμένη επιστολή, δε σκοπεύουμε να καταδείξουμε τα τρωτά και περίεργα ολοκλήρου του συστήματος διακυβέρνησης και διοίκησης (τα οποία αφ’ ενός είναι άπειρα, αφ’ ετέρου σε πολλές περιπτώσεις αφήνουν περίεργα ερωτηματικά), αλλά θα περιοριστούμε σε ένα Εθνικό θέμα, το οποίο με την ανοχή και την παθητική στάση του συστήματος αυτού, μετατρέπεται σε άκρως επικίνδυνο για τα συμφέροντα της Πατρίδος.
    Μέσα από τα μέλη των Συλλόγων μας, τα οποία κατά καιρούς (στο παρελθόν) λόγω καθηκόντων είχαν πληροφόρηση και γνώση, αλλά και από τα γεγονότα τα οποία καθημερινά βιώνουμε, διαπιστώνουμε ότι η Ελληνικότατη περιοχή της Θράκης, έχει μετατραπεί σε ‘αλώνι’ στο οποίο πλέον ‘αλωνίζει’ ελεύθερα, ασύστολα και πλήρως ανθελληνικά ο Πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή, αλλά και το σύνολο των υπαλλήλων του Προξενείου, οι οποίοι σε καμιά περίπτωση δε μπορούν (εκ των πράξεων και δραστηριοτήτων τους) να χαρακτηριστούν Διπλωματικοί Υπάλληλοι.
    Η στάση και συμπεριφορά του σημερινού Τούρκου Προξένου (χωρίς να σημαίνει ότι οι προηγούμενοι ήταν κάτι διαφορετικό) αλλά και του συνόλου των υπαλλήλων, δε μπορεί να χαρακτηρίζεται απλά σαν ανθελληνική, αλλά φτάνει στα όρια του παραλόγου και πολλάκις και του εξευτελισμού του Ελληνικού Κράτους.
    Μπορούμε να παραθέσουμε πληθώρα συγκεκριμένων δράσεων και ενεργειών, τα οποία στοιχειοθετούν και τεκμηριώνουν την άποψή μας, θα αρκεστούμε όμως (χάριν της οικονομίας του χρόνου) σε ορισμένα μόνο και συγκεκριμένα:
    Χιλιάδες υπάλληλοι του προξενείου (διερωτώμεθα γιατί χρειάζονται 3500 υπάλληλοι) εξαπολύονται ανά τη Θράκη και προσπαθούν να μετατρέψουν τους μη Τουρκόφωνους Μουσουλμάνους (Πομάκους, Ρομά) σε Τούρκους, είτε με διάφορες πιέσεις ή υποσχέσεις, είτε μέσω υιοθέτησης ή μετάλλαξης των διαφόρων ηθών και εθίμων σε Τουρκικά.
    Αποδοχή από τους ιδίους τους Μουσουλμάνους, της παράλογης δραστηριότητας των κατά καιρούς Προξένων, όταν (προ 2 ετών) δεκατέσσερις (14) από τους εν λόγω Μουσουλμάνους, με έγγραφη καταγγελία (άκουσον – άκουσον) προς τον Ερντογάν και το Τουρκικό ΥΠΕΞ και όχι προς τις αρμόδιες Ελληνικές αρχές, «Καρφώνουν» τον Πρόξενο ότι προσπαθεί να δημιουργήσει ρήγμα στο εσωτερικό της μειονότητας διαχωρίζοντας τους Μουσουλμάνους σε ‘δικούς μας’ και σε ‘χαφιέδες των Ελλήνων’ και με τον τρόπο αυτό κινδυνεύει να διακοπεί ο μισθός του οποιουδήποτε διαφωνήσει με τον Πρόξενο.
    Αντιδράσεις και εκβιασμοί προς παρεμπόδιση Μουσουλμάνων που επιθυμούν να φοιτήσουν στη Δημόσια Εκπαίδευση.
    Πολιτικές παρεμβάσεις σε όλες τις προεκλογικές περιόδους, διοχετεύοντας τη γραμμή του Προξενείου μέσα από τη «Συμβουλευτική Επιτροπή» της μειονότητας, πράγμα το οποίο έγινε και φάνηκε ‘καραμπινάτα’ στις Ευρωεκλογές του 2009, όπου η γραμμή ήταν ‘λευκό’.
Δραστηριότητες της τράπεζας Ziraat Bankasi, η οποία τροφοδοτούμενη και κατευθυνόμενη από το εν   λόγω Προξενείο και εκμεταλλευόμενη την εχθρική προς τον απλό πολίτη στάση του Ελληνικού Τραπεζικού Συστήματος, με το πρόσχημα της ελεύθερης οικονομίας, ‘αλωνίζει’ και υποθηκεύει τις περιουσίες των Ελλήνων της περιοχής.
    Πανηγυρική και απροκάλυπτη απόδοση τιμών στον Μουσταφά Κεμάλ, τον οποίο η Ελληνική Βουλή, έχει αναδείξει ως βασικό υπεύθυνο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων με νόμους που ψήφισε δύο φορές το 1994 και το 1996.
    Απαράδεκτη άσκηση τρομοκρατίας, από τον Πρόξενο, σε Έλληνα πολίτη που δεν δέχτηκε να συμπεριληφθεί στα κυκλώματα των παρακρατικών και παραστρατιωτικών μηχανισμών που εγκαθιστά το Τουρκικό κράτος στη Θράκη, υπό το κάλυμμα της Ισλαμικής θρησκείας και της μειονοτικής εκπαίδευσης (πράγμα που οδήγησε και σε έκδοση Διπλωματικής Νότας προς την Τουρκική Πρεσβεία, από το Ελληνικό ΥΠΕΞ).
    Τέλος ο Τούρκος Πρόξενος (λίγες ώρες μετά τον εκδιωγμό του από την Καβάλα προ ολίγων ημερών), αφού μέσω των πιέσεων που άσκησε δια της «Συμβουλευτικής Επιτροπής» δεν κατάφερε κάποιο αποτέλεσμα στην τροποποίηση ή αναστολή ψήφισης του νόμου περί Ιεροδιδασκάλων, δήλωσε (σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες οι οποίες δεν διαψεύστηκαν) ότι «όσο θα υπάρχω εγώ, αυτός ο νόμος δεν θα εφαρμοστεί στη Θράκη».
    Μετά τα παραπάνω, είναι αυταπόδεικτο ότι είμαστε αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες μεθόδων, πράξεων και δραστηριοτήτων του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής, οι οποίες αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως σεβασμός απέναντι στην Εθνική κυριαρχία του φιλοξενούντος Ελληνικού κράτους.
    Η όλη αυτή απαράδεκτη και θρασύτατη συμπεριφορά, επί σειρά ετών, μας προβληματίζει σοβαρά για το ποιος είναι αυτός που δίνει το δικαίωμα για κάτι τέτοιο και σίγουρα δεν είναι ο απλός Έλληνας πολίτης, αλλά οι κατά καιρούς αρμόδιοι κυβερνώντες.
Δια ταύτα
    Αρνούμενοι να δεχθούμε την οποιαδήποτε μείωση της Εθνικής και Εδαφικής κυριαρχίας της Πατρίδας, όπως το 2005 ανέφερε η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Μπενάκη, στον αναλαμβάνοντα Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Παπούλια.
    Αρνούμενοι να δεχθούμε τις όποιες προσβολές απορρέουν από τη στάση και συμπεριφορά του Τούρκου Προξένου στην Κομοτηνή και των υπαλλήλων του γενικότερα.
ΖΗΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
    Την άμεση παύση της λειτουργίας του Τουρκικού Προξενείου στην Κομοτηνή και την άμεση απέλαση του Τούρκου Προξένου και ολοκλήρου του, μη Ελληνικής Ιθαγένειας, υπηρετούντος προσωπικού στο εν λόγω Τουρκικό Προξενείο.
Πίνακας Αποστολέων
ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΞΑΝΘΗΣ
ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΡΑΜΑΣ
ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΞΑΝΘΗΣ
ΕΘΝΙΚΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
4.Με συμφέρει να είμαι ιδιοκτήτης ακινήτου;
Από: ioannis kontis
    Οι απόψεις για το θέμα διαφέρουν, επειδή διαφέρουν οι όροι των στεγαστικών δανείων, αλλά και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες δανείστηκε ο καθένας μας.
    Αντί, λοιπόν, να διατυπώσω θεωρίες και εκτιμήσεις, θα παρουσιάσω ένα συγκριτικό πίνακα, όπου φαίνονται οι διαφορές μεταξύ της αφεντιάς μου, που αγόρασε διαμέρισμα με στεγαστικό δάνειο και ενός γείτονά μου που νοικιάζει το ακριβώς ολόϊδιο διαμέρισμα, σε άλλο όροφο και ο οποίος μπήκε την ίδια ημερομηνία με μένα στο σπίτι του.
    Δείτε τη διαφορά...

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
5.ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ ΝΑ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΟΥΜΕ !!!!!!!!!!!!!
Τάσος Κουράκης,
Καθηγητής Ιατρικής,Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνος για την Παιδεία και τον Πολιτισμό
Το παρακάτω είναι απόσπασμα, απο την ποιητική συλλογή του :
ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )
6.ΑΠΑΥΓΑΣΜΑ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΓΕΡΟ ΚΡΗΤΙΚΟ!!!
«Πώς σου φάνηκε η ζωή, παππού;» ρώτησα μια μέρα ένα γέρο Κρητικό, εκατοχρονίτη, γεμάτο παλιές πληγές, τυφλό.
Ζεσταίνονταν στον ήλιο, κουκουβιστός στο κατώφλι της καλύβας του. Ήταν περήφανος στ’ αυτιά, όπως λέμε στην Κρήτη. Δεν άκουε καλά.
Τού επανέλαβα την ερώτηση: «Πώς σου φάνηκε η μεγάλη σου ζωή, τα εκατό σου χρόνια,παππού;.’’.
Σαν ένα ποτήρι δροσερό νερό», μου απάντησε.
«Και διψάς ακόμα παππού; ‘’
Σήκωσε απότομα το χέρι.
«Καταραμένος αυτός που πια δε διψάει» φώναξε.
Αυτοί είναι οι Κρητικοί. Πώς να μη τους κάνω σύμβολο;

7.Ψήγματα σοφίας περί νουθεσίας
Από: Konstadinos Papakostas
Άδικος θυμός ποτέ δεν θα βρεί δικαίωση.
Αλλοίμονο στον άνθρωπο που όταν ο Θεός σηκώνει τρικυμία, αυτός περιορίζεται να χύνει λάδι στη θάλασσα. Κωνσταντίνος Κούρκουλας.
Άμα ξεπέσει ο άνθρωπος απ’ την κακή του γνώση, το χέρι της βοήθειας κανείς δεν θα του δώσει. Λαϊκό
Αν δεν υπήρχαν αντίπαλοι δεν θα υπήρχαν αγώνες, κι αν δεν υπήρχαν αγώνες δεν θα υπήρχαν στεφάνια. Άγιος Θεοφύλακτος.
Αν εμπιστεύεσαι μόνο τον εαυτό σου, ποτέ κανένας δεν θα μπορέσει να σε προδώσει.Τόμας Φούλερ.
Αν θέλεις να φθάσεις κάπου θα πρέπει είτε να πάς μπροστά και να τραβήξεις είτε να πάς πίσω και να σπρώξεις, αν είσαι στην άκρη δεν πρόκειται να πάς πουθενά.
Αν θές να δείς πόσο βαθύ είναι το ποτάμι, μην βάζεις ποτέ και τα δύο πόδια μέσα.
Αν θές να γίνει άσχημα η δουλειά σου, πλήρωσέ την προκαταβολικά.
Αν θέλεις να γίνει η δουλειά σου διάλεξε έναν άνθρωπο που να είναι ήδη απασχολημένος. Ο άλλος δεν έχει ποτέ καιρό.
Αν θέλεις να κάνεις κάποιον πλούσιο, μην του προσθέτεις χρήματα, αφαίρεσέ του επιθυμίες.
Από τα παιδιά μας να μη ζητάμε πολλά, να ζητάμε τα μεγάλα Αλέξανδρος Τσιριντάνης.
Αν τα όνειρά σου δεν πραγματοποιούνται σημαίνει ότι παρακοιμάσαι.
Αν ποτέ θέλεις να μη ξεχασθείς αμέσως μόλις πεθάνεις, ή γράψε πράγματα που αξίζουν να διαβασθούν ή κάνε πράξεις που αξίζουν να γραφούν.
Αν ο κακός γείτονας σου σε μισεί αθεράπευτα, μετατόπισε την πόρτα σου.
Αν κάνεις όνειρα για ένα χρόνο φύτεψε ρύζι, αν κάνεις όνειρα για δέκα χρόνια φύτεψε δένδρα, αν κάνεις όνειρα για εκατό χρόνια χτίσε σχολεία.
Αν τα γεγονότα δεν ταιριάζουν με τη θεωρία, άλλαξε τα γεγονότα. Άλμπερτ Αϊνστάϊν.
Αν τον εαυτό σου τον αγαπάς σε υπερβολικό βαθμό, δεν θα έχεις φίλους. Πλάτων.
Απόφευγε τις αμαρτωλές ηδονές που φέρνουν λύπες. Σόλων.
Αν δεν ελέγξεις το μυαλό σου, κάποιος άλλος θα το κάνει. Τζόν Άλστον.
Αν δεν έχεις καλό γείτονα, πούλησε το σπίτι σου.
Αν μπορούσαμε να μάθουμε την ιστορία της ζωής των εχθρών μας, θα βρίσκαμε σ’αυτή τόσα βάσανα και λύπες που θα μας έκαναν να ξεχάσουμε κάθε εχθρότητά μας. Χένρι Λονγκφέλοου.
Αν θές να είσαι χρήσιμος, να ασχολείσαι με αυτά που ενδιαφέρουν τους άλλους, αν θές να είσαι άξιος, να ασχολείσαι με αυτά που ενδιαφέρουν εσένα.
Αν δεν υψώσεις το ένα σου πόδι πάνω από τη γη δεν θα μπορέσεις ποτέ να χορέψεις πάνω της. Οδυσσέας Ελύτης.
Αν πάρεις για οδηγό κοράκια θα σε οδηγήσουν στα ψοφίμια.
Αν σηκωθείς ένα πρωινό και δεν νιώσεις κανένα πόνο να ξέρεις πως έχεις πεθάνει. Ρώσικη παροιμία.
Αν σπείρεις άνεμο θερίζεις θύελλα. «Sow the wind and reap the whirlwind».
Αν υποπτεύεσαι κάποιον μη συνεργάζεσαι μαζί του, αν όμως συνεργασθείς μην τον υποπτεύεσαι.
Αν χρειάζεσαι μια φέτα ψωμί για να χορτάσεις και τρως δύο, η μια είναι κλεμμένη από τον φτωχό και πάει στράφι. Κοσμάς ο Αιτωλός.
Από την κουταμάρα καλύτερη η βουβαμάρα. Λαϊκό
Ασημένια μου μιλιά, χρυσή μου βουβαμάρα. Λαϊκό
Aπό τη στιγμή που συμβιβάζεσαι για κάτι λιγότερο από αυτό που αξίζεις, αμέσως παίρνεις λιγότερα και από αυτά στα οποία είχες συμβιβαστεί. Μορίν Ντάουντ.
Άρχιζε το δύσκολο από το εύκολο, το μεγάλο από το μικρό. Αντιμετώπιζε το δύσκολο ενόσω είναι εύκολο και το μεγάλο στην έναρξή του.
Αυτοί που δεν έκαναν κανένα λάθος είναι υπάλληλοι εκείνων που τόλμησαν να κάνουν. Λέον Σοκόλσκι.
Αυτός που ξεφυτρώνει παντού κινδυνεύει να μείνει ξεριζωμένος από παντού.
Αυτός που δεν μπορεί να σκεφτεί είναι βλάκας, αυτός που δεν θέλει να σκεφτεί είναι μωρός και αυτός που δεν τολμά να σκεφτεί είναι δούλος.
Για να κυβερνήσεις το εαυτό σου χρησιμοποίησε το μυαλό, για να κυβερνήσεις άλλους χρησιμοποίησε την καρδιά σου.
Για να σε μισεί η πείνα πρέπει να εργάζεσαι. Ησίοδος.
Γλείφουν όσοι δεν έχουν δόντια να δαγκώσουν.
ΔΕΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ του Αμερικανού επιχειρηματία Χένρι Φόρντ (1863-1947)
-Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην μπορεί να κάνει περισσότερα από όσα νομίζει ότι μπορεί να κάνει.
-Η αποτυχία είναι απλώς η ευκαιρία να αρχίσουμε ξανά και αυτήν τη φορά να φερθούμε πιο έξυπνα.
-Καμμιά δουλειά δεν είναι σκληρή αν τη μοιράσεις σε μικρότερες.
-Αν υπάρχει ένα μυστικό της επιτυχίας, αυτό βρίσκεται στην ικανότητα να καταλαβαίνεις την οπτική γωνία του άλλου και να βλέπεις τα πράγματα το ίδιο καθαρά από τη δική του γωνιά, όπως ακριβώς και από τη δική σου.
-Εμπόδια είναι τα τρομακτικά πράγματα που βλέπεις όταν τα μάτια σου δεν είναι προσηλωμένα στο σκοπό σου.
-Ποιότητα θα πεί να το κάνεις σωστά όταν κανείς δεν προσέχει.
-Είναι σίγουρο ότι οι πολίτες της χώρας δεν καταλαβαίνουν το τραπεζικό σύστημα. Γιατί αν το καταλάβαιναν πιστεύω ότι θα γινόταν επανάσταση πριν από το επόμενο πρωί.
-Ιδεαλιστής είναι εκείνος που βοηθά τους άλλους να πιάσουν την καλή.
-Όταν όλα μοιάζουν να είναι εναντίον σου, να θυμάσαι ότι το αεροπλάνο ταξιδεύει κόντρα στον άνεμο δεν πηγαίνει μαζί του.
-Το να σκέφτεσαι είναι η σκληρότερη δουλειά που υπάρχει και αυτός είναι ο λόγος που τόσοι λίγοι το τολμούν.
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ
8.ΣΤΕΡΝΕΣ ΑΓΑΠΕΣ
Στερνές αγάπες στο μυαλό μου τριγυρίζουν
Ψάχνουν τον δρόμο για να βρουν την συντροφιά
Μια συντροφιά δεμένη με πολύ πάθος
Μα ο χρόνος τα γυρίζει πάλι πίσω στα παλιά.

Ένα γλυκό συναίσθημα την μνήμη μου ταράζει
Ψάχνει να ζήσει σε καινούργιες εποχές
Ψάχνει αγάπες που δεν σβήνουν με τον χρόνο
Όπως του θαλασσιού το χρώμα το γαλανό.

Όλα, μου γυρίζουν πίσω στα παλιά
Θέλουν να βαδίσουν βήματα μπροστά
Θέλουν όπως πρώτα αγάπες δυνατές
Ανεξίτηλες στο χρόνο, μα στα αλήθεια σκοτεινές.
Λαζ.- Κίμων Μπερβερίδης
Ο ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ, ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΟΙΜΙΑ ‘’ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΠΤΕΙ ΛΟΓΟΣ, ΠΙΠΤΕΙ ΡΑΒΔΟΣ’’.
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ, ΕΝΝΟΩ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ.
Ή ΜΗΠΩΣ ΟΧΙ ??
9.ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΑΑ ΜΕ ΤΟΝ κ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
    Αγαπητοί Συνάδελφοι καί φίλοι
    Επειδή όλες οι προτάσεις που υποβλήθησαν μέχρι τώρα γιά την ικανοποίηση των δικαίων αιτημάτων μας ρίχθηκαν στον κάλαθο των αχρήστων, ο μόνος τρόπος που, κατά την άποψή μου, θα έχει αποτέλεσμα είναι ο ακόλουθος: Να απαιτήσουμε να ικανοποιηθούν αυτά σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Εάν αυτό δεν γίνει, να υπάρξει κοινή ανακοίνωση από όλους τους φορείς που μας εκπροσωπούν, με την οποία να ζητούν από τα μέλη μας, κατά τις επόμενες εκλογές, να μη ψηφίσουν τα κόμματα της συγκυβερνήσεως ούτε κάποιο νέο που πιθανόν θα προκύψει καί στο οποίο θα συμμετάσχουν άτομα υπεύθυνα γιά την σημερινή μας κατάσταση . Όπως γνωρίζετε, οι απανταχού της γης πολιτικοί, εκείνο που φοβούνται είναι το περίφημο πολιτικό κόστος, δηλαδή το εάν χάσουν ψήφους ή όχι. Προφανώς καί οι δικοί μας δεν εξαιρούνται αυτού του κανόνος.
    Γνωρίζω πως αυτή η πρόταση είναι ρηξικέλευθη διότι έρχεται σε αντίθεση με την μέχρι στιγμής επικρατούσα αντίληψη περί μη ενεργού εμπλοκής μας στα πολιτικά δρώμενα. Δυστυχώς όμως τα πράγματα έχουν εξελιχθεί με τρόπο δυσμενή όχι μόνον γιά τα καλώς νοούμενα συμφέροντά μας αλλά καί γιά τα εθνικά θέματα. Οφείλουμε συνεπώς, να εφαρμόσουμε (όπως πολύ καλά γνωρίζουμε), ελιγμό στηριζόμενο στην "αρχή" "αναλόγως του καιρού, του εχθρού καί του εδάφους".  Στην συγκεκριμένη συγκυρία ο εχθρός είναι εντός των πυλών, το έδαφος της πατρίδος μας απειλείται αναφανδόν καί οι καιροί ου μενετοί. Επί πλέον, πρέπει να δώσουμε το μήνυμα πως οι Αξιωματικοί δεν είναι, ούτε δεδομένοι ούτε ανέχονται να διαδραματίζουν τον ρόλο του "χρησίμου ηλιθίου".
    Τέλος, σε όσους ισχυρίζονται πως μία τέτοια "απειλή" δεν θα έχει αποτέλεσμα διότι τα πολιτικά πράγματα της χώρας μας ελέγχονται από την τρόϊκα, θα ήθελα να επισημάνω πως καί οι προϊστάμενοι της τρόϊκα είναι καί αυτοί πολιτικοί καί γνωρίζουν πως εάν χάσουν τα εδώ ερείσματά τους θα έχουν πρόβλημα.
    Το μόνο ερώτημα το οποίο τίθεται είναι το κατά πόσον είμασθε έτοιμοι να υιοθετήσουμε μία τέτοια πρόταση βάζοντας στο περιθώριο τις οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, φοβίες, ενδοιασμούς καί λοιπές "αγκυλώσεις" που έχουν δημιουργηθεί τόσα χρόνια.
    Ας το τολμήσουμε λοιπόν. Άλλωστε όπως γνωρίζουμε "Τοις τολμώσιν η τύχη". Επί πλέον, όπως έλεγαν καί οι αρχαίοι μας πρόγονοι, "ουδείς βούλεται θνήσκειν, όταν εγγύς έλθει θάνατος". Ο δε επερχόμενος "θάνατος" του κλάδου μας είναι όχι μόνον "εγγύς" αλλά "εντός".
Με αγάπη
Γεώργιος Επιτήδειος Αντγος ε.α
10.Συμπεράσματα- Προτάσεις μετά την επίσκεψη των ΕΑΑ και της ΠΟΣ στην κυβέρνηση.
    Την Δευτέρα 11 Φεβ. 2013, οι πρόεδροι των ΕΑΑ επισκέφτηκαν τον κ. Πρωθυπουργό και αντιπροσωπεία της ΠΟΣ τον κ. Σταικούρα και εξέδωσαν ανακοινώσεις:
http://eaaslarisas.blogspot.gr/2013/02/blog-post_6934.html
http://hellasmil.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=301:2013-02-12-19-50-41&catid=30:2012-03-08-11-16-52&Itemid=63
    Σχολιάζοντας τα κυριότερα θέματα που συζητήθηκαν:
     1. Για τις νέες διπλές μειώσεις που μας έγιναν,
          α. Για την μείωση του 5-10-15-20% δεν μπορεί να γίνει τίποτα καθόσον είναι διατάξεις καθολικής εφαρμογής.
          β. Για την μείωση λόγω αναπροσαρμογής μισθολογίου ε.ε, συζητήθηκε το θέμα που ανέδειξε η ΠΟΣ, ότι οι περικοπές είναι υπερβολικές και λανθασμένες καθόσον εξοικονομούνται 188 εκ. ευρώ έναντι του στόχου των 66 εκ. Η κυβέρνηση υποσχέθηκε λεπτομερή έλεγχο και ενημέρωσή μας.
ΣΧΟΛΙΟ: Η προσπάθεια όπως φαίνεται επικεντρώνεται στο να αποδειχθεί ότι οι στόχοι της περικοπής έχουν ήδη επιτευχθεί από το 2013 και δεν απαιτείται νέα μείωση το 2014, λόγω κατάργησης των μισθολογικών βαθμών. Βέβαια δεν είναι και πολύ πιθανόν να αποδεχθεί η κυβέρνηση ότι έκανε λάθος, ούτε άρει την αδικία των διπλών περικοπών.
    2. Για την μείωση της μικτής σύνταξης 40% επί του ποσού που υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ (ν.4024/2011) για τους κάτω των 55 χωρίς 35 συντάξιμα και της Έκτακτης Εισφοράς Αλληλεγγύης σε όσους έχουν ηλικία κάτω των 60 ετών και αποστρατεύθηκαν με αίτηση τους, που υπέστησαν μείωση στη μικτή σύνταξη πάνω από 1.700 ευρώ, 6 έως 10% (ν.3986/2011 & ν.4002/2011) και την αποφυγή μείωσης 5-10-15-20% στο μέρισμα του ΜΤΣ, σε αυτά η Κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει καμία εξαίρεση, καθόσον είναι διατάξεις καθολικής εφαρμογής.
ΣΧΟΛΙΟ: Οι ηλικιακές ρατσιστικές περικοπές μπορεί να είναι διατάξεις καθολικής εφαρμογής αλλά είναι καθαρά στοχευμένες πάνω μας. Φαίνεται ότι η ΝΔ έπαψε να τις θεωρεί άδικες όπως έγραφε στο προεκλογικό της πρόγραμμα, ούτε θα τις άρει όπως υποσχέθηκε.
    3. Στο εργασιακό πέσαμε πάλι στις διατάξεις καθολικής εφαρμογής. Τώρα γιατί περικόπτεται η σύνταξη υπολογιζόμενη για το ποσό που υπερβαίνει τα 30 και όχι τα 60 ημερομίσθια ανειδίκευτου εργάτη που ισχύει για τους άλλους, ένας Θεός το ξέρει.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:
Εδώ μιλάμε καθαρά για εμπαιγμό και άρνηση.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ:
     1. Άμεση σύγκλιση από την ΕΑΑΣ των φορέων μας για σχεδιασμό και εκτέλεση δυναμικών, καθολικών κινητοποιήσεων και άλλων μορφών αντίδρασης.
     2. Συνάντηση των Προέδρων των ΕΑΑ, με την αξιωματική αντιπολίτευση και με τα κόμματα της συμπολίτευσης, με την ίδια ατζέντα θεμάτων, για σύγκριση απόψεων- προθέσεών τους.
     3. Συνεχή ενημέρωση των συναδέλφων προκειμένου να διαμορφώσουμε την ψήφο μας μαζικά και καθαρά, ανάλογα με τα συμφέροντά μας, χωρίς κανένα συναισθηματισμό.
Πασχάλης Κωνσταντίνος ΣΣΕ/82
11.ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Αγαπητοί Συνάδελφοι
    Σε συνέχεια των κυβερνητικών θέσεων για τα φλέγοντα θέματα του κλάδου μας παραθέτω τις ακόλουθες απόψεις :
     1. Οι παραιτήσεις συναδέλφων που κατέχουν ηγετικές (πολιτικές ή στρατιωτικές) θέσεις δεν αποτελούν λύση. Είναι προτιμότερο να μείνουν στη θέσεις τους, άσχετα με τις προσωπικές απόψεις του καθενός από μας για τα άτομα που τώρα κατέχουν τις θέσεις αυτές, ώστε:
          α. στις όποιες μελλοντικές εξελίξεις να είναι παρόντες συνάδελφοι και όχι άλλοι πολιτικοί παράγοντες που δεν έχουν σχέση με εμάς και
          β. σε συνεργασία με τις ΕΑΑ να μιλήσουν. Επικοινωνιακά θα έκανε μεγαλύτερη εντύπωση και πολιτικά θα είχε βαρύτητα μία κοινή συνέντευξη τύπου π.χ των δύο ΕφΕΘΑ για την απαράδεκτη και ΜΟΝΑΔΙΚΗ, σε σύγκριση με άλλους κλάδους, κατάσταση που μας έφεραν μέχρι σήμερα οι πολιτικές ηγεσίες.
    2. Δεν είναι επίσης λύση η παράδοση ξιφών, παρασήμων πηληκίων κλπ . Κανένας δεν μας τα χάρισε. Τα κερδίσαμε με κόπο, ιδρώτα, αίμα, πληγές που κάποιοι από εμάς κουβαλάνε μέχρι σήμερα και ζωές που χάθηκαν στον αγώνα που δώσαμε.
    3. Πολιτικοί εκβιασμοί μπορεί να έχουν κάποια επιτυχία αλλά πρέπει να κρατήσουμε κριτική στάση, καθόσον δεν είμαστε σε θέση να κατευθύνουμε, έστω και ένα σχετικά ικανοποιητικό ποσοστό των ψήφων που διαθέτουμε. Όμως, μπορούμε να επιτύχουμε περισσότερα, αν οι Οργανώσεις μας –ΕΑΑ και ΝΠΙΔ- αναπτύξουν διαύλους επικοινωνίας με τα κόμματα της αντιπολίτευσης . Μετά από τις σχετικές συζητήσεις με αυτά να αποσπάσουμε συγκεκριμένες γραπτές δεσμεύσεις και όχι ευχολόγια.
    4. Προτείνω όπως ο κλάδος μας, από τούδε και στο εξής, να εκπροσωπείτε από πενταμελή επιτροπή αποτελούμενη από τους Προέδρους των ΕΑΑ και από δύο προέδρους ή μέλη των λοιπών οργανώσεων, εκ περιτροπής ή κατόπιν άλλης απόφασης των. Έτσι όλοι θα συμμετέχουμε στις όποιες αρνητικές εξελίξεις και θα σταματήσουν οι φωνές σε βάρος των θεσμικών οργανώσεων μας.
    5. Στη δύσκολη κατάσταση που περνά η χώρα να επιδιώξουμε εφικτές βελτιώσεις που να αφορούν το σύνολο των συναδέλφων. Διαβάζοντας τις δηλώσεις που ακολούθησαν τις δύο συναντήσεις με πρωθυπουργό και υπουργείο οικονομικών διαπιστώνω ότι υπάρχουν σημεία που μπορούμε να επιμείνουμε.
    6. Ενδεικτικά σημεία που μπορούμε να επιμείνουμε σήμερα την περίοδο της κρίσης:
         α. Άμεση κατάργηση του ηλικιακού διαχωρισμού, μέτρο που κατ έξοχή πλήττει την τάξη μας και δεν έχει σοβαρή οικονομική επίπτωση.
         β. Κάπου διάβασα ότι ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή στον ΥΕΘΑ «να προτείνει τροποποιήσεις στο νέο μισθολόγιο για την άρση των τυχόν αδικιών». Αν αυτό αληθεύει να πιέσουμε στο υπουργείο μας για άμεση προώθηση των τροποποιήσεων και μέσα σ αυτές να περιληφθούν γενικότερες επιδιώξεις, όπως ο βασικός μισθός του ανθλγού να είναι ίσος με τον μέσο όρο των εισαγωγικών μισθών των άλλων ειδικών μισθολογίων.
    7. Τέλος, από τη στιγμή που τους αντιπροσώπους μας τους δέχτηκαν ο ΥΕΘΑ, το Υπουργείο Οικονομικών και ο Πρωθυπουργός, δεν καταλαβαίνω το νόημα ή τη επιδίωξη των μεμονωμένων πεζοδρομιακών κινητοποιήσεων. Προτείνω να συμμετέχουμε ΜΟΝΟ στις μαζικές κινητοποιήσεις και να επισπευσθούν οι επαφές με τα λοιπά κόμματα.
Με εκτίμηση
Δημήτρης Κατσούλης Ταξχος ε.α (ΜΧ)
Ο ΤΙ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ
12.Αλίμονο, Μαρδόνιε!
«Παπαί, Μαρδόνιε, κοίους επ’ άνδρας ήγαγες μαχησόμενους ημέας, οί ου περί χρημάτων τον αγώνα ποιούνται, αλλά περί αρετής»
Ηρόδοτος 8, 26
480 π.Χ – Τέλη Ιουλίου, αρχές Αυγούστου – Αρτεμίσιο
    Ο περσικός στόλος, με τρεις φορές περισσότερα πλοία, ναυμαχεί με τον ελληνικό στο Αρτεμίσιο.    Σχεδόν ταυτόχρονα γίνεται η μάχη των Θερμοπυλών.
    Ο Πέρσης στρατηγός Τριτανταίχμης μαθαίνει ότι οι Έλληνες αγωνίζονται στους ολυμπιακούς αγώνες με βραβείο ένα δάφνινο στεφάνι.
    Και αναφωνεί:
«Αλίμονο, Μαρδόνιε, με ποιους άντρες μας έφερες να πολεμήσουμε; Με αυτούς που δεν αγωνίζονται για χρήματα, αλλά για την αρετή.»
    Τη συνέχεια την ξέρετε.
2004 μ.Χ – Αύγουστος - Αθήνα
    100.000 άνθρωποι στο Ολυμπιακό Στάδιο, και εκατομμύρια άλλοι στις οθόνες τους, τραγουδάνε και φωνάζουν: «Όπα! Γεια σου Ελλάδα, αθάνατη».
    Οι δημοσιογράφοι στα κανάλια συγχαίρουν τους διοργανωτές.
«Είναι η καλύτερη έναρξη αγώνων που έχει γίνει», λένε και οι τηλεθεατές γεμίζουν υπερηφάνεια, γνήσια τέκνα ένδοξων προγόνων.
    Την επομένη οι φυλλάδες θα έχουν ως πρωτοσέλιδο μια φωτογραφία από το στάδιο και από πάνω με ολόχρυσα γράμματα:
«Η Ελλάδα τα κατάφερε!» ή «Μπράβο σας, Έλληνες»
    Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει -προτού σωπάσει μια για πάντα- για το όραμα της Ελλάδας και το αδάμαστο πνεύμα της.
    Και οι θεατές κοιτάνε τα πυροτεχνήματα και βγάζουν επιφωνήματα θαυμασμού: «ΟΟΟΟ – ΑΑΑΑΑ – ΠΟ, ΠΟ!»
    Το ξέρουν ότι οι αγώνες δεν γίνονται για ένα δάφνινο στεφάνι και ότι το «όραμα» θα το πληρώσουν εκείνοι οι ίδιοι -από τις γεμάτες δανεικά τσέπες τους.
    Δεν ξέρουν –ή δε θέλουν να το σκέφτονται- ότι τα πυροτεχνήματα που θα εκραγούν σε λίγο καιρό θα είναι οι ζωές τους, αλλά τότε τα επιφωνήματα δεν θα είναι θαυμασμού.
    Δεν ξέρουν ότι σε λίγα χρόνια οι Πέρσες θα ζητήσουν το λογαριασμό, για κάθε όπα, για κάθε τραγούδι, για κάθε πυροτέχνημα.
    Και αυτός θα είναι πληρωτέος σε αίμα, το αίμα το δικό τους και των παιδιών τους.
    Και οι Μήδοι στρατηγοί που έστησαν αυτή την φιέστα, τοκογλύφοι ημεδαποί και αλλοδαποί, οι άνθρωποι που έβγαλαν δισεκατομμύρια και θα βγάλουν πολλά περισσότερα όταν έρθει η ώρα της αποπληρωμής, χαμογελούν και λένε:
«Αστείο είναι, Μαμωνά, τι αθύρματα μας έφερες να εξανδραποδίσουμε.»
Τη συνέχεια τη ζείτε…
http://sanejoker.blogspot.gr/2013/02/blog-post_12.html



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου