Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1043

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1043
 Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, είναι δικά μου.
ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ
1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
2.ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ
3.Παναγιωτόπουλος: Χωρίς τις Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα υπήρχε ούτε οικονομία ούτε τουρισμός
4.Ο καλοπληρωμένος Γ. Μέργος, που θεωρεί "υψηλό" τoν κατώτατο μισθό
5.Μέργος: Συκοφαντίες ΣΥΡΙΖΑ. Λαμβάνω μόνο δύο μισθούς
6.Φιάσκο η εφεδρεία. Κανονικά στην εργασία τους οι υπάλληλοι που απομακρύνθηκαν
7.Φωτιά οι λογαριασμοί του νερού... καταναλωτής πλήρωσε 980 ευρώ
8.Στουρνάρας: Δεν θα μειωθεί ο κατώτατος μισθός
9.Το λάθος του ΔΝΤ, οι διορθώσεις & ο «πάγος» από την Κομισιόν
10.Συνελήφθη ο διοικητής του Α.Τ. Αιγάλεω για εκβιασμό αλλοδαπών
11.Ταΐζουν πλουσιοπάροχα τους λαθρομετανάστες, ενώ οι Έλληνες υποφέρουν
12.Το μεγαλείο της ευγενούς άμιλλας
13.Ε Τ Α Ι Ρ Ε Ι Α     Μ Α Κ Ε Δ Ο Ν Ι Κ Ω Ν Σ     Π Ο Υ Δ Ω Ν
14.ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ !!!!!
15.ΣΠΟΥΔΕΣ
16.Συνάντηση Αναπλ.Υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα με ΠΟΣ
17."Οι απόστρατοι και ο ηγεμών"!
1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
Βαλεντίνος, Βαλεντίων, Βαλεντίνο, Ντίνος, Βαλεντίνη, Βαλεντίνα, Ντίνα
ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
2.ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ
H XOΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΒΑΦΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΝΤΑ ΝΕΩΝ
ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΟ ΒΑΦΟΠΟΥΛΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013 ΣΤΙΣ 8.00ΜΜ
ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΜΕΛΩΔΙΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ
ΤΟΥ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ & ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΘΗΛΕΩΝ ΜΕΛΙΣΣΑ
ΕΠΕΙΔΗ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΑΥΤΟ ΣΚΟΠΟ, ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΒΑΦΟΠΟΥΛΕΙΟ ΤΑ ΕΙΔΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΗΛΩΣΑΝ ΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΠΩΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ. ΔΗΛΑΔΗ :
ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ
(ΖΥΜΑΡΙΚΑ, ΖΑΧΑΡΗ, ΓΑΛΑΤΑ ΕΒΑΠΟΡΕ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΡΙΔΕΣ, ΝΕΣΚΑΦΕ, ΚΑΦΕ, ΟΣΠΡΙΑ,ΡΥΖΙ, ΑΛΑΤΙ, ΛΑΔΙ ΚΛΠ)
ΕΙΔΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ
(ΧΑΡΤΙ ΥΓΕΙΑΣ, ΣΕΡΒΙΕΤΕΣ, ΧΑΡΤΟΠΕΤΣΕΤΕΣ, ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ, ΣΑΜΠΟΥΑΝ, ΜΑΛΑΚΤΙΚΑ, ΑΝΤΙΦΘΕΙΡΙΚΑ ΚΛΠ)
ΡΟΥΧΑ ΚΑΙ ΚΛΙΝΟΣΚΕΠΑΣΜΑΤΑ ΣΕ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΣΙΔΕΡΩΜΕΝΑ
ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
3.Παναγιωτόπουλος: Χωρίς τις Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα υπήρχε ούτε οικονομία ούτε τουρισμός
ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΕΡΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΗΡΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ, ΜΕ ΤΙΣ ΜΑ@@@ΙΕΣ ΠΟΥ τους ΕΙΠΕ.
ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ‘’ΙΔΙΟΝ’’ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΟΣ.

    Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε την 16η Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού στο Διδυμότειχο και το μεθοριακό στρατιωτικό φυλάκιο των Καστανιών στην Ορεστιάδα.
    Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της επίσκεψης, ο κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος έστειλε ένα «μήνυμα», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι «εδώ στον Έβρο, αλλά και στα νησιά του Αιγαίου, είναι το μεγαλύτερο μέρος της αποτρεπτικής δύναμης της χώρας μας. Εδώ, δεκάδες χιλιάδες στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων -από τους ανώτατους αξιωματικούς και τους διοικητές, μέχρι τους απλούς στρατεύσιμους που κάνουν τη θητεία τους, τα δικά μας τα παιδιά- δίνουν ένα καθημερινό, δύσκολο αγώνα, κάτω από αντίξοες συνθήκες τις περισσότερες φορές, για να μπορούμε όλοι οι Έλληνες να αισθανόμαστε ασφαλείς και να μπορούμε να φέρουμε σε πέρας την προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο».
    «Χωρίς αυτούς τους ανθρώπους» συνέχισε, «δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε το παραμικρό: ούτε οικονομία, ούτε τουρισμό, ούτε οποιαδήποτε άλλη κοινωνική ή εμπορική δραστηριότητα».
    «Η πατρίδα γνωρίζει πόσο μεγάλη είναι η προσφορά τους και, όταν ο τόπος ξανασταθεί στα πόδια του, όταν έρθει η ανάκαμψη, θα τους αποδώσει τα οφειλόμενα, πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι πιστεύουν ορισμένοι» προσέθεσε ο υπουργός.
Εάν ήταν ειλικρινής, η τελευταία του δηλώσεις θα ήταν
«Η πατρίδα γνωρίζει αλλά δεν αναγνωρίζει πόσο μεγάλη είναι η προσφορά τους και, όταν ο τόπος ξανασταθεί στα πόδια του, όταν έρθει η ανάκαμψη, μετά από τρία τερμενα πιστεύω,θα τους αποδώσει όλα όσα τους κλέψαμε, πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι πιστεύουν ορισμένοι»
protothema.gr
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
4.Ο καλοπληρωμένος Γ. Μέργος, που θεωρεί "υψηλό" τoν κατώτατο μισθό
    Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την απαράδεκτη δήλωση Μέργου για τον κατώτατο μισθό. Πόσα χρήματα παίρνει για τη θέση του στο υπουργείο Οικονομικών
    Να απορροφήσει τις αντιδράσεις από την απαράδεκτη δήλωση του γγ του υπουργείου Οικονομικών Γιώργου Μέργου, περί "υψηλού" κατώτατου μισθού στην Ελλάδα, επιχειρεί η κυβέρνηση.
    Το υπουργείο Οικονομικών, αλλά και ο υπουργός Εργασίας "άδειασαν" τον γενικό γραμματέα, ενώ σε σκληρές δηλώσεις αποδοκιμασίας προχώρησαν όλα τα κόμματα.
    Ο κ. Μέργος, υποχρεώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης να ανασκευάσει, λέγοντας ότι "απομονώθηκε" η δήλωσή του, ωστόσο το ερώτημα είναι αν λειτούργησε ως "λαγός" για όσα περιμένουν τους εργαζόμενους στο μέλλον.
    Πόσα παίρνει όμως ο κ. Μέργος, που θεωρεί πολλά τα 586 ευρώ;
Η ΔΗΛΩΣΗ «Το μοναδιαίο κόστος εργασίας μειώθηκε στην Ελλάδα, αλλά ο κατώτατος μισθός παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Αυτό πρέπει να το προσέξουμε στην ανάπτυξη. Η ευελιξία στην αγορά εργασίας όπως εφαρμόστηκε στη Βόρεια Ευρώπη μπορεί να αποτελέσει για εμάς εμπειρία αφού δεν επηρεάστηκε η κοινωνική συνοχή»!
    Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών αμείβεται με 3.700 ευρώ καθαρά το μήνα (5.000 μεικτά) για τη θέση του στο υπουργείο Οικονομικών.
    Επίσης λαμβάνει μισθό για τη συμμετοχή του στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (περίπου 2.500).Είναι επίσης καθηγητής Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
    Με τόσο υψηλές αμοιβές είναι φυσικό να μην καταλαβαίνει ότι με 586 ευρώ δεν μπορεί κάποιος να ζήσει και να θεωρεί ότι περαιτέρω μείωση θα φέρει την πολυπόθητη ανάπτυξη.
Ποιος είναι ο γγ του υπουργείου Οικονομικών
    Ο κ. Μέργος, ο οποίος διδάσκει από το 1986, σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει MSc από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και PhD από το Πανεπιστήμιο Stanford των ΗΠΑ στην Εφαρμοσμένη Οικονομική.
    Από το 1983 έως το 1986 εργάστηκε ως Ερευνητής-Οικονομολόγος στην Παγκόσμια Τράπεζα. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών την περίοδο 2004 – 2007, αλλά και Διοικητής του ΙΚΑ τη διετία 2007-2009. Διετέλεσε, επίσης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Συντάξεων του Συμβουλίου της Ευρώπης από τον Μάιο του 2009 μέχρι τον Μάιο του2012.
    Έχει διατελέσει εκπρόσωπος του δημοσίου στο Δ.Σ. της Alpha Bank (2009-2010) και μέλος του Δ.Σ εισηγμένων εταιρειών. Έχει συνεργασθεί ερευνητικά με το ΙΟΒΕ (1990-1996), συμβουλευτικά με Διεθνείς Οργανισμούς και ως Εμπειρογνώμων με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (DG External Relations), σε θέματα αναπτυξιακής συνεργασίας.
    Σε αναδίπλωση της δήλωσής του περί "υψηλού" κατώτατου μισθού προχώρησε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργος Μέργος, μετά τον σάλο που προκλήθηκε και το "άδειασμα" από την κυβέρνηση.
    "Σε ομιλία μου σήμερα, στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών, παρουσίασα τις προσωπικές μου απόψεις για το πώς μπορούμε να ενισχύσουμε την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.
    Από ολόκληρη την ομιλία, απομονώθηκε ένα απόσπασμα που παρουσίασε στοιχεία της Eurostat για το επίπεδο του κατώτατου μισθού στις χώρες της Ευρώπης", αναφέρει χαρακτηριστικά.
"Ουδέποτε ζήτησα μείωση του κατώτατου μισθού. Οι μισθοί στην Ελλάδα, μετά τη δημοσιονομική προσαρμογή των τελευταίων ετών, έχουν μειωθεί πάρα πολύ και είναι ήδη σε πολύ χαμηλά επίπεδα.
Στην ομιλία μου, αναλύω το πώς η ανταγωνιστικότητα θα πρέπει να προέλθει από βελτίωση της παραγωγικότητας του συνολικού συστήματος και όχι από άλλη μείωση μισθών.
Αυτό δυστυχώς αποσιωπήθηκε με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις", επισημαίνει.
http://news247.gr/
5.Μέργος: Συκοφαντίες ΣΥΡΙΖΑ. Λαμβάνω μόνο δύο μισθούς
ΕΔΩ ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΡΕΛΛΛΛΑΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ !
Ο ΚΑΘΕ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΣ ΜΕΣΑΚΙΑΣ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΜΙΑ ΒΟ’Ι’ΔΟΣΧΟΛΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΡΙΤΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΤΗΣ ΟΛΩΝ !
ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ, ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΡΕΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ?
 ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΟΣΟ 12 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ, ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΕΙ, ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ.
ΛΙΓΗ ΝΤΡΟΠΗ ΠΙΑ… Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΓΕΜΙΣΕ ΑΠΟ ΦΕΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΠΛΕΟΥΝ.
    Το μισθό του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών και του εκπροσώπου του υπουργείου στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας λαμβάνει ο Γιώργος Μέργος, που με νέα του δήλωση σημειώνει ότι δεν λαμβάνει το μισθό από το Πανεπιστήμιο, δεδομένου ότι έχουν ανασταλεί τα καθηγητικά του καθήκοντα.
    Στη δήλωσή του, ο κ. Μέργος αναφέρει:
"Για δεύτερη συνεχή ημέρα γίνομαι στόχος λαϊκίστικων και παραπλανητικών επιθέσεων.
Σήμερα, κάποιοι, και συγκεκριμένα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Παπαδημούλης ανακάλυψε ότι εισπράττω τρεις μισθούς, χρήζοντάς με έτσι με πολυθεσίτη.
Για την ενημέρωσή του, αλλά και όποιου ενδιαφερόμενου, από τις 17 Ιουλίου που ορίστηκα Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Οικονομικών, δεν λαμβάνω το μισθό μου από το Πανεπιστήμιο, αφού υπάρχει αναστολή των καθηγητικών μου καθηκόντων.
Η μοναδική αμοιβή μου από τον Ιούλιο του 2012 είναι ο μισθός του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών και η αποζημίωση ως ο εκπρόσωπος του Υπουργείου στο γενικό συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όπως ο νόμος ορίζει, και όπως άλλωστε και ο προκάτοχός μου Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου ελάμβανε", ολοκληρώνει η ανακοίνωση.
    Να σημειωθεί ότι ο ίδιος δήλωσε την Τρίτη το απόγευμα ότι ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα παραμένει πολύ υψηλός, γεγονός που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.
    Λίγη ώρα αργότερα ακολούθησε και η εν μέρει αναδίπλωσή του, χωρίς ωστόσο αυτό, να καθησυχάσει την αξιωματική αντιπολίτευση.
6.Φιάσκο η εφεδρεία. Κανονικά στην εργασία τους οι υπάλληλοι που απομακρύνθηκαν
ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
    Από τους 2.000 δημοσίους υπαλλήλους που τέθηκαν σε καθεστώς εφεδρείας, οι περισσότεροι εργάζονται κανονικά. Πώς ο ελλιπής σχεδιασμός και τα νομικά κενά έριξαν το μέτρο στο "κενό"
Όλες οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την απομάκρυνση προσωπικού από το Δημόσιο καθίστανται αναποτελεσματικές και ανενεργές, με αποτέλεσμα να επανέρχεται δυναμικά από τους δανειστές της χώρας μας το αίτημα για άμεσες απολύσεις.
    Σύμφωνα με δημοσίευμα του "Έθνους", ο ελλιπής κυβερνητικός σχεδιασμός και τα νομικά κενά έχουν οδηγήσει σε μαζικές δικαιώσεις εργαζομένων στα δικαστήρια, με αποτέλεσμα από τους 2.000 εργαζομένους που υπήχθησαν στο καθεστώς, οι περισσότεροι να εργάζονται κανονικά.
    Πιο συγκεκριμένα, η πλειονότητα των δημοσίων υπαλλήλων που τέθηκαν σε καθεστώς εφεδρείας επιστρέφουν στις θέσεις τους στο Δημόσιο, ύστερα από δικαστικές αποφάσεις.
    Από τη διαθεσιμότητα που εφαρμόστηκε υπό υπουργίας Μανιτάκη, τέθηκαν στο νέο καθεστώς 2.000 δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι λαμβάνουν το 75% των αποδοχών τους για έναν χρόνο.
    Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕ - ΟΤΑ, περισσότεροι από τους μισούς έχουν επιστρέψει στις θέσεις τους, ενώ από τους 500 "διαθέσιμους" εργαζόμενους της τοπικής αυτοδιοίκησης οι 300 εργάζονται κανονικά, με προσωρινές διαταγές δικαστηρίων ή ασφαλιστικά μέτρα και εκδικάζονται καθημερινά δεκάδες υποθέσεις που δικαιώνουν υπαλλήλους υπό εφεδρεία.
    Για την εφαρμογή της εφεδρείας υπό υπουργία Ρέππα, ο στόχος ήταν η απομάκρυνση 15.000 υπάλληλοι, οι οποίοι θα αμείβονταν με το 60% του βασικού μισθού τους για έναν χρόνο και κατόπιν θα απολύονταν.
    Στο προσυνταξιακό καθεστώς όμως μπήκαν μόνο 9.000 υπάλληλοι, που ήθελαν μέχρι 3 χρόνια για να συνταξιοδοτηθούν από τον αρχικό στόχο των 15.000 υπαλλήλων.
    Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, αρχικά τέθηκαν σε εφεδρεία 750 υπάλληλοι, οι οποίοι μειώθηκαν σε 250 ύστερα από νομοθετικές παρεμβάσεις που εξαιρούσαν προσωπικό από το νέο καθεστώς, και κατόπιν δικαστικών αποφάσεων που δικαίωναν υπαλλήλους, οι έφεδροι μειώθηκαν σε 32 εργαζομένους με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, από καταργούμενους και συγχωνευόμενους οργανισμούς, ενώ οι υπόλοιποι επέστρεψαν στις υπηρεσίες τους.
http://news247.gr/
7.Φωτιά οι λογαριασμοί του νερού... καταναλωτής πλήρωσε 980 ευρώ
    “Απανωτά εγκεφαλικά” προκάλεσαν οι φουσκωμένοι λογαριασμοί του νερού που πήραν στα χέρια τους οι καταναλωτές στο Δήμο Θέρμης στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με το thousandnews.gr Σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε στην τοπική εφημερίδα "Άποψη", ίλιγγο προκάλεσε σε καταναλωτή ο λογαριασμός του νερού που άγγιζε τα 980 ευρώ! Σαν μαχαιριά στην καρδιά λειτούργησε σε 78χρονη συνταξιούχο του ΙΚΑ το τιμολόγιο της ΔΕΥΑΘ.
    Εκείνη κι ο 86χρονος συζυγός της ζουν μόνοι τους σε μία μονοκατοικία με ένα μικρό λαχανόκηπο και λίγες ελιές στα Βασιλικά. Το ηλικιωμένο ζευγάρι καλείται τώρα να πληρώσει 157 ευρώ για κατανάλωση τετραμήνου όταν ο προηγούμενος λογαριασμός ήταν μόλις 64 ευρώ. Δηλαδή ο καινούργιος λογαριασμός είναι υπερδιπλάσιος από τον προηγούμενο!
    Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο καταναλωτής Ε.Δ. ο οποίος επιβαρύνεται κατά 300% συγκριτικά με το ότι πλήρωνε για ύδρευση με το προηγούμενο τιμολογιακό καθεστώς. Οι καταναλωτές καλούνται να βάλουν βαθιά στο χέρι στην τσέπη για ένα κοινωνικό αγαθό, όπως το νερό! “ Το νερό στη Θέρμη είναι πιο ακριβό κι από το πετρέλαιο, "δηλώνει ο κ Αρίστος. Όπως αναφέρει, ο λογαριασμός ήρθε διπλασιος από τον προηγούμενο.
    Ο ίδιος καταναλωτής με κατανάλωση 255m3 νερού για ένα εξάμηνο κατέβαλλε 110,3 ευρώ ενώ τώρα με κατανάλωση 225m3 νερού καλείται να πληρώσει 460 ευρω!
Newsit.gr
8.Στουρνάρας: Δεν θα μειωθεί ο κατώτατος μισθός
Ενταξει, αλλα δε μας λεει τι θα γινουν ολοι οι μεγαλυτεροι του κατωτατου. Γιατί, δεν το περιμένετε ????

    Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να μειωθεί περαιτέρω ο κατωτατος μισθός έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι ο Όλι Ρεν αναφέρεται σε «αναθεώρηση» και όχι μείωσή του και κατηγορώντας τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Χουντή ότι παίζει με τις λέξεις.
    «Κάποιοι παίζουν με τις λέξεις, αλλά στην ουσία παίζουν ένα άσχημο παιχνίδι στις πλάτες του ελληνικού λαού. Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Νίκος Χουντής, επικαλείται απάντηση του Επιτρόπου Όλι Ρεν για να στοιχειοθετήσει δήθεν συμφωνία για μείωση του κατώτατου μισθού από το 2014» δήλωσε ο κ. Στουρνάρας.
Ethnos.gr
9.Το λάθος του ΔΝΤ, οι διορθώσεις & ο «πάγος» από την Κομισιόν
    Ο υπουργός Οικονομικών έθεσε και χθες στο ECOFIN το θέμα να υπάρξει έγγραφη τοποθέτηση από την ΕΕ και το Ταμείο για τον πολλαπλασιαστή που οδήγησε σε λανθασμένη εκτίμηση της ύφεσης. Αντίδραση από τον Ευρωπαίο επίτροπο, που υποστήριξε ότι το ελληνικό πρόγραμμα είναι απόλυτα σωστό
    Το «λάθος» του ΔΝΤ έθεσε και χθες ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ECOFIN στις Βρυξέλλες, όμως ο επίτροπος Ολι Ρεν έσπευσε να βάλει «πάγο» στην προσπάθεια της ελληνικής πλευράς για διορθώσεις στο οικονομικό πρόγραμμα. Στην παρούσα φάση η κυβέρνηση θέτει ως στόχο τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 19% αν δεν γίνει δεκτό το αρχικό αίτημα να πέσει στο 13%.
    Σύμφωνα με πληροφορίες η Κομισιόν, σε αντίθεση με το ΔΝΤ, επιμένει ότι δεν έχει υπάρξει λάθος στον υπολογισμό των επιπτώσεων των μέτρων λιτότητας στην ύφεση και υπεραμύνεται του Μνημονίου.
    Ο υπουργός Οικονομικών πάντως δεν κατέθεσε τα όπλα και ζήτησε να υπάρξει έγγραφη τοποθέτηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ για τον τρόπο υπολογισμού των πολλαπλασιαστών που τελικά οδήγησαν σε λανθασμένη εκτίμηση της ύφεσης.
    Οπως τονίζει πηγή του οικονομικού επιτελείου, μόνο έπειτα από επίσημη παραδοχή της τρόικας ότι το πρόγραμμα βασίστηκε σε άστοχες προβλέψεις θα μπορέσει η ελληνική κυβέρνηση να επιδιώξει και να επιτύχει επαναδιαπραγμάτευση μέτρων του Μνημονίου.
    Προσθέτει πως πρέπει να τίθενται ρεαλιστικοί στόχοι για ένα πιο ευέλικτο οικονομικό πρόγραμμα και αναφέρει ως παράδειγμα τον ΦΠΑ στην εστίαση, ο οποίος μπορεί να υποχωρήσει αν όχι στο 13%, που είναι η αρχική επιδίωξη, έστω στο 19% (από 23% που είναι σήμερα). Πιο αναλυτικά, αρχικά ο κ. Στουρνάρας έθεσε το θέμα των λεγόμενων δημοσιονομικών πολλαπλασιαστών για υποεκτίμηση της ύφεσης, εξέλιξη η οποία, κατά την Αθήνα, θα πρέπει να οδηγήσει σε χαλάρωση του προγράμματος, το βράδυ της Δευτέρας στη συνεδρίαση του Eurogroup απευθυνόμενος στη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κ. Λαγκάρντ. Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του η Γαλλίδα αξιωματούχος κρατούσε σημειώσεις αλλά δεν πήρε θέση και επιφυλάχθηκε να απαντήσει.
    Το θέμα έθεσε εκ νέου ο υπουργός Οικονομικών χθες στη συνεδρίαση του ECOFIN. Ομως άμεση ήταν η αντίδραση του επιτρόπου Νομισματικών και Οικονομικών Υποθέσεων Ολι Ρεν.
    Παίρνοντας τον λόγο, υπογράμμισε ότι τα όσα λέγονται για το μείγμα της οικονομικής πολιτικής που ακολουθείται είναι απλοϊκά και αβάσιμα, τονίζοντας ότι το ελληνικό πρόγραμμα είναι απολύτως σωστό. Στη συνέχεια παρενέβη ο κ. Στουρνάρας, ο οποίος ζήτησε από τον Ολι Ρεν να τοποθετηθεί δημόσια επί του ζητήματος και να γνωστοποιήσει την αμετακίνητη θέση της Κομισιόν.
Ενημέρωση
    Στη συζήτηση ενεπλάκη ο προεδρεύων του Συμβουλίου ECOFIN, Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών Μάικλ Νούναν, ο οποίος με το επιχείρημα ότι το θέμα απασχολεί πολλούς υπουργούς Οικονομικών ζήτησε από την τρόικα να ενημερώσει για το θέμα μέχρι το επόμενο ECOFIN. Το αίτημα αυτό δεν έλαβε απάντηση από τον Ολι Ρεν, πιστοποιώντας με τον τρόπο αυτό την αδιάλλακτη στάση της Κομισιόν. Πάντως, πηγές της Επιτροπής εξέφραζαν απορία για το τι πραγματικά ζητά η Αθήνα, καθώς, όπως σημείωναν χαρακτηριστικά, δεν έχει υποβληθεί οποιοδήποτε επίσημο αίτημα επανεξέτασης του προγράμματος από την Ελλάδα.
    Μάλιστα, οι ίδιες πηγές αμφισβήτησαν ανοιχτά τα στοιχεία του ΔΝΤ περί λάθους στην οικονομική πολιτική. Από την άλλη, το επιχείρημα του οικονομικού επιτελείου είναι ότι για να υπάρξει οποιοδήποτε αίτημα για αλλαγές στο πρόγραμμα, θα πρέπει προηγουμένως να λάβει επίσημο... μανδύα η ήδη εκφρασμένη θέση του ΔΝΤ ότι αυτό βασίστηκε σε λάθος μακροοικονομικές παραδοχές.
    Πάντως η θέση της Ευρωζώνης, όπως τη γνωστοποίησε ο επικεφαλής της Γερούν Ντέισελμπλουμ μετά το Eurogroup, είναι ότι πρόκειται για «ακαδημαϊκού τύπου συζήτηση», την οποία οι υπουργοί Οικονομικών παρακολουθούν στενά χωρίς όμως να έχουν ληφθεί αποφάσεις.
Ethnos.gr Κ. Τσαχάκης - Β. Δεμίρης
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
10.Συνελήφθη ο διοικητής του Α.Τ. Αιγάλεω για εκβιασμό αλλοδαπών
ΡΕ ΤΟΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ….ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΣΟ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΜΗΝΑ ????
ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ?

    Επ' αυτοφώρω συνέλαβαν άνδρες του τμήματος εσωτερικών υποθέσεων τον διοικητή του τμήματος ασφαλείας Αιγάλεω να χρηματίζεται από αλλοδαπό ιδιοκτήτη καταστήματος, προκειμένου να μην τον καταγγείλει για σοβαρές υγειονομικές παραβάσεις.
    Η είδηση έσκασε σαν βόμβα εν αιθρία, καθώς όπως αποδείχθηκε, ο συλληφθείς δρούσε μαζί με ένα απόστρατο αξιωματικό και έναν αλλοδαπό πακιστανικής καταγωγής και φέρονται να εκβίαζαν καταστηματάρχες, προκειμένου να αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά.
    Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον διοικητή του τμήματος Αιγάλεω, μετά από καταγγελία Πακιστανού.
    Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι Mega, ο εν λόγω αστυνομικός μετέβη σε κατάστημα αλλοδαπού στην περιοχή, ζητώντας 2.000 ευρώ, προκειμένου να μην βεβαιώσει πρόστιμο 10.000.
    Τελικώς, συμφώνησαν να λάβει 1.000 ευρώ και δη σε δόσεις.
    Όταν πήγε να "εισπράξει" τη δεύτερη δόση, τον περίμεναν άνδρες από το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, οι οποίοι και τον συνέλαβαν.
    Μαζί με τον διοικητή ασφαλείας, συνελήφθη και συνταξιούχος αστυνομικός.
    Στην ΕΛ.ΑΣ υπάρχουν ενδείξεις ότι ο συλληφθείς έχει στο ενεργητικό του και άλλους εκβιασμούς.
http://news247.gr/
11.Ταΐζουν πλουσιοπάροχα τους λαθρομετανάστες, ενώ οι Έλληνες υποφέρουν
    Θέλουν, τελικά, να μας τρελάνουν τελείως.
    Δεν εξηγείται αλλιώς η θέρμη με την οποία αγκαλιάζει τους λαθρομετανάστες η κυβέρνηση βοηθώντας να περνάνε «ζωή μπέικη» στα κέντρα φιλοξενίας στα οποία βρίσκονται.
    Την ίδια στιγμή που η ανεργία θερίζει, που όλο και περισσότεροι Έλληνες βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, που τα Ελληνόπουλα λιποθυμούν στο προαύλιο των σχολείων από την πείνα, το ανάλγητο και ανθελληνικό κράτος της συγκυβέρνησης συνεχίζει να προκαλεί ασύστολα.
    Ενώ, λοιπόν, το υπουργείο Παιδείας δαπανά 2,2 ευρώ ανά άτομο για την σίτιση στις φοιτητικές εστίες, η αντίστοιχη σίτιση των λαθρομεταναστών αποδεικνύεται «γκουρμέ», μιας και το κόστος της είναι πολλαπλάσιο, φτάνοντας κατά περίπτωση στα 12 ευρώ ή κατά μέσο όρο τα 5,8? ανά άτομο ημερησίως.
    Επομένως, περισσότερα από 25 εκατ. ευρώ (!) ετησίως δίνονται για τη σίτιση των λαθρομεταναστών μέσω εταιρειών catering, στα ανά την επικράτεια κέντρα κράτησης, ενώ το ποσό μεγαλώνει κατά πολύ περισσότερο για την κάλυψη των υπόλοιπων αναγκών τους, φτάνοντας στα 20 ευρώ ημερησίως. Και αυτό συμβαίνει, ενώ τα χρήματα θα μπορούσαν να είναι έως και τέσσερις φορές λιγότερα, αν κρίνουμε από το κόστος σίτισης των Ελλήνων φοιτητών.
    Το θέμα γίνεται ακόμα σοβαρότερο αν αναλογιστούμε τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η Ελληνική Κοινωνία και αναφέρθηκαν στην αρχή του κειμένου. Δεν μπορεί οι Έλληνες να φυτοζωούν, να υποφέρουν από την εφαρμογή του μνημονίου και οι παράνομοι μετανάστες να περνούν «ζωή και κότα». Δεν μπορεί οι Έλληνες να παγώνουν από το κρύο, λόγω της έλλειψης πετρελαίου και οι λαθρομετανάστες να αντιμετωπίζονται προνομιακά με στέγαση, θέρμανση και πλούσιο φαγητό.
    Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν χωρούν μεσοβέζικες στάσεις, καθώς η λύση είναι μία και μοναδική.
Άμεση απέλαση όλων των λαθρομεταναστών. Ούτε ένα ευρώ στους παράνομους αλλοδαπούς. Για τους πιο «σκληροπυρηνικούς» αντιρατσιστές, οι οποίοι βρίσκονται εκτός κάθε εθνικής και κοινωνικής πραγματικότητας και ζητούν, εκ του ασφαλούς, περισσότερα δικαιώματα για τους λαθρομετανάστες, τους επιτρέπουμε να τους πάρουν στα πολυτελή σπίτια τους, όπου και θα μπορούν να τους ταΐζουν, να τους θερμαίνουν και να τους κάνουν ευχάριστη την διαμονή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
12.Το μεγαλείο της ευγενούς άμιλλας
ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΧΟΣ
    Ένα περιστατικό που δείχνει το μεγαλείο του αθλητισμού και παράλληλα μεταδίδει αισιοδοξία και ελπίδα. Μία από αυτές τις ιστορίες που χάνονται στον ορυμαγδό των αρνητικών ειδήσεων που μας τροφοδοτούν τα μαζικά μέσα ενημέρωσης.
     Συνέβη στον αγώνα ανώμαλου δρόμου στο Ναβάρε της Ισπανίας τον περασμένο μήνα, όταν ο Ισπανός αθλητής Iván Fernández Anaya, πρωταθλητής Ισπανίας στα 5 χιλιόμετρα στη κατηγορία των νέων, άφησε τον Κενιάτη συναθλητή του Abel Mutai, Ολυμπιονίκη στον ανώμαλο δρόμο, να τερματίσει πρώτος.
    Βρισκόταν στη δεύτερη θέση, σε αρκετά μεγάλη απόσταση από τον προπορευόμενο Αμπέλ Μουτάι, ο οποίος είχε κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα των 3000 μέτρων στήπλ, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το περασμένο καλοκαίρι.
    Μπαίνοντας όμως στην τελική ευθεία, ο Βάσκος αθλητής είδε τον Κενυάτη δρομέα – σίγουρο νικητή της κούρσας – σαν να χάνει την αίσθηση του χώρου, και να σταματά να τρέχει μόλις 10 μέτρα πριν από το νήμα, νομίζοντας πως είχε κιόλας περάσει τη γραμμή!
    Ο Φερναντέζ Ανάγια τον έφτασε και, αντί να τον προσπεράσει και να τερματίσει εκείνος πρώτος, σταμάτησε επί τόπου και με διάφορα νοήματα κατηύθυνε τον Μουτάι προς την γραμμή και τον βοήθησε να τερματίσει πρώτος.
    «Δεν άξιζα να κερδίσω. Δεν θα μπορούσα να καλύψω την απόσταση ανάμεσά μας αν δεν είχε κάνει λάθος» δήλωσε ο Ισπανός αθλητής δίνοντας την πρωτιά στον συναθλητή του.
    «Ακόμα και εάν μου έλεγε κάποιος ότι, κερδίζοντας αυτόν τον αγώνα θα εξασφάλιζα μια θέση με την ισπανική ομάδα στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου, δεν θα το έκανα. Η ενέργειά μου να βοηθήσω τον πελαγωμένο συναθλητή μου ήταν αυθόρμητη, και η ηθική μου ικανοποίηση από αυτήν είναι πολύ μεγαλύτερη από οποιοδήποτε μετάλλιο. Για μένα, ιδίως με όσα συμβαίνουν σήμερα στη κοινωνία, στην πολιτική, κλπ, όπου ο κάθε ένας κοιτάζει μόνο το δικό του συμφέρον, νομίζω ότι το να ενδιαφέρεσαι για τον συνάνθρωπό σου, έχει μία ιδιαίτερη αξία«
    Είναι ένα θέμα που το ανέδειξε η Ισπανική εφημερίδα El pais αλλά τα περισσότερα media το ανακάλυψαν αρκετές εβδομάδες αργότερα.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
13.Ε Τ Α Ι Ρ Ε Ι Α    Μ Α Κ Ε Δ Ο Ν Ι Κ Ω Ν    Σ Π Ο Υ Δ Ω Ν
ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ
Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, το 2010, μετέφρασε, κυκλοφόρησε και παρουσίασε πανηγυρικά το μνημειώδες έργο του καθηγητού Ντούσαν Πόποβιτς,
Αρμάνοι Βλάχοι στα Βαλκάνια
Στις 499 σελίδες του τεκμηριώνει, βάσει Αρχείων, τη μακραίωνη επιβλητική παρουσία των βλαχοφώνων Αρμάνων Ελλήνων στα Βαλκάνια και στην Αυστρο-Ουγγαρία, όπου καλλιέργησαν τα Ελληνικά Γράμματα, διέδωσαν τον ελληνικό πολιτισμό, κυριάρχησαν στην οικονομία και στην τοπική κοινωνία, ευεργέτησαν πλουσιοπάροχα το Γένος, συνέδραμαν δημιουργικά τους συνοίκους Λαούς και δημιούργησαν την αστική τάξη πολλών βαλκανικών χωρών. Σήμερα οι ύστατες οπισθοφυλακές τους αποτελούν στρατηγική εφεδρεία της Ελλάδος.
Οι ανεκτίμητες πληροφορίες του βιβλίου παραμένουν ακόμη άγνωστες στην επιστήμη, στις ηγεσίες και στην κοινή γνώμη της χώρας. Προάγουν, όμως, την εθνική αυτογνωσία - προϋπόθεση απαραίτητη για την υπέρβαση της εθνικής κρίσης.
Πιστή στην αποστολή της η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών προσφέρει στους Εταίρους και στους φίλους της τον μνημειώδη τόμο στην τιμή των 5 ευρώ.
Η προσφερομένη τιμή είναι συντριπτικά κατώτερη από το κόστος παραγωγής.
Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να προμηθευθεί το βιβλίο στο ισόγειο βιβλιοπωλείο της Εταιρείας, οδός Εθνικής Αμύνης 4 Θεσσαλονίκη 546 21, ώρες 8.00΄-14.00΄.
Επικοινωνία: τηλ: 2310260150, fax: 2310271501, e-mail: ems@ems.gr
14.ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ !!!!!
ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΑΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΩ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ή ΣΤΑ ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ. ΜΑΛΛΟΝ ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΕΒΑΛΑ…
ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΝΤΑΛΟΥΚΑΣ
    Η σύνθεση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. (Δεν σώζεται με τίποτα το μπουρδέλο)
    Ακόμα κι αν μας χαρίσουν όλα τα δάνεια...
    Ακόμα κι αν βρέξει ευρώ..
    Υπάρχουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες που δείχνουν οτι δεν υπάρχει καμμια περίπτωση να σωθεί το μπουρδέλο που λέγεται Ελλάδα.
    Μια τέτοια λεπτομέρεια είναι η "Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων" της Βουλής η σύνθεση της οποίας ανακοινώθηκε χθες.
- ΠΡΟΣΟΧΗ: Η παρακάτω σύνθεση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής δέον όπως αναγνωσθεί πλησίον τουαλέτας για να μην κατουρηθείτε από τα γέλια
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
- Μαρία Ρεπούση (άνευ λοιπών σχολίων)
- Τάσος Κουράκης, ο γνωστός και ως ποιητής του αιδοίου. Είναι ο τύπος που προχθές έτρεχε στο ΑΧΕΠΑ για να διαπιστώσει αν οι γιατροί φέρθηκαν σωστά κατά τη νοσηλεία του Σάββα Ξηρού.
- Γιώργος Πάντζας. Ναι ρε, ο Γιώργος ο Πάντζας λέμε! Ο γνωστός.
- Πύρρος Δήμας. Κάποιος του είπε ότι κάνει και για πολιτικός και αυτός το πίστεψε
- Γιώργος Κυρίτσης. Σεναριογράφος της σειράς "Τα μυστικά της Εδέμ". Μιλάμε αν δεν σε μορφώσει αυτός, τότε ποιός;
- Πέτρος Τατσόπουλος. Ο τηλεμαϊντανός, γνωστός και ως η "Ελένη Λουκά" του Σύριζα
- Αννα Καραμανλή. Ποιός δεν έχει χτυπηθεί στο πάτωμα από τα γέλια βλέποντάς την να προσπαθεί να διαβάσει γραμμένο κείμενο στην Αθλητική Κυριακή;
- Αντζελα Γκερέκου. Το αυτοκολλητάκι μου. Και ο Τόλης δώρο.
- Αρτέμης Ματθαιόπουλος. Βουλευτής της Χρυσής Αυγής ο οποίος υπήρξε μέλος μουσικού συγκροτήματος με γνωστότερο τραγούδι "Μίλα ελληνικά ή ψόφα"
    Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να αντιληφθεί οτι κάθε μέρα που περνάει μας φέρνει πιο κοντά στην ολοκληρωτική καταστροφή
ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )
15.ΣΠΟΥΔΕΣ
ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΔΙΓΚΑΣ
Ένας νέος ρώτησε μια κοπέλα, στην βιβλιοθήκη:
-Σε πειράζει να κάθομαι δίπλα σου;
Το κορίτσι απάντησε με δυνατή φωνή:
-Δεν θέλω να περάσω τη νύχτα μ'εσένα!
Όλοι όσοι ήταν στην βιβλιοθήκη, άρχισαν να κοιτάζουν τον τύπο, που ήταν σε δύσκολη θέση. Μετά από λίγα λεπτά, η κοπέλα πήγε αθόρυβα στο τραπέζι του νέου και του είπε:
-Εγώ σπουδάζω ψυχολογία και ξέρω ένας άντρας τι σκέφτεται, υποθέτω ότι αισθάνθηκες άσχημα, έτσι δεν είναι;
Ο τύπος απάντησε με δυνατή φωνή:
-200 δολάρια μόνο για ένα βράδυ, μα είναι πάρα πολλά!
και ... όλοι οι άνθρωποι στην βιβλιοθήκη κοίταζαν την κοπέλα που ήταν σε κατάσταση σοκ και ο τύπος ψιθύρισε στ 'αυτιά της:
-Έχω σπουδάσει Νομική και ξέρω πώς να κάνω κάποιον να αισθάνεται ένοχος!

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ
Ο ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
16.Συνάντηση Αναπλ.Υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα με ΠΟΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 20
    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών (ΠΟΣ) κατόπιν αιτήματός της, επισκέφθηκε τη Δευτέρα 11 Φεβ. 2013 τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και συζήτησε μαζί του θέματα που απασχολούν τους στρατιωτικούς.
    Στη συνάντηση, διάρκειας δύο ωρών, παρίσταντο και αρμόδιοι Υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου.
    Ο Υπουργός στην αρχή της συζήτησης διευκρίνισε ότι έχει όλη την καλή διάθεση να εξετάσει τα αιτήματά μας, με τις παρακάτω προϋποθέσεις:
α. Οποιαδήποτε ελάφρυνση δεν μπορεί να γίνει σε βάρος άλλων κοινωνικών ομάδων.
β. Για μειώσεις που είναι καθολικής εφαρμογής (όπως η μείωση του 5-10-15-20%,) δεν είναι δυνατόν να γίνουν εξαιρέσεις.
    Καταρχήν περιγράψαμε την τραγική κατάσταση των αποστράτων και των εν ενεργεία συναδέλφων, λόγω των τεράστιων και αλλεπάλληλων περικοπών που φθάνουν συνολικά (συντάξεις/ μισθοί, δώρα, μερίσματα κλπ) μέχρι και το 60% από το 2009. Οι εξοντωτικές αυτές και πρωτοφανείς μειώσεις, έχουν πλημυρίσει από αγανάκτηση, οργή και απογοήτευση το σύνολο σχεδόν των συναδέλφων, που οδηγούνται σε οικονομικό και ψυχολογικό αδιέξοδο, καθόσον αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις απαιτήσεις διαβίωσης, με ενδεχόμενο, μέρος αυτών να κινδυνεύουν να χάσουν το διαμέρισμά τους ή το χειρότερο να οδηγηθούν και στη φυλακή.
    Στη συνέχεια ζητήθηκαν και αντηλλάγησαν απόψεις για όλα τα θέματα του υπομνήματος και τα οποία μπορούν να ομαδοποιηθούν στα εξής τέσσερα:
α. Μείωση λόγω αναπροσαρμογής μισθολογίου ε.ε.
Από την αρχή της συζήτησης ιδιαίτερη βαρύτητα έλαβε η πρώτη μείωση στη σύνταξη, λόγω αναπροσαρμογής του μισθολογίου των εν ενεργεία συναδέλφων, στην κατεύθυνση της υπερβολικής περικοπής που επιβλήθηκε έναντι του επιδιωκόμενου από το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, στόχου των 66 εκατ. ευρώ περίπου, θέμα που είχε αναδείξει η ΠΟΣ, το είχε προτείνει στην ΕΑΑΣ την 5/2/2013, περιελήφθη δε και στο υπόμνημα των 3 ΕΑΑ προς τον Πρωθυπουργό. Από τα στοιχεία που έχουμε και όπως αναλύεται στο υπόμνημα που καταθέσαμε προκύπτει μία διαφορά μεταξύ του επιδιωκόμενου στόχου και της συνολικής εξοικονόμησης από τις μειώσεις, που υπολογίζεται ότι φθάνει πιθανόν μέχρι και τα 188 εκατ., για το 2013, η οποία κατά την άποψη μας δεν δικαιολογείται.
Οι υπηρεσιακοί παράγοντες ήσαν ήδη ενημερωμένοι για το θέμα αυτό από τη σύσκεψη που είχε προηγηθεί με τον Πρωθυπουργό και από μία «πρώτη προσέγγιση» στην οποία προέβησαν, φάνηκε να συμβαδίζουν τα δειγματοληπτικά στοιχεία και οι αριθμητικοί υπολογισμοί με τους δικούς μας, με αποκλείσεις που έχουν σχέση κυρίως με το πλήθος ανά συνταξιοδοτικό βαθμό, επιβεβαιώνοντας σε μεγάλο βαθμό τη βασιμότητα των εκτιμήσεών μας. Μας υποσχέθηκαν πως θα γίνει λεπτομερής έλεγχος όλων των δεδομένων και των προβλέψεων μηχανογραφικά, οπότε και θα μας ενημερώσουν σύντομα, εκτιμούμε εντός της εβδομάδας.
β. Το μισθολόγιο εν γένει των στρατιωτικών
    Ο Υπουργός και οι συνεργάτες του μας παρέπεμψαν για το θέμα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, από το οποίο περιμένουν ένα σχέδιο νέου μισθολογίου, στο οποίο θα έχουν αρθεί οι όποιες στρεβλώσεις το καθιστούν δυσμενές για εν ενεργεία και αποστρατεία συναδέλφους, εξορθολογισμένο πάντοτε εντός των δημοσιονομικών ορίων που είναι δεσμευμένη η χώρα.
    Ακόμη και οι ενδεχόμενες μειώσεις των συντάξεων του 2014, είναι καθαρά θέμα του νέου μισθολογίου.
γ. Η απασχόληση των στρατιωτικών συνταξιούχων (εργασιακό)
    Επί της πρότασης μας για κατάργηση όλων των περιορισμών που αφορούν στην εργασία των αποστράτων, ο Υπουργός, απήντησε ότι το θέμα είναι καθολικής εφαρμογής για τους συνταξιούχους όλων των προελεύσεων και συνεπώς δεν μπορεί να εξαιρεθούν οι στρατιωτικοί συνταξιούχοι. Μάλιστα όπως μας ενημέρωσε, μόλις είχε ανακοινωθεί και η ένταξη στους περιορισμούς απασχόλησης και των βουλευτών.
    Τότε αντιπροτείναμε όπως, το όριο κάτω από το οποίο θα περικόπτεται πλήρως η σύνταξη λόγω απασχόλησης, αντί να μειωθεί από τα 53 έτη στα 47, όπως έχει αναγραφεί στη δημόσια διαβούλευση του υπό κατάθεση σχεδίου νόμου, να ορισθεί στα 43 έτη ηλικίας (18 ετών είσοδος στις στρατιωτικές Σχολές+25 έτη υπηρεσίας=43). Άλλωστε είναι ένα θέμα που αφορά ολίγους και συνεπώς δεν δημιουργείται δημοσιονομικό θέμα. Εδώ υπήρξε μια ανταπόκριση και θα εξετάσουν ευνοϊκά την πρόταση. Επίσης προτείναμε να ορισθεί «πλαφόν» ωρών εβδομαδιαίας απασχόλησης 10 ώρες, πάνω από το οποίο θα εφαρμόζονται οι κανόνες περικοπής της σύνταξης και να περικόπτεται η σύνταξη υπολογιζόμενη για το ποσό που υπερβαίνει τα 60 ημερομίσθια ανειδίκευτου εργάτη.
δ. Άλλες μειώσεις στις συντάξεις
    Σε ότι αφορά τις κλιμακωτές μειώσεις 5-10-15-20% στις συντάξεις, τη μείωση της μικτής σύνταξης 40% επί του ποσού που υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ (ν.4024/2011) και της Έκτακτης Εισφοράς Αλληλεγγύης σε όσους έχουν ηλικία κάτω των 60 ετών και αποστρατεύθηκαν με αίτηση τους, που υπέστησαν μείωση στη μικτή σύνταξη πάνω από 1.700 ευρώ, 6 έως 10% (ν.3986/2011 & ν.4002/2011), την αποφυγή μείωσης 5-10-15-20% στο μέρισμα του ΜΤΣ, όπως μας δηλώθηκε, σε αυτά η Κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει καμία εξαίρεση, καθόσον είναι διατάξεις καθολικής εφαρμογής.
    Για την αποφυγή λανθασμένων εντυπώσεων ή δημιουργίας υπερβολικών προσδοκιών, διευκρινίζουμε ότι θα περιμένουμε τις απαντήσεις του Υπουργείου, ιδιαίτερα για το πρώτο θέμα που πιστεύουμε ότι μπορεί να αποτελέσει τη βάση αποκατάστασης αδικιών και στη συνέχεια θα ενημερώσουμε τους συναδέλφους αντίστοιχα.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Νικολόπουλος Βασίλειος Ταξχος εα
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Κοσμάς Βασιλειάδης Σχης εα
http://hellasmil.gr/
17."Οι απόστρατοι και ο ηγεμών"!
Γράφει ο Νίκος Παπαναστάσης Αντισυνταγματάρχης ε.α. Μέλος του ΔΣ της ΑΝΕΑΕΔ
    Επιτέλους μετά από μακρά αναμονή, το συντονιστικό των τριών κυβερνητικών ενώσεων αποστράτων, η τρόικα του χώρου, αποφάσισε να εκδώσει ανακοίνωση σχετική με τη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό.
    Περιχαρείς και κομπορρημονούντες που για πρώτη φορά πρωθυπουργός (ο ηγεμών) τους συναντά, και μάλιστα αφιερώνοντας ο ίδιος ένα ολόκληρο δίωρο απ’ τον πολύτιμο χρόνο του, άκουσε τους ιστάμενους περιδεείς στρατηγούς ναυάρχους και πτεράρχους, να του εκθέτουν τα δεινά, που ποιος άραγε, επισώρευσε στις ταπεινές τους κεφαλές των υπηκόων τους.
    Άρθρωσαν λόγο παραπονιάρικο. Του μίλησαν για την πολιτική του οικονομικού υπουργού Στουρνάρα, αλλά και του βοηθού του Σταικούρα, για την αναλγησία του αντίστοιχου της εργασίας Βρούτση, αλλά και του υγείας Λυκουρέντζου και ο (ηγεμών) έμεινε έκθαμβος. Σε αλλόφρονα κατάσταση βγήκε απ’ την αίθουσα πολλές φορές, πάντα μέσα στο πολύτιμο δίωρο, όπου μετά τις απαραίτητες διευκρινήσεις ότι η έξοδός του καμία σχέση δεν έχει με την υγεία του προστάτη του, έγινε αντιληπτό ότι έβγαινε για να εκτοξεύσει τηλεφωνικά την μήνη του επί των, σίγουρα ερυθρών, ώτων των υπουργών του.
    Οι στρατηγοί ναύαρχοι και πτέραρχοι αναθάρρησαν. Το τοποθετημένο στο δάπεδο βλέμμα τους, ας όψεται η αναγκαία επίδειξη ταπεινοφροσύνης μπροστά στον ηγεμόνα, ανυψώθηκε ελαφρά. Με μια μεταφυσικής ερμηνείας επικοινωνία μεταξύ τους, άηχα, ομοθυμαδόν, ανέκραξαν. «Επιτέλους η πολιτική των υπουργών δεν θα περάσει. Ο ηγεμών πλέον γνωρίζει. Ήδη ενημερώθηκε από εμάς, για τη πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνησή του.» Ο δε ηγεμών, με δυσερμήνευτο ανθυπομειδίαμα, μιμούμενος τον αγωνιστή του 1821 Στριφτόμπολα, τον περιγραφόμενο στα ιστορικά χρονικά του Μοριά, ανέκραξε «θα σάξουνε τα πράγματα», αποφεύγοντας επιμελώς βεβαίως να στρίψει δις και τρις τον μύστακά του, γιατί απλά δεν διαθέτει, αλλά ούτε να θωπεύσει τα’ αχαμνά του, κατά την περιγραφόμενη πρακτική που ακολούθησε ο Στριφτόμπολας πριν μιλήσει στους συγκεντρωμένους αγωνιστές του.
    Μετά απ’ αυτό, για αδιευκρίνιστους προς το παρόν λόγους και από διερευνώμενης αξιοπιστίας μαρτυρίες, οι παριστάμενοι, βγήκαν απ’ το πρωθυπουργικό γραφείο οπισθοπορούντες, λήγοντας έτσι τη περίφημη συνάντηση με το (ηγεμόνα).
    Μετά απ’ αυτά, υπάρχει διάχυτη η βεβαιότητα, ότι ο αγώνας που θα οργανώσουν θα είναι ανένδοτος. Θα οργανώνεται και θα διευθύνεται, μέσα απ’ την γραφειακή υποδομή που ο ηγεμών δεσμεύθηκε, μετά από μαχητικό αίτημά τους, ότι θα τους παραχωρήσει, εγγύτατα του περιδεούς απ’ τις αγωνιστικές επιδώσεις της τρόικας των αποστράτων, κ. Υ.ΕΘ.Α.
    Ήδη οι αγωνιστές στρατηγοί, ναύαρχοι και πτέραρχοι, πάντα από πληροφορίες διερευνώμενης αξιοπιστίας, συνεργάζονται στενά με τον γείτονά τους πλέον κ. Υ.ΕΘ.Α, για την συγκρότηση του αγωνιστικού και διεκδικητικού τους επιτελείου, απαρτιζόμενο αποκλειστικά απ’ την Π.Ο.Σ, Α.ΚΙ.Σ, ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.
Καλούς Αγώνες Συναγωνιστές
(Το παρών κείμενο εκφράζει προσωπικές θέσεις κι απόψεις)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου