Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1037

ΠΗΓΑ ΓΙΑ ‘’ΨΑΡΕΜΑ’’ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΠΙΑΣΑ !
ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, είναι δικά μου.
ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ
1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
2.Στο Μαξίμου τη Δευτέρα οι απόστρατοι.
3.Τι απάντησαν τα Υπουργεία στην ερώτηση των 33 βουλευτών της ΝΔ για τις διπλές μειώσεις στις συντάξεις των αποστράτων των ΕΔ και των ΣΑ;
4.Όστις στασιαζούσης της πόλεως μηδέ μιας των μερίδων τα όπλα στει άτιμος έστω.
5.Η Σμύρνη του …… συνωστισμού
6.Οριστικά αντισυνταγματικός ο Νόμος 3838/2010 για την Ιθαγένεια
7.Γερμανοί τουρίστες τέλος!
8.Κασιμάτης: Νέο Σύνταγμα μόνο με επανάσταση
9.ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΜΑΣ ΤΟ ΚΟΝΑΚΙ
10.Μάθημα Φιλοσοφίας
1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
Προφήτου Ζαχαρία εκ της Παλαιάς Διαθήκης
Ζαχαρίας, Ζαχαρένια, Ζάχαρης, Ζάχαρος, Ζαχάρω, Ζαχαρούλα, Ζαχαρίτσα, Ζάκι, Ζάκης
ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
2.Στο Μαξίμου τη Δευτέρα οι απόστρατοι.
Τι θα "δώσει" ο Σαμαράς
ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΟΥΔΗΣ
     Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα παίξει το ρόλο του πυροσβέστη στη “φωτιά” που η κυβέρνησή του άναψε και στο χώρο των απόστρατων. Τα τελευταία 24ωρα οι επαφές της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων με τις ηγεσίες των “θεσμικών” Ενώσεων Αποστράτων, έχουν στόχο να “εκτονώσουν” το κλίμα έντασης που υπάρχει από την ημέρα που έγιναν οι πληρωμές συντάξεων.
     Ο Παναγιωτόπουλος έδωσε υπόσχεση για ραντεβού με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, που όλα δείχνουν ότι τελικά θα γίνει τη Δευτέρα στις 12.30.
     Τι θα “δώσει” ο πρωθυπουργός στους απόστρατους;
     Υπόσχεση για λύση του εργασιακού θέματος που έχουν. Δηλαδή θα τους ανακοινώσει ότι θα μπορούν να εργάζονται χωρίς να περικόπτεται η σύνταξή τους.
     Υπόσχεση ότι δεν θα ακολουθήσουν κι άλλες περικοπές το 2014.
     Η πρώτη υπόσχεση είναι πιθανόν να υλοποιηθεί και αυτό είχε γίνει σαφές και στις επαφές που είχαν οι απόστρατοι της ΑΝΕΑΕΔ με τον υπουργό Εργασίας, ο οποίος είχε αναγνωρίσει το δίκιο τους. Ωστόσο πρόβλημα παραμένει η στάση του υπουργείου Οικονομικών το υπουργικό δίδυμο του οποίου δείχνει ανίκανο να καταλάβει ότι από την απαγόρευση εργασίας στους απόστρατους, ο μόνος χαμένος είναι το δημόσιο ταμείο!
     Όσο για τη δεύτερη υπόσχεση, για τις περικοπές του 2014; Νομίζουμε ότι κανείς δεν μπορεί να δεσμευτεί και πολύ περισσότερο κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι αν η κατάσταση συνεχίσει να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο δεν θα υπάρξουν νέες περικοπές.
     Σχόλιο: Τελικά δεν κατάλαβα ρε παιδιά, το πρόβλημά μας είναι η εργασία των Αποστράτων? Και αυτοί που είναι 70 χρόνων τι θα κάνουν ?
     Για μια στιγμή…Και εγώ δεν κατάλαβα κάτι. Ζητάμε υποσχέσεις για το μέλλον ? Τις μάθαμε καλά. Για όποιον δεν κατάλαβε, αλλα πράγματα ζητάμε.
     Ζητάμε κατ’ αρχή την αναγνώριση της παράλογης και παράνομης περικοπής των συντάξεων, την άμεση αποκατάσταση της αδικίας, και άλλα τινά σημαντικά. Για αυτά όλα, ‘’γαργάρα’’?
     Πολύ φοβάμαι ότι την Τρίτη θα επανέλθω οργίλος, αφού δεν νομίζω ότι θα επιλυθεί κανένα πρόβλημα. Αντικείμενο πολλάκις διδαχθέν αλλά μηδέποτε κατανοηθέν.
3.Τι απάντησαν τα Υπουργεία στην ερώτηση των 33 βουλευτών της ΝΔ για τις διπλές μειώσεις στις συντάξεις των αποστράτων των ΕΔ και των ΣΑ;

    Θυμάστε την ερώτηση που έκαναν 33 βουλευτές της ΝΔ για τις διπλές μειώσεις στις συντάξεις των αποστράτων; Παρατηρήσατε ότι πουθενά δε φαίνεται η λέξη αδικία;

    Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου στις 31 Ιανουαρίου 2013, δήλωσε αναρμοδιότητα.
    Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη στις 1 Φεβρουαρίου 2013, δήλωσε ότι πρόθεση του είναι η προώθηση και η θετική αντιμετώπιση θεμάτων που απασχολούν το ένστολο προσωπικό του Υπουργείου.
    Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας απλώς δεν απάντησε. Και γιατί να απαντήσει; Αφού μας κανόνισε τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. Υπόψη ότι μέχρι σήμερα δεν ακούσαμε από το στόμα του κ. Υπουργού ότι οι διπλές και τριπλές μειώσεις στις συντάξεις μας είναι άδικες.
    Και το Υπουργείο Οικονομικών με ημερομηνία 4 Φεβρουαρίου 2013, στο ίδιο μοτίβο που μας έχει συνηθίσει τελευταίως, μας παρουσιάζει και πάλι ευνοημένους.

ΣΧΟΛΙΟ: Ας μας βρει το ΥΠΟΙΚ έστω και ένα υπάλληλο του δημοσίου, ιδίων όμως προσόντων, που η σύνταξη του μειώθηκε σε ποσοστό πάνω από 50% και θα δεχτούμε ότι είμαστε ευνοημένοι ζητώντας και συγνώμη. Κάτω από αυτές τις συνθήκες τι περιμένουμε από τον κ. Πρωθυπουργό; Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία; Ίσως...
4.Όστις στασιαζούσης της πόλεως μηδέ μιας των μερίδων τα όπλα στει άτιμος έστω.
Όταν βαριά κι’ αλύπητη ξεσπάει ανάγκη και προστάζει, ανάξιος όποιος διστάζει.
    Αγαπητοί Συνάδελφοι, Φίλοι και Αναγνώστες της επιστολής.
    Πριν από λίγο καιρό έγραψα ένα άρθρο-επιστολή με τίτλο «Η ΑΡΕΤΗ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΟΦΙΑ», την οποία σας κοινοποίησα, αλλά αναρτήθηκε και σε δεκάδες blogs τα οποία, θα έλεγα, την υποδέχθηκαν με καλά σχόλια, παρά το ότι προερχόταν από έναν Στρατιωτικό.
    Στην επιστολή αυτή εξέθετα τις απόψεις μου για τον τρόπο με τον οποίο έπρεπε να αντιδράσουμε μπροστά στη λαίλαπα των διαφόρων οικονομικών και όχι μόνον, μέτρων τα οποία επρόκειτο να ληφθούν από την σημερινή Κυβέρνηση.
    Σε γενικές γραμμές οι θέσεις που εξέθετα (το Σεπ. 2012 που προγραμματιζόταν κάποιες δράσεις με οικονομικά αιτήματα των αποστράτων) ήταν να κινηθούμε ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και την προδοσία που πραγματοποιείται σε βάρος του υπερήφανου Ελληνικού λαού και της Πατρίδος μας και να μην ασχοληθούμε μόνο και μόνο με διεκδίκηση οικονομικών θεμάτων, τα οποία είναι μεν σοβαρά, αλλά κατώτερα της αποστολής που επιτελέσαμε όλα τα χρόνια στην ενεργό υπηρεσία.   Συγκεκριμένα δε είχα χρησιμοποιήσει και τον όρο ‘Λάμπουσα Πενία’, ο οποίος είναι όρος που χρησιμοποιούσε ο αείμνηστος πατέρας μου (Αξκός ΣΣΕ 1922), όταν αναφερόταν στους συναδέλφους Στρατιωτικούς και ο οποίος δείχνει ότι ο Στρατιωτικός ουδέποτε ήταν πλούσιος, αλλά πάντα έλαμπε για τις Ιδέες και τις δράσεις του.
    Οι απόψεις μου αυτές, σχολιάσθηκαν από τους συναδέλφους (πλην ενός) με ένθερμο και θετικό τρόπο και χαίρομαι ιδιαίτερα γι’ αυτό. Ιδιαίτερα (χωρίς να σημαίνει κάτι) σχολιάστηκαν θετικότατα από Αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού από τους οποίους και έλαβα πληθώρα συγχαρητηρίων επιστολών.
    Παρά τη θετική ανταπόκριση που είχα στην προαναφερθείσα επιστολή μου, δεν πραγματοποιήθηκε κάτι από αυτά τα οποία πρότεινα και μπορώ να αντιληφθώ, ότι υπήρχε από πάρα πολλούς η πίστη και η ελπίδα, πως η Ελληνική Κυβέρνηση θα έπραττε κάτι το οποίο θα πλησίαζε, τουλάχιστον, στη λογική.
    Σήμερα είναι πλέον εμφανές ότι η Κυβέρνηση της Ελλάδος απέχει πολύ από τη λογική και πολλοί θα μπορούσαν να προσάψουν και δόλο στις διάφορες ενέργειες και αποφάσεις που λαμβάνονται όταν διαλύονται οι θεσμοί και η Άμυνα της χώρας και ουδείς ενδιαφέρεται παρά μόνο για την καρέκλα στην οποία κάθεται.
    Αγαπητοί Συνάδελφοι, Φίλοι και Αναγνώστες της επιστολής.
    Γνωρίζω ότι από τους ανθρώπους δε μπορείς να ζητάς περισσότερα από αυτά που μπορούν να δώσουν, όμως είμαστε υποχρεωμένοι απέναντι στους προγόνους μας και στους υστερότερους, να μη μείνουμε απαθείς παρατηρητές των γεγονότων.
    Σήμερα η Πατρίδα πουλήθηκε-παραδόθηκε και είμαστε υποχρεωμένοι να την ‘πάρουμε πίσω’.
    Είναι πάρα πολλά τα παραδείγματα και σοβαρότατες οι ενδείξεις, πως δε λειτουργεί τίποτα με στόχο τη σωτηρία της Πατρίδος, αλλά ο κάθε νοήμων, αντιλαμβάνεται ότι έχουμε παραδοθεί πλήρως και άνευ όρων στον εχθρό, κατά τον αθόρυβο πόλεμο που διεξάγεται.
    Η Ελληνική γη χωρίστηκε με τον ‘Καλλικράτη’ σε τεμάχια, έτοιμα για παράδοση στα ‘φίλια’ όμορα Κράτη. (Θυμηθείτε την κ. Μπενάκη)
    Η Άμυνα της χώρας καταρρέει από κάθε πλευρά, αφού η Μαχητική Ισχύς των Ε.Δ. είναι πλέον στο ναδίρ και οι αρμόδιοι ‘άρχοντες’ που επιλέχτηκαν (με το γνωστό τρόπο που επιλέχτηκαν) για την ασφάλεια της χώρας, είναι (λίαν επιεικώς) ανεπαρκείς και δεν έχουν ανάστημα να υψώσουν απέναντι στους διαφόρους προϊσταμένους τους, είτε εντός είτε εκτός Ελλάδος.
    Χαρακτηριστικό παράδειγμα πλέον είναι και η Blackwater (ιδιωτικός Στρατός) η οποία, όπως μάθαμε πρόσφατα, ετοιμάζεται να έλθει στην Ελλάδα (κληθείσα από την Ελληνική κυβέρνηση) για να προστατεύει αρχικά το κοινοβούλιο και στη συνέχεια ό,τι χρειαστεί. Δηλαδή οι ‘Φίλιες Δυνάμεις’ που θα προστατεύουν το Πάτριο έδαφος (Βουλή των Ελλήνων) θα είναι η ιδιωτική Αμερικανική εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας και όχι κάποια Ελληνική Αστυνομική δύναμη. Πράγμα που αυτόματα συνεπάγεται πως οι κυβερνώντες πλέον θεωρούν τους Έλληνες ως ‘Εχθρική Δύναμη’, αφού ως ‘Φίλια Δύναμη’ θεωρούν την Blackwater.
    Αγαπητοί Συνάδελφοι, Φίλοι και Αναγνώστες της επιστολής.
    Δε θέλω να μακρηγορήσω και να καταχραστώ την καλοσύνη που δείχνετε διαβάζοντας αυτή την επιστολή μου, όμως θέλω να σας παροτρύνω να κάνετε κάτι παραπάνω, από αυτό που κάνατε μέχρι σήμερα.
    Το σήμερα δεν είναι όπως το χθες και αν δε δραστηριοποιηθούμε, το αύριο δε θα είναι όπως το σήμερα.
    Τι άλλο και τι πιο επίσημο θέλει να ακούσει κάποιος για την παράδοση της Πατρίδας, όταν υλοποιούνται πλέον σήμερα, αυτά τα ‘περίεργα’ που είχε πει η κ. Μπενάκη (πρόεδρος της Βουλής) το 2005 στον αναλαμβάνοντα, τότε, πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παπούλια;
    Το να δραστηριοποιηθούμε δεν είναι δικαίωμά μας, είναι Ιερά υποχρέωση.
    Θα μου επιτρέψετε να επικαλεσθώ πάλι αυτά που επικαλέστηκα στην προηγούμενη επιστολή μου:
    Όταν σπουδάζαμε στη Σ.Σ.Ε. (και στις άλλες παραγωγικές Σχολές), στοχεύαμε σε Αξίες, Αρχές και Ιδανικά.
    Είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε δυναμικά παρόντες, κατευθύνοντας τις εξελίξεις και όχι ρυμουλκούμενοι από αυτές.
Γι’ αυτό το ‘είμαι παρών’ σπουδάσαμε,
γι’ αυτό το ‘είμαι παρών’ εκπαιδευτήκαμε,
μ’ αυτό το ‘είμαι παρών’ ανδρωθήκαμε και
σ’ αυτό το ‘είμαι παρών’ ορκιστήκαμε.
    Αν κάποιος θέσει το ερώτημα ‘τι μπορώ να κάνω’ θα του έλεγα ότι μπορεί να κάνει πολλά, αλλά το λιγότερο που μπορεί και πρέπει να κάνει είναι να σηκωθεί από τον καναπέ, να βγει έξω από το σπίτι του δραστηριοποιούμενος στην περιοχή του, συμμετέχοντας σε Πατριωτικές Οργανώσεις ή Συλλόγους που υπάρχουν σχεδόν σ’ ολόκληρη την Ελλάδα και οι οποίοι/ες είναι αυτοδιοίκητοι/ες ώστε να μην ελέγχονται και καθοδηγούνται από σκοτεινά ή άλλα συμφέροντα
    Η παρουσία και συμμετοχή διακεκριμένων και καταξιωμένων ανθρώπων της κοινωνίας, όπως είναι οι Αξκοί των Ε.Δ. και Σ.Α., στις διάφορες γνήσιες, ανιδιοτελείς και έξω από Πολιτικά Κόμματα, Πατριωτικές Κινήσεις και Οργανώσεις, μπορεί να προσφέρει πολλά στη σημερινή δοκιμαζόμενη Πατρίδα.
    Αν θέλει κάποιος, μπορεί μέσα από το Internet, να ψάξει τις δραστηριότητες και τις δράσεις που πραγματοποιούν οι Πατριωτικές αυτές Οργανώσεις, σε όλο σχεδόν τον Ελλαδικό χώρο.
Επίσης όποιος επιθυμεί, αν στην περιοχή διαμονής του δεν υπάρχει κάποιος Πατριωτικός Σύλλογος, ας έλθει σε επαφή μαζί μου ώστε με τη συνδρομή τη δική μου ή και της ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ (υπήρξε πρωτοστάτης και πρωτεργάτης όλων αυτών των κινήσεων) να βοηθήσουμε στη δημιουργία αντιστοίχου συλλόγου, όπου δεν υπάρχει.
    Τελειώνοντας θέλω να κλείσω με το μήνυμα που είχα επί του trailer του ποδηλάτου μου, όταν το 2002 έκανα τον ποδηλατικό γύρο της Ελλάδας, με στόχο την ανάδειξη και προώθηση των Ανθρωπίνων Αξιών, καθώς επίσης και με το στίχο του Εθνικού μας ποιητή με τον οποίο ξεκίνησα:
    Το μέλλον δε το κληρονόμησες από τους γονείς σου,
    αλλά το δανείστηκες από τα παιδιά σου.
    Όταν βαριά κι’ αλύπητη ξεσπάει ανάγκη και προστάζει,
    ανάξιος όποιος διστάζει.
Με εκτίμηση
Άγγελος Βουλόδημος
Ταξίαρχος ε.α. (ΣΣΕ 1972)
Γενικός Γραμματέας
Πατρ.Κιν.Πολ.Καβάλας
Υ.Γ. Αν κάποιος Συνάδελφος ή Φίλος επιθυμεί την προώθηση της επιστολής αυτής σε δικούς του αποδέκτες, παρακαλώ να το πράξει χωρίς να ερωτηθώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
5.Η Σμύρνη του …… συνωστισμού

    Έγγραφο - διαταγή του Διοικητή Σμύρνης, σε Οθωμανική γραφή, μεταφρασμένο από Σύλλογο Ελλήνων Μικρασιατών.
    Το πρωτότυπο φυλάσσεται στα Ιστορικά Αρχεία της Άγκυρας
    Το παρόν τρίπτυχο ανήκει στό Μουσείο Τεχνών και Επιστημών Ηπείρου.
    Προτείνω να το στείλουμε στη μαντάμ Ρεπούση να συμπεριλάβει το παραπάνω έγγραφο στην επανέκδοση του βιβλίου της όπου αναφέρει τον …… συνωστισμό της Σμύρνης.
6.Οριστικά αντισυνταγματικός ο Νόμος 3838/2010 για την Ιθαγένεια

    Αντισυνταγματικές κρίθηκαν σχεδόν ομόφωνα από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας οι διατάξεις του Ν. 3838/2010 (νόμος Ραγκούση) που έδωσαν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στους αλλοδαπούς που διαμένουν στην Ελλάδα με τη χορήγηση ιθαγένειας. Η Ολομέλεια με την απόφασή της έκρινε ότι το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι επιφυλάσσεται από το Σύνταγμα μόνο στους Έλληνες πολίτες και δεν μπορεί να επεκταθεί και στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή, αν δεν γίνει αναθεώρηση της σχετικής διάταξης του Συντάγματος.
    Μάλιστα, όπως επισημαίνουν νομικοί κύκλοι με την απόφαση αυτή της Ολομέλειας είναι δυνατόν να ακυρωθούν τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών του 2010, λόγω της συμμετοχής αλλοδαπών εγγεγραμμένων στους σχετικούς καταλόγους στην εκλογική διαδικασία. Πρέπει να σημειωθεί ότι η δημοσίευση της απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ αναμένονταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς όταν είχαν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα της διάσκεψης που είχε προηγηθεί ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χαράλαμπος Αθανασίου είχε ζητήσει το «πάγωμα» των διαδικασιών για χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας.
    Η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ακόμη ότι ότι η πολιτογράφηση που προβλέπει ο Ν. 3838/2010 γίνεται με βάση τυπικές προϋποθέσεις, όπως είναι χρόνος νόμιμης διαμονής του αιτούντος αλλοδαπού ή της οικογένειας του, φοίτηση σε ελληνικό σχολείο επί ορισμένο χρόνο, κ.ά και χωρίς να γίνεται εξατομικευμένη κρίση. Δηλαδή, προβλέπεται χορήγηση ιθαγένειας χωρίς να εξετάζεται αν υπάρχουν πραγματικοί δεσμοί του αλλοδαπού που υποβάλλει την αίτηση πολιτογράφησης με το ελληνικό Έθνος.
    Στην απόφασή τους τα μέλη της Ολομέλειας του ΣτΕ σημειώνουν μεταξύ άλλων: «Ο νομοθέτης έχει μεν τη δυνατότητα να εκτιμά εκάστοτε τις συγκεκριμένες συνθήκες (πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές) και να καθορίζει τις προϋποθέσεις κτήσεως της ελληνικής ιθαγένειας κατά τρόπο χαλαρότερο ή αυστηρότερο, αλλά δεν μπορεί να παραγνωρίσει το γεγονός ότι το ελληνικό κράτος ιδρύθηκε και υπάρχει ως εθνικό κράτος με συγκεκριμένη ιστορία και ότι ο χαρακτήρας αυτός είναι εγγυημένος από το ισχύον Σύνταγμα. Επίσης, ότι το κράτος αυτό είναι εντεταγμένο σε υπερεθνική κοινότητα εθνικών κρατών με παρόμοιες συνταγματικές παραδόσεις (Ευρωπαϊκή Ένωση), η οποία σέβεται την εθνική τους ταυτότητα που είναι συμφυής με τη θεμελιώδη πολιτική και συνταγματική τους δομή.
    Συνέπεια δε τούτων είναι ότι ελάχιστος όρος και όριο των σχετικών νομοθετικών ρυθμίσεων για την απονομή της ελληνικής ιθαγένειας είναι η ύπαρξη γνησίου δεσμού του αλλοδαπού προς το ελληνικό κράτος και την ελληνική κοινωνία, τα οποία δεν είναι οργανισμοί ασπόνδυλοι και δημιουργήματα εφήμερα, αλλά παριστούν διαχρονική ενότητα με ορισμένο πολιτιστικό υπόβαθρο, κοινότητα με σχετικώς σταθερά ήθη και έθιμα, κοινή γλώσσα με μακρά παράδοση, στοιχεία τα οποία μεταβιβάζονται από γενεά σε γενεά με τη βοήθεια μικρότερων κοινωνικών μονάδων (οικογένεια) και οργανωμένων κρατικών μονάδων (εκπαίδευση). Εάν παραγνωριζόταν η προϋπόθεση του ουσιαστικού δεσμού και ο νομοθέτης – εναλλασσόμενος κατά θεμελιώδη αρχή του δημοκρατικού πολιτεύματος – μπορούσε να τον αγνοήσει και να ελαχιστοποιήσει τα προσόντα κτήσεως της ιθαγενείας, τότε πρακτικώς θα μπορούσε και να προσδιορίσει αυθαιρέτως τη σύνθεση του λαού, με την προσθήκη απροσδιορίστου αριθμού προσώπων ποικίλης προελεύσεως, με χαλαρή ή ανύπαρκτη ενσωμάτωση, με ό,τι τούτο θα συνεπαγόταν για τη συνταγματική τάξη και τη λειτουργία του πολιτεύματος, καθώς και την ομαλή, ειρηνική εξέλιξη της κοινωνικής ζωής, λαμβανομένου σοβαρά υπόψη και του γεγονότος ότι το status της ιθαγένειας είναι αμετάκλητο, αφού η σχετική συνταγματική ρύθμιση απαγορεύει την αφαίρεση της ιθαγένειας».
Το ιστορικό της υπόθεσης
    Η συγκεκριμένη υπόθεση παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια από το Δ’ Τμήμα του ΣτΕ που είχε κάνει δεκτή προσφυγή του δικηγόρου και κατοίκου του κέντρου της Αθήνας κ. Ιωάννη Ανδριόπουλου, ο οποίος ζητούσε να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική η από 30.4.2010 απόφαση του τότε υπουργού Εσωτερικών που καθορίζει τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίζονται κατά την αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο. Επίσης, ο προσφεύγων ζητούσε να ακυρωθεί και η από 7.5.2010 εγκύκλιος του ίδιου υπουργού η οποία δίνει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι (μόνο για τις θέσεις δημοτικών συμβούλων, συμβούλων δημοτικών διαμερισμάτων και τοπικών συμβούλων) στους ομογενείς και στους νομίμως διαμένοντες στην Ελλάδα υπηκόους τρίτων χωρών για την ανάδειξη τους στην πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση.
strategyreports
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
7.Γερμανοί τουρίστες τέλος!
    Μόνο το 0,8% των Γερμανών τουριστών επιλέγει την Ελλάδα για διακοπές, από 5% πέρυσι, γιατί θεωρούν πως δεν είναι καλοδεχούμενοι στη χώρα μας. ( ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΙΖΟΜΕΝΕΣ )
Διόλου ενθαρρυντικά για την Ελλάδα είναι τα πορίσματα της 29ης τουριστικής μελέτης από το «Ίδρυμα για Ζητήματα του Μέλλοντος» (Stiftung für Zukunftsfragen), τα οποία παρουσιάσθηκαν στο Αμβούργο. Μολονότι και φέτος καταγράφεται υψηλή διάθεση των Γερμανών για ταξίδια, η Ελλάδα ανήκει στους «χαμένους» της υπόθεσης. Όπως επισήμανε στην Deutsche Welle ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του ινστιτούτου, καθηγητής Ούλριχ Ράινχαρντ, μόνο το 0,8% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι σκοπεύει φέτος να κάνει διακοπές στην Ελλάδα.
    «Μόνο το 0,8% των ερωτηθέντων έχει ως κύριο προορισμό διακοπών την Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι ούτε ο ένας στους εκατό δεν σκοπεύει να ταξιδέψει σε ελληνικούς προορισμούς. Πριν από έναν χρόνο, το 5% των Γερμανών δήλωνε ότι θέλει να κάνει διακοπές στην Ελλάδα. Έχουμε να κάνουμε με μια σαφή υποχώρηση σε σχέση με την περασμένη χρονιά», λέει ο γερμανός καθηγητής.
    «Η Ελλάδα είναι πολύ μακριά από τα τουριστικά αποτελέσματα του 2009»
    Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2012 το ποσοστό των Γερμανών που έκανε διακοπές στην Ελλάδα ήταν 1,7%. Το 2009, πριν από το ξέσπασμα της κρίσης, ήταν 3,3%, υπενθυμίζει ο Ούλριχ Ράινχαρντ και εξηγεί: «Η Ελλάδα είναι σήμερα πολύ μακριά από τα αποτελέσματα του 2009 στον τουριστικό τομέα. Από τη μία πλευρά το 'ίματζ' της χώρας στη Γερμανία δεν είναι το καλύτερο, ενώ από την άλλη πλευρά υπάρχουν κι άλλοι τουριστικοί προορισμοί στη Μεσόγειο που έχουν ελκυστικές προσφορές για τους Γερμανούς. Υπό την έννοια αυτή δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι το 2013 πολλοί Γερμανοί θα προτιμήσουν την Τουρκία, την Ισπανία ή την Ιταλία».
    Ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας παραδέχεται ότι η ειδησεογραφία για την Ελλάδα δεν είναι πλέον τόσο αρνητική, ωστόσο, η εικόνα της χώρας δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί. «Η εικόνα της Ελλάδας είναι σε κάθε περίπτωση καλύτερη από ό,τι ήταν πριν από 6 μήνες, ωστόσο το κυριότερο πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται: οι Γερμανοί δεν γνωρίζουν ακόμη εάν είναι καλοδεχούμενοι στην Ελλάδα και για τον λόγο αυτόν στρέφονται σε άλλους ταξιδιωτικούς προορισμούς», διευκρινίζει ο γερμανός καθηγητής.
    Αλλά και οι τιμές διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στον τουριστικό σχεδιασμό των Γερμανών, προσθέτει ο Ούλριχ Ράινχαρντ. «Σύμφωνα με την έρευνα οι Γερμανοί, διαπιστώνουν ότι η Ελλάδα είναι ακριβότερη σε σχέση για παράδειγμα με την Τουρκία, η οποία είναι συμφέρουσα. Οι τιμές στην Ελλάδα κινούνται στο επίπεδο περίπου της Ιταλίας. Σε κάθε περίπτωση, φέτος περισσότεροι Γερμανοί θα στραφούν προς την Τουρκία, όπου νομίζουν ότι οι διακοπές τους θα είναι φθηνότερες».
Τι είναι αυτό που θα πρέπει να κάνει η Ελλάδα προκειμένου να ξαναγίνει ένας από τους αγαπημένους προορισμούς των γερμανών τουριστών;
    «Η Ελλάδα έχει να προσφέρει πολλά στο πεδίο του τουρισμού. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα είναι ξεκάθαρα ένα πρόβλημα εικόνας. Οι Έλληνες θα πρέπει να καταστήσουν σαφές στους Γερμανούς ότι η παρουσία τους στην Ελλάδα αντιμετωπίζεται θετικά, ότι είναι καλοδεχούμενοι στην χώρα. Ιδιαίτερη σημασία έχει να λιγοστέψουν οι ειδήσεις για απεργίες στην Ελλάδα και να αναφέρεται περισσότερο ότι η κατάσταση της οικονομίας βελτιώνεται», καταλήγει ο Ούλριχ Ράινχαρντ.
Deutsche Welle
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
8.Κασιμάτης: Νέο Σύνταγμα μόνο με επανάσταση
    Ο γνωστός συνταγματολόγος κ. Γ. Κασιμάτης (Ομότιμος καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών), απαντώντας σε σχετική ερώτηση της εφημερίδας «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», η οποία έχει ξεκινήσει δημόσιο διάλογο για την αλλαγή του Συντάγματος, απάντησε ως εξής: «Πρέπει να διευκρινίσω ότι η απάντηση στο ερώτημά σας θα περιοριστεί σε σκέψεις μόνο για αναθεώρηση του Συντάγματος, δηλαδή για τη βελτίωση του ισχύοντος Συντάγματος και του πολιτεύματος της αστικής δημοκρατίας. Γιατί ακούγονται φωνές -συχνά πολύ δικαιολογημένες- για εθνοσυνέλευση ή συντακτική συνέλευση και για κατάργηση του ισχύοντος Συντάγματος και για νέο Σύνταγμα κ.λπ.
    Πρέπει, όμως, να ξέρουμε ότι αυτά δεν μπορούν να γίνουν πράξη με αναθεώρηση, αλλά μόνο με επανάσταση ή πραξικόπημα».
    Η άποψη αυτή είναι μια άποψη που διατρέχει ολόκληρη σχεδόν την κοινότητα των συνταγματολόγων, οι οποίοι παραμένουν προσηλωμένοι στην διατήρηση του ισχύοντος Συντάγματος και του ισχύοντος μοντέλου «δημοκρατίας», πλην ορισμένων εξαιρέσεων. Εξαίρεση για παράδειγμα αποτελεί ο συνταγματολόγος κ. Γ. Κατρούγκαλος ο οποίος ζητά ευθέως στο τελευταίο βιβλίο του «Η κρίση και η διέξοδος» Συντακτική Συνέλευση για Νέο Σύνταγμα. Το έκαναν το 1958 οι Γάλλοι επί Ντε Γκώλ, το έκαναν στις μέρες μας οι Ισλανδοί και μάλιστα οι τελευταίοι έφτιαξαν καινούργιο Σύνταγμα από τον ίδιο το λαό με δημόσια διαβούλευση. Το έκαναν προ καιρού οι Τσέχοι. Το έκανε ο Κ. Καραμανλής με το δημοψήφισμα που κατάργησε το θεσμό της βασιλείας στην Ελλάδα, παρότι το απαγόρευε το Σύνταγμα του 1952. Σε καμία από τις πιο πάνω περιπτώσεις δεν υπήρξε επανάσταση, ούτε ανοίχτηκε μύτη. Ήταν θέληση του λαού.
    Επομένως, προκειμένου να αλλάξει το Σύνταγμα δεν απαιτείται καμία επανάσταση. Ο λαός εξ ορισμού είναι το ανώτατο όργανο του Κράτους και μπορεί να φτιάχνει και να αλλάζει μόνος του τον καταστατικό χάρτη του Κράτους. Εκτός και αν θεωρούμε ότι το πολιτικό προσωπικό είναι ανώτερο από το λαό. Εκείνο λοιπόν που απαιτείται είναι ένα δημοψήφισμα συνοδευόμενο από κάποια βασικά ερωτήματα, ώστε να αποφασίσει ο λαός για το εάν θα συνεχίσει να ζει με το ίδιο πολιτικό σύστημα ή θα το αλλάξει.
    Όπως δείχνουν τα πράγματα και από τις πρώτες απόψεις που εκτίθενται στην “Ελευθεροτυπία”, αντί για δημόσιο διάλογο, παρατηρούμε ένα ακόμα γνωστό ελληνικό ευχολόγιο-παράκληση προς τους πολιτικούς για κάποιες αλλαγές και το όλο σκηνικό με το Σύνταγμα τελικά κατευθύνεται σε έναν και πάλι συμβιβασμό μεταξύ των κομματικών συμφερόντων, αφήνοντας για μια ακόμα φορά τους πολίτες που αγωνιούν στη γωνία.
    Απαιτείται τελικά επανάσταση, αλλά όχι επανάσταση με όπλα. Έχουμε όλοι ανάγκη από μια επανάσταση συνείδησης. Ας κάνουμε μόνο μια απλή ερώτηση στον εαυτό μας και ας πάρουμε τη σχετική απόφαση. Θέλουμε να συνεχίσουμε να ζούμε με αυτό το πολιτικό σύστημα ή πρέπει να αλλάξει; Αν αποφασίσουμε ότι πρέπει να αλλάξει τότε θα πρέπει να συναντήσουμε ανθρώπους που έχουν τις ίδιες απόψεις. Όλα τα υπόλοιπα θα τα καταγράψει η Ιστορία.
    Αυτή είναι η πραγματική επανάσταση. Με αυτή την έννοια της επανάστασης πράγματι ο κ. Κασιμάτης έχει δίκιο.
Πέτρος Χασάπης
ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ
9.ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΜΑΣ ΤΟ ΚΟΝΑΚΙ
Το απόβραδο με βρήκες να τα πίνω
Στο παλιό μας το κονάκι ζαλισμένο
Μα καμία σημασία δεν μου έδωσες
Και είπα κρίμα που δεσμεύτηκα μαζί σου.

Το άστρο της αυγής θα ξαναβγεί
Στερνή ηλιαχτίδα πάλι θα προβάλει
Ο ήλιος του χειμώνα δεν αργεί
Καινούργια θέλω αγάπη να φανεί
Και να πάλι που η ελπίδα ξαναζεί.

Η νύχτα έφυγε γεμάτο αναμνήσεις
Με μισόκλειστα τα μάτια θολωμένος
Μα την μίσησα αλήθεια ως τον θάνατο
Και ήταν λάθος μου η σχέσης πια αυτή.

Οι ευχάριστες στιγμές θα ξαναρθούν
Τα αστέρια θα χορεύουν ολόγυρά μου
Της μοίρας μου είναι γραφτό να ξαναζώ
Καινούργιες μου αχαλίνωτες αγάπες
Λουλούδιασε και πάλι η ψυχή μου την αυγή.
Λαζ.- Κίμων Μπερβερίδης
Ο ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ο ΤΙ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ
10.Μάθημα Φιλοσοφίας
Το έστειλε ο Κώστας Φαχαντίδης
Ένας καθηγητής μπαίνει στην αίθουσα και ρωτάει:
-Ποιος θέλει αυτό το χαρτονόμισμα των 50 ευρώ; Πολλά χέρια υψώθηκαν, αλλά ο καθηγητής είπε:
-Πριν το δώσω, υπάρχει κάτι που πρέπει να κάνω.
... Λυσσασμένα το τσάκισε, και ρώτησε ξανά:
- Ποιος θέλει ακόμα αυτό το χαρτονόμισμα;
... Τα χέρια συνέχισαν να είναι υψωμένα.
- Και αν κάνω αυτό;
Το πέταξε στον τοίχο, αφήνοντάς το να πέσει στο πάτωμα, το κλώτσησε, το πάτησε και πάλι σήκωσε το χαρτονόμισμα - βρώμικο και τσαλακωμένο.
Επανέλαβε την ερώτηση και τα χέρια παρέμειναν υψωμένα.
- Δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσετε αυτήν την σκηνή - είπε ο καθηγητής. Ό,τι κι αν κάνω με αυτό το χαρτονόμισμα, θα συνεχίσει να αξίζει 50 ευρώ.
Πολλές φορές στις ζωές μας μας τσακίζουν, μας πατάνε, μας κλωτσάνε, μας κακομεταχειρίζονται, μας προσβάλλουν: αλλά, παρόλα αυτά, εξακολουθούμε να αξίζουμε το ίδιο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου