Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1034


ΠΗΓΑ ΓΙΑ ‘’ΨΑΡΕΜΑ’’ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΠΙΑΣΑ !
ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, είναι δικά μου.
ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ
1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
2.Για εμπέδωση και ενέργειες
3.Η Σφαγή των Μισθών και Συντάξεων των Στρατιωτικών Προάγγελος Δεινών
4.ΕΜΣ και ΚΘΒΕ
5.Έστειλαν φάκελο με σφαίρα και απειλητικό σημείωμα στον Στουρνάρα
6.Παπαδάκης σε Αδωνι: Καλώς τον «μπουμπούκο» που θα μου κάνει κριτική
7.Δένδιας: Αν αποδειχτεί βασανισμός, ο νόμος θα είναι αμείλικτος
8.Η επιστολή καθηγητή ενός εκ των συλληφθέντων της Κοζάνης
9.Κεφαλογιάννης: Ανοησίες λέει ο Στουρνάρας!
10.Τραπεζίτες φυγάδευσαν 3 δισ. σε offshore
11.Πόσο μας κοστίζουν οι …μπάστακες
12.Να σωθεί η Ελλάδα μαζί με τους Έλληνες
13.Σκοτεινά «παιχνίδια» Στουρνάρα - Σημίτη με φόντο το FIR Αθηνών
14.Έξυπνες ατάκες
15.4 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου
16.Koριέρε Ντέλα Σέρα: «Αδιάφορη η Ευρώπη, παρακολουθεί το δράμα της Ελλάδας»
1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
Αγίας Αγάθης της μάρτυρος
ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ
2.Για εμπέδωση και ενέργειες
ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΕΔΩ ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.
    Όλοι βιώνουμε την επιδρομή, λεηλασία και κακοποίηση που έχουν υποστεί οι μισθοί, αλλά κυρίως οι συντάξεις των Ελλήνων. Αλλά των Στρατιωτικών συνταξιούχων έχουν υποστεί και «βιασμό». Διότι όλα τα προηγούμενα χρόνια η σύνταξη των στρατιωτικών συνταξιούχων αυξανόταν ΜΟΝΟ όταν αυξανόταν ο βασικός μισθός των ε.ε. συναδέλφων (και μάλιστα στο 80% της αύξησης αυτών), χωρίς να συμμετέχουν στις αυξήσεις που ελάμβαναν οι πολιτικοί συνταξιούχοι. Τώρα όμως επιβάλλεται η μείωση λόγω Β.Μ. των ε.ε. αλλά και η αντίστοιχη των πολιτικών συνταξιούχων (διπλή μείωση, που αντίκειται στη γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου της 30ης Οκτ 2012 επί του σχετικού νομοσχεδίου). Το Υπουργείο Οικονομικών αγνόησε αυτή τη γνωμοδότηση, όπως και τον Κώδικα συντάξεων (Π.Δ. 169/31-08-2007, άρθρο 34, παραγρ. 5) όπου υπάρχει σαφής και συγκεκριμένη διατύπωση που αναγράφει ότι : «Σε περίπτωση που αυξάνεται ο βασικός μισθός της παραγράφου 2 ή το επίδομα χρόνου υπηρεσίας, αυξάνονται ανάλογα και οι συντάξεις, ….», χωρίς ν’ αναφέρεται ΠΟΥΘΕΝΑ η λέξη μείωση. Χρησιμοποιώντας λοιπόν το Υπουργείο Οικονομικών μία γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου (απόφαση 46/2005) που αναγράφει ότι «…γ)οποιαδήποτε νόμιμη μεταβολή (αυξητική ή μειωτική) στο ύψος του βασικού μισθού και του χρονοεπιδόματος των στρατιωτικών που βρίσκονται στην ενέργεια επηρεάζει ποσοτικά το συντάξιμο μισθό, κατ' επέκταση δε και το ύψος της σύνταξής τους ,….» προέβει στις γνωστές διπλές μειώσεις.
    Αυτά πιθανόν είναι γνωστά. Εκείνο που ίσως δεν έχουμε συνειδητοποιήσει είναι αυτό που θα ακολουθήσει. Σύμφωνα με το Ν 4093/2012 στο κεφάλαιο Β’ (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ), στη σελίδα 5631 του ΦΕΚ Α’ 222, με α/α 4.6 το ποσό εξοικονόμησης δαπάνης από τη μείωση που αφορά τα ειδικά μισθολόγια για το 2013 θα είναι 100 εκατ. ευρώ, από τα οποία σύμφωνα με έγγραφο του ΓΛΚ της 18ης Δεκ. 2012, τα 2/3 αφορούν στρατιωτικές συντάξεις, ήτοι 66 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τον ίδιο νόμο και στην ίδια σελίδα (5631), με α/α 4.5 «μείωση συντάξεων ένστολων λόγω νέου μισθολογίου», για το έτος 2014 έχει προβλεφθεί ΝΕΑ εξοικονόμηση 162 εκατ. ευρώ. Όταν η πρόσφατη μείωση από 1/8/2012 ήταν αυτού του ύψους που είδαμε στη σύνταξη του Ιανουαρίου και που σε ετήσια βάση για όλους τους αποστράτους (ΕΔ & ΣΑ) αθροίζεται σε 66 εκατ. ευρώ, αντιλαμβανόμαστε πόση μείωση μας έχουν υπολογίσει για το 2014, που προσδιορίζεται συνολικά στα 162 εκατ. ευρώ. Αναλύοντας τους αριθμούς φαίνεται ότι η επόμενη μείωση του 2014 θα είναι διπλάσια ίσως και τριπλάσια από αυτή που δεχθήκαμε τον Ιανουάριο. Επομένως η τρίτη περικοπή του Ν 4093/2012 θα είναι και η χαριστική βολή. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ….. «ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ».
    Ας στρέψουμε τα πυρά μας σε αυτούς που νομοθετούν, υπόσχονται, δεσμεύονται και δεν υλοποιούν. Και για μας τους αποστράτους είναι το Υπουργείο Οικονομικών και ο Πρωθυπουργός. Η οικονομία "πυρομαχικών" δεν επιτρέπει λάθος πυρά.
Βασίλειος Νικολόπουλος
3.Η Σφαγή των Μισθών και Συντάξεων των Στρατιωτικών Προάγγελος Δεινών.
Χαίρε Καίσαρ Οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν.
    Δεν χωράει πλέον καμία αμφιβολία ότι με τις πρόσφατες σφαγές στους μισθούς και συντάξεις των στρατιωτικών, σε ποσοστό μάλιστα υπερδιπλάσιο των αντίστοιχων μειώσεων που επεβλήθησαν στους υπόλοιπους Έλληνες, ολοκληρώνεται το σχέδιο της τρόϊκας για την πλήρη καταστροφή της Χώρας και την παράδοσή της αμαχητί στις ορέξεις των πάσης φύσεως ξενόφερτων και ντόπιων κοτσαμπάσιδων. Γιατί είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς, ότι η Εθνική Ανεξαρτησία χάνεται και η Εθνική υπερηφάνεια γονατίζει όταν εξουθενώνεις πρώτα οικονομικά και μετά ηθικά όλους εκείνους που υπηρετούν αυτές τις αξίες..
    Τα παχειά και βαρύγδουπα λόγια όλων αυτών που προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι στρατιωτικοί και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων παρά τις αιματηρές μειώσεις που έχουν υποστεί διατηρούν ακμαίο το ηθικό τους ,μάλλον θα πρέπει να απευθύνονται σε αφελείς και πάντως δεν μπορούν να πείσουν αυτούς που βιώνουν την εξαθλίωσή τους. Γιατί με ποιο κουράγιο και με ποιο πείσμα ο Αξκός και ο Υπξκός θα αντέξει το ξεπάγιασμα στον Έβρο, την μοναξιά στα ξερονήσια, την πολυήμερη απομόνωση στα πολεμικά πλοία, το πνίξιμο της ανάσας του στο υποβρύχιο ,την ταχυπαλμία στην ελεύθερη πτώση, την ένταση του κορμιού του στις υπερηχητικές ταχύτητες των πολεμικών αεροσκαφών και τις φλέβες του στα όρια να σπάσουν , όταν από τη μια μεριά η Πατρίδα του ζητάει ακόμη και να θυσιασθεί γι’αυτήν και από την άλλη ,η ίδια τον θυσιάζει στις ορέξεις της τρόϊκας με το να τον εξαθλιώνει οικονομικά ,να του διαλύει την οικογένεια ,να του καταστρέφει τα όνειρα τα δικά του και των παιδιών του και τέλος ως απόστρατο να τον καταδικάζει να ζει στη μιζέρια και την ανέχεια;
    Δυστυχώς η Ελλάδα με τις υποδείξεις της τρόϊκας και την πιστή εκτέλεση των εντολών της από τα πειθήνια εδώ όργανά της, που παριστάνουν ότι κυβερνούν, έχει μεταβληθεί σε ένα σύγχρονο ρωμαϊκό Κολοσσαίο όπου τα άγρια θηρία των λεγόμενων δανειστών έχουν πέσει στην αρένα και κατασπαράσσουν το φτωχό λαό με πρώτους τους ανήμπορους πλέον και εξαντλημένους μισθωτούς και συνταξιούχους. Και στην εξέδρα των επισήμων ως άλλοι καίσαρες ,περιχαρείς και φουσκωμένοι, οι αρχηγοί των κομμάτων της συγκυβέρνησης παρακολουθούν το αποτρόπαιο έγκλημα και αναπηδούν στις θέσεις τους από ανείπωτη ικανοποίηση κάθε φορά που το αίμα αναβλύζει από κάποιον κατασπαρασσόμενο ταλαίπωρο Έλληνα. Και από δίπλα οι μεγάλοι αρχηγοί του στρατού, ναυτικού και αεροπορίας με επικεφαλής τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ φορώντας τις επίσημες στολές τους και τις φαρδιές ζώνες και κορδέλλες τους, γεμίζουν από ικανοποίηση και σιωπούν ένοχα βλέποντας τα θηρία να κατασπαράσσουν τα στελέχη των ΕΔ και κάπου και κάπου ρίχνουν και καμιά λοξή ματιά προς το μέρος του Καίσαρα μήπως και εισπράξουν κάποιο νεύμα ικανοποίησης. Και λίγο πιο πάνω οι 300 της βουλής ,ως νέοι χουλιγκάνοι, απολαμβάνουν το θέαμα πότε φωνάζοντας από χαρά και πότε προσποιητά διαπληκτιζόμενοι στην προσπάθειά τους πάντα ο καθένας να πάρει μία καλή θέση δίπλα στον καίσαρα για τις ανάγκες των μίντια. Και με το τέλος του αποτρόπαιου εγκλήματος με ημιθανείς πλέον τους Έλληνες ο δήμιος Στουρνάρας τρέχει να πάρει τα συγχαρητήρια του Καίσαρα και να δώσει αναφορά της ολοκληρωτικής καταστροφής στη Μέρκελ και τη Λαγκάρντ. Και με την ολοκλήρωση του εγκλήματος, πάνω από την αρένα, εμφανίζεται το όραμα της μαυροφορεμένης Ελλάδας να κλαίει ασταμάτητα για το κατάντημά της και τον εξευτελισμό που της επεφύλαξαν εκείνοι που ορκιζόντουσαν ότι θα την σώσουν διώχνοντας αυτούς που την ατίμασαν και που τώρα με στεντορία τη φωνή φωνάζουν για να τους ακούσει η μακρυνή τους προστάτης:
Χάϊ Μέρκελ. Ντόιτσλαντ ούμπερ άλλες.
Συνέλληνες ,Συνάδελφοι, Αντισταθείτε. Μην αφήνετε να ολοκληρωθεί το έγκλημα. Μαυρίστε τους.
Στέλιος Καστραντάς Γεν. Γραμματέας της Ανεξάρτητης Κίνησης Στρατιωτικών . (Α.Κί.Σ)
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
4.ΕΜΣ και ΚΘΒΕ
ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
5.Έστειλαν φάκελο με σφαίρα και απειλητικό σημείωμα στον Στουρνάρα
ΩΠΑ ! ΩΠΑΩΠΑ! ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΑΥΤΟ?
ΚΟΥΙΖ.
1) ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ
2) ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ
3) ΠΛΗΡΩΜΗ ΕΙΣ ΕΙΔΟΣ
4) ΠΕΡΙΣΣΕΥΕ…
5) Η ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΜΙΣΥ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΣ.
ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ (1) ή ΤΟ (4)…….
    Ένας φάκελος με σφαίρα 9 χιλιοστών έφτασε, στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
    Ο φάκελος παραλήφθηκε από τη γραμματεία, η οποία εντόπισε τη σφαίρα και ειδοποίησε την Αστυνομία.
    Αποστολείς ήταν οι ίδιοι που είχαν στείλει φάκελο με σφαίρα στην εφορία Χανίων.
    Η σφαίρα ήταν τοποθετημένη μέσα σε ένα μικρό φάκελο προσκλητηρίων γάμου και έχει ήδη παραληφθεί από την αστυνομία προς εξέταση.
    Το σημείωμα έχει την υπογραφή «Κρητική Επανάσταση» και καταλήγει διατυπώνοντας την απειλή ότι «οι συνέπειες για εσάς και τους εντολείς σας θα είναι απρόβλεπτες».
http://www.newsbomb.gr/
6.Παπαδάκης σε Αδωνι: Καλώς τον «μπουμπούκο» που θα μου κάνει κριτική
    Καβγάς ξέσπασε ανάμεσα στον Γιώργο Παπαδάκη και τον Αδωνι Γεωργιάδη με αφορμή συνέντευξη του αρχηγού των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην εκπομπή του πρώτου. Ο βουλευτής της ΝΔ είπε «όταν με βλέπει ο Καμμένος στη Βουλή φεύγει και το παίζει μάγκας μόνο εκεί που μπορεί».
    Τότε ο κ. Παπαδάκης ζήτησε από τον Αδωνι Γεωργιάδη να μην διακόψει τη συνέντευξη του Πάνου Καμμένου.
    Ο τελευταίος αντεδρασε και είπε στον παρουσιαστή «προστατεύεις μια ζωή τον Καμμένο και δεν του κάνεις σημαντικές ερωτήσεις».
    Η αντίδραση του παρουσιαστή ήταν άμεση και έξαλλος απάντησε στον βουλευτή της ΝΔ «προβοκάρεις τον Καμμένο» και «καλώς τον «μπουμπούκο» που θα μου κάνει και κριτική».
    Ο κ. Γεωργιάδης μόλις το άκουσε αυτό σηκώθηκε από την καρέκλα του και αποχώρησε από το στούντιο.
    Ωστόσο, ο βουλευτής της ΝΔ επέστρεψε τελικά μετά τη συνέντευξη του κ. Καμμένου εξηγώντας πως η συγκεκριμένη φράση ήταν μια στιγμή τηλεοπτικής ανωριμότητας της γυναίκας του και τον ενοχλεί όταν ακούγεται.
    Από την πλευρά του, ο κ. Παπαδάκης εξήγησε πως αυτοί οι χαρακτηρισμοί είναι ταιριάζουν στη δημοσιογραφική λογική του.http://www.newsbomb.gr/

7.Δένδιας: Αν αποδειχτεί βασανισμός, ο νόμος θα είναι αμείλικτος
Αν και έχω στη διάθεσή μου τις επίμαχες φωτογραφίες , τα ονοματεπώνυμα και τα ‘’βιογραφικά’’ των συλληφθέντων, δεν τα δημοσιεύω γιατί δεν το θεωρώ σωστό, για την συγκεκριμένη περίπτωση.
    Εισαγγελική παρέμβαση για τις φωτογραφίες …
    Την ώρα που η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών διέταζε έρευνα για τις καταγγελίες βασανισμού των 4 συλληφθέντων, φερόμενων ως μελών των Πυρήνων της Φωτιάς, ο υπουργός ΠΡΟΠΟ, Νίκος Δένδιας τόνιζε πως αν αυτό αποδειχτεί, θα υπάρξουν κυρώσεις.
«Παραβιάσεις δικαιωμάτων δε θα γίνουν δεκτές» είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σε τηλεφωνική του συνέντευξη στην πρωινή εκπομπή του Mega. Και επεσήμανε ότι αν αποδειχθεί βασανισμός θα επιβληθούν κυρώσεις και ο νόμος θα είναι αμείλικτος.
    Οι δηλώσεις του κ. Δένδια προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που χαρακτήρισε τις δηλώσεις του υπουργού παιδαριώδεις και προκλητικές. «Οι εξηγήσεις του υπουργείου είναι το λιγότερο παιδαριώδεις και προκλητικές. Ποτέ, για παράδειγμα, δεν είδαμε παρόμοιες φωτογραφίες των δολοφόνων του Πακιστανού μετανάστη ούτε, βέβαια, κανενός είδους ευαισθησία για τους κουμπουροφόρους της Χρυσής Αυγής. Όμως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει δώσει δείγματα γραφής για το πως αντιλαμβάνεται τη δημοκρατία».
    Εισαγγελική παρέμβαση για το photoshop
    Οι «πειραγμένες» φωτογραφίες των τεσσάρων συλληφθέντων και οι καταγγελίες των συγγενών τους για κακοποίηση, προκάλεσαν την παρέμβαση της προϊσταμένης της εισαγγελίας πρωτοδικών της Αθήνας, Παναγιώτας Φάκου.
    Η προϊσταμένη της εισαγγελίας διέταξε τη διενέργεια προανακριτικής έρευνας για να διαπιστωθεί αν στους τέσσερις συλληφθέντες ασκήθηκε σωματική βία εκ μέρους των αστυνομικών.
    Η αστυνομία υποστηρίζει ότι τα χτυπήματα που φαίνονται στα πρόσωπα των τεσσάρων συλληφθέντων έγιναν κατά τη διάρκεια της συμπλοκής που προηγήθηκε της σύλληψης τους.
8.Η επιστολή καθηγητή ενός εκ των συλληφθέντων της Κοζάνης
Σοκαρισμένος για την εμπλοκή του @@@@@@@@@@ σε ένοπλη ληστεία είναι ένας από τους καθηγητές του.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΔΕΝ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ
Πρόκειται για τον Χρήστο Ιωαννίδη ο οποίος γνώριζε τον @@@@@@@ από το 2005 έως 2008, περίοδο κατά την οποία ήταν μαθητής του στο Μουσικό Λύκειο Παλλήνης.
Ο καθηγητής, ο οποίος είναι υπεύθυνος του περιοδικού «Schooligans» και του μαθητικού φεστιβάλ «Schoolwave» αναφέρει σε επιστολή του πως ο @@@@@@@ ήταν ένα έξυπνο και κοινωνικό παιδί που όμως είχε θυμό μέσα του όπως όλα τα παιδιά της εφηβείας.
«Δεν ξέρω τι τον οδήγησε ως εκεί. Θέλω όμως να μιλήσω για τα τρία χρόνια που τον γνώρισα ως μαθητή αλλά και ως εθελοντή στο περιοδικό. Ήταν χαρά μου να έχω μέσα στην τάξη παιδιά σαν τον @@@@@@@. Ήταν ευαίσθητος, ήταν έξυπνος, ήταν ανήσυχος. Όχι, δεν άκουγε heavy metal. Άκουγε ροκ, άκουγε Χατζιδάκι, άκουγε Μότσαρτ. Όχι, δεν ήταν αντικοινωνικός. Ίσα-ίσα ήταν πολύ αγαπητός στους συμμαθητές του» υποστήριξε ο καθηγητής.
Σύμφωνα με τον κ. Ιωαννίδη ο @@@@@@ «είχε και αυτός θυμό μέσα του, όπως όλα τα αληθινά παιδιά που ανακαλύπτουν στην εφηβεία τους την απάνθρωπη και υποκριτική κοινωνία στην οποία ζούμε. Όχι, δεν ήταν κακός μαθητής, ήταν πολύ καλός. Μπήκε και αυτός στο πανεπιστήμιο, γράφοντας μία από τις εκθέσεις-κονσέρβες που του ζητάει το σύστημα».
Την ίδια ώρα όπως αναφέρει η lifo ο καθηγητής μιλάει για τους γονείς του @@@@@@@, οι οποίοι σύμφωνα με τον ίδιο ήταν «δύο αξιοπρεπέστατοι άνθρωποι. Ερχόντουσαν τακτικά στο σχολείο να μάθουν για το παιδί τους». Ωστόσο, όπως ανέφερε ο κ. Ιωαννίδης ο πατέρας του @@@@@@@ έμεινε άνεργος, γεγονός που προκάλεσε τον θυμό του μαθητή.
«Δεν ξέρω πόσες αιτίες θυμού προστέθηκαν από τότε. Μπορώ ίσως να φανταστώ αρκετές απ' αυτές, καθώς ζω κι εγώ μέσα σ' αυτήν την Ελλάδα» υποστήριξε συγκεκριμένα.
Ο καθηγητής αναφέρει ωστόσο, ότι λυπάται και ντρέπεται που ο @@@@@@@ πίστεψε στη βία.
«Λυπάμαι για τον @@@@@@@ που πίστεψε, καθώς φαίνεται, στη βία σαν απάντηση στη βία του συστήματος. Ντρέπομαι όμως και για την Ελλάδα που οδηγεί παιδιά σαν τον @@@@@@@ σ' αυτό το σημείο. Ντρέπομαι για τους αστυνομικούς που τον βασάνισαν. Ντρέπομαι για τους δημοσιογράφους που ήδη τον καταδίκασαν. Και ντρέπομαι για όλους τους ανυποψίαστους πολίτες που θα τον τσουβαλιάσουν μέσα στο κεφάλι τους σαν έναν "τρομοκράτη" και θα προσπεράσουν το παραμορφωμένο από τα χτυπήματα πρόσωπό του για να πάνε στην επόμενη είδηση. Η παραμόρφωση είναι όλη δική μας» σημείωσε κλείνοντας.
9.Κεφαλογιάννης: Ανοησίες λέει ο Στουρνάρας!
ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ !!! ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΝΕΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ! ΤΡΕΜΕ ‘’ΞΩΠΕΤΣΑ’’
Με αρκετές ημέρες καθυστέρηση αντέδρασε ο γραμματέας της Κ.Ο. στις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών περί εκτροχιασμού της οικονομίας επί Καραμανλή
Με αρκετές ημέρες καθυστέρηση και χωρίς να έχει πληροφορηθεί για τη μεγάλη αναδίπλωση του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα με τη συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής», αντέδρασε ο κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο γραμματέας της Ν.Δ. ρωτήθηκε για το σχόλιο που είχε κάνει ο κ. Γιάννης Στουρνάρας ότι δήθεν η οικονομία εκτροχιάστηκε στην περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον κ. Κώστα Καραμανλή.
Δεν μπορεί να λέει τέτοιες ανοησίες, αντέδρασε ο κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος εξέφρασε αφ’ ενός την εντύπωσή του και αφ’ ετέρου παραδέχθηκε πως δεν είχε ενημερωθεί για τις δηλώσεις του κ. Στουρνάρα. Αυτό άλλωστε φάνηκε αφού δεν γνώριζε ούτε τη σημερινή αναδίπλωση.
Όλη η δήλωση
«Tον θεωρώ πολύ έξυπνο άνθρωπο και βαθύ γνώστη των οικονομικών για να λέει τέτοιες ανοησίες. Θα τον καλέσουμε στην Συγγρού αν θέλει να έρθει να τον εξετάσουμε αν ξέρει καλά την οικονομική ιστορία της Ελλάδας. Πάντως τέτοιες ανοησίες ο κ. Στουρνάρας δεν μπορεί να λέει και πιστεύω ότι δεν μπορεί να τις λέει γιατί δεν έχω διαβάσει την συνέντευξη», δήλωσε ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας.
Πάντως τίποτε δεν είναι τυχαίο, όπως λένε. Η αντίδραση του κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη έρχεται να προστεθεί στο ήδη βαρύ κλίμα που μεταφέρεται στη Συγγρού από τις τοπικές οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας σε όλη τη χώρα για τη σκληρή οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση. Ειδικά αυτό το διάστημα που συζητείται εντόνως η φορολόγηση των ακινήτων, τόσο στελέχη του κομματικού μηχανισμού, όσο και βουλευτές γίνονται δέκτες έντονων παραπόνων.
Όπως δημοσίευσε από το πρωί το "Newsbomb.gr" ήδη επτά βουλευτές, οι κ.κ. Προκόπης Παυλόπουλος, Γιώργος Βλάχος, Άρης Σπηλιωτόπουλος, Νικήτας Κακλαμάνης, Γιάννης Μιχαλάκης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Μάκης Βορίδης αντιδρούν για την επιμονή του υπουργού Οικονομικών να φορολογήσει τα ακίνητα. Επιπροσθέτως ζητούν ευήκοα ώτα από το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
10.Τραπεζίτες φυγάδευσαν 3 δισ. σε offshore
ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΚΟΝΤΙΝΟΣ
Αποκαλυπτική λίστα με δεκάδες ύποπτες εταιρείες offshore σε διάφορα σημεία του πλανήτη, που ανήκουν σε γνωστούς τραπεζίτες και στις οποίες διοχέτευσαν παράνομα περισσότερα από 3 δισ. ευρώ έχουν συντάξει σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της εφημερίδας «Η Ελλάδα αύριο», οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, δρομολογώντας απρόβλεπτες εξελίξεις.
Οι υπεράκτιες αυτές εταιρείες, λόγω των ιδιοκτητών τους, που ήταν συγχρόνως και τραπεζίτες, είχαν απεριόριστη όσο και προνομιακή πρόσβαση σε δάνεια και χρηματοδοτήσεις. Χρήματα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν κατά τις ίδιες πληροφορίες σε πολλές ύποπτες συναλλαγές και όπως αποδεικνύεται δεν εξοφλήθηκαν ποτέ προκαλώντας μια τεράστια «μαύρη τρύπα» στα ταμεία των τραπεζών.
Η άκρη του νήματος άρχισε να ξετυλίγεται όταν στο επίκεντρο των εισαγγελικών ερευνών βρέθηκε η διαβόητη «συμμορία του Χρηματιστηρίου».
Έτσι λοιπόν οι οικονομικοί εισαγγελείς άρχισαν να ερευνούν την κίνηση εκατοντάδων τραπεζικών λογαριασμών της περιόδου 2000-2005 και τα ευρήματα ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικά.
Από τα πρώτα κιόλας στάδια των ερευνών ανακαλύφθηκαν δεκάδες εταιρείες offshore οι οποίες «κάλυπταν» συστηματικά ένα ευρύ φάσμα ύποπτων συναλλαγών, που συνέβαλαν στον ανεξήγητο πλουτισμό αρκετών τραπεζιτών, οι οποίοι, αφού δημιούργησαν τελικά εκμεταλλεύθηκαν με τον καλύτερο τρόπο την απάτη του Χρηματιστηρίου.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
11.Πόσο μας κοστίζουν οι …μπάστακες,
οι επίτροποι, οι τροικανοί και όλος ο… στρατός που έχει εγκατασταθεί εδώ;
ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΜΑΣ

H αποκάλυψη ότι οι μπάστακες που ουσιαστικά ανέλαβαν ρόλο διοικητή στις τέσσερις τράπεζες (Εθνική, Πειραιώς, Eurobank και Alpha Bank) παίρνουν από 800.000 ευρώ τον χρόνο ο καθένας, πέραν της έκπληξης και της οργής που προκάλεσε φέρνει στην επιφάνεια ένα μεγάλο θέμα.
Του τι μας στοιχίζει όλος αυτός ο στρατός των τροικανών, των επιτηρητών, των εποπτών, του Ράιχενμπαχ, του Φούχτελ και των γραφιάδων τους που μας τους έχουν επιβάλλει οι δανειστές μας- Ε.Ε., Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ΔΝΤ. Γιατί, θα έχετε καταλάβει ότι εμείς πληρώνουμε όλο αυτό το …σκυλολόι των νταβατζήδων μας. Και βέβαια δεν πρόκειται για τίποτε …φραγκοδίφραγκα. Οι 800.000 ευρώ που παίρνει ο κάθε μπάστακας με την παρέα του είναι μόνο μια μικρή γεύση, πέραν βέβαια του ότι είναι όλα τα έξοδά τους πληρωμένα, διαμονή στο “Χίλτον” και στη “Μεγάλη Βρετανία”, αυτοκίνητα και ότι ποθεί η …ψυχούλα τους. Και από πάνω να μας κουνάνε και το δάκτυλο, με τις εκθέσεις που υποβάλλουν, ότι δεν έχουμε γίνει ακόμα καλά και υπάκουα παιδιά… Και όλα αυτά από μια χώρα καθημαγμένη οικονομικά, που υποτίθεται ότι οι… συνέταιροι μας ήρθαν να μας σώσουν , ενώ αποδεικνύεται ότι έχουν πέσει πάνω στην Ελλάδα μας σαν όρνια, να την κατασπαράξουν.
Η κυβέρνηση – και προσωπικά οι τρεις αρχηγοί που την απαρτίζουν, Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης- έχει υποχρέωση να δώσει λογαριασμό, πλήρη και αναλυτικό, για το τι χρήματα παίρνει ο καθένας ως δύναμη κατοχής, για να ξέρει ο ελληνικός λαός τι του στοιχίζουν όλοι αυτοί οι Σάιλοκ…
(Το Παρόν)
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
12.Να σωθεί η Ελλάδα μαζί με τους Έλληνες.
Μπορεί οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι να είχαν ακούσει εδώ και καιρό πως από τον Γενάρη θα μειωθούν περαιτέρω τα εισοδήματά τους βάσει του τελευταίου πακέτου μέτρων που ψηφίστηκε τον Νοέμβριο στη Βουλή, πλην όμως το σοκ δεν ήταν μικρότερο όταν πήγαν χθες και προχθές στο ταμείο.
Σε άλλες εποχές τα 100-200 ευρώ ίσως να μη σήμαιναν δραματική αλλαγή στο επίπεδο ζωής, σήμερα όμως -με όλα όσα έχουν προηγηθεί και προστεθεί στις πλάτες όλων των Ελλήνων- αυτές οι νέες περικοπές μπορεί να σημάνουν ακόμα και αλλαγή στον τρόπο διατροφής!
Την ίδια ώρα, ακούμε όλοι στον κοινωνικό μας περίγυρο για γνωστούς και φίλους που είτε έχουν φύγει στο εξωτερικό είτε ψάχνουν τρόπους να το κάνουν, καθώς έχουν πειστεί πως δεν υπάρχει μέλλον στη γενέθλια γη.
Και οι σημερινοί Ελληνες οικονομικοί μετανάστες δεν έχουν καμιά σχέση με τα κύματα του προηγούμενου αιώνα, που αποτελούνταν κατά κύριο λόγο από ανειδίκευτους και αγραμμάτους ανθρώπους, αλλά προέρχονται από το καλύτερο κομμάτι της Ελλάδας.
Με καλές σπουδές, υψηλή ειδίκευση, γλώσσες και επιστημοσύνη που τους καθιστούν άκρως ανταγωνιστικούς, μπαίνουν στην παγκόσμια αγορά εργασίας και προσπαθούν να προσφέρουν τις γνώσεις τους σε κάποια άλλη χώρα, σε κάποια ξένη επιχείρηση. Και σε όλους αυτούς το ελληνικό κράτος έκανε χρόνιες επενδύσεις προσφέροντας δωρεάν σπουδές. Τώρα όμως που ήρθε η ώρα αυτές να πιάσουν τόπο και να προσφέρουν όλοι -ο καθένας στον τομέα του για να πάει η χώρα μπροστά-, η ίδια η πατρίδα τους διώχνει, καθώς η επιλογή που προκρίθηκε ήταν να σωθεί η Ελλάδα. Βλέπετε, όμως, δεν υπήρξε καμιά πρόβλεψη να σωθεί η Ελλάδα μαζί με τους Ελληνες!
Αφού λοιπόν δεν υπάρχει καμιά μέριμνα για τους πολίτες αυτής της χώρας και όλα τα προγράμματα, τα πακέτα και τα μνημόνια τους αντιμετωπίζουν είτε σαν φοροδοτικά όντα αν είναι εργαζόμενοι, είτε σαν περιττό βάρος αν είναι απόμαχοι της ζωής, τότε η χώρα δεν πρόκειται να σωθεί στον αιώνα τον άπαντα.
Και τούτο γιατί απλούστατα τα καλύτερα μυαλά θα φύγουν και θα αφήσουν πίσω τους μόνο εκείνους που είτε λόγω ηλικίας είτε λόγω χαμηλών προσόντων δεν μπορούν να αναζητήσουν αλλού την τύχη τους.
Επομένως η ζημιά θα είναι ολοκληρωτική, καθώς μια γενιά, η πιο ελπιδοφόρα για τη συνέχεια της χώρας, ουσιαστικά εγκαταλείφθηκε χωρίς καμία πρόνοια, κι αυτή με τη σειρά της εγκαταλείπει τώρα την άστοργη μητέρα πατρίδα.
Και απ’ όσους θα απομείνουμε πίσω και θα ζούμε όπως ζούσαν οι παππούδες και οι πατεράδες μας, που έτρωγαν κρέας κάθε Κυριακή, θα προσπαθεί η κάθε κυβέρνηση να μαζεύει φόρους για να αποπληρώνει τις υποχρεώσεις στα δάνεια και στα πακέτα διάσωσης.
Δυστυχώς σχεδόν όλοι μας, περιχαρακωμένοι μέσα στο story της χρεοκοπίας που μας υπερτόνισαν ξένοι opinion makers και οι ηγέτες της Ε.Ε., μέχρι σήμερα βλέπουμε το δέντρο που είναι η διάσωση της χώρας και χάνουμε το δάσος που είναι οι ίδιοι οι Ελληνες, ξεχνώντας πως η χώρα δεν ορίζεται μόνο με γεωγραφικά όρια.
Η κυβέρνηση προσπαθεί να επικοινωνήσει την επιτυχία της ότι έβαλε πάτο στο βαρέλι και πως το τιμόνι τώρα βρίσκεται πάλι σε ελληνικά χέρια. Αποφεύγουν όμως να μας πουν πως δεν έχουν κοπάσει οι θύελλες και πως το σκάφος που λέγεται «Ελλάδα» μπορεί και κινείται μόλις με το ζόρι. Το δε εξουθενωμένο πλήρωμα απαιτεί επειγόντως ανάσες, γιατί διαφορετικά η ανταρσία είναι ένα σοβαρό ενδεχόμενο. Τουτέστιν, αυτό για το οποίο αναρωτιούνται πολλοί, πώς και δεν έχει επέλθει ακόμα κοινωνική αναταραχή όπως σε όλες τις χώρες απ’ όπου πέρασε το ΔΝΤ, πολύ φοβάμαι ότι πλησιάζει.
[Του Βασίλη Στεφανακίδη από protothema.gr]
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
13.Σκοτεινά «παιχνίδια» Στουρνάρα - Σημίτη με φόντο το FIR Αθηνών
Η προδοσία δεν έχει τελειωμό...
Το 2001 η κυβέρνηση Σημίτη χωρίς δεύτερη σκέψη πούλησε τον αέρα της Αθήνας υπό μορφή δανεισμού 355 εκατομμύρια ευρώ.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα εφημερίδας από το 2012 η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει «στριμώξει» την κυβέρνηση ζητώντας αποδείξεις και τιμολόγια για το που πήγαν τα χρήματα αυτού του δανείου ενώ απειλεί ευθέως τους ιθύνοντας ότι θα στείλει τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για παράβαση της Συνθήκης...
Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Έτος 2001: Ο Σημίτης αποφασίζει να προπωλήσει για 17 ολόκληρα χρόνια μέρος των μελλοντικών εσόδων της χώρας από τα τέλη διαδρομής πολιτικών αεροσκαφών στο FIR Αθηνών. Με την προπώληση αυτή ο τότε πρωθυπουργός, που πρόδωσε όσο κανείς άλλος τη χώρα του, βάζει στο «ταμείο» 335 εκατομμύρια ευρώ.
Με έντεχνο τρόπο ο κ. Σημίτης αποκρύπτει το γεγονός πως μέχρι το 2018 προκειμένου η χώρα μας να ξεχρεώσει το δάνειο θα πρέπει να βρει 576 εκατομμύρια ευρώ.
Φυσικά αυτό το δάνειο κρίνεται τουλάχιστον επαχθές. Γιατί ο κ. Σημίτης και το επιτελείο του δεν ενημέρωσαν τον Έλληνα φορολογούμενο πολίτη πως «έκαναν φτερά» τα 355 εκατομμύρια ευρώ...
Για ακόμη μία φορά ο άλλοτε πρωθυπουργός προδίδει τη χώρα. Για ακόμη μία φορά εξυπηρετεί δικά του πολιτικά συμφέροντα, αποκρύπτοντας την αλήθεια, βάζοντας στη λαιμητόμο εκατομμύρια Έλληνες.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Η Ελλάδα Αύριο» το συγκεκριμένο δάνειο, σύμφωνα με τον κανονισμό της Ε.Ε, δίνεται για την κατασκευή έργων (αεροδρομίων, πύργων ελέγχου, ραντάρ και άλλων).
Που πήγαν τα λεφτά κύριε Σημίτη; Πείτε την αλήθεια! Αφού τα αεροδρόμια της χώρας μας εξακολουθούν να λειτουργούν υπό τριτοκοσμικές συνθήκες κάτι άλλο συμβαίνει...
Διανύουμε αισίως το 2013 και ο κ. Στουρνάρας ούτε που ασχολείται με το συγκεκριμένο θέμα. Παίρνει μέτρα, μέτρα και άλλα μέτρα προσπαθώντας όπως ισχυρίζεται να βρει χρήματα.
Και που ψάχνετε κύριε Στουρνάρα. Γιατί δεν ανοίγει ο φάκελος FIR Αθηνών;
Μία δεκαετία μετά η ίδια προδοσία και από τον υπουργό Οικονομικών.
Η ίδια προδοσία στην πλάτη του Έλληνα φορολογούμενου που ο τσάρος της ελληνικής οικονομίας έχει βαλθεί να «αφανίσει»...
ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )
14.Έξυπνες ατάκες
Νομίζεις ότι ξέρεις τον άλλον και ξαφνικά σου λέει ότι δεν τρώει φέτα.
Λοιπόν, η μάνα μου έχει κάτι τάπερ που σφραγίζουν καλύτερα και από αιγυπτιακές σαρκοφάγους.
Όχι καλέ, δεν έχει κίνηση, απλώς ξεκίνησα από τη Ραφήνα μ' ένα τσαμπί κόκκινο σταφύλι και έφτασα στα Πατήσια με ένα κοκκινέλι του 2009.
Σήμερα τρόμαξα κάτι περιστέρια και χέστηκαν πάνω μου.
Αυτή η πουστιά της δασκάλας που έλεγε : "Πες μου γιατί γελάς να γελάσω κι εγώ" και μετά ούτε γέλαγε και σε έβαζε και τιμωρία...
Ζητείται άντρας να ερωτευτώ παράφορα, να με κερατώσει, να με χωρίσει, να φάω κόλλημα, να μη τρώω, να χάσω τα κιλά του καλοκαιριού η γυναίκα.
Εσύ που βγαίνεις με κρεμασμένο τον μεγάλο χρυσό σταυρό απ τη θάλασσα, να σε ενημερώσω ότι δεν είναι τα Θεοφάνια.
Τι κάνεις αν δεις την πρώην σου να τρέχει στην αυλή σου φωνάζοντας βοήθεια κ γεμάτη αίματα;
Καταρχήν ηρέμησε. Ξαναγέμισε και σημάδεψε καλύτερα.
Οι σαράντα βαθμοί Κελσίου είναι για να πλένεις στο πλυντήριο αγαπητέ καιρέ, όχι για να ζεις και να δουλεύεις.
Στην γέννηση του Χριστού, τι σφάζουμε ; Γαλοπούλες.
Στην Ανάσταση του Χριστού τι σφάζουμε ; Αρνιά.
Τι βύσμα είχαν οι κότες, ρε φίλε;
Τα οικογενειακά τραπέζια είναι πολύ γαμάτα αρκεί να προλάβεις να φας πριν τον τσακωμό..
Έχω την εντύπωση ότι η ηλεκτρική σκούπα της μάνας μου λειτουργεί μόνο όταν κοιμάμαι..
Φήμες λένε ότι υπάρχει άτομο που μετά τις διαφημίσεις στο Star θυμόταν ποια ταινία έβλεπε.
Συνήθως όταν είναι μικρά τα κορίτσια θέλουν Barbie, ενώ τα αγόρια ακριβά αυτοκίνητα. To θέμα είναι ότι μεγαλώνοντας οι επιθυμίες αυτές απλώς αντιστρέφονται...
Ενός λεπτού σιγή για όλα τα σαμπουάν που ενώ τελείωσαν, τα γεμίσαμε νερό για να βγάλουν άλλο ένα λούσιμο...
Μπουγάτσα με μερέντα = 0 θερμίδες !!!
Αυτός είναι ο κόσμος στον οποίο θέλω να ζήσω μια μέρα .
Η ζωή θα ήταν πιο εύκολη αν το πρώτο πουράκι καπρίς ήταν λίγο πιο μακρύ απ’ τα άλλα .
Στα διόδια Ελευσίνας μου λέει η κοπέλα : «3,20 euro» και εγώ της απάντησα : «Με πρωινό»;
Εσύ που πέρασες 3η φορά με το "Προσκλητήριο" στη διαπασών, φιμέ τζάμια και μωβ φωτάκια, μη διερωτάσαι γιατί παντρεύτηκε άλλον......
Έτσι και πετύχω Πακιστανό να οδηγεί θα πάω να του .. πλύνω το παρμπρίζ...!!
Γιατί οι γιαγιάδες βλέπουνε τις τσόντες μέχρι το τέλος;
Για να δουν αν θα παντρευτεί το καημένο το κορίτσι...
Έστειλα και γράμμα στον Άγιο Βασίλη από τώρα:
"θέλεις κανέναν εποχιακό στο εργαστήρι ; 1.60 είμαι"!
Ένας τεντυμπόης δεν βρέθηκε να γράψει με σπρέι μπροστά στην ταμπέλα ΖΑΡΑ ένα ΒΥ να το κάνει «ΒΥΖΑΡΑ» τέλος πάντων;
Πότε θα σταματήσει αυτό το κακόγουστο αστείο , που μου χύνεται ο καφές και δεν παίρνω ΠΟΤΕ λεφτά ;
-Με είπε κουραμπιέ!
-Και τι έκανες;
-Δεν έβγαλα άχνη...
Τα καλύτερα έρχονται εκεί που δεν το περιμένεις.
Και το εγκεφαλικό βέβαια κάπως έτσι έρχεται...
Σκάει μύτη ένας νταλικέρης σε ένα μπουρδέλο, αράζει απ' έξω τη νταλίκα, μπαίνει μέσα κι αμέσως τον διπλαρώνει η "ιέρεια της Αφροδίτης"...
-Δε μου λες, με 50 ευρώ τί κάνεις;
-Με 50;;; Τα πάντα κάνω!!!
-Ωραία, έλα έξω να βοηθήσεις να ξεφορτώσουμε...
Στο σπίτι μου εισάγαμε τον πολυπολιτισμό... Γυρνάμε σαν τους Μεξικάνους με τις κουβέρτες στην πλάτη... (Μη σ’ ακούσει ο Κούβελος)
Οι κανίβαλοι όταν νηστεύουν τρώνε μόνο σόγια (θείους, ξαδέρφια, κλπ κλπ)
Επανέρχονται οι σχέσεις αλληλογραφίας...
Ο ένας γράφει τον άλλον... όλο και πιο συχνά...!!
Από τώρα στόλισα το αμάξι μου για τα Χριστούγεννα:
άναψαν όλα τα λαμπάκια (της βενζίνης, του service της μπαταρίας κτλ)
-Καλά ρε μαλάκα πως κατάφερες και την πήδηξες από το πρώτο ραντεβού;
-Ε λίγο το κρασί, λίγο η ταινία...
-Ποιά ταινία ρε φίλε, στην παραλία δεν ήσασταν;
-Η μονωτική....
Όταν χωρίζει ένα ζευγάρι φταίνε και οι δύο: Και αυτή και η μάνα της!
832 Ευρώ καταθέσεις η Αλέκα Παπαρήγα.
Τις φτάνουν να αγοράσει το iPhone 5 και έχει και 100 Ευρώ ρέστα να πάρει τσιγάρα στην Κανέλλη.........
Αν δεις άντρα να τρώει λιγότερο από εσένα, τρέξε μακριά.
Ή gay είναι, ή............ δεν μπορώ να βρώ άλλη εξήγηση. Gay είναι!!!
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ – ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΘΕΜΑΤΑ
15.4 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου
Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης κατά του Καρκίνου (UICC), που εκπροσωπεί 280 οργανώσεις σε 90 χώρες του κόσμου. Η εκστρατεία ενημέρωσης κάθε χρόνο στις 4 Φεβρουαρίου δίνει έμφαση στην πρόληψη και στη διαπίστωση ότι το 43% των καρκίνων μπορούν να αποφευχθούν με τις εξής προϋποθέσεις:
• Περιβάλλον χωρίς τσιγάρο για τα παιδιά και τους νέους.
• Φυσική άσκηση, ισορροπημένη διατροφή, υγιεινή δίαιτα και αποφυγή παχυσαρκίας.
• Αποφυγή υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο.
• Πληροφόρηση για τα εμβόλια που προλαμβάνουν μορφές καρκίνου.
Με τη λέξη «καρκίνο» χαρακτηρίζουμε ένα σύμπλεγμα νόσων που σχετίζονται με τον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό και την ανοργάνωτη ανάπτυξη των προσβεβλημένων κυττάρων. Ο καρκίνος είναι η πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως. Κάθε χρόνο 7 εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους και 11 εκατομμύρια νοσούν, το 70% των οποίων σε χώρες μέσου και χαμηλού εισοδήματος.
16.Koριέρε Ντέλα Σέρα: «Αδιάφορη η Ευρώπη, παρακολουθεί το δράμα της Ελλάδας»
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ. ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ…….
ΗΜΟΥΝΑ ΜΟΝΑΧΟΠΑΙΔΙ, ΗΜΟΥΝΑ ΜΟΝΑΧΟΓΙΟΣ
ΚΑΙ ΕΧΩ ΓΙΝΕΙ ΨΥΧΟΠΑΙΔΙ, ΚΑΙ ΕΧΩ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΑΓΙΟΣ
ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΑΦΙΛΟΤΙΜΗ
ΠΟΣΟ ΛΑΘΟΣ ΜΕ ΜΕΤΡΑΣ, ΑΦΙΛΟΤΙΜΗΗΗΗΗΗΗ
«H Ελλάδα εξαντλημένη σε μια αδιάφορη Ευρώπη» τιτλοφορεί ανάλυσή του στην εφημερίδα «Koριέρε Ντέλα Σέρα» ο γνωστός ιταλός ιστορικός Ερνέστο Γκάλι Ντέλα Λότζια.
Ο Ιταλός αρθρογράφος αναφέρει ότι για τη διαφθορά, τις σπατάλες, τη φοροδιαφυγή, η ελληνική ιθύνουσα τάξη και μέρος του πληθυσμού, φέρουν ουσιαστικές ευθύνες, αλλά, στη συνέχεια, επικεντρώνεται στην περιγραφή της σημερινής κατάστασης.
«Το 50% των Ελλήνων ζει κοντά ή κάτω από το όριο της φτώχειας. Υπολογίζεται ότι εννέα στους δέκα Έλληνες απάλειψαν τα έξοδα για αγορά ρούχων και υποδημάτων» γράφει ο Ντέλα Λότζια.
Ο Ιταλός αρθρογράφος προσθέτει ότι η Ελλάδα, στις χώρες του ΟΟΣΑ, μετρά σήμερα τον μεγαλύτερο αριθμό παιδιών με βάρος χαμηλότερο από το κανονικό, σύμφωνα με την ηλικία τους και ότι η κυβέρνηση επέτρεψε στα σούπερ μάρκετ να πουλούν και ληγμένα προϊόντα, στο ένα τρίτο της τιμής τους.
«Στην Ελλάδα, μεταξύ των άλλων, μετά από ένα χρόνο, χάνεις το δικαίωμα στην περίθαλψη και πολλοί δεν έχουν να πληρώσουν ούτε τα πέντε ευρώ, αναγκαία για την εισαγωγή στα νοσοκομεία. Όλα αυτά δεν συμβαίνουν σε κάποια μακρινή περιοχή της Ασίας ή της Αφρικής, αλλά στην αγαπημένη μας Ευρωπαϊκή Ένωση» υπογραμμίζει η «Κοριέρε».
Και ο Ντέλα Λότζια, στη συνέχεια του άρθρου του, διερωτάται:
«Τι είδος Ένωσης είναι αυτή που παρακολουθεί με αδιαφορία, σε μεγάλο βαθμό, τις τρομερές εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα σε ένα έστω και μικρό σκέλος της; Καταλαβαίνω την τρόικα, το δημοσιονομικό σύμφωνο και όλα τα υπόλοιπα, καταλαβαίνω τους αυστηρότατους περιορισμούς που οι Βρυξέλλες επέβαλαν στον ελληνικό προϋπολογισμό για να μην εκτροχιασθεί, αλλά είναι δυνατόν η χριστιανική και σοσιαλδημοκρατική Ευρώπη, με τα κομψά κοστούμια και τα τροφαντά πρόσωπα που βλέπουμε, μέσω τηλεοράσεως, στα Eurogrοup και στην Κομισιόν της, να μην έχει τίποτα να πει;».
«Είναι δυνατόν εκατοντάδες εκατομμύρια Ευρωπαίοι γεμάτοι φαγητό, να παρακολουθούν αδιάφοροι το θέαμα λίγων εκατομμυρίων Ελλήνων στο όριο της φτώχειας; Και επαναλαμβάνω: τι είδος Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι αυτό;», καταλήγει ο Ντέλα Λότζια, ο οποίος, προτείνει, για παράδειγμα, «να περικοπεί για τρεις μήνες ο μισθός των υψηλόβαθμων στελεχών της Ένωσης, ώστε να αγορασθεί γάλα για τις ελληνικές οικογένειες».
Koριέρε Ντέλα Σέρα: «Αδιάφορη η Ευρώπη, παρακολουθεί το δράμα της Ελλάδας»
iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/89086#ixzz2JsMwgN3G



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου