Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1030

ΠΗΓΑ ΓΙΑ ‘’ΨΑΡΕΜΑ’’ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΠΙΑΣΑ !
ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ
Τα σχόλια με γκρί γράμματα και μπλέ υπογραμμιση, είναι δικά μου.
ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ
1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
2.ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
3.ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
4.ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΣ
5.ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ: ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΞΗ 360 ΕΥΡΩ ??
6.ΑΠΟΔΟΧΕΣ
7.Οι μισθοί στο ΜΕΤΡΟ είναι πρόκληση στην Ελλάδα των μνημονίων
8.Δεν ξέρω γιατί μετά την σημερινή σύνταξη, το συνημμένο αρχίζει και μου γίνεται έμμονη ιδέα.....!!!!
9.Που μας οδήγησε η φτώχεια...
10.Λήθη
1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
Αγίου Τρύφωνος ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ?
ΣΗΜΕΡΑ ( ΚΑΙ ΕΧΘΕΣ, ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ, ΚΑΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟ….. )  ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ ΚΛΑΙΝΕ !
2.ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Τζαμί Τζισταράκη
Περιοχή: οδός Άρεως 1 & Πανδρόσου (πλατεία Μοναστηρακίου)
Έτος: 1759
Περιγραφή:
Μουσουλμανικό τέμενος που οικοδομήθηκε από τον Οθωμανό βοεβόδα των Αθηνών Τζισταράκη. Σύμφωνα με την παράδοση, κατά την παρασκευή του απαιτούμενου για την οικοδομή ασβέστη, χρησιμοποιήθηκε το υλικό ενός κίονα από τον ναό του Ολυμπίου Διός, το πιθανότερο όμως είναι ότι επρόκειτο για κίονα της παρακείμενης ρωμαϊκής βιβλιοθήκης του Αδριανού. Σήμερα στεγάζει παράρτημα του Μουσείου Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης. Το 1966 ευπρεπίστηκε καταλλήλως προκειμένου να προσευχηθεί ο εξόριστος τότε στην Ελλάδα έκπτωτος βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Ιμπν Σαούντ.
Ενδεικτική Βιβλιογραφία:
Α. Συγγόπουλος, "Τα Βυζαντινά και Τουρκικά Μνημεία των Αθηνών", στη σειρά Κ. Κουρουνιώτης & Γ. Α. Σωτηρίου (επιμ.), Ευρετήριον των Μνημείων της Ελλάδος, Αθήνα 1929.
ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
3.ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΓΟΥΡΟΓΛΟΥ
Μετά τα τελευταία καλά νέα του Στουρνάρα (βλέπε σύνταξη Φεβρουαρίου!!!!!), προτείνεται το παρακάτω πρόγραμμα εκδρομής:
- Πραγματοποίηση Κυριακή της αποκριάς.
- 0800 ω συγκέντρωση στο ΓΣΣ.
- Κίνηση πεζή κατά δυάδες, με προορισμό τα κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου.
- Εκκλησιασμός στην εκεί εκκλησία.
- Μετάβαση στην αίθουσα δεξιώσεων (όλο και θα έχει 3-4 μνημόσυνα), για καφέ, κονιάκ, παξιμάδι και πιθανόν ελίτσες (αυτές στην τσέπη για τα εγγόνια μας).
- Επιδίωξη συμμετοχής σε μεσημεριανή ....μακαριά.
- Επιστροφή κατά τον ίδιο τρόπο.
(Οι μερακλήδες μπορούν να πετάξουν και αετό, προσφέρεται ο χώρος)
Δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή, φέρτε και τους φίλους σας.
Για την άψογη εκτέλεση θα πραγματοποιηθεί....προάσκηση το Σάββατο!!!!!!
ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ
Ρε παιδιά, κάνετε λάθος. Ο Φεβρουάριος έχει λιγώτερες μέρες, γι’ αυτό μας δώσαν τόσα…
4.ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΣ
Αγαπητοί Συνάδελφοι κ.κ. Πρόεδρε, Αντιπρόεδρε-Δ.Σύμβουλε και Μέλη (με e.mail) του ΔΣ/ΕΑΑΣ,
    Σήμερα, 31-1-2013, πέφτουν οι "μάσκες", τα "δήθεν", τα "θα εξετάσουμε", "θα..θα..θα..".
    Πλέον, δεν υπάρχουν τα "δικαιολογίες¨", "κέρδος χρόνου", "αυτοί είναι δικοί μας", "οι δεδομένοι" και ήλθε ο καιρός να εξαφανιστούν οι "ευγενείς και συνετές συμπεριφορές". Και πλέον δεν μας κοιμίζει η παρουσία 2 ε.α Αξκών ως ΥΦΕΘΑ! άλλωστε, "αρχή άνδρα δείκνυσι" !!
    Τα "lexotanil" δεν θα επαρκέσουν και πολλοί θα αμαρτήσουν "βρίζοντας" μπροστά στα ΑΤΜ!
Αν και είχαμε προειδοποιήσει με email τους συναδέλφους του Παρ/τός μας ότι επέρχονται δραματικές μειώσεις! Πολλοί αγνοήσαν την ιδιότητα (Αξκός Οικον.) του υπογράφοντα ΚΑΙ βαυκαλίζονταν με διάφορα άλλα , κατά την άποψή μας, υποβολιμαία, λες και δεν θα θα επέρχονταν η ώρα της αλήθειας.
    Και ιδού αυτή : ο υπογράφων με 44 έτη συντάξιμης υπηρεσίας και Σύνταξη Δκτού Στρατιάς, έλαβα σύνταξη 1.215 Ε!!! Θα μάθατε ή θα μάθετε και για σας, αλλά και για όλους.
    Ακούω εδώ και καιρό τις "εξομολογήσεις" - φαίνεται ότι, ίσως λόγω ηλικίας ή υπομονετικότητας, εμπνέω εμπιστοσύνη - πολλών συναδέλφων, που βρίσκονται στα όρια της απελπισίας, ιδιαίτερα οι κάτω των 55 ετών και, σκέπτομαι, τί θα γίνει από αύριο! Υπάρχουν ε.α. συνάδελφοι, που λόγω υποχρεώσεών τους -όχι σπατάλης- μας ζητήσαν να τους βούμε ή μόνοι τους βρήκαν χειρωνακτικές εργασίες (π.χ.μάζεμα ελαιών, σοβατίσματα) για να επιβιώσουν! Σε τέσσερις περιπτώσεις, ενεργήσαμε έρανο μεταξύ μας για να συνδράμουμε ε.α αξκούς να "βγάλουν" τον μήνα! Και το τραγικότερο, σε δύο περιπτώσεις, πάλι με έρανο μεταξύ μας, καλύψαμε τα στοιχειώδη έξοδα κηδείας !! Μάλιστα, όσο και αν φαίνεται απίστευτο, μια και μιλάμε για Αξκούς! Και ακόμη ηχεί στα αυτιά μου η κυνική φράση, κατά την ημερίδα της 7ης Νοε 2012 στο Πολεμικό Μουσείο, όταν ζητήσαμε την έγκαιρη καταβολή του βοηθήματος θανάτου: "αγαπητέ μου, το βοήθημα αυτό δεν είναι έξοδα κηδείας"!!
Αγαπητοί Συνάδελφοι του ΔΣ/ΕΑΑΣ,
    Διεκδικήσατε την ψήφο μας και εκλεγήκατε για να εκπροσωπείτε όλους τους ε.α. Αξκούς, κατά το πνεύμα του ειδικού ιδρυτικού Νόμου (ΝΔ 1171/72, ΦΕΚ Α΄ 82) της ΕΑΑΣ, σκοπός της οποίας, κατά το άρθρ. 2, είναι, μεταξύ άλλων : <<. 2γ. Η επιμέλεια των συμφερόντων και η παρακολούθησις και διεκπεραίωσηις των γενικών ζητημάτων των μελών αυτών. ... και 2ε. Η μέριμνα δια την διατήρησιν και βελτίωσιν της κοινωνικής αυτών θέσεως >>. Δεν θα σας ερωτήσω αυτό που είναι στα χείλη όλων των μελών μας (δηλ. τί κάνατε εσείς); Αλλά θα σας προτείνω τα εξής :
      1. Συγκαλέστε αμέσως έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο και αποφασίστε την άμεση κινητοποίηση όλων των μελών και όλων των Παραρτημάτων όλης της Χώρας, έστω με την αίρεση της συναντήσεως με τον Πρωθυπουργό, που δεν πιστεύω να αποδώσει κάτι απτό και ουσιαστικό! Χαράξτε γραμμή, οπλίστε μας με επιχειρήματα, περιχαρακώστε το μεγάλο μας όπλο, την μη πολιτικοποίησή μας. Χωρίς ενιαία γραμμή, κινδυνεύουμε να "μαλώνουμε" στο τέλος μεταξύ μας (δές τε μερικές ανακοινώσεις κάποιων συναδέλφων, που δυστυχώς, προβάλλουν τις κομματικές τους επιλογές). Ας εξετασθεί, αν πρέπει να επιδίδουμε ψηφίσματα ή αιτήματα κλπ στους τοπικούς βουλευτές, όταν τα θέματα θα εξετασθούν από τους ΥΕΘΑ & ΥΦΕΘΑ.
      2. Συγκαλέστε μέσα σε 5 μέρες, όλες τις κινήσεις, σωματεία, συνδέσμους κλπ (ΑΚΙΣ, ΠΟΣ, ΛΑΣ κλπ), συμφωνείστε στις βασικές γραμμές, ορίστε 1 ή 2 εκπροσώπους τύπου και βγείτε στα ΜΜΕ, καλέστε δημοσιογράφους και ενημερώστε, αλλά με βάση στοιχεία και όχι τα γενικόλογα περί Θερμοπυλών, κλπ. Η κοινωνία βλέπει ότι δεν είναι όλοι οι Αξκοί στην πρώτη γραμμή ή κομμάντος, αλλά η κοινωνία δεν ξέρει -και σας το λέω μετά λόγου γνώσεως- τί σημαίνει στρατιωτικό πειθαρχικό δίκαιο, τί σημαίνει μη πληρωμή υπερωρίας, τί σημαίνει επιφυλακή, τι σημαίνει "διαταγή, έλα αμέσως μέσα", δεν θυμάται ότι στον σεισμό π.χ. της Θεσσαλονίκης το 1978, όλοι "τρέχαν" προς την έξοδο από την Πόλη και οι μόνοι που πηγαίναν αντίθετα ήταν ο Κ. Πυλαρινός (Νομάρχης τότε) και οι Αξκοί (και ας είχαν οικογένειες) !!
      3. Καταγράψτε σε συνεργασία με την ΑΚΙΣ και την ΠΟΣ (μέλη των οποίων είμαστε πολλοί Αξκοί), αλλά και την ΔΟΙ/ΓΕΣ (εδώ μπορεί να βοηθήσει και ο Σύνδεσμος Αποστράτων Αξκών Οικονομικού, Πρόεδρος ο Υπτγος ε.α. Κονταράκης Αλ., τηλ.6945546213), το συντομότερο, όλα τα επείγοντα οικονομικά ζητήματα (αφού τελικά όλα είναι οικονομικά), ενημερωθείτε όλοι σας, αλλά αποστείλτε και στα Παραρτήματα τις θέσεις σας, ώστε όλοι να κινούμαστε στην ίδια γραμμή. Δυστυχώς, δεν έχουμε εμπειρία κινητοποιήσεων, γι΄αυτό χρειάζεται να υπάρχει ενιαία γραμμή. Ο κίνδυνος να "ξεφύγουν" κάποιοι είναι προφανής (θυμίζω την κινητοποίηση της 30/9/2011, όπου με τό "μπάσιμο" μερικών στην Πύλη Του ΓΕΣ, αντί να προβληθούν τα αιτήματα, ασχολήθηκε όλη η Ελλάδα με την παραβίαση (το μόνο κέρδος ή "αποκάλυψη" του αλήστου μνήμης Μπεγλίτη).
      4. Καλές οι προσφυγές στα Δικαστήρια και μέσα στο Δημοκρατικό πνεύμα, που μας διέπει όλους, αλλά είναι χρονοβόρες. Εδώ για πολλούς υπάρχουν φλέγοντα θέματα επιβιώσεως. Για το λόγο αυτό επιβάλλεται να αρθούν τα όποια "νομικίστικα" εμπόδια υπάρχουν και :
           α. Το ΕΚΟΕΜΣ να καταβάλλει μέχρι 15 Φεβ. το 50% του βοηθήματος (και όχι κουτσουρεμένου), που είναι να καταβάλει την 5 Απρ. 2013 (τότε να δώσει το υπόλοιπο). Αυτό αποτελεί πραγματική ανάσα για όλους εμάς, που κινδυνεύουμε ή βρισκόμαστε στα όρια να μπούμε και φυλακή! ΄Αλλωστε, το τρίμηνο, που δεν προκαταβλήθηκε, ήταν για "εναρμόνιση" προς το ΜΤΣ!!
           β. Το ΜΤΣ, να μεθοδεύσει από τώρα την καταβολή του μερίσματος (και πάλι χωρίς περαιτέρω μειώσεις) όχι την 5 Απρ 2013, αλλά την 10η Μαρτίου, ώστε και αυτόν τον μήνα που θα συνεχίζονται οι διπλές μειώσεις με τα αναδρομικά τους να υπάρξει άλλη μία ανάσα για όλους εμάς που υποφέρουμε.
           γ. Το βοήθημα θανάτου από το ΜΤΣ, σε περιπτώσεις όπως αυτές που προαναφέραμε, να καταβάλλεται το πολύ εντός διμήνου (επιτέλους για κάποια πράγματα πρέπει να υπερκεραστούν τα κωλύματα).
          δ. Η επικείμενη καταβολή του ΒΟΕΑΑ να μην αναστείλει τις κινητοποιήσεις μας.
      5. Οι διεκδικήσεις και οι διαμαρτυρίες μας να μην περιορισθούν μόνον στα οικονομικά ζητήματα, αλλά να καλύψουν και τα άλλα σοβαρά εθνικά ζητήματα για το οποία αγωνιούμε.
      6. Συντονιστείτε με τις άλλες 2 ΕΑΑΝ - ΕΑΑΑ , για τη συνεργασία και τον συντονισμό με τα Σωματεία και Συλλόγους των ΣΑ (ΕΛ.ΑΣ-Πυροσβ-Λιμεν) και ενημερώστε και τα Παραρτήματα, ποιά είναι (αν υπάρχουν) τα όρια της συνεργασίας (Π.χ. ενόψει νέου μισθολογίου : δεχόμαστε ως βάση τον ΒΜ Δνέα ή ενόψει ενοποίησης ΜΤ, πού συμφωνούμε κλπ). Προσοχή : ελλοχεύει ο κίνδυνος να κινούνται ορισμένοι δικοί μας "δίκην" Συλλόγων !!!
      7. Αν κάποιος από το ΔΣ/ΕΑΑΣ αισθάνεται ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των δράσεων που απαιτεί η εφαρμογή του άρθρου 2, που προαναφέραμε ή διαφωνεί ριζικά, καλύτερα να παραιτηθεί. Αυτό δεν είναι ντροπή, αλλά σωστή στάση. Αυτό βεβαίως, ισχύει και για τον υπογράφοντα, αν του ζητηθεί με απόφαση του ΔΣ ότι κινείται εκτός γραμμής ΕΑΑΣ και "ενσπείρει ζιζάνια"!
   Το κείμενο του παρόντος αναγνώσθηκε τηλεφωνικά στα λοιπά μέλη του Τοπικού Συμβούλιο, τα οποία και συμφωνούν στην αποστολή του. Η συμφωνία θα καλυφθεί με την υπογραφή τους
TO e.mail, με κρυφή κοινοποίηση αποστέλλεται σε όλα τα Παραρτήμα και στα μέλη μας (με e.mail), για ενημέρωση και κατά την κρίση τους περαιτέρω κινήσεις.
Ο Πρόεδρος του ΤΣ Παρ/τος ΕΑΑΣ Ν.Μαγνησίας,
Αθανάσιος Κ.Γκουζής, Υποστράτηγος (Ο) ε.α., 6944815236, *7815236, akgouzis@gmail.com
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
5.ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ: ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΞΗ 360 ΕΥΡΩ ??
ΠΡΟΣ :
ΟΛΑ ΤΑ "ΜΠΛΟΓΚΣ" ΣΤΡΑΤΟΥ-ΝΑΥΤΙΚΟΥ-ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ- ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ-ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ-ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ.
ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ
ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ Ε.Ε. ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ
Το σχέδιο για νέες μειώσεις στις συντάξεις
ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΝΑΟΥΜ
troktiko
Γράφει ο Βασίλης Αγγελόπουλος
    Έρχεται νέα «σφαγή» στις συντάξεις, οι οποίες θα μειωθούν έως και 30%, και η διαδικασία ξεκίνησε χθες με την πρώτη συνεδρίαση της ειδικής επιτροπής για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα. Με μοναδικό «μαξιλάρι» τα 360 ευρώ της εγγυημένης σύνταξης από το Δημόσιο, που θα ισχύσει από 1/1/2015, οι μεταρρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό που ξεκινούν άμεσα αναμένεται να οδηγήσουν τις συντάξεις που χορηγούν τα Ταμεία έως αυτό το κατώτατο όριο.
    Από αυτό το ποσό και πάνω, όπως αποκάλυψε η «κυριακάτικη δημοκρατία», η σύνταξη που θα χορηγείται θα εξαρτάται από το ύψος των εισφορών των ασφαλισμένων, κατά τη διάρκεια του εργασιακού τους βίου, αλλά και από την κεφαλαιακή επάρκεια των ίδιων των Ταμείων.  Δηλαδή, αν υπάρχουν χρήματα, θα δίνονται υψηλότερες συντάξεις. Διαφορετικά, για το μόνο που θα δεσμεύεται στο εξής το κράτος από 1/1/2015 και μετά είναι τα 360 ευρώ της κατώτατης εγγυημένης σύνταξης.   Σε ό,τι αφορά τις επικουρικές συντάξεις, επίσης δρομολογούνται νέες μειώσεις, αφού το νέο ενιαίο ταμείο (ΕΤΕΑ) δεν θα πρέπει να εμφανίζει ελλείμματα.
    Επειδή όμως κάτι τέτοιο είναι πρακτικά ανέφικτο, οι συντάξεις θα πρέπει να μειώνονται στο εξής μέχρι του σημείου που το Ταμείο θα παρουσιάζει ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς.
    Η χθεσινή σύσκεψη, παρουσία του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, αναλώθηκε στο να θέσει το χρονοδιάγραμμα με βάση το οποίο θα υπάρξει η ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων και η δημιουργία ενιαίων κανόνων τόσο για τις εισφορές όσο και για τις παροχές. Όπως δήλωσε ο υπουργός, το ασφαλιστικό σύστημα «οικοδομήθηκε στη βάση πελατειακών αντιλήψεων και είναι ένα μωσαϊκό εξαιρέσεων και ειδικών καθεστώτων». Στο πλαίσιο αυτό προωθείται η οικονομική και η λογιστική ενοποίηση των υφιστάμενων ταμείων κύριας ασφάλισης. Στόχος, από τα 90 διαφορετικά μητρώα συνταξιούχων και τους 60 διαφορετικούς κλάδους ασφάλισης που υπάρχουν σήμερα να δημιουργηθούν και να τεθούν σε λειτουργία από 1/1/2014 τέσσερα υπερταμεία.
    Τα ταμεία αυτά θα αφορούν τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, τους δημοσίους υπαλλήλους, τους αγρότες και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Έως το φθινόπωρο θα πρέπει η αρμόδια επιτροπή να έχει καταγράψει όλους τους τομείς ασφάλισης και το καθεστώς χορήγησης σύνταξης που διέπει τον καθένα από αυτούς και να έχει καταθέσει προτάσεις για την ενοποίησή τους. Στη συνέχεια το υπουργείο Εργασίας θα προχωρήσει σε νομοθέτημα που θα κατατεθεί στη Βουλή πριν από το τέλος του έτους, έτσι ώστε η όποια εφαρμογή του νέου Ασφαλιστικού να ισχύσει από το 2014 και μετά.
    Θεωρητική θέση της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας είναι να μην υπάρξουν μειώσεις στις συντάξεις, καθώς θεωρείται ότι έχουν υποστεί σημαντικές περικοπές. Όμως αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες θεωρούν κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι τυχόν δημιουργία ενιαίων κανόνων στα έσοδα και στις παροχές θα προκαλέσει αυτόματη περικοπή συντάξεων. Στην πρώτη γραμμή των επερχόμενων μειώσεων βρίσκονται οι συντάξεις των λεγόμενων «ευγενών» Ταμείων (ΔΕΚΟ, τράπεζες), καθώς και του ΕΤΑΑ, δηλαδή των ανεξάρτητα απασχολουμένων (γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί).
    Στην επιτροπή για το Ασφαλιστικό λαμβάνουν μέρος οι διοικητές του ΙΚΑ, του ΟΓΑ, του ΝΑΤ, του ΟΑΕΕ, του ΕΤΑΑ και του ΕΤΑΠ ΜΜΕ, οι γ.γ. των υπουργείων Εργασίας (Παναγιώτης Κοκκόρης) και Οικονομικών (Γιώργος Μέργος), διευθυντικά στελέχη της κοινωνικής ασφάλισης και της εθνικής αναλογιστικής αρχής. Στόχος είναι η μείωση της εισφοροδιαφυγής για να αυξηθούν τα έσοδα των Ταμείων. Παράλληλα, το «κυνήγι» των ληξιπρόθεσμων οφειλών, που υπερβαίνουν τα 10 δισ. ευρώ, θα μεταφερθεί από τα Ταμεία στο υπουργείο Οικονομικών.
kostasxan.blogspot.com
6.ΑΠΟΔΟΧΕΣ
    Αγαπητοί συνάδελφοι
    Όλοι μας σήμερα πηγαίνοντας στην Τράπεζα, διαπιστώσαμε αυτό που τώρα επί μήνες με διάφορες πληροφορίες κυκλοφορούσε μέσω του διαδικτύου. Κάποιοι δεν άκουσαν την προτροπή του Κου Παπαπαρίση, να πάνε προετοιμασμένοι ψυχολογικά και μετά έψαχναν υπογλώσσια στην τράπεζα...
    Επαληθεύτηκε και ο πρόεδρος της ΠΟΣ κος Νικολόπουλος Βασίλειος, που πριν λίγες μέρες μας είπε ότι είμαστε στο μείον 50% , σε σχέση με τα δεδομένα που ίσχυαν πριν από τις πρώτες περικοπές. Μάλιστα σε ορισμένους βαθμούς (ανωτάτους) το ποσοστό των περικοπών είναι ακόμα μεγαλύτερο. Δηλαδή φθάσαμε στο σημείο ο Αλχίας να έχει ίδιες αποδοχές με τον Αντιστράτηγο..!!!
    Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει καμμιά άλλη κατηγορία υπαλλήλων που να υπέστη μείον 50% στις αποδοχές της, στην Ελλάδα...
    Και μετά βγήκε και ο Κος Κεδίκογλου σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ και είπε ότι οι Έλληνες είναι όλοι ίσοι έναντι του Νόμου.
    Πως όμως γίνεται να είναι ίσοι κατά τον κο Κεδόκογλου, όταν στην πράξη ορισμένοι είναι πιό ίσοι ?
    Γιατί το ενιαίο μισθολόγιο , ας πούμε, δεν εφαρμόζεται και στους βουλευτές? Κατα αρχήν γιατί να είναι 300? Η τρόϊκα γιατί δεν πιέζει να γίνουν 150? Και γιατί να παίρνουν 8000 ευρώ (τα φανερά) και να μην παίρνουν 1500? Δηλαδή η δουλειά του βουλευτού είναι σοβαρότερη από αυτήν του Α/ΓΕΕΘΑ?
    Οι δικαστές όλες τις απεργίες τις χαρακτηρίζουν παράνομες. Τη δική τους απεργία ποιός θα μας τη χαρακτηρίσει αν είναι παράνομη ή νόμιμη? Μόλις όμως "τσίμπησαν" τα 100 εκατομμύρια, όλα μέλι-γάλα...
    Και τι είδους ενιαίο μισθολόγιο είναι αυτό, όταν μέσα σ' αυτό είναι μόνο οι στρατιωτικοί και οι αστυνομικοί? Απλά είναι για να μας δουλεύουν..
    Χθες επικοινώνησα με φίλο μου που συνταξιοδοτείται από το ΙΚΑ και μου είπε ότι του έκοψαν 120 ευρώ. 'Επαιρνε 1350 ευρώ και τώρα παίρνει περί τα 1200. Είναι απόφοιτος Δημοτικού και εργάστηκε για 30 χρόνια. Δηλαδή ποιά είναι σήμερα η διαφορά του με τον Αντιστράτηγο που έβγαλε και 10 σχολεία?
    Και με αυτές τις μειώσεις περιμένουν τα λαμόγια του κράτους να πάει μπροστά η χώρα? Απλά και αυτοί, θα ψάχνουν στις επόμενες εκλογές, όπως έψαχνε και το ΠΑΣΟΚ, να βρουν καμμιά ψήφο στην κάλπη...
Αγαπητοί συνάδελφοι
ΑΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ, ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΜΑΣ.
ΑΝ ΔΕΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΕΥΣΟΥΜΕ ΣΕ ΣΚΗΝΕΣ (ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΝΟΩ) ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΤΟ ΜΑΪΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΗΘΑΡΓΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ.
    Με αγάπη από τον χιονισμένο και παγωμένο Βόρειο ΈΒΡΟ. (Που μας έχει απαγορεύεσει ο Στουρνάρας και ο Σταικούρας να κάψουμε πετρέλαιο και περιμένουν να πεθάνουμε)
    Με ιδιαίτερη τιμή προς όλους
Χαρ. Καραγκιοζούδης
(ΥΓ) Χθες πέρασαν από την Τουρκική βουλή, κάποιες ρυθμίσεις επί τα βελτίω για τους συμβασιούχους οπλίτες (ΕΠΟΠ) και οι αποδοχές γι' αυτούς που υπηρετούν στη ΝΑ Τουρκία ξεπερνούν τις 3000 ΤΛ ήτοι 1310 ευρώ και πάνω. Κρίμα που δεν μας παίρνει η ηλικία...
Δηλαδή ο συνταξιούχος Αντιστράτηγος στην Ελλάδα, παίρνει λιγότερα από τον ΕΠΟΠ της Τουρκίας. Αυτό είναι που λέγετε κατάντια Κύριε Σαμαρά, πρωθυπουργέ της Ελλάδας, εσύ που στα "Ζάππεια" έλεγες ότι δεν θα περικόψεις άλλο μισθούς και συντάξεις. Εμείς θα το θυμόμαστε. Μπράβο σου.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
7.Οι μισθοί στο ΜΕΤΡΟ είναι πρόκληση στην Ελλάδα των μνημονίων
ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ
Το έστειλε ο Φραγκούλης Φράγκος
    Κάνουν λέει και απεργία οι κακομοίρηδες ...Εμίρηδες εργαζόμενοι του ΜΕΤΡΟ! Μάλιστα!   Διαβάστε μαγκιές από τους ...τζάμπα μάγκες:
    Εργαζόμενοι στο μετρό: 1300 Απεργήσαντες: 190 Ρεπό-Άδειες-Ασθενείς: 1030 Προσωπικό Ασφαλείας: 80
    Για το καλό μας
    Ο συνδικαλιστής των εργαζομένων στο Μετρό, νομίζουμε ότι ονομάζεται Σταματόπουλος, τέκνο του βαθέως ΠαΣοΚ, περιφέρεται συνεχώς στα ΜΜΕ και επιδεικνύει το εκκαθαριστικό του μισθού του, συμφώνως με το οποίο αμείβεται με χίλια ευρώ.
    Ποιος ξέρει; Μπορεί.
    Όμως, το πόρισμα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή, που δημοσιεύθηκε προσφάτως, άλλα αναφέρει.
    Αναφέρει, επί παραδείγματι, ότι ένας οδηγός συρμών (που θα μπορούσε να είναι ένα παιδί ή ένα κομπιούτερ) ή ένας τεχνίτης, λαμβάνουν 2.500 ευρώ.
    Αναφέρει ότι ο γενικός διευθυντής λαμβάνει 7.942 ευρώ.Δυστυχώς γι' αυτόν δεν λαμβάνει επιδόματα.
    Αναφέρει ότι ο διευθυντής μια υπηρεσίας λαμβάνει 5.920 ευρώ. Ούτε αυτός λαμβάνει επιδόματα.
    Όμως, το πάρτι των επιδομάτων, αφορά όλους τους άλλους εργαζομένους στο Μετρό. Σε πολλές περιπτώσεις, τα επιδόματα είναι περισσότερα από τους μισθούς.
    Το πόρισμα του Λέανδρου Ρακιντζή, αναφέρει μεταξύ άλλων.
    Αναφέρει ότι ο προϊστάμενος λειτουργίας σταθμών λαμβάνει 2.696 ευρώ και 1.173 ευρώ επιδόματα. Σύνολο 3.869 ευρώ.
    Αναφέρει ότι ο μηχανικός τεχνικής υποστήριξης λαμβάνει 2.115 ευρώ και επιπλέον 1.922 ευρώ επιδόματα. Σύνολο 4.037 ευρώ.
    Αναφέρει ότι οι επόπτες λαμβάνουν 1986 ευρώ και επιπλέον 1.700 ευρώ επιδόματα. Σύνολο 3.686 ευρώ.
    Αναφέρει ότι ο επιβλέπων γραφείου πρωτοκόλλου (!!!) λαμβάνει 1702 ευρώ και επιπλέον 1.096 ευρώ επιδόματα. Σύνολο 2.798 ευρώ.
    Αναφέρει ότι ο ρυθμιστής κυκλοφορίας λαμβάνει 1.885 ευρώ και επιπλέον 1300 ευρώ επιδόματα. Σύνολο 3.185 ευρώ.
    Αναφέρει ότι ο πωλητής εισιτηρίων λαμβάνει 1.150 ευρώ και επιπλέον επιδόματα 780 ευρώ.
    Αναφέρει ότι ο υπάλληλος ανεφοδιασμού λαμβάνει 1.400 ευρώ και επιπλέον επιδόματα 945 ευρώ. Σύνολο 2,345 ευρώ.
    Αναφέρει ότι ο υπάλληλος διοικητικής υποστήριξης λαμβάνει 1.460 ευρώ και επιπλέον επιδόματα 805 ευρώ. Σύνολο 2.265 ευρώ.
    Αναφέρει ότι ο υπάλληλος προμηθειών λαμβάνει 1.400 ευρώ και επιπλέον επιδόματα 430 ευρώ. Σύνολο 1.830 ευρώ.
    Αναφέρει ότι ο υπάλληλος του γραφείου προγραμματισμού λαμβάνει 1250 ευρώ και επιπλέον επιδόματα 650 ευρώ. Σύνολο 1.900 ευρώ.
    Αναφέρει ότι ο διανομέας οδηγός λαμβάνει 1.135 ευρώ και επιπλέον επιδόματα 1.400 ευρώ. Σύνολο 2.535 ευρώ.
    Ποιος λέει ψέματα;
    Εμείς, πάντως, δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι λέει ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης.
    Οι υπερπρονομιούχοι, λοιπόν, στα κεραμίδια της «επανάστασης». Για τα δίκαια αιτήματά τους.
    Σε μια κοινωνία που πένεται για να συντηρεί αυτούς τους χρυσούς μισθούς. Σε μια κοινωνία που την λυμαίνονται οι κάστες που έχουν μόνο.δικαιώματα!
    Σε μια κοινωνία που δεν αγανακτεί για να τους βάλει στη θέση τους.. Δυστυχώς!
http://grpost.blogspot.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )
8.Δεν ξέρω γιατί μετά την σημερινή σύνταξη, το συνημμένο αρχίζει και μου γίνεται έμμονη ιδέα.....!!!!
Apostolos e-Apostratos
9.Που μας οδήγησε η φτώχεια...
    Αυτά τα χάλια είναι πριν από τη ληστεία της 30ης Ιανουαρίου 2013 στους μισθούς και τις συντάξεις. Ο κόσμος είναι σε κατάσταση πολυεπίπεδης κρίσης.
    Τα νέα οικονομικά μέτρα είναι εξουθενωτικά, εχθρικά και αντεθνικά.
...ποτέ η φτώχεια δεν ήταν τόσο εμφανής.Παλιά τουλάχιστον είχαμε λεφτά για λίγη κλωστή και μια βελόνα..... Τώρα ούτε αυτά υπάρχουν;...Κρίμα!!!!
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ – ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
10.Λήθη
Σήμερα, μέσα στην γενική κατήφεια και οργή, δεν μπόρεσα να μην θυμηθώ το αγαπημένο μου ποίημα, από τις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου.
ΛΗΘΗ. ΛΟΡΕΝΤΖΟΣ ΜΑΒΙΛΗΣ.
Καλότυχοι οἱ νεκροὶ ποὺ λησμονᾶνε τὴν πίκρια τῆς ζωῆς.
Ὅντας βυθίσει ὁ ἥλιος καὶ τὸ σούρουπο ἀκλουθήσει,
μὴν τοὺς κλαῖς, ὁ καημός σου ὅσος καὶ νἆναι.

Τέτοιαν ὥρα οἱ ψυχὲς διψοῦν καὶ πᾶνε στῆς λησμονιᾶς τὴν κρουσταλλένια βρύση·
μὰ βοῦρκος τὸ νεράκι θὰ μαυρίσει, ἂ στάξει γι᾿ αὐτὲς δάκρυ ὅθε ἀγαπᾶνε.

Κι ἂν πιοῦν θολὸ νερὸ ξαναθυμοῦνται. Διαβαίνοντας λιβάδια ἀπὸ ἀσφοδύλι,
πόνους παλιούς, ποὺ μέσα τους κοιμοῦνται.

Ἂ δὲ μπορεῖς παρὰ νὰ κλαῖς τὸ δείλι,
τοὺς ζωντανοὺς τὰ μάτια σου ἂς θρηνήσουν:
Θέλουν μὰ δὲ βολεῖ νὰ λησμονήσουν.
Λορέντζος Μαβίλης (Ἰθάκη 1860 - Δρίσκος Ἰωαννίνων 1912)
ποιητής, κυρίως σονέτων, δημοτικιστὴς καὶ ἐθνικὸς ἀγωνιστής
ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΘΕΜΑΤΑ
Ο ΤΙ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου