Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1015 (17 ΙΑΝ 2013)


 
ΠΗΓΑ ΓΙΑ ‘’ΨΑΡΕΜΑ’’ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΠΙΑΣΑ !
ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, είναι δικά μου.
ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ
1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
2.ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
3.ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΘΗΤΟΥ 3ης ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
4.προσκληση
5.Η Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας μετακόμισε στο Βερολίνο…
6.ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
7.Αποστρατος κατω των 55 ετων χωρις 35 συνταξιμα ετη στην Δημοκρατια της Ελλαδας και Ν. 4024/2011
8.Ο ΦΙΛΟΣ..!
9.ΤΟ ΝΕΟ ΔΟΓΜΑ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ
10.Οι φαρμακοποιοί μήνυσαν τον ΕΟΠΥΥ!
11.Τι λέει η προφητεία-επιγραφή στον τάφο του Μεγα Κωνσταντίνου στον Ναό των Αγίων Αποστόλων της Βασιλεύουσας, για όσα έγιναν, και θα γίνουν (;)
12.Απόστρατοι εναντίον Α/ΓΕΕΘΑ: "Δεν κρατάς ούτε τα προσχήματα! Μείνε μακρυά από τη πολιτική"

1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
Αντωνίου του Μεγάλου, Αγίου Θεοδοσίου
Αντώνιος, Αντώνης, Τόνης, Τόνυ, Νάκος, Αντώνας, Αντωνάκος, Αντωνάκης, Αντωνούλα, Αντωνία, Τόνια, Θεοδόσιος, Θεοδόσης, Δόσιος, Δόσης, Θεόδουλος, Θεόδουλη

2.ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Ξενοδοχείο "Excelsior"
Περιοχή: οδός Πανεπιστημίου 68 & πλατεία Ομονοίας
Έτος: 1910-1914
Περιγραφή:
Το τετραώροφο μέγαρο που δεσπόζει στη γωνία της οδού Πανεπιστημίου με την πλατεία Ομονοίας, οικοδομήθηκε στις αρχές του 20ού αιώνα, κατά πάσα πιθανότητα βάσει σχεδίων του αρχιτέκτονα Ernst Ziller (1837-1923). Αποτελεί χαρακτηριστικό προϊόν του λεγόμενου εκλεκτικιστικού ιστορισμού, διατηρώντας παράλληλα στοιχεία του ύστερου αθηναϊκού νεοκλασικισμού, σε μεγάλη -για την εποχή του- κλίμακα, καθώς εκτείνεται σε τρεις όψεις, επί της πλατείας Ομονοίας (15 μέτρων), επί της οδού Πανεπιστημίου (41 μέτρων) και επί της οδού Πατησίων (28 μέτρων). Για ένα μεγάλο διάστημα λειτούργησε ως ξενοδοχείο, αρχικά με την επωνυμία "Βικτώρια" (μαρτυρείται μεταξύ των ετών 1912-1926), αλλά κυρίως ως «Εξέλσιορ» (από το 1929). Επρόκειτο για ένα από τα πλέον σημαντικά ξενοδοχεία της πόλης (με 100 δωμάτια και καφεζαχαροπλαστείο-ζυθοπωλείο στο ισόγειο), το οποίο μεταπολεμικά πέρασε σε φάση παρακμής, λειτουργούσε, ωστόσο, ακόμη τη δεκαετία του 1950). Βαθμιαία η χρήση των ορόφων εγκαταλήφθηκε και στο ισόγειο στεγάστηκαν εμπορικά καταστήματα. Στη φάση αυτή οι όψεις και το εσωτερικό είχαν υποστεί σημαντικές καταστροφές ενώ είχαν επέλθει εκτεταμένες αλλοιώσεις στη μορφή του ισογείου. Το κτίριο πέρασε σταδιακά στην ιδιοκτησία της Εθνικής Τράπεζας και το 1979 οι όψεις του χαρακτηρίστηκαν ως διατηρητέες από το Υπουργείο Πολιτισμού. Μεταξύ των ετών 1979 και 1981 ανακατασκευάστηκε πλήρως εσωτερικά και αναπαλαιώθηκε εξωτερικά, πάνω σε σχέδια του αρχιτέκτονα Γ. Τσιβεριώτη.
Ενδεικτική Βιβλιογραφία:
Γ. Τσιβεριώτης, “Πρώην ΕΞΕΛΣΙΟΡ: αναβίωση», Άνθρωπος και Χώρος, 17/1982* Ν. Θ. Χολέβας, "Επεμβάσεις στην αρχιτεκτονική κληρονομιά της Αθήνας", Αρχαιολογία και Τέχνες, 6/1983, σ. 38-42* Ματούλα Σκαλτσά, «Παλαιά ξενοδοχεία της Αθήνας: Από τα πανδοχεία στα πρώτα ξενοδοχεία», Καθημερινή/Επτά Ημέρες, 8.10.2000, σ. 4-7.

3.ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΘΗΤΟΥ 3ης ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
Εστάλη από Γιώργο Επιτήδειο
Συγκλονιστική είναι η επιστολή που έστειλε ένας μαθητής της 3ης Λυκείου στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Κύριε Αντώνη,
     με όλο το σεβασμό εσείς που θέλετε να θεωρείστε πρωθυπουργός της Ελλάδος, μίας χώρας με λαμπρή ιστορία (που προφανώς δεν γνωρίζετε), που καθημερινά άπαντες εξιστορούν τα κατορθώματα της ανεξαρτήτως καταγωγής, και τα κατορθώματα των προγόνων μας!!!
     Ποιος σας είπε ότι έχετε το δικαίωμα να μας υποβαθμίζετε καθημερινά με τις ανούσιες ενέργειες σας που μόνο αποσκοπούν στην διάλυση και στην εξαθλίωση αυτού του ιστορικού λαού...
     Πώς νιώθετε όταν καθημερινά βλέπετε στον δρόμο ανθρώπους απόρους που δυστυχώς έχουν χάσει την δουλειά τους ή έχουν πάρει δάνειο για να καταφέρουν ν α προσφέρουν ένα κομμάτι ψωμί στην οικογένεια τους και δυστυχώς πλέον λόγω των βαρύτατων φορολογιών και την ανάλογη μείωση των μισθών τους έχουν οδηγηθεί στον δρόμο!!!
     Πώς νιώθετε όταν τους βλέπετε και ξέρετε ότι φταίτε ΕΣΕΙΣ!!!
     Είμαι μαθητής της 3ης λυκείου και πλέον αναρωτιέμαι αν αξίζει όλος αυτός ο κόπος, μας μιλήσατε για ανάπτυξη και το μόνο που βλέπω είναι υποβάθμιση της χώρας μου και καταστροφή των ονείρων μου, καθώς έχετε καταφέρει όλα τα επαγγέλματα πλέον στην Ελλάδα να θεωρούνται αναξιόπιστα και μόνη λύση πλέον να είναι η μετανάστευση.
     Ως πολίτης αυτής της «δημοκρατικής» χώρας λοιπόν ζητώ δικαιοσύνη και φυλάκιση όλων των κλεφτών όχι μόνο χρημάτων αλλά και ονείρων!!!
     Ο λαός αυτός που δυστυχώς κυβερνάτε φημίζεται για το πάθος και τον ανδρισμό του, και είμαι σίγουρος πως πάλι χάρη σε αυτές τις δύο χάρες θα βγούμε από την αδιέξοδο που μας οδηγήσατε και συνεχίζετε να μας οδηγείτε!!! Δυστυχώς με όλο το σεβασμό εσείς και ο κύριος Τζεφρεϊ μάλλον επειδή μεγαλώσατε στο εξωτερικό δεν γνωρίζετε τι σημαίνει ΕΛΛΗΝΑΣ και τι ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΙΣΜΟΣ!!!
     Υ.Γ.1 Αργά η γρήγορα η λαϊκή οργή θα σας καταπνίξει!!!
     Υ.Γ.2 Γνωρίζω ότι θα με γράψετε στα παλιά σας τα παπούτσια γιατί κάτι άλλο έχει αποδεχθεί από την είσοδο μας στο Δ.Ν.Τ ότι δεν διαθέτετε, αλλά νιώθω ότι η χώρα μου από «άτομα» σαν κι εσάς απειλείται.
Ευχαριστώ,Ν.Α.

4.προσκληση
Με μεγάλη χαρά σας περιμένουμε στην εκδήλωσή μας. Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.
Επίσης, την εκδήλωση υποστηρίζουν και θα απευθύνουν έναν σύντομο χαιρετισμό, οι:
1) κ. Αλεξέϊ Ποπώφ, Γενικός Πρόξενος της Ρωσίας στην Θεσσαλονίκη,
2) κ. Αντώνιος Καρούμπης, Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης,
3) κα. Βούλα Πατουλίδου, υπεύθυνη του τμήματος Εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού,
4) κ. Στέφανος Γωγάκος, Αντιπρόεδρος Ομίλου Φίλων του Αγίου Όρους.
Με εκτίμηση
Χαράλαμπος ΜιχαηλίδηςΣύμβουλος Εξιστόρησης - δημιουργός της ReSTORYingGreeceRΤηλ. 6986 385 521E-mail: bmichailidis@restoryinggreece.org Web: www.restoryinggreece.org

5.Η Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας μετακόμισε στο Βερολίνο…

    Αυτό που βλέπετε είναι το ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 3 (ΦΕΚ Α3) ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 1 με τίτλο:“Καθορισμός βαθμίδων επαγγελματικών προσόντων για την επαγγελματική δραστηριότητα της εκτέλεσης συντήρησης, επισκευής και επιτήρησης της λειτουργίας ψυκτικών εγκαταστάσεων και προϋποθέσεις για την άσκηση της δραστηριότητας αυτής από φυσικά πρόσωπα.”Δείτε στην συνέχεια τις υπογραφές του εν λόγω ΦΕΚ….διαβάστε την συνέχεια και θα καταλάβατε.
    Δηλαδή τι θέλουν να μας πουν ότι ο κ. Παπούλιας υπέγραψε το εν λόγω ΦΕΚ από το Βερολίνο όπου βρισκόταν για επίσημη επίσκεψη ;;
    Απίστευτο και όμως αληθινό…Γίναμε Βερολίνο..
    Η Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας μετακόμισε στο Βερολίνο…
exomatiakaivlepo.blogspot.com

6.ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ έχει την ευχαρίστηση να σας προσκαλέσει στην
πρώτη συνάντηση του 2013,
την Τρίτη 22 Ιανουαρίου και ώρα 19.00
στο καφέ SERGIO LEONE (Σοφούλη 99-Καλαμαριά).
Στη συνάντηση μπορούν να συμμετέχουν μέλη και φίλοι του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ που ανησυχούν για το μέλλον της Πατρίδας που κινδυνεύει με ολοκληρωτική καταστροφή.
Θα γίνει συζήτηση για όλα τα θέματα που μας απασχολούν.

7.Αποστρατος κατω των 55 ετων χωρις 35 συνταξιμα ετη στην Δημοκρατια της Ελλαδας και Ν. 4024/2011

     Δεν εχω κλεισει 35 συνταξιμα ετη. Εχω ομως ως Στρατιωτικος περισσοτερα απο 25 συνταξιμα ετη διοτι εχω ξεκινησει να δουλευω απο τα 18 μου οταν μπηκα στην Στρατιωτικη Σχολη Ευελπιδων.
    Οχι δεν μπηκα παρανομα απο την πισω πορτα στην Σχολη ενα βραδυ με βροχη και ομιχλη, ουτε επειδη κολλουσα αφισες καποιων πολιτευτων, ουτε με τηλεφωνο απο Βουλευτη της περιφερειας μου αλλα με πανελληνιες εξετασεις.
    Οχι δεν ημουν απο εκεινους που δεν πληρωναν τις οφειλες τους προς τα ασφαλιστικα ταμεια.     Aντιθετως, εχει παρακρατηθει και το τελευταιο ευρω κρατησεων στα 29 συνταξιμα μου ετη.
    Γιατι εφυγα εγω και μερικοι αλλοι συναδελφοι χωρις 35 συνταξιμα ετη?
    Ισως διοτι δεν μπορουσαμε να συνεχιζουμε να περιφερομαστε σαν γυρολογοι και τσιγγανοι ανα την Ελλαδα καθε 2-3 χρονια διαλυοντας περαιτερω την ηδη διαλυμενη προσωπικη μας οικοσκευη αξιας μερικων χιλιαδων ευρω και θρυμματιζοντας την κοινωνικη μας ζωη σε τοσο συχνη βαση, καθοσον σε καθε νεο τοπο ειμασταν αγνωστοι μεταξυ αγνωστων και ξεκινουσαμε απο το μηδεν νεες φιλιες στην καθε τοπικη κοινωνια.
    Ισως διοτι δεν μπορουσαμε να συνεχιζουμε να ειμαστε οι μοναδικοι δημοσιοι υπαλληλοι με αρκετες ΟΛΟΝΥΧΤΙΕΣ υπηρεσιες καθε μηνα ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ.
    Ισως διοτι δεν μπορουσαμε να συνεχιζουμε να ειμαστε οι μοναδικοι δημοσιοι υπαλληλοι με συμμετοχη σε ασκησεις ΕΚΤΟΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ.
    Ισως διοτι δεν μπορουσαμε να συνεχιζουμε να ειμαστε οι μοναδικοι δημοσιοι υπαλληλοι που παρευρισκομαστε κατοπιν εντολης, σε διαφορες ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ και ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ.
    Ισως γιατι δεν μπορουσαμε να συνεχιζουμε να χρεωνομαστε Προσωπικο και Υλικα αξιας εκατομυριων ευρω διοτι αυτο το κανουμε απο την ηλικια των 22 ετων.
    Ισως διοτι ως ιπταμενοι, πεσαμε απο ελικοπτερο με σβησμενο κινητηρα απο τα 2,000 μετρα και σωθηκαμε απο θαυμα.
    Ισως διοτι εχουμε χασει στενους μου φιλους που σκοτωθηκαν ως ιπταμενοι αφηνοντας ορφανα τα παιδια τους και χηρα την γυναικα τους. Εχω μια λιστα με 100 Στρατιωτικους που γνωριζω προσωπικα και σκοτωθηκαν η τραυματιστηκαν σοβαρα κατα την διαρκεια αυτων των ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ και ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ρολων (ιπταμενου, αλεξιπτωτιστη, βατραχανθρωπου, ναρκαλιευτη) ΜΟΝΟ κατα τα τελευταια 5 χρονια. Ειναι στην διαθεση του κ.Βενιζελου ο οποιος με απυθμενη εμπαθεια επιτεθηκε και ασελγησε στο μισθολογιο των Στρατιωτικων τοσο βαναυσα οσο ποτε κανεις αλλος πολιτικος.
    Δεν ξερω αν ο κ. Βενιζελος εχει πεσει ποτε απο τα 2,000 μετρα. Εκτιμω οχι. Επειδη ομως μπορει να εχει πεσει απο τα 2 μετρα, ας πολλαπλασιασει αυτο που ενιωσε τοτε επι 1000 φορες για να πλησιασει καπως τον πονο και τον φοβο της πτωσης που νιωσαμε εμεις οταν πεσαμε απο τα 2,000 μετρα χωρις 35 συνταξιμα ετη.
    Οπως και να φυγαμε ομως ολοι εμεις με λιγοτερα απο 35 συνταξιμα ετη, δεν φυγαμε ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ απο την πισω πορτα, αλλα φυγαμε με βαση τους ΙΣΧΥΟΝΤΕΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ.
    Επιπλεον εμεις δεν φυγαμε με εθελουσια εξοδο οπως στην Ολυμπιακη Αεροπορια, στην Εθνικη Τραπεζα, στον πρωην δημοσιο ΟΤΕ κλπ που συνοδευονταν με παχυλα μπονους περαν των νομιμων εφαπαξ.
    Παραυτα οπως ολοι, ετσι και οι Συνταξιουχοι χωρις 35 συνταξιμα ετη, εχουμε υποστει πολλαπλες περικοπες στην συνταξη μας απο το 2010 οπως : N. 3842/2010 (νεες φορολογικες κλιμακες με αυξηση φορων), Ν. 3845 και Ν.3847/2010 (Δωρα Χριστουγεννων/Πασχα/Αδειας) , Ν. 3863 και 3865/2010 (Εισφορα Αλληλεγγυης Συνταξιουχων), Ν. 3986/2011 (Ειδικη Εισφορα Αλληλεγγυης), Ν. 3986/2011 (Αυξηση Εισφορας Αλληλεγγυης Συνταξιουχων), Ν. 3986/2011 (Επιπλεον Μηνιαια Εισφορα για τους κατω των 60 ετων), αλλα και οι πλεον προσφατες του 2012 οπως η μειωση της συνταξης λογω της μειωσης του Βασικου Μισθου του Ανθλγου αλλα και η περιβοητη περικοπη του 5%-10%-15%.
    Εκτος ομως ολων των ανωτερω περικοπων, ο κ. Βενιζελος ειχε δρομολογησει, προωθησει και τελικα ενεκρινε την ακολουθη ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ και ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ περικοπη του Ν. 4024/2011 με το αμελητεο δημοσιονομικο οφελος ετησιως:
    "Για τους κάτω των 55 ετων συνταξιούχους, κατά 20% μειώνεται το ποσό των συντάξεων άνω των 1.200 ευρώ για οσους στρατιωτικους εχουν κλείσει 35 συντάξιμα έτη ή που αποστρατεύτηκαν αυτεπάγγελτα από την Υπηρεσία ενώ κατά 40% μειωνεται το ποσό των συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ για όσους συνταξιούχους δεν έχουν κλείσει 35 συντάξιμα ετη".
    Κατ'εμε, ο Νομος αυτος (Ν. 4024/2011) ειναι αντιστοιχης ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ και ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑΣ με τους ακολουθους:
               A) Φορος 7% σε οσους εχουν καφε γατα που την ταιζουν 3 φορες την ημερα και μαυρο σκυλο 14 κιλων.
               B) Φορος 5% σε οσους οδηγουν ασημι αυτοκινητο που εχει 4 γδαρσιματα στην αριστερη πορτα και 1 γουβωμα στην δεξια.
               Γ) Φορος 15% σε οσους εχουν πιει καφε στην Πλατεια Κολωνακιου απο 11:00-12:00 πμ τις Πεμπτες.
               Δ) Φορος 8% σε οσους εχουν φαει σουβλακι καλαμακι στην ταβερνα "Τα 3 Αδελφια" φορωντας τζιν με μπλε πουκαμισο και μαυρο μπουφαν.
               Ε) Φορος 9% σε οσους ειχαν παει σε εκεινο το παρτυ της Μαριας Παπαδοπουλου της ξανθιας στην Λεωφορο Κηφισιας τον Μαρτιο του 2006 .
    Και που εγιναν ολα αυτα ? Στην χωρα που γεννησε την Δημοκρατια ! Οχι, αυτα δεν εγιναν στην Βορεια Κορεα ή σε καποια Αφρικανικη χωρα οπου επικρατει ο νομος της Ζουγκλας. Εγιναν στην Ελλαδα του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΥ κ. Βενιζελου. Πως νιωθω ? Αηδια ? Αγανακτηση ? Απελπισια ? Απεχθεια ? Εχει σημασια ?
    Κατα τα αλλα, ο ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΣ κ. Βενιζελος εκρινε ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ την χρηση των φορων των Ελληνων πολιτων για την κρατικη χρηματοδοτηση υψους 863 εκατομυριων ευρω στην PROTON BANK το 2011.
    Η PROTON BANK ομως ειναι μια ΙΔΙΩΤΙΚΗ τραπεζα που το αν χρεωκοπησε οφειλοταν στους χειρισμους του αφεντικου της κ.Λαυρεντιαδη που σημερα βρισκεται φυλακη. Ως ιδιωτικη εταιρεια, η PROTON οφειλε να κλεισει. Γιατι να την ανακεφαλαιοποιησουν οι φοροι των Ελληνων ?
    Αφου ειναι συνταγματικη ομως για τον κ. Βενιζελο αυτη η ανακεφαλαιοποιηση, γιατι δεν ανακεφαλαιοποιησε και αλλες 10,000 ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΕΣ και πολυ μεγαλυτερες απο την PROTON, ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ελληνικες εταιρειες με λεφτα των Ελληνων φορολογουμενων ?
    Γιατι χρησιμοποιησε τα χρηματα των Ελληνων φορολογουμενων μονο για την ΙΔΙΩΤΙΚΗ τραπεζα του κ.Λαυρεντιαδη, ο οποιος μετα απο λιγο καιρο αποδειχτηκε οτι ειχε διαπραξει εγκληματα και σημερα ειναι φυλακη?
    O ιδιος ο κ. Σαμαρας, ο νυν Πρωθυπουργος, προεκλογικα ειχε υποσχεθει να αρει αυτες τις στοχευμενες και φωτογραφικες περικοπες με χαρακτηριστικοτερη περιπτωση τα στοχευμενα και φωτογραφικα παρακλαδια του υποψη Ν. 4024/2011 και το 40% για το ποσο ανω των 1000 ευρω για συγκεκριμενους Στρατιωτικους (χωρις 35 συνταξιμα ετη) οταν ολοι οι υπολοιποι Ελληνες συνταξιουχοι γενικοτερα και Αποστρατοι ειδικοτερα, υπεστησαν μειωση 20% για το ποσο ανω των 1200 ευρω.
    Δυστυχως αναμενουμε ακομα στο ακουστικο μας.....
Αθανασιος Κηρυκος Αξκος ε.α. Ηλ/γος Μηχ/κος ΕΜΠ Ομιλων Αγγλικα/Γαλλικα/Γερμανικα
p.s. Oποιαδηποτε ομοιοτητα με πραγματικα προσωπα πλην των κ. Σαμαρα, Βενιζελου, Λαυρεντιαδη ειναι απολυτως τυχαια (π.χ. Μαρια Παπαδοπουλου).

8.Ο ΦΙΛΟΣ..!
    Κάποτε υπήρχε ένα τυφλό κορίτσι που μισούσε τον εαυτό της ακριβώς επειδή ήταν τυφλή.
    Μισούσε τους πάντες, εκτός απ' τον αγαπημένο της φίλο. Αυτός ήταν πάντα εκεί για εκείνη.   Είχε πει ότι αν ποτέ μπορούσε να δει τον κόσμο, θα παντρευόταν το φίλο της.
    Μια μέρα, κάποιος της χάρισε ένα ζευγάρι μάτια και τότε εκείνη μπορούσε να δει τα πάντα, Ο φίλος της τότε τη ρώτησε: "Τώρα που μπορείς να δεις τον κόσμο, θα με παντρευτείς?"
    Το κορίτσι σοκαρίστηκε όταν είδε ότι και ο φίλος της ήταν τυφλός και αρνήθηκε να τον παντρευτεί...
    Ο φίλος της έφυγε μακρυά πικραμένος και αργότερα της έγραψε ένα γράμμα λέγοντάς της: "ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ......"!

9.ΤΟ ΝΕΟ ΔΟΓΜΑ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
    Την αποκάλυψη του «Νέου Δόγματος Μέρκελ» με καθαρά ιμπεριαλιστικούς στόχους και επεκτατικές προοπτικές, έκανε η αμερικανική εφημερίδα, New York Times, στο φύλο της την Κυριακή 6/1 και αναδημοσίευσε η τουρκική εφημερίδα, Yeni Şafak, στο δικό της φύλο, στις 7/1.
    Το πρώτο και βασικό στοιχείο του νέου δόγματος, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις των δυο αυτών εφημερίδων, είναι πως η Γερμανία στηριζόμενη σε πρώτη φάση στην μεγάλη οικονομική της κυριαρχία σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, (καθώς έχει υποχρεώσει πολλές χώρες όπως και η Ελλάδα να βρίσκονται σε κατάσταση γερμανικού προτεκτοράτου), επιδιώκει και την πολιτική της αναβάθμιση σε παγκόσμιο επίπεδο, με καθαρά επεκτατικές τάσεις για την μεγαλύτερη επιβολή της γερμανικής κυριαρχίας, κάτι ανάλογο δηλαδή αλλά με άλλη μορφή με την γνωστή προσπάθεια που είχε κάνει στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, ο Αδόλφος Χίτλερ.
    Άλλα το πιο σημαντικό στοιχείο του νέου αυτού δόγματος, είναι η στρατιωτική αναβάθμιση της Γερμανίας και η γερμανική στρατιωτική παρουσία σε όλο και μεγαλύτερη κλίμακα σε πολλές περιοχές του κόσμου, αναδεικνύοντας τον γερμανικό στρατιωτικό παράγοντα σε παγκόσμιο επίπεδο.  Μια ενδεικτική περίπτωση αυτής της γερμανικής στρατιωτικής παρουσίας, είναι και η πρόσφατη αποστολή 400 Γερμανών στρατιωτικών στα σύνορα Τουρκίας Συρίας, στα πλαίσια της εγκατάστασης των πυραύλων Patriot στην περιοχή, ένα γεγονός που έχει ξεσηκώσει πολλές αντιδράσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας. Εκτός όμως από την στρατιωτική αυτή δύναμη, οι Γερμανοί σήμερα έχουν στρατιωτικές δυνάμεις και σε μια σειρά άλλων χωρών, όπως Αφγανιστάν, Λίβανος, Κόσσοβο και στις χώρες του αφρικανικού κέρατος. Σύμφωνα με δηλώσεις στην New York Times, του Γερμανού υπουργού Άμυνας, Thomas de Maiziere, η γερμανική στρατιωτική παρουσία θα επεκταθεί και θα διευρυνθεί στα πλαίσια της «υπεύθυνης» γερμανικής εξωτερικής πολιτικής. Το πρόβλημα για την Γερμανία ήταν όμως ότι το γερμανικό σύνταγμα δεν επιτρέπει την αποστολή γερμανικών στρατευμάτων στο εξωτερικό, αλλά και αυτό το πρόβλημα ξεπεράστηκε στα πλαίσια της συμμετοχής της Γερμανίας στην συμμαχία του ΝΑΤΟ, αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την οποία εκπροσωπεί στρατιωτικά η Γερμανία σε πολλές εξωτερικές στρατιωτικές αποστολές.
    Παράλληλα αναβαθμίζεται και η γερμανική πολεμική βιομηχανία, ενώ επιδιώκεται οι εξαγωγές γερμανικών οπλικών συστημάτων να αυξηθούν. Σήμερα η Γερμανία φιγουράρει σαν η τρίτη μετά τις ΗΠΑ και την Ρωσία εξαγωγική χώρα σε οπλικά συστήματα. Χαρακτηριστικά όπως αναφέρεται, το 2011 οι γερμανικές εξαγωγές οπλικών συστημάτων σημείωσαν αύξηση 42%. Χώρες πελάτες των γερμανικών οπλικών συστημάτων ήταν για το 2011 τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ιράκ, η Αλγερία και η Σαουδική Αραβία. Επιδίωξη της Γερμανίας είναι να εκμεταλλευτεί όλες τις παγκόσμιες κρίσεις για την αύξηση των εξαγωγών της σε οπλικά συστήματα, δηλαδή για μεγαλύτερη εξαγωγή θανάτου, με μεγάλο κέρδος για την γερμανική οικονομία. Πρόσφατα το Ισραήλ προμηθεύτηκε από την Γερμανία δυο πυρηνικά υποβρύχια τύπου «Δελφίνι», ενώ τα ίδια υποβρύχια θέλησε να αγοράσει και η Αίγυπτος αλλά μετά από παρέμβαση των Ισραηλινών η παραγγελία αυτή καθυστερεί. Πέραν τούτου, αναφέρεται πως η Γερμανία κάνει παράνομη χρήση χημικών όπως στο Αφγανιστάν, ενώ η Σαουδική Αραβία ήδη παρήγγειλε από την Γερμανία χημικά οπλικά συστήματα, κάτι που όμως συναντά έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της Γερμανίας . Τέλος τα γνωστά γερμανικά άρματα μάχης Leopard, ενώ τυπικά απαγορεύεται η πώληση τους σε χώρες εκτός ΝΑΤΟ, η Γερμανία έχει παραβιάσει αυτόν τον όρο και ήδη έχει προβεί σε πώληση αυτών των αρμάτων στην Χιλή.
    Μετά από όλα αυτά και σύμφωνα με το περίφημο «Νέο Δόγμα Μέρκελ», δεν αποκλείετε πολύ σύντομα να δούμε και στο κέντρο της Αθήνας να παρελαύνουν ξανά γερμανικά άρματα μάχης με Γερμανούς στρατιωτικούς να χαιρετούν υπεροπτικά την Ακρόπολη. Ας είναι καλά οι προδότες πολιτικοί μας που μετέτρεψαν την χώρα σε γερμανικό προτεκτοράτο.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

10.Οι φαρμακοποιοί μήνυσαν τον ΕΟΠΥΥ!
Μεταξύ μας τώρα, αυτό το ‘’ΔΩΣΤΑ ΣΕ ΜΕΝΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΜΟΙΡΑΣΩ’’ κάπου με ξενίζει και με ξυνίζει. Μήπως υπάρχουν καλά και κακά παιδιά αλλά και ποσοστά ???
http://greeknation.blogspot.gr
    Μήνυση στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατέθεσε σήμερα ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος, με αφορμή τις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ για χρέη προς τους φαρμακοποιούς από το 2011.
    Η οφειλή προέρχεται από τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ) που εντάχθηκε στον ΕΟΠΥΥ το 2012, χωρίς όμως προηγουμένως να έχει εξοφλήσει τις οφειλές για υπηρεσίες υγείας των ασφαλισμένων του από τα προηγούμενα έτη.
    Έτσι, σήμερα και αύριο οι φαρμακοποιοί εξοφλούνται με 141 εκ. ευρώ, ενώ άλλα 22,7 εκ. ευρώ απομένουν να πληρωθούν μέσα στον Ιανουάριο για την εξόφληση από τον ΟΠΑΔ για το 2011.
Στο μεταξύ όμως, η πίστωση των χρημάτων από τον ΕΟΠΥΥ, γίνεται απ΄ ευθείας σε λογαριασμούς φαρμακοποιών, παρακάμπτοντας τους φαρμακευτικούς συλλόγους, και καταστρατηγώντας έτσι τις συλλογικές συμβάσεις που έχει συνάψει ο ΕΟΠΥΥ με τους φαρμακοποιούς. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις οι πληρωμές γίνονται σε ανενεργούς λογαριασμούς που έχουν καταργηθεί, σε τράπεζες που έχουν κλείσει, αφορούν εταιρικούς λογαριασμούς των οποίων οι εταιρίες έχουν αλλάξει.
    Το γεγονός αυτό εξόργισε τον πρόεδρο του ΦΣΑ κ. Κ. Λουράντο, ο οποίος κατέθεσε μήνυση στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ζητώντας του να διατάξει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την διερεύνηση αξιοποίνων πράξεων από τους αρμοδίους του ΕΟΠΥΥ και των υπουργείων Οικονομικών και Υγείας, «που παραβιάζοντας συμβάσεις και νόμους οδηγούν εν γνώσει τους, έντιμους επαγγελματίες και οικογενειάρχες, στο χείλος του γκρεμού».
    Στη μήνυσή του, ο κ. Λουράντος σημειώνει προς τον Εισαγγελέα: «Όπως καλώς γνωρίζετε, η αφερεγγυότητα του Ελληνικού Κράτους προς τους προμηθευτές του και η ατιμωρησία όσων ευθύνονται για την ανυπαίτια καταστροφή συνετών επαγγελματιών, έχει φτάσει στο απροχώρητο».
Κατήγγειλε ότι βάσει των εξαγγελιών της Πολιτείας για πληρωμή στους φαρμακοποιούς μέρους των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ, οι φαρμακοποιοί, εξέδωσαν μεταχρονολογημένες επιταγές προς τις φαρμακαποθήκες προμηθευτές τους, πληρωτέες σήμερα 15.1.2013.
    Ο κ. Λουράντος υπογράμμισε ότι προ ημερών ο ΕΟΠΥΥ είχε δηλώσει την πρόθεσή του να προβεί σε απευθείας καταβολές στους ατομικούς λογαριασμούς των φαρμακοποιών των χρεών του ΟΠΑΔ έτους 2011, παραβιάζοντας ευθέως την υποχρέωσή του που απορρέει από τη συλλογική σύμβαση και επιβάλλει πληρωμή του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, ο οποίος εν συνεχεία διανέμει τα αντίστοιχα χρήματα στα μέλη του.
    Για το λόγο αυτό, ενημέρωσε εγγράφως τον ΕΟΠΥΥ ότι τα χρήματα θα έπρεπε να κατατεθούν στο Σύλλογο, προς αποφυγή προβλημάτων που είχαν να κάνουν με το κλείσιμο ανενεργών τραπεζικών λογαριασμών εκ μέρους των δικαιούχων-μελών μας, το κλείσιμο της ASPIS BANK και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, όπου τηρούνταν λογαριασμοί μελών του ΦΣΑ, την αλλαγή νομικής μορφής των επιχειρήσεών τους, τη συνταξιοδότησή τους κ.ο.κ.
    Όμως ο ΕΟΠΥΥ προχώρησε σε καταβολές απ΄ ευθείας σε λογαριασμούς φαρμακοποιών, παρότι προηγούμενη πληρωμή του 25% των χρεών του ΟΠΑΔ, την είχε διενεργήσει απευθείας στο διανεμητικό λογαριασμό του Συλλόγου, ως όφειλε.
    Το αποτέλεσμα με τις σημερινές πληρωμές είναι ότι μένουν ακάλυπτες εκατοντάδες επιταγές φαρμακοποιών, που αδυνατούν χωρίς λόγο να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, εξαιτίας της ασυνέπειας των πληρωμών του ΕΟΠΥΥ, που τους οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον Τειρεσία.
    Στη μήνυση, ο κ. Λουράντος σημειώνει ακόμη, πως ο ΕΟΠΥΥ χωρίς να έχει καταγγείλει τη σύμβαση, προβαίνει διαρκώς σε καταστρατήγησή της, προς βλάβη των φαρμακοποιών –μελών του Συλλόγου.

11.Τι λέει η προφητεία-επιγραφή στον τάφο του Μεγα Κωνσταντίνου στον Ναό των Αγίων Αποστόλων της Βασιλεύουσας, για όσα έγιναν, και θα γίνουν (;)
http://greeknation.blogspot.gr
    Επιγραφή στον τάφο του Μεγ. Κωνσταντίνου στην Κωνσταντινούλη προφητεύει ότι οι Ελληνες θα επιστρέψουν εκεί.
    Ο τάφος αυτός είναι στον Ναό των Αγίων Αποστόλων της Βασιλεύουσας.
    Για πάνω από 1.000 χρόνια το κείμενό της παρέμενε ένα μεγάλο μυστήριο.
    Εκείνος που μπόρεσε να την αποκρυπτογραφήσει ήταν... 13 μόλις χρόνια πριν από την αποφράδα μέρα της Άλωσης της Πόλης, ο μετέπειτα Πατριάρχης και σοφός της Ορθοδοξίας, ο Γεννάδιος Σχολάριος.
    Το κείμενο της επιγραφής-προφητείας, όπως ακριβώς βρέθηκε πάνω στην πλάκα του μνήματος, ήτανε αυτό:
    Τ. πτ. τ. ιδτ. Η βελ. τ. ιμλ. Ο Κλμν. μαμθ. μ. δ. ν. τρπσ. γν. τ. πλολγ. τ. επτλφ. κρτσ. εσθ. βελε. εθν. ππλ. κτξ. κ. τ. νσ. ερμσ. μχρ. τ. εξν. πτ. ιστργτν. πθσ. τ. ινδκτ. πλυσ. κτδ. τ. εντ. τ. ιδκτ. ε. τβρ. τ. μρ. μλ. δ. ν. στρτσ. τ. δκτ. τ. ιδκτ. τ. δμτ. τρπσ. πλ. επστψ. ετ. χν. τ. δμτ. πλμ. εγρ. μγ. μρκτ. στρβν. κ. τ. πλθ. κ. τ. φλ. σνδ. τ. επρ. δ. θλσ. κ. ξρ. τ. πλμ. σνω. κ. τ. ισμλ. τρπσ. τ. απγν. ατ. βσλσ. ελτ. μκρ. ολγ. τ. δ. ξθ. γν. αμ. μτ. τ. πκτρ. ολ. ιμλ. τπσ. τ. επλφ. επρο. μετ. τ. πρμ. ττ. πλμ. εγρ. εφλ. ηγρων. μχ. τ. ππτ. ωρ. κ. φν. βσ. ττ. στ. στ. μτ. φβ. σπστ. πλ. σδω. ε. τ. δξ. τ. μρ. αδ. ερτ. γν. θμστ. κ. ρμλο. ττ. εξτ. δσπυ. φλ. γ. εμ. υπχ. κ. ατ. πρλβτ. θλμ. εμ. πλρτ.
    Το αινιγματικό κείμενο της επιγραφής-προφητείας το αποκωδικοποίησε μόλις το 1440 ο Γεννάδιος Σχολάριος:
    Τη πρώτη της Ινδίκτου, η βασιλεία του Ισμαήλ ο καλούμενος Μωάμεθ, μέλλει δια να τροπώση γένος των Παλαιολόγων, την Επτάλοφον κρατήσει, έσωθεν βασιλεύσει, έθνη πάμπολα κατάρξει, και τας νήσους ερημώσει μέχρι του Ευξείνου Πόντου. Ιστρογείτονας πορθήσει τη ογδόη της Ινδίκτου, εις τα βόρεια τα μέρη μέλλει δια να στρατεύση τη δεκάτη της Ινδίκτου τους Δαλμάτας τροπώσει, πάλιν επιστρέψει έτι χρόνον, τοις Δαλμάτοις πόλεμον εγείρει μέγαν μερικόν τε συντριβήναι και τα πλήθη και τα φύλα συνοδή των εσπερίων δια θαλάσσης και ξηράς τον πόλεμον συνάψουν, και τον Ισμαήλ τροπώσουν. Το απόγονον αυτού βασιλεύσει έλαττον μικρόν ολίγον. Το δε ξανθόν γένος άμα μετά των πρακτόρων όλον Ισμαήλ τροπώσουν, την Επτάλοφον επάρουν μετά των προνομίων. Τότε πόλεμον εγείρουν έμφυλον ηγριωμένον, μέχρι της πεμπταίας ώρας και φωνή βοήσει τρίτον, στήτε, στήτε, στήτε, μετά φόβου σπεύσατε πολλά σπουδαίως εις τα δεξιά τα μέρη άνδρα εύρητε γενναίον θαυμαστόν και ρωμαλέον, τούτον έξετε. Δεσπότην, φίλος γαρ εμού υπάρχει. Και αυτόν παραλαβόντες, θέλημα εμού πληρούται .
    Η επιγραφή-προφητεία του τάφου του Μεγ. Κωνσταντίνου αφορά σε γεγονότα 17 ολόκληρων αιώνων!
    Από την εποχή του Κωνσταντίνου (4ος αιώνας μ.Χ.) μέχρι και… την δική μας!!
     Προλέγει την ακμή και την εξάπλωση των Μογγόλων-Τούρκων (οθωμανική αυτοκρατορία) και την άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453.
    Προλέγει την νίκη των Ασιατών επί των βόρειων λαών (τους Δαλμάτας τροπώσει – Δαλμάτες ήτανε οι λαοί που ζούσανε πάνω από τον Δούναβη).
    Προλέγει δηλ. την πολιορκία της Βιέννης από τους Μογγόλους-Τούρκους το 1683.
Αλλά προλέγει και την συντριβή των Toύρκων στους Βαλκανικούς πολέμους του 1912-1913 (και τα πλήθη και τα φύλα συνοδή των εσπερίων δια θαλάσσης και ξηράς τον πόλεμον συνάψουν και τον Ισμαήλ τροπώσουν).
    Τέλος, επαληθεύτηκε και η γέννηση-δημιουργία της νέας Τουρκίας πάνω στις στάχτες της οθωμανικής αυτοκρατορίας υπό τον σφαγέα των Ελλήνων, τον ντονμέ Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ (το απόγονον αυτού βασιλεύσει έλαττον μικρόν ολίγον).
    Μέχρι αυτό το σημείο η προφητεία της θαυμαστής επιγραφής επαληθεύτηκε απόλυτα!
    Μένει τώρα να επαληθευτεί και το υπόλοιπο μέρος της, που αρχίζει από την φράση Το δε ξανθόν γένος άμα μετά των πρακτόρων όλον Ισμαήλ τροπώσουν και τελειώνει στο θέλημα εμού πληρούται.
    Ως Ισμαήλ στο Βυζάντιο αναφέρονταν στους Μογγολότουρκους-Μουσουλμάνους και βέβαια ξανθό γένος είναι οι Ομόδοξοί μας οι Ρώσοι!
    Μιλάει για την συντριβή των Τούρκων από την Ρωσία και τους δορυφόρους της (πράκτορες στο κείμενο) σε έναν πόλεμο που θα γίνει τώρα σύντομα;
    Προλέγει πως η Κωνσταντινούπολη θα κυριευθεί από τους Ορθόδοξους Ρώσους (Το δε ξανθόν γένος άμα μετά των πρακτόρων όλον Ισμαήλ τροπώσουν, την Επτάλοφον επάρουν μετά των προνομίων).
    Και εκεί πέρα θα ακολουθήσει και θα γίνει φοβερός πόλεμος (Τότε πόλεμον εγείρουν έμφυλον ηγριωμένον).
    Μένει να δούμε αν θα επαληθευθεί, ο καθείς μπορεί να πιστέψει ότι θέλει, αλλά οφείλει να έχει υπ' όψιν του και πράγματα τα οποία δεν πιστεύει αλλά πολλές φορές τον εκπλήσσουν.

12.Απόστρατοι εναντίον Α/ΓΕΕΘΑ: "Δεν κρατάς ούτε τα προσχήματα! Μείνε μακρυά από τη πολιτική"
onalert
    Οι απόστρατοι απαντούν στον Α/ΓΕΕΘΑ για την επιλογή του να στηρίξει τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκουρα. Και απαντούν με τρόπο σκληρό! Στην ανακοίνωση-απάντησή τους προς τον στρατηγό Κωσταράκο ΑΚΙΣ και ΑΝΕΑΕΔ επισημαίνουν:
    Με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε την, με δύο αναρτήσεις στο twitter, στήριξη, κάλυψη και απόδοση ευσήμων, που έσπευσε να προσφέρει ο Α/ΓΕ.ΕΘ.Α., προς τον ΑΝ.Υπ.ΟΙΚ., εμφανιζόμενος ως ο πρώτος Αρχιστράτηγος που παρέχει χωρίς προσχήματα, πολιτική κάλυψη σε μία κυβέρνηση που χωρίς καμία αιδώ βυθίζει στην άβυσσο εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των ΕΔ και αφήνει το αξιόμαχο των ΕΔ στο έλεος του Θεού.
    Επιπρόσθετα, αδυνατούμε να κατανοήσουμε την ευκολία παρέμβασης του Στρατηγού, μέσω «τιτιβισμάτων» και όχι μέσα από θεσμοθετημένες διαδικασίες, που αρμόζουν σε έναν ηγέτη, την ώρα που πεισματικά αρνείται να συναντήσει τα Ν.Π.Ι.Δ., Α.Κί.Σ και ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ., τα οποία εκπροσωπούν αποστράτους συναδέλφους του και τις οικογένειές τους, που βρίσκονται υπό οικονομική κατάρρευση και ήδη κοινωνικά απαξιωμένοι.
    Πέραν των ανωτέρω και ενδεικτικά, ο Στρατηγός λησμονεί ή ξεπερνά:
            Τα περί τα 200.000.000 €, που με τόσο κόπο είχαν αποταμιευθεί, από το υστέρημα των συναδέλφων μας, στα Μετοχικά μας Ταμεία και που τελικά «έκαναν φτερά» μέσω του PSI, με το ΜΤΣ να είναι το μόνο Ταμείο που δεν έχει στις ανάλογες νομικές ενέργειες.
           Τα περί τα 300.000.000 €, από κρατήσεις υπέρ Ε.Α.Σ. (νέο ΛΑΦΚΑ)• που παρακρατούνται εδώ και 29 μήνες από τους στρατιωτικούς συνταξιούχους, τα οποία επίσης υφηρπάγησαν μέσω του PSI.
           Τα ερωτηματικά που μένουν αναπάντητα, σχετικά με τη μη απόδοση των κατά νόμο κρατήσεων υπέρ ΜΤΣ, από τις προ του έτους 2.000 συμβάσεις προμηθειών κυρίου υλικού!
           Τα 200.000.000 € που διατέθηκαν από το ΜΤΣ για τη Γ.Τ.Ε., μέχρι το έτος 2000, χωρίς όφελος για το ΜΤΣ σε τίποτε, όπως έχει επίσημα δηλώσει ο νυν πρόεδρος του ΜΤΣ.
           Την με τρία χρόνια καθυστέρηση οικονομικής επιθεώρησης στο ΜΤΣ η οποία τελικά φέρεται ότι ανέδειξε σωρεία επιλήψιμων πράξεων και παραλείψεων την τελευταία δεκαετία και για τις οποίες πολλάκις Ενώσεις Αποστράτων (ΝΠΙΔ) με επιμονή ισχυρίζονταν.
    Οι Έλληνες ε.ε και ε.α. στρατιωτικοί, προσδοκούν από το στρατιωτικό ηγέτη των Ε.Δ., να μένει μακριά από την πολιτική και να αναλώνεται στη διατήρηση και επαύξηση του αξιόμαχου του στρατεύματος και της διατήρησης των στρατιωτικών στο επίπεδο του κοινωνικού ιστού που τους αρμόζει, ως αναπόσπαστου τμήματος του ελληνικού λαού.
    Αν πάλι ο κος Αρχηγός, πιστεύει ότι είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση, που απαιτεί θυσίες,τον καλούμε να μας καταδείξει ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός και εμείς θα είμαστε οι πρώτοι που εθελοντικά θα θυσιαστούμε για την Πατρίδα, πιστοί πάντα στον όρκο που έχουμε δώσει.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου