Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1011 ( 13 ΙΑΝ 2013 )


ΠΗΓΑ ΓΙΑ ‘’ΨΑΡΕΜΑ’’ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΠΙΑΣΑ !
ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, είναι δικά μου.
ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ
1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
3.Ριζικές αλλαγές στα διπλώματα οδήγησης – Ακριβότερες εξετάσεις
4.Οι καρμίρηδες και εμείς
5.ENA ΧΩΡΙΟ ΑΚΟΜΗ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ... Ελλαδάρα Αθάνατη!
6.Ετσι σκέφτονται τα πρόβατα!!! Ώσπου να έρθει η σειρά τους!!!
7.Η ΒΙΛΛΑ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ
8.DE FACTO ANAΓΝΩΡΙΣΗ ΑΟΖ
9.Η κατάρα των ειδικών

1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
Κανένας δεν γιορτάζει

2.ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Νεοκλασική διώροφη κατοικία με καταστήματα
Περιοχή: οδός Αιόλου 1 & Πελοπίδα
Έτος: 1862-1900
Περιγραφή:
Χαρακτηριστικό νεοκλασικό διώροφο κτίριο με εκλεκτικιστικά στοιχεία, κτισμένο κατά το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα, που περιλαμβάνει κατοικία στον όροφο και καταστήματα στο ισόγειο. Παραστάδες με επίκρανα κορινθιακού ρυθμού παρεμβάλλονται ανάμεσα στα ανοίγματα του ορόφου, ενώ οι είσοδοι των καταστημάτων του ισογείου χωρίζονται με πεσσούς δωρικού ρυθμού. Το 1930 καταγράφονται εκεί ένα σανδαλοπωλείο και ένα καφενείο. Σήμερα έχει ανακαινιστεί και στεγάζει την 3η Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Αθηνών.
Ενδεικτική Βιβλιογραφία:
Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδος (εισαγωγή Ι. Τραυλός), Νεοκλασσική αρχιτεκτονική στην Ελλάδα, Αθήνα 1967* Υπουργείο Πολιτισμού και Επιστημών (επιμ. Ι. Δημακόπουλος), Ανθολογία Ελληνικής Αρχιτεκτονικής: Η κατοικία στην Ελλάδα από το 15ο στον 20ο αιώνα, Αθήνα 1981* Σ. Β. Σκοπελίτης, "Φωτογραφίζοντας τα νεοκλασικά", Καθημερινή/Επτά Ημέρες, 10.11.1996, σ. 32.

3.Ριζικές αλλαγές στα διπλώματα οδήγησης – Ακριβότερες εξετάσεις

Από newsbomb.gr
Αλλαγές και στα... διπλώματα οδήγησης φέρνει το 2013. Από τις 19 Ιανουαρίου οι εξετάσεις των διπλωμάτων γίνονται ακριβότερες και αυστηρότερες, αλλάζουν οι κατηγορίες και μειώνεται ο χρόνος ισχύς του διπλώματος.
Ποιες είναι οι βασικές αλλαγές;
-Αυξάνονται τα πρακτικά υποχρεωτικά μαθήματα από 20 σε 25, όπως επίσης και τα θεωρητικά. Επιπλέον, αν ο υποψήφιος δεν έχει «περάσει» τις θεωρητικές εξετάσεις δεν μπορεί να κάνει πρακτικά μαθήματα.
-Η ανανέωση διπλώματος θα γίνεται κάθε 15 χρόνια και για να συμβεί αυτό οι κάτοχοι διπλωμάτων θα υποβάλλονται εκ νέου σε εξετάσεις (παθολόγο και οφθαλμίατρο). Αν διαπιστωθεί πρόβλημα παραπέμπονται σε δευτεροβάθμιες επιτροπές.
-Τα παράβολα για τις ιατρικές εξετάσεις παραμένουν στα 90 ευρώ και για την έκδοση άδειας στα 30, ωστόσο θεσπίζεται ένα νέο παράβολο 10 ευρώ, το οποίο θα πληρώνουν όσοι επανεξετάζονται.
-Η κατηγορία Β για ΕΔΧ (ταξί) καταργείται, καθώς και μερικές διατάξεις για ειδικές κατηγορίες.

4.Οι καρμίρηδες και εμείς

Γράφει ο Σταύρος Θεοδωράκης
    Η χώρα λοιπόν βρήκε προορισμό. Θα διαλευκάνει τι έγινε με την λίστα Λαγκάρντ. Αυτή την στιγμή καταθέτουν οι υπάλληλοι Παπακωνσταντίνου. Στην συνέχεια θα έχουμε τους υπαλλήλους Βενιζέλου (νομίζω έχει μεγαλύτερο ρόστερ)..
    Μετά τους υπαλλήλους Γιώργου Παπανδρέου και αμέσως μετά τους υπαλλήλους Λουκά Παπαδήμου. Ο Παναγιώτης Πικραμένος προς το παρόν την γλυτώνει. Με τους υπαλλήλους θα βγάλουμε την βαρυχειμωνιά και μετά θα έρθουν οι συγγενείς. Παραλλήλως θα ακροασθούμε τους πρώην και νυν γραμματείς ΣΔΟΕ, φορολογικών και τελωνειακών θεμάτων, πληροφοριακών συστημάτων καθώς και τους διοικητές της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της ΕΥΠ (μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η ΕΥΠ έφερε πρώτη το 2010 την «λίστα» στην Ελλάδα).
    Προσοχή: η κουβέντα δεν αφορά ποιοι έχουν λεφτά στην HSB (ή είχαν μέχρι το 2007– για να είμαστε ακριβείς) και πόσα από αυτά είναι μαύρα και αφορολόγητα – αυτή είναι κουβέντα που κάνουν οι καρμίρηδες Γερμανοί, Ιταλοί, Ισπανοί, Γάλλοι, Βρετανοί και Αμερικάνοι, που νοιάζονται για διαφυγόντες φόρους - εδώ εμείς είμαστε πολιτικά ζώα και ως τέτοια συμπεριφερόμαστε. Το θέμα λοιπόν είναι «ποιοι ήξεραν για την λίστα και γιατί δεν την αξιοποίησαν». Αυτό και μόνο αυτό, συζητούν τα κανάλια, οι εφημερίδες, το ίντερνετ, η Βουλή, τα κόμματα, το ΣΔΟΕ, η εισαγγελία. Το γεγονός ότι σήμερα όλοι ξέρουμε για την λίστα και δεν την αξιοποιούμε παρά μόνο συζητούμε γι' αυτούς που δεν την αξιοποίησαν, είναι μια μικρή λεπτομέρεια που κάποια στιγμή θα προστεθεί στο ιατρικό ιστορικό του έλληνα ασθενή.
    Θέλω να κάνουμε μια στάση και να το σκεφθούμε. Ο Χερβέ Φαλτσιάνι υπάλληλος της HSBC Γενεύης υποκλέπτει το 2007 τις καρτέλες δεκάδων χιλιάδων μεγαλοκαταθετών. Προσπαθεί να τις πουλήσει σε λιβανέζικη τράπεζα, μπαίνουν στην μέση όμως οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ και αποκτούν τις καρτέλες. Τα «ονόματα» χαρίζονται από τους ισραηλινούς στους Γάλλους – κάποιοι θα σου πουν ότι αγοράζονται από τους Γάλλους – και σύντομα όλοι οι «δυτικοί» υπουργοί Οικονομικών αποκτούν και από μια λίστα πελατών της HSBC Γενεύης (οι Γερμανοί την αγοράζουν δημοσίως και επισήμως). Η Κριστίν Λαγκάρντ αποφασίζει να δωρίσει τις καρτέλες με τα ελληνικά ονόματα στην Ελλάδα (προφανώς για να μας… διχάσει). Τα υπόλοιπα σας είναι γνωστά. Την λίστα την παίρνουμε πρώτη φορά το 2010 (μέσω ΕΥΠ – είπαμε), δεύτερη φορά το 2012 (με τρεις απεσταλμένους του Στουρνάρα), αλλά σε κάθε περίπτωση οι 2062 έλληνες μεγαλοκαταθέτες δεν έχουν κανένα λόγο να ανησυχούν. Αν ήταν Γάλλοι, Ισπανοί, Αμερικανοί, Βρετανοί, Ιταλοί ή Γερμανοί θα είχαν υποχρεωθεί να πληρώσουν τα μισά τους λεφτά στο κράτος (αν δεν μπορούσαν να αποδείξουν ότι είχαν πληρώσει φόρους πριν τα στείλουν στην HSBC) εδώ μπορούν να συνεχίζουν να αλλάζουν κανάλια. Άλλωστε κάποιοι λαοί ενδιαφέρονται για το ταμείο (οι καρμίρηδες – είπαμε), κάποιοι άλλοι για το θέαμα. ένα άρθρο των πρωταγωνιστών

5.ENA ΧΩΡΙΟ ΑΚΟΜΗ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ... Ελλαδάρα Αθάνατη!

6.Ετσι σκέφτονται τα πρόβατα!!! Ώσπου να έρθει η σειρά τους!!!

7.Η ΒΙΛΛΑ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ

8.DE FACTO ANAΓΝΩΡΙΣΗ ΑΟΖ

   Επιχειρησιακή ενοποίηση των ΑΟΖ ετοιμάζουν Ελλάδα-Ισραήλ-Κύπρος απέναντι στην Τουρκία
   Με ενοποίηση των FIR και συνακόλουθα και των ΑΟΖ (αυτών που έχουν ανακηρυχθεί από Ισραήλ και Κύπρο και αυτής που σκοπεύει να ανακηρύξει η Ελλάδα) σε ότι αφορά την εναέρια επιτήρηση και προστασία των ΑΟΖ, απαντούν η Ελλάδα, η Κύπρος και το Ισραήλ στις απειλές που εκτοξεύει η Τουρκία.
   Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «defencenet.gr» έχουν γίνει οι πρώτες συζητήσεις σε ανώτατο πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο και το επόμενο διάστημα αναμένονται και σχετικές ενέργειες στην κατεύθυνση αυτή, καθώς φαίνεται πώς οι εξελίξεις στην υπόθεση ανακήρυξης της ΑΟΖ τρέχουν…
   Η εξαγγελία του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου, παραμονές Χριστουγέννων, για την υλοποίηση ενός εξοπλιστικού προγράμματος με διακρατικές συμφωνίες και αποπληρωμή των οπλικών συστημάτων αργότερα, συνδέονται άμεσα με την ανακήρυξη της ΑΟΖ ή την "μερική" ανακήρυξη με κοινοποίηση των στιγμάτων της υφαλοκρηπίδας που ... συμπίπτει σχεδόν 100% με την ΑΟΖ απ'ότι φαίνεται σε ότι αφορά τα κρίσιμα θαλάσσια τμήματα γύρω από το σύμπλεγμα των νησιών και βραχονησίδωντης Μεγίστης.
   «Μία τέτοια απόφαση πρέπει να είμαστε έτοιμοι να την υποστηρίξουμε», είπε με νόημα ανώτατη στρατιωτική πηγή του Πενταγώνου δίδοντας και το στίγμα των εξοπλιστικών παραγγελιών που θα γίνουν στο προσεχές μέλλον. Φρεγάτες, αντιαεροπορικά συστήματα και αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας αποτελούν τις πρώτες προτεραιότητες.
   Την ίδια στιγμή η ελληνική κυβέρνηση αναπτύσσει σχέσεις με χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Γαλλία και η Γερμανία, προκειμένου να βεβαιώσει τη στήριξη τους, ενώ η Ρωσία στηρίζει επίσης αμέριστα την ανακήρυξη της ΑΟΖ. Θετικές είναι και οι ΗΠΑ.
   Καθοριστικής δε σημασίας είναι η συνεργασία με το Ισραήλ, αφού το Τελ Αβίβ γνωρίζει πώς χωρίς την Κύπρο και την Ελλάδα δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί και να προωθήσει το φυσικό της αέριο. Για το λόγο αυτό το Ισραήλ διατίθεται να συνδράμει και στρατιωτικά στην ενίσχυση του άξονα Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ, είτε με πτήσεις αεροσκαφών, επανδρωμένων και μη, είτε με συστήματα προστασίας ΑΟΖ που έχει ήδη αναπτύξει.
   Σημειώνεται πώς η Israel Aerospace Industries έχει αναπτύξει μεταξύ άλλων, ένα σπονδυλωτό σύστημα επιτήρησης θαλασσίων εκτάσεων, με την ονομασία EZ Guard το οποίο προτείνουν στην ελληνική πλευρά.
   Η οποία όμως σε οποιαδήποτε περίπτωση πρέπει να συνεισφέρει με αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας, τα οποία δεν έχει και πρέπει να προμηθευτεί ή να πορχωρήσει άμεσα στο πρόγραμμα αναβάθμισης των P-3Β TACNAVMOD, το οποίο μπορεί να δώσει άμεσα δύο P-3C από τις ΗΠΑ.
   Το σύστημα σχεδιάστηκε από τη θυγατρική της ΙΑΙ, την ELTA Systems, και στοχεύει στην επιτήρηση και ασφάλεια Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών (ΑΟΖ), παράκτιων περιοχών, μέχρι αποστάσεις που θα φτάνουν τα 200 ναυτικά μίλια.
   Η κύρια φιλοσοφία του συστήματος είναι να ολοκληρώνει επάνω σε ένα κορμό αισθητήρες, οπλικά συστήματα και πλατφόρμες, τα οποία θα παρέχουν εικόνα σε πραγματικό χρόνο.
   Έτσι και το EZ Guard ενσωματώνει τα εξής:
• Ραντάρ HF πέραν του ορίζοντα
• Ραντάρ και συστήματα παρακολούθησης ακτών
• Σύστημα διαχείρισης και παρακολούθησης κυκλοφορίας πλοίων
• Επάκτιοι και εναέριοι ηλεκτροπτικοί αισθητήρες
• Δορυφορικά συστήματα έρευνας και διάσωσης επί αεροσκαφών
• Συστήματα SIGINT (ELINT & COMINT)
• Αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και Μη Επανδρωμένα Αεροχήματα
• Συστήματα ταυτοποίησης: AIS, SAIS, LRIT (Long Range ID & Tracking)
• Επανδρωμένα και μη επανδρωμένα σκάφη
• Δικτυοκεντρικές τηλεπικοινωνίες
• Κέντρο Διοίκησης κι Ελέγχου
Πέρα από το καθαρά επιχειρησιακό μέρος, εξίσου πολύτιμο είναι και το διπλωματικό: Έχουμε de facto αναγνώριση της ελληνικής ΑΟΖ πριν ακόμα αυτή ανακηρυχθεί...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

9.Η κατάρα των ειδικών
1. Από την στιγμή που γέμισε ο κόσμος διαιτολόγους, γέμισε και η κοινωνία παχύσαρκους.
2. Από την στιγμή που γέμισε ο κόσμος οικογενειακούς συμβούλους, διέλυσαν οι οικογένειες.
3. Από την στιγμή που γέμισε ο κόσμος οικολόγους, μετατράπηκαν τα βουνά σε βιομηχανικά πάρκα.
4. Από την στιγμή που γέμισε ο κόσμος γιατρούς ψυχικής υγείας, γέμισε ο κόσμος με ψυχικά ασθενείς που παίρνουν ψυχοφάρμακα.
5. Από την στιγμή που γέμισε ο κόσμος δασκάλους σεξουαλικής αγωγής, γέμισε η κοινωνία
με ανώμαλους, παιδόφιλους, πόρνες, ομοφυλόφιλους.
6. Από την στιγμή που γέμισε ο κόσμος σεξολόγους, σταμάτησαν να γεννιούνται παιδιά.
7. Από την στιγμή γέμισε ο κόσμος αρχιτέκτονες, πολιτικούς μηχα νικούς, γέμισε και η φύση αυθαίρετα.
8. Από την στιγμή που γέμισε ο κόσμος οικονομολόγους, καταχρεώθηκαν όλοι και σχεδόν κατέρρευσε η οικονομία.
9. Από την στιγμή που γέμισε ο κόσμος πολιτικούς αναλυτές, κάθε χρόνο έχουμε και μια νέα πολιτική κρίση.
10. Από την στιγμή που γέμισε ο κόσμος σπουδασμένους υψηλών προσόντων απόφοιτους Πανεπιστημίων, έπεσαν το μεροκάματα και γέμισε η κοινωνία ανέργους.
11. Όσο οι ειδικοί του Κράτους προσπαθούν να οργανώσουν την οικονομία, τόσο πέφτει η πραγματική παραγωγή και καταρρέει η οικονομία.
12. Όσο το Κράτος αυξάνει τον έλεγχο και την οργάνωση των φορολογικών καταστάσεων των πολιτών, τόσο πέφτουν το έσοδα του Κράτους και φτωχαίνουν οι πολίτες.
13. Όσο αυξάνονται οι οργανώσεις προστασίας των ζώων, τόσο περισσότερο κινδυνεύουν προς εξαφάνιση διάφορα ζώα.
14. Όσο αυξάνονται οι οργανώσεις προστασίας των φτωχών, τόσο αυξάνονται και οι φτωχοί του κόσμου.
15. Όσο αυξάνονται οι ειδικοί για την ορθή διαχείριση των υδάτων, τόσο μολύνεται το νερό.
16 . Όσοι περισσότεροι οικονομολόγοι και νομπελίστες στα οικονομικά έρχονται στην Ελλάδα, τόσο περισσότερο βυθίζεται η οικονομία.
17. Όσο περισσότερο αυξάνονται οι πολιτικοί που θέλουν να μας σώσουν, τόσο θα βαθαίνει η κρίση τις Ελλάδος.
18. Κτλ Κτλ Κτλ.
Γι’ αυτό σας λέω, όπου ακούτε για κάποιον φωστήρα ειδικό, μακριά. μακριά! Όσο μπορείτε πιο μακριά από αυτόν!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου