Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1001 (3 ΙΑΝ 2013 )

ΠΗΓΑ ΓΙΑ ‘’ΨΑΡΕΜΑ’’ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΠΙΑΣΑ !
ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, είναι δικά μου.
 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ
1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
2.ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
3.Πρωτοχρονιάτικο    Δώρο
4.ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
5.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Νο 1 /2013 της ΕΑΑΣ Ν.Μαγνησίας
6.Ας εξηγήσουμε το μακελειό του Κονέκτικατ γιατί η σειρά μας πλησιάζει…
9.Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΟΥ ΣΕ ΒΛΕΠΕΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ
10.ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ.ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΤΟΣ
11.ΤΟ ΙΟΒΕ ΒΡΑΒΕΥΕΙ…ΠΑΠΑΔΗΜΟ ΚΑΙ ΣΙΑ
12.Η ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΟΥ ΤΩΝ ΤΡΟΧΟΝΟΜΩΝ ΤΟ 1936
13.ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ.Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΙ ΝΙΚΗΣΕ ΤΟΥΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ
14.ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗ ΜΑΣ ΕΛΕΙΨΑΝ
15.ΟΔΗΓΙΕΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ
16.ΣΟΦΕΣ ΡΗΣΕΙΣ
1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
Γενοβέφα, Γενεβιέβη
2.ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Μεταξουργείο
http://www.eie.gr/archaeologia/gr
Περιοχή: οδός Μυλλέρου 32-46, Μ. Αλεξάνδρου, Γιατράκου & Λεωνίδου
Έτος: 1834-1901
Περιγραφή:
Το οικόπεδο του εκτεταμένου κτιριακού συγκροτήματος που βρίσκεται σήμερα μεταξύ των οδών Μυλλέρου (πρώην Κεραμεικού, πρώην Φειδίου), Μεγάλου Αλεξάνδρου (πρώην Βουλεβαρίου, πρώην Πανεπιστημίου), Γιατράκου και Λεωνίδου, αγοράστηκε το 1833 από τον εύπορο Φαναριώτη αριστοκράτη και επιχειρηματία Γεώργιο Καντακουζηνό (στην τότε περιοχή "Χεσμένο Λιθάρι"), με σκοπό να οικοδομηθεί εκεί η ιδιωτική του οικία του και ένα γωνιακό οικοδόμημα με κατοικίες και καταστήματα, προς εκμετάλλευση. Η επιλογή έγινε με την προοπτική της γειτνίασης με τα μελλοντικά βασιλικά ανάκτορα (που τα πρώτα πολεοδομικά σχέδια τοποθετούσαν μεταξύ Ομόνοιας και Κεραμεικού). Η ανέγερση των αρχικών κτισμάτων (στην οποία χρησιμοποιήθηκε και διάσπαρτο αρχαίο υλικό από την περιοχή της Αρχαίας Αγοράς), βασίστηκε σε σχέδια του αρχιτέκτονα Δανού Hans Christian Hansen (1803-1883). Το εμπορικό κτίριο έμεινε ημιτελές, λόγω της μετάθεσης των ανακτόρων (και συνακόλουθα όλου του κέντρου βάρους της προοπτικής ανάπτυξης της πόλης) στο άλλο άκρο των Αθηνών (στη μελλοντική πλατεία Συντάγματος), ενώ η οικία Καντακουζηνού (επονομαζόμενη "Το Κάστρο"- "Die Burg") κατοικήθηκε με ενοίκιο από ξένους που είχαν εγκατασταθεί στην αναγεννώμενη πόλη. Το 1852 το συγκρότημα αγοράστηκε από την αγγλική εταιρεία "Wrampe", η οποία (με αφορμή και μια καταστρεπτική πυρκαγιά), προγραμμάτισε μια σειρά εκτεταμένων οικοδομικών μετατροπών και προσθηκών (βάσει σχεδίων του αρχιτέκτονα Christian Siegel), με στόχο την εγκατάσταση εκεί μεταξουργείου. Επακολούθησε όμως η πτώχευση της "Wrampe" (το 1853) και τελικώς το συγκρότημα (μετά από μια ολιγόμηνη χρήση του ως "Νοσοκομείο Χολεριώντων", για όσους είχαν προσβληθεί από την επιδημία, τον καιρό της αγγλογαλλικής κατοχής του Πειραιά), λειτούργησε πράγματι το 1855 ως μεταξουργείο, αλλά πλέον υπό την "Σηρική Εταιρεία της Ελλάδος", με κύριο μέτοχο και διευθυντή τον Καλαρρυτινό έμπορο Αθανάσιο Δουρούτη (1816-1901). Επρόκειτο για το πρώτο ατμοκίνητο εργοστάσιο της χώρας, του οποίου η λειτουργία (όχι χωρίς αντιξοότητες) συνεχίστηκε μέχρι το 1875. Επακολούθησε μια τρίτη περίοδος της ζωής του συγκροτήματος, με την μετατροπή του σε κατοικίες και καταστήματα (μεταξύ των ετών 1892-1901), επέμβαση στη διάρκεια της οποίας κατατμήθηκαν και μετασκευάστηκαν ευρέως οι παλαιότερες πτέρυγες, προστέθηκαν τέσσερα διώροφα κτίρια στα αντίστοιχα άκρα του αρχικού τετραγώνου και διανοίχθηκαν οι οδοί Γιατράκου και Γερμανικού, με αποτέλεσμα την κατεδάφιση ορισμένων τμημάτων του εργοστασίου. Το συγκρότημα (το οποίο υπέστη σοβαρές καταστροφές από μια νέα πυρκαγιά, τη δεκαετία του 1960), έχει περιέλθει ήδη στον Δήμο Αθηναίων, που ξεκίνησε από το 1993 μια μακρόσυρτη διαδικασία αξιοποίησης, στην οποία περιλαμβάνονται η κατεδάφιση ορισμένων προσκτισμάτων (που έγινε σε μεγάλο βαθμό) και η αποκατάσταση των υπολοίπων κτιρίων (που καρκινοβατεί).

Ενδεικτική Βιβλιογραφία:
Χριστίνα Αγριαντώνη & Μαρία-Χριστίνα Χατζηϊωάννου (επιμ.), Το Μεταξουργείο της Αθήνας, Αθήνα 1995* Αριστέα Παπανικολάου-Κρίστενσεν, Χριστιανός Χάνσεν: Επιστολές και σχέδια από την Ελλάδα, Αθήνα 1993.
3.Πρωτοχρονιάτικο    Δώρο
 Κάθε πρωτοχρονιά, αγαπητή μου Χριστίνα, ακόμα και στις πιο δυνατές μας φτώχιες – τις ωραίες φτώχιες που μοιρασθήκαμε μαζί – συνήθιζα να σου κάνω ένα μικρό δώρο. Πολύ συχνά το δώρο αυτό κατάντησε να είναι ένα μπουκέτο μενεξέδες. Μα πάντα το δέχτηκες σαν το πολυτιμότερο μπριγιάντι, πράγμα που ήτανε πολύ τιμητικό για τους φτωχούς μενεξέδες και για την απέραντη καλοσύνη σου.
  Εδώ που βρίσκομαι φέτος, δεν φυτρώνουν ούτε μενεξέδες, για να σου στείλω μαζί τους τις ευχές μου μαζί με το πρωτοχρονιάτικο φιλί. Φυτρώνουν μονάχα άλικες παπαρούνες, βαμμένες απ’ το αίμα των γενναίων. Το χρώμα τους δεν ταιριάζει στην ειρηνική μας αγάπη και πολύ φοβάμαι πως το χρώμα του αίματος δεν είναι το σύμβολο που της πρέπει. Όμως δεν θέλω να χαλάσω τη συνήθειά μου. Σου στέλνω με τον κομιστή ένα άλλο μικρό δώρο, ένα στολίδι από πολύ πρόστυχο μέταλλο, μα που τ΄ αγόρασα πολύ ακριβά, αφού κόντεψα να το πληρώσω με τη ζωή μου. Σου στέλνω μια όμορφη, γυαλιστερή σφαίρα Μάουζερ, σχεδόν ένα κομψοτέχνημα.
  Η σφαίρα αυτή μου τρύπησε το στήθος μου και προχθές μου τη χάρισε ο γιατρός μου, αφού κόπιασε πολύ να τη βγάλει από μέσα μου. Μια σφαίρα είναι ένα ηρωικό δώρο. Δεν είναι αλήθεια; Σε παρακαλώ όμως να μην το δεχθείς στην ηρωική του σημασία. Τέτοιο πράγμα εκ μέρους μου δεν θα μου άρεσε πολύ. Και δεν θα ήθελα ποτέ να με πιστέψεις άξιον να το κάμω. Τη σφαίρα αυτή δεν στην στέλνω ούτε ως τίτλο, ούτε ως παράσημο. Δεν σου τη στέλνω ακόμα για να σου διηγηθεί ηρωισμούς και θυσίες. Γι’ αυτό δεν θέλω κάν να τη θαυμάσεις  ή να την καμαρώσεις. Θέλω μονάχα να την αγαπήσεις. Είναι μια σφαίρα που πλύθηκε στο αίμα μου, πέρασε πολύ κοντά απ’ την καρδιά μου κι άκουσε τους άπειρους παλμούς, που ήταν όλοι για σένα, αγαπημένη μου. Είναι, βλέπεις, μια σφαίρα, που έχασε όλον της τον δυναμισμό κι έγινε ήμερη, ειρηνική και παθητική, σαν λουλούδι.
 Κράτησέ την, κρέμασε την στο βραχιόλι σου, βάλε την κοντά στο στήθος σου, δός της μια συμπαθητική θέση στη ζωή σου. Ήταν μια σφαίρα καλή και συμπαθητική για μένα. Δεν θέλησε να μας χωρίσει για πάντα, αγαπημένη μου Χριστίνα, μολονότι μπορούσε πολύ καλά να το κάνει.
 Εγώ σε λίγες μέρες θα βγώ απ’ το νοσοκομείο. Ίσως μια άλλη σφαίρα δεν θάνε τόσο πονετική σαν κι αυτή. Ίσως δεν με ξαναδείς πιά. Ποιος ξέρει! Όμως το μικρό δώρο, που σου στέλνω, το τιποτένιο αυτό πραγματάκι, που πέρασε τόσο κοντά απ’ την καρδιά μου, σαν νάθελε να μάθει τα πιο βαθιά της μυστικά, θα σου διηγείται πάντα πόσο σ΄ αγάπησα, ως την τελευταία στιγμή που άφησα τον κόσμο. Ίσως αυτό σε κάνει να μη ζηλεύεις και να μη καταριέσαι την άλλη μου ερωμένη, που της θυσίασα τη ζωή μου. Πεθαίνοντας για την Πατρίδα, θα καταλάβεις πως πέθανα για σένα, γιατί μέσα στον έρωτά της κρύβονται όλοι οι έρωτες, όλοι οι πόθοι, όλες οι λαχτάρες. Και δυναμώνουν ακόμη περισσότερο γιατί παίρνουν κάτι τι απ’ την ουσία  της αιωνιότητας.
  Όμως όλα αυτά θα σου τα εξηγήσει καλλίτερα το μικρό δώρο, που σου στέλνω μαζί με τα πιο γλυκά φιλιά μου.
 Μέτωπο Ηπείρου – 1912.
Για την αντιγραφή, Γρηγόριος Δημ. Νούσιας, απόστρατος ΠΑ.  

4.ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών Ελλάδος
σας προσκαλεί στην κοπή της βασιλόπιττας

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013, ώρα 19:00
στο Σπυροπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ψυχικού
(Αγίας Σοφίας 1 & Κηφισίας - στάση «Σκαλάκια»)
                             Ο                                                                 Ο
Επιτιμος Πρόεδρος                            Πρόεδρος και Δ/ντής
                                                             του Σεμιναρίου
Ιωάννης Αντωνακέας                   Δρ  Δημήτριος Σμοκοβίτης
Αντιστρατηγος εα

                              

5.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Νο 1 /2013 της ΕΑΑΣ Ν.Μαγνησίας
Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου) , Παράρτημα Νομού Μαγνησίας,  ανακοινώνει ότι εφέτος, λόγω των απανωτών και σημαντικών μειώσεων στους μισθούς  και στις συντάξεις μας -και μάλιστα δύο φορές το τελευταίο δίμηνο- ΔΕΝ θα πραγμοτοποιήσει την ετήσια χοροεσπερίδα της. Αντί αυτής θα οργανώσει μόνον την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας για το 2013, την Κυριακή, 13 -1- 2013, από 11.30 στο χώρο του Εντευκτηρίου μας. Κόστος συμμετοχής 5 ευρώ (για καφέ, τσάϊ, κακάο, εδέσματα (τυροπιτάκια κττ,) κλπ. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν  πρέπει έγκαιρα να δηλώσουν συμμετοχή, μέχρι 12 -1-2013, καταβάλλοντας και το αντίτιμο. Προ της κοπής θα υπάρξει σύντομος Απολογισμός. (Τηλ. επικοινωνίας,   κιν. Προέδρ.6944 815236, Αντ/δρου 6936 459782 και Γραμματέα 6946094073), ή επίσκεψη στα Γραφεία μας (Αργοναυτών 49, τηλ.-φαξ 24210 28902 και e.mail  eaasvolou@gmail.com) .  Για την βράβευση των αριστούχων παιδιών μας, θα υπάρξει «εν καιρώ» άλλη ανακοίνωση.
6.Ας εξηγήσουμε το μακελειό του Κονέκτικατ γιατί η σειρά μας πλησιάζει…
Γράφει οΣτρατής Μαζίδης
Εικοσιεπτά θύματα ήταν ο απολογισμός του μακελάρη του Κονέκτικατ ο οποίος αφού τακτοποίησε τους λογαριασμούς του με τον πατέρα του, μπήκε στο αυτοκίνητο πήγε στο σχολείο που εργαζόταν η μάνα του και καθάρισε όποιον έβρισκε. Και αφού έβγαλε το άχτι μετά τράβηξε και μία στον εαυτό του.

Οικογένειες βυθίστηκαν στο πένθος, γονείς έθαψαν τα παιδιά τους και παιδιά έχασαν τους γονείς τους. Στις ΗΠΑ αυτού του είδους οι επιθέσεις κοντεύουν να καταντήσουν ρουτίνα. Τα παιδιά μαζί με την τσάντα θα πρέπει να έχουν μαζί τους αλεξίσφαιρο και τυφέκιο ελεύθερου σκοπευτή ώστε να ταμπουρωθούν την κατάλληλη στιγμή. Αν φυσικά προλάβουν.

Και ας μη βιαστούν να πουν ορισμένοι πως αυτά γίνονται μόνο εκεί. Διότι αυτό ισχύει για την ώρα.

Η βία έχει κάνει την εμφάνισή της και στη χώρα μας. Μπορεί ο μακελάρης και ο κάθε ψυχάκιας να οδηγήθηκε εκεί που οδηγήθηκε λόγω των καταστάσεων που βίωνε αλλά φοβάμαι πως δε φταίει μόνο αυτό. Δεν είναι μόνο η προβληματική οικογένεια το ζητούμενο. Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες. Πιο ύπουλοι, πιο κρυφοί, πιο πονηροί, πιο καμουφλαρισμένοι που βρίσκουν τις χαραμάδες και σιγά σιγά δηλητηριάζουν τις ψυχές.

Ας ρίξουμε μια ματιά στα παιδικά της τηλεόρασης. Παρακολουθείτε τι βλέπουν τα παιδιά σας αποχαυνωμένα; Μαγικούς ήρωες, τέρατα με κέρατα δηλαδή το σατανά να σκορπά αίμα, τρόμο και βία.

Τα παιδιά με λίγα λόγια έπαψαν να ψυχαγωγούνται με το Γούντυ, το Μπαγκς Μπάνυ, τη Φρουτοπία, το μια φορά και έναν καιρό ήταν το διάστημα και τον Ποπάυ και άρχισαν να εκπαιδεύονται στα όπλα και τις μάχες. Το γέλιο και η χαρά έδωσαν τη θέση τους στη δίψα για εκδίκηση και ξύλο. Από το Νιλς Χόλγκερσον και τα διδάγματά του ξεπέσαμε στους τετραγωνοκέφαλους τενεκεδένιους ήρωες. Στην καρδιά τους καλλιεργούνται ζιζάνια αντί για λουλούδια.

Επίσης οι κινηματογραφικοί τους ήρωες είναι πρωταγωνιστές της βίας. Προσέξτε,
όχι της περιπέτειας, της βίας.
Τα παιχνίδια τους είναι κάτι τρισάθλιοι πολεμιστές. Άλλα πάλι δίνουν και τη ζωή τους αρκεί να καθίσουν να βλακοποιηθούν μπροστά σε ένα υπολογιστή και όσοι παίζουμε παιχνίδια ξέρουμε καλά πως από το ποδοσφαιράκι μπορεί να βρεθείς να σκοτώνεις όποιον βρεις μπροστά σου. Ο θάνατος με λίγα λόγια επιβραβεύεται.Το όπλο, η μαζική του χρήση, και το γάζωμα παρουσιάζονται ως κάτι το φυσιολογικό.
Όταν λοιπόν στο μυαλό σου μέσα σου έχουν περάσει το μήνυμα ότι μπορείς να σκορπάς τον τρόμο και το θάνατο, τότε η πρόσβαση στο όπλο θα έρθει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Άλλωστε το ζήτημα δεν είναι το πως αλλά το αν. Το αν αποφασίσεις να σκοτώσεις. Από κει και πέρα το οτιδήποτε μπορεί να μετατραπεί σε φονικό όπλο.

Ήδη στη χώρα μας βλέπουμε τις πρώτες συμμορίες στα σχολεία, παιδιά που πάνε με το αεροβόλο και ρίχνουν μερικές στο ψαχνό κ.ο.κ. Οι Η.Π.Α. λοιπόν δεν είναι μακριά ακριβώς γιατί οι συνθήκες που ευνόησαν την ανάπτυξη αυτών των φαινομένων στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ανθούν και στη χώρα μας.
http://freepen.gr/?p=12640

7.Πληρώνω άρα απαιτώ: Κάθαρση τώρα!

Tου Αθανάσιου Κατσίμπελη* -
Η μεγαλύτερη επικοινωνιακή επιτυχία της κυβέρνησης Παπανδρέου του Γ,’ ήταν η φράση του Θεόδωρου Πάγκαλου «Μαζί τα φάγαμε» κι αυτό γιατί κατέστησε όλους τους Έλληνες συνενόχους στη λεηλασία, που συνέβαινε για χρόνια στη χώρα μας, ανεξάρτητα αν συμμετείχαν όλοι οι έλληνες ή όχι, στο «μεγάλο πάρτι». Ο Θεόδωρος Πάγκαλος με τη φράση του αυτή πέτυχε την ενεργοποίηση μιας συλλογικής ενοχοποίησης και αισθήματος συνενοχής σε έναν ολόκληρο λαό. Γιατί όλοι γνωρίζαμε και τι συνέβαινε και ποια ήταν η ποιότητα αυτών που μας κυβερνούσαν. Όπως το γνωρίζουμε και σήμερα.
Κι αυτό το κράτος λειτουργούσε εδώ και χρόνια, όχι για τους νομοταγείς πολίτες, αλλά για τους ημέτερους. Για αυτούς που δεν αγχώνονταν για το μέλλον, που δεν πλήρωναν, που διορίζονταν στο δημόσιο από το παράθυρο και που γενικά για οτιδήποτε έκαναν είχαν την ανάγκη των μηχανισμών του πελατειακού πολιτικού συστήματος και της αναξιοκρατίας.
Τα ψέματα όμως τελείωσαν και είτε το θέλουν είτε όχι ο αβάσταχτα και άδικα φορολογούμενος λαός μας, δεν ανέχεται άλλο να πληρώνει από το υστέρημά του και κάποιοι λίγοι , έχοντες και κατέχοντες να εξακολουθούν να μην πληρώνουν και να φοροδιαφεύγουν εις βάρος του.
Δεν ανέχεται να πληρώνει διόδια και να μην έχει δρόμο.
Δεν ανέχεται να πληρώνει φόρους και να μην έχει ασφάλεια. Να κινδυνεύει ακόμα κι έξω από την πόρτα του σπιτιού του, να του βιάζουν την κόρη και να την καίνε ζωντανή, κακοποιοί που έπρεπε να είναι φυλακή και όχι να κυκλοφορούν ελεύθεροι.
Δεν ανέχεται να μην έχει παιδεία και υγεία.
Δεν ανέχεται αυτός να πληρώνει έγκαιρα και κάποιοι να εξαιρούνται τελευταία στιγμή και να διακανονίζονται ή να χαρίζονται τα υπέρογκα χρέη τους.
Δεν ανέχεται αυτός να παραδίδει τις πινακίδες του οχήματός του και κάποιοι τελευταία στιγμή να δίνουν παράταση στην καταβολή των τελών κυκλοφορίας με σκοπό όχι να εξυπηρετηθούν οι πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν αλλά αυτοί που περιμένουν να φοροδιαφύγουν ξανά, όπως έκαναν πάντα.
Δεν ανέχεται να μην υπάρχει δικαιοσύνη και τιμωρία αυτών που λειτουργούν για χρόνια εις βάρος των επόμενων γενιών.
Δεν ανέχεται άλλο ούτε τη μικροκομματική πολιτική, ούτε τους λαϊκίζοντες πολιτικούς.
Δεν ανέχεται να βλέπει αυτή τη σαπίλα και την παρακμή ο λαός μας και προσδοκά έναν Ηρακλή που θα φέρει την κάθαρση των «κόπρων του Αυγεία».
Γενικά ο πολίτης σήμερα δεν ανέχεται να είναι δεδομένος. Έχει απελευθερωθεί από τα μαντριά που τον είχαν εντάξει κι έχει συνειδητοποιήσει πως δεν τον χωρίζουν πλέον τα μπλε, τα πράσινα και τα κόκκινα καφενεία του παρελθόντος, αντίθετα τον ενώνουν οι κοινοί αγώνες, που πρέπει να δοθούν, ώστε να ξαναφέρουμε πίσω την Ελλάδα και τη ζωή που μας έκλεψαν κάποιοι λίγοι. Τον ενώνει το όραμα ενός παλλαϊκού, πατριωτικού κινήματος που θα εδραιώσει τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη στην ελληνική κοινωνία.
Το νέο κίνημα λοιπόν που θα δημιουργηθεί εκ των πραγμάτων στη χώρα μας θα είναι το Κίνημα «Πληρώνω άρα Απαιτώ».
Κι αυτό που πάνω από όλα απαιτεί σήμερα ο Έλληνας πολίτης συμπυκνώνεται στη λέξη Κάθαρση. Για να επέλθει όμως αυτή η Κάθαρση απαιτείται πάνω από όλα σεβασμός και τήρηση της Συνταγματικής νομιμότητας δια μέσου της δικαιοσύνης. Κινήματα με λαϊκιστικά συνθήματα και παράνομες πρακτικές του παρελθόντος, θα αποτύχουν.
Όπως θα έλεγε και ο Ηλίας Ηλιού αυτό που χρειαζόμαστε σήμερα, είναι, με τη σωστή λειτουργία της δικαιοσύνης και φωτισμένων δικαστών, να τους «ταράξουμε στη νομιμότητα»!
Χρειαζόμαστε ανθρώπους πάνω στους οποίους θα βασιστεί η ηθική της κοινωνίας που οφείλουμε να ανασυνθέσουμε πάνω στα συντρίμμια του σήμερα. Πληρώνουμε άρα : ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΣΗ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ.
Γιατί ο λαός μας έχει αποδείξει ιστορικά πως διαθέτει και αρετή και τόλμη κι όπως έλεγε κι ο Σαλούστιος (Περί Θεών και Κόσμου,κεφάλαιο ιη΄)
«Αρετή τού λογικού είναι η φρόνηση, του θυμοειδούς η ανδρεία, τού επιθυμητικού η σωφροσύνη, καιόλης τής ψυχής η δικαιοσύνη. [...] Η Κακία τού λογικού μέρους είναι η παράνοια, τού θυμοειδούς η δειλία, του επιθυμητικού η ακολασία, και όλης της ψυχής η αδικία. Οι αρετές προέρχονται από την ορθή πολιτεία, την καλή ανατροφή και την παιδεία. Οι κακίες προέρχονται από τ’αντίθετα».
Η έξοδος από την κρίση δεν θα γίνει από τους οπαδούς της οχλοκρατίας και του μηδενισμού. Δεν μπορεί να δοθεί η μάχη από φθαρμένα υλικά του παρελθόντος και από πίστη σε ιδεοληψίες. Θα δοθεί από τους Έλληνες πολίτες που αγαπάνε την πατρίδα τους πάνω από όλα. Θα δοθεί από αυτούς που έχουν αρετή, τόλμη και πίστη να επαναφέρουν τη Δημοκρατία, την αξιοκρατία και το κράτος δικαίου στη χώρα που τα γέννησε.
*Δάσκαλος-M.Ed., Noμικός   http://greeknation.blogspot.gr/
Μπορεί η μιζέρια και η κακομοιριά να μας έχει κυριεύσει…Αλλά τούτες τις ώρες που σκεφτόμαστε μόνο την επιβίωση μας καλό θα ήταν να πάμε και να ανάψουμε ένα κερί στη μνήμη των Ελλήνων που έπεσαν μαχόμενοι για απλά και ταπεινά πράγματα, για να μην βιάζουν τα παιδιά τους οι Τούρκοι, για να μην τους σφάζουν σαν τράγια στην αγορά, κατ εντολή του Αγά και να μην βεβηλώνουν τις Εκκλησιές και τα κόκαλα των γονιών τους !

Για αυτά τα απλά πράγματα πολέμησαν και πέθαναν στους Βαλκανικούς Πολέμους οι δικοί μας άνθρωποι, όχι κάποιοι μακρινοί πρόγονοι ,αλλά το δικό μας αίμα, οι δικοί μας νεκροί τα νιούτσικα παιδιά από τα χωριά του κάμπου της Θεσσαλίας !

Η ”Στρατιά ”των Θεσσαλών που πολέμησε στο Σαραντάπορο, στα Σέρβια , στο Λουδία και στη Σαλονίκη είχε τους πιο πολλούς νεκρούς στις μάχες του διπλασιασμού της Ελλάδος !

Σε αυτούς τους ταπεινούς την καταγωγή νεκρούς που μέχρι σήμερα δεν είναι ούτε ”όνομα σε κολόνα” το ΓΕΕΘΑ τιμώντας την την μνήμη τους έστησε ηλεκτρονικό μουσείο με τα ονόματά τους και έπαψαν να είναι ανώνυμοι …είναι οι δικοί μας νεκροί ,οι Παππούδες μας ,που κατάγονται από τα Τρίκαλα ,την Καρδίτσα την Λάρισα το Βόλο …Είναι και τα παιδιά της Θεσσαλίας που γεννήθηκαν σκλάβοι και είχαν νιώσει το μαχαίρι του Τούρκου στο σβέρκο τους Πατέρα τους, στην κοιλιά της Μάνας τους !

Οφείλουμε να βρούμε τα ονόματα τους, να βρούμε τους δικούς μας ανθρώπους και να τους τιμήσουμε κάνοντας ένα ταπεινό τρισάγιο στη μνήμη τους !

Αφιερώνω μια καθημερινή Ιστορία από τον Κάμπο της Θεσσαλίας που ένα νιο παλικαράκι απο τα υπερήφανα χωριά των Χασίων και των Αντιχασίων που συνόδευε τον Παππού μου με το κάρο που πήγαινε στην Μονάδα του και παραπονούμενος που δεν ήταν από Κάμπο της Θεσσαλίας όπου υπήρχε απογραφή και δεν μπορούσε να πάει αν πολεμήσει και αυτός !

Το παλικάρι δούλευε στα κτήματα και βοηθούσε τον Παππού μου και λόγω φτώχειας έμενε στο σπίτι μας …Το παράπονό του μεγάλο συνοδεύοντας τον Παππού μου για να φέρει πάλι πίσω το κάρο στο σπίτι μας , να λέει με πικρό παράπονο …

Ήθελα να ήμουν Εύζωνας ,να ήμουν παιδί του Κάμπου
Ήθελα να ήμουν Εύζωνας …Να ήμουν παιδί του Κάμπου !

Ήθελα να ήμουν Εύζωνας , να ήμουν παιδί του Κάμπου
Να δέσω του Σταυρού σανό κοντά στο λιβαδάκι
Να μάσω ξύλα το Χινόπωρο ,να ρθεί ο Αι Δημήτρης
Να ζέψω την φοράδα μου, να πάρω το ποτάμι
Να φτάσω απογεμα αργά ,σιμά στο Καραούλι
Να πιω νερό στον Αι Λια να ακούσω το Κανόνι !
Χωριάτες να με σταματούν ,να με ρωτούν τα νέα
Αν έπεσε το οχυρό ,η σκλάβα Ελασσόνα
Να φτάσω νύχτα στο Στρατό ,να βάλω τη στολή μου
Να πάρω σπάθα γυριστή να δέσω τα τσαρούχια
Να πάω να αλλάξω το σκοπό ,να αλλάξω το φαντάρο
Να γύρει στην καπότα του να κοιμηθεί μια στάλα
Γιατί έχει το πρωί να φτάσει στο ποτάμι
Να είναι εκεί πρωτύτερα σαν πέσουν τα λεφούσια
Να κράξει ,να χουγιάξει, να ακούσει ο Νικόπουλος*
να στρίψει να βοηθήσει !
Να έρθουν οι Εύζωνες ταχιά να πιάσουν το γιοφύρι
Να το φυλάξουν ,να σταθεί να σπρώξουν τα κανόνια
Να φτιάξουν γίδα με ζουμί να φάει και ο τραυματίας
Να δώσουν και στον χωρικό που έφερε τα βόδια !
Ήθελα να ήμουν Εύζωνας να δέσω το ζωνάρι
να βγάλω μια κραυγή σαν τρέξω προς την ποταμιά
στου Σαραντάπορου την πλάκα
Να με ακούσει ο Πάπα Παναγής να αρχίσει να βλογάει !
Αν τύχει και είμαι από τους τυχερούς και ”πέσουν” στο ποτάμι
Να ρθείτε να με κλάψετε ,να ρθείτε να με δείτε !
Γιατί θα γίνω γράμματα σε κάτασπρη κολόνα,
να με διαβάζουν δάσκαλοι, να με βλογάνε Διάκοι
Να με θυμούνται Στρατηγοί , βιβλία να με γράφουν
Να λεν για μένα στο χωριό και να με μολογάνε,
Σαν θέλουν μάνες για τους γιους να τους μοιρολογάνε !
Ήθελα να νάτανε Χινόπωρο και ένας βαρύς Χειμώνας
Για να γυρέψω μια ευχή του Χάρου να με αφήσει,
να πάρω πίσω το στρατί να φτάσω στο Γριζάνο
Να δώ αντίκρυ το Χωριό το έρημο Νιχώρι
Να δώ τον Γυιό μου Άρχοντα, τον Εγγονό Λοχία
Μου είπαν πως έγινε Τρανός και με Χρυσά γαλόνια
Να του αφήκω μιαν ευχή να με θυμάται λίγο
‘Όταν Τρανός θα πολεμά …Να σώσει την Πατρίδα
Ήθελα να ήμουν Εύζωνας ..Να ‘ήμουν παιδί του Κάμπου !
Να καμαρώνω το Στρατό …Σαν θα περνάει τις Νύχτες !
*Νικόπουλος Υπολοχαγός των Ευζώνων …Φίλος του Παππού μου, έπεσε μαχόμενος το 1913 !

Αφιερωμένο στον Παππού μου ,που έζησε,πολέμησε και πέθανε σαν Έλληνας !

Αφιερωμένο στο άγνωστο Παλικάρι των Χασίων …

Μακρυγιάννης Χρήστος Ανώτερος Αξιωματικός ε.α       
olympia

9.Η τηλεόραση που σε βλέπει τι κάνεις

Η νέα γενιά των τηλεοράσεων υψηλής ευκρίνειας (HDTV) και των καλωδιακών που πωλούνται στο κοινό περιέχει δυνατότητες που δεν έχουν πολύ γίνει γνωστές από τις εταιρείες τεχνολογίας:κάμερες, μικρόφωνα και αισθητήρες που έχουν την ικανότητα καταγραφής του κάθε τι που συμβαίνει στο σαλόνι (ή στην κρεβατοκάμαρα). ¨όχι πολύ διαφορετικά από τις τηλε-οθόνες στο μυθιστόρημα του George Orwell «1984», η τηλεόραση θα είναι σύντομα σε θέση να παρακολουθεί ακόμα και να αναλύει διεξοδικά όλα τα άτομα που θα βρίσκονται στην περιοχή των τηλεοπτικών συσκευών.
Η εταιρία τηλεπικοινωνιών, Verizon, κατέθεσε πρόταση για κατοχύρωση μιας νέας εφαρμογής που θα έχει ως στόχο την στοχευμένη διαφήμιση που βασισμένη σε πληροφορίες που θα συλλέγονται από την παρατήρηση της συμπεριφοράς του κοινού. Ειδικά διαμορφωμένα συστήματα κάμερας και μικροφώνων, ενσωματωμένα στις τηλεοράσεις των καταναλωτών, θα εντοπίζουν συμπεριφορές, συζητήσεις, ανθρώπους, αντικείμενα ή ακόμα και κατοικίδια που βρίσκονται κοντά στον χώρο της τηλεόρασης.

Αν το σύστημα, για παράδειγμα, καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ένα ζευγάρι τσακώνεται, τότε θα στείλει αυτήν την πληροφορία στον κεντρικό εξυπηρετητή και αυτός, με τη σειρά του, θα εμφανίσει στην τηλεόραση του σαλονιού ή σε οποιαδήποτε κινητή συσκευή, μία διαφήμιση για σύμβουλο γάμου. Αν οι πληροφορίες που συλλέξει ο «Μεγάλος Αδελφός» της Verizon, δείχνουν ότι το ζευγάρι περνάει ένα ρομαντικό απόγευμα, τότε θα εμφανιστεί διαφήμιση για ταξίδια δύο ατόμων ή για προσφορές λουλουδιών ή ακόμα και διαφημίσεις-προτάσεις ρομαντικών ταινιών.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ.  
ΜΗΝ ΒΑΖΕΤΕ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΕΒΑΤΟΚΑΜΑΡΑ.
ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΗ ΘΑ ‘’ΒΛΕΠΕΙ’’.
Για πολλά χρόνια οι υπεύθυνοι τεχνολογίας ήθελαν να χρησιμοποιήσουν συσκευές όπως το Kinect της Microsoft, για να εξελίξουν τη στοχευμένη διαφήμιση, όμως η Verizon πηγαίνει τη συγκεκριμένη τεχνολογία ένα βήμα παραπέρα με τη νέα της πατέντα που περιγράφεται από την εταιρία ως «Μέθοδοι και Συστήματα για Παρουσίαση Διαφημίσεων που Σχετίζονται με την Συμπεριφορά των Χρηστών».
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ /

10.Εργασία Αποστράτων - Παρατείνεται για 1 χρόνο το δικαίωμα εργασίας σε όσους είχαν αναλάβει πριν την εφαρμογή του Ν.3863/10

ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ


Γράφει ο συνάδελφος Βασίλης Δούλης για την Απασχόληση Συνταξιούχων
     Κύριοι Καλημέρα και Καλή Χρονιά
     Αν και νοσηλευόμενος από την Παρασκευή στο νοσοκομείο λόγω τροχαίου ατυχήματος (ευτυχώς όχι αρκετά σοβαρού), σήμερα εκνευρίστηκα για άλλη μια φορά με αυτούς τους ανεκδιήγητους. Δείτε λοιπόν εδώ http://www.taxheaven.gr/laws/law/index/law/489 στο άρθρο 17 τι λένε: Παρατείνεται για 1 χρόνο το δικαίωμα εργασίας σε όσους είχαν αναλάβει πριν την εφαρμογή του Ν.3863/10. Όμως ξεχνούν ότι σύμφωνα με τον νόμο αλλά και την επιστολή που έστειλαν, όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι έσπευσαν να κάνουν παύση εργασιών στις ΔΟΥ μέχρι 31/12/12.!!! Προφανώς αν πάνε να ξανακάνουν έναρξη, δεν τους πιάνει ο ανωτέρω νόμος και δεν έχουν πια δικαίωμα. Για τις 10 ώρες κουβέντα, αλλά αυτό προφανώς θα γίνει όταν εκδοθεί νέα διευκρινιστική που θα λέει για την ''παράταση'' και μάλλον θα καταργεί την προηγούμενη του 2010.


     Ούτε opengov, αφού πρόκειται για πράξη νομοθετικού περιεχομένου, ούτε το νομοσχέδιο που θα κατέβαζε ο κ. Μητρόπουλος είδα, αλλά ούτε και κάτι από τις υποσχέσεις του κ. Βρούτση. Δεν ξέρω εσείς τι λέτε, αλλά αυτό το θεωρώ τη ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΡΙΠΛΑ!!!!!!!!
Ακολουθεί το άρθρο 17 του ΦΕΚ-Α-256/31 Δεκ 2012 

για το ίδιο θέμα διαβάστε κι εδώ
από το blog του Συνδέσμου των Αποφοίτων της ΣΣΑΣ, http://www.apofoitoissas.gr/ όπου δίδονται και οι πρώτες σημειώσεις - οδηγίες: "ΣΗΜ.: Βέβαια δεν επιλύθηκε ακόμα κανένα θέμα/πρόβλημα, με αυτήν την παράταση που δόθηκε, καθόσον η πράξη νομοθετικού περιεχομένου θα πρέπει να κυρωθεί ως νόμος μέσα σε 4 εβδομάδες από την υπογραφή της, αλλά και πάλι με ημίμετρα δεν επιλύεται τίποτα. Απαιτείται νομοθετική ρύθμιση κατάργησης του συγκεκριμένου αντισυνταγματικού  άρθρου .
ΣΗΜ2.: Σε όσους συναδέλφους ήδη είχε προβεί το Γ.Λ.Κ., σε περικοπή ή μείωση των συνταξίμων αποδοχών τους, να μεριμνήσουν για την επαναχορήγησή τους, αφού έλθουν σε επικοινωνία με το Γ.Λ.Κ."
Επίσης η ΑΝΕΑΔ με δελτίο τύπου, επί του θέματος, ενημερώνει: "Όπως είχε ανακοινωθεί με το από 19-12-2012, Δελτίο Τύπου της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ., κατά τη συνάντηση μελών του Δ.Σ. με τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κο Ιωάννη Βρόυτση, ο υπουργός είχε δηλώσει ότι προτίθεται να μελετήσει άμεσα το ζήτημα του εργασιακού, προκειμένου εξετασθεί η δυνατότητα ανάληψης ενεργειών τόσο βραχυπρόθεσμα, όσο και για οριστική λύση σε δεύτερο χρόνο. Αποδεικνυόμενος συνεπής στις εν λόγω δηλώσεις του ο υπουργός, προώθησε άμεσα μετά τη συνάντησή μας, την υπογραφή Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία εκδόθηκε στο ΦΕΚ Α’ 256 από 31-12-2012." Και αφού παραθέτει το σχετικό άρθρο συνεχίζει: "Βεβαίως η ανωτέρω αναστολή, για ένα έτος, των περιοριστικών για την εργασία διατάξεων, των ήδη εργαζομένων συνταξιούχων, δεν επιλύει το πρόβλημα, αλλά εκλαμβάνεται ως δείγμα καλής θέλησης για την οριστική επίλυση του, που δεν είναι άλλη από την αναγνώριση του συνταγματικού δικαιώματος στην εργασία, χωρίς περιορισμούς ή ποινές, όλων των συνταξιούχων, οι οποίοι συνταξιοδοτήθηκαν, κατ’ απόλυτη εφαρμογή της πάγιας συνταξιοδοτικής νομοθεσίας που ίσχυε, έχοντας εκπληρώσει στο ακέραιο τις προβλεπόμενες κατά περίπτωση εργασιακές τους υποχρεώσεις. Καλούμε όλα τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου να αντιληφθούν ότι τα περιοριστικά μέτρα εργασίας των αποστράτων συνταξιούχων, δεν λειτουργούν υπέρ της καταπολέμησης της ανεργίας, ενισχύουν τη μαύρη εργασία και αποστερούν από την Πολιτεία πολύτιμους ασφαλιστικούς και φορολογικούς πόρους και να συνδράμουν στην οριστική επίλυση του προβλήματος. Η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. προτίθεται πολύ σύντομα να καταθέσει προς όλα τα κόμματα ολοκληρωμένη πρόταση επί του θέματος, αναμένοντας τη στήριξή τους."
http://eaaslarisas.blogspot.gr
11.ΤΟ ΙΟΒΕ ΒΡΑΒΕΥΕΙ  ΠΑΠΑΔΗΜΟ ΚΑΙ….ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ
(ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ  ΣΕΒ )

Φρικτό! Επιστρέφει ο Παπαδήμος για να βραβευθεί!

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada

Μαντέψτε ποιοί οργανώνουν αυτή την φρίκη… Μα φυσικά το ΙΟΒΕ! Η θρυλική οργάνωση του Σημιτιστάν, ακούραστος εργάτης σε κάθε εθνικό πλιάτσικο. Ο μοχλός της συνεχούς λαϊκής εξαπάτησης.
Μαντέψτε ποιοί θα τον βραβεύσουν: Κώστας Σημίτης! Ράπανος! Στουρνάρας! Όχι, ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, εκλεκτό μέλος του ΙΟΒΕ δεν θα παρευρεθεί…
Είναι μοναδική ευκαιρία για τον λαό να βρεί όλους τους ευεργέτες του μαζεμένους και να
τους τιμήσει.
Πληροφορίες για την συμμετοχή γεροδεμένου μεξικάνου διπλωμάτη μέχρι στιγμής διαψεύδονται.


12.Η καθιέρωση του εθίμου των δώρων στους τροχονόμους την πρωτοχρονιά του 1936

 

Είμαι σίγουρος πως οι περισσότεροι γνωρίζετε το ωραίο αυτό έθιμο, κατά το οποίο πολίτες της Αθήνας, αλλά και των άλλων πόλεων, λίγο πριν την πρωτοχρονιά αυθόρμητα προσέρχονταν στις σταθερές θέσεις των τροχονόμων και εναπέθεταν δώρα (κυρίως γλυκά) ως αναγνώριση της προσφοράς της Τροχαίας στην ασφαλή ρύθμιση της κυκλοφορίας και στην ομαλή λειτουργία της πόλης. Το έθιμο αυτό διατηρήθηκε ακμαίο ως και στα μέσα της δεκαετίας του ΄90 και τουλάχιστον εγώ ως μικρό παιδί πρόλαβα και το είδα να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μου σε κάποια τελευταία σημεία της Αθήνας που υπήρχαν βάθρα για τροχονόμους.

Το έθιμο αυτό έχει τις ρίζες του στην πρωτοχρονιά του 1936. Την εποχή εκείνη ήδη η Αθήνα είχε μεγαλώσει σημαντικά μετά την ένταξη πολλών Μικρασιατών προσφύγων και διέθετε κάποια λίγα αυτοκίνητα. Η κίνηση των αυτοκινήτων στους δρόμους διεξαγόταν με πολύ μεγάλη δυσκολία, καθώς τα αυτοκίνητα αυτά ήταν φτωχά εξοπλισμένα, οι οδηγοί τους δεν είχαν εμπειρία στην οδήγηση, ενώ οι πεζοί δεν ήταν εξοικειωμένοι με την νέα κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας. Επίσης οι περισσότεροι οδηγοί δεν ήταν ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με τους πλέον στοιχειώδεις κανόνες οδικής κυκλοφορίας, ενώ και η οδική σήμανση στους Αθηναϊκούς δρόμους βρισκόταν σε πολύ πρώιμο στάδιο, χωρίς φωτεινούς σηματοδότες. Όλοι αυτοί οι παράγοντες
καθιστούσαν επιτακτική την παρουσία των τροχονόμων στις κεντρικές αρτηρίες της πόλης, καθώς ρύθμιζαν την κυκλοφορία και ανακούφιζαν τους επαγγελματίες της πόλης. Οι συνθήκες εργασίας τους όμως ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνες και κοπιώδεις και λειτουργούσαν υπό ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες σχεδόν με αυτοθυσία.

Σε μια εποχή που οι αστυνομικοί δεν αντιμετωπίζονταν από την κοινή γνώμη ως εχθροί, οι πολίτες και οι καταστηματάρχες της Αθήνας είδαν με πολύ συμπάθεια την εργώδη προσπάθεια των τροχονόμων, ενώ επαινετικά σχόλια για το έργο τους είχαν γραφτεί και στις περισσότερες εφημερίδες. Έτσι, όταν πλησίασαν οι γιορτές των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς του 1936, Αθηναίοι καταστηματάρχες και πολίτες συγκέντρωσαν μέσω εράνων ένα σημαντικό χρηματικό ποσό σαν δώρο και το πρόσφεραν στον Αστυνομικό διευθυντή Αλέξανδρο Θεοφανίδη ως πρόσθετη αμοιβή για τους τροχονόμους. Ο Θεοφανίδης απέρριψε το χρηματικό αυτό δώρο καθώς το θεώρησε ως έμμεσο τρόπο δωροδοκίας. Συνέπεσε όμως τις παραμονές Χριστουγέννων ο Θεοφανίδης να συζητήσει το θέμα με τον Μεγάλο Αυλάρχη Λεβίδη, ο οποίος μετέφερε το συμβάν και σχετικές πληροφορίες στον Βασιλιά Γεώργιο Β΄, ο οποίος έδειξε ενδιαφέρον για το ζήτημα.

Την παραμονή πρωτοχρονιάς του 1936 οι διαβάτες των κεντρικών δρόμων της Αθήνας αιφνιδιάστηκαν από την απρόσμενη παρουσία του ίδιου του Βασιλιά στην πλατεία Ρηγίλλης. Ο Βασιλιάς πλησίασε το σταθερό βάθρο του τροχονόμου που βρισκόταν σε υπηρεσία, του ευχήθηκε δια χειραψίας καλή χρονιά ενώ ο οδηγός του Βασιλιά εναπέθεσε μπροστά στο βάθρο του κουτιά με γλυκά και φιάλες με κρασί. Ο Βασιλιάς επανέλαβε την ίδια χειρονομία σε όλες τις κεντρικές διασταυρώσεις που βρίσκονταν σταθερά βάθρα τροχονόμων γνωρίζοντας την επιδοκιμασία και τις ζητωκραυγές από όλους τους τυχαία παριστάμενους. Σύσσωμος ο Τύπος της εποχής σχολίασε επαινετικά την χειρονομία του Βασιλιά και από την στιγμή εκείνη θεσμοθετήθηκε άτυπα το έθιμο της προσφοράς δώρων στους τροχονόμους τόσο από αυτοκινητιστές όσο και από καταστηματάρχες αλλά και από απλούς πολίτες.
Πηγές
Ν. Αρχιμανδρίτης, "Αστυνομικά χρονικά", ΙΆ τόμος Σταμάτη Χαρ., Ιστορία της Αστυνομίας Πόλεων (1921-1971)

13.Τελέσιλλα. Η γυναίκα που νίκησε την Σπαρτιατική φάλαγγα

 

Στα τέλη του 5ου αιώνα π.Χ. κυρίαρχη στον Ελλαδικό χώρο ήταν η Πελοποννησιακή συμμαχία με κύριους ισχυρότερους εταίρους της την Σπάρτη του Βασιλιά Κλεομένη Α΄ και την Κόρινθο. Η ισχυρότερη πόλη εκτός της συμμαχίας αυτής ήταν το Άργος, ο μεγάλος ανταγωνιστής της Σπάρτης για πάνω από 2 αιώνες.

Το 495 π.Χ. περίπου ο Κλεομένης αποφάσισε να επιτεθεί κατά του Άργους μετά από σχετικούς θετικούς χρησμούς που έλαβε από το μαντείο των Δελφών. Μετέφερε με πλοία το άνθος των Σπαρτιατών οπλιτών στο Ναύπλιο και από εκεί βάδισε προς το Άργος. Στην θέση Σήπεια νίκησε τους Αργίτες με ένα τέχνασμα και σκότωσε πολλούς.

Όσοι Αργίτες σώθηκαν κατέφυγαν στο ιερό άλσος του Άργους ώστε να προστατευθούν από το ιερό άσυλο. Ο Κλεομένης έχοντας αιχμαλώτους και αυτομόλους Αργίτες έμαθε τα ονόματα όσων είχαν καταφύγει στο ιερό και τους καλούσε ονομαστικά να βγουν δήθεν γιατί οι οικείοι τους είχαν πληρώσει λύτρα και είχαν εξαγοράσει την ζωή τους. Με αυτό τον τρόπο απέκτεινε πολλούς ακόμη.

Λίγες μέρες μετά έβαλε φωτιά στο άλσος και σκότωσε και τους υπόλοιπους.

Οι πληροφορίες του Ηροδότου και του Πλουτάρχου αναφέρουν 7000 νεκρούς, αλλά θεωρούνται υπερβολικές.
Το Άργος ήταν πλέον σχεδόν αφρούρητο αφού η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού της πόλης είχε σκοτωθεί. Ο Κλεομένης αφού έστειλε τους οπλίτες της Σπάρτης πίσω στην πατρίδα τους και κράτησε μόνο τους χίλιους εκλεκτότερους, αποφάσισε να βαδίσει και να καταλάβει την ανοχύρωτη πόλη. Στο Άργος είχαν φτάσει τα νέα από την μεγάλη καταστροφή και όλοι βρίσκονταν σε απελπισία.

Ανάμεσα στις γυναίκες του Άργους βρισκόταν στην ακμή της ηλικίας της η ξακουστή ποιήτρια Τελέσιλλα. Η Τελέσιλλα ήταν λεπτοκαμωμένη και φιλάσθενη στη νεανική της ηλικία. Η ασθενική της φύση φαίνεται πως την ανάγκαζε να ζει απομονωμένη και κλεισμένη στον εαυτό της, χωρίς συναναστροφές και κοινωνικότητα, ώσπου αποφάσισε να απευθυνθεί στο Μαντείο για να μάθει για την εξέλιξη της υγείας της. Το «Μαντείο του Θεού» απάντησε στη μικρόσωμη και ασθενική Τελέσιλλα ότι θα βρει την υγεία και την επιτυχία της, εφόσον υπηρετήσει τις Μούσες.

Η μαντική προσταγή «τας Μούσας θεραπεύειν» σε συνδυασμό με το έμφυτο ποιητικό της ταλέντο και την έφεσή της για τη μουσική έκαναν την Τελέσιλλα να αφοσιωθεί με πάθος στην ποίηση και τη μουσική, να βρει νόημα στη ζωή της και να κατακτήσει την πνευματική ομορφιά.


Στην κρίσιμη στιγμή για την πατρίδα της, η ποιήτρια Τελέσιλλα δημηγόρησε με θερμά λόγια πατριωτισμού στις γυναίκες της πόλης, καλώντας αυτές να πολεμήσουν και να θυσιαστούν για την ελευθερία των παιδιών τους και της πόλης τους.

Ο λόγος της είχε θαυμαστό αποτέλεσμα. Όλες οι γυναίκες της πόλης φόρεσαν πανοπλίες και έζωσαν τα τείχη της πόλης  σαν στεφάνι, έτοιμες να την υπερασπιστούν έναντι των οπλιτών του Κλεομένη. Ο Παυσανίας αναφέρει πως ο Κλεομένης αντικρύζοντας τις γυναίκες του Άργους, θεώρησε (ορθά) πως η εύκολη νίκη που θα ερχόταν δεν θα πρόσθετε δάφνες δόξας αλλά θα ατίμαζε τα Σπαρτιατικά όπλα και έτσι υποχώρησε. Ο Πλούταρχος από την άλλη υποστηρίζει ότι έγινε κανονικά μάχη, όπου οι Σπαρτιάτες ηττήθηκαν και υποχώρησαν, κάτι που είναι εντελώς απίθανο. Όπως και να έχει η Τελέσιλλα και οι γυναίκες του Άργους έσωσαν την πόλη τους από σίγουρη καταστροφή επιδεικνύοντας θάρρος και ευψυχία σε μια εποχή που η θέση της γυναίκας ήταν υποτιμημένη και πάντως εντελώς ασύμβατη με τον πόλεμο.
Εις ανάμνησιν της θαυμαστής σωτηρίας της πόλης τους, οι Αργίτες καθιέρωσαν τη γιορτή των "Υβριστικών". Στην γιορτή αυτή, οι γυναίκες του Άργους ντύνονταν με ανδρικά χιτώνια και χλαμύδες, ενώ οι άνδρες με γυναικεία πέπλα και ενδύματα.

Οι Αργείοι σε ένδειξη ευγνωμοσύνης ανήγειραν προς τιμή της Τελέσιλλας μεγάλη στήλη στην οποία παριστάνονταν αυτή όρθια έχοντας στα πόδια της βιβλία και κρατώντας στα χέρια κράνος που παρατηρούσε έτοιμη να το φορέσει στο κεφάλι της. Η στήλη αυτή ήταν τοποθετημένη πάνω από το θέατρο του Άργους και μπροστά από το ιερό άγαλμα της θεάς Αφροδίτης.

 Η στήλη αυτή σώζονταν μέχρι το 170 μ.Χ. που την είδε ο Παυσανίας...

 

14.Επιστρέφουν και ας μη μας έλειψαν!

 

Στην Ελλάδα επιστρέφουν στα μέσα του μήνα οι επικεφαλής της τρόικα για να «τρέξουν» τα νέα προαπαιτούμενα που έχουν μπει ως προϋπόθεση για εκταμίευση των επόμενων δόσεων της ...δόσης.

Μέσα στο πρώτο 10ήμερο του έτους θα έρθουν τα τεχνικά κλιμάκια και λίγες μέρες αργότερα τα ανώτατα στελέχη, αν και κανένας τους δεν μας έλειψε.

Η δόση του 2013 σπάει σε ..τρείς δόσεις: ( ΥΠΟΔΟΣΕΙΣ )

Για τη δόση του Ιανουαρίου ύψους 9,2 δισ. ευρώ (7,2 δισ. ευρώ για τις τράπεζες ( ΤΙ ΑΛΛΟ ??? ) και 2 δισ. ευρώ για διαθέσιμα- ληξιπρόθεσμες) οι βασικές προϋποθέσεις είναι η αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ και η ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου πριν από τη καταβολή της δόσης.

Οι υπόλοιπες δυο δόσεις θα είναι ύψους 2,8 δις έκαστη και θα εκταμιευθούν (αν όλα πάνε καλά) το Φεβρουάριο και τον Μάρτιο . ΑΝΘΥΠΟΔΟΣΕΙΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ?

greeknation.blogspot.gr

15.ΟΔΗΓΙΕΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ

Θέλετε να φοροδιαφύγετε; Να ξεπλύνετε μαύρο χρήμα; Να μην πληρώσετε φράγκο στο (ελληνόφωνο) κράτος; Ορίστε η ξεφτίλα του μνημονίου με οδηγίες

Οι παρόλες της “πάταξης της φοροδιαφυγής”. Το έγκλημα του μνημονίου εις βάρος της πραγματικής οικονομίας. Οι χαχόλοι “καθηγητές οικονομικών” που μένουν με το στόμα ανοιχτό βλέποντας την κατάρρευση των εσόδων κατόπιν εορτής, όταν εμείς τα γράφαμε από τον Μάιο του 2010. Ένας εσμός ηλιθίων, αδιάβαστων, εκβιαζόμενων επίορκων και λαμογιών, κρατικοδίαιτων τεμπελχανάδων και διαπλεκομένων δημιούργησε αυτό που θα διαβάσετε στην διαφήμιση που ακολουθεί. Γιατί περί διαφήμισης πρόκειται, σε άπταιστα Ελληνικά, απευθυνόμενη σε Έλληνες πολίτες.

Οι αιτίες; Πραγματικά γελοίες για να τις ξαναεξηγήσουμε. Γιατί άραγε οι φωστήρες του ΙΟΒΕ δεν προέβλεψαν ότι ο τζίρος του πετρελαίου θέρμανσης θα καταρρεύσει κατά 75%; Γιατί το όνειδος Παπακωνσταντίνου δεν προέβλεψε ότι οι εισπράξεις από τα τέλη κυκλοφορίας θα καταρρεύσουν “παρά την αύξηση”;
Γιατί ο οποιοσδήποτε Έλληνας εργαζόμενος, μη κρατικοδίαιτος επιχειρηματίας με γνώσεις γυμνασίου μπορεί να καταλάβει αυτό που δεν μπόρεσαν οι φωστήρες;
ΟΤΑΝ ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΤΥΡΟΠΙΤΑΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΕΙΣ ΚΑΙ

ΤΑ ΕΣΟΔΑ!

Μπορείς να πουλήσεις την τυρόπιτα 1,10 Ευρώ αντί για 1 Ευρώ. Ζόρι 1,20 εάν πείσεις για την ποιότητα, έχεις το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, την παραδίδεις ζεστή οπουδήποτε κλπ.
Εάν την τιμολογήσεις 2 Ευρώ όμως, το σίγουρο είναι ότι
ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΜΙΑ!

Ήταν ηλίθιοι; ΟΧΙ. Ο στόχος τους από την πρώτη στιγμή ήταν να καταστρέψουν την πραγματική οικονομία, την Εθνική αστική τάξη, τον μισθωτό, τον συνταξιούχο τον μικρομεσαίο που αποτελούν την σπονδυλική στήλη της αγοράς. Τώρα η Ελλάδα είναι και επίσημα έρμαιο του δανεισμού με τους λεόντειους όρους του βρετανικού δικαίου που διέπουν τις συμβάσεις.
Έτσι ξεφυτρώνουν οι διαφημίσεις που θα δείτε, παρέχοντας “νόμιμες” λύσεις για φοροδιαφυγή, τριγωνικές πωλήσεις, αποφυγή πόθεν έσχες, ξέπλυμα αδήλωτου χρήματος. Και οι ταγοί καταδικάζουν την “φοροδιαφυγή”…


ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ:


16.ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ
 
Mε τον σταυρό στο χέρι,μόνο οι παπάδες κάναν λεφτά.
  
Όσο περισσότερο φωνάζει μια γυναίκα τα βράδια, τόσο λιγότερο
γκρινιάζει την ημέρα.
  
Για το ότι οι άντρες περιμένουν την τέλεια γυναίκα φταίει το playboy.
Για το ότι οι γυναίκες περιμένουν τον τέλειο άντρα φταίει η Disney!
  
Δεν είναι τυχαίο ότι το μητρικό ένστικτο ξεκινάει με "μη".
  
Είναι κανών των ανικάνων τον ικανόν να κάνουν νάνον.
  
Όσοι έχουν γάτες είναι πάντα ντυμένοι στην τρίχα.  
  
Το ιδανικό των ανδρών είναι η έμπειρη παρθένα.
  
Αυτό το "όλοι οι καλοί χωράνε" έχει καταστρέψει πολλά κορίτσια!  
  
Πώς είναι δυνατόν σε μια χώρα με τόσο έντονη ηλιοφάνεια η μαλακία να
πηγαίνει σύννεφο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου